Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ЕВРО-2012

 

 

Підготовка до Євро-2012 є одним з основних пріоритетів міста Києва

Kmv.gov.ua

04.06.09

2 червня 2009 року відбулась Координаційна Рада з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу під головуванням Президента України Віктора Ющенка. На засіданні обговорювались першочергові завдання України в цілому та приймаючих міст в світлі рішень, прийнятих на засіданні Виконкому УЄФА 12-13 травня у Бухаресті. Про це інформує прес-служба КМДА.

Зокрема, особливий акцент було зроблено на необхідності вирішення проблемних питань щодо території навколо НСК «Олімпійський» та використання нових фінансових механізмів, які б гарантували вчасне та повне фінансування всіх проектів ЄВРО-2012.

Підготовка до ЄВРО-2012 є одним з основних пріоритетів міста Києва. Тому київська влада сприймає всю конструктивну критику з боку Президента і, звичайно, зробить все від неї залежне, щоб Київ став справжньою столицею європейського футбольного свята. Водночас, не можна не погодитись з тезою глави держави про те, що підготовка інфраструктури чотирьох міст-господарів Євро-2012 є і компетенцією Кабінету міністрів.

Слід нагадати, що знекровлений рекордними вилученнями київський бюджет не може самостійно покривати всі потреби ЄВРО. Тому без фінансування з боку державного бюджету таких критично важливих для чемпіонату проектів, як будівництво метро, транспортних розв’язок, головного каналізаційного колектора, закупівля рухомого складу, тощо, проведення фінального матчу  ЄВРО-2012 в Києві може опинитись під загрозою.

Місто підтримує ідею Президента про впровадження прозорої системи надання  урядових гарантій на реалізацію проектів чемпіонату, бо такі рішення не можуть прийматись кулуарно, в залежності від волі окремих чиновників. Зі свого боку міська влада готова співпрацювати з Урядом для того, щоб визначити обмежений вичерпний перелік об’єктів, фінансування яких потребує державних гарантій, та взяти участь у вирішенні питання щодо механізму реалізації таких проектів у місті Києві.

Стосовно безпідставних звинувачень деяких осіб щодо бездіяльності київської влади у питаннях прилеглої до НСК «Олімпійський» території, слід зазначити, що київська влада завжди діяла і діє виключно в межах закону. Тому столична влада ніколи не буде порушувати законодавство і займатись експропріацією власності у добросовісних інвесторів, які реалізують свої проекти відповідно до закону і мають всі необхідні погодження, у тому числі і Мінсім’їмолодьспорту. Позиція Києва наступна: закон зворотної сили не має і повинен виконуватись усіма і безумовно.

Якщо будуть прийняті зміни до Закону України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу в Україні», які передбачають викуп земельних ділянок для будівництва об’єктів чемпіонату, то місто також буде діяти у відповідності до Закону. Єдине, на чому слід наголосити, що міська влада не піде на те, щоб витрачати кошти міського бюджету, передбачені на виконання соціальних програм, на викуп земельних ділянок.

Позиція Києва полягає в тому, що слід якнайшвидше владнати питання території навколо «Олімпійського» шляхом конструктивних переговорів з інвесторами, тим більше, що за словами глави держави, темпи сьогоднішнього вирішення цієї проблеми не є прийнятними. Наразі немає іншої альтернативи, ніж шлях, запропонований Президентом України, що Мінсім’їмолодьспорт має долучити до розв’язання цього питання київську міську владу і представників компаній, що отримали земельні ділянки, які повинні належати НСК «Олімпійський». Зі свого боку,  міська влада наголошує, що робитиме все, щоб такі переговори відбулись якнайшвидше і закликає до такої ж конструктивної позиції керівництво Мінсім’їмолодьспорту та компаній-інвесторів.

Столична влада переконана, що разом ми вирішимо всі проблеми «Олімпійського», для того щоб фінальний матч у Києві став окрасою чемпіонату Європи 2012 року.

+++

В эти минуты происходит рейдерский захват аэропорта «Львов» − для дележки средств под «Евро-2012»

Zik.com.ua

04.06.09

Сегодня 4.06.2009 года руками министра транспорта и связи Украины Иосифа Винского совершена попытка рейдерского способа захватить Международный аэропорт «Львов». Об этом сегодня, 4 июня, ЗИКу сообщил представитель профкома ГП «Международный аэропорт «Львов», пожелавший остаться не названным.

«Безосновательно и без особых причин, руководителем этого госпредприятия приказом министра от 02.06.2009 года №629 назначен посторонний человек, который не прошел никаких мероприятий кадрового резерва. Действующего генерального директора Александра Загреву, без объяснения причин и во время пребывания на стационарном лечении незаконно отстранили», − сообщил член профкома.

По его словам, сегодня во Львовский аэропорт привезли нового руководителя в сопровождении работников СБУ.

Следовательно, трудовой коллектив и администрация предприятия сегодня, 4 июня 2009 года в 16.00. в гостинице «Тустань» аэропорта (ул. Любинская, 168) собирается на свою конференцию, для рассмотрения вопроса коллективного договора и создания забастовочного комитета и требования отставки Иосифа Винского

Представитель профкома отметил, что Государственное предприятие «Международный аэропорт «Львов» достойно готовится к «Евро-2012» и внесено в список аэропортов, избранных УЕФА, получило миллиардные средства на реконструкцию из Государственного бюджета Украины.

+++

Афанасьев: Все гостиницы, которые планировались к Евро-2012, будут построены

Анастасия Суздалова, Евгений Ганев

New-most.info

04.06.09

Заместитель мэра Днепропетровска Александр Афанасьев заявил, что все гостиницы, которые строились или планировались строиться для того, чтобы принимать гостей Евро-2012 в Днепропетровске, будут построены.

Об этом Александр Афанасьев заявил 4 июня на пресс-конференции в Днепропетровском горсовете.

«Все объекты, которые строились или планировались строиться в городе к Евро-2012, в том числе и гостиницы, а их в городе планировалось построить 22, будут построены. Инвесторы не отказались от своих планов», - сказал Александр Афанасьев.

В отношении гостиницы на Набережной, возле спортивно-развлекательного комплекса «Восход», Александр Афанасьев добавил, что на данном этапе закончено согласование всей проектной документации.

«Закончилось согласование всей проектной документации по гостинице. Она нужна городу, в независимости от того, будем мы принимать Евро-2012 или нет», - добавил Александр Афанасьев.

За текущий год в Днепропетровске ввели в эксплуатацию 12,6 тыс. кв. м общей жилой площади. С января по апрель 2009 года предприятия всех форм собственности, работавшие по контрактам подряда, выполнили работы на сумму 201,3 млн. грн. В сравнении с аналогичным периодом прошлого года этот показатель уменьшился на 60,9%.

Как ранее сообщало ИА «НОВЫЙ МОСТ», в связи с потерей Днепропетровском Евро-2012 Генплан изменен не будет. По словам начальника Главного архитектурно-проектировочного управления Юлии Саенко, вместо гостиниц, которые планировалось построить к чемпионату Европы, в городе будут построены жилые апартаменты, так как сейчас ощущается их нехватка.

По данным на октябрь 2008 года, для проведения Евро-2012 в Днепропетровске будут построены 24 новых гостиницы и 10 будут реконструированы. Всего будет проведена реконструкция 935 номеров, и 3,178 тыс. номеров будут построены с нуля. Все финансовые обязательства берут на себя частные инвесторы из Днепропетровска.

+++

Заступник Голови Верховної Ради України М.В.Томенко у рамках робочого візиту до Варшави зустрівся з Віце-маршалком Сейму РП, співголовою Міжпарламентської асамблеї України і Польщі Єжи Шмайдзінським

        

Portal.rada.gov.ua

04.06.09

Зустріч відбулася у рамках робочого візиту М.Томенка до Варшави, де він брав участь в урочистостях з нагоди 20-ї річниці проведення перших вільних виборів в повоєнній Польщі.

У ході зустрічі Сторони обмінялися думками щодо подальшого розвитку українсько-польської міжпарламентської співпраці, яка є важливою складовою двосторонніх відносин. Заступники керівників парламентів двох країн обговорили перебіг підготовки до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також внутрішньополітичну ситуацію в Україні та Польщі.

Є.Шмайдзінський вкотре підтвердив, що польська сторона зацікавлена в тому, щоб ЄВРО-2012 відбулось в Україні та Польщі на паритетній основі, згідно з формулою «4 на 4».

Було також обговорено питання щодо організації у вересні ц.р. робочого візиту в Україну Є.Шмайдзінського з метою ознайомлення на місці з ходом підготовки України до чемпіонату, а також обговорення терміну проведення наступного засідання двосторонньої Асамблеї, яке має відбутися в Україні.

У зустрічі взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик.

+++

Как обойти УЕФА и разместить у себя логотип Евро-2012 

Николай Кузнецов

Dozor.kharkov.ua

04.06.09

Подготовка к футбольному Евро-2012 вступает в решающую фазу для Харькова. В этой ситуации необходимо подчинится правилам игры УЕФА.

Об этом на пресс-конференции 4 июня рассказал директор Департамента транспорта и связи Виктор Христоев. В частности, это касается использования символики УЕФА и в будущем − Чемпионата Европы-2012 журналистами.

Ключевой момент, пояснил директор Департамента − при использовании материалов (текста, фото, видео, любых других) с официальных ресурсов УЕФА необходимо ссылаться на первоисточник.

В то же время использовать логотипы «самопального» производства, как-то: нарисованные собственными дизайнерами или взятыми у других (сделанные другим шрифтом, иначе оформленными и так далее) источников нельзя в принципе.

«Как, например, меня зовут Виктор Анатольевич Христоев. Мое имя нельзя написать, изменив хотя бы одну букву − Хрестоев, например. Это станет поводом, чтобы подать в суд», − пояснил директор Департамента.

В то же время, если журналист, например, сфотографирует человека в футболке с абсолютно любым Евро-контентом (оригинальной символикой УЕФА или самовольными вариациями) − с корреспондента взятки гладки. Это зона ответственности производителя такой футболки и человека, напялившего контрафакт.

Кто хочет щеголять в «Евро-футболках» с «Барабашово» (такие уже год как можно купить за 30−50 гривен), нужно поторопится. Как только будет принят официальный товарный знак Евро-2012, а возможно, и раньше, на пиратов начнут охоту. Штрафы запредельные − к защите интеллектуальной собственности в Европе отношение более чем серьезное.

К слову, сам знак Евро-2012 уже в разработке.

+++
ФУТБОЛ

Сабо: Хіба Гладкий відповідає рівню збірної?

Глеб Ваколюк

Turnir.com.ua

03.06.09

Колишній головний тренер збірної України Йожеф Сабо фаворитами у грі Хорватія − Україна вважає наших суперників. Про це Йожеф Йожефович розповів журналісту turnir.com.ua.

«В Загребі завжди складно грати, знаю це ще зі своєї практики. А нині збірну цієї країни укомплектовано непоганими гравцями, - каже Йожеф Йожефович. - Українцям буде дуже складно. Нашим хлопцям потрібно брати приклад з полтавської “Ворскли”, яка у фіналі національного Кубка здолала донецький “Шахтар”. Потрібно більш ніж на сто відсотків віддаватися грі, лише за шаленої самовіддачі ми можемо розраховувати на успіх.

Коли я ще був наставником збірної України, однозначно в хорват була краща команда. В них було чимало “зірок” світового масштабу, грали футболісти з “Мілана”, “Манчестера”. Тоді була дуже хороша команда. Часто згадую наш матч, перед очима постає епізод, коли суддя не зарахував чистий гол Максимова, коли арбітр не призначив стовідсоткове пенальті при порушенні правил на Реброву. Ну, а що відбувалося в Києві, мабуть, пам’ятають усі вболівальники. Те, як поводився рефері того двобою Педерсон, не забувається.

У мене свого часу була краща ситуація, ніж у Михайличенка. Мав змогу запрошувати в команду своїх перевірених футболістів, потенціал яких і стан форми мені були чудово відомі. А в Михайличенка все інакше. Він змушений формувати збірну з гравців із різних команд, а в якій вони формі − відразу зрозуміти складно. Колись Шевченко у своїй команді був найкращим, тепер він не є гравцем основи своєї команди, гріє лаву запасних. Але Андрія потрібно запрошувати і давати йому можливість виходити на поле. А інакше кого тоді запрошувати? Ви ж бачили Гладкого, Селезньова... Хіба можна порівнювати Шеву з ними? Давно говорив, що Шевченко в поганій формі приносить значно більше користі, ніж інші наші нападники. Хіба Гладкий відповідає рівню збірної? Переконаний, Шевченко повинен грати».

+++

Михаил Савка: Судья заслужил торт

Fcdesna.com

04.06.09

Первым в пресс-центре стадиона имени Юрия Гагарина появился главный тренер «Энергетика» Михаил Савка. Коуч был недоволен судейством, рассказал почему его команда так удачно играет весной и куда во втором тайме исчез Степанов.

 - Очень недоволен судейством. И это был Березка, который судит высшую лигу. Да он подсадил нашу команду на свисток и не давал развивать атаки. Не давал быстро разыгрывать штрафные, чуть что, сразу свисток.

Против «Закарпатья» судья мешал нам играть, и вот сегодня.

- Результатом игры вы недовольны?

- Конечно недоволен. Справедливым исходом была бы ничья.

 - Ясно. Но забила «Десна», а когда ваша команда могла забить?

 - Я же говорю, судья сломал нам всю игру. А вообще, у Степанова в первом тайме был чудесный момент, когда он обыграл нескольких защитников «Чернигова» в штрафной, но не попал в ближний угол.

 - Вы всех удивили четырьмя заменами в перерыве. Часто вы такое практикуете?

- Не впервые это точно. Многие игроки не играли, так как могут, и я решил заменами встряхнуть команду. К сожалению, вышедшие на поле футболисты тоже не смогли усилить игру.

 - Куда исчез во втором тайме Степанов?

 - Понимаете, эти игроки не проходили с нами зимний сбор, они путались трудоустроиться где-либо, как в Украине, так и в Польше и еще много где. Не получилось и они оказались у нас.

 - Чем можно объяснить столь  удачную игру вашей команды в весенней части чемпионата, когда вы набрали 18 очков в 11 матчах, против 7 в 18 осенью?

 - Понимаете, в каждом матче, потому что хотят попасть на карандаш в сильные и богатые клубы. В «Энергетике» денег не заработаешь, а потому единственный шанс футболистов своей игрой вырваться из Бурштына.

 - После матча вашему вратарю вручили торт, как лучшему игроку матча….

 - Нужно было судье торт подарить

Підписатися на новини