Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

 

ЕВРО-2012

 

 

11 грудня 2011 року в Києві відбудеться жеребкування груп фінального турніру Євро-2012

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

03.10.09

 

Відбірковий турнір Євро-2012 розпочнеться 3 вересня 2010 року, а завершиться 15 листопада 2011 року другими стиковими матчами національних збірних з футболу. Згодом 11 грудня 2011 року в Києві відбудеться жеребкування груп фінального турніру Євро-2012, де вже свою долю випробовуватимуть національні збірні України та Польщі. Про це та про деякі інші особливості підготовки та проведення жеребкування відбіркових груп до Євро-2012, що відбудеться 7 лютого у Варшаві, польським журналістам та кореспондентові УКРІНФОРМу розповів директор турніру Євро-2012 в РП Адам Олькович.

  

За інформацією А.Ольковича, на жеребкуванні будуть присутні 250 членів з 53 національних федерацій футболу. Крім того, в церемонії братимуть участь українські та польські урядовці, представники усіх міст-організаторів Євро-2012, гості УЄФА, загалом − до 900 осіб. Урочистість викликає неабияку увагу і з боку ЗМІ: на церемонію жеребкування акредитувалося близько 360 представників світових ЗМІ, зокрема понад 30 телеканалів, для яких буде створено відповідні умови праці у приміщеннях Палацу культури і науки (PKiN). Директор турніру «Євро-2012 Польща» наголосив, що 45-хвилинна церемонія повністю або частинами транслюватиметься майже на 100 країн чотирьох континентів світу, а її цільовою аудиторією стануть майже 600 млн осіб.

  

Як зазначив А.Олькович, учасники жеребкування відбіркових груп до Євро-2012 прибуватимуть до Варшави 5-6 лютого. Організатори зустрічатимуть гостей у столичному аеропорту імені Шопена з майже 100 авіарейсів. Для забезпечення їх переїзду до готелів організатори ЧЄ-2012 в РП орендували близько 70 одиниць транспорту: 56 легкових автомобілів, 13 автобусів і три лімузини. Гості та представники ЗМІ зупиняться в п'яти готелях, розташованих у центрі Варшави: Marriot, Radisson Blu, Polonia Palace, Sheraton та Novotel.

  

Директор турніру Євро-2012 в РП поінформував, що церемонію жеребкування обслуговуватимуть 165 волонтерів з майже десяти країн Європи та Африки, 58 з яких є водіями. А.Олькович відзначив високу активність кандидатів на волонтерів: усього подали заявки на участь в обслуговуванні події близько 600 осіб. Після завершення урочистостей усім їм вручать спеціальні сертифікати, що підтвердять факт участі у цій події. На переконання польського футбольного функціонера, це дасть їм шанс і в подальшому брати участь у цій ролі в заходах, що передуватимуть турніру, а також безпосередньо під час фінальної стадії чемпіонату.

  

А.Олькович також повідомив, що весь обслуговуючий персонал та учасники церемонії вперше носитимуть офіційний одяг Євро-2012, який використовуватиметься згодом на всіх пов'язаних з турніром урочистих церемоніях. Він нагадав, що конкурс на пошиття офіційного вбрання для Євро-2012 виграла польська фірма « Bytom». Директор турніру в РП констатував, що ця компанія перемогла у непростій боротьбі, оскільки, крім неї, в тендері брали участь ще 17 компаній, зокрема й португальська та німецька фірми, які вдягали організаторів та учасників Євро-2004 в Португалії та Євро-2008 в Австрії та Швейцарії.

  

Директор Євро-2012 у Польщі детально розказав і про процедуру жеребкування. Він зазначив, що вестимуть церемонію популярні телеведучі − Марія Єфросиніна з України та Пьотр Собчинський з Польщі. Очолить процедуру жеребкування Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, а участь у ній братимуть посли Євро-2012: з української сторони Олег Блохін та Андрій Шевченко, з польської − Збігнєв Бонек та Анджей Шармах. Під час церемонії буде презентовано фільми про 50-річну історію чемпіонатів Європи, а також візитівки усіх восьми міст-учасників Євро-2012, наголосив А.Олькович.

 

Він також поінформував про всі супутні події у Варшаві, що передуватимуть процедурі жеребкування або відбудуться безпосередньо після неї. Зокрема, 6 лютого о 18:00 за київським часом відбудеться спеціальна конференція Мішеля Платіні. Наступного дня після завершення офіційної церемонії жеребкування, о 14:30, відбудеться спільна конференція українських представників міст-організаторів Євро-2012, органів влади та федерації футболу України. Згодом о 15:15 буде проведено аналогічну презентацію польських міст-учасників чемпіонату. Під час цих конференцій усі бажаючі зможуть отримати вичерпну інформацію про нинішній стан підготовки України та Польщі до турніру.

  

Крім того, у Варшаві відбудеться ще декілька подій, пов'язаних з організацією футбольного єврофоруму. Зокрема, 7 лютого о 17:00 відбудеться чергове українсько-польське засідання з питань Євро-2012, в якому братимуть участь представники урядів обох країн та національних федерацій футболу. Наступного дня відбудуться ще дві робочі зустрічі: о 10:00 − засідання представників спілок Євро-2012 Україна та Євро-2012 Польща під керівництвом директора турніру Євро-2012, а о 13:00 − робоча зустріч працівників цих інституцій, де відповідальні особи з 17-ти напрямів підготовки до турніру звітуватимуть про виконану роботу.

 

Наприкінці зустрічі з журналістами А.Олькович наголосив, що Варшава готова до проведення церемонії жеребкування. На підтвердження своїх слів він підкреслив, що польська столиця вже повністю декорована вивісками з логотипами Євро-2012 та українськими і польськими прапорами.

 

+++

 

До Євро-2012 реалізується програма розвитку пункту «Краковець-Корчова»

  

Ігор Бачун

Укрінформ

03.10.09

 

Понад 900 тисяч гривень надійшло протягом минулого року на реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Краковець» на кордоні з Польщею в плані підготовки до Євро-2012, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на місцеву райдержадміністрацію.

     

Усі кошти були спрямовані на поліпшення електро-, тепло− і водопостачання, забезпечення пункту санітарно-технічним та гігієнічним устаткуванням.

     

Нині тут спільно відпрацьовується принцип «зеленого коридору». З двох боків кордону встановлено спеціальні інформаційні таблиці. А відтак кожен може вибрати собі відповідну смугу руху. Суть полягає в тому, що «зелений» призначений для тих, хто не має товарів, в тому числі й акцизних виробів. Їх кількість не може бути більше встановленої правилами норми. Спрощене митне обслуговування в середньому триває від 20 до 30 хвилин.   «Зеленим коридором» вже сповна користуються підприємці і працівники фірм, котрі їдуть у відрядження, автобуси, що перевозять не більше 9 осіб.

    

Як прокоментували подію кореспондентові УКРІНФОРМу в прес-службі Львівської митниці, до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на українсько-польському кордоні реалізується програма, спрямована на дотримання гарантій, наданих УЄФА щодо запровадження спрощеного порядку перетину кордону організаторами і учасниками чемпіонату.

 

+++

 

Евро-2012: немецкая компания поможет построить стадион во Вроцлаве

 

Татьяна Завалишина

Dw-world.de

03.10.09

 

Вроцлав рискует лишиться права проводить матчи чемпионата Европы по футболу 2012 года. Чтобы избежать скандала, власти города обратились за помощью к строительной компании из Германии.

 

За четыре дня до жеребьевки команд-участниц чемпионата Европы по футболу 2012 года строительные работы на месте будущего стадиона во Вроцлаве значительно отстают от намеченных сроков. Об этом в среду, 3 февраля, заявил мэр города Рафал Дуткевич информационному агентству SID.

 

По договору, заключенному с первоначальным исполнителем заказа − греческо-польской компанией Motostal, план всех предполагаемых работ на стадионе к началу февраля должен быть выполнен на 22 процента. Однако в настоящее время, по словам мэра города, достигнута лишь семипроцентная отметка. При таких темпах строительство займет еще около 8 лет, отметил Дуткевич. С помощью группы строительных компаний Max Bögl из Баварии руководство города намерено решить проблему, сообщает агентство dpa.

 

Союз европейских футбольных ассоциаций (УЕФА) требует закончить строительство стадионов к середине 2011 года. УЕФА не исключает возможности замены Вроцлава Краковом, который сейчас рассматривается как запасное место проведения игр первенства.

 

Напомним, что матчи чемпионата Европы по футболу 2012 года, который Польша проведет совместно с Украиной, должны состояться, помимо Вроцлава, в Варшаве, Познани и Гданьске, а также в четырех украинских городах. Во Вроцлаве строят многофункциональный стадион стоимостью 160 миллионов евро, способный вместить 42 тысячи зрителей.

Підписатися на новини