«Динамо» йде у відрив

25 жовтня

«Закарпаття» Ужгород − «Шахтар» Донецьк − 1:1 (Трішовіч, 50 − Гай, 37).
«Металіст» Харків − «Ворскла» Полтава − 1:0
(Коельо, 3).
«Зоря» Луганськ − «Іллічівець» Маріуполь − 3:2
(Скоба, 34, з пенальті, 45, з пенальті, С.Шевчук, 54 − Кривошеєнко, 32, з пенальті, Вад.Мельник, 49).

24 жовтня

«Дніпро» Дніпропетровськ − «Динамо» Київ − 0:2 (Гіоане, 72, Мілевський, 87, з пенальті).
«Арсенал» Київ − «Кривбас» Кривий Ріг − 2:1 (А.Воробей, 29, Є.Євсєєв, 56 − Каракевич, 81).
«Металург» Донецьк − «Чорноморець» Одеса − 2:0 (Шина, 36, Мхітарян, 88).
«Оболонь» Київ − «Таврія» Сімферополь − 1:0 (Антоненко, 49).
«Карпати» Львів − «Металург» Запоріжжя − 3:3 (Кажанов, 44, Ощипко, 65, Федецький, 68 − Тейку, 4, Алозі, 28, 40).

Сенсація від «Закарпаття»
Головною сенсацією одинадцятого туру стала виїзна нічия донецького «Шахтаря» у протистоянні з одним із аутсайдерів дивізіону − ужгородським «Закарпаттям». Підопічні Ігоря Гамули пропустили вже у першому таймі. Забити гірникам допоміг штрафний, призначений за порушення правил Олександром Чижевським проти Андріано на лінії штрафного майданчика. Рикошет, після потужного удару Олексія Гая, дезорієнтував голкіпера закарпатців − 0:1.

Відповідь Трішовіча
Проте відразу після перерви господарі встановили паритет. Одна з небагатьох контратак «Закарпаття» завершилась кутовим. Владислав Микуляк навісив, а Александар Трішовіч, вдало звільнившись від опіки, головою замкнув передачу партнера − 1:1. Донеччани помчали вперед забивати, однак цього дня захист господарів вистояв перед натиском володаря Кубка УЄФА. Найреальніший момент принести своїй команді перемогу втратив Вілліан, який після пасу Ілсіньо ефектно пробивав зльоту, але м’яч потрапив у зовнішню сторону сітки воріт. Отож, ужгородці зуміли вистояти та здобути важливе очко.

Красне світло для Пашаєва
А центральний поєдинок туру відбувся у суботи в Дніпропетровську, де київське «Динамо», завдяки дальньому удару Тіберіу Гіоане та реалізованому пенальті Артема Мілевського, здобуло перемогу над місцевим «Дніпром». Ключовим моментом протистояння першої та третьої команд чемпіонату стало вилучення на 22-й хвилині захисника господарів Павла Пашаєва, який грубо атакував Мілоша Нінковича. Залишившись у меншості, підопічні Володимира Безсонова зосередились на обороні власних воріт, віддавши ініціативу гостям.

Моменти Шевченка та Ротаня
Ще до перерви динамівці мали декілька нагод скористатися своєю перевагою, але Андрій Шевченко власні моменти не реалізував. Спочатку Ян Лаштувка парирував удар форварда головою, а згодом потужний удар Андрія зі штрафного на себе прийняла штанга. «Дніпро» у першому таймі відзначився двома небезпечними ударами Руслана Ротаня. В першому випадку півзахисник підправляв м'яч у ворота після подачі Максима Калініченка, а в другому − завдав удару зльоту. У обох епізодах надійно діяв Станіслав Богуш.

Вдалі заміни Газзаєва
Відразу після відпочинку Валерій Газзаєв випустив на поле Артема Мілевського, а трохи згодом − Тіберіу Гіоане, котрі і стали головними героями матчу. На 72-й хвилині Олег Гусєв пройшов по своєму флангу та виконав простріл. Мілевський хитро пропустив м’яч на Тіберіу, що набігав з глибини поля. Удар румуна метрів з 25-ти не залишив шансів Лаштувці − 0:1. А за декілька хвилин до завершення основного часу відзначився вже Артем, який реалізував пенальті за фол Андрія Русола у боротьбі з Артемом Кравцем. Таким чином, після втрати очок «Шахтарем», динамівці відірвалися від гірників, що посідають друге місце, вже на шість очок.

«Карпати» демонструють характер
Осічкою «Дніпра» скористалися «Металіст» та донецький «Металург», які після перемог над «Ворсклою» та «Чорноморцем» відповідно потіснили дніпропетровців з третього рядка турнірної таблиці. З мінімальної перевагою завершились поєдинки за участю столичних команд − «Арсенал» переграв «Кривбас» − 2:1, а «Оболонь» − «Таврію» − 1:0. А найбільше голів вболівальники побачили у Львові, де «Карпати» розійшлися миром із запорізьким «Металургом» − 3:3. Вже за 40 хвилин першої половини гри гості тричі засмучували голкіпера «зелено-білих». Проте, пропустивши перед свистком на перерву, у другому таймі не втримали свою перевагу. Результативно завершився і поєдинок між «Зорею» та «Іллічівцем». По ходу зустрічі київський арбітр Олег Деревинський тричі призначав пенальті: двічі у ворота гостей, ще раз − господарів. У підсумку вольову перемогу з рахунком 3:2 святкували луганчани, які трохи покращали своє турнірне становище.
Підписатися на новини