Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Моніторинг телеефіру

 

 

Понеділок − вівторок, 15-16.06.09 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 15.06.09, 23:00

 

1) Дніпропетровський «Дніпро» перший з українських команд вийшов з відпустки. Футболісти відпочивали 25 днів. Фрагменти першого тренування команди. Коментарі головного тренера дніпрян В. Безсонова.

 

2) Гравець збірної України А. Тимощук зіграв останній матч за пітерський «Зеніт» перед переходом до «Баварії». В Мюнхені на півзахисника вже чекають 1 липня.

 

3) Огляд матчу Кубку Конфедерацій, в якому зустрічалися національні збірні Бразилії та Єгипту. Зустріч завершилася перемогою бразильців з хокейним рахунком 4:3.

 

+++

 

2. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна спорт», 16.06.09, 00:45

 

1) Відеоогляд матчів Кубку Конфедерацій. Бразилія − Єгипет − 4:3, Італія − США − 3:1.

 

2) Інформаційний сюжет про те, що екс-гравець київського «Динамо» А. Гусін намагався підписати контракт з мінським «Динамо» проте сторони не змогли вирішити фінансового питання. Інший гравець киян М. Шацький в даний момент на оглядинах в казахському «Локомотиві».

 

+++

3. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 15.06.09, 19:25

 

1) Київське «Динамо» відмовляється грати за Суперкубок країни із полтавської «Ворсклою». Кияни аргументують тим, що стадіон в Сумах не відповідає належному рівню. Тож 11 липня замість футбольного сезону може розпочати чергову низку скандалів. У разі якщо «Динамо» відмовиться від участі у матчі, чемпіона країни буде оштрафовано на 100 тис. доларів, згідно встановленого регламенту. Президент «Динамо» І. Суркіс вже підтвердив, що буде готовий сплатити штраф в разі необхідності, але не поступиться.

 

2) Інформація про те, що гравець львівських «Карпат» В. Кобін попри чутки залишається у клубі. Лунали чутки, що лідер львів’ян перейде до «Металіста» або «Шахтаря».

 

3) Гравець збірної України А. Тимощук зіграв останній матч за пітерський «Зеніт» перед переходом до «Баварії». В Мюнхені на півзахисника вже чекають 1 липня.   

 

+++

4. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 16.06.09, 00:45

1) Матч між футбольними клубами «Ворскла» (Полтава) та «Динамо» (Київ) за Суперкубок України відбудеться в Сумах.

 

Такої домовленості було досягнуто сьогодні під час телефонної розмови між головою Сумської ОДА Миколою Лавриком та президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом.

 

Гра відбудеться за умови гарантій облдержадміністрації та Сумського міськвиконкому щодо забезпечення всіх вимог до проведення матчу такого рівня.

 

Відповідно до рішення Української футбольної прем’єр-ліги, матч за Суперкубок України між ФК «Ворскла» (Полтава) та ФК «Динамо» (Київ) заплановано провести 11 липня на стадіоні «Ювілейний»

 

2) Інформація про те, що українця А. Шевченка хоче взяти в оренду на один рік французький «Монако».

 

3) Інформація про результати матчів Кубка Конфедерацій.

 

4) Не встиг ще Криштіано Роналду переїхати до мадридського “Реалу”, як «Манчестер Юнайтед» вже почав витрачати гроші, отримані від рекордного продажу найкращого футболіста планети.

 

Так, за повідомленням іспанського видання «Спорт», чемпіони Англії хочуть забрати у «Барселони» голкіпера Віктора Вальдеса. Воротар ще не підписав із каталонцями нової угоди і вже заявив, що не проти спробувати свої сили на Туманному Альбіоні.

 

Тим часом, авторитетний «Дейлі Міррор» розповсюдив новину, що «червоні дияволи» можуть встановити новий трансферний рекорд у Британії.

 

«МЮ» запропонував «Валенсії» 53 мільйони євро за форварда Давіда Вілью. І хоча за нападника також сперечаються «Реал» і «Барселона», проте жоден з них не готовий викласти за футболіста більш, ніж 41 мільйон.

 

Якщо «манкуніанцям» таки вдасться викупити найкращого бомбардира Євро-2008, то вони перевершать рекорд своїх запеклих ворогів з «Манчестер Сіті», які рік тому заплатили за бразильця Робіньо 38 мільйонів євро.

 

+++

 

5. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 15.06.09, 19:10

1) Огляд фінального матчу відбірного турніру на ЧС-2010 з пляжного футболу. Іспанія тільки в серії пенальті змогла здолати збірну Росії. Основний час закінчився з рахунком 4:4.

+++

6. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Відверто про футбол», 15.06.09, 21:30

1) Гість у студії Михайло Поживанов заступник міністра економіки України, який у свій час керував київським «Арсеналом» та маріупольським «Іллічівцем». Основні питання, що розглядалися під час програми:

− керівництво в київському «Арсеналі»;

− період керівництва у маріупольському «Іллічівці»;

− сюжет про скандальну історію з арбітрами, на той час, О. Козаченко та В. Шевченко, котрі звинуватили головного тренера маріупольського «Металурга» Ю. Погребняка в тому, що він їх побив;

 

Архівні кадри 1997 рік.

 

Г. Суркіс: «Такого украинский футбол, за время своей независимости и при моей памяти во время советского футбола, не знал».

 

В. Шевченко: «Раздался стук в дверь, я спросил − кто там? Погребняк. Я открываю дверь, заходит старший тренер команды «Металлург» (Мариуполь) Юрий Погребняк и с ним было три человека. Они прошли в номер, он уселся на кровать напротив Козаченко и начал выражать претензии по проведению матча, якобы не правильно отмененном голе при фиксации положения. Мы начали говорить ему свою точку зрения, это продолжалось где-то минуты три, затем он встает и бьет кулаком в лицо господина Козаченко. Я попытался вскочить между ними: что вы делаете, успокойтесь − меня ударили с боку, я упал, и тут вся, как я указал в рапорте, банда, у меня просто других слов не было, они били нас ногами, руками, куда попало. Это продолжалось минут 15-20».

 

О. Казаченко: «Получилось так, что нас не просто избили цинично, а шла речь о том, чтобы нас добить и в море вывезти».

 

Автор сюжету: «Ця кримінальна історія трапилася 13 липня 1997 року у Маріуполі, після матчу місцевого «Металурга» проти полтавської «Ворскли», який гості виграли 5:2. У готелі «Чайка» тренер маріупольців Ю. Погребняк, разом зі своїми знайомими влаштували криваву баню суддям Вадиму Шевченку та Олександру Козаченку, яких врятувало від ще гіршого тільки втручання представників готелю. Обидва ці арбітри згодом очолювали Комітет арбітрів ФФУ. Шевченко нині його керівник. Погребняк тоді відбувся довічною дискваліфікацією від футболу, а от кримінальної відповідальності уник. У 2006 йому знову дозволили тренувати і, попрацювавши в харківському «Геліосі», Юрій Анатолійович вже повернувся в елітний дивізіон, нині він віце-президент луганської «Зорі».

 

М. Поживанов: «Що тут коментувати, насправді дуже прикрий випадок. Можливо певні емоції були в той час і з мого боку. Я думаю ви пам’ятаєте, ми там 5:0 програли, знову 5:0 і потім 5:2 програли. Він, як потім розповідав, ніби то домовлявся про щось із суддями, давав якісь гроші, вони брали за те, щоб вирішити питання».

 

Ведучий: «Врешті-решт 2:5 вийшло».

 

М. Поживанов: «Я завжди був і є противником проти того, щоб вирішувати питання за рахунок суддів. Завжди кажу, навіть коли хтось вирішує проти вас, ви мусите грати і перемагати. Тому це зайвий раз підкреслює, що команда була не на тому рівні, що навіть за допомогою суддів він не зміг вирішити цього питання, але ще раз скажу, що я засуджую ті дії і я вдячний  Григорію Михайловичу Суркісу, бо тоді стало питання, щоб команду дискваліфікувати разом з тренером і зняти з вищої ліги. Григорій Михайлович повірив мені, у нас була така щира та відверта розмова і команда лишилась. Важко було, я буквально протягом тижня зміг найти Миколу Петровича Павлова, він погодився спочатку на певний, короткий термін. Через певний час погодився очолити команду і він багато років, навіть, коли я пішов, працював ще тоді, як змінилися власники клубу. Власником став Володимир Семенович Бойко і команда стала носити назву «Іллічівець», Микола Петрович там працював».

 

Ведучий: «Ви як людина, яка керувала тоді клубом, яка керувала тоді містом поясніть ситуацію. Сама історія вона досить відома, але по ній досі постають питання. Яким чином Ю. Погребняк зумів уникнути кримінальної відповідальності ваше бачення цієї ситуації?».

 

М. Поживанов: «Мені важко казати. Це більше питання не до мене, а до прокуратури, правоохоронних органів, хто займався цим питанням. Наскільки я знаю, його не було довгий термін на Україні. З одного боку я засуджую все що сталось, з іншого мені не хочеться щось погане казати до цього інциденту про Юрія. Він багато допомагав, я вам щиро скажу, він разом з Леонідом Кобзарєвим в 95-96 році, коли той же Прокопенко працював в «Роторі», волгоградському, він приїжджав, бо народився в Маріуполі, він мені навіть пояснював деякі речі у футболі».

 

− співпраця з Ігорем Бєлановим;

− історія купівлі київського «Арсеналу»;

− вибори президента УПЛ.               

+++

7. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 16.06.09, 06:30

 

1) Не надто вдало стартувала збірна Бразилії на цьогорічному кубку Конфедерацій, що триває в Південно-Африканській республіці. Ні, пентакампеоне переграли Єгипет у стартовому матчі групи В, однак пропустили у свої ворота три м’ячі. Команди одразу взялись за справу. Вже до 12 хвилини гри рахунок був 2:1 на користь бразильців. За південно американців Відзначились Кака і Луїс Фабіано. Радість єгиптянам приніс влучний постріл Мухамеда Зідана. Втім, ще в першому таймі Бразилія зробила рахунок більш прийнятним для себе. Постарався Жуан. Однак, на початку другої половини захист чемпіонів Південної Америки провалився двічі, що цікаво, протягом двох хвилин. Мухамед Шавкі скоротив відставання до мінімуму, а за оберт секундної стрілки той таки Зідан оформив дубль. Врятувалися підопічні Дунги вже у компенсований арбітром час. Пенальті вдало реалізував Кака. Отож 4:3 важкий дебют п’ятиразових чемпіонів планети.

 

В іншому матчі групи В Італія переграла США 3:1 і вийшла на першу позицію. Бразилія друга.

 

2) Гучні футбольні трансфери та різноманітні чутки навколо них − невід’ємна складова літа. Цього вікенду в центр уваги спортивних масмедіа потрапив і лідер донецького «Шахтаря» хорват Даріо Срна. Чи залишиться він у команді, має вирішитися найближчими днями. Адже в інтерв’ю хорватському виданню «Jutarnji» Даріо Срна повідомив, що має дві конкретні пропозиції від топ-клубів, і вони будуть оприлюднені цього тижня. Але назвати їх капітан віце-чемпіона України, поки що, відмовився. Срна лише нагадав, що президент «Шахтаря» Рінат Ахметов обіцяв відпустити його до елітного клубу, якщо футболістові надійде дуже приваблива пропозиція, яка до того ж, влаштує клуб у фінансовому плані. Наразі, за Даріо пропонують 20 з гаком мільйонів євро. Нагадаємо, влітку 2003 року Срна був куплений за два мільйони, а рік тому його оцінювали у 10 млн.

 

Тим часом, розривають на шматки форварда іспанської «Валенсії» Давіда Вілью. Після того, як зірвався його трансфер до мадридського «Реалу», ним зацікавилися інші топ-клуби Європи. Нагадаємо, «вершкові» не зуміли домовитися з «кажанами» про вартість форварда. Тепер виманити Вілью з «Валенсії» спробують каталонська «Барселона», лондонський «Челсі» та «Манчестер Юнайтед». Наставник «манкуніанців» сер Алекс Фергюсон збирається побити британський трансферний рекорд, запропонувавши за Давіда Вілью 45 мільйонів фунтів. Шотландець, який вирішує всі трансферні питання в клубі, в останні роки пильно стежив за успіхами іспанського форварда. І цього літа Фергюсон має у своєму розпорядженні солідну суму на підсилення команди − 100 мільйонів фунтів, більша частина якої − виручка від продажу Кріштіану Роналду.

 

90 мільйонів євро хотів би отримати за шведського форварда Златана Ібрагімовіча президент «Інтера» Массімо Моратті. Босс міланського клубу вирішив не відставати від європейських трансферних тенденцій і заломив таку ціну за свого футболіста. Хоча, жодних офіційних пропозицій щодо Ібрагімовіча «Інтеру» ще не надходило, зізнався Массімо Моратті. В принципі він не проти, аби швед залишився у міланській команді, з якою футболіста зв’язує ще один рік контракту. Не прагне залишати міланський «Інтер» і сам Златан Ібрагімовіч, адже його родина бажає й надалі жити в Італії. Саме з цієї причини шведський форвард відкинув багатомільйонну пропозицію «Барселони». Нагадаємо, окрім переможця цьогорічної Ліги Чемпіонів, велику зацікавленість до шведа проявляв лондонський «Челсі» та мадридський «Реал», який цього літа б’є усі трансферні рекорди.

+++

8. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини», 16.06.09, 02:00

 

1) Автор сюжету: «Руками махав, але ж не бився. Печерський районний суд не задовольнив скаргу адвокатів комерційного директора готелю «Спорт», проти постанови Генпрокуратури, згідно з якої міністр сім’ї, молоді та спорту України Ю. Павленко не бив Ю. Супрунюка. Сторона потерпілого наполягає − скаргу не розглянули у повному обсязі, зокрема не врахували інформацію від кількох свідків. Позивачі обіцяють чергову апеляцію».

 

Олександра Павленко, адвокат: «Независимо от того, каким образом закончится это дело, будет ли возбуждено уголовное дело, потому что мы этого хотим, мы своей жалобой показываем, что не согласны с действиями Генпрокуратуры. Независимо от результата этого дела мы считаем, что мы дадим достаточно основания понять любому государственному чиновнику в этой стране, что есть рамки, есть пределы, есть границы общения, с себе подобными в первую очередь и во вторую очередь с любым гражданином, живущим в нашей стране».

 

Автор сюжету: «Ю. Павленко бачить власний зиск від суспільного розголосу, якого набула ця справа. Переконує: жодного криміналу за ним немає, але скандал дав поштовх для перевірок господарської діяльності готелю «Спорт».

 

Ю. Павленко: «Повірте мені, я дуже спокійна, врівноважена людина. Я стояв, стою і буду завжди стояти на захисті державних інтересів та державної власності, і не дозволю будь-кому розкрадати державне майно».

 

Автор сюжету: «Нагадаємо, 28 квітня міністр та директор готелю поговорили на підвищених тонах, як твердить Супрунюк міністр кинув йому паперами в обличчя, а той ухиляючись вдарився головою об стіну, інцидент зафіксувала камера внутрішнього спостереження».   

 

+++

 

9. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 16.06.09, 02:15

 

1) Відеоогляд матчів Кубку Конфедерацій. Бразилія − Єгипет − 4:3, Італія − США − 3:1.

 

+++

 

10. Телеканал «Інтер»

 

Програма «Подробиці», 15.06.09, 20:00

 

1) Сегодня в Печерском райсуде столицы решали, нужно ли возбуждать уголовное дело против Юрия Павленко.

 

Напомним, в конце апреля министр бросил папку с бумагами в коммерческого директора отеля «Спорт» Юрия Супрунюка. Медики диагностировали у Супрунюка сотрясение мозга. Однако Генпрокуратура не усмотрела в действиях Павленко состава преступления и отказала в возбуждении уголовного дела.

 

Пострадавший обжаловал такое решение в суде. И сегодня служители Фемиды подтвердили: дело против министра не возбудили вполне законно. Адвокаты Супрунюка с этим не согласны и планируют подать апелляцию.

 

Юрий Павленко, министр по делам семьи, молодежи и спорта:

 

− Ще раз підтверджено, що жодних насильницьких дій з мого боку не було вчинено, що це була сфабрикована провокація. Відео підтверджує, що жодних насильницьких дій до конкретної персони не було.

 

− Це були насильницькі дії до стіни чи до кого?

 

− Насильницькі дії до стіни.

 

Александра Павленко, адвокат Юрия Супрунюка:

 

− У нас остаются неопрошенные свидетели, пояснения которых не были учтены, а они именно свидетельствовали в пользу господина Супрунюка. Также не проанализирована видеозапись, по которой все-таки видно, что произошло в этом инциденте. Мы считаем, что удар был, и именно вследствие этого было нанесено легкое телесное повреждение.

+++

11. Телеканал «К 1»

 

Програма «Один день спорт», 15.06.09, 23:45

1) Інформаційний сюжет про німецького голкіпера Олівера Канна, якому 15 червня виповнилося 40 років. 

+++

12. Телеканал «Спорт 1»

 

Програма «Спортінформ», 15.06.09, 21:15

1) Відеоогляд матчів Кубку Конфедерацій. Бразилія − Єгипет − 4:3, Італія − США − 3:1.

2) Інформаційний сюжет про те, що головний тренер міланського «Інтеру» Ж. Моуріньо попросив президента клубу придбати двох гравців лондонського «Челсі» − Деку та Р. Карвальо.

Підписатися на новини