Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

 

ФУТБОЛ

 

 

"Суркис попросил поторопиться" − Калитвинцев

 

Gazeta.ua

27.01.10

 

Юрий Калитвинцев о разговоре с президентом ФФУ для Gazeta.ua

 

Когда выиграли Евро, много было предложений поработать на взрослом уровне?

 

− Звонили по телефону представители нескольких российских команд первого дивизиона. Однако до конкретных предложений язык не дошел.

 

Недавно вы вернулась из Кубка содружества.

 

− “Динамо-2” там просто упустило время. Речь даже не в организации. Интерес к этим соревнованиям заметно упал.

 

Прошла информация о том, что вы встречались з Григорием Суркисом.

 

− Подтверждаю. Это было несколько дней назад. Григорий Михайлович попросил подготовить программу. Срочно − потому что нехватка времени.

 

И что у вас с программой?

 

− Имею. Как и опыт работы с игроками, которые в скором будущем должны играть главные роли в национальной сборной.

 

Конкретно фамилию не назовете?

 

− Не хотел бы, тем более, что впереди исполком Федерации, где я буду представлять свою программу. Когда возглавлю сборную, тогда и поговорим об игроках.

 

+++

 

Мілевський: Гімн України краще згадую під музику

 

Champion.com.ua

28.01.10

 

Інтерв'ю форварда "Динамо" Артема Мілевського репортеру програм "Вікна" СТБ та "Інший Футбол" ICTV Миколі Василькову в Ізраїлі.

 

− Артеме, у чому складність зборів?

 

− Напевно в тому, що ми тільки зібралися після відпустки, працюємо у дворазовому режимі, але ми цього очікували.

 

− Тобто, зараз найтяжчий час на зборах?

 

− Я думаю, що так, і не тільки для мене, але й для партнерів по команді, лікарів, масажистів, усі проходять адаптацію до навантажень.

 

− У нашій країні зараз знову буремні часи, ти їздив голосувати на виборах Президента. Ти політично активна людина?

 

− Просто був час і нам запропонували поїхати проголосувати. Взагалі, перший раз у житті голосував, так що було цікаво.

 

− А за кого ти голосував?

 

− Ну, це вже особисте.

 

− У другому турі також будеш голосувати?

 

− У другому турі ми будемо в Португалії, якщо буде така можливість, то проголосую.

 

− Раніше ти голосував з когось, хто вийшов до другого туру?

 

− Звичайно!

 

− Артеме, а чим відрізнється життя у Білорусі від України. Ти приїхав у мегаполіс з провінції?

 

− У 15 років особливо не думав, що на що змінювати. Якоїсь особливої різниці не відчуваю між Києвом та Мінськом. Єдине, що політики досі не можуть визначитися, хто і чого хоче. Це трохи насторожує.

 

− Ти своя людина в Мінську, тебе там люблять?

 

− У мене практично немає друзів у Мінську, там є лише родичі. Я їжджу у Мінську лише до своїх рідних.

 

− Хто перша людина, яка тобі сказала: тобою цікавиться "Динамо".

 

− Про це  дізнався від тата. Він мені сказав, що є можливість поїхати працювати і жити постійно на базі і вчитися у школі, класа два. Ми не думали довго.

 

− А давно ти знайомий з Алієвим, ви кращі друзі?

 

− Ми знаєми один одного вже давно. Знаємо звички кожного, мене з цією людиною пов`зує 10 років знайомства.

 

− Зараз в Алієва сім`я, менше спілкуєтеся?

 

− Дійсно, зараз в нього вже є сім`я, народилас дитина, він постійно телефонує додому і я його прекрасно розумію. Але ми коли на зборах, то прекрасно спілкуємося.

 

− Тебе постійно критикують футболісти минулого − Леоненко та Сабо. Як ти відносишся до цього?

 

− Я відношуся до цього нормально і завжди їм привіт можу передати. Насправді, їх час минув, і їм нічого не залишається як обговорювати футбол. Можливо, хтось чогось не досяг у футболі. Я ні на кого зла не тримаю і продовжую працювати далі.

 

− Із Сабо у тебе дійсно були конфлікти?

 

− Коли був молодий, ми, напевно, не знаходили порозуміння. Але ж я не ображаюся.

 

− Можна сказати, що ви з Алієвим зараз дуже сильно змінилися?

 

− Я думаю, що не змінилися. Нам стали більше часу давати грати на полі і це дало свій результат при Сьоміні. При інших тренерах нас багато критикували, говорили, що ми погані і т.д.  З приходом Сьоміна, ми розпочали грати у той футбол, який подобається багатьом. Ми дуже часто згадуємо ті часи, коли дуже хотіли грати, а нам цього не давали робити.

 

− З приходом Газзаєва футбол "Динамо" знову змінився. Ти це відчуваєш?

 

− Так, ми стали грати у більш швидкісний, агресивний футбол. На тренуваннях ми граємо в один дотик, ритмічно, швидко. Це ж та сама гра флангами, що дуже подобається Валерію Георгійовичу.

 

− Раніше всі думали, що у тебе немає дальнього удару, поки ти не пробив здалеку і влучив у поперечку воріт у матчі з Англією. Ти здалеку не любиш бити?

 

− Я нападник і гравець штрафного майданчика, і там особливо сильний удар і не потрібний, але мені цього не вистачає.

 

− Ти також міг забити у Казані і "Динамо" могло вийти далі в єврокубки...

 

− Та не тільки я міг тоді забити... Але зараз вже у нас інші завдання. Ми готуємося стати чемпіонами України.

 

− Є така думка, що прийшов Шевченко і місце в старті втратили Корреа, Кравченко, Алієв. Шевченко "з`їв" позицію плеймеркера?

 

− Про це не мені судити. На це є тренера, журналісти. Сергій Кравченко не грав при Сьоміні і йому довелос тяжко в Києві. В Алієва була травма. Я не розумію, чому він досі не грає? Хотілося б, щоб він грав як і раніше.

 

Шевченко грав і зправа, і зліва, глибше. Тоді у нас було багато травмованих і йому знаходили такі позиції на полі.

 

− Тебе часто критикують за ставлення до української мови, а гімн України ти знаєш?

 

− Так.

 

− А перші рядки гімну можеш нам прочитати?

 

− Мені потрібна музика, під музику легше згадується. 

 

+++
ЕВРО-2012

 

 

Львову − последнее китайское

 

Владимир Мыленко

Football.ua

27.01.10

 

Точнее, швейцарское (по месту нахождения УЕФА). Но такое последнее-распоследнее, что даже страшно становится.

 

Директор Евро-2012 в Украине Маркиян Лубкивский дал очередной брифинг. Повод, точнее поводы весьма любопытны. Во-первых, побыла и отбыла делегация во главе с директором департамента УЕФА по стадионам Марком Тиммером. Во-вторых, вскорости прибудет сам Мишель Платини − причем по интересному маршруту. И в-третьих, на носу у нас что? У нас на носу 7 февраля − дата первой жеребьевки, жеребьевки отборочного турнира Евро-2012. Вот об этом (и не только об этом) и поговорили.

 

Господин Тиммер проехался по трем стадионам − строящимся Львову и Киеву, а также готовому Харькову. ОСК Металлист, в принципе, уже готов, осталось только приладить к существующему ландшафту нормы безопасности, соответствующие турнирам такого ранга, и дело с концом. Киев − работы идут с минимальной задержкой (пара-тройка недель), и то исключительно из-за морозов. Главная проблема − финансирование. Будут вовремя выделять деньги, никакая делегация УЕФА не страшна.

 

Львов. Здесь веселее всего. Господа из Ньона зело недовольны теми проблемами, которые возникли между заказчиком и генподрядчиком строительства Лемберга, и прогнозируют срывы всех сроков, если ситуация не нормализуется в самое ближайшее время. Маркиян Лубкивский конкретизировал − первые числа февраля. Почему именно первые и февраля? Да просто 4-5-го состоится вышеупомянутый визит Мишеля Платини.

 

Любопытно, что ни о каком запасном варианте, плане В директор украинской части Евро не говорил. То есть, с одной стороны, ситуация критическая (а народ-то после Исполкому УЕФА расслабился, да, народ?), но с другой менять никто никого никем не будет. И как это понимать? Вот так  будут всю дорогу Львов шпынять, лишь бы достроил этот самый стадион да инфраструктуру хоть немного подрихтовал? Ох, до чего ж ты загадочна, столица Западной Украины, сколько ж ты нам сюрпризов еще приготовишь на пути к 2012-му году…

 

Раз уж вспомнили про президента УЕФА, то вот вам план визита. 4-5 февраля, три города − Донецк, Харьков, Львов. Как видите, в Киев не залетает. Почему? Да был уже и не раз, все видел, все знает. А в других еврогородах еще не гостил, так, чтобы основательно осмотреться. Вот и посмотрит. Главные цели визита три: аэропорты, стадионы и переговоры с руководством городов. Обещают на местах дать три пресс-конференции. Особенно интересной, как понимаете, будет львовская.

 

7 февраля. Чем примечательна эта дата? Тем, что именно тогда в Варшаве все европейские сборные, кроме двух, узнают своих соперников в борьбе за место под польско-украинским солнцем. Церемония как церемония, чего о ней писать − смотреть будем. А вот относительно «смотреть» есть чего сказать и кого пнуть. Значит, так. Евроспорт показывает мероприятие, вестимо, вживую. Польский телеканал TVP (Telewizja Polska) − разумеется, тоже. Доблестный же Перший Національний, как вы уже догадались, только вечером в записи (сама жеребьевка в обед).

 

Не дай Бог, эти героические ребята еще и матчи Евро-2012 в записи будут показывать… Нет, ну вы объясните − кому мешает прямая трансляция во «время домохозяек», что ее надо на прайм-тайм передвинуть? Кому это видео уже будет интересно. Все, кто хотел, по Евроспорту (или сайту УЕФА) посмотрели, сто раз обсудили, в комментариях к новостям свои ценные замечания оставили… И тут доблестный УТ-1 начинает показывать картинку. Нате вам, ешьте ее с кашей. Как с этим бороться? Не понимаю.

 

Рассказал господин Лубкивский и о планах работы своей конторы (Местного Организационного Комитета) на 2010-й год. Выделю самое интересное. Например, для команд участниц нужно будет зарезервировать 32 тренировочных центра − по 16 базовых и трансферных (то есть транзитных, перед матчами). Требования − натуральный газон, крытые трибуны минимум на 500 мест, отель 4-5 звезд на 65 мест, максимум 60 минут езды до аэропорта. По словам директора МОК, уже нашли 15 базовых и все 16 транзитных.

 

По безопасности на стадионе − любопытно было узнать, что будут привлекаться частные агентства, как альтернатива милиции, которая просто не понимает, что надо в такой ситуации делать. Это я уже своими словами длинную тираду Лубкивского передал. Правда, с этими агентствами пока ничего не ясно, но будут задействовать. Остается только огорчиться, что родная милиция не отходит евроболельщиков дубинками, как ту легендарную девочку на финале Кубка Украины…

 

С лета 2011-го года начнется набор в волонтерские проекты. Впрочем, заявил пан Маркиян, если у кого есть желание помочь, начиная прямо с этого момента, пишите. Я даже адрес выложу − [email protected]. В 2008-м около 5000 человек, к слову, приняли участие, из 70 стран. Самому возрастному было − 79 лет. Ценные подарки от УЕФА обещают, но главное ведь не это. Главное, как пояснил директор МОК, приобщиться в великому празднику футбола.

 

Но праздник будет еще не скоро (в декабре 2011-го в Киеве отжеребят финалистов, 8 июня 2012-го пройдет матч открытия в Варшаве, а 1 июля − матч закрытия в Киеве), а вот суровые будни никуда не делись. Все внимание в ближайшие недели будет приковано ко Львову. Внимание в первую очередь делегации УЕФА и лично Мишеля Платини. Ох, чувствую, не обойдется без грома и молний…

 

++

 

Милиция не будет охранять Евро-2012

 

Ura-inform.com

28.01.10

 

Обеспечением порядка на стадионах Украины во время Евро-2012 будут заниматься частные охранные структуры. Об этом сообщил директор турнира УЕФА Евро-2012 в Украине Маркиян Лубкивский.

 

«Порядок будут обеспечивать частные структуры. Будут ли они приравниваться к отрядам МВД или «Беркуту»? Их полномочия и функции сейчас определяются. Но не может быть и речи о приравнивании функций. Потому что в функциях «Б0еркуту» и других структур будут изменения, и не факт, что эти структуры будут именно в таком формате принимать участие в обеспечение правопорядка и безопасности», − отметил чиновник, пишет Champion.

 

Вместе с тем Лубкивский отметил, что формируется новая система взаимодействия.

 

«Это очень сложный процесс, процесс не одного дня. Он связан с изменением ментальности, с изменением восприятия, что такое безопасность», − отметил директор Евро-2012 в Украине.

 

По его словам, есть два уровня проблемы: уровень общей безопасности, которая не относится к сфере ответственности УЕФА, и уровень безопасности на стадионах, где ответственность несет оргкомитет и УЕФА.

 

+++

 

До Євро-2012 у Харкові створено медичний навчально-тренувальний центр

 

Віта Дубовик

Укрінформ

28.01.10

 

До Євро-2012 у Харкові створено медичний навчально-тренувальний центр, повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу з прес-служби облдержадміністрації.

 

Центр діє на базі закладу "Обласна клінічна лікарня − центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". Його основна задача − навчання окремих категорій немедичних працівників навичкам надання першої та невідкладної медичної допомоги.

 

За рахунок коштів Державного бюджету в цьому центрі встановлено устаткування для моделювання та відпрацювання надання невідкладної медичної допомоги хворим та постраждалим в надзвичайних ситуаціях на загальну суму 72,8 тис. гривень.

 

Крім того, обласна влада виділила додаткові майже 300 тисяч на ремонт в обласній клінічній лікарні. Це дало змогу відкрити відділення політравми на 20 ліжок для надання цілодобової спеціалізованої медичної допомоги постраждалим.

 

З метою оновлення автобази швидкої медичної допомоги Харкова також протягом 2009 року було закуплено 13 автомобілів. Крім того, зараз відпрацьовується питання оснащення машин швидкої медичної допомоги навігаторами, які нададуть можливість встановлювати та відслідковувати місцезнаходження і шляхи пересування кожної машини.

 

+++

 

Готуємося до Євро-2012

 

Галина Юзи

Dcz.gov.ua

27.01.10

 

Звістка про те, що Львів виборов право приймати учасників фінальної частини чемпіонату Європи 2010 року з футболу, була чи не найприємнішою для мешканців нашого міста торік. Адже найближчим часом будуть відремонтовані дороги, зведений сучасний гігант-стадіон і тренувальні поля, реконструйований аеропорт, відновлені пам’ятки архітектури, впорядковані військові меморіали на Личаківському цвинтарі тощо. Одне слово, місто Лева в недалекому майбутньому стане одним із сучасних міст Європи.

 

Для цього ще треба зреалізувати чимало проектів, докласти не лише кошти, а й зусилля, вміння, і головне  − задіяти людські ресурси. До робіт з будівництва спортивного майданчика до Євро-2012, розбудови транспортної, туристичної, телекомунікаційної, спортивної, медичної інфраструктур залучаються й безробітні Львівщини.

 

Торік до центрів зайнятості області з підприємств сфери будівництва та реконструкції, на яких згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації будуть організовані загальнодержавні громадські роботи, надійшла інформація про потребу 47 працівників, в основному − висококласних будівельників. Генеральному підряднику зі спорудження євростадіону у Львові ЛФ ТзОВ ПБП «Азовінтекс» потрібні були водії, охоронники, інженери, машиністи бульдозера, екскаватора, кранівники, слюсарі − електромонтажники, комірники, механіки і представники інших професій та спеціальностей. А знайшли роботу за скеруванням служби зайнятості на об’єктах Євро-2012 у 2009 році шість жителів області. Серед них − електромонтажник, два обліковці, оператор пульта керування, механік і муляр.

 

+++

 

У Донецьку в рамках підготовки до Євро-2012 минулого року відремонтували автодороги на 106,6 млн. грн.

 

УНІАН

28.01.10

 

У Донецьку в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року минулого року на автодорогах були виконано ремонтно-будівельних робіт на суму 106,6 млн. грн.

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Донецької облради, про це на засіданні оргкомітету з питань підготовки і проведення Євро-2012 у Донецькій області заявив перший заступник Донецького міського голови Микола ВОЛКОВ.

 

Він констатував, що у Донецьку доріг з твердим покриттям більш як 1,2 тис. км, а включених до Плану мобільності маршрутів руху транспорту, учасників і гостей чемпіонату − 800 км.

 

У 2009 році на автодорогах міста було виконано середнього ремонту на суму 87,92 млн. грн., на будівництво, реконструкція і капітальний ремонт було витрачено 18,68 млн. грн.

 

Таким чином, на ці цілі бути витрачено 106,6 млн. грн., відзначив М.ВОЛКОВ.

 

Він наголосив, що фінансування робіт передбачалося за рахунок коштів міського і державного бюджетів, однак, «незважаючи на затверджену Державну цільову програму (з підготовки до Євро-2012 − УНІАН), роботи оплачував міський бюджет, і, на жаль, не всі об'єкти 2009 року були профінансовані через казначейство».

 

М.ВОЛКОВ також повідомив, що на 2010 рік заплановано виконати роботи з будівництва, реконструкції і капітального ремонту ще ряду доріг у Донецьку, для чого необхідні кошти у сумі 172,61 млн. грн.

 

Заступник мера додав, що на поточний і середній ремонт доріг у 2010 році заплановано 65,72 млн. грн.

 

«На поточний і середній ремонт автодоріг на 65,72 млн. грн. нами пропозиції включено на зміни до державного бюджету, з урахуванням неоплачених в 2009 році коштів обсягом 31,7 млн. грн.», − сказав М.ВОЛКОВ, підкресливши, що «загальна сума, необхідна на 2010 рік, по дорогах міста становить 238,33 млн. грн.».

Підписатися на новини