Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Моніторинг телеефіру

 

П’ятниця − неділя, 19-21.06.09 (запис)

1. Телеканал «5 канал»

Програма «Час спорту», 20.06.09, 00:15

1) Інформація про те, що гравець львівських «Карпат» В. Кобін все-таки став гравцем донецького «Шахтаря». Натомість у зворотний бік вирушить А. Федецький.

2) Донецький «Металург» поповнився ще трьома новачками: Г. Гітаряном, І. Коротецьким та О. Олійником.

3) Інформація про те, що футболісти київського «Динамо», у неділю виходять з відпустки, а вже в середу вирушають на тренувальний збір до Австрії. 

+++

2. Телеканал «5 канал»

Програма «Час спорту», 21.06.09, 23:50

1) Українські футбольні гранди − «Динамо» та «Шахтар» немов змовившись, одночасно вийшли з відпустки. Зібралися на своїх клубних базах далеко не в оптимальних складах. Валерій Газзаєв та М. Луческу дали трохи більше часу відпочити своїм збірникам. «Динамівці» зібралися у Конча-Заспі у неділю, опівдні. Перший їхній робочий день вийшов коротким і складався лише з загальнокомандного зібрання, на якому наставник команди В. Газзаєв привітав футболістів з початком нового футбольного сезону та представив своїх нових асистентів: Латиша та Шевчука. Лужний, Зуєв, Краковський та Пінколіні залишилися помічниками головного тренера. У середу, футболісти «Динамо» вилетять на тренувальний збір до Австрії, через травми там не буде Михалика, Саблича та Діакате. Донецький «Шахтар» на свої тренувальні збори вилетить вже у понеділок.

2) Огляд матчів групового етапу Кубку Конфедерацій. Бразилія − Італія − 3:0, Єгипет − США − 3:0. В плей-офф турніру виходять Бразилія та США.

+++

3. Телерадіокомпанія «Україна»

Програма «События», 19.06.09, 19:00

1) Ведущая: «Десант послов Евросоюза на Донбассе. Чтобы подвести итоги своего главенства в Европарламенте, Чехия собрала представителей стран ЕС в Донецке. Изучали инвестиционный климат, подписывали контракт с украинскими производителями и проверяли готовность к Чемпионату Европы».

Автор сюжета: «Подготовка к Евро-2012. В том, что Донецк может встретить целую армию футбольных болельщиков, убедились 15 послов из стран ЕС. Уже в сентябре на этом поле пройдут первые матчи. Первым на футбольном поле сыграют ФК «Шахтер». Это «Донбасс Арена» вначале стройки. А это на завершающей стадии. Чтобы возвести первый стадион в Восточной Европе категории «элит», который бы соответствовал стандартам УЕФА, понадобилось три года. Сейчас осталось только облагородить территорию, установить фонтаны и наладить работу инфраструктуры».

Я. Башта, посол Чешской Республики в Украине: «Я здесь был, когда приезжал премьер-министр и когда увидел, сколько работы сделали, я могу только сделать вам глубокий поклон».

Автор сюжета: «Несмотря на то, что эта площадка примет всего несколько матчей групповых и полуфинальных стадий Евро-2012, территорию обустраивают по максимуму. Стадион полностью устелили «Мятником луговым» сейчас траву подстригают».

А. Атаманенко, директор по эксплуатации стадиона: «Как вы видите, чаша стадиона уже выглядит готовой. Парк и арена будут вводиться в эксплуатацию с 1 июля».

Автор сюжета: «Свои двери стадион распахнет 29 августа − это День города и одновременно День Шахтера».

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

Програма «События спорт», 20.06.09, 23:45

1) Автор сюжету: «1 липня повинні відбутися вибори президента УПЛ. Напередодні, компанія, яка займається організацією цього заходу оприлюднила імена трьох кандидатів на цю посаду. До списку увійшли в.о. президента УПЛ В. Данілов, В. Рабинович та єдиний іноземець К. Вьорнц. Про намір балотуватися також заявили власник ФК «Львів» Ю. Кіндзерський та Попков, журналіст у минулому, але з різних причин їх до списку не включили».

2) У п’ятницю понад 100 вболівальників протестували біля будинку запорізької міськради проти можливих змін у ФК «Металург». Мітенгарі вимагали зберегти існуючу назву клубу та символіку. З учасниками акції зустрілися керівники клубу та представники мерії, які запевнили громадськість, що ніяких змін не передбачається, а команда, як і раніше, буде виступати під назвою ФК «Металург».

3) Сюжет про те, як вшановували футболістів Північної Кореї, яка пробилась до фінальної частини ЧС-2010.

+++

5. Телеканал «Новий канал»

Програма «Спорт репортер», 21.06.09, 19:10

1) Інформація про результати матчів групового етапу Кубку Конфедерацій. В групі А Іспанія перемогла ПАР  2:0, а Ірак з Новою Зеландією розійшовся миром 0:0. Таким чином у півфінал виходять іспанці та південноафриканці.

+++

6. Телерадіокомпанія «Київ»

Програма «СТН спорт», 20.06.09, 21:25

1) На підготовку до футбольного сезону футболісти «Динамо» матимуть менше 20 днів. Так вирішив головний тренер «Динамо» В. Газзаєв, який, як відомо, не є прихильником довготривалих зборів. На думку наставника для повноцінної підготовки вистачить трьох спарингів. Вже відомо, що 1 липня в межах австрійського збору кияни зіграють з місцевим клубом «Аксамс» за три дні після цього «Динамо» зустрінеться з московським «Локомотивом», а завершить збір команда Газзаєва 7 липня матчем з німецьким «Айнтрахтом».

+++

7. Телеканал «ICTV»

Програма «Факти спорт», 20.06.09, 19:10

1) Ведучий: «Три офіційні кандидатури на посаду президента УПЛ − нинішній виконувач обов’язків президента В. Данілов, екс-президент київського «Арсеналу» В. Рабинович та єдиний іноземець К. Вьорнц. Таке рішення прийняли на нападі, саме ці люди поведуть боротьбу за крісло керманича елітного футбольного дивізіону. Вибори призначені, попередньо на 1 липня, але не всі з цим згодні. Деякі кандидати, які мали намір балотуватися не побачили себе в цьому списку і тому мають намір оскаржувати своє право в суді».

+++

8. Телеканал «ICTV»

Програма «Факти спорт», 21.06.09, 19:10

1) Іспанія, Південно-Африканська Республіка, Бразилія, США − такий склад учасників півфінальної стадії Кубка Конфедерації. У завершальному турі групового етапу чемпіони Європи легко впоралися з господарями турніру. Нереалізований пенальті Вільї так роздратував іспанців, що вже наступної миті Давід розпакував ворота африканців. Крапку у зустрічі на 72 хвилині поставив Льоренте 2:0. Іспанія виходить у півфінал беззаперечним лідером, а збірна ПАР скористалася провалом Іраку та Нової Зеландії. Ці двоє навіть в останній дуелі не виявили сильнішого 0:0.

+++

9. Телеканал «УТ-1»

Програма «Світ спорту», 19.06.09, 21:40

1) Ведуча: «Прем’єр-міністр проти міністра спортивного. Ю. Тимошенко на засіданні Уряду сварилася з Ю. Павленком, який вимагав збільшення фінансування НСК «Олімпійський» ще 1 млрд. грн. Тим часом в Одесі Євро-2012 об’єднало чиновників і дипломатів. Поважні мужі готують лист до УЄФА і сподіваються опротестувати рішення його Виконкому, що поставив хрест на євроамбіцях міста».

2) Огляд матчів Кубку Конфедерацій.

3) Коментарі президента ФІФА З. Блаттера про підготовку ПАР до ЧС-2010.

З. Блаттер: «Я на 100% згоден з тим, що не всі газони приймаючої країни, на сьогодні, відповідають стандартам. Господарі мундиалю обов’язково мають над цим задуматися, хоча Кубок Конфедерацій виявив й іншу купу недоліків. Це стосується і транспорту, і роботи волонтерів, нажаль цей список мінусів можна продовжувати».   

+++

10. Телеканал «Мегаспорт»

Програма «Мегафон», 21.06.09, 20:00

1) Футбольні збірні Іспанії та ПАР вийшли до півфіналу Кубку Конфедерацій! У третьому турі групи „А” європейці та африканці зустрілися в очному протистоянні, де перемогу святкували іспанці з рахунком 2:0.

Не змогли вийти з групи команди Іраку та Нової Зеландії, які в останньому груповому раунді зіграли внічию 0:0. У неділю на Кубку Конфедерацій визначаться ще два півфіналісти від квартету „В”.

2) Поки команди грають на Кубку Конфедерацій, не вщухають пристрасті навколо улюбленого атрибуту африканських вболівальників вувузели − музичного духового інструмента, набагато голоснішого за традиційні фанатські дудки, або, скажімо, за міліцейську сирену. Вувузели виготовляють з пластику, причому вручну. Коли минулого року керівництво ФІФА офіційно дозволило проносити на матчі чемпіонату світу з футболу 2010 року вувезелу, радощам вболівальників Чорного континенту не було меж. Адже, до всього іншого, звуки цього інструмента імітують бойові вигуки знаменитого зулуського вождя Чакі.

Одначе, не всі на Кубку Конфедерацій задоволені таким музичним супроводом матчів турніру. Деякі тренери та гравці скаржаться, що довгий, протяжний звук вувузели заважає їм під час поєдинків, і радять ФІФА заборонити використання цього інструмента на „Мундіалі − 2010”. Президент міжнародної футбольної асоціації Зепп Блатер поки-що стримано коментує ситуацію навколо вувузели. Його основна теза − „це африканська культура, тож ми повинні поважати її”. Але звичайно, це не кінець історії. Як-то кажуть, далі буде...

Підписатися на новини