Турецький «душ»

Україна − Туреччина − 0:3 (0:0).

Голи: 0:1 Шанлі (58), 0:2 Четін (62), 0:3 Хаміт Алтинтоп (65).

Україна: Шовковський, Мандзюк, Кучер, Тимощук, Русол (Чигринський, 46), Гай (Назаренко, 46), Гоменюк (Мілевський, 46), Селезньов (Шевченко, 46), Шевчук (Ярмаш, 46), Ротань, Калиниченко (Гусєв, 46).

У товариському поєдинку, що передує заключним матчам відбірного турніру ЧС-2010, національна збірна України поступилася на власному полі команді Туреччини з рахунком 0:3.

Експериментальний склад

У першому таймі Олексій Михайличенко, як і обіцяв напередодні, вирішив здебільшого надати перевагу тим, хто постійно викликається до табору національної збірної, однак не має в ній постійної ігрової практики. Проте відсутність налагоджених зв’язків в стані «синьо-жовтих» не могла не позначитися, насамперед, при веденні наступальних дій. Фактично протягом першого тайму господарі провели лише одну атаку, що могла призвести до голу, однак Володимир Гоменюк, опинившись на вістрі, перетримав м’яча, і слушну нагоду було втрачено.

Фатальна семихвилинка

Утім, і турки не надто часто загрожували у першому таймі воротам Олександра  Шовковського. Запам’ятався хіба що вихід на зручну позицію Аммана, а також «постріли» з-за меж карного майданчика Хаміта Алтинтопа, з якими впорався голкіпер «синьо-жовтих». По тому, як одразу по перерві у складі господарів з’явилися одразу шість «свіжих» виконавців, котрі зазвичай претендують на місце в основному складі, здавалося, що у грі повинен наступити перелом. Він і наступив, однак… на користь гостей. Протягом якихось семи хвилин підопічні Фатіха Теріма тричі відзначились у воротах суперників: після виходу тет-а-тет з воротарем, ударом головою після подачі з флангу, а також в результаті багатоходової комбінації.

Слабка інтрига

Відтак, з точки зору остаточного підсумку гра втратила будь-який інтерес, інтрига залишалася лише стосовно того, чи вдасться господарям забити гол престижу. Та попри нагоди, що їх мали Олег Гусєв, Андрій Шевченко та Артем Мілевський, рахунок так і залишився незмінним. Тож − 0:3, і тренерам української збірної напередодні поєдинків проти Андорри та Білорусі є над чим поміркувати.

Програш «по-товариськи»

Олексій Михайличенко на післяматчевій прес-конференції зазначив, що він не сподівався ані на такий непристойний рахунок, ані, ще більше, на таку слабку гру у виконанні його підопічних. «Найбільше мене засмутило те, що ми поступалися у швидкості роботи з м’ячем, маневрів і прийняття рішень, переходу з оборони в атаку. Я розумію, що з моменту нашої останньої зустрічі пройшло чимало часу, але ж не настільки, щоб забути про ті основи, відповідно до яких ми прагнемо грати. Втішати в цьому випадку може хіба що той факт, що ми поступилися в контрольному поєдинку»,  − підсумував він.  

Підписатися на новини