Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ЕВРО-2012

 

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

07.09.09

Підготовка до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року продовжує привертати увагу зарубіжних ЗМІ, зокрема й польських, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Як повідомляє Польське агентство преси (РАР), у Києві відбулося спільне засідання голів урядових координаційних комітетів з підготовки Євро-2012 та директорів турніру в Україні та Польщі під головуванням керівника оргкомітету чемпіонату Мартіна Каллена. «Це була перша зустріч, де представники з питань організації чемпіонату з боку урядів обох країн і національних футбольних федерацій обговорили підготовку до Єврофоруму в усіх сферах», − відзначив в інтерв'ю інформагентству директор турніру в Польщі Адам Олькович. Він також поінформував, що під час зустрічі розглянуто деталі підготовки до жеребкування відбіркових груп до ЧЄ-2012, що відбудеться 6-7 лютого у Варшаві. А.Олькович підкреслив, що значну увагу було приділено питанню резервування місць у готелях міст-організаторів футбольного дійства.

  

РАР також інформує, що керівники СБУ та агенції внутрішньої безпеки (ABW) РП Валентин Наливайченко та Кшиштоф Бондарик підписали у Львові угоду про співпрацю у сфері виявлення, протидії, запобігання та боротьби з організованою злочинністю, тероризмом та поширенням зброї масового ураження. «Документ передбачає обмін досвідом, а також визначає спосіб передачі інформації між нашими службами», − повідомила РАР речник ABW Катажина Конецпольська-Врублевська.

  

Інтернет-видання money.pl звертає увагу на рішення українського уряду надати фінансову підтримку Львову в організації Євро-2012. Відзначається, що місто додатково отримає на будівництво стадіону 50 млн грн. Крім того, буде перераховано кошти на ремонт доріг і підготовку до будівництва нового терміналу місцевого аеропорту, пише money.pl.

  

Польське радіо інформує, що в Україні лише дев'ять відсотків громадян вважають ЧЄ-2012 не важливим для країни й погодились би на відмову від турніру. Згідно з дослідженням центру Rating, для більшості українців Євро-2012 − це, насамперед, престиж країни, нові місця праці, покращення якості доріг, аеропортів і готелів, а також додаткові прибутки та популяризація країни за кордоном, зауважує радіо. «Українці відчувають, що турнір є важливим з соціальних міркувань. Вони хочуть переказати владі та УЄФА сигнал, що Україна не хоче відмовлятися від Євро-2012 і потрібно зробити усе, щоб чемпіонат відбувся», − цитує радіо слова українського політолога Володимира Фесенка.

  

Телеканал tvn24 повідомляє, що Президент України Віктор Ющенко вдруге наклав вето на Закон про додаткове фінансування підготовки в Україні до Євро-2012. Ним, зокрема, передбачається виділення Національним банком України коштів у розмірі 9,8 млрд гривень. Натомість В.Ющенко критикує урядовий план підтримки і наполягає на забезпеченні фінансування підготовки до чемпіонату за рахунок комерційних банків, відзначає польський телеканал.

  

Популярний Інтернет-портал interia.pl порушує питання про вживання слабоалкогольних напоїв під час Євро-2012. Відзначається, що нинішнє польське законодавство забороняє їх використання під час масових спортивних подій, що може відштовхнути від приїзду в країну вболівальників із країн Західної Європи, а також потенційних спонсорів таких подій − світових марок з виробництва пива. Директор бюро профспілки виробників пива у Польщі Данута Гут вважає, що законодавці змушені будуть внести поправки до Закону й дозволити вживання пива міцністю до 4,5%. На її переконання це потрібно буде зробити з думкою про вболівальників з Англії, Німеччини чи Голландії, де норми Закону не є настільки жорсткими. Крім того, УЄФА визначатиме детальні умови проведення турніру в Польщі та Україні, наголошує вона.

  

Схожу думку з цього приводу має і юридичний радник Роберт Мікульський, повідомляє interia.pl. «Згідно з підписаною між Польщею та УЄФА угодою, міжнародна футбольна організація володіє правом впливати на зміну рішень польського уряду. Нею регулюються всі аспекти організації чемпіонату: від вимог до стадіонів та супутньої інфраструктури до поширення реклами з логотипом чемпіонату», − констатує він. Р.Мікульський не виключив, що Польща змушена буде піти на поступки УЄФА, якщо, наприклад, одним із головних спонсорів турніру буде якийсь відомий пивний бренд.

  

Як інформує «Газета Правна», польська державна інспекція праці (PIP) під час перевірки техніки безпеки на об'єктах із підготовки Польщі до Євро-2012 виявила безліч зловживань. Повідомляється, що фахівці PIP оглянули близько 2 тис. об'єктів, у результаті чого видано понад 1,2 тис. рішень щодо призупинення робіт з огляду на загрозу життя людей, а також накладено 893 штрафи. При цьому у 48 випадках справи передано до прокуратури, підкреслює видання. Наголошується, що типовими порушеннями на об'єктах є: відсутність захисних касок, страхувальних тросів для роботи на висотних об'єктах, неналежний захист електрообладнання від механічних ушкоджень.

  

РАР акцентує увагу на словах міністра внутрішніх справ та адміністрації  (MSWiA) РП Гжегожа Схетини про те, що проведення чемпіонату Європи з баскетболу Євробаскет-2009 у Польщі буде організаційною репетицією перед організацією Євро-2012. «Баскетбол чи волейбол − це, звичайно, інший рівень, ніж футбол, але турнір масштабу європейської першості завжди є певним викликом. Це, насамперед, набуття організаційного досвіду, а в моїй сфері, у питаннях безпеки − перевірки координації роботи різних служб», − наголосив Г.Схетина.

  

Керівник MSWiA відзначив, що на Євробаскет-2009, що відбудеться у шести польських містах з 7 по 20 вересня, запрошено українських урядовців, зокрема віце-прем'єра Івана Васюника. «Хочемо спільно накопичувати досвід й належно підготуватися до того, що на нас очікує через три роки але у значно більшому масштабі», − наводить слова Г.Схетини РАР.

+++

Маркевич и Платини появились на харьковской стене

Марина Ефанова

Vecherniy.kharkov.ua

05.09.09

Харьковские художники изобразили главного тренера ФК «Металлист» Мирона Маркевича, президента клуба Александра Ярославского, президента ФФУ Григория Суркиса и президента УЕФА Мишеля Платини в образе римских богов.

Настенная живопись появилась на улице Университетской. Художникам досталось сложное здание: рискуя своим здоровьем, ребята писали на стенах, с которых того и гляди низвергнется на голову кирпич или кусок штукатурки.

— Нам предложили расписать эту стену в рамках фестиваля street-art, — рассказывает один из авторов композиции Константин Аленинский. — Мы сделали три эскиза, но они не понравились директору магазина, которому принадлежит эта стена. Следующий сюжет, посвященный Евро-2012, сделали на свой страх и риск. Мы предположили, что он, возможно, любитель футбола, и не прогадали: директору понравились и персонажи, и эскиз.

Такая тематика по душе и самим художникам: они признаются, что их вдохновил родной «Металлист». Впрочем, пристрастие ребят и без того заметно в совпадении красок на стене и цветов команды: желтых и голубых.

Место для творчества выбрано благодатное: здание расположено на перекрестке, и «римляне» заметны со всех сторон. Идею ребят «обыгрывает» и подножие стены, облицованное добротным пьедесталом — в самый раз для торжественной оды футболу. Явным диссонансом стала лишь старая щитовая будка на углу, но ребята сумели выйти из положения.

— На стене мы изобразили кубок — будто он на ней стоит, а на будке напишем «Евро-2012», — делится Виталий.

Почему современных героев нарядили в римский «прикид»?

— У нас возникла ассоциация с римскими богами. Наши персонажи немножко неестественные, шаржированные, но в спорте должен быть юмор, — уверяет Константин. — Мы предпочли эклектику, а нарисовали бы иначе — получился бы политический плакат.

Во время нашего разговора рядом останавливается резвая старушка: залюбовалась видными мужчинами на стене. «Во!» — восторженно показывает художникам большой палец.

«Четверо на Университетской» — не последняя работа выпускников Харьковской государственной академии дизайна и искусств Константина Аленинского и Виталия Здевского. К ним уже поступили другие предложения, причем тоже спортивной тематики.

— Думаете, ваши работы станут поддержкой «Металлисту»? − спрашиваю их.

— Скорее они будут поддержкой и спасением для этого дома, — смеются ребята, глядя на ветхую стену.

Живописное зрелище сохранится надолго: краскам не страшны атмосферные катаклизмы. Но художники не исключают, что к их живописи еще приложат руку детишки и графитчики.

+++

Лубківський: «Деякі епізоди, як на грі з Андоррою, нам заважають»

Champion.com.ua

06.09.09

Директор місцевого організаційного комітету Євро-2012 Маркіян Лубківський матч Україна-Андорра використав для спостереження за організаційною роботою перед та під час поєдинку.

«Я був не просто вболівальником національної збірної України, я працював: спостерігав за тим, як відбувається організаційна робота перед матчем, підготовка стадіону, робота з фанатами. 4-го вересня на нараді з Мартіном Калленом ми обговорювали саме організаційні та технічні питання підготовки турніру Євро-2012».

Безперечно, перемоги збірної України підвищують її авторитет − насамперед через здобуття очок у рейтинг ФІФА. Але навряд чи вони можуть вплинути на позитивне рішення виконкому УЄФА щодо проведення Євро-2012 в Україні.

На трибуні був присутній президент УЄФА Мішель Платіні. Наша збірна перемогла, стадіон був заповнений глядачами, які безперечно створювали позитивну атмосферу, але деякі епізоди пов’язані з культурою вболівання та безпекою на стадіоні не повинні відбуватися, незалежно від того чи присутній на трибунах Платіні, чи ні.

Але не треба драматизувати ситуацію − ці епізоди нам не шкодять, а лише заважають», − цитує Лубківського інформаційний центр «Україна-2012».

+++

Суркіс: з Платіні про Євро не балакатиму

Марко Глевкий

Turnir.com.ua

06.09.09

60-річчя президента ФФУ Григорія Суркіса свято не маленьке. Привітати ювіляра з’їхались гості з усього світу. Кажуть що на самому святі буде запрошено близько 700 гостей. До Києва завітав всім відомий президент УЄФА Мішель Платіні. Про день народження кореспондент turnir.com.ua поспілкувався з самим ювіляром.

До вас на день народження приїхало багато іменитих гостей, що казатимете їм за столом?

Навіщо їм щось казати, я повинен продемонструвати їм нашу слов’янську гостинність, бути людьми які спілкуються на одній мові. Коли мова йде про людську мову я маю на увазі мову людських цінностей. Якщо чесно то, я ніколи собі не міг уявити, що привітати мене на мій день народження приїде: тричі володар золотого м’яча Мішель Платіні, а в залі будуть ще троє володарів цієї ж нагороди Блохін, Бєланов та Шевченко. Не слід забувати про таких почесних гостей як пан Йохансон. Після цього скажіть мені, невже не варто жити? Робити український футбол популярнішим, ренесансним.

Ви напевне вже спілкувались з Мішелем Платіні, чи задоволений він прийомом?

Мішель на диву цікава людина, він ніколи не показує чи задоволений він чи навпаки. Платіні прилетів до Борисполя, де ми його зустріли, відвезли на стадіон, потім він заїде до готелю, приведе себе в належний стан та з дружиною поїдуть святкувати мій день народження.

Напевне теми Євро-2012 не оминути…

Навіщо про це спілкуватись сьогодні? У нас є ще три місяці аби довести інспекторам УЄФА, що ми на гідному рівні готові прийняти футбольне свято під назвою чемпіонат Європи. Ми повинні все це зробити не на папері, а по-справжньому створити об’єкти які потрібні для проведення чемпіонату. Ми доведемо всім, що зможемо провести турнір можливо не найкраще, але не найгірше. З кожним днем у мене все більше і більше впевненості, що Євро таки відбудеться в Україні, нам вірять експерти УЄФА. На сьогоднішній день ми можливо і не випереджаємо графіки, але працюємо потужно і впевнено. Давайте дочекаємось 11 грудня, коли все вирішиться і все побачимо самі.

Повернемось до теми дня народження, вже якісь подарунки відкривали?

Мої друзі для мене головні подарунки, все інше не має ніякого значення. Я не дивлюсь на подарунки як щось матеріальне, для мене головне духовне. Сьогоднішній подарунок від збірної приймається, хоча можливо хтось очікував і більшого.

+++

Віце-прем'єр Іван Васюник зустрівся з директором Турніру Євро-2012 Мартіном Калленом

      

Kmu.gov.ua

04.09.09

Віце-прем‘єр-міністр України Іван Васюник зустрівся з директором Турніру ЄВРО − 2012 Мартіном Калленом. На заході також були присутні керівник підрозділу управління заходами „Євро-2012 УЄФА» Лукас Ахерман, Директор ТОВ «МОК ЄВРО 2012 в Україні» Маркіян Лубківський та директор Координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу Ілля Шевляк.

Під час зустрічі директор Турніру ЄВРО-2012 повідомив Віце-прем‘єру про результати своєї робочої поїздки у Донецьк і Харків.

Мартін Каллен високо оцінив прогрес, який Україна здійснила за останні місяці щодо підготовки до Євро-2012.

Мартін Каллен також повідомив, що УЄФА приймає готелі міст Маріуполь та Святогірськ для розміщення цільових груп УЄФА.

„Ці міста знаходять в радіусі 2 годин їзди автобусом до Донецька,» − сказав М.Каллен.

Також європейські футбольні функціонери звернули увагу на стан українських доріг.

„Ми приємно здивовані українськими дорогами, вони не такі погані, як всі про них говорять,» − висловив своє враження М.Каллен.

У відповідь Віце-прем‘єр зауважив: „Це говорить про те, що сформовані певні стереотипи щодо ситуації в Україні. Часто ці стереотипи мають історичне походження, інколи формуються ззовні, або навіть всередині України. Ми повинні працювати над тим, щоб такі стереотипи міняти».

Віце-прем’єр запевнив представників УЄФА, що Уряд тримає руку на пульсі кожного проекту з будівництва готелів до Євро-2012. Уряд підготував пакет пропозицій щодо державної фінансової підтримки будівництва готелів. Ці пропозиції будуть розглянуті на найближчих засіданнях Уряду − зазначив Віце-прем’єр.

+++

Будівництву нового терміналу Львівського аеропорту ніщо не перешкоджає, заявляють в уряді

УНІАН

04.09.09

Директор Координаційного бюро Євро-2012 Ілля ШЕВЛЯК заявляє, що завдяки низці рішень, прийнятих урядом, сьогодні усунено всі перешкоди для початку будівництва нового терміналу Львівського аеропорту.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар директора бюро Леся БАШНЯК.

«Цього тижня Львівська ОДА отримала 10 мільйонів гривень для викупу земельних ділянок та гаражів розташованих поблизу аеропорту. Без цього кроку не можливо розпочати будівництво нового терміналу», − сказав І.ШЕВЛЯК. Він звернув увагу, що це ледь не перший приклад впровадження механізму викупу об’єктів приватної власності для суспільних потреб, який став можливим завдяки внесеним у червні змінам до закону про організацію та проведення Євро-2012 в Україні.

На думку директора Координаційного бюро, переговори з приватними власниками ділянок та гаражів могли затягнутися на роки, а Львів не зміг би збудувати новий термінал та прийняти Євро-2012. Разом з тим, наголосив він, жоден власник не постраждав.

«Мова йде не про вилучення, а про викуп, який здійснюється за ринковою ціною на підставі незалежної експертної оцінки. Закон враховує як інтереси приватного власника, так і потреби підготовки до чемпіонату», − підкреслив І.ШЕВЛЯК.

Проект будівництва терміналу аеропорту «Львів» цього року розробила компанія «Тебодін Україна». Він передбачає площу близько 39 тис. кв. м, пропускну спроможність − 1 тис. пасажирів на час. Очікується, що в ньому буде 54 місця для стоянки літаків Boeing-767.

Зараз Львівський аеропорт має злітно-посадкову смугу, здатну приймати повітряні судна зі злітною масою до 350 тонн, і аеровокзал з пропускною спроможністю 240 пасажирів на час.

+++

До Євро-2012 львів`яни підготували першу показову автомагістраль

  

Ігор Бачун

Укрінформ

04.09.09

Першою показовою міською магістраллю до Євро-2012 стане одна з найбільших і найжвавіших вулиць Львова − Наукова, яка поєднає майбутній стадіон з прикордонними трасами, аеропортом і залізничним вокзалом. На початку наступного тижня її відкриють для проїзду транспорту.

 

Як повідомила прес-служба міськради, загалом на ремонтні роботи було затрачено понад 11 мільйонів гривень − 7 млн у 2008-му і  4,247 млн цьогоріч. За цю суму проведено укладку дорожнього полотна і тротуарів внутрішнього проїзду. Що ж стосується влаштування понижених переходів, заїздів, «кишень» тощо, то на їх влаштування потрібно ще близько 6 млн грн. «Це не враховуючи коштів на встановлення 9 світлофорних об`єктів», зазначив начальник міського управління інженерного господарства Андрій Чернецький.

 

Загальна вартість проектно-кошторисної документації вул. Наукової складає 42 млн грн. Проте підприємства «Львівтеплоенерго» і «Львівгаз», чиї комунікації пролягають на цій території, за власні кошти провели реконструкцію та заміну своїх мереж. Частково роботи виконав і «Львівводоканал».

  

За таким же прикладом до Євро-2012 буде вестись й оновлення й інших важливих магістралей міста, які планується задіяти для оперативного переміщення вболівальників. Їх перелік деталізують експерти УЄФА з транспортної інфраструктури, котрі задіяні до підготовки Плану мобільності. Він розробляється спільно з німецьким консорціумом PTV AG-VCDB GMBH, що взявся допомогти Львову у створенні ефективної системи управління транспортними потоками в місті. Вона розрахована на період до 2030 року і водночас повинна забезпечити швидке та зручне пересування від аеропорту, вокзалу, з кільцевої дороги до стадіону і центру Львова та у зворотних напрямках уже під час фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

+++

Міністр Юрій Павленко ознайомив народних депутатів України з ходом виконання робіт з реконструкції стадіону НСК «Олімпійський»

Kmu.gov.ua

04.09.09

4 вересня 2009 року на запрошення Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту Національний спортивний комплекс «Олімпійський» відвідали народні депутати України.

З проектною командою на чолі з Міністром України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрієм Павленком зустрілись народні депутати Равіль Сафіуллін, Володимир Філенко, члени комісії Володимир Яцуба, Юрій Колоцей.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко ознайомив народних обранців з проектом реконструкції стадіону. Під час зустрічі було обговорено та проаналізовано стан виконання графіку будівельно-монтажних робіт. На запитання членів ТСК відповіли заступник Міністра Ростислав Карандєєв, в.о. генерального директора ДП НСК «Олімпійський» Олександр Білокур, віце-президент АТ ХК «Київміськбуд» Василь Можар, головний інженер Олександр Галицький та інші спеціалісти.

Юрій Павленко підкреслив, що за річний період у підготовці НСК «Олімпійський» було здійснено великий обсяг роботи. Зокрема, завершені демонтажні роботи, роботи з влаштування прохідного комунікаційного колектора та перенесення інженерних мереж з-під стадіону. Завершені роботи з підсилення фундаментів верхнього ярусу трибун та північного в'їзду в чашу спортивної арени. Виконані роботи з влаштування фундаментів підпірних стін та естакади. Будівельники почали зводити залізобетонний каркас естакади та об’їзної дороги. Тривають роботи з формування нижнього ярусу трибун. Також споруджується зона обслуговування вболівальників та VIP-зона. Почались відновлювальні роботи трибун верхнього ярусу.

Оглянувши роботи на всіх цих ділянках на НСК «Олімпійський», депутати на власні очі пересвідчились, що на стадіоні розгорнуті потужні будівельні роботи згідно з затвердженим проектом.

«Сьогодні усі роботи з реконструкції виконуються згідно графіку, узгодженого з УЄФА. Роботи ведуться у дві-три зміни, безперебійно, на кількох ділянках одночасно», − зазначив Міністр.

«Кожна копійка, яка витрачається на підготовку НСК «Олімпійський» проходить трирівневий контроль − державний, громадський, правоохоронний, на етапах затвердження кошторису, видачі коштів і звітності виконавця робіт», − зазначив Міністр. Важливо і те, що спортивні споруди, включно з НСК, за рішенням виконкому УЄФА у Бухаресті отримали найменше критичних зауважень. Навпаки, у своїх звітах експерти УЄФА впевнено говорять про те, що стадіон буде готовий − вчасно і зданий згідно вимог класу «Еліт».

Міністр Юрій Павленко наголосив, що всі дії, які зараз здійснюються з реконструкції  стадіону, є відкритими, прозорими, доступними, і вони у повній мірі відповідають українському законодавству. Темпи, якими проводиться реконструкція головної спортивної арени, система погодження, контролю, звітності й інших дій є унікальними для України з точки зору оперативності прийняття рішень, наголосив Юрій Павленко.

Юрій Павленко підкреслив, що сьогодні українська влада повинна працювати як одна команда, щоб підвищити віру українців в цей проект.

Нагадаємо, минулого тижня Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко запросив  Голову Верховної Ради України Володимира Литвина та народних депутатів відвідати Національний спортивний комплекс «Олімпійський» для ознайомлення з ходом робіт з реконструкції стадіону в межах програми підготовки до Євро 2012.

Трансляцію реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський» можна побачити в режимі онлайн.

Для перегляду онлайн-відео створено спеціальний сайт www.video.untc.net. Перейти на трансляційний канал можна як з сайту інформаційного центру http://euro2012.ukrinform.ua/, так і з офіційного сайту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту www.msms.gov.ua.

Розробником і виконавцем проекту онлайн-трансляції став Національний оператор зв'язку компанія «Українські новітні телекомунікації» (ТМ UNTC).

+++

Новий стадіон НСК «Олімпійський» збереже легкоатлетичну складову

Kmu.gov.ua

04.09.09     

Національний спортивний комплекс «Олімпійський» залишиться багатофункціональною ареною. На цьому наголосив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час зустрічі з народними депутатами на НСК «Олімпійський».

Міністр підкреслив, що стадіон відповідатиме не тільки вимогам УЄФА, але й стандартам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. В подальшому НСК «Олімпійський» буде центром підготовки для легкоатлетів. Крім футбольних матчів, на арені будуть проводитися міжнародних легкоатлетичних змагань.

Згідно проекту реконструкції, для розвитку легкоатлетичних видів спорту передбачені вісім бігових доріжок, сектори: для стрибків в довжину, потрійного стрибка, штовхання ядра, метання молоту, метання диску та спису, стрибків з жердиною та в висоту, забігів на 100 м та 100 м з бар’єрами.

Водночас структура комплексу згідно проекту реконструкції стадіону передбачатиме покращення умов для тренувань та відновлення спортсменів, тренерів та суддів.

На першому ярусі VIP-корпусу запроектовані приміщення спортивного та оздоровчого призначення: 4 командні роздягальні з душовими та санвузлами, тренерські, приміщення для суддів, зони для розминання, приміщення по організації допомоги матчів. У кожній роздягальні − 11 душових кабін, 5 умивальників з дзеркалами, 1 умивальник для ніг, 1 піддон для очищення взуття, 6 санвузлів, приміщення для сушки взуття та спортодягу. При кожній роздягальні запроектована зона релаксації з басейном та масажним кабінетом.

У складі медичних приміщень передбачені приміщення для лікарського обстеження гравців і суддів, приміщення допінг-контролю, які оснащені необхідним медичним обладнанням та меблями. Для надання невідкладної допомоги спортсменам запроектовано пункт першої медичної допомоги.

У VIP-зоні на підземному поверсі передбачені складські приміщення для зберігання інвентаря, зокрема, окрема комора для шестів.

Роботи з відновлення легкоатлетичних бігових доріжок на стадіоні будуть проведені після завершення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Загалом згідно проекту необхідно демонтувати синтетичне покриття доріжок,  підняти рівень доріжок до рівня футбольного поля шляхом засипки щебеню траншей рекламних щитів, влаштування монолітної залізобетонної плити, укладка сучасного синтетичного покриття. На усі роботи, тривалість яких визначена терміном 6 місяців, передбачено виділення коштів на суму 12 326, 704 тис грн.

На час проведення чемпіонату на легкоатлетичних доріжках будуть розміщені рекламні щити.

За словами Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, легкоатлетичний манеж є важливою частиною в історії НСК «Олімпійський». «На ньому виросли 7 поколінь українських спортсменів. Легкоатлетичні доріжки пам’ятають ще Олімпіаду 1980-го. Завдяки славетній історії, реконструкції, зручному розміщенню у центрі Києва Національний спортивний комплекс «Олімпійський» стане центром розвитку олімпійського спорту в Україні», − зазначив Міністр.

Юрій Павленко повідомив, що найближчим часом на НСК «Олімпійський» буде проведено День відкритих дверей спільно з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою та президентом Федерації легкої атлетики України Валерієм Борзовим.

Проект «Реконструкція існуючих та будівництво нових об'єктів НСК «Олімпійський» розроблений генпроектувальником − німецькою компанією GMP, та адаптований до вітчизняних будівельних вимог − персональним архітектурним бюро «Ю. Серьогін».

+++

Симоненко считает всех основных претендентов на президентское кресло техническими

Uadaily.net

04.09.09

Виктор Ющенко, Виктор Янукович, Юлия Тимошенко и Арсений Яценюк являются техническими кандидатами и на их дальнейшую деятельность уже есть технический заказ. Об этом сегодня на пресс-конференции в Днепропетровске заявил лидер Компартии Украины, председатель парламентской фракции коммунистов Петр Симоненко, передает пресс-служба Компартии.

«Еще в 2007 году мы предупреждали, что Верховную Раду досрочными выборами превратят в «клуб олигархов». Сегодня мы это и наблюдаем. Сегодня ведется жестокая борьба между этими кланами за то, кто будет сидеть в кресле президента. Сейчас решается, кто из них какого «пахана» выберет в президенты. Все, повторяю, все они − «технические кандидаты» − Ющенко, Янукович, Тимошенко, Яценюк. В их карманы уже положены огромные суммы денег все теми же олигархами. Там уже все проплачено. На их дальнейшую деятельность уже есть технический заказ и техническое задание. Все решают спонсоры», − сказал Петр Симоненко.

Петр Симоненко также заявил, что «помимо всех проблем, которые сегодня существуют в экономике Украины, кризис усиливается еще и тем, что во власти происходит колоссальное вымывание денег».

«Хочу подчеркнуть: колоссальное вымывание средств из реальной экономики. Решение, которое было принято парламентом о финансировании программы к Евро-2012 − тому подтверждение. Две крупнейшие по численности фракции — «Регионы» и БЮТ, вытащили из государственного бюджета и уже разделили между собой 10 млрд. грн. Таким образом не предоставляется возможность оказать поддержку конкретным предприятиям», − сказал Петр Симоненко.

+++

Тисячі помилок при будівництві об'єктів до Євро-2012 у Польщі

2012ua.net

05.09.09

Брак захисних касок і гарантій перед падінням з висоти, погано змонтовані підмостків, а також брак гарантій електричних пристроїв перед механічним пошкодженням − то головні упущення, підтверджені  Державною Інспекцією Роботи під час контролю будівництва об'єктів, пов'язаних з ЄВРО 2012.

Спеціалісти проінспектували близько 2 тис. будівництв і реконструкцій стадіонів, доріг і автобанів, а також інших об'єктів. Проконтролювали близько 1900 працедавців, які надають роботу близько 31 тисячі працівників.

Більшість підприємств, що проводять будови, являли собою малі установи, виконують роботи, як субпідрядники. Тому перевірку концентрували, головним чином, на цих установах.

Після проведення інспекції видано 1277 рішення про призупинення робіт у зв'язку з безпосередньою загрозою для життя або здоров'я. Вручено також 893 карні мандати, в 48 випадках направлено висновки до міського суду, а також 4 повідомлення до прокуратури.

+++

Відкритий лист до представників органів влади

Komitet12.org.ua

04.09.09

Королівське товариство, що виступає проти жорстокого ставлення до тварин − RSPCA.

Патрон товариства − Королева Великобританії.

2 вересня 2009.

Відкритий лист до представників органів влади.

Я пишу від імені RSPCA, найстаршої і найбільшої у світі організації з захисту тварин. Наша організація має 500.000 членів, вона працює

в 30 країнах включно з Україною.

Україна спільно з Польщею 2012р. проводитиме чемпіонат Європи з футболу. Ми висловлюємо глибоку стурбованість тим фактом, що під час підготовки до проведення цього турніру представники органів влади України вживають антигуманні методи для знищення безпритульних тварин. Повідомлення з Києва та інших міст показують, що представники влади навіть збільшили кількість знищуваних безпритульних тварин, вживаючи жорстокі методи, які не відповідають глобальним стандартам щодо гуманного відношення до тварин, включаючи і безпритульних тварин, прийнятих Світовою Організацією з охорони здоров’я тварин OIE Ці стандарти покладені і в основу Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Однак за участі представників влади проводяться масові отруєння в Києві та в інших містах України. Цей метод не тільки антигуманний, а й неефективний, він не вирішує проблеми безпритульних тварин. Проблема безпритульних тварин має вирішуватися тільки гуманним шляхом таким як систематичною стерилізацією тварин та їх вакцинацією.

RSPCA має досвід роботи в Україні з представниками влади. Для вирішення проблеми безпритульних тварин було проведено низку семінарів, конференцій, навчань для ловців тварин, використовуючи гуманні методи та проведення стерилізації тварин.

В 2003 році RSPCA провели навчання для представників влади Афін перед проведенням Олімпійських Ігор в Греції. В Афінах також існує проблеми з безпритульними тваринами, однак наші спільні дії принесли позитивні результати і по відношенню до тварин з боку органів влади не було вчинено негуманних дій.

Я сподіваюсь, що органи влади переглянуть своє ставлення до безпритульних тварин і почнуть вирішувати проблему не шляхом їх знищення, а шляхом проведення широкомасштабної кампанії зі стерилізації.

З глибокою повагою, Давид Бовлз Голова Міжнародного Департаменту RSPCA

+++

Будівництво стадіону у Варшаві: Прискорення робіт

2012ua.net

07.09.09

Інженери технічного виконавця будівництва національного стадіону змінили систему будови десяти з дванадцяти сходових кліток, які опиняться в будівлі стадіону, таким чином, прискорять частину будівельних робіт, − проінформував в неділю директор будови, від імені виконавця консорціуму Alpine Construction Polska, Марцин Зареба.

− Починаючи з суботи одна з 12 кліток росте угору зі швидкістю 2 см на годину, − додав Зареба.

Роботи по бетонуванню сходових кліток триватимуть 2 тижні, 24 години на добу, незалежно від атмосферних умов.

+++
ФУТБОЛ

 

Футбольные журналисты против судьи Сиренко

Mignews.com.ua

06.09.09

В воскресенье, 6 сентября, в поселке Счастливое на базе ФК «Арсенал» состоялся футбольный матч команды «Арсенал» со сборной журналистов «Медиа». Команда «Арсенал» практически основным составом (за исключением Йонуца Мазилу, который отстаивал цвета национальной сборной Румынии) обыграла журналистов со счетом 9:0, сообщает корреспондент MIGnews.com.ua.

Во время пресс-конференции руководства ФК «Арсенал» спортивные журналисты (их на базу приехало более 50 из различных СМИ, освещающих футбол), задавали вопросы касательно несправедливого по их мнению судейства в матче 6-го тура «Закарпатье» − «Арсенал» и возмутительных действий судьи Владимира Сиренко из Симферополя.

Нарушив привычный ход пресс-конференции, президент ФК «Арсенал» Вадим Рабинович обратился к журналистам: «Кто из вас считает, что действия судьи Сиренко в матче с «Закарпатьем» было несправедливым, поднимите руки». Практически все журналисты подняли руки, осуждая действия арбитра.

 

Интересно, прислушаются ли к их мнению те, кто инспектирует в Федерации футбола Украины работу судей, или пойдут против мнения журналистов?

+++

Рабинович: «Сделаю все, чтобы Сиренко не было в Премьер-лиге»

Владимир Мыленко

Football.ua

06.09.09

Старый-новый владелец Арсенала дал сегодня пресс-конференцию на новой клубной базе.

Впрочем, база эта еще не совсем клубная. По словам господина Рабиновича, переговоры по поводу ее выкупа у Юрия Киндзерского ведутся и уже находятся на завершающей стадии. «Думаю, зимой эта база станет целиком и полностью нашей», − подытожил главный канонир.

На вопрос относительно каких-либо изменений в делах стадионных, Вадим Рабинович ответил коротко: «Да ничего не изменилось, по-прежнему ждем решения о выделении нам земельного участка под 35-тысячную арену». Идею присутствующих журналистов построить стадион прямо в Счастливом на базе (там, кстати, есть поле с трибуной, на котором играла Княжа) Рабинович развил неожиданным образом: «Киндзерский нам это уже предлагал. Мы даже рассматривали вариант с пятитысячным стадиончиком. Но − кто будет приезжать в Счастливое на футбол?»

А главной темой разговора стало судейство симферопольца Владимира Сиренко в матче Закарпатье − Арсенал. Конкретно − назначенный в ворота гостей пенальти и удаление вратаря канониров Виталия Ревы. Президент Арсенала в очередной раз наградил действия судьи нелестными эпитетами и пообещал, что сделает все возможное, чтобы этот арбитр больше никогда не судил поединки Премьер-лиги. (Кстати, эту же информацию Вадим Рабинович озвучил и в приватном разговоре с главным тренером команды Александром Заваровым)

+++

Бышовец: Украинский футбол слабее российского

News.livesport.ru

05.09.09

Известный тренер Анатолий Бышовец призвал не переоценивать победу донецкого «Шахтера» в последнем в истории розыгрыше Кубка УЕФА, отметив, что она не является показателем силы клубного футбола в стране.

«Не будем переоценивать этот успех. Здесь уровень команд очень сильно уступает Лиге чемпионов. Еще по выступлениям ЦСКА и «Зенита» в Кубке УЕФА мы помним, что иногда соперники по разным причинам выставляли против них второй состав. Конечно, украинский клубный футбол, в первую очередь киевское «Динамо» и «Шахтер», прибавил в классе. Но не настолько, чтобы говорить о великом прорыве или прогрессе.

Он уступает российскому. Если на Украине, как и в Шотландии, вся интрига чемпионата сходится на традиционном противостоянии двух клубов, то в России претендентов на звание чемпиона побольше.

Чтобы развиваться дальше, и в России, и на Украине стоит сократить число легионеров до пяти. Уменьшение этого числа может ослабить шансы на успех в еврокубках. А ослабление лимита ослабит сборную. Ведь в составе киевского, донецкого и некоторых российских клубов в матчах еврокубков порой выходило на поле по 2-3 украинских или российских футболиста. Вполне уместным вижу введение обязательного включения в заявку своих, клубных воспитанников», − цитирует Бышовца «Эхо Планеты».

+++

Отбор ЧМ-2010. Украина − Андорра. С Англией так не прокатит…

Тимофей Сафонов

Profootball.com.ua

06.09.09

Украина-Андорра (uefa.com)Одним из основных упреков, которые я слышу, знакомясь со мнениями читателей о своих статьях, является то, что я всегда пытаюсь оправдать родную команду, даже в матчах «Динамо» на групповом этапе Лиги Чемпионов двухлетней давности против «Манчестер Юнайтед», «Спортинга» и «Ромы» находя какой-то позитив среди всепоглощающей критики. Согласен, всегда хочется быть оптимистом и верить в светлое будущее, которое настанет, если не очень скоро, то уж точно скоро. Так, если отойти от одного из основных постулатов журналистской профессии − объективности, и руководствоваться чистейшим оптимизмом, то есть смотреть на отчетный матч «в розовых очках», то можно сказать, что 5:0 на официальном уровне − вполне серьезный результат, который, несомненно, добавит поинты в актив украинской команды. Однако, если бы любителей футбола интересовал в этой игре один лишь  результат, то не видать игрокам ошеломляющих гонораров, клубам − баснословных рекламных контрактов, а стадионам − регулярной посещаемости… В футболе, кроме результата, нас интересует и процесс его достижения, что и заставляет нас после тяжелого трудового дня бороться со сном на диване, просматривая все доступные трансляции, наслаждаясь каждым финтом любимых исполнителей, в любую погоду, будь то снег или дождь, присутствовать на стадионе, чувствуя свою причастность к тем свершениям, что творятся на зеленом газоне в нескольких метрах от нас! А процесс сознательных болельщиков как раз не очень-то и радовал.

Украина − Андорра 5:0

Голы: Ярмоленко, 18; Милевский, 45, 90-пен; Шевченко, 72-пен; Селезнев, 90+5-пен

Украина: Пятов, Мандзюк, Кучер, Тимощук, Чигринский, Шевченко (Гоменюк, 81), Гусев (Гай, 71), Воронин (Селезнев, 65), Ярмоленко, Милевский, Кобин

Андорра: Гомес, Айяла, Мартинес, Сонехе, Сильва, Велс, Пуйоль, Виейра (Эскура, 76), Тоскано (Морейра, 85), Хименес, Морено (Гарсия, 82)

Предупреждения: Воронин, 25 − Пуйоль, 34; Морейра, 90; Айяла, 90+4

При всем моем уважении как к андоррскому футболу в принципе, так и к национальной сборной этой замечательной страны в частности, Андорра − не тот соперник, с которым в преддверии жизненно-важных матчей с англичанами и белорусами можно позволять себе так играть… Естественно, все, кто в прекрасный солнечный день нашли время прийти на стадион и насладиться игрой сборной в рамках отбора на чемпионат мира 2010 года, заблаговременно знали, что идут смотреть, как Украина будет выигрывать. Более того, выигрывать с большим счетом. Более того, играя красиво и даря болельщикам настоящее шоу. Действительно, почему бы и нет? Ведь на поле собрались представители практически всех сильнейших чемпионатов Европы: и Бундеслига вам тут, и Примера, и даже игрок наиболее популярного на сегодняшний день европейского чемпионата − английской Премьер-Лиги. Не дать−не взять − звезды. А где же шоу?! Конечно, была куча моментов, 5 из которых вылились во взятие ворот соперника, но давайте будем честными перед самими собой? Был ли соперник? Уже со стартового свистка сборная Андорры практически полным составом засела в оборону собственных ворот, полностью и бесповоротно отдав преимущество хозяевам, которым только и оставалось, что обстреливать ворота соперника. Этим-то, недолго думая, игроки в желто-синих футболках и занялись, однако тут перед всеми «мыслящими» болельщиками, к коим, с вашего позволения, причисляю и себя, большими и толстыми буквами предстал вопрос реализации… Уже на третьей минуте Гомес мог доставать мяч из сетки после Удара Ярмоленко, поразившего перекладину. Через еще три минуты счет мог становиться 2:0 − после удара все того же Ярмоленко сборную Андорры спас один из полевых игроков. Практически каждую минуту возникала одна, а то и две, атаки со стороны украинцев, однако счет удалось размочить лишь на 18-ой минуте, когда после навеса Олега Гусева со штрафного, неудачник 3-ей и 6-ой минуты все-таки воплотил свои старания в забитый гол. Естественно, что после гола большая часть людей, наблюдавших отчетный матч и отдававших предпочтение команде А. Михайличенко, вздохнули облегченно с мыслями о предстоящем неповторимом футбольном зрелище, однако уже через 2 минуты капитан команды − зановообретенный динамовец Андрей Шевченко − повторил подвиг Ярмоленко в дебюте матча и тоже попал в перекладину. Несмотря на стабильное огромное количество моментов, счет удвоился только в конце тайма, когда Милевский замкнул подачу Воронина со штрафного…

Во втором тайме ситуация практически не поменялась, если не считать того, что андоррцы начали его достаточно агрессивно, продержав, впрочем, этот темп не так уж и долго, чтобы каким-то образом повлиять на ход и результат игры… Начиная же с 72 минуты на поле действительно началось долгожданное шоу, с Артемом Милевским в главной роли − за менее, чем 20 минут, капитан «Динамо» заработал 2 пенальти, дав один из них пробить «блудному сыну» украинского футбола, недавно вернувшегося из «Челси», а другой, реализовав сам. Точку в матче поставил еще один одиннадцатиметровый удар, поставленный также в добавленное время, и реализованный Селезневым.

Против Андорры − на «отлично», однако что-то мне подсказывает, что в октябре в Днепропетровске мы поменяемся с командой в красно-белой форме ролями и вряд ли, придерживаясь такого же стиля игры, сможем дать бой англичанам и рассчитывать на столь нужные нынче очки… На данный момент мы занимаем третью позицию, отставая 7 очков от лидеров − представителей Туманного Альбиона и на 3 от Хорватии, которая, впрочем, сыграла как раз на один матч больше, чем Украина.

Хотелось бы также сказать пару слов про куда более глубокий вопрос, чем проблема набора очков и обретения заветных путевок на ЧМ в Южной Африке − вопрос культуры, в особенности культуры украинских болельщиков, а, может, даже не столько культуры сколько какого-то рода сознательности… Все дело в том, что на отчетном матче в Киеве присутствовал очень важный для нашей страны почетный гость − президент УЕФА Мишель Платини, который, как мы знаем, находится в стадии принятия решения, быть ли Евро-2012 в Украине, или, по крайней мере, если даже и быть, то пройдет ли финал этого грандиозного и невероятно ожидаемого всей страной мероприятия в Киеве или Варшаве. При этом присутствие столь важного для судьбы всей страны гостя ни в коем случае не остановило наших доблестных болельщиков от потасовки на трибунах, а затем и использования запрещенных на подобных мероприятиях «файеров». Более того, отличилась и охрана стадиона, не посчитавшая нужным убрать с газона брошенную дымовую шашку… Я уже молчу о потасовке, возникшей после финального свистка и обошедшей внимание болельщиков, смотревших трансляцию по телевизору, и вызванной футболкой Воронина, которую взрослые и с виду вполне самодостаточные молодые люди никак не хотели уступить и, насколько я знаю, так и не уступили, маленьким деткам, для которых, возможно, этот элемент формы кумира является такой же заветной мечтой, как авто марки «Бэнтли» для вашего покорного слуги… Еще можно было бы и писать, и писать о разных аспектах  культуры украинских болельщиков, но, хочется выразить надежду, что на данный момент мы находимся на переходной стадии, и впереди у нас − счастливое будущее, с культурными и законопослушными болельщиками и сознательными футболистами, готовыми жертвовать собой и через «не могу» идти к успеху, защищая честь «жовто-блакытного» прапора, который не устает развиваться над стадионом… Впереди у нас, пожалуй, самое тяжелое испытание − игра со сборной Англии, бесспорным фаворитом нашей группы, поэтому пожелаем удачи ребятам Алексея Михайличенка, и в свою очередь не будем уставать «держать кулачки» за родную команду и лениться проехать пару часов в поезде, дабы своим звонким голосом и шумными аплодисментами лично поддержать ребят на «Dnipro Arena», скрашивая все тяготы и лишения борьбы за путевки в Южную Африку. Увидимся в Днепропетровске!

+++

 

Отбор к ЧМ-2010. Украина − Андорра. Послематчевая пресс-конференция тренеров

Сергей Сытник

Ua-football.com

05.09.09

Алексей Михайличенко (главный тренер сборной Украины)

− Всегда тяжело играть против таких команд. Я предупреждал ребят, что когда команда на протяжении 10 лет играет по одной и той же тактике − отбивается с первой по 90-ю минуты − то она может выглядеть очень хорошо. Да, у них не хватало мастерства, но была надлежащая самоотдача. 10 человек стояли сзади, и нам было важно расшатать их оборону. Мы создали массу моментов, но, к сожалению, хромала реализация. А без этого даже самая удачная тактика не работает. Если бы в первом тайме мы реализовали хотя бы каждый второй момент, то второй тайм не был бы таким нервным, и игра складывалась бы совершенно по-другому. А так мы понимали, что 2:0 − результат не совсем достаточный для нашего турнирного положения, появилась нервозность, и мы не забивали с трех-пяти метров.

Но команда очень хотела забить как можно больше, и быть может, не смогла вовремя успокоиться, что и помешало реализовать все то, что мы создали. По содержанию игры считаю, что мы правильно выбрали тактику и построили игру против сборной Андорры.

− А в чем собственно заключалась выбранная тактика?

− Играть широко, с быстрыми переводами мяча с фланга на фланг. Андоррцы насытили оборону. Если мы принимали мяч спиной к воротам, то практически все время теряли его. Но как только следовала быстрая передача на фланг, защитники не успевали перекрывать зоны и наши ребята обостряли игру.

Мы призывали к быстрому владению мячом и фланговым развитиям атак. Гости играли довольно грамотно и постоянно применяли коллективный отбор мяча. Но когда нам удавалось быстро разыграть мяч и доставить его на фланг, сразу возникали опасные моменты. Ну и, конечно же, мы акцентировали внимание на «стандартах» и в некоторых из них преуспели. Я не говорю о пенальти.

− После этого поединка уже можно говорить о матче с Белоруссией. Чего ждать от сборной в Минске?

− По-сути мы уже начали готовиться к этой игре. Для начала хотим посмотреть оба матча белорусов с хорватами, чтобы иметь детальное представление о сопернике. Отталкиваясь от этого мы и будем разрабатывать стратегию на игру. Конечно же, в Белоруссию мы едем за очками. Соперничество выходит на финишную прямую и важность каждого матча можно вознести в квадратную степень.

− Вы не рисковали, выпуская на поле игроков, которые уже имели в пассиве желтые карточки и находились под угрозой дисквалификации?

− Безусловно, рисковали, поэтому и просили ребят играть предельно внимательно. Мы посмотрели поединки андоррцев и обратили внимание на то, что в некоторых эпизодах игроки этой сборной действуют артистично и могут спровоцировать соперника. В этой команде собраны бойцы, но если им не хватает мастерства, они могут сыграть грязно.

В матче с Белоруссией на поле раза четыре появлялись носилки, хотя ситуация этого и не требовала. Сегодня андоррцы также в некоторых эпизодах действовали артистично. Повторюсь, мы предупреждали, чтобы ребята не велись на провокации.

− Как вы оцениваете дебют Василия Кобина и Андрея Ярмоленко?

− Мы рисковали, ведь эти ребята в сборной провели всего три дня. Постарались настроить их как следует и, на мой взгляд, дебют можно считать удачным. Ярмоленко вообще отметился голом и результативной передачей, был одним из самых активных в матче. Думаю, мы не ошиблись, доверив ребятам место в стартовом составе.

− Вы не считаете, что надо было насытить среднюю линию, чтобы было кому передачи раздавать, а не ставить в старте сразу четырех нападающих?

− Тяжело ответить на этот вопрос, потому что у меня не такое образование как у Вас... Я только сегодня проснулся и решил: а давайте сыграем так. Если бы проснулся позже, играли бы по-другому.

Не важно сколько игроков в нападении. К примеру, Артем Милевский сегодня играл ниже линии нападения. И если рассмотреть структуру игры, то считаю, что тактика была выбрана верно. А что вам собственно не понравилось? Я готов обсудить.

− Мне показалось, что в центре не было человека, который бы умело раздавал передачи.

− А вы посмотрите две-три игры Андорры и поймете, что насыщать средину поля это только играть на руку этому сопернику.

− После сегодняшнего матча вы уже определили «основу» на поединок с Белоруссией?

− Я не видел последних поединков белорусов и мне сложно говорить на эту тему. Кстати, Веремеев сейчас находится в Хорватии и мы также рассчитываем на предоставленную им информацию. Только после этого и определимся с тактикой и стартовым составом.

Давид Родриго (главный тренер сборной Андорры)

− Конечно, мы знали, что сборная Украины сильнее сборной Андорры, но мы не ожидали, что арбитр матча постоянно будет помогать хозяевам и назначать в нашу сторону столько штрафных и пенальти.

− Княжество Монако играет в первенстве Франции. Почему бы Андорре не собрать сильную команду и не заявиться в испанскую Примеру?

− Андорра это самостоятельная страна, которая получила признание в УЕФА и ФИФА и в ней проводится свой чемпионат.

− Вы признались, что Андорра слабее Украины. А почему бы вам не сыграть в открытый футбол, может, и пенальти было бы меньше?

− Когда против нас играет такая сильная сборная, как Украина, то играть в открытый футбол − проблематично. Все-таки нужно учитывать соотношение сил. Вот у вас сколько профессиональных футболистов?

− В сборной − все профессионалы.

− А во всей Андорре только 30 профессиональных футболистов, из которых и приходится выбирать. Но обычно мы не проигрываем с разницей больше чем в три мяча.

− Вы уже сыграли со всеми сборными в нашей группе. Что скажете о соперниках? Кто является фаворитом?

− Безусловным лидером является сборная Англии. Также очень сильная сборная Хорватии. Команда Белоруссии может выиграть у многих.

− Сегодня арбитр назначил три пенальти. Какой из них вы считаете ошибочным?

− Первый пенальти − совершенно несправедливый. 5:0 − это счет, который стал возможен только благодаря 11-метровым.

− Как вы оцениваете игру своей сборной?

− Первым таймом я остался недоволен, но во второй 45-минутке мои подопечные выглядели лучше. В принципе мы даже могли рассчитывать на гол престижа, но арбитраж в матче был несправедливым.

Підписатися на новини