Відкриття сезону Коваль

28 листопада

 

«Закарпаття» Ужгород − «Кривбас» Кривий Ріг − 3:0 (Тимченко, 54, Платонов, 72, з пенальті, Ксьонз, 89).

«Карпати» Львів − «Іллічівець» Маріуполь − 2:2 (Федецький, 39, Кожанов, 73 − Вад.Мельник, 24, Пуканич, 75).

«Шахтар» Донецьк − «Таврія» Сімферополь − 3:0 (Луіс Адріано, 10, 85, Ілсіньо, 67).

«Дніпро» Дніпропетровськ − «Ворскла» Полтава − 2:2 (Калініченко, 24, Селезньов, 69, з пенальті − Цуррі, 30, 66, з пенальті).

 

29 листопада

 

«Арсенал» Київ − «Металіст» Харків − 1:2 (Хомин, 47 − Олійник, 52, Обрадовіч, 65, з пенальті).

«Зоря» Луганськ − «Чорноморець» Одеса − 0:1 (Балашов, 89).

«Оболонь» Київ − «Металург» Донецьк − 2:1 (Куценко, 45+2, Варанков, 69 − Мхітарян, 24).

«Металург» Запоріжжя − «Динамо» Київ − 0:0.

 

Сенсації у Запоріжжі та Києві

У Запоріжжі місцевий «Металург» зумів заробити очки у протистоянні з лідером − «Динамо». Кияни володіли ігровою перевагою, але не спромоглися перетворити її на голи. Втім, гості мали чудову нагоду вирвати перемогу у компенсований арбітром час після того, як арбітр зустрічі зафіксував гру рукою з боку Адольфа Тейку у своєму карному майданчику. Але Артем Мілевський програв дуель молодому голкіперу запоріжців та юнацької збірної України Максиму Ковалю. Ще одна сенсація відбулася у Києві, де «Оболонь» переграла донецький «Металург» − 2:1. Рахунок відкрили гості зусиллями Генриха Мхітаряна. Проте, наприкінці тайму Валерій Куценко зі штрафного відновив паритет, а після перерви Андрій Варанков встановив остаточний результат − 2:1.

 

Перемоги лідерів

Чергові перемоги здобули «Шахтар» та «Металіст», що наразі ведуть суперечку за другу позицію у турнірній таблиці. Гірники на «Донбас Арені» не залишили жодних шансів «Таврії», відправивши до сітки воріт голкіпера сімферопольців Вадима Деонаса три м’ячі, що так і залишилися без відповіді. Харків’янам у виїзному матчі з «Арсеналом» прийшлося набагато складніше. Вони першими пропустили гол після удару Андрія Хомина та рикошету від Андрія Березовчука. Але знайшли в собі сили відповісти двома точними ударами. Спочатку Денис Олійник вдало завершив комбінацію за участю Олександра Рикуна та Венанса Зезе, а згодом він же заробив пенальті. Удар з «точки» чітко виконав Мілан Обрадовіч.

 

Битви аутсайдерів

Відбулися зміни внизу турнірної таблиці. «Закарпаття» вдома розгромило «Кривбас» − 3:0 та залишило останню сходинку, на яку опустилися саме криворіжці. А «Чорноморець» обійшов «Зорю». В очному протистоянні в Луганську одесити виявилися більш вдалими за свого суперника, забивши переможний гол за хвилину до завершення зустрічі − відзначився Віталій Балашов. У турі також було зафіксовано дві результативні нічиї − 2:2. Такий результат занесений у протокол матчу у Львові, де «Карпати» приймали «Іллічівець» та у Дніпропетровську, де у гості до «Дніпра» завітала «Ворскла».
Підписатися на новини