Із Афін – із нічиєю

Греція − Україна − 0:0

Греція: Цорвас, Вінтра, Папастатопулос, Кіріакос, Пападопулос, Спіропулос, Кацураніс, Карагуніс, Салпінгідіс (Мітроглу, 71), Гекас (Харістеас, 65), Самарас.

Україна: П’ятов, Кобін, Хачеріді, Кучер, Ракицький, Тимощук, Михалик, Гусєв (Алієв, 83), Ротань (Ярмоленко, 46), Мілевський, Шевченко.

Попередження: Папастатопулос (60).

 

У суботу, 14 листопада, національна збірна України в першому поєдинку плей-офф за вихід до фінальної частини чемпіонату світу-2010, що відбудеться наступного року в ПАР, розійшлася миром із греками.

 

Зміни у складі

У порівнянні з останнім поєдинком проти Андорри, в якому підопічні Олексія Михайличенка святкували перемогу з рахунком 6:0, керманич «синьо-жовтих» провів дві зміни в стартовому складі. У середній лінії Анатолій Тимощук, відбувши дискваліфікацію, вийшов на позицію опорного півзахисника допомагати Тарасу Михалику, а Руслан Ротань замінив одноклубника по «Дніпру» Сергія Назаренка. Один з лідерів збірної, на рахунку якого 5 м’ячів у нинішній кваліфікації, отримав травму в нещодавньому матчі з «Динамо», а відтак не міг допомогти партнерам. У свою чергу наставник господарів Отто Рехагель через травми не міг розраховувати відразу на п’ятьох гравців основи − Вассіліса Торосідіса, Христоса Пацацоглу, Георгіоса Сейтарідіса та Янніса Аманатідіса.

 

На зустрічних курсах

Зустріч розпочалася без так званої розвідки. Обидва суперники за першої ліпшої нагоди намагалися переправляти м’яч у лінію атаки. І вже на 3-й хвилині гості створили першу нагоду щоб відкрити рахунок у зустрічі. Постріл Андрія Шевченка зі штрафного метрів з 20-ти по центру воріт Александрос Цорвас відбив, а Артему Мілевському зустрітися з м’ячем, аби добити його у сітку, не судилося. Через певний час Артем, добре зігравши на підборі, вивів на ударну позицію Руслана Ротаня, але півзахисник, який опинився на мить без опіки, пробив повз ворота. Господарі відповіли ударами Константіноса Кацураніса, пас якому видав… Олександр Кучер, та Теофаніса Гекаса.

 

Мілевський асистує

У середині тайму гра трохи заспокоїлась, проте на 36-й хвилині м’яч ледве не опинився у воротах греків. Мілевський виборов м’яч на правому фланзі й вивів сам на сам із Цорвасом Олега Гусєв. Треба відзначити, що кут був досить гострий, тому динамівцю залишалось пробивати під ближню стійку, де саме й перебував кіпер, врятувавший партнерів. А на останніх хвилинах першого тайму вже підопічні Рехагеля притисли гостей до воріт, проте Кацураніс та Гекас знову не реалізували своїх нагод. Треба відзначити, що після «пострілу останнього» нашу команду врятував Андрій П’ятов.

 

Несамовитий Хачеріді

Другий тайм «синьо-жовті» почали не так упевнено. Господарі, пресингуючи українців на всіх ділянках поля, створювали небезпечні моменти, але у ці хвилини особливо помітною стала роль в захисті Євгена Хачеріді, який встигав усюди підстраховувати партнерів. Але коли й динамівець був безсилий перешкодити супернику, наприклад, після удару Самараса, на останньому рубежі  вдало діяв Андрій П’ятов. Звісно, за такої гри хлопці Михайличенка використовували свою улюблену тактику − контратаки.

 

Контргра «синьо-жовтих»

На 56-й хвилині одна з них ледве не вдалася. Шевченко вивів на побачення з кіпером господарів Гусєва, але той не зміг обробити м’яч, тому прокинув його далі на Мілевського. Проте удар форварду відверто не вдався. Так само вище воріт трохи згодом пробив і Ярослав Ракицький, а ось із спробою Тараса Михалика не без проблем впорався Цорвас. Чим більше спливало часу, тим обережніше діяли греки. А ось гравці збірної України намагалися відшукати шлях до воріт опонента та ледве не отримали гол. На останній компенсованій хвилині захисник «Ліверпуля» Сотіріос Кіріакос пробив головою повз дальній кут. Відтак, підопічні Михайличенка вистояли в Афінах і тепер доля путівки на чемпіонат світу вирішиться 18 листопада на «Донбас Арені».

Прийнятний результат

На післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Олексій Михайличенко зазначив наступне: «Матч видався бойовим і безкомпромісним, таким, в якому могла перемогти будь-яка з команд. Мої підопічні втратили кілька слушних нагод для того, аби повести у рахунку, проте і господарі в декількох епізодах мали забивати. З самого початку ми настроювали футболістів лише на перемогу. Проте, більшість з них показали гру, яка не відповідає їх рівню. Мабуть, у зв’язку з важливістю цього поєдинку вони дещо нервували, а тому на полі було багато сумбуру. Вважаю що нічийний результат цілком закономірний і тепер все вирішиться у Донецьку. Сподіваюсь, що вболівальники вщерть заповнять «Донбас Арену» і несамовито підтримуватимуть нас».

Підписатися на новини