Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ЕВРО-2012

 

 

Юрій Павленко: «За умови збереження темпів виконання будівельно-монтажних робіт і своєчасного фінансування НСК «Олімпійський» буде готовий вчасно і згідно усіх вимог УЄФА до стадіонів класу «Еліт»

Kmu.gov.ua

20.10.09

20 жовтня 2009 року  відбулося чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський» під головуванням Віце-премєр-міністра України Івана Васюника. У засіданні взяли участь представники Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту,  Міністерства регіонального розвитку і будівництва, Міністерства економіки, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, КМДА, КРУ, АТ ХК «Київміськбуд», ТОВ «Завод Майстер Профі Україна», СБУ, ФФУ, МОК «ЄВРО-2012», Генеральної прокуратури, ПТАБ «Юрій Серьогін» та інших.

Під час засідання було розглянуто ряд нагальних питань з реконструкції НСК «Олімпійський». Зокрема, йшлося про виконання переліку питань експертів УЄФА до проектів стадіонів України та шляхи їх вирішення, фінансування робіт з реконструкції НСК «Олімпійський» в 2009 році, фінансовий план на 2010 рік та авансування робіт на 1 квартал 2010 року, влаштування вантово-мембранної конструкції накриття над трибунами стадіону НСК «Олімпійський».

З аналізом ходу виконання робіт з реконструкції стадіону виступив президент АТ ХК «Київміськбуд» Петро Шилюк.  Заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Сергій Драч доповів з питання  будівництва та облаштування на прилеглій до стадіону території функціональних зон, які будуть використовуватися УЄФА під час проведення ЄВРО 2012.

Керівник проекту Сергій Драч також повідомив, що будівництво на НСК «Олімпійський» ввійшло в найпотужнішу фазу. Роботи ведуться у дві-три зміни, безперебійно, на кількох ділянках одночасно. У роботах беруть участь 1 384 робітники та майже 400 інженерно-технічних працівників, працює 204 одиниці будівельної техніки. На стадіоні вже на 95% готовий перший ярус трибун. Згідно графіку, підсилено фундаменти верхнього ярусу трибун та північного в’їзду в чашу спортивної арени. Виконані роботи з влаштування фундаментів підпірних стін та естакади. Триває зведення каркасу, який триматиме покриття над трибунами, будівництво залізобетонного каркасу естакади та об’їзної дороги. Споруджується зона обслуговування вболівальників та VIP-зона. Продовжуються  відновлювальні роботи верхнього ярусу трибун.

Заслухавши доповіді з розглянутих питань, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко підсумував, що проект реконструкції виконується згідно графіку. «Державне фінансування відбувається стабільно. За умови збереження темпів виконання будівельно-монтажних робіт, а також своєчасного фінансування, НСК «Олімпійський» буде готовий вчасно і згідно усіх вимог УЄФА до стадіонів класу «Еліт», − повідомив Юрій Павленко.

+++

Тимошенко обіцяє, що трасу Київ-Чоп буде відремонтовано до Євро-2012

УНІАН

20.10.09

Прем'єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО обіцяє, що ремонт міжнародної траси Київ-Чоп буде завершено до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила сьогодні в ході відкриття руху по відремонтованій ділянці дороги в 30 км, збудованій від кордону Житомирської області у бік міста Рівне.

Ю.ТИМОШЕНКО особисто проїхала по дорозі й висловила задоволення її якістю.

«Можу сказати, що дорога абсолютно бездоганна. Рівність дороги така, яку хотілося б мати на всіх дорогах України», − сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

+++

Перед «Євро-2012» львівське прикордоння хоче звільнитися від сміття за допомогою ТзОВ «САНКОМ-Львів»

Zik.com.ua

20.10.09

Івано-Франкова селищна рада Яворівського району Львівської області уклала угоду з керівництвом ТзОВ «САНКОМ-Львів» про вивіз твердих побутових відходів. Уже встановлено 32 кубових контейнерів. Про це повідомив сьогодні, 20 жовтня, власкор ЗІКу з посиланням на керівника відділу розвитку інфраструктури та ЖКГ Яворівської РДА Михайла Яремуса.

З його слів, також ТзОВ «САНКОМ-Львів» регулярно вивозить сміття з територій Бірківської, Рясно-Руської, Домажирської сільрад. З цією фірмою планують укласти невдовзі угоди  про вивезення твердих побутових відходів з сіл, що належать до Ясниської, Лозинської, Вороцівської, Порічанської, Великопільської, Добростанівської сільських рад Яворівського району.

За словами селищного голови Івано-Франкового Володимира Літвінова, опісля того, як «САНКОМ-Львів» взявся вивозити сміття, можна сподіватися, що до «Євро-2012» львівське прикордоння буде чистим.

+++

Українські готельєри готуються до ЄВРО-2012 на Волині

Simya.com.ua

20.10.09

Директори та власники міні-готелів із Волині, Рівненщини та Львівщини зустрілися сьогодні неподалік Луцька у готельно-ресторанному комплексі “Зелений гай”. Тема цієї зустрічі, організованої Асоціацією малих готелів та апартаментів України, “Конкуренція чи партнерство? Найкращий готельний досвід Канади для українських готельєрів”.

Особливий гість цього заходу Пітер Говард — експерт канадської програми CESO. Пан Говард із 1950 року в гоельному бізнесі. Він має досвід роботи в готелях Парижа, Лондона, Женеви, Нью-Йорку, Вашингтоні на Ямайці. Він працював у такій відомій готельний мережі, як Hilton International та брав участь у відкритті готелів в Колумбії, на Антильських островах, в Туреччині, Нідердандах, Тринідад і Тобаго, у штаті Пенсильванія США, Ванкувері, Торонто й Оттаві.

Пітер Говард розповів україським готельєрам про стандарти обслуговування в мережі готелів “Хілтон”, а також про управління готелями та стимулювання доходності в період економічної нестабільності.

До речі, цей захід організували в межах підгтовки української готельної галузі до ЄВРО-2012. Місцем зустрічі обрали “Зелений гай”, бо комплекс розташований на трасі державного значення “Київ-Ковель-Ягодин”, а ще він першим на Волині отримав сертифікат вищезгаданої Асоціації “Золоті ключі”.

+++

Уболівальників Євро-2012 зустріне оновлена Укрзалізниця

Ukrinform.ua

21.10.09

Сьогодні на офіційному сайті Мінтрансзв’язку буде оприлюднено проект Державної програми реформування залізничного транспорту України на 2009-2015 роки. А у День залізничника − 4 листопада − цей проект, який стане відправною точкою на шляху оновлення української залізниці, буде винесено на розгляд Уряду.

Реформування вітчизняної залізниці виведе її на принципово новий рівень роботи та обслуговування. На час проведення Євро-2012 саме залізничний транспорт стане основним для уболівальників, які їздитимуть українськими містами. Рівень комфорту залізничних перевезень суттєво вплине на їхні враження від чемпіонату та від України як туристичної держави.

Під час погоджувальної ради, яка нещодавно відбулася у Мінтрансзв’язку розглядалися можливі шляхи оновлення галузі. Після плідної дискусії між залізничниками, науковцями, представниками профільного міністерства та профспілки, учасники заходу обрали проект реформування, розроблений Укрзалізницею.

«Сьогоднішній захід дуже важливий. Саме його результати впливатимуть на подальше функціонування залізничної галузі. Тому ми повинні відповідально підійти до прийняття остаточного рішення», − сказав перший заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко, відкриваючи нараду.

На думку Василя Шевченка, рішення цієї наради є безпрецедентним. «Усього за три місяці від різних поглядів на реформування галузі ми пройшли шлях до повного порозуміння. Мінтрансзв’язку, залізничники,  профспілки та науковці зійшлися у поглядах на майбутнє залізничної галузі, − наголосив перший заступник Міністра. − Попередні обговорення підтвердили, що тільки в конструктивному діалозі усіх причетних сторін можливо розв’язати суперечності та зробити крок до активних дій».

+++

У Польщі до Євро-2012 таксисти, міліціонери і медики вивчатимуть іноземні мови

УНІАН

21.10.09

У Польщі до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року планують навчити іноземних мов таксистів і працівників міських служб.

Як передає кореспондент УНІАН, курси англійської та німецької мов у першу чергу будуть організовані у містах-організаторах Євро 2012.

За даними Gazeta Prawna/Dziennik, мовні курси будуть фінансуватися з бюджетів міст-організаторів, профільних міністерств, а також у рамках проектів неурядових організацій, що фінансуються Європейським Союзом.

Зокрема, Фундація розвитку науки та підприємливості отримала від ЄС майже 200 тисяч євро на мовні курси для таксистів у Познані. Згідно з умовами програми, кожен учасник доплачує до вартості курсу лише близько 80 євро.

Після завершення цього проекту фундація планує організувати аналогічний у Гданську, а в перспективі − в інших містах-організаторах Євро-2012.

Міністерство внутрішніх справ Польщі фінансує вивчання іноземних мов міліціонерами і пожежними.

У Вроцлаві іноземним мовам вчать представників туристичного бізнесу, а у Варшаві − водіїв автобусів і контролерів квитків.

Іноземні мови вивчають не лише в містах-організаторах Євро 2012, а також в інших, зокрема, у Лодзі і Катовіцах, де реалізується програма навчання для працівників “швидкої допомоги” та лікарів.

Підписатися на новини