Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ЕВРО-2012

 

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

28.09.09

Протягом минулого тижня польські ЗМІ продовжували приділяти значну увагу підготовці України та Польщі до фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Видання “Пульс Бізнесу” з посиланням на Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту України інформує, що термін подання заявок на конкурс з модернізації державного підприємства «Міжнародний аеропорт Львів” продовжено до 8 жовтня цього року, а тендер буде проведено 4 листопада. Відзначається, що цей час потрібен для підготовки потенційними інвесторами великої кількості необхідних документів, а також їх перекладу українською мовою. Орієнтовні кошти для модернізації об'єкту становитимуть понад 1,1 млрд гривень, підкреслює часопис. Газета також повідомляє, що ремонтні роботи в аеропорту, ймовірно, розпочнуться у квітні 2010 року. “Це оптимальний час для закриття летовища, оскільки саме тоді завершиться зимовий сезон і розпочинається літній графік польотів. Робитимемо все, щоб аеропорт був закритий не більше трьох з половиною місяців”,− цитує директора ДП «Міжнародний аеропорт Львів” Олександра Загреву “Пульс Бізнесу”. Відзначається, що в цей період пасажирський рух відбуватиметься через аеропорти Івано-Франківська та Тернополя.

  

Польський телеканал tvn24 із посиланням на українські ЗМІ інформує, що інспектори УЄФА в підготовленому аналізі будівництва стадіону у Львові до Євро-2012 критично висловлюються щодо дотримання термінів зведення об'єкту. З цього приводу телеканал цитує також мера Львова Андрія Садового: “Так, ми маємо проблеми зі спорудженням стадіону, а критичні зауваження допомагають нам і не є перешкодою”,− наводить слова львівського мера tvn24.

  

Польське агентство преси (РАР) повідомляє, що директор УЄФА Мартін Каллен очікуватиме в найближчі три тижні додаткових гарантій від Донецька, що новий аеропорт у місті буде збудовано до початку чемпіонату. Функціонер з Ньйону наголосив, що йому подобається презентована концепція, однак очікує на конкретну інформацію щодо термінів реалізації інвестиції. “Сьогодні ми − у вихідній точці. Проект потрібно вміти не лише представити, але й реалізувати. Після презентації, я переконаний, це можливо”, − наводить слова М. Каллена РАР.

  

На минулому тижні в польських ЗМІ знову розпочалися спекуляції щодо місця проведення фінального матчу Євро-2012. Як інформує РАР, сумніви розвіяв директор турніру “Євро-2012 Польща” Адам Олькович: “Фінал один і на сьогодні він запланований у Києві”. А.Олькович додав: немає жодного рішення щодо можливого перенесення фінального матчу чемпіонату Європи з футболу 2012 року з Києва до Варшави.

  

Польське інформагентство повідомляє, що Варшава активно готується до проведення церемонії жеребкування відбіркових груп до Євро-2012. “Ми детально опрацювали план дій, пов'язаний із цією церемонією: від аеропорту, який працюватиме в спеціальному режимі (оскільки до Варшави прилетить близько тисячі гостей), до підготовки зовнішнього вигляду об'єкту (де відбуватиметься жеребкування) та забезпечення місць у готелях”, − наголосив А.Олькович. Він заявив, що Центр “Євро-2012 Польща” вже уклав угоди з готелями, розташованими поблизу столичного Палацу культури та науки (PKiN), де відбуватиметься церемонія жеребкування, на розміщення офіційних делегацій, функціонерів УЄФА, представників ЗМІ.

  

А.Олькович, як підкреслює інформагентство, нагадав, що Центр “Євро-2012 Польща” вже уклав угоду з дирекцією PKiN про надання в розпорядження організаторів жеребкування приміщень будівлі. “Окрім конгрес-холу, де проходитиме церемонія, нам потрібно ще 12 інших приміщень, оскільки маємо забезпечити відповідні умови праці як представникам ЗМІ, так і гостям”,− зазначив він.

  

Директор турніру в Польщі поінформував, що в день проведення жеребкування вперше відбудеться відеопрезентація всіх українських та польських міст-організаторів ЧЄ-2012. “Це будуть своєрідні візитівки міст, в яких представлятиметься їх історія, сьогодення, культурна спадщина тощо. Це буде прекрасна реклама. Цими презентаціями розпочнеться реалізація великої промоційної програми, що триватиме до самого початку чемпіонату”,− підкреслює слова А.Ольковича РАР.

  

Польське інформагентство відзначає, що, перебуваючи минулого тижня у Варшаві, делегація УЄФА поділилася з господарями турніру в Польщі власним досвідом ефективного використання стадіонів у подальшому. “Стадіони перебувають у стані будівництва, й сьогодні слушний момент подумати про відповідні кроки, які мають полегшити та спростити підготовку до турніру”, − заявив один із директорів УЄФА Хеймо Шіргі (Heimo Schirgi). Він додав: якщо запроваджувати оптимальні рішення під час будівництва об'єктів, то можна уникнути зайвих витрат.

  

Експерт наголосив, що вимоги УЄФА до стадіонів під час чемпіонатів Європи є значно вищими, ніж у випадку їх використання у внутрішніх турнірах. “Під час Євро-2012 потребуватимемо на стадіонах велику кількість приміщень не лише для команд, але й для журналістів, інших працівників”,− зазначив директор УЄФА. Він підкреслив, що для цього функціонери з Ньйону заздалегідь узгоджують свої потреби з власниками стадіонів, щоб на етапі будівництва забезпечити відповідну інфраструктуру.

  

Як повідомляє РАР, Х.Шіргі висловив думку, що надзвичайно важливим є стратегічне бачення організаторами використання стадіонів після турніру. “Ми звертаємо на це особливу увагу, тримаючи в пам'яті Португалію (Євро-2004), яка збудувала прекрасні стадіони, але не мала жодних планів щодо їх використання у майбутньому. Відразу після закінчення чемпіонату закінчилося й життя спортивних арен”, − констатував експерт. Він повідомив, що з огляду на короткий період тривалості чемпіонату Європи, під час якого вимоги до стадіонів є надзвичайно високими, УЄФА йде назустріч містам-організаторам і часто погоджується на тимчасові прибудови частини інфраструктури. “Таке рішення було застосовано, наприклад, у Клагенфурті (Євро-2008, Австрія), де після завершення чемпіонату зменшено розміри стадіону за рахунок розбирання частини трибун”, − навів приклад директор УЄФА.

  

Інтернет-портал Onet.pl повідомляє, що УЄФА продав права на трансляцію всіх матчів ЧЄ-2012 Європейському союзу мовників (EBU). За цією домовленістю, футбольні баталії будуть доступні щонайменше у 29 країнах, які є членами союзу. Констатується, що угода не включає найбільш привабливі ринки: британський, німецький, іспанський, де УЄФА безпосередньо продаватиме права на трансляцію. Onet.pl зазначає, що сторони не повідомили про вартість Угоди, однак наголошується на значному успіху EBU на фоні поразок організації в боротьбі за трансляції Олімпійських Ігор в 2014 та 2016 роках, які вибороло агентство Sportfive.

  

“Газета Виборча” зазначає, що протягом кількох днів делегація Всесвітньої організації охорони здоров'я перевіряла стан підготовки у столиці Польщі до медичного обслуговування великої кількості пацієнтів у випадку надзвичайних подій, наприклад, у результаті здійснення теракту. Відзначається, що експерти ознайомилися з планом медичної допомоги на Національному стадіоні, у Варшавському аеропорту “Окенцє”, а також кількох великих шпиталях. Зокрема, на Національному стадіоні, де розпочинатиметься футбольний Єврофорум, за станом здоров'я вболівальників під час турніру спостерігатиме близько 100 осіб. Серед них будуть лікарі, а також рухомі патрулі.

  

На спортивній арені створять пункти першої медичної допомоги. “З обслуговування футбольних поєдинків знаємо, що під час однієї зустрічі, допомоги, як правило, потребують близько 100 осіб. З них у середньому до десяти осіб потрібно відвезти до шпиталю”, − сказала координатор з питань медичної допомоги спілки “PL.2012” в Національному центрі спорту (NCS) РП Ельжбєта Ліпська. Вона додала, що під час чемпіонату в пунктах медичного обслуговування будуть створені спеціальні кабінети для іноземців, де обслуговуючий персонал та лікарі будуть англомовними.

+++

Британська «Halcrow Group Ltd» консультуватиме «Азовінтекс» з питань розбудови львівського аеропорту

Obk.lviv.ua

25.09.09

25 вересня у Лондоні (Велика Британія) голова Львівської ОДА Микола Кміть спільно з генеральним директором ТзОВ ПБП «Азовінтекс» Олександром Тарутою провели зустріч із регіональним директором компанії «Halcrow Group Ltd» Джоном Дейем. Як наслідок зустрічі − «Азовінтекс» підписав угоду із компанією «Halcrow Group Ltd» щодо надання консультаційних послуг з будівництва злітно-посадкової смуги під час підготовки ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» до Євро-2012. Повідомили «Об’єктивно» у прес-службі Львівської ОДА.

Згідно із підписаною угодою, фахівці компанії надаватимуть консультаційні послуги генпідряднику щодо технології будівництва, що гарантуватиме якість робіт. Львівська обласна державна адміністрація, яка виступила ініціатором підписання угоди, контролюватиме хід виконання робіт. Оплату консультантам здійснюватиме генпідрядник − компанія «Азовінтекс».

«Компанія «Halcrow Group Ltd» має серйозний світовий досвід. Адже ця компанія була консультантом під час будівництва злітно-посадкових смуг в аеропортах Манчестера, Москви тощо. Переконаний, що підписання зазначеної угоди лише сприятиме швидшій і якіснішій реалізації проекту будівництва смуги Львівського аеропорту, його доведенню до світових стандартів і, звісно, підготовці Львівщини до Євро-2012 загалом», − наголосив Микола Кміть.

«Halcrow Group Ltd» є однією із найбільших британських компаній, що заснована в 1868 році в Лондоні. Основна сфера діяльності компанії − логістика, водопостачання, охорона навколишнього середовища. В 2009 році один з проектів «Halcrow Group» здобув найвищу нагороду і звання Золотого Проекту Американської асоціації управління конструкціями в Південно-Західній і Центральній Флориді. 

+++

НСК «Олимпийский» завершил тендер на закупку оборудования

Protorgi.info

28.09.09

По результатам открытых торгов, проведенных тендерным комитетом ГП «Национальный спортивный комплекс «Олимпийский», 14 августа 2009 года определен победитель тендера на поставку оборудования для теплосетей в количестве шести единиц. Поставщиком по договору, заключенному 27 августа, стало ООО «Мастерпайп». Сумма договора, как сообщает ProTorgi.Info, составляет 1,5 млн. гривен. Единица оборудования обошлась заказчику в 253 тыс. гривен.

НСК «Олимпийский» расположен в центре города, на склонах Черепановой горы. Стадион комплекса является главной спортивной ареной Украины и одним из крупнейших стадионов Европы.

Строительство стадиона началось в 1936 году на месте более старой арены «Красный стадион». Вместительность нового стадиона должна была составлять 50 тыс. зрительских мест. Открытие стадиона было намечено на 22 июня 1941.

За годы существования у стадиона менялись названия: Сталинский Республиканский стадион, Стадион им. Хрущева, Киевский Центральный стадион, Республиканский стадион. Нынешнее название, НСК «Олимпийский», присвоено указом Президента Украины в 1996 году.

В ходе подготовки стадиона к ЧЕ 2012, 7 августа 2008 года НСК «Олимпийский» подписал договор на выполнение работ по реконструкции стадиона с немецким архитектурным бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner. Данное бюро разработало проект обновленного НСК «Олимпийский», подобный Олимпиаштадиону в Берлине. Особенность предложенного немцами проекта − прозрачная кровля, закрывающая трибуны от дождя.

Реконструкция стадиона, спортивных сооружений и прилегающей территории будет продолжаться до 2011 года включительно и обойдется государственной казне не мене чем в 2 млрд. 114 млн. грн. Но это только ориентировочная сумма, поскольку правительство не исключает возможность пересмотра стоимости реконструкции в сторону увеличения.

В 2012 году НСК «Олимпийский» примет три матча группового турнира, один из четвертьфиналов и финал чемпионата Европы по футболу.

Победитель тендера, ООО «Мастерпайп» является одним из лидирующих украинских поставщиков материалов для инженерных сетей теплоснабжения и водоснабжения, официальным дистрибьютором ведущих украинских производителей теплоизолированных труб и фасонных элементов, официальным импортером ведущих европейских производителей.

По информации, доступной зарегистрированным пользователям портала Ua-Tenders, в текущем году заказчиком проведено 10 тендеров на сумму более 20 млн. гривен.

+++

Закордонні журналісти відвідали аеропорт «Бориспіль»

Юлія Самаєва, Анфіса Мотора,

Ukrinform.ua

28.09.09

Інформаційний центр «Україна-2012» проводить медіа-тур для журналістів зарубіжних ЗМІ. Сьогодні в рамках першого дня програми учасники побували в ДП МА «Бориспіль», який буде головним летовищем України на Євро-2012.

Аеропорт «Бориспіль» готується до Чемпіонату Європи з футболу за трьома напрямами: перони, термінали та інфраструктура. Іноземні журналісти оглянули постійний пасажирський термінал «D», який будує турецька компанія «Догуш Іншаат». Нещодавно керівництво «Борисполя», яке є замовником робіт, підписало з підрядником угоду щодо кінцевого терміну здачі терміналу − 1 вересня 2011 року. Ще близько місяця його оснащуватимуть усіма необхідними мережами та устаткуванням, а вже у жовтні-листопаді термінал «D» прийме перших пасажирів. Основний пасажирський термінал до Євро-2012 коштує 155 млн. євро і фінансується з 3-х джерел: з центрального бюджету за Державною цільовою програмою, самим аеропортом, а також завдяки позиці Японського банку міжнародної кооперації (JBIC).

Учасники прес-туру на власні очі могли порівняти вже існуючий перон «S» із пероном «F», що будується до Євро-2012. Спорудження нового перону дозволить з’єднати 2 існуючі злітні смуги аеропорту та збільшити кількість місць для паркування літаків − після закінчення будівництва перону «F» усі об’єкти летовища будуть об’єднані в єдиний комплекс. Будівництво платформи «S» проводилось за рахунок місцевого бюджету та ДП «Бориспіль» і коштувало 21,4 млн. євро. Новий перон «F» споруджується силами місцевого та центрального (в рамках Державної цільової програми − ДЦП) бюджетів і буде коштувати 28 млн. євро.

Щоби зменшити навантаження на існуючий термінал «В», будується тимчасовий термінал «F» для обслуговування пасажирів low-cost авіакомпаній та чартерних рейсів, які працюють за низькими тарифами. У порівнянні з проектом, місткість терміналу збільшена у 1,5 рази, що зумовлено значним потоком туристів, які завітають до України на Євро-2012. Очікується, що пропускна спроможність терміналу становитиме 700 пасажирів на годину. Реконструкція, яка проводиться за фінансовим планом аеропорту, коштує 8,9 млн. євро.

Сам же пасажирський термінал «В», який наразі є основним, буде реконструйований. Закінчиться реконструкція будівлі у 2010 році. Після цього термінал «В» зможе приймати до 2 200 пасажирів у годину пік.

Також іноземним гостям представили вітчизняне ноу-хау − термінал «H», відомий як місце для прильоту хасидських паломників. Менеджер з адміністрування ДП МА «Бориспіль» Кирило Астахов розповів, що експерти УЄФА, зокрема Директор турніру Євро-2012 Мартін Каллен і Пітер Хемпсон, який курує питання аеропортів, були дуже задоволені цим терміналом. Він враховує всі особливості приймання таких груп пасажирів, як уболівальники. Зокрема йдеться про систему обслуговування громадян однієї країни, які концентровано прибувають до аеропорту − їх зустрічають біля літака та безпосередньо від терміналу везуть до місць розміщення вболівальників. Мартін Каллен зробив висновок, що «цей термінал працює добре і це дасть додаткові можливості для обслуговування пасажирів під час Євро-2012». Зараз цей термінал щорічно приймає до 35 000 пасажирів.

Генеральний директор Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Борис Шахсуваров окреслив ситуацію так: «Усі проекти, які зараз будуються на летовищі, були потрібні нам ще 3 роки тому. Звичайно, ми не можемо претендувати на рівень аеропортів Франкфурта чи Мюнхена, але до Євро-2012 ми плануємо вийти на рівень обслуговування Віденського аеропорту».

+++

Укравтодор розірвав договір концесії на будівництво автодороги Львів-Краковець

2012ua.net

28.09.09

Укравтодор повідомив компанію «Трансмагістраль» про розірвання договору концесії на будівництво автодороги Львів-Краковець.

Про це РБК-Україна повідомив сьогодні голова Укравтодору Вадим Гуржос.

За його словами, до компанії «Трансмагістраль» направлено відповідний лист-повідомлення.

«Зараз ми знаходимося в переговорному процесі, тому що договір може бути припинений за взаємною згодою сторін, чи в судовому порядку, якщо вони не погодяться. Але ми налаштовані рішуче і, якщо не буде за згодою сторін, то діятимемо через суд, тому що інакше ця дорога ніколи не буде збудована», − сказав В.Гуржос. Він також повідомив, що надалі для будівництва дорогі Львів-Краковець, в рамках підготовки до проведення в Україні Євро-2012, Укравтодор має намір оголосити новий тендер під будівництво, або під урядові гарантії, або привернути генпідрядника, який матиме власне фінансування.

Нагадаємо, 24 червня ц.р., Кабмін доручив Укравтодору провести переговори з компанією «Трансмагістраль» щодо виконання концесійного договору з будівництву автодороги Львів − Краковець, у зв'язку з банкрутством «Трансмагістралі». «Тому урядом дано доручення протягом тижня вирішити це питання. Якщо воно не вирішується, розриваємо концесійний договір», − сказав голова Укравтодору.

+++

Минкульт придумал 105 маршрутов, по которым можно послать болельщиков Евро-2012

Obkom.net.ua

28.09.09

Министерство культуры и туризма разработало 105 основных туристических маршрутов к проведению в Украине чемпионата Европы по футболу в 2012 году.

Об этом на пресс-конференции сообщил заместитель министра культуры и туризма Юрий Зубко.

«Эти маршруты обговорены, утверждены коллегиально на коллегии Министерства культуры и туризма и предложены для внедрения субъектам туристической деятельности принимающих регионов», − сказал он.

По его словам, эти маршруты разработаны в 4 городах, в которых планируется принимать чемпионат, и их окрестностях.

Зубко добавил, что в основном туристические маршруты рассчитаны на 1-2 дня.

+++


Моніторинг телеефіру

 

Аналітичні програми

 

Неділя, 27.09.09 (запис)

1. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Аналітична програма «Спортивний тижневик», 28.09.09, 21:25

1) Огляд матчу 8 туру УПЛ, в якому зустрічалися «Динамо» та «Зоря». Зустріч завершилася перемогою киян з рахунком 2:0. Інформація про інші результати матчів 8 туру.

 

2) Ведучий: «На УПЛ знову чекають нові вибори президента. Таке рішення ухвалили у четвер на Загальних зборах власників клубів. Ті, хто проігнорував зустріч, а це «Динамо», «Дніпро», «Металіст», «Арсенал» та «Кривбас», теж обиратимуть. Тепер це робитимуть не тільки власники клубів, а і їхні уповноважені особи».

Автор сюжету: «Ім’я цієї вівчарки, як і господаря, нам не відомо, але не складно здогадатись, задля чиєї безпеки вони працюють. Цього тижня в одному зі столичних готелів зустрілися найвпливовіші особи вітчизняного футболу. Завітав на зустріч власників клубу елітного дивізіону і очільник національної федерації Г. Суркіс. До цього він лише одного разу брав участь у подібному зібранні, тоді Ліга тільки народжувалася. Нині його запросили, аби він допоміг владнати непорозуміння всередині організації».

Г. Суркіс, президент ФФУ: «Меня, как президента национальной ассоциации, безусловно не может это радовать. Украинский профессиональный футбол, футбол Премьер-лиги, раскололся на две части. Мне кажется, что здравого смысла должно хватить и у первых, и у вторых объединиться в одной аудитории».

Автор сюжету: «Втім, однієї аудиторії для усіх не вистачило. Представники п’яти клубів, що не визнають легітимності Ліги − це «Динамо», «Дніпро», «Металіст», «Арсенал» та «Кривбас», спершу зібралися окремо від інших».

В. Данілов, президент УПЛ: «У нас собрание по Уставу и Регламенту назначено 24 числа. Кто-то хочет собраться в другом месте, ну…Честно говоря, от этого гражданина можно ожидать всего».

 

Автор сюжету: «В. Данілов мав на увазі власника «Дніпра» І. Коломойського, адже саме його та президента «Арсеналу» В. Рабиновича чинний очільник Ліги називає основними опонентами. Втім, пану Данілову таки вдалося зібрати кворум. 11 представників ПЛ проголосували за усі питання, що стояли на порядку денному, а це, нагадаємо, внесення змін до Статуту та Регламенту, призначення нових виборів президента УПЛ».

 

В. Данілов, президент УПЛ: «Если кого-то не устраивала ПЛ в юридическом плане, если там законопослушные граждане хотели, чтобы мы привели все документы в порядок, мы это сделали. Они хотят, чтобы выборы прошли правильно и законно? ПЛ это сделает. Что надо еще сделать, чтобы некоторые горячие головы успокоились и начали конструктивно работать, я не понимаю».

 

І. Суркіс: «Сегодня между нами стоит один человек, который мешает. Он бы лучше, как бы я сказал… Вот если б я был на его месте, я бы лучше ушел и дал возможность людям, которые между собой… Мы не ругаемся, мы с Ахметовым за это время по телефону разговаривали раз 20. Ну, мы ни разу этот вопрос не обсуждали, потому что у него есть своя позиция, у меня своя. Он понимает, и  я понимаю, что бесполезно переубеждать кого-то в чем-то. Нам надо собраться всем вместе».

 

Автор сюжету: «До сьогодні зібратися всім президентам разом вдавалося лише одного разу. Відбулося це у Полтаві, коли власники пролонгували уповноваження В. Данілова як в.о. президента ПЛ. А тепер, схоже, полтавських подій повторити не вдасться, адже їхати на зібрання президентам не обов’язково. Кворум з 11 прийняв рішення щодо змін до статті 16. Віднині учасників на засіданні Загальних зборів представлятимуть не тільки власники, а й їх представники».

 

В. Данілов: «То, что было прописано в Уставе, и с чем боролась Федерация футбола и некоторые клубы − что было не четко прописано, кто может участвовать в выборах президента на Общем собрании. Здесь было заложено противоречие между украинским законодательством Украины и тем, что было прописано в Уставе. Просто юристы наши и юристы ФФУ совместно нашли компромиссное решение, которое позволит не нарушать украинское законодательство, тем самым сохранит лицо  ПЛ».

 

Автор сюжету: «Наступне, що чекає ПЛ − перевибори президента організації. Вони відбудуться за три тижня після перереєстрації нового Статуту».

 

В. Данілов: «Процедура очень простая − ФФУ и Исполком должен принять сейчас все изменения, которые мы внесли. Надеюсь, не будет никаких исков со стороны других клубов в связи с этим изменениями. После этого в течении 3-5 дней назначим день выборов».

 

Автор сюжету: «Хто балотуватиметься на президентське крісло  − питання відкрите. В. Данілов каже, що він уже у переліку кандидатів».

 

І. Суркіс, президент «Динамо»: «Он может, это его дело, я ж не могу это запретить».

 

Журналіст: «Якщо його знову виберуть 11 клубів − ви визнаєте його?».

 

І. Суркіс, президент «Динамо»: «Если это будет легитимно, однозначно − да. Мы обязаны это сделать. Если 10 или 11 клубов, большинством, как написано в Регламенте, его выберут, естественно, мы признаем и будем вместе работать, и помогать для того, чтобы наш продукт был конкурентоспособным на рынке».    

   

+++

2. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Інший футбол», 28.09.09, 12:30

1) Сюжет про розмір зарплатні київських «динамівців» Є. Хачеріді та П. Діакате, рівень життя кожного футболіста.

 

2) Сюжет про проблеми зі стадіоном у київського «Арсеналу». Коментарі президента «Арсеналу» В. Рабиновича.

 

3) Відеосюжет про дружину А. Шевченка К. Пазік. Коментарі телеведучої, екс-дружини О. Шовковського Власти.

 

В. Шовковська: «Я знаю историю о том, что она, Кристен, была любовницей Берлускони, любовницей сына Берлускони. Ее просто очень хорошо пристроили к Андрею».

 

4) Погрози А. Шевченка видавцю журналу «Папарцці» В. Арфушу за надруковані фото А. Шевченка в обіймах з дівчиною.

 

5) Історія з фотографіями оголених футболістів національної збірної України, які зробив журнал «Папарцці». Коментарі В. Арфуша.  

+++

3. Телерадіокомпанія «Україна»

Аналітична програма «Футбольний уїк-енд», 28.09.09, 22:20

1) Ведущий: «Самое любопытное на этой неделе происходило в четверг, в Киеве. Там в отеле «Интерконтиненталь» состоялось очередное собрание представителей ПЛ, которое проходило на фоне такого же очередного акта непослушания со стороны оппозиционеров. В этот день противостояние достигло своей крайней точки, и эмоций со стороны меньшинства, на радость прессе, было выплеснуто как никогда много. За день до собрания стало известно, что так называемые меньшевики проведут альтернативное собрание в тоже время 14:00 рядышком по соседству в отеле «Хайят». Уже в день заседания одна из газет распространила информацию о том, что на сторону оппозиционеров якобы перешли еще два клуба. Напряжение возрастало и в четверг. Согласно интриге, отели «Хайят» и «Интерконотиненталь» можно было смело переименовывать в Зимний и Смольный − не хватало разве что захвата телеграфа и броневика в качестве площадки для выступлений. В остальном можно сказать, что украинский футбол пережил свою маленькую революцию и, наверное, свой маленький неудавшийся переворот».

 

Автор сюжета: «Булава Б. Хмельницкого в этот день служила указателем − вон там, неподалеку, в отеле «Интерконтиненталь», собиралась Премьер-лига».

 

А. Попов, зам. генерального директора ФК «Шахтер»: «Сегодня будут обсуждаться вопросы Устава, Регламента, Договора с Федерацией футбола и текущие вопросы жизнедеятельности ПЛ».

 

Журналист: «Господин Данилов сказал, что сегодня, возможно, будет принято решение по поводу перевыборов?».

 

А. Попов: «Не исключено, президент вправе объявить о перевыборах».

 

Автор сюжета: «На встречу ПЛ приглашала все клубы − сесть за стол переговоров и наконец найти компромисс. На собрание приехали все те же 11 без оппозиции».

 

О. Бабаев, президент ФК «Ворскла»: «Не приехал «Днепр», не приехал «Динамо», не приехал «Арсенал», «Кривбасс» и «Металлист».

 

Автор сюжета: «Эта пятерка собралась на альтернативную встречу, совсем рядом, буквально через 200 м. в отеле «Хайят». Кстати − в одно и то же время. Ее инициировал президент «Металлиста» Ярославский».

 

А. Ярославский: «Я предложил всем президентам поучаствовать, всем коллегам. Должны собраться все участники этого бизнеса и разобраться − в чем есть вопросы и как их решить».

 

В. Рабинович, президент «Арсенала»: «Я считаю, что это мудрый, грамотный шаг. Есть 16 владельцев клубов − надо им собраться без прессы, без менеджеров, поговорить о жизни».

Автор сюжета: «Ну, оппозиция и сама не смогла собраться в полном составе − отсутствовал хозяин «Днепра».

И. Суркис, президент ФК «Динамо»: «Мы связались с Коломойским − он по состоянию здоровья приехать не смог».

Автор сюжета: «Кто владелец «Кривбасса» на этом собрание тоже осталось не понятным».

И. Суркис: «Кривбасс»? Я не знаю, кто хозяин, я просто не знаю, кто хозяин».

Автор сюжета: «Как такового собрания у оппозиционеров не получилось, решения не принимали и минут через 20 эта встреча закончилась».

И. Суркис: «Попили чай, я выпил кофе. Поговорили о совсем других вещах».

Автор сюжета: «Встречу в «Хайяте» пресса практически проигнорировала, поэтому меньшинство, дабы быть услышанными, неожиданно принимает решение отправиться в «Интерконтиненталь» − пешком. Не часто такое можно увидеть − пешие прогулки по улицам Киева президентов клубов. Вот только зайти к коллегам и сесть за стол переговоров в этот день никто не собирался».

А. Ярославский, президент «Металлиста»: «Каждый для себя принял решение».

Автор сюжета: «Они все так же стоят на своем − президент ПЛ нелегитимный, а значит и собрание в «Интерконтинентале» тоже. А еще до сих пор вспоминают о срыве договоренности».

И. Суркис: «Если вы о чем-то с кем-то договариваетесь, и вас подводят, вы же будете обижаться. Почему сегодня мы говорили об одном: мы, хозяева клубов, выбираем президента, а выбирали третьи лица».

Автор сюжета: «Парадокс, но оппозиция и сама не может разобраться, кто среди них хозяин клуба, а кто нет».

И. Суркис: «Коломойский сегодня не есть хозяином «Арсенала». По «Кривбассу» я же вам ничего не говорю. Вы заметили -, я отвечаю за то, что он не является хозяином «Арсенала». По «Кривбассу» я не знаю. У него есть интересы в бизнесе, но это не значит, что он имеет хоть одну акцию «Кривбасса».

В. Данилов, президент УПЛ: «Рабинович разве собственник? Я знаю, что он президент».

А. Ярославский: «Я не могу сказать, владелец ли нескольких клубов Игорь Коломойский. Это пусть определяют те, кому это по должности».

Журналист, вопрос к В. Рабиновичу: «Власник «Арсеналу» пан Коломойський. Чи це правда?».

В. Рабинович, президент «Арсенала»: «Глупости какие-то».

Автор сюжета: «Президент ФФУ Г. Суркис поехал не в «Хайят» к оппозиции, а именно в «Интерконтиненталь» к большинству. Еще один уникальный момент дня − старший брат, президент Федерации, с большинством обсуждает изменения в Регламент. Младший говорит на улице о том, что все те, кто там собрались, обсуждать что либо не имеют никакого юридического права».

И. Суркис: «Я не захожу туда по одной простой причине: я считаю собрание нелегитимным».

Автор сюжета: «В свою очередь, Федерация, которая по большому счету на последнем заседании Исполкома косвенно поддерживала пятерку, в этот день пыталась играть роль независимого рефери».

Г. Суркис, президент ФФУ: «Безусловно, меньшинство должно подчиняться большинству − это правило. Но со всей очевидностью большинство должно прислушиваться к меньшинству. Только таким образом единая профессиональная футбольная семья может быть объединена».

Автор сюжета: «Хотя нынешнюю позицию Федерации вокруг конфликта Г. Суркис так и не озвучил. Клубы это почувствовали по-своему».

О. Бабаев, президент «Ворсклы»: «Господин Суркис лукавит. Он должен четко высказать свою позицию: если он на стороне этой пятерки и раскольников, то это одна позиция. Потому что дальше есть структура УЕФА, к которой мы обратимся, дальше уже есть другие меры. Вплоть до того, что сегодня звучали такие выкрики: прекратить Чемпионат вообще».

Автор сюжета: «ПЛ дала время оппозиции до следующего собрания − не заплатите взносы, пеняйте на себя, будут применены санкции. По Регламенту это и снятие очков, и штрафы, и более радикальные действия».

О. Бабаев, президент «Ворсклы»: «Высказывали такие мнения, что если вам не походит, пожалуйста, можете быть свободны. Не хотите платить − почему вы должны играть за наши деньги».

Б. Колесников, вице-президент ФК «Шахтер»: «Мы же не можем подчиняться меньшинству. Большинство было 11 членов. Кто не хочет принимать Устав, пусть не участвует в соревнованиях − это ж дело добровольное».

Автор сюжета: «На своем собрании ПЛ поработала более чем продуктивно. Большинство изменило Устав, и теперь выбирать президента уполномочены не только хозяева, но и их представители. И самое главное − ради объединения Лига решилась на перевыборы президента».

В. Данилов, президент УПЛ: «Если кого-то не устраивала ПЛ в юридическом плане, если там законопослушные граждане хотели, чтобы мы привели все документы в порядок, мы это сделали. Они хотят, чтобы выборы прошли правильно и законно? ПЛ это сделает. Что надо еще сделать, чтобы некоторые горячие головы успокоились и начали конструктивно работать, я не понимаю».

Автор сюжета: «Обновленный Устав еще должен утвердить Исполком Федерации. Потом перерегистрация Лиги, а уже после можно браться и за выборы. Может именно после них вся эта история наконец-то закончится. По крайней мере, в это очень хочется верить».                    

 

Ведущий (в/к): «Уже известно, что не будет баллотироваться на пост президента УПЛ В. Рабинович и что на выборы вновь пойдет В. Данилов. Ему в принципе ничего не мешает это сделать снова, его поддерживает большинство клубов. Хотелось бы, чтобы это бессмысленное, беспощадное противостояние закончилось, потому что все эти маневры уважаемых людей от одного отеля к другому выглядели, как минимум странными, согласно их статуса. Ждем теперь утверждения изменений в Устав ПЛ Исполкомом ФФУ. Ждем перемен к лучшему во всей этой истории. Еще пару тем были весьма любопытными. Первое. Президенты отказались от услуг арбитров Годуляна, Деревинского, Швецова и Шмегельского. Кому из клубов и в каких матчах они насолили − осталось за закрытыми дверями заседания, но с Нового года перечисленные вне игры ПЛ. А вот что действительно любопытно − это идея создать в Украине независимый институт судей, таким образом вывести арбитраж из под крыла Федерации, как это уже сделали в той же Англии или России, и тем самым освободить всех от мысли о зависимости арбитров».

 

2) Сюжет о жеребьевке четвертьфинала «Кубка Украины по футболу». Пары выглядят так: Шахтер» − «Динамо», «Днепр» − «Металлург» (Д), «Таврия» − «Оболонь», «Волынь» − «Металлург» (З).

 

3) Обзор перенесенного матча 5 тура УПЛ «Металлист» − «Шахтер».

 

4) Видеообзор матчей 8 тура УПЛ.

 

5) Сюжет о пребывании украинца Д. Чигринского в Испании, в составе каталонской «Барселоны». Интервью с Д. Чигринским.

 

6) Обзор матчей очередного тура в европейских чемпионатах.                     

       

+++

4. Телеканал «Перший національний»

 

Аналітична програма «Наш футбол», 28.09.09, 21:30

1) Інформація про результати жеребкування 1/4 Кубка України з футболу.

 

2) Ведучий: «Рано чи пізно − це повинно було відбутися. Довго збиралися зустрітися власники футбольних клубів, і нарешті зустрілись. Ну, нехай і не всіх клубів прибули саме власники − деякі делегували своїх представників. Нехай і прибули вони до різних пунктів збору, але… Пам’ятаєте, як головні герої картини «Той самий Мюнхаузен» розповідав про свій щасливий шлюб на судовому засіданні: «На питання священика, чи згодні ми стати з Якобіною чоловіком та дружиною, ми дружно відповіли ні. Після цього нас повінчали і ми вирушили в шлюбну подорож, вона до Швейцарії, а я до Туреччини, де й прожили у щасті та добробуті останні 15 років». Минулого четверга все було набагато пристойніше, і щасливих молодят розділяло всього лише пару сотень метрів».

 

Автор сюжету: «Ця VIP-тусовка вже давно втомила охоронців, а дресировані собаки скоро розпізнаватимуть на нюх чи не кожного президента футбольного клуба. Собаки шукають вибухівку, простий народ вилизує вулиці, а журналісти без ентузіазму тягнуть телекамери під стіни модних готелів. Цього разу ПЛ змилувалась і пресу навіть всередину пустила, але рівно на кілка хвилин, саме ж обговорення проходило за зачиненими дверима».

 

І. Суркіс, президент «Динамо»: «У вас наверно есть другая, более интересная работа, а вы сегодня стоите и ждете, что вам выйдут и скажут».

 

Автор сюжету: «Девіз зібрання звучав так − збираємось і вирішуємо, як жити далі, бо більше так не можливо. Свисток арбітра, а точніше президент ПЛ В. Данілова зібрав в центрі поля рівно футбольну команду, представників 11 клубів. Ну як же без 12 гравця? Дванадцятим став Г. Суркіс. От тільки статус в нього був не вболівальника, а миротворця − навіщо Європу перед Євро-2012 зайвий раз гнівити».

 

Г. Суркіс, президент ФФУ: «Украинский профессиональный футбол, футбол Премьер-лиги, раскололся на две части. Мне кажется, что здравого смысла должно хватить и у первых, и у вторых объединиться в одной аудитории».

 

Автор сюжету: «По ту сторону барикад президенти «Динамо», «Дніпра», «Металіста», «Арсеналу» та «Кривбаса». Ця п’ятірка засідала паралельно в іншому готелі, а потім пішла до опонентів − курити трубку миру. Ярославський, Суркіс, Коломойський, Рабинович − ця команда хоче грати за іншими правилами. Представники інших клубів називають їх путчистами та розкольниками, але вони не зважають. У них своє бачення на розвиток цієї кухні, у них власні рецепти боротьби з болячками, на які хворіє український футбол. ПЛ вони ніяк не визнають і впевненні, що мають на це повне право».

 

І. Суркіс: «Когда мы собирались − хозяева клубов, мы говорили о том, что президента ПЛ выберут только хозяева клубов. Мнение менеджеров, спортивных директоров меня не интересуют. Я хочу прислушиваться к мнению Ярославского, к мнению Ахметова, к мнению Таруты, к мнению Жеваго − людей, которые в этой жизни чего-то добились: построили крупный бизнес, которые на сегодняшний день отвечают за свои слова».

 

Авто сюжету: «П’ятірка інакомислячих переконує − всі проблеми як вітром здує, коли за справу візьмуться власники клубів. Вони готові визнати будь-якого президента, але якщо його оберуть власники і ніхто інший. Аби донести це до керманичів Ліги В. Рабинович навіть погодився йти пішки до сусіднього готелю».

 

В. Рабинович, президент ФК «Арсенал»: «С президентом «Кривбасса» мы договорились, пишем общее письмо с просьбой дать нам возможность проверить простой вопрос, который у нас в Украине вызывает страшный гнев: куда вы дели деньги? Сразу начинается разрывание рубашки, что вы не верите нам! Не верим, я хочу проверить».

 

Автор сюжету: «Інстинкт самозбереження в ПЛ спрацював, хоча на засіданні навіть лунали заклики призупинити Чемпіонат. Тож Ліга визнала, Статут їх нікудишній і дала слово його переробити. На Виконкомі ФФУ його затвердять, тоді й буде призначено дату нових виборів. Згідно ж попередніх змін, голосуватимуть не лише власники, як було раніше, а й представники клубів, а це значить одне − сокиру війни ховати ще рано».

 

В. Данілов: «Надеюсь, не будет никаких исков со стороны других клубов в связи с этим изменениями. После этого в течении 3-5 дней назначим день выборов».

 

Автор сюжету: «В. Данілов хоч і майстер спорту з боротьби, але вкотре відстояти йому своє крісло буде важкувато. Не для того так звана опозиція в позу ставала: так що запасіться терпінням, панове вболівальники, основний час позаду, попереду овертайм».

 

3) Огляд матчів 8 туру УПЛ.

 

4) Сюжет про команду першої ліги харківський «Геліос».

 

5) Відеоогляд матчів 11 туру Чемпіонату України в першій лізі.

 

6) Анонс єврокубкових матчів «Динамо» та «Шахтаря».        

+++

Спортивні програми

 

П’ятниця − понеділок, 25-28.09.09 (запис)

 

1. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 26.09.09, 00:15

 

1) Огляд стартового матчу 8 туру УПЛ «Динамо» − «Зоря». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 2:0.

 

+++

 

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 28.09.09, 00:15

 

1) Огляд матчів 8 туру УПЛ, що були зіграні у неділю.

 

+++

 

 

 

3. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 26.09.00, 06:30

 

1) Київське «Динамо» здобуло сьому перемогу в українській Прем’єр-лізі. У сьомому турі на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського кияни приймали луганську «Зорю». Домінування господарів було беззаперечним, що вже на 22 хвилині вилилося у гол. З одинадцятиметрової позначки влучно пробив Артем Мілевський. По перерві перевагу господарів подвоїв Тіберіу Гіоане. Румун чудовим ударом ножицями поставив крапку у цьому протистоянні, хоча «Зоря» мала шанс на гол престижу. Але удар Вадима Мілька з пенальті парирував Станіслав Богуш. Відтак 2:0 − перемога «Динамо».

 

Варто додати, що значного ушкодження у цьому матчі зазнав Андрій Шевченко. За попередньою інформацією у ветерана динамівців розсічення щоки.

2) Суперник київського «Динамо» по Лізі Чемпіонів казанський «Рубін» зазнав четвертої поразки у внутрішньому чемпіонаті. В 23 турі російської Прем’єр-ліги казанці осіклись на далеко не грізному пермському «Амкарі». «Рубін» приймав амкарців в якості господаря і проявив всю свою гостинність. Команди розпочали дуже жваво. Вже на 7 хвилині Алєхандро Домінгес продемонстрував, що гол зі стандарту у ворота киян в першому турі Ліги Чемпіонів не був випадковістю. Втім порадіти господарі змогли лише 13 хвилин. Вже на 20 оберті секундної стрілки «Амкар» рахунок зрівняв. Класний удар вийшов у Предрага Сікіміча. А по перерві із «Рубіном», як і в київському матчі, відбулась неприємна для них метаморфоза. Промовчати гості не змогли. Екс-динамівець Георгій Пєєв скористався єралашем у штрафному «Рубіна». 2:1 перемога «Амкара».

3) Відбірний матч ЧС-2010 національних збірних України та Англії, який відбудеться у Дніпропетровську 10 жовтня, обслуговуватиме словенська бригада арбітрів на чолі з Даміром Скоміною. Допомагатимуть йому лайнсмени Примож Архар та Марко Станцин. Обов’язки четвертого рефері виконуватиме Дарко Цеферин.

 

Менеджер з туризму Дамір Скоміна здобув статус арбітра ФІФА у 2003 році. Він обслуговував фінальні матчі Євро-2003 (U-17), Євро-2005 (U-19), Євро-2007 (U-21), Олімпіади-2008, а в якості резервного рефері − Євро-2008.

 

Дніпропетровська зустріч із нашою національною командою не є першою для Скоміни. Свого часу уродженець словенського Копера працював на виїзному матчі «синьо-жовтих» у відборі до Євро-2008 на Фарерах (2:0). Варто додати, що рік тому він приїжджав до України обслуговувати подинок Прем’єр-ліги між донецьким «Металургом» та харківським «Металістом» (0:2).

 

Тридцятитрьохрічний Скоміна має досвід роботи в єврокубкових турнірах. Зокрема, у серпні 2007 року він зафіксував поразку донецького «Шахтаря» у виїзному поєдинку кваліфікації Ліги чемпіонів проти австрійського «Зальцбурга» (0:1), а в лютому 2009-го сповістив про підсумкову перемогу київського «Динамо» над іспанською «Валенсією» в 1/16 фіналу Кубку УЄФА (2:2).

4) Згідно з даними останніх соціологічних опитувань серед прихильників футбольної збірної Аргентини, більше 90% з них вважають, що Дієго Марадона має залишити пост головного тренера національної команди. Причиною такого невдоволення фанатів «альбі-селесте» є результати виступів їхніх улюбленців у відбірному турнірі до ЧС-2010. За два тури до завершення змагань аргентинці займають п’яту позицію, яка не дає прямої путівки до Південної Африки. Причому з п’яти останніх матчів «біло-сині» поступилися у чотирьох. Незважаючи на це, сам Марадона навіть думки не має про відставку.

 

Дієго Марадона, головний тренер збірної Аргентини з футболу: «Я маю контракт до 2011-го року. Запам’ятайте − до 2011-го. І навіть не збираюся реагувати на будь-які спекуляції щодо дострокового розриву угоди. Все це я вже обговорив з президентом нашої футбольної асоціації Хуліо Грондоною. Я − залишаюся.»

 

Однак, вал критики на адресу Марадони може стати дев’ятим, якщо у двох останніх іграх відбору аргентинці не забезпечать собі місце бодай у стиковому матчі проти найкращої команди зони КОНКАКАФ. Нагадаємо, підопічні Дієго Армандо 10-го жовтня прийматимуть збірну Перу, а ще за три дні гратимуть на виїзді проти одного з основних конкурентів − Уругвая. Всі поради щодо складу команди на ці два надважливих матчі Марадона відмітає.

 

Дієго Марадона, головний тренер збірної Аргентини з футболу: «Склад визначатиму я і лише я. Ні Хуліо Гродона, ні Карлос Білардо, ні Мігель Анхель − ніхто. Лише я. Я за все і відповім. Але знайте − я битимусь за чемпіонат світу до останньої краплі крові.»

 

Нагадаємо, приблизно 10 днів тому Марадона виключив зі складу відразу 6-х гравців. Його не задовольнило ставлення до справи легіонерів з Європи, і Дієго розпрощався з Габріелем Хайнце, Фернандо Гаго, Максі Родрігесом, Лісандро Лопесом, Хав’єром Дзанетті та Дієго Міліто. Натомість він викликав до тренувального табору аргентинців 35-річного Аріеля Ортегу, який не грав за національну команду вже шість сезонів. Чи зможе Ортега на прізвисько «Впертий віслючок» замінити вилучену шістку і врятувати репутацію Марадони, стане відомо у жовтні.

 

+++

 

4. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 28.09.09, 06:30

 

1) Огляд матчів 8 туру УПЛ, що були зіграні у неділю.

 

+++

 

5. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 26.09.09, 02:15

 

1) Огляд стартового матчу 8 туру УПЛ «Динамо» − «Зоря». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 2:0. Анонс інших матчів 8 туру.

 

+++

 

6. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 25.09.09, 21:25

 

1) Огляд стартового матчу 8 туру УПЛ «Динамо» − «Зоря». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 2:0. Післяматчеві коментарі гравців «Динамо.

 

+++

 

7. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спортрепортер», 25.09.09, 19:15

 

1) Відбірний матч ЧС-2010 національних збірних України та Англії, який відбудеться у Дніпропетровську 10 жовтня, обслуговуватиме словенська бригада арбітрів на чолі з Даміром Скоміною. Допомагатимуть йому лайнсмени Примож Архар та Марко Станцин. Обов’язки четвертого рефері виконуватиме Дарко Цеферин.

 

+++

 

8. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спортрепортер», 28.09.09, 00:15

 

1) Відеоогляд матчів 8 туру УПЛ, що були зіграні у неділю.

 

+++

 

9. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна спорт», 26.09.09, 00:50

 

1) Огляд стартового матчу 8 туру УПЛ «Динамо» − «Зоря». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 2:0. Анонс інших матчів 8 туру.

 

+++

 

10. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 26.09.09, 03:30

 

1) Українська Прем’єр-ліга починаючи з весняної частини цього сезону вирішила відмовитись від послуг відомих арбітрів В. Годуляна, О. Шмегельского, О. Деревинського та В. Швецова. Відповідне рішення було прийнято на засіданні представників клубів ПЛ. Крім цього, як відомо, на засіданні прийняті зміни до Статуту організації, який чекатиме затвердження на Виконкомі ФФУ. Після цього ПЛ готова ініціювати нові вибори президента.

 

2) Інформація про результат стартового матчу 7 туру УПЛ «Динамо» − «Зоря». Анонс інших матчів 8 туру.

 

3) Сюжет про те, як готують «Донбас Арену» до першого офіційного футбольного матчу.  

Підписатися на новини