«Динамо» залишається в лідерах

12 грудня

«Зоря» Луганськ − «Оболонь» Київ − 2:0 (Лазарович, 37, С.Шевчук, 52).

«Арсенал» Київ − «Чорноморець» Одеса − 2:0 (Мазілу, 17, А.Воробей, 38).

«Шахтар» Донецьк − «Іллічівець» Маріуполь − 2:1 (Фомін, 51, К.Кравченко, 56 − Кирильчик, 35).

«Ворскла» Полтава − «Закарпаття» Ужгород − 2:0 (Цуррі, 3, Безус, 30).

«Металіст» Харків − «Дніпро» Дніпропетровськ − 3:2 (Коельо, 22, 34, з пенальті, Рикун, 40 − Селезньов, 47, Калініченко, 58).

13 грудня

«Кривбас» Кривий Ріг − «Металург» Запоріжжя − 1:3 (Бартулович, 36 − Аржанов, 8, 75, Модебадзе, 85).

«Металург» Донецьк − «Карпати» Львів − 1:0 (Чечер, 29).

«Таврія» Сімферополь − «Динамо» Київ − 2:3 (Гігіадзе, 41, Ідахор, 65 − Мілевський, 8, Шевченко, 29, Кравець, 83)

Важка перемога «Динамо»

В останньому матчі футбольного року «Таврія» поступилася «Динамо» з рахунком 2:3. Завдяки цій вікторії кияни зберегли за собою першу сходинку в турнірній таблиці й наразі випереджають «Шахтар» на два очки та мають гру в запасі. Сімферопольці не програвали на своєму полі одинадцять матчів поспіль в елітному девізіоні, і здаватися чемпіону без бою наміру не мали. Проте, вже після перших 30-ти хвилин гри вони змушені були відігравати два м’ячі − Артем Мілевський головою замкнув передачу Андрія Ярмоленка з лівого флангу, а Андрій Шевченко майстерно виконав штрафний удар. Кримчанам до перерви вдалося відіграти один гол зусиллями Васила Гігіадзе, а у другому таймі встановити паритет завдяки Лакі Ідахору. Але втримати нічийний результат господарі не змогли. Крапку у матчі поставив Артем Кравець, котрий вийшов на заміну. У двох інших протистояннях неділі перемогу здобули «металурги» з Запоріжжя та Донецька. Підопічні Романа Григорчука переграли «Кривбас» − 3:1, а донеччани здолали опір «Карпат» − 1:0.

Бенефіс господарів

У суботу відбулося п’ять поєдинків, й усі вони завершилися на користь господарів. Так, «Зоря», «Арсенал» та «Ворскла» з однаковим рахунком − 2:0 переграли відповідно «Оболонь», «Чорноморець» та «Закарпаття». «Шахтар» здобув вольову перемогу на «Донбас Арені» над «Іллічівецем» − 2:1, котрий провів весь другий тайм у меншості після вилучення Олександра Касьяна за два попередження. Центральний поєдинок туру відбувся у Харкові, де «Металіст» приймав сусідів по турнірній таблиці «Дніпро». Гравці обох команд показали змістовний та динамічний футбол, подарувавши вболівальникам справжнє свято. В першому таймі беззаперечною перевагою володіли господарі, яку вони перетворили на три забиті м’ячі у ворота Яна Лаштувки. Однак по перерві ініціативу перехопили вже дніпропетровці, яким вдалося скоротити рахунок до мінімального. Втім, здобути бодай очко у виїзному матчі їм так і не судилося.

Підписатися на новини