Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

 

Румынские СМИ опубликовали оригинал письма Суркису от Запорожану

Terrikon.dn.ua

16.02.10

В распоряжении www.sport.ro оказался оригинал письма, отправленного от имени агента Аркадия Запорожану в адрес президента ФФУ Григория Суркиса, по поводу отказа наставника «Шахтера» Мирчи Луческу возглавить сборную Украины.

+++
ЕВРО-2012

 

Усі польські міста мають проблеми у підготовці до Євро-2012 − Gazeta Wyborcza

2012ua.net

16.02.10

Усі польські міста мають проблеми у підготовці до Євро-2012, стверджує авторитетне польське видання Gazeta Wyborcza.

Як відомо, найбільші занепокоєння у Польщі викликає хід будівництва євростадіону у Вроцлаві. У грудні 2009 року владою міста було розірвано договір з компанією Mostostal, яка виступала головним підрядником з виконання робіт. Наразі, введення арени в експлуатацію заплановано на 4 місяці пізніше, ніж було раніше.

Реалізація половини проектів Познані, які пов'язані з майбутнім чемпіонатом Європи, мають відставання від графіків. Місто поки не може зарадити собі з розбудовою місцевого аеропорту. Натомість, тут підходить до завершення реконструкція стадіону «Лєх».

Гданськ не квапиться із реконструкцією автомобільних шляхів, зазначає Gazeta Wyborcza. У місті намагаються модернізувати усі дороги та запланували будівництво Європейського центру Солідарності.

Проблеми столиці Польщі, Варшави, пов'язані із Центральним залізничним вокзалом. Замість будівництва нового вокзалу було прийняти рішення модернізувати діючий. На 7 з 17 об'єктах Євро-2012 існують відставання від запланованих термінів. Згідно з планом, натомість, проходить будівництво Національного стадіону.

+++

Іван Васюник: Плану «Б», при якому Львів не прийматиме Євро-2012, УЄФА не має

Obk.lviv.ua

16.02.10

Віце-прем’єр-міністр Іван Васюник сьогодні, 16 лютого, у Львові проведе друге засідання Міжвідомчої робочої групи щодо виведення з питань будівництва львівського стадіону до Євро-2012. Про це Іван Васюник повідомив сьогодні під час брифінгу у Львові.

За його словами, на нараді заслухають керівництво міста щодо негайного відновлення всіх будівельних робіт на стадіоні. Як зазначив віце-прем’єр-міністр, всі роботи мають бути відновлені вже з 25 лютого, щоб встигнути здати в експлуатацію стадіон до Євро-2012 за планом, тобто до серпня 2012 року. Зокрема сьогодні на нараді міське керівництво у своєму звіті має повідомити про готовність реалізації цього плану щодо відновлення всіх будівельних робіт.

«Якщо ми вважатимемо, що міська влада це зробить, тоді можна говорити, що будівництво львівського євро стадіону виведено з кризового стану. Говорити про інший план дій на сьогодні немає підстав. Плану «Б», при якому Львів не прийматиме Євро, − УЄФА не має», − говорить Іван Васюник.

+++

Скорочення фінансування об’єктів до Євро-2012 у Львові при новому Уряді не буде − Васюник

Obk.lviv.ua

16.02.10

Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник заявив, що скорочення фінансування об’єктів у підготовці до Євро-2012 Львова та інших міст не буде, навіть якщо буде обрано нове керівництво Уряду. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу у Львові.

«Не дивлячись на персоналії та особи керівників уряду, який може бути сформований, Євро-2012 вже стало загальнонаціональним пріоритетом, і цей проект підтримується абсолютною більшістю населення України. Опозиції до Євро-2012 немає і бути не може. Хто б не очолював Уряд і хто б не займався питанням підготовки до Євро, він рівною мірою буде цей пріоритет визначати: фінансування та будівництво об’єктів у всіх 4 містах», − повідомив Іван Васюник.

Нагадаємо, що віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник сьогодні перебуває із робочим візитом у Львові.  Він планує провести друге засідання міжвідомчої робочої групи щодо будівництва стадіону та поїхати на місце будівництва об’єкта.

+++

Відставання від графіка будівництва стадіону у Львові − декілька місяців І. Васюник

  

Ігор Бачун

Укрінформ

16.01.10

Відновлення 25 лютого будівельних робіт на стадіоні до Євро-2012 у Львові означатиме, що кризовий період перейдено. Так вважає віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник, котрий сьогодні перебуває в обласному центрі. Тут він візьме участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

  

За словами віце-прем`єр-міністра, на сьогодні відставання від графіка будівництва стадіону становить декілька місяців. Проте у січні було досягнуто домовленості між керівництвом Львова, генпідрядником «Азовінтексом» та проектувальником «Арена.ком» щодо відновлення робіт.

  

«Немає підстав для розмов про план «Б». Тобто про те, що Львів не прийматиме Євро-2012», зазначив І.Васюник.

  

Нагадаємо, на минулому засіданні уряд створив новий управлінський формат для забезпечення вчасної реалізації проекту будівництва стадіону у Львові. Аналогічна робоча група на чолі з Іваном Васюником, що здійснює координацію  реконструкції головної арени країни − НСК «Олімпійський», вже підтвердила свою ефективність. За рік вдалося витягнути майже «безнадійний» проект з червоної зони ризику і забезпечити Києву фінальний матч європейського чемпіонату.

+++

Тепер транспорт і зв’язок Євро-2012 під контролем Ярослава Козачка

Ukrinform.ua

16.02.10

Сьогодні заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко презентував нового куратора Євро-2012 від Мінтрансу. На апаратній нараді міністерства колеги познайомились із новим заступником міністра − Ярославом Вікторовичем Козачком.

Питання підготовки транспорту та зв’язку до Євро-2012 входять до основних посадових обов’язків новопризначеного заступника Міністра. Його призначили на посаду розпорядженням Уряду № 209-р від 11-го лютого 2010-го року. Василь Шевченко прокоментував підсилення керівного штабу Мінтрансзв’язку в розрізі підготовки до чемпіонату Європи з футболу: «Сподіваюсь, що цей надзвичайно важливий аспект − як для міністерства, так і для всієї України − буде реалізований в повному обсязі, а підготовка галузі до Євро-2012 відбуватиметься якісно та в чітко встановлені терміни».

+++

«Альтком» готов приступить к активной фазе строительства нового терминала донецкого аэропорта

Altcom.ua

16.02.10

Финансово-промышленная группа «Альтком» готова приступить к активной фазе строительства нового терминала коммунального предприятия «Международный аэропорт Донецк». Об этом сегодня, в ходе общения с журналистами, сказал генеральный директор ФПГ «Альтком» Сергей Павличев.

«На сегодняшний день, что касается терминала «Международный аэропорт Донецк», проведены все подготовительные работы, выполнен вынос электрических и тепловых сетей, вырыт котлован. Ближайшие дни мы приступаем к строительству фундаментной плиты. Смонтированы башенные краны «Liebherr» (Либхер), мы полностью готовы к тому, чтобы начать активную фазу строительства, но для этого необходимо финансирование», − сказал Сергей Павличев.

Он также отметил, что на данном этапе задержки финансирования не оказывают серьезного влияние на ход работ по строительству нового терминала КП «Международный аэропорт Донецк». «Финансирование работ на этом объекте на данный момент ведется за счет средств бюджета Донецкого областного совета. Освоено порядка 30 миллионов гривен», − добавил он.

Генеральный директор ФПГ «Альтком» напомнил, что «критическая точка будет в мае. Если до мая не будут решены вопросы финансирования, то мы не успеем вовремя закончить объект. Но объект городу нужен и мы уверены, что он будет закончен».

Підписатися на новини