Результативний дебют на «Донбас Арені»

25 вересня
«Динамо» Київ − «Зоря» Луганськ − 2:0 (Мілевський, 22, з пенальті, Гіоане, 71).
На 89-й хвилині Вадим Мілько не реалізував пенальті (воротар).

26 вересня
«Кривбас» Кривий Ріг − «Металург» Донецьк − 0:1 (Мхітарян, 62).
«Закарпаття» Ужгород − «Дніпро» Дніпропетровськ − 0:2
(Гоменюк, 42, 60).
«Металург» Запоріжжя − «Арсенал» Київ − 2:1
(Аржанов, 7, Каськов, 90 − Мазілу, 43).

27 вересня
«Іллічівець» Маріуполь − «Ворскла» Полтава − 0:0.
«Чорноморець» Одеса − «Карпати» Львів − 1:1
(Шандрук, 79 − Федецький, 78).
«Шахтар» Донецьк − «Оболонь» Київ − 4:0
(Жадсон, 18, з пенальті, Ілсіньо, 35, Кобін, 84, Вілліан, 88).
«Таврія» Сімферополь − «Металіст» Харків − 0:0.

Вагома перевага «Шахтаря»
Донецький «Шахтар», для якого поєдинок проти київської «Оболоні» став першим на новій «Донбас Арені», не розчарував майже 43 тисячі вболівальників, які відвідали стадіон. Розгром киян розпочав Жадсон, котрий впевнено реалізував пенальті, призначений арбітром за фол проти Василя Кобіна. За десять хвилин до перерви перевагу гірників подвоїв Ілсіньо. У другому таймі підопічні Мірчі Луческу продовжували контролювати хід подій і ще два голи наприкінці гри у виконанні Василя Кобіна і Вілліана лише підтвердили перевагу «Шахтаря» у класі.

Мирні дуелі
У решті матчів неділі переможців визначено не було. В Одесі «Чорноморець» розійшовся миром із львівськими «Карпатами». Господарі розпочали доволі жваво, що стало несподіванкою для львів’ян. Проте згодом вони вирівняли становище і почали шукати шляхи до воріт суперника. Один з них знайшов Артем Федецький, який виявився найспритнішим у карному майданчику «моряків» та стегном переправив м’яч у сітку. Втім, команді Андрія Баля вистачило лише хвилини аби відігратися − гол до свого гольового активу записав Олег Шандрук. У суперечках «Іллічівця» з «Ворсклою» та «Таврії» з «Металістом» вболівальники забитих голів так і не дочекалися .

Переможний дубль Гоменюка
У суботу в Ужгороді «Закарпаття» приймало «Дніпро». Незважаючи на статус господаря, підопічні Ігоря Гамули зі старту зайняли позицію команди, що обороняється. Тим не менш на початку матчу ужгородці мало не вийшли вперед − у порожні ворота не влучив Владислав Микуляк. Підопічні Володимира Безсонова багато гольових моментів також не створили, проте ті нагоди що виникли, вони реалізували бездоганною. Спочатку Володимир Гоменюк після навісу Павла Пашаєва скористався помилкою захисника і проштовхнув м’яч у сітку, а у другому таймі форвард дніпропетровців оформив дубль, головою замкнувши передачу Максима Калиниченка.

«Металурги» очок не втрачають
У двох інших дуелях суботи мінімальні перемоги святкували донецький та запорізький «Металурги». Донетчани зустріли гідний опір з боку «Кривбаса». Розпечатати ворота суперника їм вдалося лише у середині другого тайму. Автором єдиного голу став Генріх Мхітарян, котрий скористався пасом Велізара Дімітрова. Запорізький «Металург» у домашній грі з «Арсеналом» повів у рахунку вже в дебюті зустрічі завдяки влучному удару Володимира Аржанова. Втім, команді Олександра Заварова вдалося відновити паритет ще у першому таймі. Іонуц Мазілу відгукнувся на навіс Андрія Вороб’я й головою пробив у дальній від голкіпера кут воріт. Але останнє слово залишилося за господарями − Артур Каськов на останній хвилині матчу забезпечив своїй команді перемогу − 2:1.

Перемога без надзусиль
Розпочинався тур у п’ятницю матчем між «Динамо» та «Зорею». Стартові хвилини поєдинку показали, що підопічні Юрія Коваля, для якого цей поєдинок став дебютним у цьому сезоні в якості головного тренера луганчан, добре налаштувалися на гру. І хоча створювати небезпеку біля воріт Станіслава Богуша їм не вдавалося, оборона  «Зорі» діяла злагоджено та дисципліновано. Втім, рівновага тривала лише до 22-ї хвилини, коли Харіссон Омоко зачепив у карному майданчику Олега Гусєва. Пробивати пенальті взявся Артем Мілевський, який  вдало впорався із завданням. У другому таймі малюнок гри не змінився. Її логічним продовженням став красень гол, забитий Тіберіу Гіоане в падінні з льоту після вивіреної передачі Романа Єрьоменко з правого флангу. Наприкінці матчу гості мали чудовий шанс забити гол престижу, але Вадим Мілько не зміг переграти голкіпера киян з 11-метрової позначки.

Підписатися на новини