Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

ЕВРО-2012

 

 

Згібнєв Бонєк: Євро 2012 пройде в 4 українських та 4 польських містах

Роман Кисіль

Euro-2012.unian.net

29.04.09

Інтерв’ю газеті Polska відомого польського футболіста та спортивного діяча Збігнєва Бонєка, котрий був одним із кандидатів на посаду глави польської федерації футболу (PZPN) восени минулого року. За результатами виборів на посаду глави федерацїї прийшов Гжегож Лято. Але пан Збігнев у курсі всіх футбольних справ у Польщі, а також того, як іде підготовка у наших сусідів та партнерів до Євро-чемпіонату.

У Польщі все частіше говорять про те, що більше матчів Євро 2012 може відбутись у нас. Навіть президент УЄФА Мішель Платіні щораз більш рішуче говорить, що поділ міст не обов’язково повинен бути симетричним. На вашу думку, можливий варіант 6 стадіонів у Польщі та 2 в Україні?

Я б не сприймав ці спекуляції надто серйозно. Прошу звернути увагу, що про це говорять люди, котрі не мають нічого спільного з організацією Євро-2012. Не пригадую собі такого типу офіційних висловлювань зі сторони Міхала Лісткевича чи Адама Ольковіча.

Але глава PZPN Гжегож Лято говорив про те, що Польща може організувати Євро-2012 з Німеччиною, а не Україною...

Пам’ятаю ці слова, бо був тоді в програмі «Крапка на І» в Моніки Олейнік. Гжегож Лято сказав ці слова під впливом ейфорії. Відомо, що саме того дня він виграв вибори на посаду глави PZPN. Тепер він ретельніше добирає слова.

Президент української федерації футболу все частіше говорить, що поляки невдячні. Зрештою, саме він добився проведення Євро-2012 в Україні та Польщі, а ми тепер робимо все, аби змаргіналізувати українців

Це бізнес. Слово «солідарність» треба резервувати для інших випадків. Однак, трохи треба погодитись із Суркісом. Тільки з тих спекуляцій нічого не випливає. Я певен, що 13 травня виконком УЄФА встановить поділ 4+4

Маєте неформальну інформацію?

Інтуїція мені підказує, що поділ буде рівним. Але це не мусить бути остаточне рішення. Зміни можна зробити навіть за рік до чемпіонату, якщо якесь з міст не встигатиме з приготуванням.

Міхал Лісткевич говорив недавно, що по Мішелю Платіні можна побачити, коли він є задоволений, а коли розчаровинй. Схоже, після візиту до Польщі він усміхався від вуха до вуха? Це правда, що його вигляд відображає те, що він думає насправді?

Три роки я грав з ним в одній команді й близько 20 років ми товаришуємо, практично родинами. І не маю такої певності, як Міхал. По кожній людині можна щось побачити, коли подивиться на його обличчя, емоції та реакції. Але Мішель дуже вихований і майже завжди усміхається. Зрештою, посада, яку він займає, цього вимагає. Добрий дипломат повинен знати, що таке вихованість.

Які з польських міст найкраще підготовлені до організації Євро -2012? Чи правда, що Хожув випав з гри?

Не маю такої детальної інформації, але, як на мене, в Польщі вже визначено пріоритетність і вона відома: Варшава, Гданськ, Вроцлав, Познань, а в резерві Краків та Хожув. УЄФА, звичайно, може не схвалити такого поділу, але точно візьме до уваги.

Недавно провели зміни у виконавчому комітеті УЄФА. Вплив утратили люди Суркіса?

Думаю, що це не матиме великого значення. Що цікаво, завжди, коли щось нам загрожує, кажуть, що Суркіс допоможе. Ми продовжуємо на нього розраховувати. Попередній виконавчий комітет був більше «постйохансоновський», вірний попередньому президенту УЄФА. Той, який вибрали зараз, є про-Платіні. Для нас це ні краще, ні гірше.

В Італії продовжують говорити, що заберуть Євро 2012? Італійці до цих пір не можуть змиритись що програли полякам з українцями?

Ні. Тишина. Італійці погодились, що Євро-2012 відбудеться в Польщі та в Україні. Вони сконцентровані на Євро 2016 разом з франзузами. Ці дві країни будуть фаворитами.

+++

 

Міліції на стадіонах Львівщини під час проведення футбольних матчів більше не буде

Zik.com.ua

29.04.09

Міліція буде охороняти громадський порядок виключно на входах та прилеглій до стадіону території. Поступово взагалі відмовимося від чергувань на стадіонах. Про це сьогодні, 29 квітня, під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ МВСУ у Львівській області, начальник міліції громадської безпеки Василь Струс.

Він зазначив, що на початку футбольного сезону міліція скерувала лист до Федерації футболу у Львівській області щодо заходів безпеки на стадіонах під час проведення футбольних матчів.

Струс зазначив, що у час матчів за порядком на стадіонах слідкуватимуть виключно стюарди.

+++

 

Инвесторы отказались строить аэропорт в Донецке

Polemika.com.ua

29.04.09

Донецкая область не может найти инвестора на строительство аэропорта в рамках подготовки к проведению Евро-2012. Об этом заявил председатель Донецкой ОГА Владимир Логвиненко, сообщает корреспондент "Полемики".

«Инвестор (по финансированию строительства Донецкого аэропорта − ред.) не определился. Мы дополнительно занимаемся с инвесторами. После окончательного оглашения городов, которые будут принимать Евро2012, вопрос о строительстве аэропорта будет выноситься на государственный уровень», − заявил Логвиненко.

+++

 

Донецкий губернатор верит, что Донецк будет принимать Евро-2012. Хотя риск есть

Ostro.org

29.04.09

Председатель Донецкой облгосадминистрации Владимир Логвиненко уверен, что у Донецка есть ряд преимуществ по сравнению с другими городами, которые претендуют на проведение Чемпионата Европы по футболу 2012 года. Об этом он сказал сегодня на пресс-конференции в Донецке.

«Риск в любом деле есть, в том числе и в этом проекте наши риски присутствуют. Но то, что мы сделали за эти годы и тот опыт, который есть, по моей оценке − это меньшие риски среди городов участников. У нас спортивно− тренировочная база уже готова на сегодня. Что касается вопроса, связанных с размещением, − да, что касается главной спортивной арены − она тоже практически готова. Поэтому есть наши преимущества», − отметил В. Логвиненко.

По его словам, в регионе есть две проблемы, по которым существует отставание − это гостиничное направление и аэропорт.

В частности, остается открытым вопрос пятизвездочных мест. «Это было, есть и будет. Несколько изменили свои требования инспекторы УЕФА к этому вопросу, потому что надо понимать, что если построена гостиница и инвестор зашел со своими средствами, то это не только на период проведения чемпионата и непонятно, что делать с этим объектом в последующем − будет ли он востребован. То количество пятизвездочных мест, с которым мы уже определились и инвесторы понимают, что они будут востребованы, то и будет продолжаться», − сказал губернатор.

Проблема необходимого количества мест в гостиницах в Донецке решается и за счет других городов − Мариуполя, Макеевки, Горловки и так далее. Кроме того, есть договоренность по сотрудничеству с Запорожской, Луганской и Днепропетровской областями.

«Гостиницы в Запорожской области находятся на расстоянии 240 км от Донецка, Мариуполь − 100 км, Днепропетровск − те же 240 км, Луганск − 145-150 км», − сказал В. Логвиненко.

По его словам, доставлять болельщиков в гостиницы этих областей можно автобусами или авиационным транспортом.

+++

Судьбу Евро-2012 будут решать без Украины и Польши

Most-kharkov.info

29.04.09

Голосование на исполкоме УЕФА по перечню городов, которые будут принимать матчи ЧЕ-2012, будет проходить без участия представителей Украины и Польши.

Об этом корреспонденту ИА "МОСТ-Харьков" сообщил директор Департамента по подготовке к Евро-2012 Виктор Христоев.

Он напомнил, что президент ФФУ Григорий Суркис является членом исполкома УЕФА. "Но, как говорил господин Платини, голосование будет проходить без участия Украины и Польши", − сказал он.

Исполком УЕФА, на котором будет решаться судьба принимающих городов, пройдет 12-13 мая в Бухаресте.

+++

Киев пойдет по стопам Чикаго

News.liga.net

29.04.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Киев заинтересован в возрождении тесного сотрудничества с Чикаго в сфере муниципального управления, транспорта, инженерных сооружений и других областей городского хозяйства. Особый интерес представляет обмен информацией по подготовке этих городов к выдающимся спортивным событиям, поскольку Киев готовится к приему Евро-2012, а Чикаго − Олимпиады 2016 года.

Как сообщили ЛІГАБізнесІнформ в пресс-службе Киевской горгосадминистрации (КГГА), в ходе форума "Глобальное экономическое восстановление через лидерство городов", на котором присутствовал и первый заместитель председателя КГГА Евгений Червоненко, делегаты обсудили пути развития городов в условиях финансового кризиса. В частности, все докладчики акцентировали внимание на необходимости сокращения расходов, более широкого привлечения частного сектора для решения проблем городов, концентрации финансовых ресурсов на перспективных инфраструктурных  проектах.(…)

+++

Територію довкола МАПП «Шегині» облаштують до Євро-2012

Loda.gov.ua

29.04.09

      

Львівщина готується до Євро-2012

28 квітня в Міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині» відбулося виїзне засідання робочої групи з питань реконструкції та розвитку Державного кордону України у Львівській області під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валерія П’ятака.

Під час наради її учасники обговорили питання сервісного облаштування території, яка прилягає до МАПП «Шегині» та автомагістралі за напрямком «Шегині − Львів» для забезпечення надання послуг гостям та учасникам фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також питання про хід робіт з реконструкції військового містечка «Шегині» Мостиського прикордонного загону.

За результатами наради дані відповідні доручення обласним управлінням та службам, а також Мостиській райдержадміністрації щодо забезпечення позитивних зрушень у вирішенні зазначених питань.

+++
ФУТБОЛ

 

WU-19: невтішний фініш

Ffu.org.ua

29.04.09

Україна (WU-19) − Бельгія  (WU-19) − 2:5

Втрачені шанси

У вівторок, 28 квітня, молодіжна жіноча збірна України завершила виступи елітному відбірному раунді Євро-2009, не набравши жодного очка в трьох матчах. Шанси потрапити до фінального раунду континентальної першості підопічні Олександра Масальського втратили ще після другого туру, поступившись на полях Австрії норвежкам і господаркам. Тож у двобої з бельгійською командою, що проходив у містечку Баумгартен, «синьо-жовті» змагалися виключно за престиж. На жаль, відкривши рахунок на 15-й хвилині, українки ще до перерви встигли пропустити два м’ячі у відповідь.

Білорусь та сім щасливчиків

У середині другого тайму суперниці обмінялися результативними атаками, а усі питання щодо переможця представниці Бенілюксу зняли перед самим фінальним свистком, відзначившись на 87-й та 90-й хвилинах − 5:2. Отже, збірна України посіла останнє місце у 2-й групі. Путівку ж до Білорусі, яка прийматиме вирішальні баталії з 13 по 25 липня, зі стовідсотковим результатом виборола Норвегія. Окрім неї, право позмагатися за нагороди континентальної першості здобули ісландки, шведки, француженки, швейцарки, німкені та англійки.

Євро-2009 (WU-19). Кваліфікація. Еліт-раунд

Група 2 (Австрія)

23 квітня. Україна − Норвегія − 1:5, Австрія − Бельгія − 0:1.

25 квітня. Австрія − Україна − 6:1, Бельгія − Норвегія − 0:4.

28 квітня. Україна − Бельгія − 2:5, Норвегія − Австрія − 5:0.

+++
ЕВРО-2009

 

В общественных местах Донецка разместят информацию о ЧЕ-09

Komitet12.org.ua

29.04.09

Накануне проведения чемпионата Европы по футболу среди молодежи до 19 лет в 2009 году, который пройдет летом в Донецке и Мариуполе, в общественном транспорте будет размещена практическая информация с указанием гостиниц, стадионов, фанзон, аэропорта, железнодорожного вокзала, городских автостанций.

Об этом говорилось в ходе рабочего совещания по подготовке и проведению к Евро-2009, которое прошло 28 апреля под председательством первого заместителя губернатора Донецкой области Сергея Дергунова.

Подобная информация, отмечалось на заседании, будет размещена на вокзалах, в аэропорту, на стадионах и гостиницах.

Также, обозначалось на рабочем совещании, составлены реестры информационных служб такси, которые пользуются таксометрами и выдают чеки. Для авто транспорта болельщиков и гостей будут использоваться стоянки и автопарковки, количество которых в Донецке и Мариуполе на сегодняшний день достаточно.

Кроме того, Сергею Геннадиевичу пообещали, что до 1 мая будет проведен ремонт светофоров, до 16 мая − осуществлена дорожная разметка, а до 20 мая − заменены дорожные знаки и указатели.

Более того, на пути следования транспорта с командами, участницами турнира и болельщиками будут организованы стоянки. Для транспортного обслуживания команд, гостей и болельщиков в каждом из принимаемых городов разработаны маршруты следования.

В свою очередь, С.Дергунов подчеркнул, что к началу спортивного праздника осталось совсем немного времени и к Донецкой области "сейчас будет приковано самое пристальное внимание", в связи с этим, замгубернатора попросил всех присутствующих "максимально интенсивно наладить работу по своим направлениям для ее завершения".

+++

 

Евро-2009: аэропорт готов, осталось подтянуть вокзалы

0629.com.ua

29.04.09

Мариупольский аэровокзал полностью готов к приему гостей и участников молодежного чемпионата по футболу Евро-2009. Об этом сообщил на пресс-конференции начальник отдела транспорта и связи Владимир Шевченко.

Не столь оптимистична картина с автомобильными и железнодорожными воротами Мариуполя.

Реконструкция, проведенная летом прошлого года на автовокзале, в принципе, преобразила территорию и здание, однако еще не все работы завершены − продолжается благоустройство внутренних помещений.

На железнодорожном вокзале Мариуполя необходимо проделать огромную работу, чтобы придать современный вид внешнему облику как самого здания, так и площади. Планируется установить здесь банкоматы, которые смогут обслуживать иностранных клиентов, пункты горячего питания, схемы движения и другую справочную информацию.

Кроме того, будет проведена ревизия  освещения, высажены клумбы, отремонтировано дорожное полотно и т.д. Работы там уже начались. До начала чемпионата осталось около 60 дней, и Владимир Шевченко заверил, что успеют все работы завершить в срок.

Підписатися на новини