Шевченко повертається і забиває

29 серпня

«Закарпаття» Ужгород − «Арсенал» Київ − 2:1 (Давидов, 36, Гомес, 83, з пенальті − Р.Гусєв, 65)

«Чорноморець» Одеса − «Дніпро» Дніпропетровськ − 0:1 (Гоменюк, 81)

«Кривбас» Кривий Ріг − «Іллічівець» Маріуполь − 0:2 (Ліма, 76, Тищенко, 90)

 

30 серпня

«Таврія» Сімферополь − «Ворскла» Полтава − 1:0 (Платон, 56)

«Металург» Запоріжжя − «Металіст» Харків − 0:2 (Джексон, 11, 84)

«Карпати» Львів − «Оболонь» Київ − 5:0 (Худоб'як, 10, 15, Зеньов, 40, Кузнєцов, 53, Батіста, 90+1)

 

31 серпня

«Шахтар» Донецьк − «Зоря» Луганськ − 3:1 (Левандовський, 28, Жадсон, 39, К.Кравченко, 90+1 − Лазарович, 9)

«Динамо» Київ − «Металург» Донецьк − 3:1 (Нінкович, 38, Ярмоленко, 44, Шевченко, 90+6, з пенальті − Танаса, 42)

 

Вольова перемога «Шахтаря»

У понеділок, 31 серпня, двома матчами завершився 6-й тур Прем’єр-ліги України. «Шахтар» та «Динамо» здобули однакові перемоги над своїми суперниками − 3:1. Гірники у двобої із «Зорею» опинилися у ролі наздогоняючих вже на 9-й хвилині зустрічі. Тарас Лазарович поцілив у ближній нижній кут «пострілом» із-за меж карного майданчика. Однак у середині тайму аналогічна ситуація повторилася у протилежних воріт − влучного удару завдав Маріуш Левандовський. За п’ять хвилин до перерви свій клас продемонстрував Жадсон, який майстерно поклав м’яч у сітку зі штрафного. А останнє слово сказав Костянтин Кравченко, котрий також зі «стандарту» не залишив шансів Ігорю Шуховцеву.

 

Пенальті від Шеви

У столиці «Динамо» приймало донецький «Металург». Кияни першими змінили цифри на табло − Артем Мілевський чудовою передачею вивів на ударну позицію Мілоша Нінковича, й той свого шансу не втратив. Проте невдовзі гості відігралися завдяки Чіпріану Танасі, який скористався помилкою Дениса Гармаша. І все ж таки на відпочинок підопічні Валерія Газзаєва пішли з перевагою у рахунку, коли за хвилину до завершення першої половини гри найспритнішим після розіграшу кутового виявився Андрій Ярмоленко. На початку другого тайму стадіон вигукнув овацією на честь Андрія Шевченка. Екс-нападник «Мілана» і «Челсі» замінив Гармаша. Шева віддячив вболівальникам забитим голом вже у компенсований арбітром час, реалізувавши пенальті, котрий він сам й заробив.

 

Єщенко не врятував

У суботу та неділю відбулися інші шість матчів туру. Перші очки здобуло «Закарпаття», котре вдома виявилося сильнішим за «Арсенал». Перемогу команді Ігоря Гамули приніс влучний удар Гомеса з пенальті, призначеного за фол голкіпера «канонірів» Віталія Реви проти Сергія Давидова. Арбітр матчу Володимир Сіренко за це порушення покарав воротаря киян червоною карткою. Оскільки всі заміни Олександр Заваров вже використав, пост номер один зайняв Андрій Єщенко. Втім, стати героєм поєдинку захиснику не судилося, хоча він й вгадав напрямок польоту м’яча. А відкрив рахунок все той же Давидов, котрий довів до логічного завершення розіграш кутового. Відновив рівновагу у середині другого тайму Ролан Гусєв, але далі був пенальті…

 

Тріумф гостей

Ще у двох матчах суботи перемоги святкували гості. «Дніпро» переграв «Чорноморець» завдяки старанням Володимира Гоменюка, котрий головою переправив м’яч у сітку воріт Євгена Ширяєва після ауту у виконанні Віталія Денисова. А «Іллічівець» оформив для «Кривбаса» шосту поспіль поразку. Все найцікавіше в цьому протистоянні відбулося після перерви. На 76-й хвилині Ліма замкнув передачу Костянтина Ярошенка, а на останній хвилині Ігор Тищенко майстерно розібрався із захисником господарів та встановив остаточний результат.

 

Диво-гол Джексона
У неділю «Таврія» святкувала мінімальну вікторію над «Ворсклою». Долю зустрічі вирішив єдиний м’яч, забитий Русланом Платоном після прострілу Дениса Голайда. У Запоріжжі соло видав форвард «Металіста» Джексон Коельо, який двічі засмутив голкіпера «Металурга» Дмитра Безотосного. Яскравим вийшов другий гол бразильця − м’яч після його удару зі штрафного метрів з сорока влучив у верхній кут. Гольову феєрію подарували своїм вболівальникам футболісти «Карпат». Підопічні Олега Кононова завдали нищівної поразки «Оболоні», відзначившись п’ять разів та залишивши власні ворота на замку. У складі львів’ян дубль до свого активу записав Ігор Худоб’як.

Підписатися на новини