Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ЕВРО-2012

 

УЄФА затвердила умови використання логотипу приймаючого міста ЄВРО 2012

City-adm.lviv.ua

28.10.09

 «До 9 листопада 2009 року ми повинні представити УЄФА пропозиції власного логотипу міста, який використуватимемо у всіх промоційних акціях та матеріалах під час підготовки до ЄВРО 2012. Це повинен бути унікальний та водночас асоціативний графічний образ. Він повинен не лише презентувати Львів як приймаюче місто, але й бути зрозумілим для жителів та людей, які приїдуть до нас вперше. Під час проведення Євро 2008 в Австрії та Швейцарії для логотипу обирались архітектурні пам’ятки, споруди, місця, які найчастіше відвідують туристи, − своєрідні візитівки міст. Наприклад,  Клагенфурт для емблеми обрав дракона, який є для них таким же символом, як для нас лев, а Відень − не Віденську оперу, а відоме Чортове колесо. На логотипі Базеля забражена істрична памя’тка міста − найперший і найстаріший міст, що з’єднує береги Рейну», − розповів Олег Засадний.

«Логотип міста повинен відповідати загальній концепції для всіх приймаючих міст. Розглядатимемо варіант використання промоційного логотипу міста − п’яти веж, логотипу, емблеми «Львів 2012» − переможця загальноміського конкурсу, а також зображення споруди, яку 60% мешканців міста вважають символом Львова − національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької», − зауважує заступник міського голови із гуманітарних питань Василь Косів.

За словами Олега Засадного, окрім технічних вимог (структури, формату, розміру, кольорів) до логотипу, УЄФА затвердила перелік елементів, які заборонено використовувати у пропонованому зображенні. Не дозволяється використовувати будь-який  графічний образ, що належить третій стороні або може порушити її права; футбольну тематику (стадіон, футбол, дизайн футбольного поля, логотипи футбольних клубів), оскільки це є частиною загального графічного елементу УЄФА;  державні прапори; комерційні та політичні знаки; 3D-графіку чи фотографію.

Після того, як УЄФА затвердить запропонований дизайнерський елемент Львова, він буде інтегрований у комбінований логотип приймаючого міста, який складатиметься: із офіційного логотипу Турніру, логотипу міста та відображення символу, що ідентифікуватиме роль міста у проведенні Турніру.

Нагадаємо, що затвердження офіційного логотипу Турніру «ЄВРО 2012» відбудеться 14 грудня 2009 року.

+++

Представники прикордонних служб 11 країн обговорили у Києві координацію дій під час проведення у Польщі та Україні «Євро − 2012»

  

Яна Лемешенко

Укрінформ

30.10.09

Представники прикордонних служб 11 країн на зустрічі у Києві обговорили питання координації дій під час проведення у Польщі та Україні «Євро − 2012».  Зокрема, йшлося про вдосконалення процедури пропуску через Державний кордон України.

  

Петер-Мішель Кессов − представник Німеччини −  розповів про досвід управління кордоном, отриманий під час проведення Чемпіонату світу з футболу в 2006 році. Він, зокрема, повідомив, що від поліційських служб країн,  вболівальники яких приїздили на чемпіонат, вони отримували дані про кількість людей, які відвідають країну. Крім того, на кордонах контроль здійснювали не лише німецькі прикордонники, а й представники іноземних країн. На його думку «Євро − 2012» − це великий міждержавний захід, і тому поліцейські служби країн, які братимуть участь у чемпіонаті, повинні співпрацювати, зокрема, надавати українській стороні дані про вболівальників, які відвідають Україну.   

  

Як зазначив заступник голови Державної прикордонної служби України Олександр Мельников, форум дозволив детально обговорити усі актуальні питання організації пропускних операцій, забезпечення безпеки, а також отримати конкретні рекомендації від представників країн, які мають досвід  проведення подібних заходів.

  

Ми проаналізували проблеми, з якими довелося зіштовхнутися нашим австрійським,  швейцарським та німецьким колегам під час проведення футбольного чемпіонату. Гості дали рекомендації нам і польським прикордонникам з підготовки до зустрічі великої кількості футбольних фанатів зі всієї Європи, сказав Олександр Мельников.

   

Зі свого боку представники делегацій країн-сусідів − Білорусі, Молдови, Румунії, Російської Федерації, Словаччини та Угорщини розповіли про підтримку, яку вони можуть надати, та про можливі проблеми прикордонних відомств під час підготовки до турніру.

  

Міжнародна конференція «Управління кордоном і Чемпіонат Європи з футболу 2012» відбулася у Києві 29-30 жовтня.

+++

У Варшаві підписано Угоду про оренду приміщення для проведення жеребкування відбіркових груп до Євро-2012

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

30.10.09

Директор турніру “Євро-2012 Польща” Адам Олькович та керівництво Варшавського Палацу культури та науки (PKiN) підписали сьогодні Угоду про оренду конгрес-холу та інших приміщень будівлі для проведення жеребкування відбіркових груп до Євро-2012, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Як повідомлялося раніше, офіційна церемонія жеребкування відбудеться 7 лютого 2010 року в PKiN. У ній візьмуть участь делегації 53 національних федерацій футболу, функціонери УЄФА, численні гості та представники ЗМІ. Очікується, що під час цієї події вперше відбудеться відеопрезентація усіх міст-учасників футбольного Єврофоруму.

+++

Євро-2012: У Львові найкраща ситуація з волонтерами

Zaxid.net

30.10.09

У Львові найкраща ситуація із залученням волонтерів до заходів, які проходять до «Євро-2012». Зокрема, це стосується облаштування та діяльності фан-зон, коли на екранах на площі Ринок та на просп. Свободи транслювали футбольні матчі. Про це 30 жовтня у межах першої львівської туристичної конференції «Перемагай з Левом!» повідомив директор департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олег Засадний.

Також він додав, що Євро-2012 допоможе місту вийти на ту кількість готельних номерів, яка потрібна для туристів Львова.

+++

В Украине кошек убивают из-за футбола

Винсент Донзе, «Le Matin» (Швейцария)

Fraza.ua

30.10.09

Украинские власти хотят очистить улицы Киева от кошек и собак к чемпионату Евро-2012, который пройдет на Украине и в Польше. Но все дело в том, как они собираются это сделать: «Бездомных животных травят, давят и сжигают − это настоящая бойня», − возмущается Томи Томек, глава ассоциации «Спасите кошек» (SOS Chats).

Томи Томек была в шоке от видеоролика, где было показано, как живую собаку швыряют в кузов мусоровоза. Но подобное случалось и раньше: в Бухаресте (Румыния) мэрия «очищала» город от бродячих собак совершенно варварскими методами: собак забивали лопатами и душили металлической проволокой.

Протест Томи Томек приносит свои плоды: британские ветеринары проводят кампанию по стерилизации и кастрации. Но защитница животных продолжает свою борьбу за то, чтобы такого рода мероприятия финансировались за счет налогов.

Ее поддерживают Вавринка и Шумахер

По оценкам Томи Томек в Киеве, Донецке, Кракове и Львове было убито до 50 тысяч животных. Но как ей удается вести борьбу, не покидая своего уединенного жилища в деревушке Нуарег (Noiraigue)? «Я просто привлекаю к этому знаменитостей − таких как Михаэль Шумахер и Станислас Вавринка (швейцарский теннисист, − прим. пер.)», − поясняет Томи. Эти спортсмены разрешили пользоваться их именем в интересах дела, также поступили Бриджит Бардо и бывшая мисс Швейцария Лориан Жильерон.

Но Томи Томек добивается успехов в борьбе в первую очередь благодаря своему упорству. Она добилась закрытия киевской живодерни, где собак и кошек разделывали заживо, а шкуры шли на производство обуви. Еще вчера она ходила с телефоном в одной руке, а другой рукой готовила рис для раненного лисенка, а ведь ей еще нужно заботиться и кормить 230 кошек!

В бешенстве от Платини

Мишель Платини не хочет поговорить с ней лично? Это его проблемы. Томи Томек поставила на уши всю администрацию президента УЕФА: «Когда Мишель Платини отказался что-либо предпринимать, сославшись на то, что я веду политическую борьбу, я была просто в бешенстве». Она направила ему петицию, под которой было 5200 подписей, умоляя «положить конец «холокосту» животных».

Ее настойчивость была вознаграждена: УЕФА связалась с организацией «Спасите кошек» и направила письмо украинскому вице-премьеру Ивану Васюныку с требованием «разобраться в ситуации и принять соответствующие меры», − сообщает пресс-служба.

В Киеве глава международного общества защиты животных «SOS» Тамара Тарнавська говорит, что если бы не поддержка Томи Томек, ей бы ничего не удалось добиться: «Мы годами говорили об этом правительству». Однако Томи Томек уверена: «Власти боятся, что мы станем устраивать митинги».

+++
ФУТБОЛ

 

Даниловский клуб скоропостижно заболел

Яша Томский

Sport.dozor.com.ua

30.10.09

Два субботних поединка Первой лиги перенесены на более поздний срок из-за эпидемий ОРВИ в командах «Харьков» и «Энергетик».

«Матч «Сталь»−»Энергетик», запланированный на ближайшую субботу, не состоится. Причина: диагноз «грипп» у большинства игроков футбольного клуба «Энергетик». С согласия «Стали» встреча перенесена на неопределенный срок», − говорится в официальном заявлении ФК «Сталь».

Схожая информация появилась и на сайте ФК «Харьков»:

«Матч 17-го тура «Харьков»−»Арсенал» (Белая Церковь), который должен был состояться в субботу, 31-го октября, перенесен на весеннюю часть чемпионата. В «Харькове» случилась форсмажорная ситуация: 9 футболистов заболели ОРВИ, из-за чего на игру против «Арсенала» не набиралось даже 11-ти здоровых игроков. В связи с форс-мажором в ПФЛ было отправлено письмо с просьбой о переносе. Центральный совет ПФЛ эту просьбу удовлетворил. День проведения матча будет определен позднее», − говорится в документе.

Любопытно: не далее, как 27 октября Премьер-лига, возглавляемая Виталием Даниловым, который по совместительству является президентом ФК «Харьков», категорически отказала руководству национальной сборной, ФФУ, ряду других задействованных клубов в перенесении определенных матчей Премьер-лиги в связи с участием ключевых игроков в стыковых матчах с Грецией, назначенных на 14 и 18 ноября (днем позже, «под давлением» общественности, правда, сделала большое одолжение, предложив матч «Днепр»−»Кривбас» провести 6 ноября вместо 8− го; матч «Закарпатье»−»Динамо» − 7-го вместо 8-го и матч «Шахтер»−»Металлург» 8 ноября, но начать на две часа раньше, в 14.00). Но вот когда дело касается даниловской команды, матч, оказывается, можно перенести без всяких капризов.

 

Понятное дело − ситуация несколько иная: ОРЗ, первая лига, не тот масштаб. Но политика двойных стандартов, которую исповедует ведомство Далилова, аж прет наружу всеми своими фибрами.

+++

Рехагель выбрал игроков на Украину

Terrikon.dn.ua

30.10.09

Главный тренер сборной Греции Отто Рехагель объявил имена восьми футболистов, которые будут вызваны на матчи плей-офф чемпионата мира 2010 года с командой Украины из числа неиграющих в национальном чемпионате Греции.

Как сообщает официальный сайт Греческой федерации футбола, это Ангелос Харистеас («Нюрнберг», Германия), Сотириос Кириакос («Ливерпуль» Англия), Ваггелис Морас («Болонья» Италия), Христос Пацацоглу («Омония» Кипр), Георгиос Самарас («Селтик» Шотландия), Теофанис Гекас («Байер» Германия), Сократ Папастафополус («Дженоа» Италия) и Василий Плиатсикас («Шальке» Германия).

+++
Моніторинг телеефіру

 

 

Четвер − п’ятниця, 28-29.10.09 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 29.10.09, 23:00

 

1) Інформація про те, що Національна збірна України з футболу зіграє стиковий матч плей-офф ЧС-2010 проти Греції з глядачами.

 

ФІФА, яка мала розглянути скаргу англійської асоціації на викинуті на поле фаєри у грі з Україною у Дніпропетровську, перенесла це питання на 28 листопада.

 

Таким чином, санкції українську сторону чекатимуть після матчів плей-офф з греками 14 (у Афінах) і 18 листопада (у Донецьку).

 

2) Огляд кубкових матчів зарубіжних чемпіонатів.

 

3) Інформаційний сюжет про гравців українського походження бельгійського клубу «Серкль Брюгге» Сергія Серебренникова та Олега Ящука.

 

+++

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 30.10.09, 00:15, 03:15 (повтор випуску)

1) Огляд матчів 10 туру італійської серії «А».

 

2) Інформація про те, що контрольно-дисциплінарна комісія УЄФА ухвалила,

що загребське «Динамо» проведе два наступні домашні матчі групового етапу Ліги Європи без глядачів.

 

Крім двох матчів без глядачів, з «Динамо» знято три очки. Таке рішення було ухвалене у зв'язку з серйозними порушеннями порядку на трибунах (запалення фаєрів) під час матчу між «Динамо» і «Тімішоара» 1 жовтня в Румунії.

 

Таким чином, динамівці проведуть домашні поєдинки з «Аяксом» (5 листопада) і «Тімішоара» (17 грудня) без глядачів.

 

З загребців вже знято три очки, таким чином вони нині займають останнє місце в квартеті А, не маючи жодного балу.

 

Хорватський клуб може подати апеляцію на це рішення.

+++

3. Телканал «ICTV»

Програма «Факти. Спорт», 29.10.09, 19:15

1) Огляд матчів ¼ фіналу Кубку України:

«Шахтар» − «Динамо» − 2:0

Під акомпанемент дощу битва гегемонів українського футболу «Динамо» та «Шахтаря» у рамках чвертьфіналу Кубка України пройшла у класичному жанрі дербі. Це боротьба, напружена атмосфера, емоції, що б’ють за край та, звичайно, голи.

Уже на 23-ій хвилині «Шахтар» сколихнув трибуни домашньої «Донбас-Арени». Це Даріо Срна після скидки Ілсіньо пробив у ближній кут воріт Богуша. Розв’язка прийшла під завісу зустрічі, коли кияни залишилися вдесятьох. Вукоєвич отримав червону картку за удар по нирках Кучера. Трохи згодом Шевченко не зумів реалізувати штрафний удар з вигідної позиції, а ось Фернандіньйо в контратаці свого моменту не змарнував 2:0.

«Таврія» − «Оболонь» − 4:0

Пивовари прагнули повторити успіх, який їх супроводжував у національній першості. Однак сімферопольська «Таврія» вдруге себе обіграти не дала.

Кримчани зробили висновки з недавньої поразки і уже в першому таймі господарі тричі поцілили у ворота столичної команди. Дубль в активі Ідахора, один м’яч на рахунку Платона. У другому таймі розгром киян довершив Монахов

«Волинь» − «Металург» (3) − 2:1

Лише у додатковий час здобула перемогу луцька «Волинь»

Підопічні Віталія Кварцяного в основний час із запорізьким «Металургом» розійшлися на 1:1.

На влучний постріл Кінаша гості відповіли голом Алозі. А вже в екстра-таймі Олівейра змусив луцький стадіон святкувати.

«Дніпро» − «Металург» (Д) − 1:2

У Дніпропетровську зійшлися сусіди по турнірній таблиці Чемпіонату України − місцевий «Дніпро» та донецький «Металург»

У середині тайму дніпряни забили. Через гру рукою у штрафному суддя показав на одинадцятиметрову позначку. З точки вдало пробив Селезньов.

Інтригу в другому таймі відновив Лазіч. Господарі володіли ініціативою, але забити не вдавалося. Гра перекинулась у додатковий час, де футбольна фортуна зіграла з «Дніпром» злий жарт − на виході помилився воротар Лаштувка, чим миттєво скористався Іванко 2:1.

2) Огляд кубкових матчів зарубіжних чемпіонатів.

+++

4. Телеканал «Інтер»

Програма «Подробности», 29.10.09, 20:00

1) Информация о том, что Международная Федерация Футбола перенесла рассмотрение жалобы английской ассоциации на организаторов матча Украина − Англия с 28 октября на 28 ноября. А это значит, что решающий поединок отборочного турнира чемпионата мира − против Греции, сборная Украины сыграет в присутствии зрителей. Наказанием за брошенные на поле файеры − могло стать предписание провести матч при пустых трибунах. Но теперь команда Алексея Михайличенко может рассчитывать на поддержку болельщиков в Донецке.

+++

5. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 30.10.09, 06:30

 

1) «Таврія», «Волинь», «Шахтар» і «Металург» у півфіналі Кубку!  

 

Донецький «Шахтар» гратиме у півфіналі футбольного «Кубка України»! У середу «гірники» у центральному матчі 1/4-ї на полі «Донбас-Арени» перемогли київське «Динамо». Рясна злива, багато жорсткої боротьби та нервів − це те, чим запам’яталася перша в сезоні зустріч «Шахтаря» з «динамівцями». Господарі забили по м’ячу в кожному з таймів. На 23-й хвилині Даріо Срна невідпорно пробив в нижній кут воріт Богуша. Станіслав в цьому епізоді не виручив − 1:0 за «гірниками». Наприкінці другої половини гри, коли «Динамо» отримало право на небезпечний штрафний, киян підвів Огнєн Вукоєвіч… Він вдарив Олександра Кучера і отримав червону картку! Сталося це на 84-й хвилині. Гості зі столиці, незважаючи ні на що, пішли зрівнювати рахунок і «Шахтар» скористався цим, спіймавши «Динамо» на контратаці. На третій компенсованій хвилині Фернандіньйо поставив крапку в матчі! Підсумковий рахунок гри − 2:0 на користь донеччан.

 

«Шахтар» (Донецьк) − «Динамо» (Київ) 2:0 (1:0)

Гол: 1:0 − Срна (23), 2:0 − Фернандіньо (90+3)

 

«Шахтар»: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Кобін (Рац, 90), Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон (Гай, 89), Ілсіньо, Вілліан, Адріано

 

«Динамо»: Богуш, Бетао, Гіоане, Вукоєвіч, Шевченко, Мілевський, Єрьоменко, Михалик (Ярмоленко, 58; Гусєв, 74), Кравець (Алієв, 46), Хачеріді, Л. Алмейда

 

Попередження: Хюбшман (16), Хачеріді (27), Фернандіньо (38), Вукоєвіч (45+1), Срна (45+1), Мілевський (45+1), Бетао (54), Ярмоленко (70)

Вилучення: Вукоєвіч (84)

 

Першолігова «Волинь» пройшла в 1/2-гу «Кубка України» завдяки перемозі 2:1 в зустрічі із запорізьким «Металургом». Луцька команда дотиснула суперника уже в додатковий час.

 

«Волинь» (Луцьк) − «Металург» (Запоріжжя) 2:1 дч (0:0, 1:1, 1:0, 0:0)

Гол: 1:0 − Кінаш (63), 1:1 − Алозі (67), 2:1 − Лопес (101 пен)

 

«Волинь»: Ндое, Симінін, Карковський, Лопес, Лісовий (Шарпар, 46), Гошкодеря, Майкон, Кінаш, Мостовий, Снитко (Пічкур, 91), Густаво (Рибальченко, 46)

 

«Металург»: Жук, Тейку, Вернидуб, Тцігарєв, Кривцов, Міцейка, Карауш, Опанасенко, Сілюк (Каськов, 75), Калонас, Алозі

 

Попередження: Кривцов (3), Калонас (20), Карковський (71), Рибальченко (82), Шарпар (112), Тцігарєв (117)

 

Донецький «Металург», так само як і «Волинь», переміг з рахунком 2:1 і також в екстратаймі. «Металурги» на виїзді здолали «Дніпро».

 

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Металург» (Донецьк) 1:2 дч (1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Голи: 1:0 − Селезньов (24 пен), 1:1 − Лазіч (72), 1:2 − Іванко (118)

 

«Дніпро»: Лаштувка, Алсідес, Чеберячко, Холєк (Шахов, 46), Дєнісов, Бєлік (Коноплянка, 61), Ессола, Калиниченко, Льопа, Гоменюк, Селезньов (Самодін, 69)

 

«Металург»: Дішленковіч, Маріо Сержіо, Чечер, Воловик, Шина, Аракелян (Ткаченко, 67), Прийма, Лазіч, Фабіньо (Олійник, 100), Даниловський (Іванко, 63)

 

Попередження: Шина (14), Селезньов (54), Льопа (55), Кінгслі (70)

 

У ще одному матчі чвертьфінальної стадії розіграшу «Кубка України» «Таврія» розбила «Оболонь» 4:0. Жеребкування півфінальних пар відбудеться 11-го листопада. Відіграти матчі 1/2-ї «Кубка України» з футболу мають уже наступного року − 24-го березня.

 

«Таврія» (Сімферополь) − «Оболонь» (Київ) 4:0 (3:0)

Голи: 1:0 − Ідахор (12), 2:0 − Платон (19), 3:0 − Ідахор (43), 4:0 − Монахов (64)

 

«Таврія»: Деонас, Марковіч, Джурічіч, Корнєв, Ідахор (Зборовський, 78), Монахов, Луценко, Галюза (Буряк, 79), Гігіадзе, Любеновіч, Платон (Фещук, 57)

 

«Оболонь»: Бойко, Яворський, Кіцута, Сібіряков, Антоненко, Васільєв, Морозюк, Варанков (Онисько, 46), Рожок (Пластун, 58), Малиш, Мірошниченко

 

Попередження: Корнєв (26), Кіцута (31), Морозюк (62), Фещук (72)

2) Подейкують, що у складі віце-чемпіона бундесліги минулого року дортмунської «Баварії» назріває переворот. За чутками, взимку команду може залишити семеро гравців. Нібито генеральний менеджер «Баварії» Улі Хенесс дуже незадоволений грою , що її демонструє команда, точніше її нестабільністю. Саме це може і спричинити такі ротації. Проте, ще однією і не менш важливою причиною «оптимізації складу» є фінансова криза, яка дісталася і до німецької бундесліги.

+++

6. Телеканал «УТ-1»

Програма «Світ Спорту», 29.10.09, 21:45

1) Інформація про те, що завершився один з контрольних візитів комісарів  УЕФА, які перевіряють хід підготовки України до проведення ЄВРО − 2012. Фахівці європейського футбольного союзу оглядали стан стадіонів та аеропортів, побаченим ревізори залишились задоволені. Компліменти отримав навіть Львів, який раніше постійно перебував серед відстаючих.

Підписатися на новини