Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

 

ЕВРО-2012

 

 

Будівництво «Олімпійського»− надзавдання

 

Bbc.co.uk

25.01.10

 

Спеціальна слідча комісія Верховної Ради стверджує, що будівництво Ноціонального спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві, на якому має відбутися фінальний матч Євро 2012, відстає від графіка на 5 місяців.

 

Про це заявив голова комісії Равіль Сафіуллін після заслуховування інформації Кабінету міністрів про виконання робіт з реконструкції. Претензії у депутатів є також до фінансування і вибору підрядників, зокрема, з монтажу конструкції навісу над трибунами стадіону.

 

Кореспондент інтернет-порталу Pro.ua Юрій Ніколов, який проводив журналістське розслідування ситуації з будівництвом, в інтерв'ю Бі-Бі-Сі сказав, що відставання від графіка робіт − суттєве.

 

Юрій Ніколов: «Я вже оприлюднював документи, які свідчать, що станом на жовтень-листопад ішов зрив усіх термінів. Тобто те, що мало відбуватися на початок серпня, на той момент не відбувалось. Для початку цього будівництва туди має бути завезена важка техніка. Якщо не помиляюсь, 50-метрові крани будівельні. А їх нема. Було повідомлення, що коли почнуть завозити техніку, закриють проїзд. Наразі ми цього не бачимо. Проїзд вільний. Заступник міністра міністерства сім'ї, молоді та спорту Сергій Драч казав мені, що аналогічних конструкцій у світі всього дві. За рівнем складності, це найвищий клас будівництва. І ось для цього наймається компанія «Майстер− профі», яка може похвалитися хіба що будівництвом торгівельних комплексів. Коли вже були перераховані гроші, виявилось, що ця компанія не має досвіду. Представник компанії заявив, а я був свідком, що тільки зараз він зрозумів, що спочатку треба виконати абсолютно нові роботи. Як він це сказав, треба збудувати ще один стадіон над стадіоном, щоб на нього вже насаджувати дах. Підганяти строки, щоб завершити все вчасно, вже дуже важко. І це вже стає питанням безпеки будівлі, яка буде споруджена.»

 

Відставання: яке відставання?

 

Я хотів би підтвердити, що на сьогодняшній день є відставання від графіку, яке пов'язане перш за все з погодніми умовами в Україні впродовж останнього місяця. А також iз впpовадженням нових технологій на об'єкті.

С.Драч

 

Заступник міністра Сергій Драч, який займається будівництвом «Оліймпійського», в інтерв'ю Бі-Бі-Сі назвав заяви слідчої комісії про 5-місячне відставання від графіку помилковим.

 

При цьому він стверджує, що депутати просто не розуміються на технологіях. Водночас Сергій Драч визнав, що відставання в будівництві справді є, але незначне.

 

Сергій Драч: «Я хотів би підтвердити, що на сьогодняшній день є відставання від графіку, яке пов'язане перш за все з погодніми умовами в Україні впродовж останнього місяця. А також iз впpовадженням нових технологій на об'єкті. Ми, зрозуміло, пішли на якісь терміни для того, щоб відпрацювати технологію монтажу. Але ці відставання вимірюються зовсім не тими термінами, які були названі. Сьогодні це питання на розгляді штабу будівництва. Ми вважаємо, що це обман суспільної думки. Ми вважаємо, що графіки не є догмою. А це чотири тижні по даху і чотири тижні по VIP-зоні. Кінцеві терміни не змінюються. Ми плануємо завезення і монтаж металевих колон e червні місяці. Відповідно, залишається півроку   на  монтаж   вантових   систем   і   мембрани.»

 

Замміністра запевнив, що при будівництві «Олімпійського» буде дотримано всіх вимог безпеки, а контроль за якістю виконаних робіт витримано на належному рівні.

 

Сергій Драч: «З нами працюють німецькі фахівці, які перевіряють кожен крок. А ви розумієте, що це таке − контроль з боку німецьких конструкторів. Вони назвали, що цей дах, навіс сьогодні прирівнюється до «Формули 1». І там дрібниць нема. Тому ми ще раз і ще раз перевіряємо стартову точку. І після того, як ми стартуємо, одна колона монтується 35 годин без перерви. А в червні ми завершимо монтаж вісімдесятої колони, так як ми це і відобразили у графіку. Тому я вважаю, що ті фахівці слідчої комісії, які перевіряли, зовсім не розуміються на графіках. Вони рахують їх... тільки те, що бачать. Але вони не знають технології. В них не було часу вникнути у ці питання. Термін є один − ми маємо здати сертифікований об'єкт у червні 2011 року. Ми розуміємо, що надзадача − побудувати стадіон класу «еліт». Я хочу, щоб депутати зрозуміли − вони відстали на півроку, ми готові відкрито доповісти про стадію будівництва стадіону.»

 

+++

 

На НСК «Олімпійський» доставлено першу колону для монтажу навісу над трибунами

 

Kmu.gov.ua

25.01.10

 

25 січня з Дніпропетровська до Києва доставлено першу з 80 колон, що будуть використовувати для монтажу навісу над трибунами НСК «Олімпійський». Всі 80 колон − унікальні, мають різні геометричні параметри і складаються з двох частин: довжина кожної − від 23 до 25,5 м, вага  від 25 до 30 тонн. Колони виготовляються із високоміцних сталевих листів товщиною від 60 до90 мм.

 

 За словами Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, саме з цих колон висотою 40 метрів і загальною вагою понад 40 тисяч тон складатиметься опорний каркас з металоконструкцій, що буде утримувати вантово-мембранну конструкцію покриття над трибунами. «Загалом до виконання робіт по виготовленню та монтажу унікального покриття залучено 33 українські компанії та 6 іноземних фірм, а складний монтаж буде здійснюватись під жорстким контролем вітчизняних та іноземних фахівців», − зазначив Юрій Павленко. Контроль за цими роботами ведеться з боку генерального проектувальника компанії «ГМП» (Німеччина) та розробника проекту навісу − фірми «СБП» (Німеччина).

 

«Залучення іноземних консультантів, якісне виконання робіт та їх контроль на усіх етапах, а також дотримання всіх необхідних європейських стандартів безпеки,  дозволить збудувати  надійний  та   сучасний   стадіон»,  −  підкреслив   Юрій   Павленко.

 

Виконавцем будівельно-монтажних робіт конструкції навісу над трибунами НСК «Олімпійський» є «Завод Майстер-Профі Україна». До виготовлення та монтажу конструкції покриття українською підрядною організацією залучені компанії зі світовим ім’ям «Брайдон Інтернешнл Лтд.» (Велика Британія), «Хайтекс» (Німеччина) та «Саренс НВ» (Бельгія). Англійська фірма стане постачальником тросів, канатів та з’єднань, німецька − надміцного мембранного покриття, а компанія з Бельгії забезпечить роботу важких кранів «бігліфт» та спеціального обладнання.

 

Прибуття до Києва крану типу «бігліфт» «Demag 2800-1» вантажопідйомністю 600 тон та довжиною стріли 114 метрів очікується вже найближчими днями.

 

+++

 

Поляки закупляють нові Боїнги до Євро-2012

 

Ukrinform.ua

25.01.10

 

Польська авіакомпанія LOT уклала угоду з корпорацією Boeing щодо придбання восьми літаків Boeing 787 «Dreamliner».

 

Перші п’ять лайнерів розпочнуть працювати вже у 2012-му році, коли Польща прийматиме чемпіонат Європи з футболу. Пізніше, упродовж наступних трьох років, країна отримає ще три літака.

 

Boeing 787 Dreamliner − широкофюзеляжн

 

+++


 

Моніторинг телеефіру

 

 

Аналітичні програми

 

 

Неділя, 24.01.10 (запис)

 

1. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Інший футбол», 24.01.10, 12:00

 

1) Сюжет про те, які марки мобільних телефонів в українських футболістів.

 

2) Фрагменти сюжету, про те що дві фанатки луганської «Зорі» у конкурсі на кращу вболівальницьку підтримку розмалювали своє тіло у кольори команди в жанрі «Боді арт».

 

3) Інформаційний сюжет про початок конкурсу «Бронзові шнурки», в якому беруть участь українські футболісти, яким не пощастило в минулому сезоні. Свої коментарі стосовно гравців-невдах давали В. Леоненко, О. Саленко, А. Гусін, О. Хацкевич, А. Франков та І. Мірошніченко. До списку номінатнів премії «Бронзові шнурки» потрапляють: А. Мілевський, С. Кравченко, О. Алієв, С. Богуш, Л. Алмейда, Ж. Маграо, О. Гладкий, В. Гоменюк та О. Бєлік.

 

4) Відеосюжет про те, що гравець молодіжної збірної України Є. Лугачов забирав свою дружину та новонародженого сина з пологового будинку.  

 

+++

 

2. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Аналітична програма «Спортивний тижневик», 24.01.10, 21:25

 

1) Інтерв’ю з президентом київського «Динамо» І. Суркісом.

 

Автор сюжету (з/к): «З приходом до тренерського містка Ю. Сьоміна, а потім і В. Газзаєва селекційна політика київського «Динамо» кардинально змінилася. Російські фахівці не вимагають від І. Суркіса кількісних придбань. Їхні потреби обмежуються якісними легіонерами, такими, що дійсно зможуть підсилити склад команди».

 

І. Суркіс (в/к): «Он (Газзаев В.) любит работать с молодежью, и он сделал вывод − если у нас в команде есть перспективная молодежь, то надо доверить ей, а не брать на перспективу легионеров».

 

Автор сюжету (з/к): «Найвірогідніше, що два-три гравці поповнять лави «Динамо». Так буде вигідніше і для клубу, і для тренера, адже попереду Чемпіонат світу після якого ціна на виконавців, що брали в ньому участь, зросте у кілька разів».

 

І. Суркіс (в/к): «Надо не только надеяться на ЧМ и на Чемпионат Африки, потому что там мы не одни и там сидят селекционеры ведущих европейских клубов. При равных условиях, уверяю вас, игроки скорее пойдут в Чемпионат Англии, чем в Чемпионат Украины. Согласитесь! Давайте называть вещи своими именами».

 

Автор сюжету (з/к): «І. Суркіс зізнається, що з радістю запросив би до «Динамо» відомого гравця з топ-чемпіонату, але не завжди фінансові умови є вирішальними у їхньому виборі. Зазвичай, футболісти, що мають визнане світове ім’я, не погоджуються на переїзд до України. І як би ти їх не вмовляв, які б умови не пропонував, у чемпіонаті, який не входить до топ-5 виступати ніхто з них не хоче».

 

І. Суркіс (в/к): «Звезды вообще не переезжают в Украину, давайте говорить откровенно. За последнее время звезда, которая переехала в Украину − это только одна звезда − А. Шевченко, который наверно приехал только потому, что он вернулся на родину».

 

Автор сюжету (з/к): «На кому зупиниться селекційна служба «Динамо» ми незабаром дізнаємось, нині команда перебуває на ізраїльському зборі, а нові обличчя, якщо такі будуть, ми побачимо перед відльотом «біло-синіх» до Португалії або до Іспанії».         

 

2) Ведучий (в/к): «Колишні однодумці нині по різні сторони барикад. Тимчасово відсторонений президент ПФЛ С. Сирота (нагадаю, йому інкримінують фінансові оборудки) заявив, що його ввели в оману. Хто? Певний час звинувачуваний мовчав, але напередодні почав неоднозначно натякати. Дісталося і попередньому очільникові Ліги Р. Сафіулліну».

 

Автор сюжету (з/к): «Р. Сафіуллін очолював ПФЛ впродовж 8 років. 2008 вирішив піти, на вакантне місце запропонував свого колегу С. Сироту. Молодого функціонера учасники голосування підтримали, і трохи більше року тому він сів у президентське крісло, а наприкінці 2009 у ПФЛ розгорівся гучний скандал. Екс-президента Ліги звинуватили у розкраданні майже 3 млн. грн. Правоохоронці вже зібрали докази оборудки, але С. Сирота своєї провини не визнає і чекає на судові засідання. Каже, що пішов на повідку людей, що близькі до екс-президента ПФЛ».

 

С. Сирота (в/к): «Тот главный бухгалтер, который был оставлен мне господином Сафиуллиным, он всеми воспринимался, в том числе и мной, как финансовый Бог. Но, на сегодняшний день, разобравшись в ситуации, я понял, что он скорее не Бог, а финансовый дьявол».

 

Автор сюжету (з/к): «Р. Сафіулліна такі закиди щонайменше дивують. Каже, що дуже помилився у людині, якій довіряв і, фактично, зробив наступником».

 

Р. Сафіуллін, почесний президент ПФЛ (в/к): «Он проходимец! Самый настоящий проходимец, честное слово. Ошибся я сильно, я это признаю. Никогда от него такого не ожидал. Дай людям власть и узнаешь, кто они. Вот это яркий пример этого».

 

Автор сюжету (з/к): «На засіданні Центральної ради ПФЛ Сафіуллін та Сирота зустрілись вперше за останні кілька місяців. Вони сиділи один проти одного, але жодного разу їхні погляди не зійшлися. До кінця засідання ані в Сафіулліна, ані у Сироти бажання поспілкуватися тет-а-тет не з’явилося».     

 

Р. Сафіуллін (в/к): «Мне не о чем с таким человеком говорить. Человек, который подло поступил по отношению к своим товарищам, коллегам, которые проголосовали за него. Как мы борьбу вели за него, и как он всех подставил».

 

Автор сюжету (з/к): «Сьогодні пан Сирота пригадує, що його справи після обрання президентом ПФЛ одразу пішли не так. Він довгий час не міг розібратися з документацією, а деяких паперів і взагалі не було. Спочатку він не звернув на це уваги, а тепер, коли його честь та гідність зависла на волосині, вважає, що акт проти нього був спланований заздалегідь».   

 

С. Сирота (в/к): «Мне оставили 300 тыс., которые остались после Высшей лиги. Я об этом первый раз услышал. Потому что после выборов в прошлом году, в декабре, акта передачи ни финансовых ценностей, ни активов каких-то не было создано. Впрочем, как и акта ревизионной комиссии о финансовой проверке предыдущих периодов. Поэтому, разобраться остались эти деньги или не остались, достаточно сложно».

 

Автор сюжету (з/к): «Факти, які наводить С. Сирота, для Р. Сафіулліна зовсім незрозумілі. Його дивує, про які 300 тис. йде мова, якщо з бюджету ПФЛ за рік зникли майже 3 млн. грн.».

 

Р. Сафіуллін (в/к): «Он говорит, что у меня денег нет. Где же они тогда? В его же бытность они пропали. В его бытность деньги перечисляли и продукцию назад не получали. Почему он не скажет, он же сделал ремонт по бумагам ПФЛ, постелил там чуть ли ни паркет, только нет его там».

 

Автор сюжету (з/к): «Де зниклі гроші? Ось вже 3 місяці з’ясовують і власники клубів першого та другого дивізіону, які разом створювали бюджет ПФЛ. Намагалися вони почути відповідь і на засіданні Центральної ради ПФЛ. С. Сирота розповів про все, от тільки головного − куди зникли гроші − не зміг».

 

Р. Сафіуллін (в/к): «Ему в очередной раз задали вопрос: где деньги? Я ему три месяца назад в присутствии его отдельных коллег, президентов клубов сказал: соберитесь, кого вы там взяли? Он же поменял всех: исполнительного директора поменял, нового главного бухгалтера. Вот втроем соберитесь − кто, сколько, что и давайте, вносите потихоньку − никуда не будет передаваться ничего. Он не внял этим просьбам».

     

С. Сирота (в/к): «Как сказал Л. Керол: «Я сам себе прокурор и судья». А Крылов сказал: «Ты виноват лишь в том, что хочется мне кушать».

 

Автор сюжету (з/к): «Бажання С. Сироти попоїсти, призвело до того, що власники клубів звернулися до правоохоронців».

 

М. Лавренко, в.о. президента ПФЛ (в/к): «Два дні тому відкрито кримінальну справу по пану Сироті, і ці матеріали зараз розглядаються. Будемо надіятись, що слідчі дії нам дадуть відповіді, де частина грошей».

 

Автор сюжету (з/к): «Тепер доля Сироти в руках у правоохоронців. Його справа перебуває у досудовому слідстві у Печерському суді столиці. Правоохоронці зібрали всі документи, які засвідчують, що саме пан Сирота, як керівник Ліги, віддавав і підписував накази на перерахунок коштів до інших організацій».

 

С. Сирота (в/к): «Формулировки, которые звучат − это злоупотребление властью, растрата средств. Я ставлю вопрос немножко по-другому − это мошенничество со стороны некоторых лиц в составе ПФЛ».

 

Автор сюжету (з/к): «Окрім слів, інших доказів у Сироти поки немає. Він готовий доводити свою невинність у суді, але чи буде для служителів Феміди «сиротівська правда» переконливішою за очевидні факти?». 

 

С. Сирота (в/к): «Я недавно смотрел фильм «Место встречи изменить нельзя». Я сегодня себя чувствую на месте Груздева, когда Г. Жиглов бил себя в грудь и кричал: «Он убил, он убил!», а только Шарапов пытался доказать, что он не убил».

 

Журналіст: «Кто ваш Шарапов?».

 

С. Сирота (в/к): «Я сожалею, но пока Шарапова моего нет. Я сам».

 

+++          

 

 

П’ятниця − неділя, 22-24.01.10 (запис)

 

 

1. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна спорт», 23.01.10, 01:15

 

1) Огляд першого товариського матчу київського «Динамо» на тренувальних зборах в Ізраїлі. Суперником «динамівців» був ізраїльський клуб «Бат Ям». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 3:0.

 

2) Сюжет про те, що головний тренер національної збірної Аргентини Д. Марадона вирушив у турне містами ПАР, що будуть приймати матчі ЧС-2010.

 

+++

 

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 25.01.10, 00:15

 

1) Інформація про те, що на Чемпіонаті Європи з футзалу суперником національної збірної України у чвертьфіналі буде збірна Азербайджану.

 

2) Огляд матчів ¼ Кубку африканських націй.

 

+++

 

3. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 25.01.10, 00:10

 

1) Національна збірна України з футзалу з перемоги розпочала виступ на ЧЄ в Угорщині. В дебютному матчі українці з рахунком 4:2 перемогли бельгійців. 

 

2) Інформація про результат товариського матчу «Динамо» (Київ) − «Бат Ям» (Ізраїль). Зустріч завершилась переконливою перемогою киян з рахунком 3:0.

 

+++

 

4. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 22.01.10, 19:15

 

1) Огляд першого товариського матчу київського «Динамо» на тренувальних зборах в Ізраїлі. Суперником «динамівців» був ізраїльський клуб «Бат Ям». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 3:0.

 

2) Сюжет про підготовку українських клубів до весняної стадії Чемпіонату України у Туреччині.

 

+++

 

5. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 24.01.10, 19:15

 

1) Відеоогляд товариського матчу. Який провів криворізький «Кривбас» проти бакинського «Інтеру» на тренувальних зборах в Туреччині. Зустріч завершилася перемогою криворіжан з рахунком 3:2, хет-риком відзначився Воронков.

 

+++

 

6. Телеканал «Спорт 1»

 

Програма «Спорт клуб», 21.01.10, 21:00

 

1) За інформацією російських ЗМІ московський «Локомотив» припинив перемовини стосовно трансферу київського «динамівця» О. Алієва.

 

2) Інформаційний сюжет про можливі трансферні переходи у Європі.

 

3) Ведучий (в/к): «Якщо раніше клуби Першої та Другої ліг, які об’єднанні у ПФЛ вели себе тихо-мирно, ні на що не претендуючи, то нині ця ліга нагадує бджолиний вулик. Вчора відбулося засідання Центральної ради ПФЛ».

 

Автор сюжету (з/к): «Чи стануть професіональні клуби колективними членами ФФУ, і коли це трапиться допоки не відомо. Не дало на це відповіді і засідання Центральної ради Першої та Другої ліг. Наприклад, у багатьох європейських федераціях не всі клуби мають право голосу».

 

О. Бандурко, перший віце-президент ФФУ (в/к): «...А как у вас, в Ассамблее английской национальной ассоциации? Для интереса. Мы так в Европу все смотрим − хотим в ЕС мы или нет? − 13 клубов имеют право голоса из 110 делегатов на Ассамблее. Из них 8 человек − это делегаты Английской Премьер-лиги, а 5 человек − Футбольной лиги. У них нет ПФЛ, у них есть футбольные лиги. Дальше: в Испании 32 из 130, во Франции каждый 4, в Германии 80 из 280».

 

Автор сюжету (з/к): «Що зараз турбує власників − як зменшити витрати на утримання команди? Саме тому президенти клубів заговорили про новий формат змагань. Підтримують їх і тренери».

 

М. Іщенко, заслужений тренер України (в/к): «В Первой лиге такие разъезды и такой календарь…, поверьте мне, я знаю, что это такое. Ни о каком плановом учебно-тренировочном процессе, который бы давал возможность развивать какие-то качества для того, чтобы футболист рос, просто и речи не может идти. Только восстановительные или предигровые занятия, а на развитие специальных качеств нет времени. Поэтому вполне естественно, если мы говорим о том, что самое главное − это футбол, но в футболе, вы не забывайте, самое главное − это футболисты. Вопрос реорганизации очевиден».

 

Автор сюжету (з/к): «Головна пропозиція: розподіл Першої та Другої ліг на декілька дивізіонів, що зменшить транспортні витрати. Для розв’язання цього питання і створили робочу групу, а ще було внесено пропозицію скоротити сезоні клубні внески».

 

Ю. Кіндзерський, президент ФК «Львів» (в/к): «За 5 років у професійному футболі я думаю, що футбол котиться донизу, в тому числі, зважаючи на фінансову кризу».

 

М. Лотоцький, президент «Енергетика» (в/к): «В таку економічну кризу казали: давайте ми затягнемо паски трошки і судді попрацюють на ідею українського футболу, а не цей… Зараз стоїть питання, де повинні проходити збори арбітрів − Кіпр, Анталія? Я думаю, що питання стоїть з наших же коштів».  

 

Автор сюжету (з/к): «А ще на засіданні Центральної ради присутні зізнались, що порушено кримінальну справу за фактом «Заволодіння майном ПФЛ шляхом вживання службовим становищем». Це трапилось, нагадаємо, за час керування цією футбольною структурою С. Сиротою. Останній всі звинувачення свою адресу відхиляє».

 

С. Сирота, екс-президент ПФЛ (в/к): «Для себя лично и для следствия я формулирую вопрос по-другому − это мошенничество, организованное группой лиц, с целью завладения имуществом и приобретения права имущества ПФЛ путем обмана, и злоупотребление доверием президента ПФЛ, которое связано с подделкой и использованием в дальнейшем фальсифицированных документов, а также, создание коммерческой организации без намерения осуществления предпринимательской деятельности».  

 

М. Лавренко, в.о. президента ПФЛ (в/к): «Вам же доверили управлять этими деньгами. Я спрашиваю Вас: где деньги? Вы управляете деньгами? Вы −  первое лицо, избранное с полными полномочиями, где деньги?».

 

С. Сирота, екс-президент ПФЛ (в/к): «Непосредственную сумму, которую я брал взаем, я ее обязуюсь вернуть до конца марта. Остальные средства − я к ним не имею никакого отношения. Я не хочу говорить, что меня подставили, меня не подставили − это чистой воды мошенничество».

 

Автор сюжету (з/к): «Хто буде новим президентом ПФЛ стане відомо 4 березня, коли відбудеться позачергова звітно-виборча конференція».

          

+++

 

7. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 22.01.10, 17:15

 

1) Огляд матчів Кубку Іспанії.

 

+++ 

 

8. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 22.01.10, 21:25

 

1) Огляд першого товариського матчу київського «Динамо» на тренувальних зборах в Ізраїлі. Суперником «динамівців» був ізраїльський клуб «Бат Ям». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 3:0.

 

+++

 

9. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «Події, спорт», 22.01.10, 19:25

 

1) Національна збірна України з футзалу з перемоги розпочала виступ на ЧЄ в Угорщині. В дебютному матчі українці з рахунком 4:2 перемогли бельгійців. 

 

2) Сюжет про те, що луганська «Зоря» відправилася на свій другий тренувальний збір.

 

3) Відеоогляд матчів Кубку Іспанії

Підписатися на новини