Збірна України: коли кожна гра – вирішальна

У вівторок, 9 червня, напередодні відбірного поєдинку ЧС-2010 проти Казахстану, відбулася прес-конференція за участю головного тренера національної збірної України Олексія Михайличенка.

Без Шевченка і Валяєва

Згідно результатів обстеження, яке пройшов Андрій Шевченко після повернення команди із Хорватії, його участь у грі проти казахстанців виключена. «Лікарі констатували, що в Андрія мікронадрив м’яза, а в такому випадку на відновлення потрібно близько двох тижнів. Однак Шевченко вирішив залишитися в розташуванні збірної і підтримати хлопців у грі з Казахстаном, − зазначив Михайличенко. − Водночас Сергій Валяєв відбув з табору команди  у зв’язку із сімейними обставинами. У тому психологічному стані, в якому Сергій опинився, він навряд чи зміг би принести користь».

Нове обличчя Казахстану
Коментуючи матч Казахстан − Англія, Михайличенко відзначив суттєві зміни в грі майбутнього суперника, які відбулися з того часу, як минулої осені «синьо-жовті» в Алмати перемогли господарів з рахунком 3:1: «Новий тренер значно оновив склад, а команда стала сповідувати інший футбол. Зокрема, протягом перших 35 хвилин казахстанці застосовували колективний відбір м’яча, діяли набагато агресивніше і мобільніше, аніж у грі з нами. І нехай вас не вводить в оману перемога англійців з великим рахунком. Ключовим фактором поразки став людський фактор. Зокрема, перші два голи були забиті внаслідок грубих індивідуальних помилок, а не в результаті якихось тактичних прорахунків».

Головне − перемога

Олексій Михайличенко, підкреслюючи важливість перемоги над Казахстаном («ми перебуваємо наразі в такому стані, що кожна гра для нас − вирішальна»), водночас є далеким від шапкозакидацьких настроїв, і ухиляється від розмов про виграш з якомога більшим рахунком: «Наразі невідомо, чи доведеться рахувати різницю м’ячів, хоча такий варіант тримати в голові, звичайно ж, потрібно. Мені необхідно насамперед налаштувати команду на перемогу, на грамотні тактичні дії. А якщо до гри формулювати завдання щодо кількості м’ячів, які команда повинна забити, то, вважаю, це не допоможе хлопцям ні як слід налаштуватися на матч, ні здійснити задумане».

Підписатися на новини