Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ЕВРО-2012

Опрос: «Настоящий Харьков» − «Итоги 2009 года»

Most-kharkov.info

23.12.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Результаты социологического исследования в рамках годовой программы исследований «Настоящий Харьков»

«ИТОГИ 2009 ГОДА».

В рамках годовой программы социологических исследований «НАСТОЯЩИЙ ХАРЬКОВ» Харьковский филиал Института Горшенина завершил очередное исследование, которое проводилось с 1 по 15 декабря 2009 года в г. Харькове.

В ходе исследования было опрошено 1163 респондента, выбранных с учетом основных социально-демографических характеристик населения Харькова.

Квотами в выборке были: возраст, пол и район города. Возраст от 18 лет. Погрешность репрезентативности исследования не превышает +/− 3,2%. (…)

(…)Получение права на проведение матчей чемпионата ЕВРО 2012 в Харькове вызывает позитивные эмоции у харьковчан. Положительное отношение к этому выказали три четверти (75,5%) опрошенных, усматривая в этом событии определенные бонусы для города. Например, что это положительно скажется на имидже города, считает большинство (86,4%), опрошенных. Хорошо отразится на развитии инфраструктуры Харькова (83,9%) и две трети (61,8%) опрошенных считают, что проведение ЕВРО 2012 положительно повлияет на бюджет города. (…)

+++

У Криму затвердили програму підготовки до Євро-2012

Interfax.com.ua

23.12.09

Кримський парламент затвердив республіканську цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу.

У середу на пленарному засіданні автономії за затвердження цієї програми проголосували 60 кримських депутатів.

Мета цієї програми полягає у створенні належних умов для участі Автономної республіки Крим у підготовці та проведенні Євро-2012, зокрема, оптимізації фінансових ресурсів і створенні матеріально технічної бази для проведення заходу.

Для цього передбачається привести об'єкти, які використовуватимуться для підготовки до чемпіонату, у відповідність до вимог УЄФА; підготувати фахівців з організації міжнародних змагань такого рівня; створити для уболівальників атмосферу футбольного свята шляхом установлення великих проекційних екранів у всіх великих містах і курортних центрах автономії для трансляції матчів.

Програма, як очікується, реалізовуватиметься з 2009 до 2012 року, а фінансування її відбуватиметься за рахунок коштів державного бюджету України, місцевих бюджетів і залучення небюджетних коштів.

При цьому для реалізації цієї програми планується витратити 526 млн грн.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту постанови кримського парламенту, ухвалення республіканської цільової програми Євро-2012 надасть можливість реконструювати стадіони автономії для використання їх як тренувальної бази для збірних футбольних команд − країн-учасниць, а також значно поліпшити транспортну структуру автономії. Зокрема, аеропорт Сімферополя, залізничний вокзал, автомобільні дороги. Передбачається також якісно поліпшити стан рекреаційного комплексу Криму, що сприятиме залученню інвестицій та формуванню позитивного іміджу автономії в Україні та за кордоном.

У записці також наголошується, що Крим, що має величезний рекреаційний потенціал, хороші кліматичні умови, сучасні стадіони та футбольні майданчики може стати місцем підготовки збірних команд країн − учасниць Євро-2012, а також місцем відпочинку учасників і гостей цього заходу.

+++

Київський готель «Спорт» відсвяткував 20-річний ювілей

Euro2012.ukrinform.ua

23.12.09

20-річний ювілей відзначив розташований поруч з головною ареною країни НСК «Олімпійський» столичний готель «Спорт», повідомляє УКРІНФОРМ.

Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, який виступив на святковому вечорі з нагоди цієї події, підкреслив, що готель «Спорт», витримавши випробування «у боротьбі з приватним бізнесом», залишився в державній власності. Це дуже важливо, оскільки готель у майбутньому має відіграти істотну роль у прийомі гостей футбольного Євро-2012.

«Спорт», за словами міністра, є для столиці України важливим «стратегічним об'єктом» і ключовою ланкою у готельній інфраструктурі майбутнього чемпіонату Європи.

+++

Петро Порошенко запросив ОАЕ взяти участь у підготовці до Євро-2012

Марина Федяніна

Euro2012.ukrinform.ua

23.12.09

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко запросив інвесторів з ОАЕ взяти участь у підготовці до Євро-2012. Про це він сказав в інтерв'ю провідному еміратському телеканалу «Абу-Дабі ТВ» під час свого першого офіційного візиту до ОАЕ 20-21 грудня, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Для входження інвесторів з ОАЕ законодавство України забезпечує надійний захист інвестицій, а географічне положення, масштаб проведення чемпіонату гарантують надзвичайно високі фінансові результати цим інвесторам», − сказав український міністр.

Він наголосив, що, «на жаль, дуже мало інвесторів з ОАЕ, які відзначаються своєю потужністю і професіоналізмом, є на сьогоднішній день в Україні» і пов'язав це з «недостатньою обізнаністю еміратських інвесторів з ОАЕ щодо умов проведення Євро-2012 і вигідності цих інвестицій». П.Порошенко заявив, що українська сторона буде робити все можливе для того, щоб надати додаткову інформацію, додаткові гарантії, для того, щоб «переконати наших друзів і партнерів з ОАЕ приєднатися до підготовки до чемпіонату». «Ми надзвичайно цінуємо досвід ОАЕ у будівництві, менеджменті, зокрема у менеджменті готелів, якого все ще не вистачає Україні. Українська сторона готова надати надзвичайно привабливі умови для того, щоб представники ОАЕ взяли участь у розбудові належних секторів в Україні і стали нашими партнерами у підготовці цієї надзвичайно важливої події − Євро-2012», − зазначив глава українського зовнішньополітичного відомства.

П.Порошенко пригадав, що настрій в Україні після рішення УЄФА надати нашій країні разом із Польщею можливість приймати чемпіонат Європи з футболу Євро-2012 був близький до «національного свята». Він порівняв цю атмосферу зі схожими почуттями вболівальників під час проведення днями фіналу клубного чемпіонату світу з футболу в Абу-Дабі, який завершився перемогою іспанської «Барселони». Саме тому «ОАЕ розуміють, наскільки складно забезпечити якісне проведення на належному рівні такого чемпіонату», − сказав український міністр.

Він зазначив, що за рік роботи УЄФА визнала досягнення України і надала право чотирьом українським містам проводити змагання. УЄФА також визнала надзвичайно високу якість як вже проведеної Україною роботи з використанням коштів державного бюджету, так і грошей іноземних інвесторів, які вже залучені для підготовки міст, де пройдуть ігри.

+++


ФУТБОЛ

Луческу получил официальное предложение возглавить сборную Украины

Dynamo.kiev.ua

23.12.09

Федерация футбола Украины по-прежнему рассматривает наставника донецкого «Шахтера» Мирчу Луческу как одного из основных кандидатов на должность главного тренера национальной сборной Украины.

Как стало известно www.dynamo.kiev.ua из собственных источников, заслуживающих доверия, футбольный агент, представляющий интересы Луческу, на днях получил официальное предложение от Федерации футбола Украины на предмет возможной работы румынского специалиста в качестве главного тренера сборной Украины.

Напомним, на недавнем заседании «Футбольного пресс-клуба» президент ФФУ Григорий Суркис заявил, что основным кандидатом на должность главного тренера сборной Украины является Мирча Луческу. Сам наставник «Шахтера» позже в достаточно категоричной форме заявил, что исключает вариант своего прихода в сборную Украины, однако в одном из недавних своих интервью высказался на этот счет уже в совершенно иной тональности: «Предложение довольно искушающее, но президента „Шахтера“ не устраивает совмещение. Поживем-увидим».

+++

Итоги года. Десять трофеев Донбасса

Виктор Тачинский

Donbass.ua

24.12.09

Юбилейный десятый конкурс «Итоги спортивного года» провела Ассоциация спортивных журналистов Украины (АСЖУ). Названы лучшие из лучших в 2009 году − по мнению общественной организации, объединяющей профессионалов спортивной журналистики. Приятно, что в топ-десятке лучших спортсменов страны − мариупольский штангист Артем Удачин и донецкая бегунья Юлия Кревсун. К тому же наш регион широко представлен во всех блоках победителей конкурса. В традиционном опросе − как в Украине, так и за ее пределами − принял участие 541 член АСЖУ. 

Оглянувшись в уходящий год, можно порадоваться: 2009-й стал щедрым на положительные эмоции! Наши атлеты вновь доказали всему миру, что Украина по праву входит в элиту самых спортивных государств планеты. Мы гордимся блестящими результатами соотечественников на чемпионатах мира и Европы по боксу и фехтованию, дзюдо и легкой атлетике, стрельбе и тяжелой атлетике. А как здорово выступили украинцы на стартах Универсиады и VІІ Всемирных играх мастеров, на этапах Кубков мира по биатлону, лыжам и в теннисных турнирах! И, конечно же, прекраснейшими мгновениями стали яркие победы футболистов донецкого «Шахтера» в Кубке УЕФА и юношеской сборной на чемпионате Европы (U-19)...

С оптимизмом мы смотрим в будущее и после судьбоносного решения исполкома УЕФА, окончательно давшего Украине и Польше «зеленый свет» на проведение футбольного чемпионата Европы-2012 в формате 4 на 4! И никакие кризисы (политический, экономический, финансовый и т.д.) не стали для нас серьезной помехой! 

Таким образом, в различных номинациях конкурса спортивный Донбасс удостоился десяти трофеев.

Вручение наград состоится на III съезде АСЖУ, который пройдет в Киеве 6 марта. 

Топ-десятка лучших спортсменов Украины-2009:

1. Василий Ломаченко (бокс)

2. Ольга Харлан (фехтование)

3. Георгий Зантарая (дзюдо)

4. Владимир Кличко (бокс)

5. Виталий Кличко (бокс)

6. Артем Удачин (тяжелая атлетика)

7. Юлия Кревсун (легкая атлетика)

8. Андрей Шевченко (футбол)

9. Вита Семеренко (биатлон)

10. Илья Кваша (прыжки в воду)

Всего было названо 58 атлетов.

А еще в восьми коллективных и индивидуальных номинациях спортсмены и журналисты Донбасса признаны лучшими.

«Команда года» − ФК «Шахтер» (Донецк), обладатель Кубка УЕФА.

«Тренер года» − Мирча Луческу (футбол).

«Спортивная арена года» − «Донбасс Арена».

«Проект года»  − телеканал «Футбол».

«Журнал года» − «ФК «Шахтер».

«За верность спортивной журналистике» − Сергей Телица (газета «Вечерняя Макеевка»).

«Зал славы. Золотой фонд АСЖУ» − Сергей Савельев (ТРК «Украина»).

«Золотые перья и голоса АСЖУ» − Виктор Тачинский (газета «Донбасс», президент АСЖ Донецкой области).

Підписатися на новини