Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Моніторинг телеефіру

 

Понеділок − вівторок, 01-02.06.09 (запис)

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 01.06.09, 23:00

 

1) Полтавська «Ворскла» вперше в своїй історії виграла Кубок України, перемігши у фіналі донецький «Шахтар» з рахунком 1:0. Післяматчева прес-конференція головного тренера полтавчан М. Павлова.

 

2) Форвард збірної України та італійського «Мілана» Андрій Шевченко, котрий минулий сезон провів у «Мілані» на правах оренди, повертається в лондонський «Челсі», що володіє правами на нападника.

 

Роль Шевченка в «Челсі» британське видання «The Times» бачить в якості гравця-перекладача Карло Анчелотті, який в понеділок очолив «аристократів».

 

Зазначимо, що Анчелотті на протязі кількох місяців займається поглибленим вивченням англійської мови. Шевченко являється єдиним гравцем «Челсі», який знає італійську мову.

 

«Мілан» не має жодного інтересу щодо подальшої співпраці зі своїм лідером початку 21 століття.

 

Андрій Шевченко раніше заявив, що мріє закінчити кар’єру в «Мілані». Схоже, що ця мрія одного з кращих форвардів України не здійсниться.

 

3) Інформаційний сюжет про кар’єру П. Мальдіні в італійському «Мілані».

 

+++

 

2. Телеканал «Спорт 1»

 

Програма «Спортінформ», 01.06.09, 22:25

 

1) Інформаційний сюжет про футбольні трансфери в Європі.

 

+++

3. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 02.06.09, 00:15

1) Італійський спеціаліст К. Анчелотті підписав трирічний контракт з лондонським «Челсі». А от новим коучем італійського «Мілана» став екс-гравець «россо-нері» Леонардо. До цього Леонардо працював на посаді селекціонера та технічного директора «Мілану», саме він запросив в клуб Кака та Пато.

 

2) Головним тренером мадридського «Реалу» буде чилієць Мануель Пеллегріні − його кандидатуру запропонував новий/старий президент мадридців Флорентіно Перес. Найближчим часом 55-річний спеціаліст підпише з Королівським клубом дворічний контракт.

 

Зазначимо, що на своєму новому посту чілієць змінить Хуанде Рамоса, який очолив «Реал» в грудні 2008 року після відставки німця Бернда Шустера.

 

Генеральний менеджер «Вільяреала» Хосе Мануель Льянеса заявив про те, що клуби вже досягнули домовленості щодо суми відступних, яку «Реал» виплатить «Вільяреалу» в якості компенсації за дострокове розірвання контракту.

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События», 01.06.09, 19:00

 

1) Сюжет про святковий концерт на честь володарів Кубка УЄФА − донецького «Шахтаря». На сцені виступали такі зірки української та російської естради, як Ф. Кіркоров, Й. Кобзон, В. Сердючка, Ані Лорак, С. Вакарчук, С. Лобода…

 

+++

5. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 01.06.09, 19:25

 

1) Відеоогляд фінального матчу Кубка України полтавська «Ворскла» та донецький «Шахтар». Завдяки єдиному голу полтавчанина В. Сачка вперше в історії Кубок поїхав до Полтави.

 

2) Огляд матчів останнього туру в чемпіонатах Франції та Іспанії.

 

+++

6. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 01.05.09, 19:10

1) Карло Анчелотті, екс-наставник італійського «Мілану», у понеділок підписав з лондонським клубом трирічний контракт.

 

У своєму першому інтерв’ю у якості керманича «аристократів» Анчелотті заявив, що має намір привести свій новий клуб до перемоги у Лізі Чемпіонів, яку він двічі за останні вісім років вигравав з «россо-нері».

 

«Ліга Чемпіонів» − головний футбольний турнір планети, про перемогу у якому мріє кожен. «Челсі» зробив велике досягнення за шість років він 5-ть разів грав у півфіналі турніру. Тепер настала черга нарешті завоювати бажаний трофей» − заявив італієць.

 

Володар англійського клубу Роман Абрамович для успішного виступу у новому сезоні вже пообіцяв купити трьох топ-гравців. До стану «аристократів» влітку мають перебратися півзахисник московського ЦСКА Юрій Жирков, хавбек «Баварії» Франк Рібері та форвард «Валенсії» Давід Вілья.

 

2) Чому лихоманить мадридський “Реал”, як народився новий найкращий бомбардир Європи та ким тепер керуватиме екс-капітан “жовтої субмарини”?

 

На розбитому щиті, але з новими генералами завершив сезон екс-чемпіон Іспанії мадридський “Реал”. Не встигли гравці прийняти душ після останнього матчу Примери проти “Осасуни”, як їм презентували нового-старого президента. Ним став Флорентіно Перес, який вже керував “вершковими” з 2000 по 2006 рік.

 

Нова мітла і секунди не простояла без діла − миттєво “намела” нового головного тренера і зіркового гравця. Замість Хуанде Рамоса, який примудрився з “Реалом” програти аж п’ять останніх матчів Примери − останній у гостях “Осасуні” 1:2, клуб очолив Мануеле Пеллегріні.

 

Щоб забрати тренера у “жовтої субмарини” “Вільярреалу” Перес виклав 4 мільйони євро. А от за наступне придбання, за повідомленням іспанської преси, Фло збіднів аж на 22 мільйони фунтів стерлінгів і захисника Хайнце! Саме у стільки “Реалу” обійшовся трансфер хавбека Хабі Алонсо з англійського “Ліверпуля”.

 

Наступний у списку Переса − маститий Давід Вілья з “Валенсії”. За форварда президент “Реалу” готовий заплатити 35 мільйонів євро і ні центом більше, хоча минулого сезону “вершкові” пропонували за гравця 40 мільйонів. Проте, якщо збанкрутілі “кажани” згодяться продати ще й Давіда Сільву, то Перес буде збивати ціну, киваючи на оптову закупку.

 

На знижки розраховує і найкраща команда Іспанії та всієї Європи − каталонська “Барселона”. Чемпіон країни та Ліги Чемпіонів хоче подешевше придбати нового найкращого бомбардира Старого Світу − Дієго Форлана з мадридського “Атлетико”. Стартову ціну у 36 мільйонів євро “Барса” намагається збити бартером, пропонуючи “матрацникам” взамін захисника Касереса та нападника Гудйонсена. Але поки просуванню справ “каталонців” заважають чемпіонські святкування. Саме тому “Барселона” не змогла виграти 4 останні матчі Прімери, зокрема і з “Депортиво” 1:1 в заключному турі.

 

А святкувати “гранатово-синім” є що: виграш Ліги Чемпіонів, золото Примери, внутрішні рекорди за кількістю набраних очок, забитих м’ячів, різниці м’ячів, пропущених мячів, перемог як на виїзді так і взагалі − і це ще не повний список.

 

Але у цьому переліку немає титулу “пічічі” − найкращого бомбардира Прімери. Ним став саме Форлан з “Атлетико”, який за сезон лише у Чемпіонаті настріляв аж 32 м’яча. А це на два більше, ніж у “каталонця” Ето’о. Свій 32-й гол аргентинський нападник оформив в останньому турі Примери проти “Альмерії”. Його м’яч не тільки приніс “матрацникам” перемогу 3:0, але й остаточно гарантував мадридцям місце у кваліфікації Ліги Чемпіонів на наступний сезон.

 

+++

7. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 01.06.09, 21:25

 

1) Ведучий: «Полтавська «Ворскла» вперше в своїй історії виборює Кубок України. У фінальному матчі, який відбувся на дніпропетровській «Дніпро-Арені», полтавчани здолали, володаря Кубка УЄФА − донецький «Шахтар», єдиний гол на рахунку Василя Сачка». Післяматчева прес-конференція головного тренера «Ворскли» М. Павлова. 

 

+++

 

8. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 01.06.09, 19:10

1) Огляд матчів останнього туру іспанської Прімери.

+++

9. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту», 01.06.09, 21:40

 

1) Полтавська «Ворскла» вперше в своїй історії виграла Кубок України, перемігши у фіналі донецький «Шахтар» з рахунком 1:0. Післяматчева прес-конференція головного тренера полтавчан М. Павлова, а також головного тренера «гірників» М. Луческу.

 

2) Італійський спеціаліст К. Анчелотті підписав трирічний контракт з лондонським «Челсі». А от новим коучем італійського «Мілана» став екс-гравець «россо-нері» Леонардо.

+++

10. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 01.05.09, 23:20

 

1) У футбольній історії Полтави перемога «Ворскли» над «Шахтарем» у недільному фіналі «Кубку України» є найвизначнішим успіхом! Але, відсутність досвіду у святкуванні тріумфів не завадила вболівальникам «ворсклян» гучно відзначити звитягу над «гірниками»!

 

Фани чекали на своїх улюбленців біля домашнього стадіону «Ворскли». Коли автобус з володарями «Кубка України-2009 прибув, розпочалося справжнє братання шанувальників з їхніми кумирами! Потім команда із завойованим трофеєм піднялася на одну з трибун стадіону, і вже звідти практично всі гравці кинули свої футболки фанам!

 

2) Де можна побачити «золоті» шахтарські каски з лавровими вінками?! Тільки у Донецьку на святкуванні з приводу здобуття «Шахтарем» «Кубка УЄФА»! На своє свято «гірники» приїхали не в найкращому гуморі через змазану програним фіналом Кубку України кінцівку сезону. Втім, добрий настрій від шалено щасливих вболівальників дуже швидко передався і футболістам «Шахтаря». Про поразку від «Ворскли» забули!

 

Чи не найбільше веселилися «донецькі» бразильці! Вони швидко зрозуміли, що потрапили майже на свій улюблений карнавал і стали жартувати на повну котушку. Чомусь, головним об’єктом бразильських жартів став Дмитро Чигринський. Після гарячої зустрічі з фанами, гравці, тренери та представники донецького футбольного клубу звільнили сцену для заїжджих зірок естради, але про команду не забували протягом всього концерту.

 

Самі герої «Кубку УЄФА», прихопивши трофей, сіли в автобус і поїхали відпочивати. Часу на відновлення сил у «Шахтаря» зовсім мало. Дуже скоро розпочнеться новий сезон. Не за горами і битва за «Суперкубок УЄФА» з іспанською «Барселоною». Увесь Донецьк сподівається на нову, в дуже недалекому майбутньому, зустріч з «гірниками», на головах яких красуватимуться «золоті» шахтарські каски!

+++

11. Телеканал «Мегаспорт»

 

Аналітична програма «Відверто про футбол», 01.05.09, 21:30

1) Гість програми гравець збірної України та дніпропетровського «Дніпра» М. Калініченко. Сюжет про футбольну кар’єру Максима. Основні питання, що розглядалися під час програми:

− історія переходу в московський «Спартак»;

− розповідь про можливість переходу в «Шахтар» та «Динамо»;

− виступ збірної України на ЧС-2006;

− прогноз гри зі збірною Хорватії;

− огляд фінального матчу Кубка УЄФА «Ворскла» − «Шахтар»;

− трансферна політика дніпропетровського «Дніпра»;

− робота Безсонова на тренерському містку;

− отримання тренерської ліцензії генеральним директором ФК «Дніпро» А. Стеценком.  

+++

12. Телеканал «К 1»

 

Програма «Один день спорт», 02.06.09, 00:50

 

1) Уперше в історії вітчизняного футболу Кубок України привезли до Полтави.

 

У рідному місті новоспечених чемпіонів зустрів цілий натовп фанатів. Уболівальники вітали улюблену команду з першим клубним трофеєм такого рівня. Нагадаємо, у фінальному матчі Кубка України команда Миколи Павлова здолала володаря Кубка УЄФА − донецький «Шахтар». Єдиний гол у зустрічі забив нападник полтавчан Василь Сачко. У наступному сезоні «Ворскла» візьме участь у новоствореному турнірі − Ліга Європи.

 

2) «Шахтар» відсвяткував перемогу в Кубку УЄФА.

 

З цього приводу керівництво донецького клубу влаштувало масове гуляння. Майже всі мешканці міста зібралися на центральній площі, аби привітати улюблену команду з визначною перемогою в Єврокубку. Після зустрічі з уболівальниками гірники звільнили сцену для запрошених зірок української та російської естради. А на завершення свята організатори концерту випустили в небо безліч салютів.

 

3) Серед потенційних опонентів «гірників» − два «Динамо». Одне − московське, інше − бухарестське. Окрім них − чеська «Спарта», голландський «Твенте» та турецький клуб «Сівасспор». Хто саме зустрінеться з володарем Кубка УЄФА − стане відомо 17 липня, після жеребкування Ліги чемпіонів. Нагадаємо, київське «Динамо» оминає кваліфікаційні стадії. Команда Газзаєва, як чемпіон країни, розпочне турнір безпосередньо з групового етапу.

 

4) Нападник мадридського «Атлетика» виграв Золоту бутсу. Найкращим бомбардиром європейських чемпіонатів сезону 2008-2009 став Дієго Форлан. У заключному турі іспанської першості уругваєць забив 33-й м'яч в сезоні у ворота «Алмерії». Гол став вирішальним. Адже головний конкурент Форлана − нападник «Зальцбурга» Марк Янко у неділю не зміг відзначитись у чемпіонаті Австрії. Це вже друга Золота бутса в кар'єрі Форлана. Першу південноамериканець виграв чотири роки тому в складі «Вільярреала».

 

5) Італійська серія «А» попрощалась одразу з трьома ветеранами. Нинішній сезон став останнім для Паоло Мальдіні, Луіша Фігу та Павела Недведа. Трійка «зубрів» пішла на відпочинок. Вигравати вже майже нічого, а на п'яти наступає талановита молодь. Цікаві факти з життя титулованих пенсіонерів чемпіонату Італії − в «Одній історії» Дмитра Євчина.

 

Паоло Мальдіні − п'ятиразовий володар Кубка європейських чемпіонів, 40 років

 

У трудовій книжці Паоло Мальдіні один запис − футбольний клуб «Мілан». У рідній команді захисник провів − уявіть − чверть століття. І тільки тепер капітан награвся. Живий символ «россо-нері» не просто протирав штани, а точніше, шорти на лаві запасних. 916 поєдинків Паоло провів від стартового і до фінального свистка. У збірній Італії становище схоже. Мальдіні − абсолютний рекордсмен команди за кількістю проведених матчів, їх назбиралось аж 126. Без роботи захисник не залишиться. У вільний від футболу час Мальдіні працював ведучим музичної програми на італійському радіо.

 

Луїш Фігу − володар Золотого м'яча (2000), переможець Ліги чемпіонів (2002), 36 років

 

Натомість Луїш Фігу помандрував футбольним світом. Португалець примудрився перейти з «Барселони», у котрій був капітаном, до мадридського «Реала». У Каталонії йому цього не подарували. І досі Фігу в Барселоні − персона нон ґрата. Це не завадило Луїшу встановити трансферний рекорд. 9 років тому Королівський клуб заплатив за півзахисника кругленьку суму − 37 мільйонів євро. Тоді ж Фігу отримав свій головний трофей − Золотий м'яч. Коли кар'єра добігла кінця, португалець пообіцяв зосередитись на родині. Фігу одружений зі шведською моделлю Елен Сведін. Пара виховує трьох доньок і чекає на четвертого малюка.

 

Павел Недвед − володар Золотого м'яча (2003), 36 років

 

Павел Недвед − перший за останні 40 років чех, котрий здобув Золотий м'яч. Це сталось у 2003. Якраз пік кар'єри півзахисника у туринському «Ювентусі». Він один із небагатьох, хто залишився в клубі після корупційного скандалу і допоміг «Юве» повернутись до еліти італійського футболу. За працездатність фани прозвали Недведа конем. Тепер робоча конячка «Ювентуса» може зняти контактні лінзи. Майже всю кар'єру короткозорий Недвед грав саме у них.

 

6) Італієць Карло Анчелоті офіційно став головним наставником лондонського «Челсі».

 

На цій посаді він замінив Гууса Хіддінка. За умовами договору, колишній керманич «Мілана» пробуде на цьому посту три роки. Його щорічна зарплата складатиме приблизно 8 мільйонів євро. А от наступником італійця в «Мілані» став екс-гравець клубу Леонардо. Для 39-річного бразильця це буде перший досвід у ролі головного тренера команди.

    

+++

 

13. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 02.06.09, 02:15

 

1) Інформація про те, що Мануель Пелегріні стане новим тренером мадридського «Реалу». Королівський клуб викупив контракт Пелегріні за 4 млн. євро у іспанського «Вільяреалу».

 

2) Італійські клуби «Ювентус» та «Рома» підписали нові контракти зі своїми футболістами В. Яквінтою та М. Вучінічем − відповідно.

Підписатися на новини