Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

На «Металлисте» подсчитали убытки от днепровских фанатов

Most-kharkov.info

06.04.09

Болельщики днепропетровского «Днепра» во время матча с харьковским «Металлистом» сожгли 7 сидений.

Об этом корреспонденту ИА «МОСТ-Харьков» сообщил главный инженер стадиона Владимир Дермилев.

Кроме того, фанаты сорвали более 50 сидений. «Мы уже составили дефектный акт на 4 тысячи гривень. Сегодня его должен подписать делегат Федерации футбола Украины: он вчера уже осматривал место пожара, теперь − должен поставить подпись», − сказал главный инженер «Металлиста».

По его словам, после подписания акта он будет направлен в ФФУ, которая должна принять решение о взыскании с днепропетровской команды.

+++

Фани Дніпра підігрівали команду вогнем

УНІАН

06.04.09

Під час недільного матчу на першість України з футболу між місцевим Металістом та дніпропетровським Дніпром на трибунах 16-го (гостьового) фансектора виникла пожежа.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Головного управління МНС України в Харківській області, уболівальники Дніпра запалили газети та папір, що спричинило загорання пластикових крісел.

Співробітники МНС, які чергували на стадіоні, не допустили виникнення паніки та ліквідували пожежу. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося запобігти розповсюдження пожежі, що могло призвести до трагічних наслідків, повідомили у прес-службі.

За даними прес-служби Металіста, під час пожежі від вогню постраждали 7 крісел. Співрозмовник агентства відмітив, що гості з Дніпропетровська поводилися досить агресивно, відриваючи крісла і жбурляючи їх униз. За його словами, інцидентом має зайнятися керівництво українського футболу. Він не виключає застосування санкцій до дніпропетровського клубу у зв’язку з поведінку його уболівальників.

Як повідомляв УНІАН, на стадіоні «Металіст» тривають роботи з реконструкції в рамках підготовки Харкова до проведення ігор фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

Матч між Металістом і Дніпром у неділю, 5 квітня, відзначався великою напруженістю і завершився перемогою харківського клубу з рахунком 3:2. Під час гри суддя матчу вилучив з поля воротаря Дніпра Боровика і зробив 5 попереджень футболістам.

+++

Ахметов надеется, что Киев хоть чем-то поможет Донецку в подготовке к Евро-2012

Polemika.com.ua

06.04.09

Президент ФК «Шахтер» Ринат Ахметов надеется, что украинский бюджет поможет Донецку средствами для подготовки инфраструктуры к Евро-2012. Об этом он заявил сегодня, участвуя в высадке деревьев в ландшафтной зоне стадиона «Донбасс-Арена».

«Будем надеяться, что эти проблемы власть решит. По крайней мере, Донецк не просит средств у бюджета для строительства стадиона. В Харькове бюджет строит стадион, в Киеве за бюджетные средства строится стадион, в Днепропетровске за счет собственных средств и в Донецке за счет собственных средств. По крайней мере, если нам на это деньги не нужны, где необходимо, чтобы все-таки государство поучаствовало, мне кажется, ему нужно поучаствовать.

Вы посмотрите, сколько государство выделяет средств на реконструкцию стадиона в Харькове, сколько государство выделяет средств на реконструкцию стадиона в городе Киеве. А в Донецке − ноль. Мы строим за счет собственных средств. Но в Донецке есть проблема: аэропорт, инфраструктура. Мне, кажется, нужно, чтобы здесь государство поучаствовало», − сказал Р.Ахметов.

+++

Для фанатов Евро-2009 уже приготовили «потемкинскую деревню»

Ura.dn.ua

06.04.09

Уже определен примерный маршрут движения гостей и участников молодежного чемпионата по футболу Евро-2009 в Мариуполе (Донецкая область). Именно вокруг этих дорог и будут сосредоточены усилия городских властей и коммунальных служб города.

«Зеленстрой» высадит огромный цветник Евро-2009 возле кинотеатра «Комсомолец», а также цветы и газоны на всем протяжении маршрута, сообщает 0629 com.ua.

Дороги, ведущие от аэропорта и вокзалов к гостиницам и спортивным аренам, будут приведены в порядок в первую очередь. 7 тысяч квадратных метров дорог будут отремонтированы, а на 34 тыс. кв. метрах магистралей будет проведена капитальная реконструкция. На эти цели бюджет выделил в сумме 6 млн. грн. Вести работы будет управление коммунального хозяйства горсовета.

Предприятие «Горсвет» проведет ревизию освещения на улицах Георгиевской и Харлампиевской, в районе авто− и ж/д вокзала.

А «Ресурсы-Светофор» установят новые указатели на украинском и английском языках, обновят разметку дорог и будут следить за тем, чтобы все светофоры в городе исправно работали.

Все работы коммунальные службы обязуются завершить до 1 июня.

+++

Эксперт: Без серьезных инвестиций в энергетику не удастся организовать Евро-2012 в Польше

Regnum.ru

06.04.09

Без серьезных инвестиций в энергетику не удастся безопасно организовать Чемпионат Европы по футболу, Евро-2012 в Гданьске. Такого мнении придерживается доктор, инженер, гданьский эксперт по вопросам влияния энергетики на окружающую среду Анджей Тышецки. Он занимался анализом строительства АЭС в Польше. Как пишет Gazeta Wyborcza» он отметил, что есть опасность отключения электричества в этом регионе (Гданьск, Гдыня, Сопот). Тыщецки отметил, что в польском Приморье потребности электроэнергии только на треть обеспечиваются за счет электричества, произведенного в этом регионе. Остальная часть импортируется из иных мест в Польше.

Если не будет новых источников энергии, а также модернизации энергосетей, и будет расти потребность в электричестве, то с каждым месяцем риск аварии будет все большим. Чтобы избежать проблем, по его мнению, безотлагательна скорейшая модернизация энергетической инфраструктуры и доставки энергии в этот регион: «Без таких инвестиций безопасно организовать Евро-2012 в Гданьске не удастся», − отметил он.

+++

В польском парламенте дискутировали вокруг Евро-2012

Delo.ua

06.04.09

На тему подготовки к Евро-2012 дискутировали в пятницу в парламенте Польши. Словесная перепалка прошла между главой Комиссии Сейма по физкультуре и спорту Эльжбетой Якубяк и министром Мирославом Джевецким.

«Где пройдет евро-2012?» − спрашивала с трибуны Сейма Эльжбета Якубяк.

«Чемпионат пройдет в 2012 году в Польше и Украине», − отвечал министр спорта Джевецки, вызвав усмешки, и добавил, что о том, в каких именно городах будет проходить чемпионат, УЕФА решит 14 мая.

«Господин министр явно сказал, что нам неизвестно, где пройдет Евро-2012. Разве мы выделяем 3 млрд злотых на то, чтобы не знать где пройдет чемпионат? Подписывали право на организацию Евро для 4-х городов. Это Вроцлав, Варшава, Познань и Гданьск. Эти города имели договора, гарантирующие организацию Евро-2012. Знаем, что государство хочет бороться за Краков и Хожув за счет этих городов. И это страшно», − парировала Якубяк.

«Построим 6 стадионов несмотря на то, какое решение будет принято. Госпожа уже давно утверждает, что польское правительство будет решать, где пройдет чемпионат. А ведь это компетенция УЕФА», − отвечал министр Джевецки.

Он также напомнил, что УЕФА может принять решение о признании организации чемпионата шести польским городам.

В пятницу Сейм принял поправки Сената к закону об изменении Закона о подготовке финального турнира Чемпионата Европы по футболу УЕФА Евро-2012. Депутаты голосовали согласно рекомендации комиссии Сейма по физкультуре и спорту, приняв 7 поправок и одну отклонив.

+++

Головні спортивні події тижня (30 березня − 5 квітня)

Polskieradio.pl

06.04.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

(…)Євро-2012

Польське Телебачення TVP виграло тендер та отримало виключні права на трансляцію всіх (тобто 31) матчів наступного Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Польщі і Україні.

Всі матчі турніру будуть показані некодованим телебаченням, на каналах TVP 1 або TVP 2. До трансляції підключаться також  TVP Sport і TVP HD а також платформа нових медіа www.tvp.pl.

Директор TVP Sport Роберт Коженьовський повідомив, що спортивний канал буде також партнером Міністерства спорту і Польського футбольного союзу в справі промоції Євро-2012: «Ми будемо не лише допомагати в підготовці до Чемпіонату Європи, а й створюватимемо нові програми на тему Євро. Ці нові передачі отримають бренд − фірмовий знак УЄФА. Польське Телебачення зможе об’єднати свій логотип з логотипом Євро-2012, виробляти спеціальні програми та телевікторини».

Незабаром Польське Телебачення почне випуск програми «Euroexpres 2012», яка виходитиме в ефір кожної неділі на каналі TVP 1. Передача буде присвячена найважливішим справам, пов'язаним з будовою стадіонів, доріг та готелів на фінальний турнір Євро-2012.

Те, що трансляція польсько-українського футбольного Чемпіонату Європи на найбільш доступному телеканалі − це справа державної ваги, свідчать заяви польських очільників. Прем'єр-міністр Дональд Туск задоволений, що кожен поляк зможе переглянути матчі за участі своєї збірної: «Це дає, може не гарантію, проте впевненість, що фестиваль доброго футболу за участі польської збірної не буде закодований, не буде вимагати доплат з боку глядачів. Я задоволений, що найулюбленіший спорт буде доступний для всіх на безкоштовному телебаченні».

TVP матиме також повне і виключне право транслювати цілі матчі та їх фрагменти за посередництвом стільникового зв’язку, тобто − в мобільних телефонах.

***

Польська селянська партія передбачає серйозні складнощі з фінансуванням програми будови доріг на Євро-2012. На думку депутата Януша Пєхоцінського, необхідні урядові гарантії ліквідного фінансування з різних джерел.

Політик переконаний − немає сенсу критикувати лише Генеральну дирекцію державних доріг і автострад, оскільки ключ до розв’язання проблеми знаходиться в політичному рішенні: «Політичне рішення − яким чином Генеральна дирекція та Міністерство інфраструктури мають утримати інвестиційні процеси на необхідному рівні та втримати ліквідність цих процесів до часу, коли почнуть надходити перші кошти з облігацій та взятих кредитів. Це може бути вересень-листопад 2009 року, або навіть перший квартал 2010 року».

Віце-міністр інфраструктури Радослав Стемпєнь визнав, що урядова програма будівництва швидкісних доріг і автострад на Євро-2012 приймалася «в іншій реальності, ніж панує зараз». Однак він є оптимістом: «Новий законопроект, який ми представимо в Сеймі надає можливості отримати кошти з різних джерел, але водночас також дає можливість застрахувати цю систему. Ми будемо прагнути до забезпечення гнучкості системи − з одного боку, а з другого − запевнення її безпеки».

Додамо, що опозиційна партія Право і Справедливість називає інформацію уряду щодо реалізації програми будівництва доріг і автострад неправдивою та завуальованою.

***

Останнього дня березня − тобто за планом − закінчився етап проектування реконструкції Сілезького стадіону в Хожуві. Незабаром розпочнеться другий етап тендеру на генерального виконавця інвестиції, яка зокрема передбачає будівництво над ареною даху.

Період проектування тривав від квітня 2008 року. В тендері на перебудову арени візьме участь сім консорціумів. Остаточне завершення модернізації об’єкту відбудеться 29 квітня 2011 року. На той час повинна постати не тільки нова західна трибуна, але також − найбільший у світі дах над легендарною ареною, площа якого налічуватиме 43 тисячі квадратних метрів.

+++

Євро-2012 у фокусі зарубіжних ЗМІ

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

06.04.09

Упродовж минулого тижня значна увага зарубіжних ЗМІ була приділена підготовці України та Польщі до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Найбільше зацікавлення викликало рішення УЄФА про обрання першого стратегічного медіа-партнера в проведенні «УЄФА.Євро-2012», повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

 

Провідні зарубіжні ЗМІ повідомили про надання Союзом європейських футбольних асоціацій Польському Телебаченню (ТVP) виключних прав на трансляцію 31 поєдинку європейської футбольної першості. Як відзначає Польська агенція преси (РАР), цією угодою польська телевізійна медіагрупа отримала право транслювати всі матчі чемпіонату у відкритих та кодованих каналах зв'язку, мережах мобільного зв'язку та Інтернеті. Повідомляється, що футбольні поєдинки транслюватимуть такі телеканали: TVP1, TVP2, TVP Sport та TVP HD. Спостерігати за футбольними баталіями можна буде також у мережі Інтернет на сайті www.tvp.pl.

  

«УЄФА щасливий, що може привітати TVP як першого члена ексклюзивної групи офіційних медіапартнерів Євро-2012», − цитує РАР заяву генерального директора УЄФА Девіда Тейлора, розміщену на офіційній сторінці організації. За словами чиновника, отримання партнера в країні-організаторі чемпіонату на доволі ранньому етапі підготовки до турніру «буде надзвичайно корисним для його популяризації». За неофіційною інформацією інформагентства, ціна прав на трансляцію «УЄФА. Євро-2012» може перевищувати 100 млн злотих (понад 30 млн доларів США).

  

PAP також наводить слова голови Спілки “PL.2012” Марчіна Херри про стратегічне значення стадіонів, які будуються до ЧЄ-2012. На переконання головного польського менеджера з підготовки РП до єврофоруму, спортивні арени країни повинні бути рентабельними і заробляти на себе. «Стадіони не можуть бути пам'ятниками, вони повинні жити. Це − довготерміновий проект, і насправді ми не будуємо стадіонів тільки для Євро-2012. Чемпіонат − це лише початок дороги», − наголосив М.Херра. Водночас він зазначив, що країна зараз не має досвіду у сфері комерційного управління об'єктами для підвищення їхньої прибутковості. Тому, на переконання голови Спілки, потрібно використовувати позитивну світову практику у цій сфері.

 

Як приклади успішного управління спортивними аренами М.Херра назвав системи керування стадіонами «Stade de France» у передмісті Парижа та «Arena Auf Schalke» у німецькому місті Гельзенкірхен. Голова спілки «PL.2012» також поінформував, що в 2009 році буде обрано міжнародного оператора, який займатиметься питаннями експлуатації Національного стадіону у Варшаві після проведення єврофоруму. «Хочемо, аби це була фірма, яка вже управляє іншими стадіонами у світі. Такий підхід спростить процедуру організації великих подій», − цитує слова чиновника інформагентство.

  

Продовжуючи тему, польське видання “Газета Виборча” інформує, що Гданськ вже наполегливо працює в цьому напрямку. Зокрема міська спілка, яка займається організацією турніру у Гданську (BIEG 2012), разом з авторитетною консалтинговою фірмою Ernst&Young і комерційним оператором “Амстердам Арени” визначили кількість спортивних та інших заходів, необхідних для підтримання рентабельності об'єкту. Відзначається, що крім близько 20-ти футбольних поєдинків у сезоні місцевої команди “Легія” та 1-2 можливих поєдинків національної збірної з футболу, решта подій носитимуть нефутбольний профіль. Акцентуватиметься увага на заохоченні бізнесових кіл проводити на території спортивної арени конференцій (близько 40 заходів), а також 1-2 концертів зірок світового рівня. Це все, а також продаж прав назви стадіону польській чи іноземній комерційній структурі, на переконання чиновників BIEG 2012, дасть змогу збирати щороку 10 млн злотих (понад 3,3 млн доларів США) для забезпечення рентабельності об'єкту, інформує часопис.

  

«Газета Польска” звернула увагу на виступ мера Львова Андрія Садового на конференції у Вроцлаві, де міський голова порівняв підготовку українського та польського міст до ЧЄ-2012. За інформацією українського чиновника, Львів випереджає Вроцлав у будівництві стадіону, але наразі поступається в питанні готельної бази. Міста мають приблизно однаковий обсяг робіт з ремонту доріг і модернізації аеропортів, відзначає слова А.Садового газета.

  

За інформацією РАР, у польському місті Хожув завершено фазу проектування модернізації стадіону до Євро-2012. Інформується, що невдовзі відбудеться другий етап конкурсу з відбору генерального підрядника для реалізації інвестиції. В тендері братимуть участь сім консорціумів, яким буде надано рекомендації щодо виконання інвестиції, а також проект будівництва стадіону. Згідно з заявою маршалка Сілезького воєводства Богуслава Смігєльського, незважаючи на будівельні роботи на стадіоні, спортивна арена продовжуватиме функціонувати. Зокрема, у 2009 році заплановано проведення фінального поєдинку кубка Польщі з футболу, а також концерт популярної групи U2.

  

Видання “Дзеннік” звернуло увагу на шанси національної збірної РП перемогти під час Євро-2012. З посиланням на відому букмекерську контору William Hill газета інформує, що шанси поляків є невеликі і оцінюються як 34:1.

+++

Стадіон і аеропорт Євро-2012 у Львові будує компанія на грані дефолту?

Obk.lviv.ua

06.04.09

Агентство Fitch у п’ятницю присвоїло другому по величині виробнику сталі в Україні − «Індустріальному союзу Донбасу» (ІСД) довгостроковий рейтинг B− (рейтинг спекулятивної категорії) з прогнозом «негативний», одночасно припинивши рейтингувати емітент. Про це йдеться у повідомленні «Економічної правди» з посиланням на «Комерсант Україна».

В агентстві остерігаються, що 2009 року компанія не зможе виконати фінансові зобов’язання на суму близько 500 млн. доларів США із загального боргу на суму 3,3 млрд. доларів. Згідно з Fitch, відразу за рейтингом, присвоєним ІСД, йде ССС (зобов’язання виконуються, але дефолт є реальною можливістю).

Відомо, що власниками ІСД є Віталій Гайдук і Сергій Тарута, який разом з братом Олександром Тарутою контролює і товариство з обмеженою відповідальністю «Азовінтекс». Саме ця компанія проводить будівельні роботи на місці майбутнього стадіону до Євро-2012 у Львова.

Однак у самій компанії «Азовінтекс», кажуть, що підстав для хвилювання щодо платоспроможності їхньої компанії немає. Як повідомив у коментарі «Об’єктивно» начальник відділу громадських зв’язків ТзОВ «Азовінтекс» Андрій Волошин, хоча обидві компанії пов’язані, однак є зовсім різними юридичними особами. «Усі зобов’язання у Львові будуть виконані, − каже Волошин. − Жодної підстави для хвилювань немає».

Водночас, офіційний сайт «Азоінтексу» в даний час не адмініструється і знаходиться у реконструкції.

Наразі, за роботи, виконані на місці будівництва стадіону, Львів уже заборгував ТзОВ «Азовінтекс» 5 млн. грн., а тому маріупольська компанія веде роботи за власний кошт. За словами керівника «Дирекції з будівництва стадіону у Львові» Віталія Сулими, загалом за виконані роботи місто вже оплатило «Азовінтексу» 7 млн грн, 4 з яких уже цього року.

Керівник Львівської філії «Азовінтексу» Ігор Сємьонов підтвердив, що заборгованість є, і що зараз їхнє товариство будує стадіон за власний кошт. За словами директора Департаменту «Євро-2012» у Львові Олега Засадного, невелика заборгованість з фінансуванням не є проблемою, оскільки генпідрядник декларував частково кредитувати будівництво.

Сьогодні на місці будівництва стоїть питання спорудження даху над стадіоном. Для його вирішення вже замовлено спеціальні металоконструкції, котрі виготовляються на різних підприємствах. До кінця 2009 року планується завершити усі земляні, бетонні та залізобетонні роботи.

Нагадаємо також минулого тижня Міністерство економіки України погодило ТзОВ «Проектно-будівельне підприємство «Азовінтекс» єдиним виконавцем робіт з реконструкції аеродромної частина ДП «Міжнародний аеропорт «Львів».

+++

Признание Одессы как города, принимающего игры ЕВРО-2012, подстегнет развитие Белгород-Днестровска

Eho-ua.com

06.04.09

Такое мнение в ходе встречи с журналистами озвучил заместитель начальника областного управления культуры и туризма Дмитрий Заболотный. По его словам, это позволит ускорить строительство причала в районе Аккерманской крепости, с которого смогут отправляться прогулочные катера. Как отметил чиновник, в Одесской области имеется достаточное количество подходящего водного транспорта для обслуживания этой линии. Кроме того, по его словам, будет значительно ускорена реконструкция 4-х гостиниц в районном центре и станет возможным доведение их до трехзвездочного статуса.

Напомним, что в рамках подготовки Одессы и региона к приему игр европейского футбольного первенства 2012 года областной совет предполагает не только выделить средства для дофинансирования реконструкции одесского стадиона «Черноморец» и ряда объектов, расположенных непосредственно в Одессе, но и средства на реконструкцию Любашевской центральной районной больницы. Как сообщил руководитель областного управления капитального строительства Вячеслав Маркин, последнее направление финансирования объясняется тем, что, согласно требованиям организаторов ЕВРО-2012,   к  первенству    должны     быть готовы      не   только     спортивные  и  культурные объекты,  но   и   медицинские   учреждения. При    этом    почему    выбор  пал  именно  на   Любашевскую  ЦРБ, чиновник не пояснил.

+++


Моніторинг телеефіру

 

 

П’ятниця − неділя, 03-05.04.09 (запис)

 

 

1. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна спорт», 04.04.09, 00:30

 

1) Інтерв’ю з президентом київського «Динамо» І. Суркісом.

 

І. Суркіс: «Я считаю, что наши футболисты, лучше бегают с премией. В Донецке лучше бегают без премии… Кравец? Никто ему не помешает, чтобы он занял свое место в команде… Президентом УПЛ должен быть Ахметов, Коломойский или Ярославский, на год».

 

2) Сюжет про відкрите тренування, яке провів донецький «Шахтар», напередодні матчу 22 туру проти запорізького «Металургу». 

 

+++

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 04.04.09, 00:20

1) Англієць Стівен Джеррард продовжив контракт з «Ліверпулем» до 2013 року. 

+++

3. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 05.04.09, 23:50

1) Огляд матчів 22 туру УПЛ, що були зіграні у неділю. Київське «Динамо» на виїзді переграло донецький «Металург» 2:0. За киян голами відзначилися Алієв та Вукоєвіч.  Прикру травму у матчі отримав захисник «Динамо» Т. Михалик. Запорізький «Металург» на своєму полі з мінімальним рахунком 1:0 переграв донецький «Шахтар». Харківський «Металіст» заробив три очки у матчі проти дніпропетровського «Дніпра», обігравши того з рахунком 3:2.  

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 04.04.09, 03:55

 

1) Сюжет про відкрите тренування, яке провів донецький «Шахтар», напередодні матчу 22 туру проти запорізького «Металургу». 

 

2) Анонс матчів 22 туру УПЛ.

 

+++

 

5. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 03.04.09, 21:25

 

1) Сюжет про відкрите тренування, яке провів київський «Арсенал», напередодні матчу УПЛ. Коментарі головного тренера «канонірів» О. Заварова, а також капітана В. Реви.

 

+++

 

6. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 03.04.09, 19:15

1) Інтерв’ю з президентом київського «Динамо» І. Суркісом.

 

І. Суркіс: «Я считаю, что наши футболисты, лучше бегают с премией. В Донецке лучше бегают без премии… Кравец? Никто ему не помешает, чтобы он занял свое место в команде… Президентом УПЛ должен быть Ахметов, Коломойский или Ярославский, на год».

+++

7. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 05.04.09, 19:15

1) Біло-сині у Донецьку скористалися гостинністю місцевого «Металурга».

 

Ще у першому таймі за Дишленковича на Мілевському господарів ударом з пенальті покарав Алієв, а одразу по перерві Вукоєвіч перевагу «Динамо» подвоїв.

 

«Шахтар» спіткнувся у Запоріжжі. Металургів вже на 5-й хвилині вперед вивів Невмивака і в підсумку цей гол став єдиним у матчі. Гірники поступилися вперше за 10 матчів.

 

У турнірці «Шахтар» − другий, на два бали випереджаючи «Металіст», який переміг «Дніпро» 3:2. Втім, харків’яни мають гру в запасі.

 

+++

8. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 03.04.09, 22:20

 

1) Анонс матчів 22 туру УПЛ.

+++

9. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 05.04.09, 22:30

1) Київське «Динамо» чемпіонською ходою крокує до закінчення дебютного сезону української футбольної Прем’єр-ліги! В 22-му турі столична команда грала на виїзді проти донецького «Металурга». «Металурги» потрапили в дуже скрутне становище наприкінці першого тайму. Голкіпер донеччан Владімір Дішлєнковіч награв на фол останньої надії під час виходу на його ворота Артема Мілевського. «Металург» залишився у меншості, а Олександр Алієв взявся пробивати пенальті. Одинадцятиметровий удар «динамівець» реалізував, тож, на перерву суперники пішли за рахунку 1:0 на користь киян. Вже за 10 хвилин по перерві «Динамо» встановило остаточний результат матчу. Після кутового Огнен Вукоєвіч невідпорно пробив головою. Кияни виграли 2:0 і здобули свою 19-ту перемогу в чемпіонаті!

 

В Харкові «Металіст» приймав «Дніпро». В цьому феєричному матчі виграли харків’яни! Вже на 9-й хвилині «Металіст» повів − Марко Девіч влучно пробив головою. На 23-й хвилині «Дніпро» відповів результативним «пострілом» Олексія Бєліка, він також відзначився завдяки класному удару головою, 1:1. Ще до перерви «Металіст» провів ще два свої голи. Жажа Коельйо вкотре продемонстрував усю небезпечність своєї лівої − він поцілив у дніпропетровські ворота зі штрафного! Перед самісінькою перервою голкіпер «Дніпра» Євген Боровик заробив червону картку, а з нею і пенальті в свої ворота. З одинадцяти метрів Марко Девіч не схибив, 3:1. В другій половині гри дніпропетровці зуміли забити зусиллями Руслана Ротаня. Втім, на жаль для «Дніпра», який таки програв 2:3, це було останнє взяття воріт в матчі.

 

Запорізький «Металург» здобув свою третю перемогу в п’яти турах, що минули після зимової перерви в чемпіонаті. І втретє переможний м’яч за «металургів» забив Дмитро Невмивака! В неділю він приніс запоріжцям перемогу в домашній зустрічі з, поки що, чинним чемпіоном України донецьким «Шахтарем»! Рахунок 1:0 на користь «Металурга».

 

«Динамо», яке і без того мало величезну перевагу над найближчим переслідувачем, зміцнило своє лідерство. Тепер кияни передують у турнірній таблиці, маючи гандикап у 15 очок над «Шахтарем»! Щодо донецького клубу, то він не може почуватися в абсолютній безпеці і на своєму другому місці. «Металіст», який йде третім і має гру в запасі, може розраховувати на те, аби випередити «гірників». В зоні вильоту Прем’єр-ліги після 22-го туру йдуть «Львів» і «Харків». «Іллічівець», який піднявся на рятівне 14-те місце, до того ж має на один зіграний матч менше.

+++

10. Телеканал «Спорт 1»

 

Аналітична програма «Спорт клуб», 03.04.09, 20:00

 

1) Ексклюзивний сюжет з Лондона, де свій матч відбору на ЧС-2010 року провела національна збірна України проти збірної Англії.

Аналіз гри збірної України у цьому матчі від екс-тренера збірної України Олега Базилевича. Відповіді на запитання телеглядачів.

 

2) Огляд відбірного матчу до ЧС-2010 6 кваліфікаційної групи, в якому зустрічалися збірні Андорри та Хорватії. Впевнену перемогу, з рахунком 2:0 святкували хорвати. 

 

+++

 

11. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 05.04.09, 23:20

 

1) Огляд матчів 22 туру УПЛ, що були зіграні у неділю. Київське «Динамо» на виїзді переграло донецький «Металург» 2:0. За киян голами відзначилися Алієв та Вукоєвіч.  Прикру травму у матчі отримав захисник «Динамо» Т. Михалик. Запорізький «Металург» на своєму полі з мінімальним рахунком 1:0 переграв донецький «Шахтар». Харківський «Металіст» заробив три очки у матчі проти дніпропетровського «Дніпра», обігравши того з рахунком 3:2.  

 

2) Відеоогляд матчів звітного туру в чемпіонатах Англії та Росії. 

+++

 

Неділя, 05.04.09 (запис)

 

 

1. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Аналітична програма «Спортивний тижневик», 05.04.09, 21:20

 

1) Ексклюзивний сюжет з Лондона, про те як Англія готовиться до матчу відбірного циклу на ЧС-2010 проти збірної України. Післяматчеві коментарі гравців «синьо-жовтої» збірної А. Шевченка та А. Вороніна.

 

2) Огляд матчів 22 туру Української прем’єр-ліги.

+++

 

2. Телеканал «УТ-1»

 

Аналітична програма «Наш футбол», 05.04.09, 22:00

 

1) Національна збірна України з футболу на легендарному «Уемблі», з рахунком 2:1 поступилася збірній Англії у матчі відбору на ЧС-2010. За українців єдиний м’яч забив А. Шевченко. Коментарі гравців національної збірної України, а також президента Федерації футболу України Григорія Суркіса.

 

Г. Суркіс: «Меня удивляет, откровенно говоря, расхлябанность защитников. Мы привыкли к слову концентрация, но я даже не знаю, каким еще словом можно подкрепить сегодняшнюю мою уверенность и твердую убежденность, что с этой Англией можно было играть. Я думаю, что решающий матч в нашей группе − это следующий матч со сборной Хорватии… Я думаю, все мы были бы в восторге от результата 1:1. Опять нелепая ошибка, опять гол из вратарской площадки, но не одну команду нельзя обыграть, если мы будем пропускать такие голы. Я полагаю, что в этой ситуации и вратарь был не на высоте, в первом и во втором случае, но это уже история, ее надо забыть».

 

2) Огляд матчів 22 туру Української прем’єр-ліги.

 

3) Відеоогляд матчів 21 туру Чемпіонату України в першій лізі.

 

+++

 

3. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Аналітична програма «Футбольний уїк-енд», 05.04.09, 22:20

 

1) Обзор отборочного матча на ЧМ-2010, в котором встречались национальные сборные Англии и Украины. Встреча завершилась победой англичан, со счетом 2:1. В составе сборной Англии голами отличились Крауч и Терри, а за украинцев единственный мяч забил Андрей Шевченко. Послематчевые комментарии главного тренера сборной Украины и игроков команды.

 

После четырех матчей у сборной Украины в активе 7 очков и третье место в шестой квалификационной группе. Первое место, после 5 сыгранных матчей,  у англичан − 15 очков, второе у хорватов 10 очков.

 

2) Анализ игры соперников украинских команд по Кубку УЕФА «ПСЖ» и «Марселя» от экспертов программы Й. Сабо и А. Гапоненко.

 

3) Видеообзор матчей 22 тура УПЛ. Результаты матчей были такими: «Ворскла» − «Ильичевец» − 2:3, «Металлург» (Д) − «Динамо» − 0:2, «Арсенал» ФК «Львов» − 0:0, «Кривбасс» − «Заря» − 2:1, «Карпаты» − ФК «Харьков» − 0:2, «Черноморец» − «Таврия» − 0:2, «Металлург» (З) − «Шахтер» − 1:0, «Металлист» − «Днепр» − 3:2. После 22 туров первое место у «Динамо» − 58 очков, второй «Шахтер» − 43 очка, третий «Металлист» − 41 очко и игра в запасе.

 

4) Обзор матчей очередного тура в европейских чемпионатах.

Підписатися на новини