Луїс Адріано рятує «Шахтар»

3 жовтня
«Зоря» Луганськ − «Таврія» Сімферополь − 0:0
«Металург» Донецьк − «Іллічівець» Маріуполь − 4:1
(Лазіч, 15, Шищенко, 45, Кінгслі, 53, Танаса, 74 − Кашевскі, 55).
На 87-й хвилині Адріан Пуканич не реалізував пенальті (воротар).
«Оболонь» Київ − «Металург» Запоріжжя − 4:1 (Іващенко, 55, Рожок, 72, Варанков, 77, Куценко, 82, з пенальті − Аржанов, 10, з пенальті).
«Металіст» Харків − «Кривбас» Кривий Ріг − 1:0 (Коельо, 90+1).

4 жовтня
«Арсенал» Київ − «Динамо» Київ − 0:1 (Шевченко, 38)

«Карпати» Львів − «Закарпаття» Ужгород − 1:0 (Кузнєцов, 90+3)

«Дніпро» Дніпропетровськ − «Шахтар» Донецьк − 2:2 (Калиниченко, 45+2, Селезньов, 55 − Луїс Адріано, 25, 74).

«Ворскла» Полтава − «Чорноморець» Одеса − 0:0


Бойова нічия
У центральному поєдинку туру зійшлися «Дніпро» та «Шахтар», які на момент гри займали відповідно третє та друге місце у турнірній таблиці. Зустріч виправдала свій статус, подарувавши багато гольових моментів і забитих голів. Гірникам вдалося відкрити рахунок після розіграшу кутового і ефектного удару головою Луїса Адріано у верхній кут. Проте, дніпропетровці спромоглися не лише встановити паритет, а й вийти вперед. Спочатку дивовижним по траєкторії ударом зі штрафного ціль вразив Максим Калиниченко, а після перерви екс-гірник Євген Селезньов ударом головою змусив свого колишнього партнера Андрія П’ятова вдруге виймати м’яч із сітки воріт. Підопічним Мірчі Луческу все ж вдалося відігратися − дубль оформив Луїс Адріано.

Красень-гол Шевченка
«Динамо» грало у Борисполі проти столичного «Арсенала». Команда Олександра Заварова проявила справжній характер, моментами домінувала на полі та створювали гольові моменти. Але реалізувати їх «канонірам» так і не вдалося. Долю ж зустрічі вирішила майстерність Андрія Шевченко, який забив красень-гол зі штрафного наприкінці першого тайму. Такий самий результат було зафіксовано і в «карпатському» дербі, в якому «Карпати» приймали на своєму полі «Закарпаття». Перемогу «Карпатам», яки весь другий тайм діяли у меншості після вилучення Самсона Годвіна, приніс Сергій Кузнєцов вже у компенсований арбітром час. У Полтаву в гості до «Ворскли» завітав «Чорноморець». Однак матч вийшов не надто видовищним, що і підтвердилося нулями на табло.

Команда Костова бере три очки
У донецьку місцевий «Металург» приймав маріупольський «Іллічівець». Господарі доволі швидко відкрили рахунок. Вже на 15-й хвилині після навісу Маріо Сержіо ударом головою відзначився Джордже Лазіч. До перерви своїм шансом скористався і Сергій Шищенко, який влучно пробив після передачі Велізара Дімітрова. У другому таймі на побачення із голкіпером гостей вийшов Санні Кінгслі і зробив рахунок розгромним. Гостям з Маріуполя вдалося забити один м’яч, та переможна крапка все ж була за підопічними Ніколая Костова − відзначився Чіпріан Танаса. Наприкінці зустрічі Адріан Пуканич мав чудову нагоду вдруге вразити ворота «Металурга, але з 11-метрової позначки не зміг переграти Богдана Шуста. В іншому поєдинку, де «Зоря» приймала «Таврію», вболівальники забитих м’ячів так і не дочекалися − 0:0.

Розгром від «Оболоні»
«Оболонь» у рідних стінах розгромила запорізький «Металург» − 4:1. Киянам довелося наздоганяти суперника вже на 10-й хвилині зустрічі, коли Володимир Аржанов впевнено реалізував пенальті. Надалі забивали лише кияни. Розгром гостей розпочав Олександр Іващенко, який прийняв м’яч у карному майданчику і в один дотик пробив. Невдовзі капітан «пивоварів» Сергій Рожок вивів господарів вперед красивим ударом під поперечку. Третій гол на свій рахунок записав Андрій Варанков, реалізувавши вихід один на один, а фінальний акорд зробив Валерій Куценко, котрий влучно пробив з «точки». У Харкові «Металіст» приймав одного з аутсайдерів першості «Кривбас». Підопічні Мирона Маркевича, хоча і володіли ігровою і територіальною перевагою, змогли вирвати перемогу лише у доданий арбітром час. Це Коельо вдало реалізував стандарт, влучивши у «дев’ятку» − 1:0.

Підписатися на новини