Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ЕВРО-2012

 

 

В Івано-Франківську розпочалась реконструкція аеропорту, який буде резервним під час проведення Євро-2012

УНІАН

21.10.09

В Івано-Франківську розпочалась реконструкція міжнародного аеропорту, який буде резервним під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної ради.

За даними прес-служби, в івано-франківський аеропорт з 1 квітня 2010 року будуть перенесені всі рейси з львівського, який буде закрито на реконструкцію.

На реконструкцію івано-франківського аеропорту вже виділено 2,39 млн. грн. для розширення руліжних доріжок аеропорту. Ці кошти отримано за продаж вертольота Мі-8Т, що належав майновому комплексу обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ».

Для координації робіт в аеропорту Івано-Франківська облрада та облдержадміністрація створили спільну раду. В ході модернізації буде здійснено заміну світлосигнальної системи та облаштовано додаткові паркінги для літаків. Місцева влада також планує залучити інвестора для облаштування сучасного терміналу та придбання додаткової техніки.

Крім того, за інформацією прес-служби облради, з держбюджету-2010 на реконструкцію івано-франківського аеропорту буде виділено 22 млн. грн.

+++

Луцький аеропорт виставили на аукціон

Epravda.com.ua

21.10.09

Волинська обласна державна адміністрація оголосила конкурс з продажу 50% +1 акція ВАТ «Луцьке авіапідприємство» у вигляді відкритого аукціону.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу облдержадміністрації.

Відповідно до оголошення про продаж пакета, його початкова вартість становить 2,84 млн. гривень, а ціна «кроку» на аукціоні − 300 тис. гривень.

За умовами конкурсу, переможець зобов'язаний протягом трьох місяців після підписання договору купівлі-продажу погасити кредиторську заборгованість підприємства.

Крім того, інвестор повинен виконати всі зобов'язання з підготовки об'єкта до проведення Євро-2012, інвестувати протягом півтора року не менше 10 млн. гривень, зберегти профільну діяльність підприємства.

Аукціон відбудуться 24 листопада.

ВАТ «Луцьке авіапідприємство» створене в 1996 році в результаті приватизації державного підприємства «Аеропорт цивільної авіації».

Наразі Волинській облраді належать 70,4185% акцій ВАТ, ще 24,0723% належать київському ЗАТ «Інвестиційна компанія «Фінансово-виробничий союз».

У 2008 році його чистий дохід склав 19,5 тис. гривень, чистий прибуток − 38,6 тис. гривень. Загальні активи підприємства на початок 2009 року становили 4,36 млн. гривень, у тому числі основні кошти − 3,95 млн. гривень, кредиторська заборгованість − 1,39 млн. гривень.

+++

Європейські бізнесмени відмовляються фінансувати Євро

Ngo.donetsk.ua

21.10.09

Західні інвестфонди відмовляються від інфраструктурних проектів до Євро-2012. Інвесторів лякає недоступність міжнародних кредитних ресурсів для української сторони, значне податкове навантаження і наступні президентські вибори.

Про це йшла мова на загальній інформаційній зустрічі донецької філії Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) «Економічна привабливість донецького регіону для країн ЄС», що відбулася 15 жовтня.

Економічна нестабільність в Україні відштовхує від інвестиційно-привабливого Донбасу зарубіжних партнерів, − пише «Салон». Криза значно скоректувала їх плани, із власного досвіду говорить генеральний консул Греції в Маріуполі Софія Маллі. «Ще кілька років тому піднімалася розмова про розвиток тут страхової сфери, зокрема, про відкриття в Маріуполі грецьких страхових компаній, банків, але враховуючи економічну кризу, багато хто з цих планів просто звалився», − говорить дипломат.

Аналогічна ситуація склалася і з чеськими інвесторами, розповів генеральний консул Чеської республіки в Донецьку Антонін Мургаш. «Я хочу сказати, що у мене є конкретний досвід, коли з Донецької області пішов дуже сильний інвестор, я не відповідатиму на питання, хто це був. Йшлося про проект вартістю п'ять мільярдів доларів. Але все-таки виявилися цікавіші, динамічні умови в області Балканов в Південній Європі. Інвестор пішов туди», − говорить пан Мургаш.

Проте найбільший головний біль Донецької області на сьогодні − це просування інфраструктурних проектів до Євро-2012. Зокрема, складна ситуація з будівництвом готелів. Як розповів представник фірми, якому місцева влада доручили домовлятися з потенційними інвесторами, нещодавно на декілька місяців перенесено підписання контракту на будівництво готельного комплексу до Євро-2012 з однією крупною німецькою компанією. Німці мотивували зволікання складними політичними умовами в Україні і передвиборною кампанією. Крім того, інвестори сумніваються, чи будуть потрібні місту готелі, коли чемпіонат з футболу закінчиться.

Втім, не дивлячись на певні складнощі, місцевим бізнесменам не варто завчасно опускати руки, вважає генеральний консул Німеччини в Донецьку Клаус Циллікенс. На його думку, регіон має значний потенціал для інвестування не лише в промисловості, але й в аграрній сфері. «Звичайно ж, багато інвестиційних проектів уповільнили свій розвиток останнім часом, але лише кілька інвесторів обернулися до України спиною. Основною перешкодою для вкладання інвестицій є високі кредитні ставки і відсотки. Це відбувається не в останню чергу через погане положення України в міжнародному рейтингу країн. Це заважає здобуттю фінансування від крупних міжнародних фінансових інститутів. Тому Україна має підвищити свій рейтинг для того, щоб як вітчизняні, так і іноземні фірми змогли на більш-менш вигідних умовах отримувати кредити», − говорить Клаус Циллікенс.

+++

Футбольних хуліганів на Євро-2012 не буде

Ukrinform.ua

21.10.09

МВС практично завершило роботу над розробкою Єдиної інформаційної бази даних осіб, що скоїли правопорушення під час футбольних матчів. Як повідомили у Міністерстві кореспондентові Інформаційного центру «Україна − 2012» на сьогодні у цій базі зареєстровано понад 700 футбольних хуліганів.

Як не дивно, найбільшу загрозу підчас ігор створюють не місцеві уболівальники, а іноземні футбольні фанати. Тож, заради вдалого проведення Євро-2012, упродовж років, що передуватимуть чемпіонату, їх також будуть реєструвати. А власне під час футбольного форуму 2012 року прохід цих осіб на українські стадіони буде обмежено. Також правоохоронні органи України здійснюватимуть обмін інформацією з поліціями інших країн-учасниць щодо осіб, які потенційно можуть зіпсувати футбольне свято іншим.

На сьогодні кожна країна − член Європейського Союзу має Національний пункт футбольної поліції (NFIP), який уповноважений надавати іноземним правоохоронцям інформацію, яка може упередити правопорушення під час футбольних змагань міжнародного рівня.

Спеціальна лабораторія, що діє при Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, наразі вивчає європейський досвід роботи Національних центрів боротьби з футбольним хуліганством. Ці дослідження ознайомлять українських правоохоронців з досвідом їхніх колег, а також допоможуть знайти оптимальний шлях інтеграції України до європейських систем обміну інформацією про футбольних правопорушників.

Створення у МВС бази даних футбольних хуліганів та співпраця із закордонними колегами за системою NFIP дозволять упередити більшість правопорушень на українських стадіонах під час матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

+++

При МВС хочуть створити Центр підготовки волонтерів

Ukrinform.ua

21.10.09

Зважаючи на необхідність підготовки волонтерів та стюардів до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, нині в Україні виникає потреба в створенні при Міністерстві внутрішніх справ України Центру підготовки недержавних охоронних структур.  Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Інформаційного центру «Україна-2012» повідомив національний координатор з питань безпеки під час Євро-2012 Олександр Савченко. За словами службовця, на таку організацію і покладатиметься функція навчання волонтерів та стюардів. Вони, в свою чергу, підтримуватимуть правопорядок у визначених зонах безпеки під час Євро-2012.

Окрім того, за словами Олександра Савченка, фахівцями Департаменту державної служби охорони при МВС розроблено проект навчального плану підготовки стюардів, контролерів та волонтерів, які залучатимуться для забезпечення правопорядку на спортивних об’єктах під час матчів єврочемпіонату.

«Відповідно до розробленого навчального плану, осіб, яких в майбутньому залучатимуть до охорони громадського порядку на спортивних об’єктах, будуть тренувати за сімома напрямками. Це тактико-спеціальна підготовка (вивчення тактики футбольних хуліганів), фізична, професійно-психологічна, технічна, медична підготовки, а також основи правових знань та криміналістики. Всього курс триватиме 102 навчальні години і проводитиметься протягом 14 днів», − розповів відповідальний за безпеку єврочемпіонату.

Як наголосив Олександр Савченко, в України вже існує практика підготовки волонтерських кадрів, які працюють під час масових заходів. «Перш за все, хочу відзначити практично бездоганну роботу волонтерів у Донецьку під час відкриття стадіону «Донбас-Арена», − сказав службовець.

Нагадаємо, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2008 року, кількість залучених представників міліції безпосередньо у чашах стадіонів та на трибунах було зменшено. У зв’язку з цим, виникла потреба в підготовці висококваліфікованих волонтерських кадрів.

+++

ЛІБС та Національний інститут стратегічних досліджень розпочинають наукову співпрацю

Portal.lviv.ua

21.10.09

Львівський  інститут банківської справи НБУ підписав угоду з регіональним філіалом Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України у місті Львові. Про це повідомляє прес-служба вишу з посиланням на заступника директора ЛІБС з наукової роботи Олексія Другова.

Мета співпраці − перейняття передового досвіду прикладних досліджень, розвиток наукової, аналітичної та методичної діяльності. Зокрема, уже найближчим часом найбільш талановиті науково-педагогічні працівники та аспіранти банківського інституту розпочнуть стажування в Інституті стратегічних досліджень.

Науковці «банківського» хочуть отримати досвід з написань аналітичних записок, які є основною формою наукової продукції інституту-партнера. Як правило, аналітична записка НІСД − це лаконічний та змістовно викладений матеріал, який стосується нових законопроектів, законодавчих актів, стратегії розвитку України. Зокрема, фахівцям ЛІБС цікаві останні напрацювання інституту стратегічних досліджень щодо ризиків та переваг фінансування та проведення чемпіонату з футболу ЄВРО-2012 в Україні.

+++
Региональные печатные СМИ

ФУТБОЛ

БУДЕМО БРАТИ АФІНИ!

Юрій Жук

Волинь (Волинська область)

20.10.09

Бог почув молитви мільйонів уболівальників української збірної і вчора під час жеребкування плей-оф раунду чемпіонату світу-2010 подарував нам у суперники збірну Греції. І хоч греки − не прості горішки, вигравали Євро-2004, але з тих пір уже багато води спливло, і сьогодні ми тішимося, що в суперники нам не потрапили куди сильніші збірні − Франції, Португалії чи Росії

  

   ПЛЕЙ-ОФ РАУНД ЧС-2010 ВІД ЄВРОПИ:

   Греція − Україна, Ірландія − Франція, Португалія − Боснія, Росія − Словенія.

   Перші ігри відбудуться на полях команд, які вказані першими, − 14 листопада, матчі-відповіді − 18 листопада.

     

   Схоже, що останнім часом зорі сприяють Олексію Михайличенку і його команді. Після такої сірої смуги невиразних матчів на вулиці нашої національної команди настали радісні дні − історична перемога над Англією (1:0), розгром європейського карлика − Андорри (6:0), і ось − вчорашнє жеребкування. У суперники нам дісталась збірна, яка, принаймні, не сильніша за нашу − команда Греції. Тому уболівальники уже заявляють, що буде ганьба, якщо українські козаки не виступатимуть на полях Південно-Африканської Республіки наступного літа.

   Адже греки у своїй доволі легкій групі поступилися першим місцем Швейцарії (поразки 1:2 − вдома і 0:2 − на виїзді) і ледве виграли боротьбу за другу позицію в Латвії та Ізраїля (причому, примудрилися зіграти внічию з Молдовою − 1:1).

   Хоча греки також мріяли отримати собі в суперники збірну України, якщо не випали б словенці. Журналісти їхнього інтернет-сайта goalday.gr, оцінюючи потенційних суперників, назвали Україну командою, яка викликає повагу, але не страх. Мовляв, у синьо-жовтих, крім Шевченка, нема гравців високого рівня.

    Однак греки мають пам'ятати, що вже одного разу зустрічалися з нами у відборі до чемпіонату світу-2006, де не досягли особливого успіху, хоча на той час вони мали статус чемпіонів Європи. Тоді у Києві було зафіксовано нічию − 1:1, а в Греції наші здобули перемогу − 0:1 і стали першими в групі (греки фінішували лише четвертими). Сподіваємось, що перемога нас не омине і цього разу.

   ЗА ВОРОТАМИ

   Отто РЕХАГЕЛЬ, головний тренер збірної Греції:

   − Україна є дуже важким суперником, але все буде залежати тільки від нас. Вважаю, що наші шанси на білет у ПАР − 50 на 50.

   Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ, екс-форвард грецького АЕКа:

   − Для нас − це найідеальніший варіант жеребкування. Їхня національна збірна, як і наша, переживає зміну поколінь. У команді залишилось всього кілька старожилів, які у 2004 році завоювали звання чемпіонів Європи, проте їхні найкращі часи позаду. Підбір гравців у нашої збірної значно сильніший. Але і в греків є свої козирі, найголовніший з них − це їхній головний тренер, німець Отто Рехагель. Він тримає дисципліну в команді, крім того, він має абсолютний кредит довіри і не переживає про своє крісло. Інший козир греків − 28-річний форвард Теофаніс Гекас, у якого неймовірне гольове чуття. Він виграв гонку бомбардирів європейського відбору, причому 5 із 10 своїх голів форвард леверкузенського «Байєра» забив у двох останніх матчах. Зараз він перебуває у чудовій формі.

   Тим часом київське «Динамо» в рамках Ліги чемпіонів уже сьогодні поміряється силами із чемпіоном Італії − міланським «Інтером». Напередодні підопічні Валерія Газзаєва проявили характер у вітчизняній прем'єр-лізі, коли зуміли виграти в земляків із «Оболоні», поступаючись по ходу зустрічі − 0:1. Перемогу в цьому матчі динамівцям приніс Андрій Шевченко, який врешті забив перший гол за команду безпосередньо з гри.

   З'явився на полі у складі «Динамо» і півзахисник Олександр Алієв. І це, незважаючи на те, що напередодні керівництво клубу оштрафувало гравця на 30 тисяч доларів за некоректне висловлювання на адресу тренерів і партнерів по клубу. Алієву не сподобалось те, що його не включають до основного складу команди, і він пригрозив тим, що може піти з команди в московський «Локомотив». Реакція Ігоря Суркіса була жорсткою − на перших порах штраф у 30 тисяч доларів. Хоча футбольні оглядачі зазначають, що це не найбільше покарання, яке застосовувалося до гравців київського «Динамо». Рік тому Артем Мілевський був покараний на 100 тисяч доларів за походеньки у нічний клуб. Але після того, кажуть, форвард взявся за голову і став навіть капітаном «Динамо». Як подіє покарання на Алієва − покаже час. Але, принаймні, Валерій Газзаєв після добрячого прочухана включив таки півзахисника до складу команди, яка вирушила вчора на лігочемпіонівський матч проти італійського «Інтера».

+++

ФУТБОЛ БЕЗ ПИВА?

Александр Никитин

Макеевский рабочий (Донецкая область)

21.10.09

Едва ли не каждый футбольный матч в Донецке оборачивается коммунальникам областного центра длинной трудовой ночью. Тысячи любителей этого вида спорта после матча оставляют возле стадиона горы мусора, наглядно демонстрируя отсутствие культуры. Донецкие власти решили бороться с этим явлением. На прошлой неделе депутаты Донецкого областного совета приняли предварительное решение о запрете на продажу слабоалкогольных, алкогольных напитков и пива в стеклянной таре на территории, прилегающей к стадиону «Донбасс Арена». За данное решение на сессии единогласно проголосовали 58 депутатов. Оно было принято с целью обеспечения общественного порядка, безопасности и чистоты во время проведения футбольных матчей на стадионе и будет утверждено на следующей сессии примерно через месяц.

+++

Із Грецією зіграємо там, «де поле в кращому стані»...

Андрій Воронич

Високий Замок (Львівська область)

21.10.09

Відразу після жеребкування матчів плей-оф до Мундіалю-2010 президент Федерації футболу України Григорій Суркіс повідомив: свій домашній матч проти Греції футбольна збірна України зіграє в Донецьку чи Харкові.

Із Грецією зіграємо там, «де поле в кращому стані»...

Учора, одначе, віце-президент ФФУ Сергій Стороженко уточнив: у Харкові точно не гратимуть... Значить, Донецьк або Львів.

Чому не Харків? “Причина одна: «Металіст» поки що не готовий для проведення матчу такого рівня, − пояснив пан Стороженко. − Офіційне відкриття стадіону − 5 грудня 2009 року. Там зараз ще йдуть роботи, і наразі проводити зустрічі високого рангу не будуть... Дніпропетровськ очікує санкцій УЄФА після матчу Україна − Англія. Вибір... невеликий − Донецьк або Львів. Ці два стадіони в стані прийняти будь-який матч”.

“Де буде проходити домашній матч плей-оф, я ще не можу вам сказати, − тримав учора інтригу Григорій Суркіс. − Де буде поле в кращому стані, там і буде матч із греками. Ми дали завдання тренерам збірної повідомити про свій вибір не пізніше п’ятничного ранку”.

+++

Греки радуются итогам жеребьевки, а букмекеры уже принимают ставки

Николаевские новости (Николаевская область)

20.10.09

После вчерашней жеребьевки плеф-офф чемпионата мира-2010 появились прогнозы.

 Так, нападающий сборной Греции Фанис Гекас назвал жеребьевку плей-офф чемпионата мира-2010 удачной:

− Полагаю, что это лучший для нас вариант. Украина и Словения − две самые слабые команды, которые могли нам достаться. Я не согласен с мнением, что «сине-желтые» − это самая сильная команда, которая была во второй корзине. Да, Украина имеет Шевченко и Воронина, но команда не может состоять из двух или трех сильных игроков.

Главный тренер сборной Украины Алексей Михайличенко отметил, что не видит большой разницы между командами, с которыми Украина могла бы сыграть. Тренер считает позитивным моментом то, что первый матч сборная Украины сыграет на выезде.

Президент Федерации футбола Украины Григорий Суркис отметил, что еще неизвестно, какая из украинских футбольных арен примет матч плей-офф. Однако, по его словам, выбор будет сделан между двумя городами − Донецком и Харьковом. 

Тем временем букмекерские конторы уже начали принимать ставки на матчи плей-офф. Шансы Украины и Греции большинство букмекеров расценивают как равные − средний коэффициент обеих команд равен 1,83. А вот WillHill считает фаворитом сборную Украины − 1,67 против 2,10 на Грецию.

В остальных же парах есть явные фавориты. По прогнозу контор, шансы России на победу в семь раз больше, чем у Словении, − 1,07 к 7,50. Соотношение сил у Португалии и Боснии − 1,1 к 6,5, а у Франции и Ирландии − 1,28 к 3,5.

+++

ЧС-2010. Плей-офф. Україна їде до Греції

Український південь (Миколаївська область)

20.10.09

Суперником збірної України з футболу за вихід у фінальний раунд чемпіонату світу 2010 року буде Греція. Жеребкування пар плей-офф відбулося в штаб-квартирі ФІФА в Цюріху (Швейцарія): Греція − Україна; Ірландія − Франція; Португалія − Боснія та Герцеговина; Росія − Словенія. Стикові матчі пройдуть 14 і 18 листопада. Перший матч українці гратимуть на виїзді.

+++

Жереб кинуто

Ігор Луговий

Слобідський край (Харківська область)

21.10.09

Як відомо, участь у цій рулетці взяли вісім дружин. Це чотири, як мовиться, «сіяні» − Франція, Португалія, Росія та Греція, а також «несіяні», тобто Україна, Ірландія, Боснія та Словенія. Напередодні цього відповідального моменту пригадалися слова кількарічної давнини екс-півзахисника «Реалу» Томаса Гравесена, який сказав про хлопців з берегів Дніпра приблизно таке: «Вони й самі не грають, й іншим не дають. Це якийсь відвертий антифутбол…». Тобто, у Старому Світі нашу збірну почали поважати з тих часів, коли керманичем був Олег Блохін. Приємно й те, що нинішній наставник − Олексій Михайличенко − та всі гравці, в принципі, особливо не хвилювалися через те, який суперник нам дістанеться. Уже, скажімо так, і збірні Португалії та Франції не такі грізні, а з росіянами та греками завжди було можна не тільки грати на рівних, а й перемагати. Отже, жереб було кинуто, і національній збірній України в суперники дісталися греки, будемо сподіватися лише на нашу вікторію.

Підписатися на новини