Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ЕВРО-2012

 

 

В Україні впевнені, що скандал із відставкою міністра спорту Польщі не вплине на спільну підготовку до Євро-2012

Interfax.com.ua

06.10.09

Скандал, пов'язаний із відставкою міністра спорту Польщі Мирослава Држевецького, не позначиться негативно на співпраці України та Польщі в підготовці до проведення Євро-2012, вважають віце-прем'єр України Іван Васюник і міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

«Польська система органів влади, демократична система має сильні механізми для запобігання різним нечесним діям. Є факт (звинувачень − ІФ), і до нього треба ставитися як до факту. Я хочу запевнити, що, на мій погляд, це в жодному разі негативно не позначиться на підготовці Польщі до Євро-2012», − сказав І.Васюник журналістам у вівторок у Києві.

У свою чергу Ю.Павленко висловив думку, що М.Држевецькому вдасться спростувати висунуті на його адресу звинувачення.

«Я переконаний, що він зробив мужній і чесний вчинок (подав у відставку − ІФ), і це дасть змогу дати об'єктивну оцінку його діяльності. Водночас можу підтвердити, що рівень співпраці між Україною та Польщею в підготовці до Євро-2012 був високим, зокрема й завдяки особистій ролі цього міністра. Я сподіваюся, що цей скандал жодним чином не вплине на підготовку України та Польщі до Євро-2012, а після зняття всіх обвинувачень мій колега продовжить свою роботу», − сказав український міністр.

Ю.Павленко висловив упевненість у тому, що українська та польська урядові команди й надалі проводитимуть ефективні роботи з підготовки до чемпіонату.

Як повідомлялося, 5 жовтня глава уряду Польщі Дональд Туск прийняв відставку міністра спорту М.Држевецького.

М.Држевецький назвав рішення подати у відставку «суверенним». Воно було прийняте після того, як польська газета «Річ Посполита» опублікувала роздруківки його телефонних розмов з одним із ділків польського грального бізнесу. В одній із розмов він назвав ім'я однієї з осіб, яка могла б допомогти блокувати ухвалення закону про оподаткування казино.

За словами М.Држевецького, збереження доброго імені йому дорожче, ніж керівництво міністерством. Крім того, він зазначив, що не може допустити ситуації, яка зашкодила би підготовці Польщі до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

+++

Хто стане новим міністром спорту Польщі? 

Polskieradio.pl

06.10.09

Виконуючий обов'язки шефа парламентської фракції «Громадянської платформи» Ґжеґож Дольняк спростував повідомлення про те, що саме він стане наступним міністром спорту та туризму.

ЗМІ спекулюють, що цей політик може замінити Мірослава Джевєцького, який в понеділок подав у відставку в зв'язку з так званим «азартним скандалом».

Ґжеґож Дольняк заявляє, що нового міністра спорту буде призначено, але портфель отримає хтось інший: «Я виконую обов'язки голови парламентської фракції, ця праця поглинає мене повністю. Решта − це спекуляції медіа, і я б не хотів цього коментувати на даному етапі. Я не отримував такої пропозиції».

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Польщі прийняв відставку міністра спорту Мірослава Джевєцького. Колишній вже керівник спортивного відомства протягом багатьох років був одним з найближчих співпрацівників прем'єра Дональда Туска.

Окрім Ґжеґожа Дольняка, серед кандидатів на посаду нового міністра спорту також фігурують імена голови парламентської підкомісії з підготовки до Євро-2012 Анджея Бєрната а також нинішнього віце-міністра спорту Адама Ґєрша.

+++

ЛНУ ім. І. Франка розраховує вирішити проблеми з гуртожитками завдяки «Євро-2012»

Zik.com.ua

06.10.09

Львівському національному університету ім. Івана Франка не вистачає гуртожитків. Зараз у гуртожитках університету проживає 4450 студентів, але ще 1120 потребують житла. Про це сьогодні, 6 жовтня, на прес-конференції у Львові повідомив в.о. ректора ЛНУ ім. Івана Франка Василь Височанський.

Однак, за словами Височанського, указом Президента і постановою Кабміну передбачено реконструювати 3-й гуртожиток університету і побудувати новий гуртожиток, щоб можна було приймати гостей на «Євро-2012».

Василь Височанський повідомив також, що ЛНУ ім. Івана Франка на реконструкцію гуртожитків витрачає від 1 до 2 млн грн.

+++

Спецкомісія проведе інвентаризацію об’єктів аеропорту «Львів» з метою передачі функцій замовника УКБ ЛОДА, − МТЗУ

Zik.com.ua

06.10.09

Про хід підготовки транспортної структури до Євро-2012 звітували вчора, 5 жовтня, на апаратній нараді Мінтрансзв’язку, що пройшла під головуванням першого заступника міністра транспорту та зв’язку України Василя Шевченка. «Ми, у першу чергу, маємо бути зацікавленими в тому, щоб дороги та аеропорти будувалися і підготовка до «Євро-2012» йшла за планом», − підкреслив Василь Шевченко, відкриваючи нараду. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі Міністерства транспорту та зв’язку України.

Виступаючи під час наради, заступник голови державної служби автомобільних доріг України Микола Березовський поінформував присутніх про хід виконання робіт на об’єктах будівництва і реконструкції до «Євро-2012». Так, відповідно до Державної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року, на 2009 рік заплановано виконати роботи на об’єктах дорожньої інфраструктури на загальну суму 3 млрд 957 млн грн.

Станом на сьогодні тривають роботи на дорогах загальнодержавного значення, а саме Київ-Чоп, Київ-Ковель, Кіпті-Глухів-Бачівськ. Капітальний ремонт дороги Київ−Чоп фінансується за рахунок коштів ЄБРР та ЄІБ. Варто зазначити, що це один з наймасштабніших будівельних проектів автомобільних доріг в Україні.

Про підготовку українських аеропортів до «Євро-2012» доповів заступник голови Державіаадміністрації Анатолій Колісник. Він зазначив, що у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» підрядником будівництва нового пасажирського терміналу «D» розроблено і погоджено відкоригований графік виконання будівельних робіт, який було направлено до Кабінету Міністрів України. На будівельному майданчику продовжуються роботи з влаштування пальового поля під будівлю терміналу (влаштовано 1300 паль). Крім того, вже виконано 100% робіт з монтажу каркасу будівлі терміналу з легких конструкцій, що швидко монтуються (чартерного терміналу). Також повністю освоєно близько 49 млн грн з державного бюджету на будівництво перону F, де зараз ведуться роботи з улаштування верхнього шару бетонного покриття на пусковому комплексі (ПК) -1 та ПК-2.

Що стосується Міжнародного аеропорту «Донецьк», отримано позитивний висновок державної експертизи по скоригованому проекту будівництва нової злітно-посадкової смуги та продовжуються будівельні роботи. У 2009 році було перераховано кошти державного бюджету в обсязі 40,35 млн грн, з яких освоєно 40,3 млн грн.

Щодо Львівського аеропорту, то вже підписано договір між Мінтрансзв’язку і Львівською ОДА про передачу функцій замовника будівництва та реконструкції Міжнародного аеропорту «Львів». Наказом Державіаадміністрації створено комісію для інвентаризації об’єктів ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» з метою передачі функцій замовника будівництва та реконструкції аеропорту Управлінню капітального будівництва Львівської ОДА. Інвентаризацію проведено та підписано акт інвентаризації усіма сторонами.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено проект та титул будови нового аеровокзалу державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів».

Також під час наради було зазначено, що завершено роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги, руліжних доріжок, перону Міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни). У 2009 році на реконструкцію аеродрому було перераховано кошти держбюджету в обсязі 31,15 млн грн, які повністю освоєно.

На авансування будівельних робіт з реконструкції аеродромного комплексу Міжнародного аеропорту «Харків» (ТОВ «Нью Системс АМ») Мінтрансзв’язку перерахувало КП «Харківський міський центр нерухомості» 56 млн. грн. 11 вересня було укладено договір підряду з ВАТ «Будівельне управління № 813» на виконання зазначених робіт.

Також учасників наради було проінформовано про стан підготовки до футбольної першості резервних аеродромів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки до «Євро-2012».

Підписатися на новини