Михайличенко: «На «Уемблі» потрібно досягати результату»

У вівторок, 24 березня, національна збірна України напередодні відбуття до Англії на свій четвертий матч відбірного турніру ЧС-2010, який відбудеться 1 квітня на стадіоні «Уемблі», запросила представників засобів масової інформації на заміську базу київського «Динамо» в Кончі-Заспі. Вже традиційно відкритому тренуванню збірної передувала прес-конференція головного тренера команди Олексія Михайличенка.

Остаточний склад
На початку спілкування з журналістами наставник «синьо-жовтих» оприлюднив остаточний склад команди, який готуватиметься до поєдинку з англійцями. Із розширеного списку кандидатів викреслені прізвища Олександра Горяїнова, Володимира Гоменюка, Марко Девича, Євгена Селезньова та Сергія Кравченка. «На мій погляд, ці футболісти зараз не в оптимальній формі, − підкреслив Михайличенко. − Ми розуміємо, як важливо для них зіграти на «Уемблі», але треба не просто виходити на поле, а й досягати результату. Вірю, що вони наберуть оптимальних кондицій до матчу з Хорватією . За ними − майбутнє збірної».

Українців чекає Сент-Олбанс
Наставник відзначив, що рішення вилетіти на Туманний Альбіон завчасно і проводити підготовку до матчу безпосередньо в Англії можна розцінити як вдале, адже погода в Києві в ці дні − непередбачувана. «Готуватися до одного з вирішальних групових поєдинків команда буде за 35 кілометрів від Лондона, на одній із колишніх баз збірної Англії у містечку Сент-Олбанс», − проінформував керманич «синьо-жовтих». Штаб головної команди країни вирішив відмовитися від запланованого раніше спарингу, що передував би поєдинку 1 квітня. На думку Михайличенка, футболісти «Динамо», «Металіста» і «Шахтаря» отримали останнім часом серйозні навантаження, в тому числі − психологічні, отже, гравцям насамперед потрібно відновитися.

Про роль досвіду
На питання про роль у команді Андрія Шевченка, який не має ігрової практики в «Мілані», наставник відзначив, що досвід форварда − неоціненний, що одними лише молодими футболістами необхідного результату добитися складно. До того ж Андрій, на думку наставника, сприятиме створенню потрібної атмосфери в збірній, а такі футболісти, як, наприклад, Артем Кравець, повинні на нього рівнятися. Стосовно Андрія Вороніна, який демонструє останнім часом високий рівень гри у складі «Герти», Олексій Олександрович зазначив, що тренерський штаб намагатиметься використати сильні якості нападника. «Однак хочу підкреслити, що гравець рівня Вороніна зобов'язаний швидко адаптуватися до будь-яких умов і тактичних схем», − резюмував Михайличенко.

Шевченко закликає зіграти злагоджено
Водночас Андрій Шевченко, найдосвідченіший із гравців збірної, зазначив, що у протистоянні з таким сильним суперником потрібно перш за все показати злагоджену командну гру. «Збірна Англії − одна з найкращих у світі. Отже, аби досягти позитивного результату, ми повинні продемонструвати колективну гру з величезною самовіддачею. Треба віддатися боротьбі не на сто відсотків, а на сто п’ятдесят». Також форвард зазначив, що, на його думку, навіть нічия у матчі проти англійців вважатиметься за перемогу.

Травма Тимощуку − не завада
Інший лідер національної команди − Анатолій Тимощук − підтримав думку Шевченка щодо характеру й самовіддачі. На думку півзахисника, в українців є свої козирі на наступний поєдинок. «Вважаю, що саме протистояння з Англією та Хорватією стануть вирішальними дуелями в нашій відбірній групі. І, повірте, нам є чим здивувати англійців». На запитання, чи не турбує його ушкодження ребер, Тимощук відповів: «Так, це дається взнаки. Лікарі сказали, що «вестимуть» мене ще два-три тижні. Проте це не перешкода, аби я повністю викладався як на тренуваннях, так і у грі».

Із думкою про гол
Андрій Воронін підкреслив, що, на його особисте переконання, наших хлопців не потрібно буде якось додатково мотивувати: «Не кожного дня випадає можливість зіграти з родоначальниками футболу». Нападник висловив щире сподівання, що його бомбардирські успіхи у складі берлінської «Герти» продовжаться і у збірній. «Я сподіваюся відзначитися на «Уемблі», − резюмував Воронін.

Підписатися на новини