Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ЕВРО-2012

 

 

Про скорочення фінансування ЄВРО-2012 не йдеться − Г.Немиря

Imk.com.ua

23.07.09

«Заголовки, які з'явилися вчора у пресі щодо того, що уряд скорочує фінансування ЄВРО-2012, помилкові, тому що головна причина цих скорочень така, що УЄФА визначився з кількістю міст, де відбудеться чемпіонат Європи з футболу, і «відпали» 2 міста, на яких передбачалися витрати», − таку думку під час прес-конференції висловив віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря, передає кореспондент ІМК.

«Саме у зв'язку з тим, що кількість міст з 6 звузилася до 4, були внесені корективи у проект витрат, пов'язаних із проведенням ЄВРО-2012. Про зменшення фінансування не йдеться», − додав він.

Віце-прем'єр-міністр також відзначив, що з боку уряду буде зроблено все можливе, щоб максимальний прогрес був досягнутий до 30 листопада. «Буде продемонстровано, що об'єкти, які мають бути підготовлені до остаточного оцінювання з боку УЄФА, досягли такого рівня, що буде остаточно усунений ризик їх недобудованості», − відзначив Г.Немиря.

+++

Шкиряк: В киевском бюджете дыра в 3 млрд грн

Stolitsa.glavred.info

23.07.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Осенью в Киеве наступит бюджетный коллапс. Об этом заявил лидер общественного объединения «Новый Киев» Зорян Шкиряк во время прямой линии с киевлянами в редакции газеты «ВВС».(…)

(…)В контексте недовыполнения столичного бюджета он также коснулся резонансной темы готовности Киева к «Евро-2012». Шкиряк уверен, что проведение чемпионата продолжает висеть в воздухе, поскольку из бюджета не выделено ни копейки на строительство городской инфраструктуры. «На самом деле бюджетные деньги, которые уже были выделены, являются средством брутального обогащения нынешнего киевского мэра и его «молодой» команды. Проще говоря, целевые деньги преступно используются не по назначению!», − подчеркнул он.

По словам Шкиряка, ситуация с «Евро-2012» в Киеве очень плачевна. Ведь до сих пор не построена ни одна гостиница, ни одна дорога, а после очередной девальвации гривни и повышения цен на газ их вообще вряд ли построят к чемпионату. «И хотя наши чиновники кричат, что все будет готово в срок, на сегодняшний день для подготовки к финалу «ЧЕ-2012» не делается ничего», − подытожил Шкиряк.

+++

У Мінтрансзв’язку відбулася нарада з обговорення умов залучення інвесторів для реалізації проекту розвитку Міжнародного аеропорту «Львів»

Mintrans.gov.ua

22.07.09

У вівторок, 21 липня, у Мінтрансзв’язку під головування першого заступника Міністра транспорту та зв’язку України Василя Шевченка, заступника Міністра транспорту та зв’язку України − голови Державіаадміністрації Олександра Давидова та за участі керівництва Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» та представників компанії «Тебодін-Україна» відбулася нарада з обговорення умов залучення інвесторів для реалізації проекту розвитку Міжнародного аеропорту «Львів».

Також до участі у нараді Мінтрансзв’язку запросило усіх потенційних інвесторів, які мають намір реалізовувати проект розвитку аеропорту. Загалом на зустрічі були присутні представники шести серйозних інвестиційних компаній − як вітчизняні, так і іноземні.

На початку на розгляд учасникам наради було представлено загальну презентацію розвитку Міжнародного аеропорту «Львів» на 2009-2012 роки, яка включає в себе реконструкцію аеродрому та існуючого терміналу, а також зведення нового аеровокзального комплексу.

Компанія «Тебодін-Україна» як проектувальник більш детально представила проект майбутнього нового терміналу Львівського аеропорту, зазначивши, що у період розробки концепції терміналу фахівці компанії працювали та консультувалися з провідними світовими спеціалістами та професіоналами у цій області.

Під час основної частини зустрічі запрошені компанії-потенційні інвестори були попередньо ознайомлені з умовами та порядком проведення конкурсу із залученням інвесторів для будівництва нового аеровокзалу Міжнародного аеропорту «Львів», які незабаром будуть офіційно оголошені.

Так, голова Державіаадміністрації Олександр Давидов проінформував присутніх, що розроблено проект Постанови Кабінету Міністрів України щодо питання залучення інвестицій для будівництва нового аеровокзалу ДП «Міжнародний аеропорт «Львів».

Варто зазначити, що сьогодні, 22 липня 2009 року, ця Постанова була затверджена Урядом.

Зазначена Постанова передбачає затвердження порядку проведення аукціону із залученням інвесторів для будівництва нового терміналу та управління державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Львів».

Таким чином, відповідно до документу, компанія-інвестор, яка стане переможцем аукціону, отримає повноцінне право власності на зведений за її кошти термінал та з нею буде підписано договір щодо управління державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Львів».

«Подібні умови залучення інвестора для розвитку державного стратегічного об’єкта у сфері цивільної авіації вперше застосовуватимуться в Україні і ми сподіваємося, що це стане успішним прикладом для інших інвестиційних проектів, які чекають на реалізацію», − зазначив Олександр Давидов.

Крім того, особливості умов, які будуть запропоновані, полягають у тому, що у самому тексті Постанови не фіксується конкретна кошторисна вартість проекту, даючи можливість інвестору, який переможе в аукціоні, взяти участь в узгодженні цих питань у процесі укладання з ним договору. Проект нового терміналу, розроблений компанією «Тебодін», є мобільним і передбачає як розширення, так і зменшення загальної площі будівлі зі збереженням при цьому необхідної пропускної спроможності аеровокзалу − 1000 пас./год. А можливі зміни площі терміналу пов’язані з відповідними змінами його кошторисної вартості.

Говорячи про інвестиційну привабливість проекту, голова авіаційного відомства Олександр Давидов зазначив, що Державіаадміністрація готова надати усю необхідну інформацію щодо перспектив розвитку Львівського аеропорту, зокрема, бізнес-план, розроблений компанією «Airpotr Consulting Partners» у рамках підготовки Державної цільової програми розвитку аеропортів до 2020 року.

Представники компаній-потенційних інвесторів висловили свою зацікавленість у проекті та бажання співпрацювати, зазначивши, що з нетерпінням чекатимуть офіційного оголошення дати та умов проведення конкурсу.

У свою чергу, перший заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко подякував усім за участь у нараді, наголосивши на необхідності безперервного діалогу між Мінтрансзв’язку та компаніями-інвесторами, та пообіцяв, що кожна компанія буде забезпечена усією необхідною інформацією по проекту, а про оголошення конкурсу повідомлена в індивідуальному порядку.

+++

Анатолій Беркута: “Одне глядацьке місце на Олімпійському стадіоні обійдеться приблизно у 6 тисяч євро”

Kreschatic.kiev.ua

23.07.09

Перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва України розповів «Хрещатику» про те, як триває підготовка до футбольного чемпіонату, а також про запобігання розкраданню виділених на роботи коштів.

   — Футбольний чемпіонат Євро-2012 невпинно наближається. Для столиці найважливішим об'єктом залишається стадіон. Як триває реконструкція?

  

— Наразі усе відбувається за графіком. Те, що потрібно було виконати, ми виконали. Розроблено проект, визначено всі архітектурні, конструктивні й технологічні рішення. Їх схвалила Державна архітектурно-містобудівна рада. Технічні моменти — науково-технічна рада міністерства. Якщо всі рішення буде впроваджено, матимемо класний стадіон. Ми намагаємося виконувати все з високотехнічних матеріалів, ставити сучасне обладнання, водночас прагнемо закуповуватися у вітчизняних виробників. Коли ж чогось критично немає, звертаємося до закордонних постачальників чи навіть виконавців.

   — Як фінансується проект, ще донедавна з цим були проблеми?

 

 — Нині фінансування йде за графіком. Міністерство фінансів дістає відповідні вказівки уряду, кошти надходять.

   — Чи відомо, скільки коштуватиме проект, у різних джерелах називають різні дані?

  

— Тут зазначу — щоб не прогнозували і не озвучували різні експерти — відповідь на це запитання буде лише тоді, коли ми визначимося з цілою низкою аспектів. Передусім з устаткуванням, вартістю монтажу. Багато тендерів проводитимуть у 2012 році, то як уже сьогодні можна називати точні цифри, ми ж не можемо стовідсотково спрогнозувати, що і скільки тоді коштуватиме. Поки що в нас багато запитань, а конкретні відповіді не на всі є.

— Але ж від якихось показників ви відштовхуєтеся?

— Звісно, ми беремо дані по інших стадіонах, в країнах, де уже проводили єврочемпіонати. Однак це навіть базою слугувати не завжди може — надто вже різняться місця розташування стадіонів, технічні аспекти. Варшава оцінює свій стадіон у 465 мільйонів доларів. Проте в них 50 тисяч місць, а в нас 69 тисяч глядачів. Тому пряме порівняння аж ніяк не підходить, з'являється багато чинників, які оцінити реально неможливо. Сказати приблизно — одне місце на нашому стадіоні обійдеться в 6 тисяч євро.

— Чи потрібно буде вносити цього року поправки до бюджету, щоб коригувати проект?

  

— Ні, за цей рік ми спокійні. Вже оплатили 200 мільйонів із закладених 2,1 мільярда гривень. Маємо ліміт. За той час, поки його використаємо, з'являться подальші кошториси, тоді вже знатимемо, що по чому. Водночас, звісно, ми стежимо за кожною гривнею, бо реконструкція і капітальний ремонт — види будівництва, де є зловживання. Цьому намагаємося запобігати.

— На вашу думку, яке з міст сьогодні найбільше потребує коштів для підготовки до чемпіонату з футболу?

  

— Не можна сказати однозначно, готуватися потрібно всім. Інша річ, чи Київ вийде із ситуації — вийде, так само, як і Львів. У Харкові проблеми з готелями — їх розв'язують. Усі міста потребують уваги, і на сьогодні немає жодного ідеально пропрацьованого напрямку роботи з підготовки до Євро-2012. Важливість заходу для усієї країни влада міст розуміє. Можу запевнити, що цими питаннями займаються безпосередньо мери і постійно тримають на особистому контролі.

— На що порадите Києву звернути особливу увагу?

 

 — На інфраструктуру, а особливо — на дороги. Дещо в місті роблять, однак багатьма вулицями ще просто не проїхати.

Розмовляла Наталка МАКОГОН, «Хрещатик»

+++

На «Металісті» підключили й випробували табло

Ukrinform.ua

23.07.09

Два електронних табло підключили нещодавно на харківському стадіоні «Металіст». У вівторок протестували перше табло, а вчора підключили і випробували ще один електронний екран фірми Barco.

Нині на харківському стадіоні проходить цілий ряд робіт із введення в експлуатацію та налаштування обнов. Адже до першого матчу «Металіста», який відбудеться 2 серпня, усі необхідні системи повинні повноцінно функціонувати.

Зараз на спорткомплексі також ведуться роботи з укладання асфальту під нові бігові доріжки Mondo та встановлення сидінь для вболівальників.

+++
ФУТБОЛ

 

 

Матюкальне шоу Гамули влетить йому в копієчку

Іван Фаріон 

Wz.lviv.ua

23.07.09

Головного тренера ФК “Закарпаття” Ігоря Гамулу (на фото) дисциплінарні органи Прем’єр-ліги і Федерації футболу України можуть оштрафувати за нецензурну лексику, яку він вживав під час прес-конференції. Клубна каса ризикує недорахуватися щонайменше 500 доларів.

Матюкальне шоу Гамули влетить йому в копієчку…

Відеосюжет спілкування Гамули з журналістами після стартового матчу з маріупольським “Іллічівцем” шокував глядачів. Кліпи цього та інших “мат-шоу” за участю тренера з педагогічною освітою заполонили Інтернет, стали темою анекдотів.

У згаданому поєдинку закарпатці поступилися з мінімальним рахунком. Розлючений невдачею, Ігор Гамула дав волю почуттям (цитуємо мовою оригіналу):

− Поймите, нам очень тяжело… У нас был один нападающий, мы выпустили второго, думали, он нам поможет, а он нам поможет только умереть, бл… Нападающий, бл…, как чувствовал, бл… Надо было выпускать этого нападающего? А я, идиот, выпустил. Ну я теперь знаю, что с ним делать, бл… − собрал сумку и на х… домой, бл… Так нельзя, бл…, так в Премьер-лиге в футбол не играют, бл… Я это и сейчас футболистам сказал. Все головы повесили и сидят. Так нельзя играть за деньги, за очки, за Родину! За какую родину? Закарпатскую…

У розмові з кореспондентом “ВЗ” прес-аташе “Закарпаття” Ростислав Буняк сказав:

− Наш клуб їхав до Маріуполя здобувати очки − і тут така прикра невдача, всі були засмучені. На 91-й хв. матчу у футболіста “Іллічівця” була гра рукою, але суддя цього не зафіксував. Такий арбітраж плюс провокації журналістів місцевих і всеукраїнських видань не сприяють хорошому іміджу футбольного клубу “Закарпаття”. Можливо, були інші підводні течії − це ж йдеться про шалені гроші, можливо, наші конкуренти зацікавлені у таких провокаціях… Ігор Васильович − емоційна людина, говорить те, що думає. Це трохи неправильно так висловлюватися. Генеральний директор клубу Іван Шіц розмовляв з Ігорем Васильовичем на цю тему. Було зроблено певні висновки.

Неадекватна поведінка тренерів в українському футболі не рідкість. Не раз карали за це нинішнього наставника полтавської “Ворскли” Миколу Павлова, тренера луцької “Волині” Віталія Кварцяного, керманича ФК “Харків” Михайла Стельмаха. У кого худнув гаманець, а хто позбувався права протягом кількох матчів бути присутнім на тренерській лаві.

Коментар для «ВЗ»

Стефан РЕШКО, голова Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України

Я зараз перебуваю на лікарняному після перенесеної операції, але обов’язково прийду на засідання нашого комітету, яке відбудеться у четвер, 23 липня, − там розглядатимемо “питання Гамули”. Це недопустимо! Чогось подібного я не пам’ятаю. Буде вжито найсерйозніших заходів. Покарання може бути різне, у тому числі “комбінаційне”: штраф плюс позбавлення права керувати командою на кілька матчів.

+++

Цены на футбольные билеты должны быть ниже

Gorod.dp.ua

23.07.09

Вчера в редакцию пришел факс от футбольного клуба «Днепр-Победа» за подписью его председателя К.Л. Афанасьева и заместителя В.Р. Казимирского. Еще два экземпляра факса направлены Президенту ФК «Днепр» Игорю Коломойскому и Генеральному директору ФК «Днепр» А. Стеценко.

Днепропетровские фанаты возмущены резким повышением цен на билеты и абонементы на футбольные матчи с участием команды «Днепр».

− Уважаемый Игорь Васильевич! − пишут они. − Мы согласны с Вашим пожеланием привлечь на стадион «Днепр-Арена» как можно больше любителей футбола. Однако политика администрации ФК «Днепр» и стадиона относительно резкого (в три раза!) повышения цен на билеты и абонементы на восточную и западную трибуны кардинально противоречит Вашему пожеланию. В условиях кризиса, безработицы, неполного рабочего дня, падения жизненного уровня, заработной платы и покупательной способности абсолютно неприемлема политика повышения стоимости билетов в три раза!!! И тезис: нет денег − не ходите на стадион. Непринятие завышенных цен на абонементы в сектора 17, 1, 33 в размере 1500 гривен выразилось в том, что за время продажи не куплено ни одного абонемента!!!

Надеемся, что Вы в оперативном порядке положительно отреагируете на создавшуюся обстановку относительно многократного завышения стоимости билетов и обеспечите ее снижение до уровня цен чемпионата 2007-2008 годов, начиная с футбольного матча «Днепр» − «Металлист» (от 10 до 40 грн.).

+++

Гравців ”Металіста” штрафують на 25% зарплати за ”червону” картку

Unian.net

23.07.09

За «червону» картку − чверть зарплати, за нецензурну лайку − сто доларів − такі штрафи платять гравці харківського ФК «Металіст».

Кореспондент ІА «МІСТ-Харків» сфотографував на тренувальній базі ФК «Металіст» у селищі Високе перелік штрафів для гравців команди.

Згідно з цим документом, за порушення спортивного режиму гравців штрафують на 50% заробітної плати, пропуск тренування без поважної причини карається 15% зарплати, а один день запізнення на навчально-тренувальний збір коштує 1000 доларів.

Грунтуючись на цьому переліку, ІА «МІСТ-Харків» зазначає, що за жовту картку в грі 1 туру Чемпіонату Прем`єра-ліги з київською «Оболонню» гравець «Металіста» Северин ГАНЦАРЧИК можливо був оштрафований на 5% від зарплати.

Такий висновок можна зробити, якщо вивчити таблицю штрафів за липень, яку вивішено на тренувальній базі ФК «Металіст».

Напроти прізвища С.ГАНЦАРЧИКА 19 липня стоять цифри 11 і 6. Відповідно до вивішеного поряд списку штрафів, цифра 11 означає штраф на 100 доларів за невідповідність вказаної екіпіровки на грі або тренуванні. А цифра 6 − жовта картка в грі (неспортивна поведінка, відкидання м`яча, розмови з арбітром тощо) − карається штрафом 5% від зарплати.

19 липня С.ГАНЦАРЧИК отримав жовту картку в грі з київською «Оболонню».

Також у таблиці цифри, які можливо означають штрафи, проставлені 17 липня напроти прізвищ Папи і Зезе.

У Папи стоїть цифра вісім, − якщо припустити, що йдеться про штрафи, то в таблиці цьому номеру відповідає таке порушення, як «приїзд на базу після прибуття командного автобуса» (100 доларів).

Напроти прізвища Зезе стоїть цифра 12 − якщо це номер зі списку штрафів, то Зезе 17 липня, можливо, був оштрафований на 100 доларів «за відмову виконати вказівки лікарів, ігнорування медичних заходів».

+++
ЕВРО-2009

 

«Евро-2009 проведем с честью»

Анна Миускова

Donetsk.proua.com

23.07.09

Для Донбасса это более чем значимое событие. Волнуется каждый, а что уж говорить о руководстве области, которое стремилось организовать все идеально. В преддверии чемпионата мы побеседовали с председателем Донецкого областного совета Анатолием Близнюком.

− Анатолий Михайлович, можно ли сказать, что Евро-2009 − историческое событие для области?

− Это однозначно историческое событие. Но нельзя говорить об этом так узко. Что касается футбола, то могу сказать, что для того, чтобы команда добилась определенных успехов, надо настойчиво работать, тренироваться, и только тогда будет результат. И чемпионат, который пройдет у нас, нужно рассматривать как возможность проверить, а способна ли Украина, Донбасс провести такой турнир. С одной стороны, для нас это большая честь, с другой − большая ответственность, ведь часть матчей будет показана огромному количеству людей, они увидят страну, наш регион. К чемпионату мы тщательно готовились и, думаю, мы с честью проведем данное мероприятие.

Я обращаюсь ко всем. Во-первых, мне хочется, чтобы жители области стали зрителями, а во-вторых, чтобы они не забывали, что к нам приедет много иностранных гостей, которые будут посещать не только стадионы, но и туристические маршруты, памятные места. Мы, как хорошие хозяева, должны показать гостям, что у нас великолепный край, трудолюбивые люди и добрые традиции, в том числе футбольные.

− Подготовка к Евро-2009 расценивается и как тест на прочность к Евро-2012. Какой опыт вы извлекли из организации юношеского чемпионата?

Учиться надо на чужих ошибках. Мы были в Германии, Швейцарии. Оценивали опыт проведения подобных мероприятий другими государствами и постарались перенять лучшее. И мы использовали их опыт с учетом именно нашей специфики и видением того, что мы хотим это сделать еще лучше, чем у других. Я уверен, что мы справимся, и этот чемпионат будет не хуже, чем в других странах. А для Евро 2012 года − это генеральная репетиция. Но мы рассматриваем данные турниры как единый мегапроект «Евро-09/12». Мы изучили всю проблематику. Уже сегодня решаем вопросы о стадионах, аэропорте, транспортной логистике и размещении, но есть еще вопросы медицинского обслуживания, безопасности, помощи волонтеров, много других. Мы прошли путь подготовки к чемпионату. Мы готовы к Евро-2009, и приобретенный опыт, однозначно, поможет в 2012 году. После проведения чемпионата, который стартует уже сегодня, мы будем лучше, чем кто бы то ни было в Украине, знать, как проводить мероприятия такого уровня.

− Вы упомянули об аэропорте. Есть ли подвижки в вопросе его реконструкции?

Проблемы всегда были, есть и будут. Есть ситуация, и мы должны найти выход из нее. Нам необходимо в течение десяти часов принять 31 тысячу болельщиков в аэропорту, и с такой задачей мы однозначно справимся. У нас есть проект реконструкции аэропорта еще с 2004 года, т.е. мы запланировали преобразование еще до Евро. Но приближение Евро-2012 ускорило темп работы. Главное − должны определиться, что целесообразнее: затратить сотни миллионов на реконструкцию того, что было построено в 70-х годах и через десять лет снова будет нуждаться в ремонте, либо же потрать несколько больше, но построить все новое, соответствующее европейскому уровню. Мы делаем реконструкцию не только для Евро. Все созданное должно работать на регион, приносить прибыль инвесторам.

− Сколько болельщиков предположительно прибудет на чемпионат?

УЕФА стремится к тому, чтобы матчи посещала молодежь. Это праздник молодежного футбола. Здесь будет много юношей и девушек, часть из которых приедет из других стран. Я не могу сказать, что их будет 100 или 200 тысяч, но в том, что их будет много, я уверен. Тем более мы же не можем знать, сколько белорусов или поляков отдыхают на берегу Азовского моря и сколько из них захотят посетить игры Евро-2009, но то, что они придут на матчи, − это точно!

− Но ведь не только футболом смогут насладиться приезжие. Для болельщиков разработаны специальные туристические маршруты.

− Создано более десяти маршрутов, из них три официальных, уже опробованных. Это парк «Меотида», заповедник Каменные Могилы, Святогорье, этнический городок Барвенково. Очень много мест, о которых даже не каждый житель области знает. С одной стороны, мы недостаточно пропагандируем, с другой − влияет уровень жизни. И дело в восприятии самих людей: они не всегда готовы радоваться красотам края, показывать их другим.

− Для болельщиков из других городов будет ли организован транспорт?

Уже принято решение, что города помогут болельщикам посетить матчи. Для болельщиков, которые приобретут билеты, будет организован выезд на автобусах. Желающие смогут приехать в Донецк или Мариуполь, посмотреть игру и вернуться домой.

Анна Миускова, «Жизнь»

+++

У складі юнацької збірної України сталися зміни

  

Укрінформ

23.07.09

Тренерський штаб юнацької футбольної збірної України, яка виступає у фінальному турнірі Євро-2009, був змушений внести зміни у заявковий список своєї команди, повідомили УКРІНФОРМу у прес-службі ФФУ.

  

Замість хавбека донецького «Шахтаря» Віталія Віценця та захисника київського «Динамо» Сергія Люльки, які зазнали травм під час стартової гри зі словенцями, до табору збірної викликані два інші виконавці − ще один представник столичного клубу оборонець Сергій Логінов і півзахисник дніпропетровського «Дніпра» Євген Шахов.

  

Люлька був замінений на Богдана Бутка вже у дебюті матчу, тоді як Віценець провів на полі всі 90 хвилин і незадовго до фінального свистка мав дві чудові нагоди, аби принести господарям перемогу. Щоправда, після поєдинку з'ясувалось, що в одному з епізодів він серйозно травмувався.

  

Киянин заграв в команді Калитвинцева не так давно, встигши провести в її складі лише два поєдинки. У свою чергу «гірник» виступає у збірній з 2006 року. Увесь цей час Віталій, який зазвичай діє на позиції опорного хавбека,  був однією з ключових фігур у середній ланці «синьо-жовтих».

 

Після ретельного медобстеження обох гравців лікарі команди констатували, що через травми ті не зможуть взяти участь у подальших поєдинках Євро-2009 (U-19).

  

Після першого туру всі представники групи А − Україна, Англія, Швейцарія, Словенія − мають у своєму доробку по одному очку. Наступну гру хлопці Калитвинцева проведуть  24 липня. На полі донецького РСК «Олімпійський» господарі поміряються силами з британцями. Початок матчу − о 19.30.

  

Футболісти, яких дозаявили українські тренери, протягом останнього місяця також готувалися до Євро-2009 (U-19). А про те, що вони обидва не потрапляють до числа 18-ти обраних, стало відомо лише напередодні старту турніру. Сергій Логінов традиційно діє на позиції центрального захисника. Щодо Євгена Шахова, який, до речі, має досвід виступу у фінальній частині Євро-2007 (U-17), то він найчастіше виконує роль диспетчера, хоча може зіграти й опорного хавбека.

+++
Моніторинг телеефіру

 

 

Середа − четвер, 22-23.07.09 (запис)

 

1. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 00:15, 03:45 (повтор випуску)

 

1) Репортаж з відкритого тренування київського «Динамо» на базі в Кончі − Заспі.

 

Коментар головного тренера ФК «Динамо» Валєрія Газзаєва, нападника Артема Мілевського.

 

+++

 

2. Телканал «ICTV»

 

Програма «Факти. Спорт», 19:15

 

1) Репортаж з відкритого тренування київського «Динамо» на базі в Кончі − Заспі.

 

Коментар головного тренера ФК «Динамо» Валєрія Газзаєва, нападника Артема Мілевського.

 

+++

 

3. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 06:30

 

1) Репортаж про реконструкцію харківсього стадіону «Металіст».

 

Автор сюжету: Харків з реактивною швидкісттю готується до Євро -2012. Реконстркція головного об’єкту фінальної частини європейської першості стадіону «Металіст» вже вийшла на фінішну пряму, завершення будівництва планується 30 листопада. Окрім цього Харків може пишатися і тренувальною базою «Металіст», яка прийме одну з команд учасниц Чемпіонату Європи, а також футбольною академією та темпами реконструкції аеропорту. Генеральний інвестор харківських проектів президент футбольного клубу «Металіст» Олександр Ярославський відкрив таемницю успішної реалізації харківскьої програми.

 

Олександр Ярославський: Две составляющих успеха: начните тратить свои собственные деньги, во-первых, и, во-вторых, относитесь к государственным также как к своим. Я сам контролирую бюджеты, только сам, все расходы, вплоть до гвоздя.

 

Автор сюжету: Успіх − саме таким словом охарактеризував підготовку Харкова до Євро і директор Комітету з підготовки Польщі до Євро − 2012 Марцин Герра, який гостював у Харкові ціми днями

 

Марцин Герра: Сегодня в Харькове мы можем увидеть успех. Я думаю, что нам нужно говорить не только об успехах в 2012 году, но и нужно говорить об  успехах людей, которые работают 12, 14, 16 часов в сутки. Самое главное, чтобы каждый день был днем успехов.

 

Автор сюжету: Але польський гість, не зважаючи на приемні враження від візиту до Харківа, попросив не розслаблятися, адже першій столиці України багато чого ще треба зробити аби привести свою інфраструктуру до вимог УЄФА.

 

2) Головний тренер київського «Динамо» Валерій Газзаєв не виключає, що в найближчому матчі української Суперліги проти «Таврії» у нападі київської команди разом можуть зіграти Артем Мілевський та Гільєрмо. Про це російський спеціаліст заявив у середу під час тренування столичного клубу.

 

Також Газзаєв прояснив ситуацію стосовно воротарської позиції чемпіонів України. Поки що в планах «біло-синіх» не стоїть придбання ще одного голкіпера.

 

Валерій Газзаєв, головний тренер ФК «Динамо» /Київ/: «Ні. Роман Загладько − перспективний воротар, який непогано себе проявив у складі молодіжної команди. Крім того, наприкінці цього тижня повернеться до гри Богуш.»

 

А от у найпроблемнішій лінії «Динамо» − захисті, знову втрата. Проте вона пов’язана не з травмою футболіста, а з його від’їздом. Французький захисник Марк Фашан, який прибув до Києва в червні на правах вільного агента, залишив команду. Захисник повернувся до «Осеру», з якого приїхав у «Динамо» перед літнім збором. Крім іншого, Валерій Газзаєв пояснив журналістам і причину того, чому він не пустив на одне з тренувань керівника наукової групи команди Олега Базилевича.

 

Валерій Газзаєв, головний тренер ФК «Динамо» /Київ/: «До Олега Петровича я завжди ставився і ставлюся з великою повагою, уважно стежу за його роботою. Того дня в нас було тактичне заняття, тому, не знаючи, що він хотів бути присутнім на ньому, я попросив, щоб на тренуванні нікого не було.»

 

Натомість спортивні журналісти, щомісяця зможуть спостерігати за тренуваннями команди, спрямованими на фізичну підготовку.

 

3) В четвер відбудеться матч-відповідь другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи між донецьким «Металургом» та білоруським клубом МТЗ-РІПО. Напередодні команда Ніколая Костова прибула до Мінська й у середу ввечері провела легке тренування. Головний тренер донеччан взяв до столиці Білорусі двадцять одного футболіста. Нагадаємо, перша зустріч у Донецьку завершилася впевненою перемогою «Металурга» з рахунком 3:0.

 

4) Англійські клуби, як правило, передсезонну підготовку проводять за межами Туманного Альбіону. Не став винятком і цей рік. Так, найактивніший на трансферному ринку «Манчестер Сіті» завітав до Південної Африки, де взяв участь у турнірі «Водаком Челлендж». У другому матчі «городяни» у Дурбані з мінімальним рахунком здолали один з найтитулованіших клубів ПАР «Кайзер чіфс». Єдиного влучного удару на 45 хвилині завдав Стівен Айрланд. До речі, з трибун спостерігав за грою своєї нової команди Емануель Адебайор, який став поки що останнім придбанням «Манчестер Сіті».

 

Інший англійський клуб − «Челсі» − проводить турне Сполученими Штатами Америки. Аристократи у каліфорнійській Пасадені зіграли товариську зустріч із чинним чемпіоном Італії − «Інтером». Андрій Шевченко участі у перемозі своєї команди не взяв, хоча до заявки потрапив. Матч завершився з рахунком 2:0 на користь «Челсі». М’ячі забивали Дідьє Дрогба та Френк Лемпард.

 

Дідьє Дрогба − гравець ФК «Челсі» /Англія/: «Ми дуже раді, що виграли. Ми грали тим складом, який пробився до півфіналу Ліги Чемпіонів минулого сезону і який грав у фіналі Ліги два роки тому. Я думаю, що у нас оптимальний склад. Можливо, треба купити ще одного-двох гравців, але якщо ні − нічого страшного, ми і так добре укомплектовані.»

 

Нагадаємо, англійська Прем’єр-ліга стартує 15 серпня. «Челсі» проведе свій перший поєдинок вдома проти «Халла», а «Манчестер Сіті» поїде в гості до «Блекберна».

 

5) Суперник донецького «Шахтаря» по кваліфікації Ліги Чемпіонів румунський клуб «Тімішоара» провів товариську зустріч проти англійського «Вігану». Румуни перемогли з рахунком 2:0, у складі «Тімішоари» відзначились вірменський легіонер Арман Карамян та румунський нападник Гігел Букур.

 

6) Колишній головний тренер збірних Англії та Мексики швед Свен-Йоран Ерікссон призначений спортивним директором найдавнішого клубу Англії «Ноттс Канті». 61-річний спеціаліст буде відповідати за трансферну політику, а також візьме у свої руки контроль за розвитком молодих футболістів. Сума контракту Еріксона не повідомляється. Проте керівництво клубу зазначило, що зарплатня шведа напряму залежатиме від результатів основної команди, яка наразі виступає у четвертому англійському дивізіоні.

 

Нагадаємо, після того, як Свен-Йоран залишив посаду головного тренера збірної Мексики, його кандидатуру розглядало керівництво санкт-петербурзького «Зєніту». Проте нові власники «Ноттс-Каунті» із Саудівської Аравії зуміли зацікавити Ерікссона. Зазначимо, що тридцять років тому шведський спеціаліст на світанку своєї тренерської кар’єри за два роки зумів вивести скромний клуб «Дегерфорс» з другого шведського дивізіону в еліт-серію. Схоже, Ерікссон вирішив повторити це досягнення.

 

7) Півзахисник збірної Німеччини Тім Боровскі повернувся до володаря національного Кубка та фіналіста останнього Кубку УЄФА бременського «Вердера»! Рік тому гравець як вільний агент перейшов до складу мюнхенської «Баварії», проте керманич баварців Юрген Клінсманн не дуже довіряв футболістові. Попри те, що мюнхенський гранд очолив новий наставник − голландець Луї Ван Гааль, Тім Боровські вирішив повернутися до свого рідного клубу з Бремена, з яким зробив золотий дубль у сезоні 2003/2004.

 

+++

 

4. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини. Спорт», 20:10

 

1) Інформація про те, що Кабінет Міністрів скоротив кошторис видатків на підготовку до Чемпіонату Євро − 2012 майже на чверть.

 

2) Репортаж з відкритого тренування київського «Динамо» на базі в Кончі − Заспі.

 

3) Інформація про те, що як повідомляє Eurosport Андрій Шевченко у наступному сезоні не гратиме за «Чеслсі». У послугах Шевченко зацікавлені «Динамо» та «Фенербахче».

 

+++

 

5. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Репортер. Спорт», 00:15

 

1) Подальша доля Андрія Шевченка у “Челсі” невідома. Літо − у “Челсі”, а далі − хто зна! Таке найближче майбутнє для Андрія Шевченка бачить Карло Анчелотті!

 

За словами наставника “аристократів”, ще жоден клуб не звернувся до лондонців із пропозицією придбати українського нападника. Якщо охочі не знайдуться, то після 31 серпня “Челсі” вирішить що робити із Андрієм.

 

Поки капітан збірної України разом із “синіми” готується до нового сезону. Щоправда, у товариському матчі проти “Інтера” в американському Лос-Анджелесі Шевченко не грав. Із лави запасних він дивився, як лондонці перемогли чемпіона Італії 2:0.

 

Задоволений перемогою, Анчелотті після гри із запалом запевняв журналістам, що жодну зірку “Челсі” він цього літа з клубу не відпустить.

 

2) “Манчестер Сіті” у товариських поєдинках поскупився випускати іменитих гравців. Нова сила англійського футболу популяризує себе в очах південноафриканських аборигенів. От тільки своїх основних зірок “Манчестер Сіті” їм так досі і не демонструє.

 

Під час свого турне півднем чорного континенту за два товариські поєдинки у складі “горожан” так і не з’явилися ті люди, заради яких і варто нині стежити за виступами команди. Не було ані Робіньйо, ані Елано, ані новачків Роке Санта Круза, Карлоса Тевеса та Емануеля Адебайора.

 

Замість того, аби вивчати манеру гри партнерів, тоголезець ледь не увесь матч відправляв смс-ки. І одного телефону для цього йому навіть було замало. З іменитих новачків “Ман Сіті” грав лише Гарет Баррі. Перемогу ж команді приніс сторожила − капітан Стівен Айрланд − 1:0.

 

+++

 

6. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «Новини. Спорт», 21:25, 23:10 (повтор випуску)

 

1) Репортаж з відкритого тренування київського «Динамо» на базі в Кончі − Заспі.

 

Коментар головного тренера ФК «Динамо» Валєрія Газзаєва, нападника Артема Мілевського.

 

+++

 

7. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «Події. Спорт», 03:55

 

1) Огляд матчів 1 туру Чемпіонату Європи (U − 19).

 

+++

 

8. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Новини», 21:00

 

1) Інформація про те, що українці з Львівщини, з прикордонних районів зможуть в’їжджати в прикордонні регіони Польщі без віз, заявляє міністерство закордонних справ Польщі.

 

2) Фінансування Євро-2012 скорочено майже на чверть. Передбачається виділити 32,923 млрд. грн. з державного бюджету, 6,866 млрд. грн. − з місцевих бюджетів міст-кандидатів

 

Кабінет міністрів скоротив фінансування державної цільової програми з підготовки і проведення Євро-2012 на 22,4% − до 126,071 млрд. грн. у зв'язку з рішенням УЄФА щодо скорочення з шести до чотири кількості міст-кандидатів для проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

 

Про це повідомив міністр у справах сім`ї, молоді і спорту Юрій Павленко, який уточнив, що з загального обсягу фінансування у розмірі 126,071 млрд. грн. передбачається виділити 32,923 млрд. грн. з державного бюджету, 6,866 млрд. грн. − з місцевих бюджетів міст-кандидатів, а також інвестиції в обсягу 86,281 млрд. грн.

 

«У 2009 році з бюджету на реалізацію програми Євро-2012 буде виділено 6,909 млрд. грн., а також 1,765 млрд. грн. з місцевих бюджетів», − сказав міністр.

 

+++

 

9. Телеканал «УТ − 1»

 

Програма «Світ спорту», 19:25, 21:25 (повтор випуску)

 

1) Результати матчів другого кваліфікаційного раунду матчів Ліги Європи.

 

2) Результати матчів 1 туру Чемпіонату Європи (U − 19).

 

3) Інформація про те, що УЄФА вдосконалює свої вимоги щодо стадіонів до європейських чемпіонатів з футболу 2012 та 2016 рр. Заради видовища, комфорту та безпеки Європейський футбольний союз практикує змінювати нормативи щодо стадіонів. Цього разу змін чимало. Більшість з них стосуються приміщень. Цілковитою новиною є обов»язкова наявність запасного поля поблизу стадіону, газонове покриття якого має використовуватися у разі пошкодження основного поля.

 

4) Інформація про те, що Кабінет Міністрів скоротив кошторис видатків на підготовку до Чемпіонату Євро − 2012 майже на чверть.

Підписатися на новини