Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ЕВРО-2012


Віце-прем'єр Іван Васюник провів робочу нараду з експертом УЄФА з питань підготовки аеропортів Пітером Хампсоном

      

«10.06.09

Віце-прем’єр-міністр Іван Васюник провів робочу нараду з експертом УЄФА з питань підготовки аеропортів Пітером Хампсоном.

Пан Хампсон відзначив, що він задоволений ходом реконструкції злітних смуг та аеродромних частин в аеропортах у всіх приймаючих містах.

Водночас пан Хампсон висловив занепокоєння щодо будівництва терміналів в аеропортах Львова та Донецька. Експерт зазначив, що для проведення турніру необхідно вчасно побудувати нові термінали, оскільки тимчасові термінали не можуть в повній мірі замінити повноцінні стаціонарні. Він зазначив, що на будівництво терміналу потрібно не менше двох років і що час є дуже стислим.

Іван Васюник поінформував експерта, що будівництво аеропортових терміналів у Донецьку і Львові в будь-якому випадку розпочнеться вже восени цього року. У Львові вже визначені основні параметри терміналу і є майже готовий до затвердження проект. У Донецьку місцева влада ще має з’ясувати остаточні параметри проекту, проте є декілька вже опрацьованих варіантів. До кінця цього місяця з обома проектами має бути повна визначеність. Прийнято рішення, якщо до середини липня не буде фінансових гарантій від зацікавлених інвесторів, держава починає будівництво терміналів за бюджетні кошти. Це передбачено в проекті змін до Державної цільової програми підготовки до Євро-2012. Водночас Уряд проводить переговори з міжнародними фінансовими установами щодо можливості залучення кредитів під державні гарантії на будівництво цих терміналів.

+++

В Киеве считают, что жалобы УЕФА на дороговизну столичных отелей необоснованны

Obkom.net.ua

10.06.09

Главное управление коммунального хозяйства Киевской городской государственной администрации считает обоснованными цены в гостиницах, которые будут принимать участников и болельщиков чемпионата Европы по футболу в 2012 году.

Об этом сказал исполняющий обязанности начальника управления Николай Грыцик.

«Я не вижу абсолютно никакой тревоги, что у нас высокие цены, они оправданы, эти цены», − сказал он.

По словам Грыцика, цены в гостиницах Киева сопоставимы с ценами в гостиницах других принимающих чемпионат городов Украины и Польши, а мнение Союза европейских футбольных ассоциаций (УЕФА) о завышенных ценах не подкреплено тщательным анализом.

Он объяснил, что выбранная УЕФА компания-оператор по размещению основных групп гостей ЧЕ-2012 TUI travel уже заключила соглашения с 26 гостиницами столицы − на данный момент только с 5− и 4-звездочными, то есть рассчитанными на размещение представителей УЕФА, команд, врачей антидопингового контроля.

В этих соглашениях фиксируется доля номерного фонда каждой гостиницы, резервируемая под ЧЕ-2012, требования к ней и цены.

В соглашениях гостиницы указали перспективу роста своих цен к моменту проведения чемпионата на 10-20% с учетом инфляции и подорожания коммунальных услуг.

Грыцик отметил, что прогноз подорожания цен гостиницы обязаны задекларировать в соглашениях сейчас, иначе в 2012 году не смогут их изменить.

При этом горадминистрации неизвестно, по каким ценам TUI travel, являясь своего рода посредником, намерена реализовывать зарезервированные номера в гостиницах во время чемпионата.

Однако соглашения предусматривают, что гостиницы не имеют права реализовывать незарезервированные номера по ценам ниже, чем у TUI travel, а только дороже на 20%.

В связи с этим Грыцик предположил, что гостиницы не согласятся снизить указанные в соглашениях цены из-за возможных убытков.

Он также подчеркнул, что горадминистрация не имеет полномочий по регулированию цен в гостиницах, большинство из которых являются частными.

В мае УЕФА констатировал завышенные цены в гостиницах Киева, Донецка и Харькова. Киеву для проведения финала необходимо обеспечить для УЕФА 7 309 гостиничных номеров.

+++

ЕБРР будет помогать Украине готовиться к Евро-2012

Glavnoe.ua

10.06.09

Европейский банк реконструкции и развития (ЕБРР) планирует привлечь в 2009 году в украинскую экономику инвестиций на один миллиард евро. Об этом заявил глава делегации совета директоров ЕБРР Терри Браун в ходе встречи с украинским премьером Юлией Тимошенко.

По его словам, важным направлением сотрудничества с Украиной является энергетическая сфера.

Кроме того, Браун пообещал, что ЕБРР окажет Украине помощь в рамках подготовки к чемпионату Европы по футболу 2012 года.

«Мы будем предоставлять вам помощь в подготовке к чемпионату по футболу 2012 года, помогать в реализации муниципальных инфраструктурных проектов, которые необходимы для проведения такого чемпионата», − цитирует Брауна пресс-служба Кабмина.

+++

Юрій Павленко запропонував розглянути проект реконструкції НСК «Олімпійський» на засіданні Тимчасової слідчої комісії

      

Kmu.gov.ua

10.06.09

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко звернувся  з листом до голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства України при проведенні робіт з реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський», народного депутата України Равіля Сафіулліна з пропозицією провести засідання Тимчасової слідчої комісії з метою ознайомлення з проектом реконструкції НСК «Олімпійський». Міністр пропонує, щоб у засіданні взяли участь представники Міністерства, ДП «НСК «Олімпійський», генерального проектувальника компанії GMP, адаптера проекту ПТАБ «Серьогін Ю.», інших установ та організацій, що здійснювали координацію, розроблення, експертизу та погодження проектної документації реконструкції стадіону.

Юрій Павленко підкреслив, що станом на сьогодні повністю завершено розробку проектно-кошторисної документації стадії «П» проекту реконструкції НСК «Олімпійський».

Міністр наголосив, що доручення про доопрацювання документу були дані, враховуючи особливу відповідальність при затвердженні проектної документації робіт з реконструкції центральної спортивної арени України та необхідність всебічного узгодження і вивірення фінансово-технічних показників проекту.

«Така форма участі кожного народного депутата, члена ТСК в доопрацюванні проекту та внесення в нього необхідних зауважень та пропозицій буде мати суттєвий вплив на підготовку головної спортивної арени фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році», − зазначив у листі Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту.  

+++

Донецьк планомірно готується до Євро-2012 − міський голова Олександр Лук'янченко

        

Сергій Абуков

Укрінформ

10.06.09

Донецьк планомірно готується до Євро-2012. Про це сьогодні сказав міський голова Олександр Лук'янченко на зустрічі з делегацією промислових кіл Польщі, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ.

Міський голова поінформував гостей про хід підготовки міста до футбольного чемпіонату, про відкриття у серпні стадіону «Донбас Арена». Олександр Лук'янченко побажав, аби спільними зусиллями Україна і Польща гідно прийняли Євро-2012.

Мета візиту польської делегації у складі 4 осіб (директори коксохімічних і металургійних заводів, у тому числі які спеціалізуються на виробництві продукції для комунальної сфери) − налагодження партнерських взаємин промисловців Польщі та України. Донецький міський голова відзначив, що, завдяки взаємовигідному співробітництву, комунальні служби Донецька, як і польських міст, зможуть працювати ефективніше.

+++

Для підтримання автодоріг Донеччини в належному стані облавтодору необхідний 1 млрд гривень щороку

Олена Васіна

Укрінформ

10.06.09

У Донецькій області встановилася спекотна і суха погода і шляховики регіону з нетерпінням чекають необхідного фінансування, щоб можна було розпочати сезон реконструкції і капітального ремонту доріг. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, особливої актуальності проблема фінансування набуває в світлі підготовки Донеччини до Євро-2009/2012.

− Для Донецької області з держбюджету заплановано достатньо коштів, щоб привести дороги в порядок капітальним ремонтом, а також на будівництво нових доріг, − розповідає Олександр Малов, начальник служби автодоріг у Донецькій області. − Значну частину із запланованих об'єктів включено в програму підготовки області до Євро-2012.

Однак якщо протягом двох місяців заплановані кошти не почнуть надходити в область, то річну програму з ремонту і реконструкції доріг не буде виконано в повному обсязі. Сьогодні основні сили шляховиків спрямовані на підтримання в нормальному стані дорожнього господарства області, в основному проводиться ямочний ремонт. «У нинішньому році на ямочний ремонт заплановано і виділено 75 мільйонів гривень, але це вдвічі менше, ніж необхідно. Потрібно робити більший обсяг поточного, капітального ремонту і реконструкції, щоб необхідність у ямочному ремонті поступово зменшувалася», − зазначає Олександр Малов.

За словами начальника служби автодоріг у Донецькій області, для підтримання доріг області в нормальному стані і стабільного поліпшення їх якості щороку необхідно 500 мільйонів гривень на їх утримання і поточний ремонт і 500 млн − на будівництво, реконструкцію і капітальний ремонт.

+++
ФУТБОЛ

 

Григорій Суркіс назвав перемогу над Казахстаном символічною

Gazeta.ua

11.06.09

Першим з роздягальні збірної України вийшов Григорій Суркіс. Президент ФФУ привітав команду з перемогою над казахами і завоюванням трьох важливих очок.

− Чи хотіли б ви, щоб гра збірної була видовищнішою чи все-таки три очки є важливішими у цьому матчі?

− Я не рядовий вболівальник, тому у мене зовсім інші емоції і зовсім інший настрій. Команда провела дуже виснажливий сезон. Можливо під час матчу гравці ще не були у відпустці, але мріяли про неї. Я подякував хлопцям за те, що вони довели гру до логічного завершення, тобто завоювали три очки.

Скажіть будь-ласка, збірна Португалії на останній компенсованій хвилині в минулому турі взяла важливі три очки з Албанією. Хіба вона менш досвідчена чи менш кваліфікована, ніж албанці? Але три очки є три очки. Ця перемога є певним символом і фартом.

Я не хочу аналізувати цю гру, а хочу підкреслити, що ми взяли три очки і мабуть символічно, що це збігається з подіями в Казахстані, які мали місце у відбірному циклі на ЧС-2006.

− Назаренку від вас була особлива подяка?

− Думаю не варто виділяти когось з хлопців чи когось принижувати тим, що вони не бажали віддати всі свої сили для перемоги. Такий був день. Протягом матчу було вдосталь гольових моментів, навіть кращих від тих, які реалізував Назаренко.

Якщо уважно придивитися до форми збірної України, то на рукавах футболок гравців є своєрідна капітанська пов’язка, щоб кожен гравець, коли виходив на поле відчував себе капітаном − один за всіх і всі за одного.

На мій погляд в нашій групі все вирішиться в серпні − вересні, коли збірна Білорусії і Хорватії зіграють двічі між собою, тоді можна буде сказати чи є три очки в матчі з Казахстаном корисним результатом чи ні. Попередній матч з хорватами був дуже важливий і всі сили футболісти залишили на «Максимірі» в Загребі.

+++

 

Переслати Друкувати Коментувати

Олександр Солнцев

Tsn.ua

10.06.09

Після такої гри української збірної, яку вона видала в матчі з казахами, загальновідомий політичний персонаж вочевидь має повне право не один раз повторити на біс своє крилате «да пашлі ви»!

Від смішного до великого − крокувати й крокувати. А от у зворотному напрямку − всього якийсь сантиметр. Не втримався, оступився, розпластався − і на тобі, вигрібай по самі помідори. А якщо ще й при цьому намагаєшся корчити розумну пику при бездарній грі − бути тобі битим. Публіка пробачає слабкість. Але аж ніяк не фальш.

Україна − Казахстан − 2:1

Після результативної і загалом обнадійливої нічиї в хорватському Загребі нам радили цілувати стійки, що неодноразово рятували жовто-синю команду від неприємностей. На емоціях, точніше − на піднесенні, хотілося запропонувати тому, хто це нам радив (не будемо зайвий раз тикати пальцем у Срну), поцілувати в одне місце Ковача. Чи Шимунича на пару. Або будь-кого іншого, хто не зумів протистояти нашим хлопцям у атаці.

Проте після матчу зі збірною Казахстану вщухло, вляглося не тільки піднесення, а й емоції. І тепер, перефразовуючи Срну, можна запропонувати нашим оборонцям розцілувати Аварченка, казахського півоборонця, котрий на останніх хвилинах зустрічі із дуже вигідної позиції не зумів поставити на коліна збірну України. Хоча до цієї приємної в усіх відношеннях процедури мають повне право долучитися й гравці атакуючого плану команди Михайличенка. Власне, і сам головний тренер нашої національної команди. Тому що послідовні. Тому що заслужили.

А в яке місце цілувати − нехай кожен обирає на власний смак та розсуд.

Даруйте, але так звана гра у виконанні нашої команди особисто у мене залишила гнітюче враження. Беззубість, безпорадність, невміння й небажання грати «першим номером», натомість відверта гра на утримання рахунку. І це при тому, що навіть останньому адміністраторові нашої збірної очевидно, що в разі рівної кількості очок у першу чергу братиметься до уваги різниця м’ячів. А вона у нас після героїчної перемоги над синами степів покращилася − стала аж плюс три. І де, як не в матчі з командою на кшталт Казахстану, заробляти (покращувати) ту саму різницю? Де, Олексію Олександровичу? Будь ласка, скажіть на милість!

От лише не треба розповідати байки про те, що футбол − гра колективна, в яку навчилися грати всі. Це все так. Проте то лише банальна, «відмазкова» сторона медалі. Головна річ у тім, що ми розучилися грати в футбол. Ні, помиляюся? А й справді, шалений успіх у розіграші Кубка УЄФА, захмарні клубні рейтинги, цілком пристойний і рейтинг збірної. Значить, не вміємо тренувати, налаштовувати, мотивувати, реанімувати. У вас знайдуться аргументи, щоб перебити й це твердження? У мене таких аргументів, на жаль, немає.

Мав щастя у вівторок спостерігати за діями молодіжної збірної України проти Мальти. Хотілося плакати. Вимучили один м’яч, та й то зі стандарту. Все інше було схоже на анекдотичний випадок, коли солдат відзвітувався перед генералом, що його наказ виконаний. Здивований генерал зазначив, що нічого не наказував. На що солдат відповів, що нічого й не робив. А замість того, щоб змінювати тактику в ході матчу, вносити якісь корективи в гру, Яковенко зазначає, що повністю задоволений своїми підопічними. От лише Павлу Олександровичу дивно, що, мовляв, нехороші «редиски» мальтійці не полюбляють і не бажають грати «першим номером». Виходить, ось де собака рилася. Навіть коли проти будь-якої із наших національних команд вийде на сутичку збірна колгоспу чи ЖЕКу, наші збірники будь що намагатимуться грати на контратаках. Їх просто так вчили. По іншому вони просто не вміють. Хоча й виступають у командах, що здобували Кубок УЄФА, бачили Моурінью на власні очі. Але...

Буряк, Яковенко, Михайличенко − усі вони читали і вчили одні й ті ж конспекти одного й того ж вчителя. Усі вони добре завчили одну-єдину модель гри, що десь глибоко в душі дозволяє сподіватися на позитивний рахунок у матчах проти команд серйозного рівня. У матчах проти посередніх колективів ця модель апріорі не спрацьовує. Одначе замість того, щоб довго й нудно копирсатися в собі і в конспектах інших вчителів, а не лише з динамівським серцем, наші головні керманичі національних збірних здивовано констатують, що, виявляється, окрім них ще знайдеться добрий десяток сіромах, котрі не вміють, не хочуть і не збираються грати в атакуючий футбол.

Сергій Назаренко − злий геній Казахстану

Можливо, я занадто драматизую ситуацію, проте певен, що аргументи на кшталт «однак здобули три очки», «ніхто й не казав, що буде легко», «переможців не судять» − це також крайність. Хіба не дико, неприродно й трішки «по-дебільному» звучить «ура, ми рознесли майстрів шкіряного м’яча із Казахстану»! Або так: «Збірна України, проявивши справжній бійцівський характер і волю до перемоги, здолала шалений опір напівпрофесіоналів із безкрайніх азійських степів». Аж слух ріже. Принаймні мені.

І ніхто мене не переконає, що футбол − то лише для головних тренерів, керівників національних асоціацій та до них наближених. Є ще й вболівальники. І хто зможе, дивлячись їм у вічі, сказати, що вони не мали рації, коли наприкінці зустрічі з казахами вкрили «козаків» свистом та улюлюканням.

Цілком ймовірно, навіть напевне так, що Михайличенко (як, до речі, й Яковенко) чудовий тактик. Однак надщерблена якась його наука, негнучка, громіздка занадто й прямолінійна. Команду він будувати вміє. Але, як мені здається, не таку, яку б хотілося, яку чекають, яку звикли бачити за найкращих часів того ж таки Блохіна.

Не те все нині. Потрібен інший менталітет, інший стиль, інша манера. Чи хоче цього Михайличенко? Чи може він це зробити, дати? Надто вже очевидні своєю риторичністю питання.

Між іншим, у двох наших провідних клубах питання тренерської кваліфікації/відповідності вже вирішили. Хтось раніше, хтось пізніше, проте і в «Шахтарі», і навіть в «Динамо» зрозуміли, що грати за старими схемами й конспектами − це дорога в нікуди. Крок уперед і майже одразу два кроки назад. Може про це час подумати й керівництву ФФУ?

+++

 

Официальное заявление ФК «Шахтер»

Shakhtar.com

10.06.09

Сегодня, 10 июня 2009 года, в ряде СМИ появилась цитата из выступления министра спорта Польши Мирослава Джевецкого, в которой содержится информация о том, что президент ФК «Шахтер» Ринат Ахметов якобы задолжал подрядчику, занимающемуся строительством донецкого пятизвездочного стадиона «Донбасс Арена», 70 000 000 долларов.

Со своей стороны футбольный клуб «Шахтер», выступающий заказчиком этого строительства, официально заявляет, что приведенная информация абсолютно не соответствует действительности. ФК «Шахтер» никогда не имел проблем с оплатой услуг наших партнеров и подрядчиков и не позволял себе задержек по каким бы то ни было финансовым обязательствам — в том числе касающимся «Донбасс Арены». Более того, следует отметить, что объем уже произведенных выплат по «Донбасс Арене» на сегодняшней день составляет порядка 99% от общей стоимости строительства элитного стадиона.

В связи с этим нам хотелось бы надеяться, что заявление господина Джевецкого — это недоразумение, возникшее вследствие искаженных данных, предоставленных его недобросовестными подчиненными. В противном случае мы вынуждены будем рассматривать слова польского министра как сознательную дезинформацию общественности, призванную очернить репутацию как ФК «Шахтер» и его президента Рината Ахметова, так и города Донецка — потенциальной принимающей стороны Евро-2012.

+++

Жара не помеха для Назаренко 

Иван Сотовый

Pressing.net.ua

11.06.09

Украина − Казахстан − 2:1. В среду, 10 июня, национальная сборная Украины заработала три желанных очка в мачте против Казахстана на столичном стадионе «Динамо» имени Валерия Лобановского. Пропустив первый гол уже на 18-й минуте, подопечные Алексея Михайличенко продолжили давление на ворота соперников и в конечном итоге переиграли гостей благодаря дублю Сергея Назаренко.

Украина − Казахстан − 2:1

Голы: Назаренко (33, 47) − Нуссербаев (18).

Украина: Богуш, Мандзюк, Русол, Чигринский, Шевчук, Тимощук, Гай, Назаренко, Ротань (Калиниченко, 81), Воронин (Селезнев, 68), Милевский.

Казахстан: Мокин, Логвиненко, Кислицын, Абдулин, Киров (Ирисметов, 70), Карпович, Скорых, Ербес (Аверченко, 74), Кукеев, Нуссербаев (Травин, 62), Хижниченко.

Предупреждение: Нуссербаев (32).

После субботней результативной ничьей с хорватами (2:2) для Украины в игре против Казахстана на кону стояло второе место в шестой отборочной группе ЧМ-2010. В июньский жаркий вечер на киевском стадионе имени Лобановского хозяевам не смог помочь капитан Андрей Шевченко. В матче с «клетчатыми» Шева получил микронадрыв икроножной мышцы. Зато восстановился Анатолий Тимощук, который испытывал проблемы с коленом. Алексей Михайличенко внес некоторые коррективы в состав на эту игру. Андрея Пятова на вратарской позиции заменил голкипер «Динамо» Станислав Богуш. В защите на место Александра Кучера с первых минут вышел Андрей Русол. Завершать атаки наставник доверил Андрею Воронину и Артему Милевскому.

Что касается сборной Казахстана, то в столицу Украины они пожаловали далеко не в лучших кондициях. Из-за травмы, полученной в игре с Англией, надолго выбыл из строя 23-летний форвард «Актобэ» Сергей Остапенко. Не поехал в Киев и полузащитник «Тобола» Азат Нургалиев.

Матч команды начали осторожно. Тем не менее, первые минуты сразу показали, что украинцы не собираются отдавать инициативу. В результате размашистой атаки хозяев мяч оказался у Сергея Назаренко на правом фланге, который выдал передачу прямо на ногу Милевскому, но Артем не сумел точно пробить в касание − выше ворот. Спустя несколько мгновений Алексей Гай получил в штрафной пас от Милевского. Хавбек «Шахтера» технично обыграл защитника и опасно пробил метров с 10-ти, но кто-то из защитников гостей успел подставить ногу, переведя мяч на угловой.

Говорить о массе опасных моментов со стороны «сине-желтых» все же не приходится. Казахстанцы, как и в матче против Англии, прижались к своим владениям и уповали на контратаки. И вскоре украинцы таки «прозевали» один из контрвыпадов соперника на 18-й минуте − Вячеслав Шевчук неудачно сыграл персонально с полузащитником Жамбылом Кукеевым, тот ворвался в штрафную справа, навесил во вратарскую, где нападающий Танат Нуссербаев ударом головой с пары метров отправил мяч в сетку.

Признаться, гол не принес ноток замешательства в действия подопечных Алексея Михайличенко − они и дальше продолжали наседать на ворота Александра Мокина. Буквально за одну минуту хозяева создали серию опасных моментов. Сначала Назаренко передачей с левого фланга нашел в штрафной Милевского, Артем в своем стиле укрыл мяч корпусом и сделал пас на набегавшего Воронина, который сумел опередить вышедшего из ворот Мокина и подсек мяч перед самыми руками голкипера, но сделал это недостаточно ювелирно − мяч перелетел через перекладину, разминувшись с ней буквально на несколько сантиметров! Потом сам Назаренко оказался на ударной позиции в штрафной площадке казахстанцев, пробивал по воротам метров с 10-ти, но мяч угодил в ногу кого-то из защитников.

С таким развитием событий запах гола уже висел в воздухе. И вся футбольная Украина его дождалась − на 33-й минуте украинцы заработали штрафной в метрах 25-ти от ворот соперников, который филигранно исполнил Назаренко, угодив в левую от себя «девятку». Через минут пять Руслан Ротань едва не клонировал гол Назаренко! Аналогичная ситуация со штрафным и тоже сильный удар − на этот раз блестяще сыграл Мокин, выручив свою команду.

И если первый тайм футболисты Берндта Шторка провели достойно, то в начале второго сразу начали «сыпаться». На 47-й минуте дубль оформил все тот же Назаренко. Милевский пасом вразрез вывел хавбека «Днепра» один на один с Мокиным и днепропетровец хладнокровно направив мяч между ног голкипера.

До середины второй половины встречи сборная Украины продолжала прессинговать. Были возможности забить и у Андрея Воронина, и у Артема Милевского, но в обоих случаях мяч миновал ворота. Иные попытки хозяев увеличить преимущество в счете также оказались тщетными. Финальный свисток португальского рефери Бруно Пайшау зафиксировал минимальную победу сборной Украины. Три заработанных очка переместили нашу сборную на второе место в группе, на один этаж со сборной Хорватии.

+++

Алексей Михайличенко: «Такие игры хочется скорее забыть, а результат пусть останется»

Dynamomania.com

10.06.09

Пресс-конференция главного тренера сборной Украины:

− Слава богу, что вечер добрый. Такие игры хочется скорее забыть, а результат пусть останется. Игра пошла не по нашему сценарию, пропустили нелепый гол. Умудрились допустить и другие ошибки. Ребята старались, но было много брака. Чего-то не хватило. Матч получился нервный, и многие сыграли не в свой футбол. Не смогли восстановиться после хорватов. Особенно психологически. Наверное, если сначала играть с казахами, а потом с хорватами, было бы легче. Но это не является оправданием, потому что если мы ставим перед собой задачи, надо играть более надежно. И контроль мяча, и работа флангов присутствовали, но не хватало уверенности и реализации. Кроме забитого мяча мы позволили создать казахам еще несколько опасных моментов. Это будет для нас уроком. Всем ребятам надо пересмотреть этот матч и увидеть свои грубейшие ошибки. Но я все равно хочу поблагодарить за веру и желание победить.

Во втором тайме Вы просили больше атаковать или отойти назад?

Назад отойти не просил, но просил сыграть надежнее, потому что счет был скользкий. У игроков был очень эмоциональный сезон, можно предъявлять претензии, но надо смотреть и на причины.

Кто-то Вас приятно удивил?

Гай, Назаренко, Ротань, но у них есть еще запас, потенциал для роста. Русол и Чигринский не совсем сыграны были между собой, но я поставил их, потому что хотели использовать их умение при стандартах.

Ротань и Назаренко часто менялись флангами...

Так они играют и в «Днепре», в этом нет ничего нового. Я не привязываю их к конкрентной позиции.

Вам не кажется, что такие команды как Англия мы слишком боимся, а такие как Казахстан недооцениваем?

Пижонского отношения не было. Наоборот, была проблема в том, что нам очень надо было выиграть и забить как можно больше мячей. Неуважения к сопернику не было, а те скорости, которые были показаны по такой жаре, достойны уважения. Но брак и нереализация сводили это на нет.

У Вас не было желания более кардинально поменять состав?

Не считаю, что выход Левченко или Ищенко кардинально бы усилил бы игру. Они тоже понесли большую психологическую нагрузку. А Казахстан играл грамотно, особенно в первой половине, забил и еще мог забить. Команда меняет свое лицо, зная, что у них есть время в запасе, они раскрепощены. Это не оправдание, я пытаюсь объяснить причины.

Довольны ли Вы Богушем?

У Пятова нервишки тоже на пределе, и мы посчитали, что лучше будет использовать Богуша, нам надо было проверить его, и претензий к нему нет. Или меньше, чем к остальным.

+++

Бернд Шторк: «Я доволен игрой своей команды»

Dynamomania.com

10.06.09

Главный тренер сборной Казахстана после матча с Украиной:

− Я доволен игрой своей команды. Такая игра против команды с таким высоким рейтингом как Украина это хороший результат. Мы сделали шаг вперед, и мы на верном пути. У нас, наверное, самая молодая сборная. Надо признать, мы достойно сражались против Украины. Наш девятый номер был сегодня очень хорош. Возможно, под конец мы могли сравнять счет, но ведь и украинцы могли увеличить преимущество. Мы можем гордимся своей командой.

Какое впечатление произвела на Вас игра сборной Украины?

Ей сегодня пришлось тяжело, потому что мы были организованы и не давали много шансов для взятия ворот. Хотя в ряде ситуаций нам повезло. Когда фаворит ошибается, и мы выходим вперед, это вдохновляет наших фанов. И в такой ситуации фавориту, сборной Украины, приходится очень тяжело. Но после этого мы сделали ошибки, отсюда и результат.

Какие команды займут два первых места в группе?

Фаворитов три − Англия, Хорватия и Украина, но и Беларусь показывает неплохие результаты. Подождем осени. Будет интересно.

+++

Підписатися на новини