Фатальні «стандарти» для України

Англія − Україна − 2:1.

Голи: 1:0 Крауч (30), 1:1 Шевченко (74), 2:1 Террі (85)

Англія: Джеймс, Джонсон, Фердинанд (Ягілка, 88), Террі, Е.Коул, Леннон (Бекхем, 57), Лемпард, Баррі, Джеррард, Крауч (Райт-Філіпс, 79), Руні.

Україна: П’ятов, Ярмаш, Чигринський, Михалик, Шевчук, Валяєв (Назаренко, 62), Тимощук, Слюсар (Калиниченко, 88), Алієв, Воронін (Шевченко, 55), Мілевський.

Атака «левів»

У середу, 1 квітня, національна збірна України поступилася на виїзді у ключовому поєдинку кваліфікації чемпіонату світу-2010 проти команди Англії. Матч на легендарному «Уемблі» − видатна подія для будь-якого гравця у світі. Тому не дивно, що футболісти національної команди України помітно нервували впродовж усього матчу проти місцевих «левів». Треба сказати, що господарі розкішного стадіону сповна виправдали своє прізвисько, з перших хвилин рішуче кинувшись на «синьо-жовту» здобич. Щоправда, гості не збиралися одразу ж здаватися на милість фаворитам, нав’язавши тим запеклу боротьбу.

Покарання від Крауча

Спіймавши кілька облизнів у позиційних атаках, англійці взялися до своєї улюбленої справи − розіграшу стандартних положень. Один з них − а саме кутовий − і призвів до голу в ворота Андрія П’ятова. Боротьбу на другому поверсі виграв Джон Террі, а на його скидку першим відгукнувся довготелесий Пітер Крауч. Незважаючи на свою незвичну фактуру, нападник зумів згрупуватись належним чином і злету ввігнав м’яча у сітку воріт українців.

Дальні постріли

Пропустивши гол, «синьо-жовті» спробували активніше нав’язувати контргру підопічним Фабіо Капелло. І слід відзначити, що нашим хлопцям непогано вдавалось тримати м’яча, розігрувати комбінації − але, на жаль, переважно поодаль від карного майданчика суперників. Потурбувати Девіда Джеймса до перерви вдалося лише кількома ударами з далекої відстані. Атаки англійців виглядали більш організованими та продуманими, проте і вони нічим путнім не завершились.

Максимум потужностей

Другий тайм пройшов за невеличкої територіальної переваги українців. Вони більше контролювали м’яч, пробували атакувати широким фронтом, а в обороні уміло «в’язали» дії суперників. Декому могло навіть здатися, що англійці не грають на повну потужність, хоча насправді у це неможливо повірити. Хіба може команда, котра на виїзді шматувала хорватів, котра напередодні до кінця добивала словаків у всього-навсього товариському матчі, за шаленої підтримки переповненого «Уемблі» не викладатись на максимум?

Супер-Шева!

Олексій Михайличенко спробував ще більше підсилити наступальний потенціал команди, випустивши Андрія Шевченка та Сергія Назаренка. Вихід першого з них, найдосвідченішого в складі українців, додав акуратності, осмисленості атакам нашої команди. І врешті-решт старання «синьо-жовтих» втілилися у гол-відповідь. Примітно, що й українці досягли успіху після «стандарту». Штрафний у виконанні Олександра Алієва продовжився відскоком від когось із захисників, а завершився бездоганним ударом Шевченка!

«Стандартна» помилка

Варто віддати належне нашій команді − вона не притислася до власних воріт. Та й англійці, побоюючись швидких контратак, не йшли вперед усіма силами. На жаль, не припуститись помилок нашому захисту все одно не вдалось. Черговий «стандарт» − у майстерному виконанні Девіда Бекхема − призвів до того, що Стівен Джеррард виграв боротьбу і відпасував на Джона Террі, котрий із метра відправив м’яча у сітку. Українці кинулись відіграватись, непогано зі штрафного пробивав Шевченко, та рахунок залишився невтішним…

Підписатися на новини