Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ФУТБОЛ

Гра збірної у Донецьку. Справжні причини захмарних цін на квитки

Альона Бєстужева

Ngo.donetsk.ua

04.11.09

До наступного матчу збірної України прикута увага майже усього населення країни. І не даремно, бо матчі зі збірною Греції українці зіграють зовсім скоро, до того ж, ціна поєдинків − путівка на Чемпіонат світу з футболу, який пройде у Південно-Африканській Республіці в 2010 році. Виїзний матч відбудеться у суботу, 14 листопада, в Афінах. Вирішальну гру-відповідь збірна зіграє 18 листопада, у середу, на «Донбас Арені». Безумовно, шахтарська столиця заслужила на подібне патріотичне свято. Адже це буде перша нетовариська гра України в Донецьку.

Хто чим переймається

Саме навколо цієї події виникло багато спірних питань. Почалося все з вибору стадіону. Головний тренер українців Олексій Михайличенко спеціально приїжджав на матч «Шахтаря» з «Тулузою» для того, щоб оцінити якість газону. Обравши «Донбас Арену» , він зазначив: «Я спілкувався з керівниками стадіону й переконався в тому, що до матчу збірної України поле перебуватиме у відмінному стані». Він висловив упевненість, що на «Донбас Арені» глядачі стануть справжнім «дванадцятим гравцем» команди. У свою чергу віце-президент ФФУ Володимир Лашкул не сумнівається, що матч буде організовано в Донецьку якнайкраще.

І якщо Михайличенко переймався здебільшого якістю газону та вибором футболістів, як і належить тренеру, то Григорій Суркіс вирішив уникнути спекуляцій на квитках на гру в Донецьку. Так от якою ж буде ціна поєдинку для вболівальників?

Як і за скільки купити квиток?

Мінімальна вартість квитків для не власників абонементів − 200 гривень (для порівняння, на матч Україна-Англія в Дніпропетровську мінімальна вартість квитка була 80 гривень). Ціну цього разу встановила Федерація футболу України, зважаючи на важливість матчу та напевно п`ятизірковий статус стадіону. ФФУ, щоб уникнути спекуляцій на квитках, запровадило систему продажу квитків через інтернет. На сайті http://www.ufi.com.ua, обіцяли представники федерації, можна буде придбати квиток вже в п`ятницю, 30 жовтня. Але запрацював він лише в понеділок, 2 листопада. Квитки по 200 гривень розібрали, немов гарячі пиріжки, що можна зрозуміти.

Спочатку офіційний ФК «Шахтар», а тепер і сам Рінат Ахметов в інтерв`ю запевнили: ціну було сформовано ФФУ, і клуб до цього жодного відношення не має. «Це лежить за межами здорового глузду: встановлені федерацією ціни в десять разів вищі за вартість квитків на домашні матчі «Шахтаря» у Лізі Європи! Робити гроші на любові людей до національної команди, на щирому прояві патріотизму, м'яко кажучи, недобре», − сказав власник донецького клубу.

Неприємна підніжка

Давнє протистояння Суркіса (президента ФФУ й ФК «Динамо») та Ахметова (президента ФК «Шахтаря») у футбольній площині загострилось вкотре. На фоні постійних чвар через суддівство в українському чемпіонаті та пріоритетне ставлення до «Динамо» роздуті (не треба й жодних спекулянтів!) ціни на квитки збірної виглядають, як удар нижче пояса. Невже можна пожертвувати національними інтересами та вирішити помститися таким способом? Чи справді був у діях ФФУ таємний розрахунок на те, що через зависокі ціни стадіон не буде повністю заповненим? Щоб потім можна було сказати: ми більше не гратимемо в Донецьку, ви згадайте, он як вийшло з матчем плей-офф − напівпорожні трибуни були. Причому зрозуміло, що іногородні фани навряд чи за такі гроші поїдуть спостерігати матч жовто-блакитних, адже їм треба ще й гроші на проїзд витратити.

Дуже гроші потрібні

І от нарешті сьогодні, 4 листопада, прес-служба неприбуткової Всеукраїнської громадської організації фізкультурно-спортивного напрямку Федерації футболу України пояснила, чому ЗАТ Україна Футбол Інтернешнл (УФІ) сформувала такі високі ціни на квитки збірної в Донецьку. «Одним з головних чинників, яким керується у своїй роботі УФІ, є першочергове завдання пошуку та акумулювання фінансових ресурсів для забезпечення повноцінного функціонування національних збірних, а також численних проектів ФФУ з розвитку масового та дитячо-юнацького футболу… Оскільки ці витрати не лежать на плечах державного бюджету, левова частка спонсорських коштів і надходжень від реалізації квитків направляються Федерацією футболу саме для здійснення вказаних статутних завдань організації».

Звісно, це не все, що пояснила прес-служба. Не втрималася вона і від емоційних коментарів стосовно висловлювань Ріната Ахметова, назвавши їх «проявом недобросовісної конкуренції». От тільки цікаво − конкуренції у чому? У продажу квитків? Так, звісно, «Донбас Арена» має свої 800 місць у VIP-ложах стадіону по ціні від 6 до 8 тисяч гривень і отримає від них дохід повністю, але хіба це важливо для простого вболівальника? Хіба піде вчитель, шахтар, студент, продавець, менеджер, програміст тощо у VIP-ложу?

Назвавши заяви «Шахтаря» та його президента провокаціями, прес-служба продовжує: «Але ми ніяк не очікували, що представники клубу, який завоював престижний європейський трофей, будуть заробляти собі сумнівні дивіденди на дешевому чорному піарі проти своїх колег по цеху. Така поведінка не відповідає ні принципам Fair Play, ні принципам взаємоповаги. Свідоме нагнітання ажіотажу навколо процесу розповсюдження квитків і нацьковування ошуканих вболівальників на ФФУ, яка утримує національну збірну у тому числі за рахунок коштів від їх продажу, є на наш погляд, вершиною цинізму».

Цинічно пояснили

Зрозуміло − заявляти про високі ціни на матч збірної − це цинізм, на їхню думку. А от робити ці ціни зависокими й стверджувати, що гроші підуть на розвиток юнацького футболу та на бідолашну збірну, у якої ані спонсора, ані фінансів немає, − це не цинізм? Лицемірством можна спокійно назвати сьогоднішню заяву, адже у її кінці УФІ все ж вважає за потрібне пояснити механізм формування цін:

«Адже не секрет, що логіка нинішніх цін на квитки вартістю 200, 400 і 600 гривень формувалася УФІ, з огляду на аналіз реальної ситуації напередодні матчу Україна − Англія у Дніпропетровську. Тоді найдешевші перепустки на «Дніпро Арену» вартістю у 80 гривень у перекупників коштували 300 гривень, а найдорожчі номіналом 500 гривень продавалися з рук за 1500».

Тобто виходить, що замість спекулянтів та перекупників тепер у нас є Закрите акціонерне товариство «Україна Футбол Інтернешнл», яке зробить все, щоб українцям дісталися дорогі квитки, і щоб гроші пішли куди треба.

Грип не спить

Не варто забувати й про те, що в Україні дуже недоречно розпочався карантин через епідемію грипу, якої на Донеччині немає. Проте паніка-то є. Мало того, що ціни захмарні, так тепер ще й є небезпека захворіти. Багато батьків, наприклад, своїх дітей просто не пустять вболівати за збірну, а тим часом емоції під час гри національної команди абсолютно інші. Мало того, що це відчуття гордості за гравців зі своєї країни, так це ще й єднання клубних гравців-українців. У такий важливий момент на плечі донецьких вболівальників ФФУ поклало важкий фінансовий тягар − хочете матчі збірної, матимете їх, але за набагато вищою, ніж в інших містах ціною.

До речі, Донецька облдержадміністрація попросить ФФУ забезпечити вболівальників масками перед матчем Україна-Греція.

Про це повідомила заступник голови Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва: «У нас Федерація футболу проводитиме матч Україна-Греція. Ми говоримо: питань немає, але тоді ми виходитимемо на ФФУ з пропозицією забезпечити кожного вболівальника медичною маскою».

Чиновникам на фінансовий тягар начхати

Досить дивним виглядає подібне лицемірство та невтручання (хоча б на рівні заяви) у цінову політику чиновників. Бо ж буквально нещодавно Юрій Павленко, міністр сім`ї, молоді та спорту, підкреслив, що введена в експлуатацію наприкінці літа «Донбас Арена» в Донецьку стала першим діючим стадіоном майбутнього чемпіонату Євро-2012 як в Україні, так і у Польщі. Але не треба забувати й про слова представника УЄФА. Не буде належної інфраструктури, не буде права на проведення Євро-2012. Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно заявив: якщо українські міста, де будуть проводитися матчі, не матимуть належної інфраструктури, фінальна частина футбольного чемпіонату Європи-2012 може бути перенесена в іншу країну. Про що це свідчить? Про те, що як похвалитися − наш міністр перший, а як засудити надвисоку ціну на квитки матчу збірної − так ми краще помовчимо.

Тож вимальовується невтішна, навіть парадоксальна картина: лише в Донецьку поки є стадіон, який відповідає всім вимогам та справді є зручним для проведення матчу збірної. І замість того, щоб зробити ціни на квитки прийнятними для українських вболівальників, щоб вони попри грип прийшли і підтримали на морозі свою збірну, ФФУ робить безпрецедентний крок − підвищує ціни до небес, пояснюючи це потребою розвивати юнацький футбол.

Каже Валерія Дубова, студентка з Донецька: «Я не придбала собі абонемент на цей сезон, проте на всі домашні матчі «Шахтаря» ходжу і вболіваю з фан-сектору. От тільки на матч збірної піти не зможу, бо мінімальна ціна квитка, таких, здається, вже нема, більше моєї стипендії».

Чому від давньої ворожнечі футбольних олігархів мають страждати прості вболівальники − незрозуміло. Що цікаво, − потім доброзичливі люди обов`язково скажуть: Ахметов проплатив публікації про дорогі квитки, щоб вкусити Суркіса. А навіщо проплачувати? Всі журналісти, які не зможуть акредитуватися на гру, залюбки подивляться її з трибун. Але де там − за такі гроші мало хто відважиться відвідати матч збірної.

+++

«Горняк» дошел до Киева

Дмитрий Желнин

Sevastopol.su

04.11.09

Президент ФФУ Григорий Суркис пытается выбить у правительства 50 млн гривен на реконструкцию балаклавского стадиона. И вновь мы обращаемся к теме многострадального стадиона «Горняк». Благо повод есть, да еще какой! Ставшая уже притчей во языцех «народная стройка» привлекла внимание президента Федерации футбола Украины Григория Суркиса. Он же, в свою очередь, пытается обратить на нее внимание премьер — министра. И не просто обратить, но и выбить на стройку деньги.

По крайней мере, об этом свидетельствует письмо, направленное главным футбольным функционером страны на имя Тимошенко, текстом которого располагает наша редакция:

«Уважаемая Юлия Владимировна!

Подготовка нашей страны к финальной части чемпионата Европы по футболу УЕФА 2012 года, на наш взгляд, не должна ограничиваться лишь городами, которые непосредственно примут матчи Евро — 2012. Очень важно гармонично развивать всю спортивную инфраструктуру Украины, что поспособствует дальнейшему развитию спорта номер один в мире на просторах страны.

Автономная Республика Крым на футбольной карте страны занимает важное место, и не только вследствие наличия в этом регионе ряда профессиональных футбольных клубов, выступающих во всех без исключения профессиональных лигах Украины, но и благодаря прекрасным климатическим условиям.

Именно Севастополь имеет все возможности превратиться в самый большой отечественный центр подготовки футбольных команд в зимний период. К сожалению, сегодня в этом городе отсутствует футбольная инфраструктура.

Руководством Севастополя начата реконструкция стадиона «Горняк» в Балаклаве. Полная денежная стоимость работ на стадионе составляет 61 млн грн, на 1 сентября 2009 года выполнено работ на сумму 2 млн грн, и город способен выделить из бюджета Севастополя только 11 млн грн.

Федерация футбола Украины обращается к вам с просьбой поддержать проект руководства города, федерации футбола Севастополя о включении в инвестиционную программу государственного бюджета Украины на следующий год реконструкцию стадиона «Горняк» города Севастополя в объеме 50 млн грн. В случае ее реализации станет возможным проведение юношеских соревнований под эгидой УЕФА—квалификационных раундов юношеских чемпионатов Европы—еще в одном регионе нашей страны. Вместе с тем новый стадион станет современным футбольным домом для команды профессионального футбольного клуба города Севастополя, одного из нынешних лидеров первой лиги профессионального отечественного футбола.

С уважением

президент ФФУ Г.М. Суркис».

О том, что Севастополь при должном отношении властей и хозяйском подходе смог бы стать действительно уникальным футбольным центром, уже писалось и говорилось не раз. Действительно, стоит посмотреть, сколько команд приезжают к нам на учебно — тренировочные сборы, и прикинуть, сколько город недополучает средств. Ведь поля, на которых они обычно играли, ставили тренировочный процесс, можно пересчитать на пальцах одной руки: «Сахарка», СКС, были времена—играли и в «Нахимке». Ведь деньги за проживание, питание, аренду полей и, нечего скрывать, даже за «нарушение спортивного режима» все равно остаются в городе. Но не в том количестве, которое могло бы оставаться, будь у нас не три, а тридцать три качественных футбольных поля. Живет же зимой Турция на этом деле.

Но начинать нужно с малого. Хотя бы с одного нормального коммунального стадиона. На сентябрьской сессии горсовета, как мы сообщали, было принято решение по реконструкции «Горняка». Тогда же удалось, как отметил председатель ПК по вопросам функционирования городского хозяйства, транспорта и связи депутат Сергей Живодуев, получить от администрации «честную стоимость стадиона» и сроки окончания работ: реконструкция будет длиться еще полтора года и обойдется в 58,7 млн гривен. Следует отметить, что стоимость реконструкции за год успела вырасти почти в два раза. Исходя из письма Суркиса, за короткий промежуток времени она еще чуть — чуть подросла.

Стоит ли рассчитывать, что резолюция премьера на письме будет положительной? Стоит ли ожидать предоставления целевой субвенции госбюджета Украины городскому бюджету на проведение реконструкции «Горняка» как спортивного комплекса Севастополя, обеспечивающего, как минимум, подготовку городской команды—лидера 1 — й лиги, замахивающегося, судя по результатам, на попадание в элиту украинского футбола, и детских команд, уже играющих в «вышке»?

Да, если, конечно, Юлия Владимировна захочет сделать подарок Севастополю «от всего сердца». Нет, так как принятие бюджета до выборов—маловероятно. А там—уже не до коммунального стадиона.

Ну хоть узнает о «стройке века»—и на том спасибо!

+++
ЕВРО 2012

В Украине завершен тендер на разработку проекта приемного отделения многопрофильной больницы для нужд Евро-2012

Protorgi.info

04.11.09

Тендерный комитет Государственного Украинского объединения «Политехмед» 16 сентября 2009 года подвел итоги открытых торгов на закупку работ по разработке проекта приемного отделения многопрофильной больницы и введения его для соответствующих больниц в городах проведения матчей чемпионата Европы 2012 года по футболу, разработанного в соответствии с Государственными строительными нормами на основании медицинского задания Минздрава. По информации ProTorgi.Info, победителем тендера стало ООО «Укрбудпроект». Договор между заказчиком и победителем торгов подписан 14 октября 2009 г. на сумму 7,5 млн. грн.

Министерство здравоохранения Украины в период проведения Евро-2012 должно обеспечить медицинскую помощь и санитарную безопасность всем участникам чемпионата.

Эксперты УЕФА предъявляют жесткие требования к расположению обслуживающих больниц, время на необходимую госпитализацию не должно превышать 15 мин. Все эти учреждения также должны соответствовать установленному образцу.

К сожалению, большинство больниц нуждаются в огромных капиталовложениях для достижения поставленных условий. Только на подготовку 8-ой львовской больницы к Евро-2012 понадобится около 100 млн. грн.

Но в подготовке к чемпионату достигнуты и определенные успехи. В Днепропетровске и Львове приобретено соответствующее оборудование для больниц, сумма финансирования харьковских медицинских учреждений увеличена с 12 до 22,5 млн. грн. В Донецке проводится капитальный ремонт травматологического отделения 17-ой городской больницы, уже сделан капитальный ремонт боксов станции переливания крови, закуплено необходимое оборудование.

В свою очередь Минздрав заверяет, что все строительные работы, а также необходимое оснащение медицинских учреждений будут завершены во второй половине 2011 года в соответствии с Государственной программой.

+++

Донецькі МНСники закуповують машини до Євро-2012

Ngo.donetsk.ua

04.11.09

Начальник Головного управління МНС України в Донецькій області вручив ключі від трьох нових автоцистерн керівникам підпорядкованих підрозділів. Сучасні спецмашини на трьохосному шасі КАМАЗ стануть у бойовий розрахунок Старобешівського, Тельманівського та Великоновосілківського районних відділів МНС.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС України в Донецькій області. Ці автоцистерни вміщують 8 тонн води. Нагальна потреба в автомобілях такого класу існує саме в сільських районах, де проблеми водопостачання стоять гостріше, ніж у містах. «Ми активно працюємо спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією у напрямку відновлення вуличного водопостачання, однак для сільських районів це питання залишається проблемним. Тому компенсуючи заходи − це постановка на бойове чергування саме такої техніки підвищеної прохідності, яка підвозить до місця пожежі велику кількість води, необхідної для своєчасного гасіння пожежі. Наприклад, якщо взяти до уваги Великоновосілківський район, то ця територія становить понад тисячу квадратних кілометрів і там стояла на озброєнні лише одна цистерна. Відтепер вона може бути переведена до резерву, а безпосереднім реагуванням буде займатися нова унікальна машина. Унікальна, оскільки крім характеристик підвищеної прохідності, авто оснащене цистерною вчетверо більшої місткості, ніж звичайна та достатнім пожежотехнічним озброєнням», − зазначив начальник облуправління МНС Андрій Бондаренко.

Ці автоцистерни не завершують цьогорічний етап поновлення автопарку. Вони, та ще 11 авто, були передані на Донеччину від МНС України в рамках програми технічного переоснащення. За цією ж програмою, а також за програмою підготовки до Євро-2012 та іншими програмами Донецької обласної ради і органів місцевого самоврядування, до кінця року очікується поповнення автомобільного парку, а також отримання аварійно-рятувального обладнання та апаратів на стислому повітрі.

За словами Андрія Бондаренка, темпи технічного переоснащення, які відбуваються у поточному році, значно перевищують минулорічні. «Цього року ми вже отримали та ще отримаємо більше техніки, ніж за попередні три роки», − підкреслив очільник обласного МНС.

+++
Моніторинг телеефіру

 

Вівторок − середа, 03-04.11.09 (запис)

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 03.11.09, 23:00

 

1) У вівторок, 3 листопада, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 24-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків плей-офф ЧС-2010 проти команди Греції.

 

Ці матчі відбудуться 14 листопада на «Олімпійському» стадіоні Афін та 18 листопада в Донецьку на «Донбас Арені» (початок обох зустрічей − о 20.00 за київським часом).

 

Через травми тренерський штаб «синьо-жовтих» не зможе задіяти голкіпера «Динамо» Олександра Шовковського та півзахисника «Дніпра» Сергія Назаренка. Водночас захисники Дмитро Чигринський та Андрій Русол, котрі через ушкодження пропустили попередні поєдинки збірної проти Англії (1:0) та Андорри (6:0), знову отримали виклик. Привертає увагу також присутність у списку Ігоря Худоб’яка. 24-річний атакуючий півзахисник львівських «Карпат» вперше отримав запрошення до лав національної команди.

 

На тренувальній базі ФК «Динамо» у Кончі-Заспі «синьо-жовті» мають зібратися у суботу, 7 листопада. Нагадаємо, рішенням Виконкому ФФУ від 23 жовтня 2009 р. матчі 13-го туру Прем’єр-ліги перенесені.

 

Склад національної збірної:

 

Воротарі: Андрій П’ятов, Рустам Худжамов (обидва − «Шахтар»), Станіслав Богуш («Динамо»).

 

Захисники: Віталій Мандзюк, Євген Хачеріді (обидва − «Динамо»), Василь Кобін, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Ярослав Ракицький (усі − «Шахтар»), Григорій Ярмаш («Ворскла»), Андрій Русол («Дніпро»), Дмитро Чигринський («Барселона», Іспанія).

 

Півзахисники: Олексій Гай («Шахтар»), Олександр Алієв, Олег Гусєв, Тарас Михалик, Андрій Ярмоленко (усі − «Динамо»), Руслан Ротань («Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина), Ігор Худоб’як («Карпати»).

 

Нападники: Володимир Гоменюк, Євген Селезньов (обидва − «Дніпро»), Артем Мілевський, Андрій Шевченко (обидва − «Динамо»).

 

2) ФФУ повідомила дирекцію Прем'єр-ліги про те, що матчі 13-го туру чемпіонату України перенесені на весну.

 

У вівторок, 3 листопада, перший віце-президент, виконавчий директор Федерації футболу України Олександр Бандурко офіційно повідомив дирекцію Прем'єр-ліги, президентів футбольних клубів, Комітет арбітрів ФФУ, Інспекторський комітет ФФУ та Спортивно-медичний комітет ФФУ про те, що матчі 13-го туру Прем’єр-ліги перенесені згідно із рішенням Виконавчого комітету ФФУ від 23 жовтня 2009 року.

 

Нагадаємо, що Прем’єр-ліга раніше зробила заяву, що не буде переносити 13-й тур заради збірної України, проте готова змістити декілька матчів.

 

Зокрема УПЛ готова перенести ігри за участю «Динамо», «Шахтаря» та «Дніпра» − базових клубів збірної України.

 

3) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевих прес-конференцій головних тренерів команд Валерія Газзаєва та Жозе Моуріньо.

 

4) Репортаж про те, що делегація ФК «Інтер» відвідала онкохворих дітей в м. Києві.

 

+++

 

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 04.11.09, 00:15; 03:15 (повтор випуску)

 

1) Результати матчів групового етапу Ліги Чемпіонів, що відбулися 3 листопада.

 

2) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевих прес-конференцій головних тренерів команд Валерія Газзаєва та Жозе Моуріньо.

 

3) Інформація про те, що головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 24-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків плей-офф ЧС-2010 проти команди Греції.

 

+++

 

3. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 04.11.09, 01:20

 

1) Інформація про те, що головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 24-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків плей-офф ЧС-2010 проти команди Греції.

 

2) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевої прес-конференції головного тренера «Динамо» Валерія Газзаєва.

 

+++

 

4. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 03.11.09, 22:20

 

1) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевих прес-конференцій головних тренерів команд Валерія Газзаєва та Жозе Моуріньо.

 

2) Пишіть листи! Почитаємо, відповімо, але залишимося при своїй думці. Майже півмісяця вітчизняні Федерація футболу та футбольна Прем’єр-ліга вели активне листування та завзято сперечалися з приводу перенесення матчів 13-го туру чемпіонату України. За календарем Прем’єр-ліги, ці поєдинки мають відбутися сьомого та восьмого листопада. Але виконком ФФУ вирішив, що − мали. Що в інтересах національної збірної їх потрібно перенести. Нагадаємо − команді Олексія Михайличенка 14 та 18 листопада грати матчі плей-офф кваліфікації чемпіонату світу проти Греції. 21 жовтня ФФУ попросила Прем’єр-лігу вирішити питання щодо перенесення зустрічей 13-го туру. Прем’єр-ліга особливого ентузіазму щодо цього не виявила. Мовляв, грати у інші, ніж заплановано, дні погоджуються не всі клуби.

 

Прем’єр-ліга відповіла, що згідно регламенту, дати матчів визначає її дирекція. І вважає, що поєдинки 13-туру необхідно провести у раніше призначені терміни. Листування тривало. ФФУ наполягала. Прем’єр-ліга погодилася перенести два поєдинки: але не на весну, а на день-інший. Останнє слово у переписці залишилося за ФФУ, яка підтвердила своє попереднє рішення про перенесення матчів 13-го туру на іншу дату, яка буде визначена пізніше.

 

Олександр Бандурко, перший віце-президент, виконавчий дректор ФФУ (телефоном): «Исполком принял решение, изучил все обстоятельства и вывесил это решение. Есть голосование: как голосовали люди. Как принято решение, так и будет, а все остальное наши рабочие моменты».

 

Олександр Єфрємов, генеральний директор УПЛ : «Если Федерация будет стоять на своем, об этом будет известно в четверг, будем пытаться потери минимизировать, но, куда переносить тур, я не знаю».

 

3) Інформація про те, що головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 24-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків плей-офф ЧС-2010 проти команди Греції.

 

+++

 

5. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 04.11.09, 06:10, 06:40, 07:10 (потвор випуску)

 

1) У вівторок в футбольній Лізі Чемпіонів визначилися перші чотири команди, які пробилися до стадії плей-офф. Після того як, вчора у чотирьох групах пройшли матчі 4-го туру групового раунду, ними стали «Бордо», «Порту», «Челсі» та «Манчестер Юнайтед».

 

В квартеті «А» день виявився невдалим для господарів. Вдома поступилися мюнхенська «Баварія» та тель-авівський «Маккабі». Одноосібним лідером тут є французький «Бордо», який забезпечив собі вихід у плей-офф. Найкращі шанси приєднатися до жирондинців має туринський «Ювентус».

 

Футбол. Ліга чемпіонів. 4 тур.

Баварія − Бордо 0:2

Маккабі − Ювентус 0:1

 

В групі «B» московські армійці, ведучи по ходу зустрічі 3:1, дозволили «Манчестер Юнайтед» в останні хвилини врятувати матч. «Вольфсбург» не мав проблем у грі з турецьким «Бешикташем». «Манкуніанці» − в 1/16 фіналу. На другу перепустку претендують «Вольфсбург» та ЦСКА.

 

Футбол. Ліга чемпіонів. 4 тур.

Манчестер Юнайтед − ЦСКА 3:3

Бешикташ − Вольфсбург 0:3

 

В групі «С» бойову нічию розписали «Реал» та «Мілан». Французький «Марсель» декласував швейцарський «Цюріх». В цій четвірці вся боротьба ще попереду, теоретичних шансів зачепитися за плей-офф не втратили навіть швейцарці.

 

Футбол. Ліга чемпіонів. 4 тур.

Мілан − Реал 1:1

Марсель − Цюрих 6:1

 

У групі «D» перемога португальського «Порту» на Кіпрі, та нічия лондонського «Челсі» в Мадриді вивели обидві ці команди в наступну стадію турніру. Під питанням залишається лише розподіл місць на вершині квартету. «Атлетко» та «АПОЕЛ» боротимуться за перепустку в Лігу Європи.

 

Футбол. Ліга чемпіонів. 4 тур.

АПОЕЛ − Порту 0:1

Атлетіко − Челсі 2:2

 

2) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевих прес-конференцій головних тренерів команд Валерія Газзаєва та Жозе Моуріньо.

 

3) Пишіть листи! Почитаємо, відповімо, але залишимося при своїй думці. Майже півмісяця вітчизняні Федерація футболу та футбольна Прем’єр-ліга вели активне листування та завзято сперечалися з приводу перенесення матчів 13-го туру чемпіонату України. За календарем Прем’єр-ліги, ці поєдинки мають відбутися сьомого та восьмого листопада. Але виконком ФФУ вирішив, що − мали. Що в інтересах національної збірної їх потрібно перенести. Нагадаємо − команді Олексія Михайличенка 14 та 18 листопада грати матчі плей-офф кваліфікації чемпіонату світу проти Греції. 21 жовтня ФФУ попросила Прем’єр-лігу вирішити питання щодо перенесення зустрічей 13-го туру. Прем’єр-ліга особливого ентузіазму щодо цього не виявила. Мовляв, грати у інші, ніж заплановано, дні погоджуються не всі клуби.

 

Прем’єр-ліга відповіла, що згідно регламенту, дати матчів визначає її дирекція. І вважає, що поєдинки 13-туру необхідно провести у раніше призначені терміни. Листування тривало. ФФУ наполягала. Прем’єр-ліга погодилася перенести два поєдинки: але не на весну, а на день-інший. Останнє слово у переписці залишилося за ФФУ, яка підтвердила своє попереднє рішення про перенесення матчів 13-го туру на іншу дату, яка буде визначена пізніше.

 

Олександр Бандурко, перший віце-президент, виконавчий дректор ФФУ (телефоном): «Исполком принял решение, изучил все обстоятельства и вывесил это решение. Есть голосование: как голосовали люди. Как принято решение, так и будет, а все остальное наши рабочие моменты».

 

Олександр Єфрємов, генеральний директор УПЛ : «Если Федерация будет стоять на своем, об этом будет известно в четверг, будем пытаться потери минимизировать, но, куда переносить тур, я не знаю».

 

4) Збори національної команди України перед поєдинками з Грецією почнуться 7-го листопада. Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ. У вівторок наставник команди Олексій Михайличенко оприлюднив список з 24-х футболістів, які готуватимуться до двох найближчих ігор збірної.

 

У складі троє воротарів − Пятов, Худжамов та Богуш. Шовковський й досі заліковує травму. Серед 9-ти захисників заслуговує на увагу повернення до лав збірної Чигринського та Русола, які пропустили зустрічі з Англією та Андоррою через ушкодження. У півзахисті − одна втрата − травмований дніпропетровець Назаренко. Натомість, вперше до лав збірної викликали Худоб’яка. Лінію атаки сформують гравці двох клубів − «Дніпра» та «Динамо» − Гуменюк, Селезньов, Мілевський та Шевченко. Нагадаємо, матчі плей-офф чемпіонату світу проти Греції відбудуться 14-го листопада в Афінах і 18-го − в Донецьку.

 

+++

 

6. Телеканал «24»

 

Програма «Новини. Спорт», 03.11.09, 21:24

 

1) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевих прес-конференцій головних тренерів команд Валерія Газзаєва та Жозе Моуріньо.

 

2) Інформація про те, що головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 24-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків плей-офф ЧС-2010 проти команди Греції.

 

+++

 

7. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Репортер. Спорт», 04.11.09, 00:50

 

1) Виграти Скудетто, або Лігу Чемпіонів. Не такі нині пріоритети у міланського “Інтера”. Перемогти в середу “Динамо” − ось що найважливіше для наставника італійців Жозе Моуріньйо.

 

“Завтрашній матч Ліги Чемпіонів “Динамо”− “Інтер” буде зовсім іншим, аніж той, що відбувся в Мілані. Відрізнятиметься усе − і настрій команд, і склад італійців”, − переконаний наставник київського клубу Валерій Газзаєв.

 

Тренер вже на сто відсотків визначився − яких футболістів випускати в середу на поле. Та піднімати завісу таємниці для журналістів не став. Мовив лишень, що Шовковський точно не зіграє, а от Юссуф та Маграо готуються до поєдинку на рівні з іншими. Порівнюючи ж “Динамо” та “Інтер”, Газзаєв сказав: єдина перевага італійців − то досвід. Та наявність в його команді одного лише Шевченка може це компенсувати.

 

Футболісти ж більш за все радіють з того, що епідемія грипу в країні не завадить зіграти матч в присутності вболівальників. І запевняють, невдачі в нещодавніх поєдинках із “Шахтарем” та “Карпатами” на настрій команди не вплинули.

 

Забити на один гол більше, аніж “Динамо” − наставникові “Інтера” Жозе Моуріньйо більше нічого і не потрібно від підопічних в цьому матчі. Тренування, що його провела команда по прильоті в Києв, мало дати відповідь на те, хто в середу таки вийде на поле.

 

Непокоїть Моуріньйо фізична форма Балотеллі, Ето’о та Мунтарі. А от загроза підчепити грип аж ніяк. Мовляв, “мені платять за те, аби я піклувався про команду, а не переймався чимось іншим. Мені все одно хто поруч зі мною в масці, а хто з відкритим ротом”.

 

2) “Завтрашній матч Ліги чемпіонів “Динамо”− “Інтер” буде зовсім іншим, аніж той, що відбувся в Мілані.

 

Відрізнятиметься усе − і настрій команд, і склад італійців”, − переконаний наставник київського клубу Валерій Газзаєв.

 

Тренер вже на сто відсотків визначився − яких футболістів випускати в середу на поле. Та піднімати завісу таємниці для журналістів не став. Мовив лишень, що Шовковський точно не зіграє, а от Юссуф та Маграо готуються до поєдинку на рівні з іншими.

 

Порівнюючи ж “Динамо” та “Інтер”, Газзаєв сказав: єдина перевага італійців − досвід. Та наявність одного лише Шевченка може це компенсувати.

 

+++

 

8. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна. Спорт», 04.11.09, 00:25

 

1) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевих прес-конференцій головних тренерів команд Валерія Газзаєва та Жозе Моуріньо.

 

2) Інформація про те, що головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 24-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків плей-офф ЧС-2010 проти команди Греції.

 

+++

 

9. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 03.11.09, 19:25, 04.11.09, 03:50 (повтор випуску)

 

1) Ведуча в/к: «У вівторок перший президент ФФУ Олександр Бандурко офіційно повідомив Прем’єр-лігу, президентів футбольних клубів та відповідні комітети ФФУ про те, що матчі 13 туру Прем’єр-ліги перенесені, згідно із рішенням виконавчого комітету ФФУ. Тим часом Прем’єр-ліга звертає уавгу на те, що виняткове право на призначення дати та часу проведення матчів належить дирекції Прем’єр-ліги, клуби учасники оповіщені та готуються у звичному режимі до матчів 13 туру Прем’єр-ліги».

 

2) Інформація про те, що головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 24-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків плей-офф ЧС-2010 проти команди Греції.

 

3) Анонс матчу групового етапу Ліги Чемпіонів «Динамо» − «Інтер».

 

Фрагмент передматчевих прес-конференцій головних тренерів команд Валерія Газзаєва та Жозе Моуріньо.

Підписатися на новини