Захоплююча «мирова» у Львові

У неділю, 26 липня, були зіграні чергові поєдинки другого туру української Прем’єр-ліги. Новачки вищого дивізіону «Оболонь» та «Закарпаття» показали різні результати. Перші розгромили «Зорю» − 3:0, а ужгородці зазнали поразки від «Ворскли». Запорізький «Металург» здобув вольову перемогу над «Кривбасом», а донецький «Металург» на виїзді розійшовся миром із «Карпатами».

24 липня

«Чорноморець» Одеса − «Арсенал» Київ − 1:3 (Васкес, 40 − А.Воробей, 11, Грицай, 39, Хомін, 52).

25 липня
«Динамо» Київ − «Таврія» Сімферополь − 6:0 (О.Гусєв, 10, 33, Мілевський, 17, Корреа, 47, Ярмоленко, 62, Гільєрме, 90).
«Іллічівець» Маріуполь − «Шахтар» Донецьк − 0:2 (Луіс Адріано, 7, 30).
«Дніпро» Дніпропетровськ − «Металіст» Харків − 2:0 (Калініченко, 51, Селезньов, 57).

26 липня
«Закарпаття» Ужгород − «Ворскла» Полтава − 1:3 (Шендрік, 68 − Маркоскі, 16, 51, Деспотовскі, 36).
«Металург» Запоріжжя − «Кривбас» Кривий Ріг − 2:1
(Жданов, 66, авто гол, Каськов, 72 − Штурко, 27).
«Оболонь» Київ − «Зоря» Луганськ − 3:0
(Лозінський, 53, Куценко, 59, з пенальті, Варанков, 79).
«Карпати» Львів − «Металург» Донецьк − 2:2
(Федецький, 6, Худоб’як, 64 − Годін, 8, Мхітарян, 60).

«Шахтар» знову з перемогою
«Чорноморець» зазнав другої поразки поспіль. На цей раз одесити програли київському «Арсеналу». Вже на 11-й хвилині господарі мусили розпочинати з центру поля − Андрій Воробей відгукнувся на простріл Іонуца Мазілу. Наприкінці першого тайму Грицай подвоїв перевагу, але «моряки» майже одразу скоротили відставання завдяки влучному удару головою Васкеса. На початку другого тайму Андрій Хомін забив третій м’яч у ворота одеситів, на що «Чорноморець» так і не зміг відповісти до завершення матчу. В іншій грі переможець останнього розіграшу Кубку УЄФА «Шахтар» переміг маріупольський «Іллічівець». Цей поєдинок також розпочався із швидкого голу − на сьомій хвилині Маріуш Левандовськи вивів один на один з голкіпером Луіса Адріано, який свого шансу не змарнував. Ближче до кінця першого таймі той же Луіс Адріано відзначився вдруге, запустивши м’яч у дальній від воротаря кут. Всі намагання маріупольців відігратися виявилися марними.

Черговий розгром від «Динамо»
Київські динамівці у другому матчі поспіль завдали нищівної поразки своєму супернику. Цього разу дісталося «Таврії». Кияни відзначилися тричі у кожному з таймів, а розпочав розгром опонента Олег Гусєв на 10-й хвилині. Згодом вболівальники столичної команди побачили ще п’ять м’ячів. Другий гол до свого активу записав капітан «синьо-білих» Артем Мілевський, а Олег Гусєв оформи дубль. Не відстали від своїх партнерів і Карлос Корреа, Андрій Ярмоленко та Гільєрме, які відзначились по перерві. Цікаве протистояння очікувало глядачів і у Дніпропетровську, де місцевий «Дніпро» приймав бронзового призера минулорічного чемпіонату − харківський «Металіст». Долю зустрічі було вирішено протягом відрізку у сім хвилин, коли по черзі забивали Максим Калиниченко та Євген Селезньов. Всі ж намагання підопічних Мирона Маркевича хоча б скоротити відставання ні до чого не призвели − 2:0 на користь підопічних Володимира Безсонова.

Вольова перемога запорізького «Металурга»
Неділя розпочалася з дуелі між запорізьким «Металургом» та «Кривбасом». Гостям з Кривого Рогу всередині першого тайму вдалося відзначитися першими. Гол головою після навісу з флангу забив Юрій Штурко. Проте у другій половині зустрічі господарі не лише відігралися, а й вирвали перемогу. Спочатку автогол у свій пасив записав захисник криворожців Олександр Жданов, а за кілька хвилин переможну крапку поставив Артур Каськов. В іншому протистоянні «Ворскла» без особливих проблем здобула три очки у грі із «Закарпаттям». На три м’ячі підопічних Миколи Павлова у виконанні Йована Маркоскі (дубль) та Філіпа Деспотовскі ужгородці відповіли лише голом престижу Антона Шендріка.

Захоплюючий матч у Львові
«Оболонь» дещо несподівано розгромила «Зорю» 3:0. Кияни контролювали хід гри, проте відзначитися в першому таймі не змогли. Виправилися «пивовари» протягом другої 45-хвилинки. Початок поклав Євген Лозінський, згодом за гру рукою у власному карному майданчику захисника луганчан Харіссона Омоко арбітр призначив пенальті, який реалізував Валерій Куценко. Незадовго до фінального свистка Андрій Варанков забив третій м’яч у цій зустрічі. Остання гра неділі між «Карпатами» та донецьким «Металургом» не зіпсувала враження від всього туру. Львів’яни дуже швидко знайшли шлях до воріт суперника. На 6-й хвилині відзначився Артем Федецький, але вже за дві хвилини Олексій Годін встановив паритет. У другому таймі відбулося майже дзеркальне відображення подій першої половини зустрічі. Спочатку Генріх Мхітарян ударом головою вивів «Металург» вперед, а за чотири хвилини Ігор Худоб’як знову вирівняв гольовий баланс. До кінця матчу він так і не змінився.

Підписатися на новини