Кубок Балакіна їде до Одеси

У Броварах відбулася фінальна частина XV турніру з міні-футболу пам’яті першого українського рефері ФІФА Миколи Балакіна. Початковий етап турніру, який проводить Комітет арбітрів ФФУ серед колективів рефері всіх регіональних федерацій, пройшов у Києві, Одесі, Луганську, Мукачевому, Рівному та Броварах. Команди, що посіли перші місця у своїх групах, стали учасниками фінальної частини змагань.

Фінальна частина
У суботу, 19 грудня, до Броварів з’їхались фіналісти Кубку Миколи Балакіна − колективи арбітрів з Одеської, Львівської, Донецької та Київської областей, міста Києва, а також об’єднана команда Рівненської та Волинської колегій суддів. Жереб розбив учасників на дві групи, переможці котрих отримали путівки у фінал. У групі «А» першу сходинку посіли рефері Київської області, які перемогли донеччан (1:0) та львів’ян (5:3). У групі «Б» не було рівних одеситам, які розгромили столичних колег (5:1) та виявилися сильнішими за команду Рівне/Волинь (6:4).

Найкращі − одесити
Отже, у фінальному матчі, який обслуговували судді національної та першої категорії Дмитро Жуков та Олександр Іванов, зустрілися колективи колегій Одеської та Київської областей. Програючи після першого тайму з рахунком 1:4, одесити змогли переломити хід поєдинку та здобути вольову перемогу − 5:4. Почесний трофей найкращій команді арбітрів вручив син Миколи Балакіна − Олександр. На церемонії нагородження також були присутні голова Комітету арбітрів ФФУ Вадим Шевченко та заступник голови Комітету професіонального футболу ФФУ Віктор Дердо.

Індивідуальні призи
Окрім командних нагород, почесними призами були відзначені гравці у таких номінаціях:
Найкращий воротар − Владислав Тіпанов (Київська обл.);
Найкращий захисник − Володимир Покора (львівська обл.);
Найкращий півзахисник − Микола Васюта (Рівненська обл.);
Найкращий нападник − Олег Орєхов (Київ);
Найкращий гравець − Віталій Годулян (Одеська обл.).
Найкращим тренером турніру визнано Євгена Абросимова (Одеська обл.), найкращим арбітром − Дмитра Козорезова (Одеська обл.).
Підписатися на новини