«Бронза» для «Металіста», шанс для «Дніпра»

23 травня

«Металург» Запоріжжя − «Металург» Донецьк − 2:1 (Каськов, 6, Капонас, 65 − Фабіньо, 67).
ФК «Львів» − Динамо» Київ − 0:1 (Гіоане, 82).
«Шахтар» Донецьк − «Таврія» Сімферополь − 2:0 (Федецький, 33, Кастільо, 73).
«Іллічівець» Маріуполь − «Зоря» Луганськ − 1:0 (Кашевські, 50).
«Дніпро» Дніпропетровськ − ФК «Харків» − 4:1 (Лисицький, 20, Бєлік, 39, Калініченко, 62, Шахов, 73 − Касьянов, 16).
«Металіст» Харків − «Кривбас» Кривий Ріг − 1:0 (Обрадович, 73, з пенальті).
«Ворскла» Полтава − «Чорноморець» Одеса − 2:1 (Маркоскі, 31, Цуррі, 52 − Левіга, 20).
«Арсенал» Київ − «Карпати» Львів − 4:0 (Лисенко, 30, Джакобія, 33, Жоземар, 36, з пенальті, Симоненко, 57).

Боротьба за путівку до Ліги Європи триває
Один з центральних матчів туру відбувся у Запоріжжі, де місцевий «Металург» приймав донецьких «металургів», які продовжують боротьбу за останню путівку від України до Ліги Європи (ще дві вже забронювали за собою «Металіст» та «Ворскла»). Перед поєдинком із командою Олега Луткова підопічні Миколи Костова випереджали головного конкурента − «Дніпро» − на три очки, а відтак, у разі перемоги достроково забезпечили б собі виступ на євроарені цього літа. Проте, поразка донеччан від запорожців та розгром дніпропетровцями аутсайдера ліги ФК «Харків», лише загострили протиборство за четверте єврокубкове місце − в обох претендентів по 48 очок. Тепер все залежить від «Металурга», який за тур до фінішу чемпіонату має перевагу над «Дніпром» за рахунок більшої кількості перемог (саме за цим показником в першу чергу визначається місце команд при рівності очок).

Хто складе компанію «Харкову»?
Загострюється боротьба і з протилежного полюсу турнірної таблиці. Поразка ФК «Львів» у матчі з «Динамо» та здобуті три залікові бали «Іллічівцем» у протистоянні з «Зорею», залишають маріупольцям непогані шанси на продовження битви за виживання. Наразі підопічні Іллі Близнюка, які розташувалися на 14 місці, разом із «Львовом» мають по 26 очок, а відстань від луганчан складає два пункти. Утім, хто складе компанію ФК «Харків» та залишить Прем’єр-лігу вирішиться лише в наступному турі, в якому азовці завітають в гості до «Таврії», «Зоря» зіграє із «Дніпром», а підопічні Сергія Ковальця у Львові протистоятимуть «Карпатам», які цього разу зазнали розгрому від «Арсенала».

«Металіст» знову «бронзовий»
Тим часом, визначився останній призер нинішнього сезону. Харківський «Металіст», завдяки реалізованому пенальті Міланом Обрадовичем, здобув перемогу над «Кривбасом» та третій рік поспіль зовоював бронзові нагороди. Донецький «Шахтар», у ранзі другої команди чемпіонату, здолав сімферопольську «Таврію», а «Чорноморець», відкривши рахунок у матчі з «Ворсклою», не зміг втримати свою перевагу − полтавські легіонери Йован Маркоскі та Дебатік Цуррі відповіли влучними ударами на гол Руслана Левіги.
Підписатися на новини