Україна втрачає очки у Мінську

Білорусь − Україна − 0:0

Білорусь: Жевнов, Кульчий, Шитов, Юревич, Омельянчук, Сосновський, Пласконний (Ленцевич, 57), Калачов, О.Глеб, Кутузов (В.Глеб, 88), Корніленко (Ковель, 77).

Україна: П’ятов, Мандзюк, Кучер, Чигринський, Кобін, Тимощук, Гай, Гусєв (Назаренко, 59), Ярмоленко, Мілевський, Шевченко (Воронін, 88).

Попередження: Мандзюк (82), Шевченко (87) − Шитов (45), Омельянчук (67).

Єдина зміна у складі

На відміну від суботньої зустрічі зі збірною Андорри, котру «синьо-жовті» перемогли з рахунком 5:0, Олексій Михайличенко зробив лише одну заміну в стартовому складі. Замість форварда англійського «Ліверпуля» Андрія Вороніна у центрі поля разом з Анатолієм Тимощуком зіграв донеччанин Олексій Гай, який мав допомагати хавбеку «Баварії» стримувати активних півзахисників суперника.

Стартовий натиск білорусів

Господарі відразу почали тиснути на ворота українців. Вже на 1-й хвилині Сергій Корніленко ледве не вискочив сам на сам із Андрієм П’ятовим, але голкіпер вчасно залишив ворота, за межами карного майданчика першим встигнувши до м’яча. Упорався через декілька хвилин воротар донецького «Шахтаря» і з потужним ударом Олександра Кульчия метрів з 25-ти, а ось Сергій Омельянчук з вигідної позиції пробив трохи вище поперечини.

Активність Мілевського

Наша команда відповіла кількома перспективними штрафними у виконані Андрія Шевченка, але логічного завершення вони не отримали − на шляху м’яча повсякчас зростала «стіна» господарів. Трохи згодом відкривати рахунок мав Дмитро Чигринський. Новобранець «Барселони» першим опинився на добиванні після удару Шевченка, але поцілив прямо у воротаря білорусів. Врятував Юрій Жевнов господарів і після «пострілу» Гая, якому створив зручний момент активний Мілевський.

Шанс Корніленко

Останні хвилини першого тайму промайнули у рівній боротьбі з помилками з боку обох команд. Ця обставина мала більше дошкуляти «синьо-жовтим», адже саме вони, виходячи з поточної ситуації у групі, повинні були діяти першим номером. Проте жодних сюрпризів підопічні Михайличенка до перерви супернику так і не піднесли. А ось Корніленко мав шанс засмутити українців, коли після його удару головою м'яч пролетів в лічених сантиметрах від штанги.

Рятівник П’ятов

Другий тайм розпочався на зустрічних курсах, моменти мали обидві команди. Проте ані Андрій Ярмоленко, ані Олександр Глєб не змогли результативно завершити зусилля партнерів. Треба відзначити, що ближче до завершення поєдинку білоруси тричи мали нагоду «розпечатати» П’ятова. В двох епізодах на ударну позицію виходив лідер господарів Глєб, але обидва рази програвав дуель нашому голкіперу. А на 75-й хвилині Андрій перевів на кутовий потужний «постріл» Корніленка з-за меж штрафного майданчика.

І знову Мілевський

Між тим «синьо-жовті» до закінчення основного часу не відзначалися конструктивними діями, а якщо і створювали загрози воротам Жевнова, то лише у результаті вдалих індивідуальних дій. Так, Мілевський на останній хвилині мав шанс скористатися помилкою захисників, але, затягнувши з ударом, почав вкотре обігрувати суперників, і у підсумку втратив м'яч. Відтак − закономірна нічия 0:0.

Рівні шанси

На післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Олексій Михайличенок зазначив наступне: «Матч видався бойовим і безкомпромісним, таким, в якому могла перемогти будь-яка з команд. У першому таймі  у нас було кілька слушних нагод для того, авби повести у рахунку, проте... По перерві ми втратили швидкість, водночас суперник виглядав цікавіше в атаці. Що буде далі − наразі говорити складно».  

Перемога англійців

Того ж вечора у Лондоні збірна Англії розгромила Хорватію з рахунком 5:1. Відтак доля національної команди України і надалі залишається у її ж власних руках. Щоправда, тепер для того, аби завоювати путівку до плей-офф, в жовтневих матчах відбору конче необхідно перемагати і англійців, які, у свою чергу, вже завоювали перепустку до ПАР, і Андорру...

Підписатися на новини