«Дніпро» зміцнює позиції

6 грудня

«Закарпаття» Ужгород − «Іллічівець» Маріуполь − 0:1 (Пуканич, 90).

«Кривбас» Кривий Ріг − «Шахтар» Донецьк − 0:2 (Фернандіньо, 31, з пенальті, Гладкий, 90+2).

«Дніпро» Дніпропетровськ − «Металург» Донецьк − 2:0 (Феррейра, 16, з пенальті, Самодін, 90+1).

5 грудня

«Чорноморець» Одеса − «Динамо» Київ − 0:1 (Юссуф, 88).

«Арсенал» Київ − «Зоря» Луганськ − 1:1 (Воробей, 33 − Лазарович, 60).

«Карпати» Львів − «Ворскла» Полтава − 1:0 (Федецький, 83).

На 45+2 хвилині Кузнєцов не реалізував пенальті (воротар).

«Металіст» Харків − «Оболонь» Київ − 0:1 (Варанков, 61).

На 32-й хвилині Коельо не реалізував пенальті (воротар).

«Металург» Запоріжжя − «Таврія» Сімферополь − 0:1 (Монахов, 5).

Нелегка перемога «Дніпра»

У центральному матчі 16-го туру зустрілися сусіди по турнірній таблиці − «Дніпро» та донецький «Металург». Підопічні Володимира Безсонова у надзвичайно драматичному поєдинку взяли гору над опонентом − 2:0. Перший гол з пенальті, призначений за фол голкіпера гостей Владіміра Дішлєнковіча на Руслані Ротані, забив Осмар Феррейра, а вже у компенсований арбітром час перевагу дніпропетровців подвоїв Сергій Самодін. Зазначимо, що команда Ніколая Костова весь другий тайм провела у меншості після вилучення Дішлєнковіча за два попередження.  В іншій зустрічі «Шахтар» не без труднощів впорався із «Кривбасом» − 2:0, та відвоював другу позицію у «Металіста». А у грі аутсайдерів між «Закарпаттям» та «Іллічівцем» сильнішими виявилися маріупольці − 1:0. Вирішальній м'яч на останній хвилині провів Адріан Пуканич.

Варанков псує свято

Поєдинок харківського «Металіста» проти столичної «Оболоні», що відбувся у суботу,  вписався у програму грандіозної події, а саме відкриття реконструйованої арени «Металіст», яка претендує на проведення матчів Євро-2012. У цей же день своє 50-річчя святкував президент однойменного клубу та головний інвестор оновлення стадіону Олександр Ярославський. Проте належно його поздоровити у футболістів Мирона Маркевича не вийшло. У нелегкій грі вони не лише не зуміли розпечатати ворота киян, але і примудрилися пропустити швидку контратаку. В її результаті Андрій Варанков забив переможний для своєї команди гол, відгукнувшись на простріл партнера. Нагадаємо, що ще до перерви голкіпера з 11-метрової позначки не зумів переграти Коельо.

Невезіння пенальтистів

У грі «Карпат» проти «Ворскли» долю матчу також вирішив єдиний гол. Варто відзначити, що львів’яни володіли ініціативою. Наприкінці першого тайму вони здобули право на пробиття пенальті, проте Сергій Кузнєцов не зумів переграти свого тезку Сергія Долганського. Дійсно - цей день був нещасливим для пенальтистів! Проте старання «Карпат» були винагороджені, коли після штрафного удару Артема Федецького м’яч опинився у сітці воріт − 1:0.


Три очки від Юссуфа

У Одесі місцевий «Чорноморець» ледве не позбавив очок лідера турнірної таблиці «Динамо». Цікаво і те, що «моряки» показали пристойний футбол і навіть не раз могли відзначитись. Проте кияни все ж спромоглися дотиснути суперника за дві хвилини до кінця основного часу поєдинку. Після подачі з флангу Тіберіу Гіоане молодий захисник одеситів Сергій Мельник не втримав Аїлу Юссуфа і нігерієць «розстріляв» ворота Віталія Руденко з кількох метрів.

Захисники-бомбардири

На відміну від «Динамо», футболісти «Таврії», як з’ясувалося після фінального свистка арбітра, вирішили питання стосовно переможця матчу вже на п’ятій хвилині. І тут переможний гол у свій актив записав центральний захисник Антон Монахов. А єдина дуель ігрового дня, у якій було забито більше одного м’яча, відбулася у Києві, де господар «Арсенал» приймав «Зорю». На красень-гол Андрія Воробея зі штрафного гості відповіли влучним ударом Тараса Лазаровича.

Підписатися на новини