Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ЕВРО-2012

 

 

Платіні: усе, що ми мали сказати Україні, сказали

Unian.net

27.07.09

Президент Європейського футбольного союзу (УЄФА) Мішель ПЛАТІНІ спростував інформацію про те, що працівники УЄФА нібито таємно їздять Польщею і перевіряють стан готовність країни до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.ПЛАТІНІ заявив під час дводенного візиту до Польщі.

Президент УЄФА дуже позитивно оцінив підготовку Польщі до проведення фіналу європейської футбольної першості 2012 року.

«Не маю жодних сумнівів, що Польща організує Євро-2012», − сказав він.

Водночас М.ПЛАТІНІ вкотре зауважив, що УЄФА непокоїть підготовка України до чемпіонату, запевнивши, що союз не має жодного плану «Б» і сподівається, що українці встигнуть із приготуваннями.

«Усе, що ми мали сказати Україні, сказали. Там є тільки одне місто, яке на сьогодні готове, − це Київ», − сказав М.ПЛАТІНІ, якого цитує TVN24.

М.ПЛАТІНІ нагадав, що українці мають час до кінця листопада, аби виправити недоліки в підготовці до Євро-2012, після чого в грудні виконавчий комітет УЄФА ухвалить остаточне рішення про міста, які прийматимуть чемпіонат.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що УЄФА нібито не довіряє офіційним доповідям польської та української сторони й самостійно перевіряє стан підготовки до Євро-2012, таємно посилаючи своїх представників в Україну та Польщу.

Довідка УНІАН. Виконком УЄФА 13 травня на засіданні в Бухаресті визначив міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У Польщі містами-господарями визначено Варшаву, Познань, Вроцлав і Гданськ.

Серед українських міст названо Київ, Донецьк, Львів і Харків. Разом з тим українським містам до 30 листопада потрібно виконати низку умов, висунутих УЄФА, для остаточного затвердження їх господарями матчів турніру.

+++

Министра спорта Украины не испугали грозные намеки Платини

Obkom.net.ua

27.07.09

Министр Украины по делам семьи, молодежи и спорта Юрий Павленко уверен в том, что до 30 ноября этого года Украиной будут успешно выполнены все условия, поставленные УЕФА для окончательного утверждения кандидатур 4-х украинских городов как принимающих матчи футбольного Евро-2012.

Об этом он заявил в интервью «Обкому», комментируя высказывания президента УЕФА Мишеля Платини, которые тот сделал в ходе своего двухдневного визита в Польшу.

«Я не хотел бы комментировать заявления Мишеля Платини − тем более, что они никаким образом не отходят от тех решений, которые были приняты 13 мая в Бухаресте, где перед тремя принимающими украинскими городами (Харьковом, Донецком и Львовом) были поставлены определенные условия. Эти условия, в первую очередь, касаются аэропортов и структуры размещения. Здесь основной акцент делается на пятизвездочные отели, а также задачу отстоять проведение финала Евро-2012 в Киеве», − сказал г-н Павленко.

По его словам, «в контексте спортивной инфраструктуры все 4 наши города отвечают критериям УЕФА (и здесь в некоторой мере мы даже опережаем Польщу). А по аэропортам и отелям, я уверен, что, при сбережении той системной, последовательной работы, которая сегодня проводится на уровне Кабмина, мы будем в состоянии до 30 ноября дать ответы на все вопросы, которые УЕФА поставила перед Украиной с целью окончательно зафиксировать 4 принимающих города в Украине», − сказал министр.

Г-н Павленко также призвал украинские СМИ и политиков, комментируя вопросы подготовки Украины к Евро-2012, руководствоваться интересами страны.

«Польские СМИ отстаивают интересы Польши. Считаю, что и украинские СМИ и политики должны комментировать вопросы организации Евро-2012, исходя из интересов Украины, а не сиюминутных интересов в предвыборной кампании», − сказал министр.

Напомним, что ранее президент УЕФА Мишель Платини в ходе двухдневного визита в Польшу выразил тревогу в отношении хода подготовки к Евро-2012 со стороны украинской стороны.

Как сообщил УНИАН, «Мишель Платини в очередной раз заметил, что УЕФА беспокоит подготовка Украины к чемпионату, заверив, что союз не имеет никакого плана «Б», и надеется, что украинцы успеют с приготовлениями.

«Все, что мы должны были сказать Украине, сказали. Там есть только один город, который на сегодня готов, − это Киев», − сказал Платини.

Мишель Платини напомнил, что у украинцев есть время до конца ноября, чтобы исправить недостатки в подготовке к Евро-2012, после чего в декабре исполнительный комитет УЕФА примет окончательное решение о городах, которые будут принимать чемпионат».

+++

Найкращі готелі України не підписують договорів на прийом гостей Євро-2012, заявляють мери Києва і Донецька

УНІАН

27.07.09

Власники найкращих 5-зіркових готелів України − «Прем'єр-Палас (Київ)» і «Донбас-Палас (Донецьк)» − не хочуть підписувати договорів з офіційним туроператором Євро-2012 компанією TUI Travel PLC.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО і Донецький міський голова Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО на робочій нараді з підготовки інфраструктури приймаючих міст України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, що відбулася в Харкові 24 липня.

«Відбувається конфлікт двох фінансових груп. Ці умови виникли не сьогодні. Вони (TUI і «Донбас-Палас») раніше намагалися співробітничати, але не вийшло. Тому сьогодні відбувається чиста спекуляція, торгівля з їх давнішніх зв'язків, коли одна із сторін не виконала свої зобов'язання», − пояснив ситуацію О.ЛУК’ЯНЧЕНКО. 

Він сказав, що за рахунок спонсорів міської програми (підготовки до Євро-2012) гарантував «Донбас-Паласу» покриття різниці в ціні між тою, що запропонована готелем, і тою, яку хоче одержати TUI під чемпіонат.

За словами президента Федерації футболу України Григорія СУРКІСА, для розміщення VIP-гостей Євро-2012 в Донецьку УЄФА сьогодні визнає тільки готель «Донбас-Палас». Він також зазначив, що TUI сьогодні набагато простіше працювати з польською стороною, ніж з українською, тому що та швидше пристосовується до європейських цін.

У свою чергу, А.ГОЛУБЧЕНКО сказав, що не може схилити «Прем'єр-Палас» до підписання договору, оскільки власники готелю просять приїхати представників TUI і хочуть вести розмову з ними безпосередньо.

«А чому не приїжджають представники TUI? Вони приїдуть під кінець терміну (до якого Україна має надати УЄФА звіт про готовність готелів) і всі (власники готелів) тоді будуть вимушені за один день підписувати угоди на їх (TUI) умовах», − вважає А.ГОЛУБЧЕНКО.

У зв'язку з цим Г.СУРКІС висловив готовність самостійно домовитися з власником «Прем’єр-Паласу» щодо підписання договору з TUI.

Крім того, Г.СУРКІС попросив мерів міст надати йому такі приклади, де TUI, на думку українських чиновників, «перегинає палицю». Після чого він має намір написати лист президентові УЄФА Мішелю ПЛАТІНІ про те, що Україна не підтримує таку позицію TUI.

Водночас Г.СУРКІС повідомив, що у УЄФА і фірми TUI сьогодні є багато питань, пов'язаних з цінами на розміщення в українських готелях, тому що вони не відповідають європейським стандартам.

+++

Затверджено План заходів з розбудови Міжнародного аеропорту «Львів» у рамках підготовки та проведення в Україні Євро-2012

Mintrans.gov.ua

27.07.09

Затверджено План заходів з розбудови Міжнародного аеропорту «Львів» у рамках підготовки та проведення в Україні Євро-2012

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням № 864 затвердив План заходів з розбудови Міжнародного аеропорту «Львів» в рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

План є чітким списком необхідних робіт для успішної підготовки аеропорту «Львів» до Євро-2012. У ньому почергово розписано, яке відомство є відповідальним за той чи інший обсяг робіт та вказано термін їх виконання.

Таким чином, відповідно до Плану Мінтрансзв’язку, Мінрегіонбуд, Держкомзем та Львівська облдержадміністрація за участю державного підприємства Міжнародний аеропорт «Львів» до 22 вересня 2009 року мають подати інформацію про стан розроблення проектної документації на будівництво нового пасажирського терміналу, проведення відповідної експертизи та вирішення питання щодо виділення земельних ділянок

Також до 30 листопада 2009 року зазначені відомства повинні звітувати щодо розроблення проектної документації на реконструкцію існуючого пасажирського терміналу, а до 1 листопада 2009 року − на будівництво тимчасового пасажирського терміналу з проведенням відповідних експертиз.

Згідно з документом, до 5 серпня 2009 року Мінтрансзв’язку за участю аеропорту «Львів» визначить перелік підготовчих робіт з будівництва нового пасажирського терміналу, що фінансуватимуться за рахунок бюджетних коштів.

До 20 жовтня 2009 року буде розроблено і подано на розгляд Уряду проект і титул будови нового пасажирського терміналу, а до 1 грудня − реконструкції існуючого пасажирського терміналу.

Крім того, Мінтрансзв’язку спільно з Мінекономіки зобов’язані до 10 серпня 2009 року розробити і затвердити тендерну документацію для визначення генерального підрядника для виконання підготовчих робіт з будівництва нового пасажирського терміналу та до 1 грудня − для виконання робіт з реконструкції існуючого пасажирського терміналу.

До 10 жовтня 2009 року Мінтрансзв’язку здійснить усі необхідні заходи з підготовки і проведення аукціону на визначення інвестора будівництва нового пасажирського терміналу та укладення з переможцем аукціону інвестиційного договору.

І вже до 1 листопада 2009 року буде розроблено та погоджено з Мінекономіки, Мінфіном, МЗС, Мін’юстом та іншими органами виконавчої влади проекти нормативно-правових актів та інші документи, необхідні для проведення офіційних переговорів та надання державних гарантій, і внесено ці документи на розгляд Кабінету Міністрів України.

Проект і титул будови тимчасового пасажирського терміналу орієнтовно буде затверджено до 20 листопада 2009 року.

+++

Заключенные запорожских тюрем готовы сделать дороги к Евро -2012

Елена Киреева

Reporter.zp.ua

27.07.09

Помочь государству с дорогами к Евро-2012 готовы запорожские колонии. Как рассказал «Репортеру Запорожья» заместитель начальника Управления исполнения наказаний в Запорожской области Константин Неверов, запорожские колонии возлагают большие надежды на строительство дорог к Евро -2012.

«На производствах наших колоний изготавливают колесоотбойные препятствия, а также производят материалы для строительства дорог, в частности щебень», − отметил Константин Неверов.

Если государство все же решит сэкономить на стройматериалах для дорог к Евро-2012, то сможет это сделать за счет дешевой рабочей силы зэков и качества контролируемого производств

Кстати, на протяжении этого года запорожские колонии реализовали своей продукции на сумму 12, 2 млн. грн.

+++

Навколо «Євро-2012»

Rada-poltava.gov.ua

27.07.09

У Харкові відбулася перша з чотирьох запланованих нарад з питань підготовки приймаючих міст України до проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з футболу 2012 року згідно з вимогами УЄФА. Особливу увагу надавали міській інфраструктурі. Вів нараду віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник. Полтавську делегацію очолив заступник міського голови Олександр Русін. За його словами, Полтава − супутник Харкова − на 70% готова до прийому команд та гостей турніру. Наразі повністю вирішені питання готельного забезпечення. Шість закладів розміщення (поблизу історичних та архітектурних пам’яток у різних районах міста) включені до Державної цільової програми. Крім того, значна кількість об’єктів готельного бізнесу є резервними.

Вирішити проблему функціонування Полтавського аеропорту повинне державне фінансування. Єдина складність − не може розпочатися будівництво навчально-тренувальної бази ФК «Полтава». Нині в повному обсязі виконаний проект землеустрою, отримано висновки Держкомзему України, однак відсутнє розпорядження голови облдержадміністрації Валерія Асадчева про затвердження проекту. Олександр Русін передав віце-прем’єру відповідне звернення від почесного Президента ФК «Полтава» Андрія Матковського та Президента ФК «Полтава» Леоніда Соболєва.

 Учасники засідання оглянули низку об’єктів, споруджених в рамках підготовки до проведення «Євро-2012».

+++

Солом'янський район готується до Євро 2012

Narodna.pravda.com.ua

27.07.09

23 липня у Солом'янській районній у м. Києві райдержадміністрації була проведена нарада з питань будівництва та реконструкції на території Солом'янського району транспортних розв'язок у зв'язку з підготовкою до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні. В нараді взяли участь представники БЮТ у Солом'янському районі.

Невпинно наближається час проведення Чемпіонату Європи з футболу, а попереду ще дуже багато роботи. Представники БЮТу наголосили на необхідності прискорити підготовку інфраструктури міста до проведення Євро 2012, для того, щоб це дійсно велике свято футболу відбулося на найвищому рівні та запам'яталося лише з позивної сторони українцям та іноземним гостям.

+++

Александр Атаманенко: «Купить билет на Открытие сможет каждый»

Donbass-arena.com

27.07.09

 С 1 августа стартует продажа билетов на самое грандиозное шоу в Украине. О том, кому и как будут реализовываться билеты, рассказал директор по эксплуатации Донбасс Арены Александр Атаманенко.

− Шоу должно быть безопасным, как для зрителей, так и для самой Арены. Над этим шоу работает команда специалистов, лучших в своей области. Есть там и украинские специалисты, в том числе и сотрудники Донбасс Арены. Отмечу, что нам очень приятно работать с профессионалами такого уровня.

По словам Александра Атаманенко, эксклюзивное право первыми купить билеты на Церемонию открытия Донбасс Арены предоставляется держателям сезонных абонементов на Донбасс Арену. Для них кассы будут работать с 1 по 10 августа. Так же в этот период право приобрести билет получат и те болельщики, которые купили диск «Голос «Шахтера» с номерными ваучерами внутри. Уже с 11 августа начнется открытая продажа, и каждый желающий сможет приобрести себе билеты, естественно, те, которые останутся после того, как держатели сезонных абонементов реализуют свое эксклюзивное право. На Арене организаторы, прежде всего, хотят видеть жителей Донецка и области, но с 20 августа планируется запустить интернет-продажи для тех, кто живет в других областях Украины и за рубежом.

− Кто из вип-гостей будет присутствовать на стадионе в день открытия?

− Не будем называть конкретных имен, могу сказать, что все вип-гости из Украины и не только будут присутствовать на Церемонии открытия, ведь предстоит грандиозное события не только в масштабах Украины, а и в масштабах всей Европы.

− Насколько размещение сцены и камер уменьшат вместимость Арены на Церемонии открытия? Сколько билетов планируется продать?

− Сцена, которая будет располагаться на юго-востоке чаши, урезает определенное количество мест для зрителей. Мы произвели так называемую техническую блокировку мест, билеты на которые не будут поступать в продажу. Предварительно мы заблокировали 10 000 мест, но 15 августа, когда сцена уже будет установлена, мы проведем окончательную корректировку этой цифры.

− Сколько мест на Открытии Арены предусмотрено для владельцев абонементов?

− Мы рассчитываем, что все, кто приобрел сезонные абонементы, воспользуются своим правом покупки билета. В планах − реализация с 1 по 10 августа около 10 000 штук.

− Сколько будут стоить билеты?

− Наверное, вы обращали внимание на количество ценовых категорий сезонных абонементов. Это сделано для того, чтобы каждый смог найти для себя подходящую цену. По такому же пути мы пошли при планирования цен на Церемонию торжественного открытия. Цены билетов будут начинаться от 100 гривен, и подавляющее большинство мест на Открытии будут стоить в пределах 100-150 гривен. Безусловно, будут еще и вип-пакеты, которые включают не только билет, но и массу дополнительных сервисов.

− Предусмотрено ли 29 августа общение прессы с именитыми гостями?

− Безусловно! На Донбасс Арене созданы очень комфортные условия для представителей СМИ. В день Открытия все сервисы для прессы будут работать. Будут отведены комфортные места на медиастенде, будет работать пресс-центр. Предусмотрена и возможность немедленной передачи данных прямо с чаши стадиона. Все зоны для СМИ на Донбасс Арене в день Открытия будут работать на 100%.

+++
ФУТБОЛ

 

Лондонский суд отказался рассматривать иск Григоришина

Fcdynamo.kiev.ua

27.07.09

24 июля Высокий Суд Справедливости в Лондоне принял решение относительно иска, поданного компанией Pacific International Sports Club Ltd, которая принадлежит российскому бизнесмену Константину Григоришину, к Игорю Суркису и еще девяти акционерам Футбольного клуба «Динамо» (Киев). В иске шла речь о том, что Игорь Суркис и другие акционеры якобы лишили компанию Pacific International Sports Club Ltd ее акций в ФК «Динамо» (Киев) и требовали компенсации якобы причиненных компании Pacific International Sports Club Ltd убытков.

Акционеры ФК «Динамо», с которыми судится Pacific International Sports Club Ltd, подали в суд свои возражения по сути иска, заявив, что этот иск не подлежит рассмотрению в судах Англии, а относится исключительно к юрисдикции судов Украины. Высокий Суд Справедливости согласился с этими замечаниями. В резолюционной части судебного решения указано, что Высокий Суд Справедливости в Лондоне прекращает рассмотрение иска к Игорю Суркису и другим акционерам ФК «Динамо» (Киев) и отменяет свое решение о вручении исков компаниям-ответчикам. Этим же судебным решением компанию Pacific International Sports Club Ltd обязали компенсировать ответчикам восемьдесят процентов затрат, связанных с рассмотрением данного дела.

+++
ЕВРО-2009

 

Для игроков юношеских сборных Евро-2009 в донецком отеле создали рекреационную зону

Ostro.org

27.07.09

Создана специальная рекреационная зона в отеле «Атлас» в Донецке для команд-участниц Чемпионата Европы по футболу среди юношей до 19 лет. Об этом сказал заместитель управляющего отелем Артем Мушихин в комментариях корреспонденту «ОстроВ».

«Мы обустроили рекреационную зону в фойе отеля «Атласа» специально для футболистов из сборных», − сказал он.

По его словам, в фойе установлены плазменные экраны, на которых игроки могут посмотреть, как играют футболисты других профессиональных клубов с мировым именем.

Кроме того, рассказал А.Мушихин, в фойе находятся и два ноутбука, подключенных к сети Интернет. А также для спортсменов поставили «Sony PlayStation» и настольный футбол, что поможет снять напряжение. К слову, игроки сборной Словении уже были замечены в состязании на настольной игре в футбол в первые дни пребывания в отеле.

А.Мушихин отметил, что все элементы, размещенные в фойе отеля, были созданы специально для команд-участников Евро-2009.

Как известно, Евро-2009 проходит в Мариуполе и Донецке с 21 июля по 2 августа. В «Атласе» размещены команды группы А − юношеские сборные Украины, Словении, Швейцарии и Англии. Другие юношеские сборные команды − участницы группы В (Турция, Испания, Сербия и Франция), размещены в Мариуполе в гостиничном комплексе «Спартак». 

+++

Євро-2009 − це хороший тест для України, − менеджер Арбер Сакірі

Ukrinform.ua

27.07.09

«Євро-2009 − це хороший тест для України». Так прокоментував кореспонденту УКРІНФОРМу проведення фінальної частини молодіжного європейського чемпіонату вільний менеджер Арбер Сакірі, в обов'язки якого входить пошук, реклама і працевлаштування футболістів. За словами гостя, Донецьк отримає багатий досвід для того, щоб гідно прийняти Євро-2012. «Я дуже позитивно налаштований. Турнір добре організований», − сказав він.

Оцінюючи нинішній рівень шахтарської столиці, Арбер Сакірі зазначив, що дуже задоволений і рівнем сервісу в готелі «Атлас», де проживає, і спортивними структурами, і особливо людьми, які раді гостям і розбираються в футболі. «Я був на новому стадіоні і хочу сказати, що це прекрасний об'єкт. Я розумію, що це стало можливим завдяки величезним інвестиціям», − поділився враженнями швейцарець. За словами фахівця, він легко добрався до Донецька з Цюріха, здійснивши тільки одну пересадку в Відні.

Говорячи про гру команд на Євро, пан Сакірі підкреслив, що особливе враження на нього справила збірна команда Туреччини, яка привезла в Маріуполь збалансований склад, а також окремі молоді виконавці в інших командах. Свою увагу він зосередив на футбольних даруваннях з Швейцарії − Амірі Абраши, Вуллнету Баши, Адмірі Мехмеді, Орхані Мустафі − перспективних гравцях, які цілком можуть в майбутньому грати у відомих європейських клубах, стати зірками.

За словами менеджера, на відміну від гравців провідних футбольних збірних, таких як Англія, Франція або Іспанія, де у кожного гравця вже є свій агент, молоді швейцарці або словенці потребують таких людей як він. Їх успіх на полі на Євро-2009 − хороша заявка на їх футбольне майбутнє, вважає гість.

+++
Моніторинг телеефіру

 

Аналітичні програми

 

Неділя, 26.07.09 (запис)

 

1. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Аналітична програма «Футбольний уїк-енд», 26.07.09, 22:20

1) Эксклюзивный репортаж из Минска и обзор ответного матча второго квалификационного раунда Лиги Европы УЕФА, в котором донецкий «Металлург» со счетом 2:1 обыграл белорусский МТЗ-РИПО.

2) Эксклюзивный репортаж с турнира Евро − 2009 U − 19.

Комментарий Мамуки Кварацхелия медиа-офицера Евро − 2009, который остался доволен работой украинского штаба. Комментарий Марион Рагузы менеджера УЕФА, главы штаба Евро − 2009, в котором она высказала свое удовлетворение от всего увиденного на турнире и положительно оценила работу украинской стороны. Комментарии волонтеров.

3) Обзор матчей турнира Евро − 2009 U − 19.

Комментарий капитана сборной Украины Кирилла Петрова.

4) Обзор матчей 2 тура УПЛ:

«Карпаты» (Львов) − «Металлург «(Донецк) − 2:2

Голы: Федецкий (6); Худобяк (64) − Годин (8); Мхитарян (60);

«Оболонь» − «Заря» (Луганск) − 3:0

Голы: Лозинский (52); Куценко (59); Варанков (79);

«Металлург» (Запорожье) − «Кривбасc» − 2:1

Голы: Тейку (66); Каськов (72) − Штурко (27);

«Закарпатье» − «Ворскла» − 1:3

Голы: Шендрик (68) − Маркоски (17, 51); Деспотовски (36);

«Динамо» (Киев) − «Таврия» (Симферополь) − 6:0

Гол: Гусев (10, 33); Милевский (17); Корреа (47); Ярмоленко (62); Гильерме (90);

«Ильичевец» (Мариуполь) − «Шахтер» (Донецк) − 0:2

Гол: Луис Адриано (7, 30);

«Днепр» (Днепропетровск) − «Металлист» (Харьков) − 2:0

Гол: Калиниченко (50); Селезнев (57).;

«Черноморец» (Одесса) − «Арсенал» (Киев) − 1:3

Гол: Васкес (39) − Воробей (10); Грицай (37); Хомин (51).

5) Очередная серия мультипликационного сериала об украинском футболе, серия «Черноморец».

6) Обзор матчей 15 тура российской Премьер − лиги.

7) Обзор матча за Суперкубок Франции.

+++

2. Телерадіокомпанія «Київ»

Аналітична програма «Спорт тижневик», 26.07.09, 21:20

1) Огляд матчів 2 туру УПЛ:

«Чорноморець»      1:3 (1:2)       «Арсенал»   

Голи: 0:1 − Воробей (10), 0:2 − Грицай (38), 1:2 − Васкес (40), 1:3 − Хомин (50);

«Динамо»     6:0 (3:0)       «Таврія»     

Голи: 1:0 − Гусев (10), 2:0 − Мілевський (17), 3:0 − Гусєв (33), 4:0 − Корреа (48), 5:0 − Ярмоленко (62), 6:0 − Гільєрме (90);

«Дніпро»      2:0 (0:0)       «Металіст»   

Голи: 1:0 −  Калиниченко (51), 2:0 −  Селезньов (57);

«Іллічівець» -  0:2 (0:2)       «Шахтар»    

Голи: 0:1 − Адріано (7), 0:2 −  Адріано (30);

«Оболонь»    3:0 (0:0)       «Зоря  «

Голи: 1:0 − Лозинський (52), 2:0 − Куценко (60 пен), 3:0 − Варанков (70);

«Карпати»     2:2 (1:1)       «Металург» Д 

Голи: 1:0 − Федецький (6), 1:1 − Годін (9), 1:2 − Мхітарян (60), 2:2 − Худоб'як (64);

«Закарпаття»  1:3 (0:2)       «Ворскла»   

Голи: 0:1 − Маркоскі (17), 0:2 − Деспотовскі (35), 0:3 − Маркоскі (51), 1:3 − Шендрик (68);

«Металург» (З)       2:1 (0:1)       «Кривбас»   

Голи: 0:1 − Штурко (27), 1:1 − Тейку (66), 2:1 − Каськов (72).

2) Ведучий: Футбольна Прем’єр-ліга на порозі чергового скандалу, тепер пов’язаного з телевізійними трансляціями і правами на них. Свої претензії до цієї організації висунув Сергій Харченко − екс-генеральний директор компанії «Медіа Спорт Промоушен», яка протягом чотирьох сезонів організовувала телевізійні покази українського Чемпіонату.

Автор сюжету: Конфлікт між «Медіа Спорт Промоушен» та Прем’єр-Лігою зародився на початку тижня. Сергій Харченко, один із акціонерів компанії «МСП», яка володіє ліцензіею на торгову марку під назвою «Чемпіонат України з футболу», відкрито заявив, що Прем’єр-Ліга, не маючи жодних нових угод із компанією «МСП», вже провела тендери і реалізувала права на сезон 2010 − 2011.

У Прем’єр-Лізі закликають розділять поняття «права на телепоказ» та «права на використання торгівельної марки «Чемпіонат України з футболу»«. За словами генерального директора Ліги Максима Бондарева, претензії, що їх висунув Сергій Харченко, взагалі не мають жодних юридичних підстав.

Вирішити спір двох сторін має КДК ФФУ. Правда для цього той, хто висуває претензії, має офіційно звернутись до КДК.

Стефан Решко голова Контрольно − дисціплінарного комітету ФФУ: Напряму немає, тому що в нас є дисціплінарний комітет Прем’єр-ліги, і, в першу чергу, всі звернення повинні йти туди. Приймаються рішення, якщо вони згодні, тоді в же в КДК.

Автор сюжету: Чи матиме ця історія продовження − сказати складно: поки жодних претензій «МСП» ані в КДК Прем’єр-ліги, ані в КДК ФФУ не надсилала.

Нині у Прем’єр-Лізі активно займаються іншим: підготовкою документів для подання апеляції на рішення Окружного адміністративного суду Києва, котрий, нагадаємо, постановив ліквідувати футбольну Прем’єр-Лігу.

+++

3. Телеканал «УТ − 1»

Програма «Наш футбол», 26.07.09, 21:20

1) Результати матчів Евро − 2009 U − 19.

2) Огляд матчу − відповіді 2 кваліфікаційного раунду турніру Ліги Європи УЄФА, в якому донецький «Металург» з рахунком 2:1 обіграв білоруський «МТЗ − РІПО».

3) Огляд матчів 2 туру УПЛ:

«Дніпро»      2:0 (0:0)       «Металіст»   

Голи: 1:0 −  Калиниченко (51), 2:0 −  Селезньов (57);

Вболівальники «Дніпра» висловили незадоволення політикою клубу щодо встановлення цін на квітки: ціна зросла майже у 2,5 рази.

«Чорноморець»      1:3 (1:2)       «Арсенал»   

Голи: 0:1 − Воробей (10), 0:2 − Грицай (38), 1:2 − Васкес (40), 1:3 − Хомин (50);

«Динамо»     6:0 (3:0)       «Таврія»     

Голи: 1:0 − Гусев (10), 2:0 − Мілевський (17), 3:0 − Гусєв (33), 4:0 − Корреа (48), 5:0 − Ярмоленко (62), 6:0 − Гільєрме (90);

«Іллічівець» -  0:2 (0:2)       «Шахтар»    

Голи: 0:1 − Адріано (7), 0:2 −  Адріано (30);

«Оболонь»    3:0 (0:0)       «Зоря  «

Голи: 1:0 − Лозинський (52), 2:0 − Куценко (60 пен), 3:0 − Варанков (70);

«Карпати»     2:2 (1:1)       «Металург» Д 

Голи: 1:0 − Федецький (6), 1:1 − Годін (9), 1:2 − Мхітарян (60), 2:2 − Худоб'як (64);

«Закарпаття»  1:3 (0:2)       «Ворскла»   

Голи: 0:1 − Маркоскі (17), 0:2 − Деспотовскі (35), 0:3 − Маркоскі (51), 1:3 − Шендрик (68);

«Металург» (З)       2:1 (0:1)       «Кривбас»   

Голи: 0:1 − Штурко (27), 1:1 − Тейку (66), 2:1 − Каськов (72).

4) Репортаж з відкритого тренування київського «Динамо» на базі в Кончі − Заспі.

5) Огляд матчів 1 туру Першої ліги.

+++

Спортивні новини 

 

П’ятниця − неділя, 24-26.07.09 (запис)

 

1. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 25.07.09, 00:15

 

1) Результати матчів Чемпіонату Європи U − 19.

 

2) Огляд матчу «Чорноморець»      1:3 (1:2)       «Арсенал»   

 

Голи: 0:1 − Воробей (10), 0:2 − Грицай (38), 1:2 − Васкес (40), 1:3 − Хомин (50);

 

+++

 

2. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 25.07.09, 06:30

 

1) Чемпіонат Європи (U-19): Україна 2-2 Англія     

 

Українська збірна вже з перших хвилин вирішила показати англійцям, хто господар чемпіонату Європи. Не пройшло і дві хвилини, як «жовто-сині» розіграли непогану комбінацію, відбувся простріл з правого флангу, де пішла скидка на лінію штрафного майданчика і капітан України Кирило Петров точно пробив у лівий від голкіпера кут воріт. Загалом же, у першому таймі українці намагалися розігрувати свої атаки до кінця, а от англійці більше навішували у бік воріт суперників зі своєї половини поля. І це їм вдавалося, адже було помітно, що представники Туманного альбіону швидші за українців, повідомляє champion.com.ua.

 

А от на 24 хвилині грубо помилився голкіпер «жовто-синіх». Левченко і у першому матчі зі словенцями помилявся на виходах, але тут... Він отримав м’яч від захисника і потрібно було вибивати, але загрався наш голкіпер і Велбек його обікрав. Левченку нічого не залишалося, як порушувати правила, за що арбітр показав на одинадцятиметрову позначку. Ленсбері рахунок зрівняв.

 

А другий тайм для підопічних Калитвинцева розпочався провалом у захисті, чим і скористалися номінальні гості і вийшли вперед. Англійці отримали право на штрафний і не стали пробивати, а Дрінквотер точним пасом вивів Гослінга на ворота і той пробив Левченка. На 68 хвилині українці отримали право на кутовий. Подача вийшла невдалою і м’яч відскочив направо, звідки пішла точна передача на голову Петрову, який і забив гол. Рахунок рівний 2-2!

 

За п’ять хвилин українці могли забити кілька разів. Спочатку Гармаш ледь не влучив з-за меж штрафного майданчика у праву від голкіпера дев’ятку. Той таки Гармаш ледь не випередив голкіпера після прострілу з флангу. Петров головою пробив у руки Стілу. Українці подали за ці хвилини п’ять кутових. Але голу так і не відбулося.

 

Тож, бойова нічия і тепер, щоб вийти у півфінал українцям потрібно обов’язково у понеділок, 27 липня, перемагати швейцарців.

 

2)  Андрій Шевченко може повторити долю Сергія Реброва . Найтитулованішому форварду в історії України, який наразі перебуває в лондонському «Челсі», запропонував контракт турецький «Фенербахче». Нагадаємо, що саме після невдалих виступів в Англії, Ребров став чемпіоном Туреччини у складі цієї команди. Авторитетне британське видання The Times повідомило, що босфорський гранд вже вийшов з пропозицією на Шеву. Щоправда, невідомо, чи збираються турки взяти його в оренду, або викупити контракт, строк якого закінчується за рік. Сам гравець, поки що ніяких коментарів не давав. Втім, зовсім нещодавно наставник «аристократів» Карло Анчелотті зазначив, що принаймні до 31 серпня цього року Шева залишиться в «Челсі».

 

3) «Інтер» та «Барселона» таки обміняють футболістів. Схоже мегаобмін італійського «Інтера» та іспанської «Барселони» таки відбудеться. Шведський форвард «Інтарнаціоналє» Златан Ібрагімовіч попрощався зі своєю командою, яка наразі тренується в сполучених штатах. Поки що він залишається гравцем чинного чемпіона Італії, однак, як повідомляє офіційний сайт клубу, Ібрагімовіч вилетів на Батьківщину, де пробуде один день. Після цього, щоправда, вже за неофіційною інформацією, Ібра відправиться до Іспанії, аби підписати контракт з «Барселоною». Та треба віддати належне власнику «Інтера» Масімо Моратті, з трансферу своєї головної зірки він витиснув максимум. З приватних джерел стало відомо, що каталонці заплатять на 5 мільйонів євро більше, ніж планувалось, а саме 50 мільйонів. Ще вони відпустять за «спасибі» до «Інтера» Самуеля Етоо. Та й це ще не кінець. До Італії в безкоштовну річну оренду відправиться білорус Алєксандр Глєб, який не знайшов собі місця в складі «Барси».

 

4) Суд виправдав Стівена Джеррарда. Невинний, − такий вердикт почув у п’ятницю Стівен Джеррард у королівському суді Ліверпуля. Капітан місцевого футбольного гранду став єдиним з-поміж семи підозрюваних, кого присяжні виправдали. Решту його друзів визнали винними у побитті Маркуса МакГі. Історія почалась минулого грудня, коли Джеррард та його друзі святкували перемогу над «Ньюкаслом» в чемпіонаті Англії. Стіві Джі судячи з відео, яке зафіксували камери спостереження, добряче «насвяткувався» і захотів змінити музику. От тільки ді-джей закладу, вищезгаданий МакГі, відмовився це зробити. На судовому слуханні Джеррард зазначив, що діяв в рамках самооборони, адже відчув, що містер МакГі збирається його вдарити. Суд цю підставу визнав достатньою для того, щоб вивести півзахисника збірної Англії зі справи.

 

Стівен Джеррард, гравець ФК «Ліверпуль» /Англія/: «Я дуже задоволений вердиктом, який виніс суд. Хотів би залишити цю справу за собою і сконцентруватись на футболі. Я дуже вдячний своїй команді, своїм друзям і родині та кожному в клубі, за те, що підтримували мене.»

 

5) У Харкові відбулася нарада щодо підготовки до Євро-2012      . За головуванням віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника і президента ФФУ Григорія Суркіса та за участю представників міських та обласних влад Києва, Харкова, Донецька та Львова у Харкові у п'ятницю відбулася нарада щодо підготовки інфраструктури українських міст до проведення Євро-2012. Пан Васюник, посилаючись на останні висновки комісії УЄФА, яка інспектувала Україну, зазначив, що саме Харків має найкращу динаміку по підготовці до чемпіонату Європи.

 

Найближчий дедлайн — 31 липня. Це контрольна дата, коли УЄФА оцінюватиме реалістичність планів та що зроблено по реконструкції та добудові аеропортів у чотирьох українських містах. Ще за місяць — 31-го серпня будуть висновки по стадіонам та готельній інфраструктурі. А 30-го листопада УЄФА має остаточно визначитися у якому форматі — 4 польських міста плюс 2 українських, та яких саме, чи у паритеті 4+4 відбудеться Євро-2012. А також чи прийме Київ фінальний матч.

 

На нараді було акцентовано увагу, що найбільш «вузькими місцями» є два об'єкти — НСК «Олімпійський» та львівський аеропорт. Причому, не стільки через їх фінансування, скільки через непрофесійність команд, які ними керують.

 

+++

 

3. телеканал «24 канал»

 

Програма «Новости. Спорт», 25.07.09, 02:15

 

1) Огляд матчу Чемпіонату Європи U -19 Україна-Англія − 2:2.

 

2)     Огляд матчу 2 туру УПЛ «Чорноморець»− «Арсенал» − 1:3

 

+++

 

4. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна. Спорт», 25.07.09, 00:55

 

1) Огляд матчу Чемпіонату Європи U -19 Україна − Англія − 2:2.

 

2) Огляд матчу 2 туру УПЛ «Чорноморець»− «Арсенал» − 1:3

 

3)     Трансферні новини. Євген Селезньов близький до переходу в «Дніпро» Подейкують, що він коштуватиме «Дніпру» 5,5 млн євро. Також у «Дніпрі» може з’явитись на правах оренди Нері Кастильо, з можливістю подальшого викупу його контракту «Дніпром». «Фенербахче» досі не може забути про Шевченка і за неофіційною інформацією готовий  заплатити за нього 5 млн фунтів. 

 

+++

 

5. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «Новини. Спорт», 24.07.09, 21:25

 

1)     Огляд матчу Чемпіонату Європи U -19 Україна − Англія − 2:2.

 

2)     Огляд матчу 2 туру УПЛ «Чорноморець»− «Арсенал» − 1:3.

 

3)     Євген Селезньов близький до переходу в «Дніпро» Подейкують, що він коштуватиме «Дніпру» 5,5 млн євро. Можливість цього переходу підтвердив генеральній директор «Шахтаря» Сергій Палкін. Його перехід пов’язують з поверненням у команду гірників Джуліуса Агахови. «Фенербахче» досі не може забути про Шевченка і за неофіційною інформацією готовий  заплатити за нього 5 млн фунтів.

 

+++

 

6. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «Події спорту», 25.07.09 03:50

 

1)     Огляд матчу 2 туру УПЛ «Чорноморець»− «Арсенал» − 1:3

 

2)     Євген Селезньов близький до переходу в «Дніпро» Подейкують, що він коштуватиме «Дніпру» 5,5 млн євро. Мова іде не про орендну угоду, а про викуп контракту футболіста. Можливість цього переходу підтвердив генеральній директор «Шахтаря» Сергій Палкін. Також у «Дніпрі» може з’явитись на правах оренди Нері Кастильо.

 

3)     Огляд матчу Чемпіонату Європи U -19 Україна − Англія − 2:2.

 

+++

 

7. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти. Спорт», 26.07.09 18:45

 

1) Огляд матчів 2 туру УПЛ:

 

+++

 

8. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 27.07.09 06:30

 

1) «Оболонь» здобула свою першу в історії перемогу в ПЛУ!     

 

Столична «Оболонь» здобула свою першу в історії перемогу в Прем’єр-Лізі. У другому турі чемпіонату України «пивовари» на домашньому стадіоні взяли гору над луганською «Зорею» − 3:0. Для гостей це був другий поспіль матч проти київської команди. Тиждень тому луганчани вдома, не реалізувавши пенальті, розписали мирову з «Арсеналом». На початку ж недільної зустрічі саме «Зоря» мала більше шансів відкрити рахунок, однак зробити цього не вдалося. У другій половині зустрічі «Оболонь» зіграла набагато краще і відвантажила своїм суперникам аж три м’ячі. Спочатку Євген Лозінський головою вивів свою команду вперед. На 59-й хвилині подвоїв перевагу господарів Валерій Куценко, який бездоганно виконав одинадцятиметровий. Останню ж крапку в матчі на 79-й хвилині поставив Андрєй Варанков. Отже, 3:0 і «Оболонь» здобула свої перші очки в Прем’єр-Лізі.

 

Після поразки у стартовому турі в Сімферополі зумів реабілітуватися перед своїми вболівальниками запорізький «Металург». Підопічні Олега Луткова вдома перграли криворізький «Кривбас» − 2:1. Причому, розпочали матч господарі досить невдало. На 27-й хвилині Юрій Штурко відгукнувся на передачу Младена Бартуловіча і гості повели 1:0. В першому таймі змінити хід боротьби на свою користь запоріжці так і не змогли, а от у другому все склалося якнайкраще. Спочатку на 65-й хвилині Адольф Тейку після подачі кутового відновив паритет. А ще за шість хвилин досяг мети удар Артура Каськова, на який напрочуд невдало відреагував воротар криворіжців Іслі Хіді. Отже, 2:1 на користь запорізького «Металурга».

 

В інших матчах неділі ужгородське «Закарпаття» вдома поступилося полтавській «Ворсклі» 1:3, а львівські «Карпати» зіграли внічию з донецьким «Металургом».

 

Результати інших матчів 2 туру УПЛ:

Чорноморець 1:3 Арсенал

Динамо 6:0 Таврія

Іллічівець 0:2 Шахтар

Дніпро 2:0 Металіст

Закарпаття 1:3 Ворскла

Металург /З/ 2:1 Кривбас

Оболонь 3:0 Зоря

Карпати 2:2 Металург /Д/

 

2) «Спартак» в московському дербі переміг ЦСКА. Три голи, три штанги, два вилучення та протистояння до останніх секунд − таким вийшов центральний матч 15-го туру російської Прем’єр-Ліги між московським ЦСКА та «Спартаком». На початку матчу краще виглядали армійці, що й позначилося на рахунку. На 13-ій хвилині після штовханини у штрафному майданчику «спартаківців» м’яч відскочив до Дейвідаса Шембераса, який дуже влучно пробив − 1:0 на користь ЦСКА. Однак трохи більше чим через десять хвилин підопічні Валерія Карпіна відігралися. Під час довгої атаки Апекс влучив у штангу, але м’яч від неї відскочив у спину голкіпера армійців Ігоря Акінфєєва і потрапив у сітку воріт − 1:1. Після цього ініціатива остаточно перейшла до «червоно-білих», які ще до перерви мали два чудових шанси вийти вперед. Однак на виручку їхнім суперникам прийшли стійки воріт. Спочатку в штангу влучив Апекс, а потім аналогічний подвиг здійснив Веллітон. Після перерви гра дещо заспокоїлася, втім краще цей момент відпочинку використав «Спартак». Сергєй Ковальчук несподівано обікрав Ігнашевича у штрафному майданчику ЦСКА і тому нічого не залишалося як фолити. В результаті − одинадцятиметровий, який відмінно виконав Алекс, оформивши таким чином дубль. А ще за дві хвилини інтрига закрутилася до максимуму. Захисник «червоно-білих» Сєргєй Ковальчук за фол проти Шембераса побачив перед собою «червоне світло». Однак, як не дивно, це не призвело до додаткової активності армійців. Навпаки, моменти продовжували виникати саме у воріт ЦСКА. М’яч ще раз влучив у їхню стійку, декілька разів на висоті був Ігор Акінфєєв. А коли за хвилину до фінального свистка у черговій контратаці «спартаківців» до фолу останньої надії вдався Вагнер Лав результат протистояння остаточно став ясним. Отже, 2:1 − вольова перемога «Спартака».

 

3) Результати інших матчів російської Прем’єр − ліги.

 

+++

9. Телеканал «24 канал»

Програма «Спорт. Новини», 27.07.09, 04:15

1) Огляд матчів 2 туру УПЛ.

2) Огляд матчів 15 туру російської Прем’єр − ліги.

+++

10. Телеканал «Новий канал»

Програма «Спорт. Репортер», 27.07.09, 00:05

1) Огляд матчів 2 туру УПЛ.

+++

11. Телеканал «1+1»

Програма «ТСН», 26.07.09, 19:40

1) Сюжет про можливий приїзд Мадонни на відкриття стадіону в Донецьку. Гонорар співачки навіть важко уявити − хто ж може дозволити собі таку розкіш і як часто світові зірки підробляють на українських теренах? Те, що саме Мадонна відкриватиме донецький стадіон генеральній директор поки що не підтверджує, але і не спростовує. За оцінками фахівців, Мадонна обійдеться організаторам у 2-3 млн. доларів, але економічною вигодою такі акції не обраховуються.  Кажуть, що спокою Р.Ахметову не дають акції В.Пінчука, який щоразу запрошує зірок світової величини. Сюжети про умови участі світових зірок у подібних акціях.

+++

12. Телеканал «5 канал»

Програма «Час спорту», 27.07.09, 00:15

1)     Огляд матчів 2 туру УПЛ

2)     Огляд матчів 15 туру російської Прем’єр ліги.

Підписатися на новини