Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет


ЕВРО-2012


Українсько-бельгійський семінар у Львові

Ffu.org.ua

30.09.09

Днями відбулася зустріч президента ФФУ з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні. Григорій Суркіс і Марк Вінк обговорили широке коло питань підготовки українських міст-кандидатів до Євро-2012.

Серед іншого співрозмовники детально зупинилися на організаційних моментах міжнародного семінару, який планується провести 5 жовтня у Львові. Його буде приурочено до візиту делегації бельгійських підприємців на чолі з міністром економіки Бельгії Вінсентом Ван Квікенборном. У рамках цього форуму столицю Галичини також відвідає сенатор Ален Куртуа, Генеральний директор Голандсько-Бельгійскої заявки на Кубок Світу 2018.

Під час тривалої зацікавленої розмови пан Марк Вінк акцентував увагу на всебічній підтримці та практичній допомозі з боку своєї країни щодо реалізації активних кроків ФФУ, уряду спільно з приймаючими містами на шляху до Євро-2012. Григорій Суркіс, у свою чергу, високо оцінив рівень співробітництва між обома сторонами у площині обміну досвідом стосовно питань безпеки, організації та проведення масштабних міжнародних заходів. Він, зокрема, підкреслив важливість і необхідність продовження змістовних українсько-бельгійських контактів у сфері підприємництва з метою налагодження тісної співпраці між спортом та бізнесом.

Президент Федерації футболу України подякував Посла Бельгії за його особистий внесок у послідовне зміцнення двосторонніх стосунків між дружніми державами. Він  висловив упевненість у тому, що черговий спільний семінар стане ще одним ефективним засобом у справі формування позитивного іміджу України як господарки  УЄФА  Євро-2012.

+++

В Познани к Евро-2012 построят новую дорогу между аэропортом и стадионом

Юрий Банахевич

Укринформ

30.09.09

В Познани успешно проведен тендер на строительство автодороги, которая соединит местный аэропорт со стадионом, где будут проходить матчи Евро-2012. Как сообщили в управлении городских дорог города, инвестиция будет стоить 84 млн злотых (около 29 млн евро), а ее завершение планируется на июнь 2011 года, передает собственный корреспондент УКРИНФОРМа.

Информируется, что будут выполнять заказ австрийская компания Strabag и британская Colas.

Инвестиция будет включать в себя строительство 4-полосной дороги в обе стороны, велосипедные дорожки, придорожную инфраструктуру и подъездные пути к авиационным терминалам Познаньского аэропорта.

Накануне хорошую динамику подготовки города к чемпионату отметили депутаты комиссии Сейма по подготовке Польши к ЧЕ-2012. «Еще во время первого визита в город я сделал вывод, что он опережает своих партнеров в подготовке к турниру. Познань − единственный в Польше город, где многие инвестиции, в частности по сооружению или реконструкции вокзалов, находятся на этапе завершения тендеров», − сообщил председатель этой комиссии Анджей Бернат.

+++

У Харкові вже не просто макети і проекти, а конкретні об'єкти, які говорять самі за себе. Олександр Ярославський

City.kharkov.ua

30.09.09

Так президент компанії DCH охарактеризував хід підготовки Харкова до проведення ігор чемпіонату Європи з футболу 2012 року, відповідаючи на запитання іноземних журналістів під час відвідин стадіону «Металіст». «Інфраструктура всіх пострадянських міст була підготовлена не зовсім добре, але в основному у нас була дуже сильна база − у нас є дороги, причому в Харкові стадіон розташований в безпосередній близькості від станції метро, наші готелі вже приводяться в необхідний формат, майже готовий стадіон. − розповів Олександр Владленович. − Не все в світі вимірюється тільки грошима − все, в що ми сьогодні, як інвестори, вкладаємо гроші, залишиться жителям нашого міста, нашим дітям. Те, що мене люди пізнають на вулицях, мені подобається − це означає, що я дійсно працюю, а не просто посміхаюся, як деякі люди на плакатах».

+++

УЕФА дает Донецку месяц на выяснение отношений

Ura.dn.ua

30.09.09

Донецкие власти должны до 30 октября предоставить УЕФА серию договоров, регулирующих отношения регионального оргкомитета со всеми предприятиями, занятыми в подготовке к Евро-2012. Как передает корреспондент «УРА-Информ.Донбасс», об этом сегодня, 30 сентября, в ходе своей пресс-конференции сообщил губернатор Донецкой области Владимир Логвиненко.

«Мы должны предоставить договора, где указаны подрядчик, заказчик и их обязательства. И это является основанием для следующего решения. Это уже оформленные отношения, это уже начало строительства», − отметил губернатор.

По его словам, затребованные УЕФА документы должны регулировать как строительство необходимых инфраструктурных объектов, так и обслуживание болельщиков непосредственно в ходе чемпионата − размещение, транспортная логистика, туристические маршруты и пр.

+++

Юридичним особам, в яких вилучили землю під будівництво Львівського аеропорту, запропонували взамін інші ділянки

Zik.com.ua

30.09.09

Львівська міська рада прийняла ухвалу про погодження заміни земельних ділянок, вилучених під будівництво терміналу та розширення злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту Львів. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

Відповідно до ухвали, ТзОВ «Шляхрем», в якого вилучили землю біля аеропорту, надали земельну ділянку у промисловій зоні Сигнівка − 0,12 га. Аналогічну земельну ділянку такої ж площі і також у промзоні Сигнівка надали товариству «Каскад». У промзоні Сигнівка також отримали земельні ділянки актогаражний кооператив № 6 (площею 0,5 га) та автогаражний кооператив № 12 (площею 1,5 га).

На вулиці Ряшівській (проектованій) виділили земельну ділянку площею 0,16 га малому приватному підприємству «Вулкан».

Як йдеться у довідці до ухвали, рішення було прийняте з метою виконання протоколу наради у Львівській ОДА з питань реконструкції ДП «Міжнародний аеропорт Львів» від 12 серпня 2009 року.

+++

Львів надав землю під стадіон до Євро

Ukrinform.ua

30.09.09

Сьогодні Львівська міська рада ухвалила рішення про дозвіл на укладання договору суперфіцію для будівництва стадіону і обслуговуючої інфраструктури до Євро-2012, який споруджується на вулиці Стрийській − кільцевій дорозі.

За договором суперфіцію власник земельної ділянки має право надати її в користування іншій особі для будівництва промислових, побутових, соціально-культурних, житлових та інших споруд і будівель.

Від імені розпорядника комунальної землі дозвіл на розпорядження землею під час забудови надасть Департамент містобудування, а замовником, який отримає право на використання землі для будівництва стадіону до Євро-2012, є Управління капітального будівництва департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Договір передбачає надання права власності на землю на період до моменту здачі стадіону в експлуатацію. Такий дозвіл значно спростить забудовнику бюрократичну складову втілення проекту, тож пришвидшить процес будівництва об’єкту спортивної інфраструктури Євро-2012 у Львові.

+++

До Євро-2012 у Львові збільшать кількість притулків для тварин

Ukrinform.ua

30.09.09

Сьогодні Львівська міськрада затвердила заходи з реалізації програми регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Львові на 2009-2014 роки. Це дуже важливе рішення в контексті Євро-2012, адже контроль за кількістю та здоров’ям вуличних тварин є однією з вимог до приймаючих міст.

Програма передбачає збільшення кількості притулків для безпритульних тварин і підтримання функціонування основного місцевого притулку «Милосердя». Зокрема заплановано придбання корму для тварин, а також спецодягу для персоналу.

Львівському комунальному підприємству «Лев», яке займається питанням тварин-безхатченків, виділено кошти на реалізацію кількох надважливих напрямків роботи.  З міського бюджету воно отримає гроші на закупівлю препаратів і обладнання для стерилізації, щеплення і профілактичної обробки безпритульних тварин.

У Львові буде створена база даних безпритульних тварин, які отримають ідентифікаційні номери у вигляді чіпів. Впровадження системи обліку, реєстрації та ідентифікації дозволить ефективно контролювати їхню кількість на вулицях міста та в притулках.

Скорочення кількості тварин − це складне завдання, яке необхідно вирішити гуманними методами. Зокрема львів’яни будуть проводити інформаційно-просвітницькі заходи, які пропагуватимуть людяне поводження з безпритульними меншими братами. Замість того, щоби приспати тварину, «левівці» закликають мешканців Львова подарувати їй тепло власної оселі, тобто зробити своїм домашнім улюбленцем. Крім того, львів’ян наполегливо проситимуть стерилізувати своїх тварин, якщо вони не збираються дбати про їхніх нащадків.

В рамках інформаційної кампанії на захист безпритульних тварин і одночасного вирішення проблеми їхнього скорочення на вулицях Львова будуть проводитись лекції, семінари, круглі столи та конференції. Мешканців міста закликатимуть до гуманності через друковані видання, буклети, плакати та соціальну рекламу всіх видів. Також буде створена тематична інтернет-сторінка на підтримку безпритульних тварин.

Окрім коштів місцевого бюджету ЛКП «Лев» планує залучити «донорські» гроші. Спонсори не тільки зроблять добру справу, допомігши тваринам, але й отримають певні пільги від міської влади

+++

Львівський стадіон звільнили від податків

Ukrinform.ua

30.09.09

Сьогодні Львівська міськрада звільнила комунальне підприємство «Дирекція з будівництва стадіону у м. Львові», яке відповідає за будівництво стадіону та об’єктів інфраструктури пов’язаних з ним, від сплати кількох податків.

За період вересня-грудня 2009 року замовник будівництва звільнений від уплати земельного податку на суму 34,8 тис. грн., які КП «Дирекція з будівництва стадіону у м. Львові» мало б перерахувати до Державної податкової інспекції Сихівського району.

Також майбутня арена Львова звільнена від податку на прибуток за результатами фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2009 року та до кінця поточного року. Львів відмовився від цього вливання в місцевий бюджет заради найскорішого та найшвидшого втілення в життя об’єкту до Євро-2012.

Контролювати виконання цього рішення буде Постійна комісія фінансів та планування бюджету.

+++

У центрі Донецька зроблять однобічний рух

Ngo.donetsk.ua

30.09.09

Вулиці Донецька не в змозі впоратися із зростаючим, як на дріжджах, потоком транспорту. При проектуванні доріг в середині минулого століття була закладена сміхотворна за нинішніми мірками цифра − 14 автомобілів на 10 тис. донеччан. Сьогодні вона зросла майже в 10 разів − 200 авто на 10 тис. жителів. У результаті центральні магістралі пропускають в середньому 1 тис. 450 машин на годину при нормі 1 тис. 125 авто. Перемогти затори до Євро-2012 в Донецьку вирішили за допомогою реорганізації руху.

За дорученням мерії фахівці Інституту автотранспорту почали масштабне дослідження автопотоків, на підставі якого спільно з ДАІ розроблять комплексну схему руху, − передає газета «Сегодня». Роботи (від початку і до ствердження на сесії міськради) займуть від 18 до 24 місяців.

«Реальніше реорганізувати рух, ніж будувати нові шляхопроводи та естакади, − розповів доцент Інституту автотранспорту Андрій Чумичев. − Зокрема, можна зробити рух на Університетській та Артема однобічним. По Університетській пустити транспорт з півдня на північ, а по Артема, починаючи від Шахтарської площі, навпаки − з півночі на південь». За словами фахівців Інституту автотранспорту, при однобічному русі на цих вулицях можна зробити по декілька смуг, одна або дві з яких будуть віддані громадському транспорту, як в Європі.

«У водіїв є стереотипи, згідно з якими однобічний рух ще більше ускладнить ситуацію на дорозі. Торік однобічний рух ввели в центрі Севастополя. Спочатку водії обурювалися, але потім зрозуміли, що це дуже зручно. Місяця через два все стало на свої місця − затори зникли», − підсумував Андрій Чумичев.

+++

Депутаты определили основные направления бюджетной политики Львова на 2010 год

Zaxid.net

30.09.09

Депутаты Львовского городского совета 30 сентября проголосовали за постановление «Об основных направлениях бюджетной политики г. Львова на 2010 год (бюджетная резолюция)». За это постановление проголосовало 69 депутатов.

Бюджетной резолюцией определены такие основные направления: в проекте городского бюджета на 2010 год обеспечить в полном объеме потребность в ассигнованиях на оплату труда работников бюджетных учреждений соответственно установленным действующим законодательством условиям труда и размера минимальной заработной платы; проведение расчетов за электрическую, тепловую энергию, водоснабжение, водоотвод, природный газ и услуги связи, которые потребляют бюджетные учреждения, их текущее содержание в пределах сумм, учтенных при определении объемов межбюджетных трансферов, а также объекты коммунальной собственности, которые определены в программе подготовки города к Евро-2012.

Формирование бюджета развития городского бюджета Львова на 2010 год проводится с учетом изменений в Бюджетный кодекс Украины, при этом в доходах бюджета развития городского бюджета Львова на 2010 год следует учесть поступление 10% налога на прибыль предприятий не коммунальной формы собственности. Расходы бюджета развития городского бюджета на 2012 год планировать за приоритетами первоочередного финансирования долговых и переходных объектов, завершение строительства которых планируется в течение бюджетного года. Не менее как 10% доходов бюджета развития городского бюджета Львова на 2010 год направить на изготовление проектно-сметной документации. Определить главными приоритетами формирования специального фонда такие направления: подготовка города к Евро-2012, внедрение энергосберегающих технологий в бюджетных учреждениях, улучшение состояния дорог и внедрение современной схемы транспортных и пассажирских перевозок.

+++

Александр Лукьянченко рассказал журналистам об итогах заседания координационного совета по Евро 2012

Lukyanchenko.donetsk.ua

30.09.09

28 сентября в Киеве состоялось заседание координационного совета по Евро 2012. Об итогах заседания сегодня, 30 сентября, на своей еженедельной пресс-конференции рассказал Донецкий городской голова Александр Лукьянченко.

На заседании были рассмотрены вопросы подготовки инфраструктуры, размещения, транспортной логистики и другие. «На сегодняшний день государством не до конца профинансирована взлетно-посадочная полоса, обновление коммунального транспорта, по коммунальным дорогам долг составляет 49 миллионов гривен», сообщил городской голова.

Также Александр Лукьянченко отметил, что в настоящий момент уже идет подготовка строительной площадки для возведения нового аэровокзального комплекса терминала.

Продолжаются в плановом порядке работы по гостиницам. Активизировалось строительные работы  на территории гостиничного комплекса «Виктория» −  выполняются плановые объемы работы − 2,5 этажа в месяц. В 2011 году гостиница «Виктория» будет введена в эксплуатацию.

В соответствии с требованиями УЕФА  для проведения групповых матчей Чемпионата Европы по футболу 2012 года город должен обеспечить размещение участников и гостей чемпионата, для чего необходимо предоставить 1420 номеров в 5* гостиницах, 1315 номеров в 4* гостиницах и 210 номеров в 3* гостиницах.

Таким образом,  по состоянию на 25.09.09 с 68 гостиницами заключены контракты в двустороннем порядке с компанией TUІ TRAVEL и агентством по размещению EURO 2012 Ukraine на 4608 номеров для размещения целевых групп УЕФА

«На сегодняшний день по пятизвездочным гостиницам есть серьезные отставания в 739 номеров − обеспечено пока 52%», − отметил Александр Лукьянченко. При этом городской голова подчеркнул, что существует переизбыток четырехзвехдочных номеров: 2 тыс. 504 номеров «четыре звезды», что составляет 190,4% от необходимого.

«Нам предстоит провести очередной раунд переговоров с исполнительной дирекцией УЕФА по поводу договоренности − заменить часть пятизвездочных гостиниц на четырехзвездочные», − предположил городской голова.

+++

Приложу все усилия, чтобы не допустить бессрочной забастовки. Михаил Добкин

City.kharkov.ua

30.09.09

«Я буду прилагать все усилия, чтобы в городе Харькове не началась бессрочная забастовка работников городского наземного электротранспорта. Бессрочная забастовка − это более сложный формат, чем акция протеста в понедельник. Потери придется нести всем: жителям − в комфорте, удобстве и безопасности, предприятию − в недополученной прибыли, власти в целом − в авторитете», − заявил сегодня Харьковский городской голова Михаил Добкин.

По его словам, если бы у городской власти была хоть малейшая возможность перекрывать кассовые разрывы деньгами из местного бюджета − это бы делалось спокойно, не привлекая к этому внимания, как это происходило в прошлом году и в начале нынешнего года. Как отметил городской голова, горсовет не может оторвать средства от ЕВРО-2012, от замены магистральных сетей, от подготовки к отопительному сезону и других необходимых целей.

«Мы не можем только за счет городского бюджета делать все то, что делалось и с помощью города, и с помощью области, и с помощью государства», − сказал Михаил Добкин.

+++

Учебно-тренировочная база ФК «Металлист» в Высоком построена в соответствии со всеми требованиями УЕФА

City.kharkov.ua

30.09.09

После знакомства с реконструкцией стадиона «Металлист» участники пресс-тура осмотрели полностью реконструированную тренировочную базу ФК «Металлист», расположенную в посёлке Высокий. Как сообщил заместитель городского головы − директор Департамента по вопросам подготовки и проведения финального турнира чемпионата Европы 2012 года и спорта Виктор Христоев, база построена в соответствии со всеми требованиями УЕФА к учебно-тренировочным базам и расположена в 20 минутах езды от места проведения игр.

По информации директора базы Эдуарда Сухина, комплекс включает в себя четыре футбольные поля (3 − с натуральным покрытием и 1 − с искусственным), ещё два поля находятся в стадии подготовки (одно − специально для вратарей), восстановительный центр, тренажерный комплекс, гостиницу для размещения 47 спортсменов, ресторан: «Во время ЕВРО-2012 база будет предоставлена в распоряжение одной из команд. Таких баз Харьков должен предоставить четыре». Ими могут стать база ФК «Харьков» и полтавской «Ворсклы».

База, на которой уже сейчас проводит спарринги «Металлист», входит в состав государственной и городской целевой программы подготовки к ЕВРО-2012.

+++

Харьков и Познань тесно сотрудничают при подготовке к Евро-2012

City.kharkov.ua

30.09.09

«Харьков при подготовке к Евро-2012 тесно сотрудничает со своим польским городом-побратимом Познанью. В этом городе неоднократно проходили совещания по подготовке Украины и Польши к Евро-2012, и наши специалисты присутствовали на всех этих встречах. В то же время, в Харьков приезжали специалисты из Познани, которые делились своим опытом подготовки и перенимали наши достижения. Мало того, у нас настолько крепкие связи между городами, что мы сотрудничаем не только в рамках подготовки наших стран к Евро-2012. Например, в 2006 г. в Харькове стартовала очень серьезная реформа жилищно-коммунального хозяйства, и большой вклад в это сделала мэрия Познани, которая поделились с нами опытом подобного реформирования, и мы не начинали все с белого листа, а руководствовались опытом города-побратима», − заявил сегодня Харьковский городской голова Михаил Добкин в комментарии представителям информационного центра «Украина-2012» и зарубежных СМИ.

+++

У нас политика одна − это интересы города, а вместе с городом − и интересы государства. Михаил Добкин

City.kharkov.ua

30.09.09

  

«К моему глубокому удовлетворению, подготовка к Чемпионату Европы по футболу 2012 года стала в Харькове для всей территориальной громады объединительной, своеобразной местной национальной идеей. Вся харьковская команда, ответственная за подготовку города, начала работать очень слаженно. И в достаточно короткие сроки Харьков сумел из запасных городов перейти в разряд основных. Я убеждён − в декабре нынешнего года Харьков получит официальный статус принимающего города, − сказал сегодня, обращаясь к собравшимся на брифинг представителям зарубежных СМИ, Харьковский городской голова Михаил Добкин.

− Мы на пути к достижению этой цели, работа проделана немалая. Мы тесно сотрудничаем с представителями всех политических сил, которые представлены и в городской, и в областной, и в государственной ветках власти. У нас политика одна − это интересы города, а вместе с городом − и интересы государства».

+++

Учбово-тренувальна база ФК «Металіст» у Високому побудована відповідно до всіх вимог УЄФА

City.kharkov.ua

30.09.09

Після знайомства з реконструкцією стадіону «Металіст» учасники пресс-тура оглянули повністю реконструйовану тренувальну базу ФК «Металіст», розташовану в селищі Високий. Як повідомив заступник міського голови − директор Департаменту з питань підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року і спорту Віктор Христоєв, база побудована відповідно до всіх вимог УЄФА до учбово-тренувальних баз і розташована в 20 хвилинах їзди від місця проведення ігор.

За інформацією директора бази Едуарда Сухіна, комплекс включає чотири футбольні поля (3 − з натуральним покриттям і 1 −із штучним), ще два поля знаходяться у стадії підготовки (одне − спеціально для воротарів), відновлювальний центр, тренажерний комплекс, готель для розміщення 47 спортсменів, ресторан: «Під час ЄВРО-2012 база буде надана в розпорядження однієї з команд. Таких баз Харків повинен надати чотири». Ними можуть стати база ФК «Харків» і полтавської «Ворскли».

База, на якій вже зараз проводить спаринги «Металіст», входить до складу державної і міської цільової програми підготовки до ЄВРО-2012.

+++

Харків планомірно і цілеспрямовано наближається до своєї мети. Костянтин Токарєв

City.kharkov.ua

30.09.09

«Харків планомірно і цілеспрямовано наближається до своєї мети, і міська влада упевнена в тому, що це свято футболу відбудеться в нашому місті. Всі члени комісії, яку я очолюю, закріплені за об'єктами підготовки міста до Євро-2012. Комісією проводиться постійний моніторинг зміни ситуації. Поки що вона змінюється тільки на краще», − заявив сьогодні в коментарі представникам інформаційного центру «Україна-2012» і зарубіжних ЗМІ голова постійної комісії міської ради з міжнародного співробітництва, інвестицій і сприяння підготовці і проведенню в Харкові Євро-2012 по футболу Костянтин Токарєв.

+++

Депутаты обвинили Садового в срыве «Евро-2012» из-за дерибана денег с генподрядчиком стадиона

Zik.com.ua

30.09.09

Сегодня во время сессии Львовского городского совета член фракции «Наша Украина» депутат Зиновий Сирык обратился к мэру города Андрею Садовому с вопросом. Депутат требует у мэра Львова объяснить угрозы, возникшие во время строительства стадиона к «Евро-2012». Об этом сообщил корреспондент ЗИКа.

«Как известно, после последней оценки экспертов УЕФА, отставание и недостатки в строительстве стадиона вышли на первое место подготовки города к «Евро-2012». И что не менее важно, они уже значительно больше, чем проблемы с аэропортом, что является очень угрожающим для города и приобретает прогрессирующий характер», − заявил Сирык.

Он обратился к мэру Львова с такими вопросами: «Почему из-за персональной бездеятельности городского головы и городских чиновников, фактически трехмесячное отставание со строительством стадиона не остановлено, а наоборот, уверенно наращивается? Почему из-за непрофессионализма исполнителей ставятся под сомнение успешное и своевременное завершение строительства стадиона, а затем проведение «Евро» во Львове? Не является ли упорное нежелание сказать правду для мэра города и его профильного заместителя Жарикова в действительности дерибаном бюджетных средств между командой городского головы и генподрядчиком, что и является основной причиной срыва сроков?»

Впрочем, мэр Андрей Садовый после озвучивания депутатского запроса просто проигнорировал его, не дав ни одного ответа.

+++

Харківський аеропорт − побудувати нове, зберегти старе

Юлія Самаєва, Анфіса Мотора

Ukrinform.ua

30.09.09

Не дивлячись на глобальну реконструкцію харківського аеропорту, його діючий термінал буде збережено. Старовинна будівля колишнього аеропорту «Основа» є пам’яткою архітектури та після ґрунтовної реконструкції увійде до оновленого аеровокзального комплексу. Про це та інші подробиці будівництва розповів журналістам медіа-туру Інформаційного центру «Україна-2012» заступник директора зі стратегічного розвитку аеропорту «Харків» Віталій Недашковський.

З початку офіційної реконструкції летовища минуло всього трохи більше двох тижнів, однак харків’янам вже є про що звітувати. На сьогодні активно ведуться роботи над створенням нового двоповерхового терміналу аеропорту (площа 20 000 м кв.). Пропускна здатність споруди дорівнюватиме 13 000 пасажирів на добу, в той час як діючий зараз «історичний» термінал може прийняти лише 2 500 пасажирів. Як і в Києві, на період проведення Євро-2012 у Харкові зведуть тимчасовий термінал пропускною здатністю 10 000 пасажирів на добу.

Поруч із терміналом розпочали розширення перону аеропорту. Наразі на ділянці знято верхній шар ґрунту та ведуться земельні роботи. Розширений перон після завершення реконструкції матиме площу 136 000 м кв., що дозволить вдвічі збільшити кількість місць для літаків.

«До кінця цього року буде визначений план спорудження злітно-посадкової смуги. Можливий такий варіант, що будівництво нової смуги буде для нас більш вигідним, ніж розширення вже існуючої», − повідомив Віталій Недашковський.

Нагадаємо, що реконструкція та будівництво об’єктів, які входять до міжнародного аеропорту «Харків», фінансуються з державного бюджету та за рахунок інвестицій групи «DCH» Олександра Ярославського.

У рамках Державної цільової програми на аеропорт «Харків» виділено 727 млн. грн.. Ці кошти спрямують на   спорудження   злітно-посадкової   смуги   та   руліжних  доріжок, розширення   перону   та   місць   для   паркінг   літаків,   а   також   таких   важливих   складових  як світло-сигнальної   системи    та    аварійно-рятувальної   станції.

Інвестиції групи «DCH» складають 509 млн. грн.. За рахунок цих фінансів побудують новий термінал, реставрують існуючий, проведуть реконструкцію привокзальної площі та готелю аеропорту, оновлять інфраструктуру аеропорту, придбають та зведуть тимчасовий термінал.

+++
ФУТБОЛ

 

 

Данилов «притащил в Премьер-лигу парламентскую заразу»

Most-kharkov.info

30.09.09

Новая дата перевыборов президента Премьер-лиги пока не назначена.

Как передает корреспондент ИА «МОСТ-Харьков», об этом сегодня заявил президент ФК «Металлист» Александр Ярославский.

Он также добавил, что собирается «участвовать в выборах». «Я поддержу человека, который разбирается в футболе, поддержу профессионала. И не народного депутата… а то в украинский футбол притащили эту заразу из Верховной Рады…», − сказал президент «Металлиста».

Ярославский уточнил, что сам не будет выставлять свою кандидатуру, так как «это запрещено Уставом Премьер-лиги».

24 сентября на собрании участников ПЛ было принято решение провести перевыборы президента Премьер-лиги, сообщил президент ПЛ Виталий Данилов.

Также Данилов заявил, что ПЛ применит к «Металлисту», «Динамо», «Днепру», «Арсеналу» и «Кривбассу» санкции «вплоть до снятия с Чемпионата». «К этим клубам будут приняты санкции соответственно регламенту. Для начала их будут предупреждать, а там и штрафы, снятия очков, вплоть до лишения участия в чемпионате. Это все четко прописано в регламенте», − сказал он.

+++

Англійський вибір Михайличенка

Юрій Малишев

Ffu.org.ua

30.09.09

У середу, 30 вересня, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 23-х футболістів, викликаних для підготовки до поєдинків відбірного циклу ЧС-2010 проти команд Англії та Андорри. Ці матчі відбудуться відповідно 10 жовтня у Дніпропетровську на «Дніпро-Арені» (початок − о 19.15) та 14 жовтня в Андорра-ла-Вельї на стадіоні «Комуналь» (початок − о 18.30 за київським часом).

Кадрові втрати

Напередодні заключної фази кваліфікаційного турніру склад «синьо-жовтих» зазнав відчутних втрат у захисній лінії. Зокрема, через травми не зможуть допомогти партнерам центральні оборонці Дмитро Чигринський та Андрій Русол, а у матчі з англійцями − Віталій Мандзюк, який відбуватиме дискваліфікацію за перебір попереджень.

Нове обличчя

Водночас після тривалої перерви до розташування збірної приїдуть Тарас Михалик, а також Олександр Алієв, котрий після одужання вже встиг вийти на поле у 8-му турі чемпіонату України. Привертає увагу і присутність новачка Ярослава Ракицького, який зарекомендував себе в поєдинках за молодіжну збірну України та донецький «Шахтар». Ярослав є універсалом, який може зіграти на позиціях центрального або лівого захисника, а також опорного півзахисника.

Відкрите тренування

Необхідно наголосити, що остаточний список гравців стане відомим лише після поєдинків 9-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги та матчу Ліги Європи за участю «Шахтаря». На тренувальній базі ФК «Динамо» у Кончі-Заспі «синьо-жовті» зберуться у понеділок, 5 жовтня. Того ж дня о 16.30 розпочнеться прес-конференція Олексія Михайличенка, після якої журналісти матимуть можливість поспілкуватися з гравцями та протягом перших 15-ти хвилин спостерігати за тренуванням збірної.

Склад національної збірної

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Станіслав Богуш і Олександр Шовковський (обидва − «Динамо»).

Захисники: Віталій Мандзюк  і Тарас Михалик (обидва − «Динамо»), Василь Кобін, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Микола Іщенко і Ярослав Ракицький (усі − «Шахтар»), Григорій Ярмаш («Ворскла»).

Півзахисники: Олексій Гай («Шахтар»), Олександр Алієв, Олег Гусєв і Андрій Ярмоленко (обидва − «Динамо»), Сергій Назаренко і Руслан Ротань (обидва − «Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина).

Нападники: Андрій Воронін («Ліверпуль», Англія), Володимир Гоменюк, Євген Селезньов (обидва − «Дніпро»), Артем Мілевський і Андрій Шевченко (обидва − «Динамо»).

+++

Підписатися на новини