Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Євро-2012 на Івано-Франківщині

Orada.if.ua

17.03.09

Як тільки УЄФА остаточно визначиться щодо Львова, Івано-Франківська область автоматично стане однією із допоміжних у проведенні фінальної частини Євро-2012 і отримає бюджетне фінансування в декілька сот мільйонів гривень, − заступник голови обласної ради Юрій Романюк

Заступники голови Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк і облдержадміністрації Володимир Шкварилюк взяли участь у парламентських слуханнях з організації та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні. Під час зустрічі Юрія Романюка із директором Координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012 при Секретаріаті Кабінету Міністрів Іллею Шевлюком мова йшла про ймовірність щорічного проведення на Прикарпатті, у травні, засідання Національного олімпійського комітету під головуванням Сергія Бубки.

За словами Юрія Романюка, “як тільки УЄФА остаточно визначиться щодо Львова, Івано-Франківська область автоматично стане одним із допоміжних у проведенні фінальної частини Євро-2012 і отримає бюджетне фінансування в декілька сот мільйонів гривень. Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ стане резервним Львівського аеропорту. Також буде збудовано сучасну автомагістраль Чернівці-Львів”.

Водночас Юрій Романюк стверджує, що директор Координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро-2012 з футболу Ілля Шевлюк запевнив: у разі інвестування реального інвестиційного проекту на Прикарпатті − “сприяння Кабміну буде забезпечено”, з тим, аби залучити до інвестування Європейський банк реконструкції і розвитку.

Резолюція парламентських слухань з Євро-2012 рекомендує Комітетам Верховної Ради України забезпечити своєчасне проходження законопроектів: про відчуження земельних ділянок приватної власності для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності; про загальні засади розвитку державно-приватного партнерства в Україні; про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування у період проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу; про встановлення змін до Закону України про ліцензування певних видів господарської діяльності; про встановлення прозорого порядку змін ціни туристичного продукту і визначення механізмів обов’язкового інформування; встановлення обов’язкових суттєвих умов на туристичне обслуговування; щодо реалізації гарантій, наданих Об’єднанню Європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Кабінету Міністрів України слід розробити і внести на розгляд Верховної Ради проект загальнодержавної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу за підсумками рішення УЄФА; Кабміну і органам місцевого самоврядування приймаючих міст “слід зосередити увагу” на підготовці інфраструктури, зокрема стадіонів, митниць, аеропортів, автомобільних доріг загального користування. “Особлива увага” − реконструкції Національного спортивного комплексу “Олімпійський” в місті Києві.

Кабінету Міністрів України рекомендовано розробити Програму створення реабілітаційних центрів та забезпечити фінансування заходів з підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. За Кабміном − розвиток співпраці з Республікою Польща, УЄФА і Федерацією футболу “на засадах відкритості, взаємної довіри та допомоги”.

Національному банку України рекомендовано “розглянути можливість” участі у фінансуванні підготовки фіналу Євро-2012, залучення комерційних банків до розробки механізму фінансування розбудови транспортних коридорів та дорожньої інфраструктури шляхом рефінансування від НБУ.

Довідка:

За умови виконання Україною вимог УЄФА, вона має прийняти і розмістити, окрім національної футбольної делегації, 7 офіційних зарубіжних футбольних команд-учасників чемпіонату та офіційні делегації УЄФА, понад 600 тисяч вболівальників і туристів.

В Україні передбачається провести 16 футбольних матчів чемпіонату Європи. Затверджена урядом програма передбачає: завершити належну підготовку 6 стадіонів у приймаючих містах; реконструювати та переоснастити 30 тренувальних баз та 9 регіональних баз; розбудувати 18 автомагістралей; реконструювати 7 регіональних автомобільних доріг та 7 під’їздів до аеропортів; облаштувати 26 пунктів пропуску через державний кордон України; збудувати та реконструювати 374 об’єкти розміщення − 310 готелів і 64 гуртожитки.

На фінансування завдань і заходів даної Програми передбачається залучити майже 160 млрд. грн., у тому числі: 27,543,57 млн. грн. − кошти державного бюджету, 22930,3 млн. грн. − кошти місцевих бюджетів; решту − спонсорські внески.

У 2008 році на виконання підготовчих заходів передбачалось виділити 19333,11 млн. грн. Профінансовано 56,2%.

+++

Тридцять обраних Яковенком

Богдан Буга

Ffu.org.ua

17.03.09

У вівторок, 17 березня, старший тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко оприлюднив список гравців, котрі готуватимуться до товариських матчів проти Сербії та Північної Ірландії − 27 та 31 березня відповідно.

Квінтет новачків

На навчально-тренувальний збір, що розпочнеться 22 березня, наставник запросив одразу 30 виконавців, у тому числі п’ятьох дебютантів − Артема Кичака, Євгена Новака, Ярослава Захаровича, Віталія Субочева та Дмитра Зозулю. Зауважимо, що наша команда братиме участь у матчах різними складами. До Сербії вирушать 18 гравців, більшість із котрих після цього спарингу відбудуть до своїх клубів. Тоді як шестеро футболістів, що зіграють з балканцями, приєднаються до інших 12 збірників, котрі весь цей час готуватимуться в Києві до зустрічі з північноірландцями. 30 березня оновлений склад «молодіжки» вирушить до Об’єднаного Королівства.

Випробування старшими

Відзначимо, що перший суперник − збірна Сербії − складається з гравців, котрі в середньому на два роки старші за наших хлопців. Це дуже потужна і досвідчена команда, що влітку братиме участь у фінальному турнірі Євро-2009 (U-21). Поєдинок відбудеться 27 березня в містечку Ягодин на арені місцевого однойменного клубу. Натомість у Північній Ірландії підопічні Павла Яковенка зіграють зі своїми однолітками. Ця зустріч пройде 31 березня на стадіоні «Шамрок Парк» у Портадауні (початок − о 21.30 за київським часом).

До уваги журналістів!

Нагадаємо, що через травми нашій команді не можуть допомогти дніпропетровці Павло Пашаєв та Дмитро Льопа, донецький гірник Олександр Касьян та московський спартаківець Єгор Лугачов. Поки ще не відновився після пошкодження і нападник столичного «Арсенала» Володимир Лисенко. Звертаємо увагу представників вітчизняних та закордонних засобів масової інформації, що у неділю, 22 березня, на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі відбудеться відкрите тренування «молодіжки». Початок − о 16.30.

Склад молодіжної збірної України

Воротарі: Антон Каніболоцький («Дніпро» Дніпропетровськ), Андрій Новак («Карпати» Львів), Олександр Рибка, Артем Кичак (обидва − «Динамо» Київ);

Захисники: Андрій Григорик («Іллічівець» Маріуполь), Євген Селін («Металіст» Харків), Олексій Курилов («Зоря» Луганськ), Ярослав Ракицький («Шахтар» Донецьк), Андрій Фартушняк («Харків»), Андрій Сахневич, Вадим Родина, Євген Новак (усі − «Динамо»), Сергій Вовкодав, Олександр Матвєєв (обидва − «Ворскла» Полтава);

Півзахисники: Максим Білий («Харків»), Ярослав Захарович («Арсенал», Київ), Тарас Степаненко («Металург» Запоріжжя), Володимир Бідловський, Олег Голодюк (обидва − «Карпати»), Микола Морозюк, Роман Зозуля (обидва − «Динамо»), Антон Поступаленко («Металіст»), Валерій Федорчук («Львів»), Володимир Чеснаков, Віталій Субочев (обидва − «Ворскла»);

Нападники: Андрій Ярмоленко («Динамо»), Дмитро Зозуля(«Львів»), Денис Васін («Чорноморець» Одеса), Євген Коноплянка («Дніпро»), Юрій Фурта («Карпати»).

+++

Збірна України: англійський вибір

Юрій Малишев

Ffu.org.ua

17.03.09

У вівторок, 17 березня, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 28-ми кандидатів для підготовки до відбірного матчу чемпіонату світу-2010 з Англією, що відбудеться 1 квітня на лондонському стадіоні «Уемблі». Безпосередньо ж до тренувального табору планується викликати не більше 24-х гравців: тренерський штаб визначиться з остаточним переліком лише після поєдинків 1/8 фіналу Кубку УЄФА і 21-го туру вітчизняного чемпіонату.

Два потенційні дебютанти

У списку кандидатів привертає до себе увагу присутність двох потенційних новобранців − голкіпера «Металіста» Олександра Горяїнова та нападника «Динамо» Артема Кравця. Також можуть повернутися до збірної Станіслав Богуш, Олександр Кучер, Григорій Ярмаш, Валентин Слюсар та Олексій Гай, які в силу різних причин не їздили в складі української команди на лютневий міжнародний турнір на Кіпрі.

Тижневий збір під Лондоном

На тренувальній базі ФК «Динамо» в Кончі-Заспі  «синьо-жовті» зберуться наступного вівторка, 24 березня. Того ж дня журналісти зможуть відвідати традиційне відкрите тренування, якому передуватиме прес-конференція головного тренера, що розпочнеться о 16.30. А вже наступного дня, 25 березня, збірна України візьме курс на Лондон, у затишному передмісті якого − Сент-Олбанс, і готуватиметься до відповідальної гри.

Склад національної збірної

Воротарі: Андрій П’ятов і Рустам Худжамов (обидва − «Шахтар» Донецьк), Станіслав Богуш («Динамо» Київ), Олександр Горяїнов («Металіст»).

Захисники: Віталій Мандзюк і Тарас Михалик (обидва − «Динамо»), Андрій Русол («Дніпро»), Дмитро Чигринський, Олександр Кучер і В’ячеслав Шевчук (усі − «Шахтар»), Григорій Ярмаш («Ворскла»).

Півзахисники: Олександр Алієв і Сергій Кравченко (обидва − «Динамо»), Сергій Валяєв і Валентин Слюсар (обидва − «Металіст»), Олексій Гай («Шахтар»), Євген Левченко («Гронінген», Нідерланди), Максим Калиниченко, Сергій Назаренко і Руслан Ротань (всі − «Дніпро»),  Анатолій Тимощук («Зеніт», Росія).

Нападники: Андрій Воронін («Герта», Німеччина), Володимир Гоменюк («Дніпро»), Марко Девич («Металіст»), Артем Кравець і  Артем Мілевський (обидва − «Динамо»), Євген Селезньов («Шахтар»), Андрій Шевченко («Мілан»).

+++

Одесские власти предлагают УЕФА арендовать 3 пятизвездочных круизных лайнера для гостей Евро-2012

Timer.od.ua

17.03.09

Управление культуры и туризма Одесской облгосадминистрации предложило УЕФА арендовать на время проведения в Одессе матчей Евро-2012, 3 пятизвездочных круизных лайнера, которые смогут предоставить 2 тысячи 974 каюты для болельщиков и участников чемпионата.

Об этом в ходе пресс-конференции, 17 марта, сообщил заместитель начальника управления культуры и туризма Одесской областной государственной администрации Дмитрий Заболотный.

По его словам, заключать договоры с владельцами лайнеров будет непосредственно УЕФА, который одобрил предложение управления. Кроме того, с учетом мирового кризиса были снижены требования к гостиницам Одессы.

+++

В Одесском управлении культуры рассказали, какие объекты их сферы попали в программу Евро-2012

Eho-ua.com

17.03.09

В управлении культуры и туризма Одесской облгосадминистрации назвали объекты культуры, попавшие в программу подготовки к Евро-2012. Как сообщил сегодня на встрече с журналистами заместитель начальника указанного управления Дмитрий Заболотный, в программу подготовки Одессы к Чемпионату Европы по футболу 2012 года, вошли Одесский цирк, филармония, городская консерватория, библиотека им. Горького, Одесский художественный музей и Музей западного и восточного искусства.

«К большому сожалению, ни Одесский литературный музей, ни краеведческий музей в тех объемах, которые планировались, не вошли. Но все-таки мы надеемся на то, что с учетом финансовых возможностей и областного и Государственного бюджетов, эти объекты будут включены в программу», − подчеркнул Дмитрий Заболотный.

Кроме того, по его словам, «не вошли и некоторые учреждения культуры, находящиеся в Одесской области − два музея в Измаиле, а также музей в городе Белгород-Днестровский».

+++

Эксперт: «Самая главная проблема в подготовке к Евро-2012 в Украине — бюрократия»

Алена Коробка

New-most.info

17.03.09

Главными проблемами Украины в подготовке к Евро-2012 политолог Вадим Бартков называет бюрократию и щеконадувательство. Он также предвидит возможное перераспределение принимающих городов в Украине, но думает, что Днепропетровск останется в их числе.

Об этом Вадим Бартков сообщил ИА «НОВЫЙ МОСТ».

«Самая главная проблема в Украине бюрократия и щеконадувательство. Знаете, сколько организаций сформировано, чтобы решать финансовые вопросы, связанные с Евро-2012? Их изначально было около 5, сейчас, насколько я знаю, немного сократили это количество. Думаю, если в таком ключе и дальше будет идти работа и будут появляться новые и новые организации, которые захотят принимать участие в дележе этих денег, скорее всего, это сильнее всего и повредит имиджу Украины в подготовке к Евро-2012», − сказал Вадим Бартков.

По мнению Вадима Барткова, самые сильные позиции среди городов, претендующих на принятие Евро-2012 в Украине, − у Донецка и Днепропетровска.

Как ранее сообщало ИА «НОВЫЙ МОСТ», генеральный план инфраструктуры размещения Днепропетровска к Евро-2012 включает 34 объекта более чем на 3 млрд. грн., 8 объектов подлежат реконструкции, 2 − реконструкции с достройкой, 24 объекта должны быть построены.

+++

Эксперт: «Евро-2012 состоится, но меня как чиновника очень волнует вопрос: сколько под этим предлогом попробуют украсть бюджетных денег?»

Алена Коробка

New-most.info

17.03.09

Заместитель председателя Днепропетровского областного совета Екатерина Видякина сомневается, что Днепропетровск успеет подготовить к Евро-2012 дороги и инфраструктуру.

Об этом Екатерина Видякина сообщила ИА «НОВЫЙ МОСТ».

«Я глубоко сомневаюсь, что мы успеем подготовить дороги, инфраструктуру и т.д. для приезда сюда гостей, но надеюсь, что существующий уровень гостиничной сферы успеет подтянуться. На Евровидении, например, мой сын, проживающий в Киеве, принимал одного из гостей, который просто приехал посмотреть это мероприятие. Это нормальная, демократическая схема приема гостей при проведении крупных мероприятий. Думаю, и в Днепропетровске она может применяться. Я очень слабо верю, что нам удастся построить грандиозные гостиницы, которые анонсированы, хотя сейчас в городе трудно найти гостиницу высокого качества. Но фанаты, которые приедут болеть, − вряд ли сторонники роскошных гостиниц», − сказала Екатерина Видякина.

По мнению Екатерины Видякиной, в ходе подготовки к Евро-2012 много бюджетных средств будет «присвоено».

«Евро-2012 будет однозначно, но меня как чиновника очень волнует вопрос: сколько под этим предлогом попробуют украсть выделяемых бюджетных денег. Когда мы видим выделение денег на дороги, скверы и остальное, всегда возникает вопрос: сколько оттуда ушло денег? Мне иногда кажется, что усугубление кризиса в Украине возникает от того, что реально очень плохо используются бюджетные деньги. Где-то в 2 раза идет нарастание цен из-за чудовищных откатов. Все это понимают, но все остается по-прежнему. Какой бюджет это выдержит? Как можно сделать дорогу с тройным покрытием, а через 2 года на ней уже дыры. По Подгороднему уже тяжело ездить там латка на латке… А ведь в Европе строят дороги с гарантией до 100 лет!», − сказала Екатерина Видякина.

Как ранее сообщало ИА «НОВЫЙ МОСТ», генеральный план инфраструктуры размещения Днепропетровска к Евро-2012 включает 34 объекта более чем на 3 млрд. грн., 8 объектов подлежат реконструкции, 2 − реконструкции с достройкой, 24 объекта должны быть построены.

+++

Эксперт: «С недоделками, с латанием дыр, но Евро-2012 мы проведем»

Алена Коробка

New-most.info

17.03.09

Политолог Андрей Клячин считает ключевыми вопросами в подготовке к футбольному первенству инфраструктуру и транспорт.

Об этом Андрей Клячин сообщил ИА «НОВЫЙ МОСТ».

«Мы много слышим от участвующих в подготовке людей, что все-таки Евро-2012 это футбольный чемпионат, а не выставка достижений дорожного и народного хозяйства, люди приедут всего на 2-3 матча, поэтому главное футбол. И, вроде бы, УЕФА сказало, что главное это стадион. Но, тем не менее, думаю, инфраструктура должна быть, хотя бы для того, чтобы элементарно добраться до стадиона», − сказал Андрей Клячин.

По мнению Андрея Клячина, Днепропетровск успеет подготовиться к Евро-2012, но это будет происходить в духе национальной традиции дотянуть до последнего момента и тогда делать.

«Так готовилось Евровидение в Киеве, сейчас тоже самое происходит с Евро-2012 в Днепропетровске. Сейчас всем понятно, что нужно вкладывать деньги и строить, но все сегодня опасаются, чтобы не потерять какой-то свой интерес. Аэропорт, дороги, ключевые гостиницы − пока что особых движений в этих направлениях я не вижу. О ситуации с дорогами: может, люди опасаются, что до Евро-2012 они не доживут, и сделают их в последние полгода?», − сказал Андрей Клячин.

По словам эксперта, многое в подготовке к Евро-2012 также будет зависеть от того, в каком состоянии будет находиться страна, потому что без бюджетной помощи такие вопросы как аэропорт и метро не сдвинутся с места.

Как ранее сообщало ИА «НОВЫЙ МОСТ», генеральный план инфраструктуры размещения Днепропетровска к Евро-2012 включает 34 объекта более чем на 3 млрд. грн., 8 объектов подлежат реконструкции, 2 − реконструкции с достройкой, 24 объекта должны быть построены.

+++

Жак Фор заверил Логвиненко, что Франция готова к инвестициям в Донецкую область

Novosti.dn.ua

17.03.09

Французские компании в рамках подготовки Украины к Чемпионату Европы по футболу 2012 года готовы направить инвестиции на модернизацию инфраструктуры аэропорта «Донецк», а также на строительство в городе новых гостиниц.

Об этом сообщил Посол Французской Республики в Украине Жак Фор после сегодняшней встречи с председателем Донецкой облгосадминистрации Владимиром Логвиненко.

При этом французский дипломат отметил, что сегодня еще не определено, когда именно компании начнут работать с Донецкой областью.

«Известно, что французские представители будут иметь возможность уже в ближайшее время конкретизировать свои направления и работу. Со стороны посольства Франции мы всячески пытаемся содействовать им»,− сказал Жак Фор.

В ходе своего общения с журналистами Посол обратил внимание не только на экономическое сотрудничество Франции и Донецкой области, но и на их культурное взаимодействие между собой.

Так, он сообщил, что 25 марта в Донецке начнется традиционный фестиваль «Французская весна», который ежегодно проходит при поддержке местного французского культурного центра и руководства области и города, пишет Остров.

+++

Реконструкцією злітної смуги Львівського аеропорту займеться український консорціум

Zaxid.net

17.03.09

Реконструкцією та розбудовою злітно-посадкової смуги ДП «Міжнародний аеропорт Львів» займатиметься консорціум, до складу якого входить низка українських компаній. Про це у коментарі ZAXID.NET 17 березня повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Це інформація, яка мені відома станом на 16 березня. Визначення виконавця робіт затягувалося через певні протиріччя між міністерствами», − додав мер.

+++

Україна повним ходом готується до Євро-2012

Radio4u.com.ua

17.03.09

Дніпропетровськ − лідер у підготовці до Євро-2012. Там стадіон здали ще торік. Не хвилюється місцева влада і за аеропорт, адже він не потребує суттєвої реконструкції. У змозі місто підготувати необхідну кількість готелів. Запоріжжя надасть Дніпропетровську тисячу чотирьохзіркових номерів.

«У нас сьогодні справді кращі шанси. Дніпропетровськ має стадіон, Дніпропетровськ має аеропорт і план реалізації реконструкції аеропорту. Тому ми на сьогодні реально готові прийняти», − розповіла заступник міського голови Дніпропетровська Ірина Зайцева. Харків уже на третину готовий до Євро-2012. До кінця року у місті з’явиться стадіон. Також триває будівництво аеропорту.

Не пасе задніх і Одеса. Місцевий стадіон планують здати влітку 2011 року. У травні почнуть будувати нову злітно-посадкову смугу аеропорту. Третина доріг до Євро-2012 в Одесі вже готові. Єдиний мінус − бракує п’ятизіркових номерів: «Але ми сподіваємося, що зможемо вирішити цю проблему, розмістивши у морському порту 2-3 круїзних лайнери світових компаній, які відповідають 5 зіркам», − запевнив директор департаменту Євро-2012 в Одесі Марат Якупов.

Не все гаразд з готелями і в Донецьку. У місті є тільки незначна частина необхідних готельних номерів. Натомість стадіон у Донецьку збудують за останнім словом техніки.

Семимильними кроками готуються до Євро і у Львові. Там вже залили північну частину фундаменту стадіону, оголосили інвестиційний конкурс на будівництво терміналу аеропорту. Також цього року планують відремонтувати третину усіх необхідних до Єврочемпіонату доріг. Лідирує місто у готельній сфері.

+++

Огляд 

Polskieradio.pl

17.03.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

(…)Церква допоможе у підготовці до чемпіонату ЄВРО 2012, − повідомляє газета «Dziennik» і уточнює, що допомога Римокатолицької церкви у Польщі не полягатиме у побудові стадіонів ні автобанів, а в підготовці поляків до прийняття сотень тисяч гостей з закордону.

Яким чином церква хоче підготувати вболівальників до ЄВРО?

У школах проведемо спеціальні «футбольні катехези» а в костелах проголосимо проповіді на цю тему. Навчатимемо гарного вболівання і толерантності для інших народів, − пояснює у газеті представник Єпископату Польщі.

Польський уряд розраховує на підтримку костела. На сторінках щоденника міністр спорту Мірослав Джевєцький переконує, що «Церква може зіграти велику роль, наприклад залучити до праці добровольців, навчити свідомого вболівання, також допомогти боротися з расизмом».

«Dziennik» повідомляє, що під час чемпіонату будуть правитися богослужіння у національних мовах вболівальників.(…)

+++

LOT вирушає на Дніпропетровськ 

Polskieradio.pl

17.03.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

З травня польська авіакомпанія LOT впроваджує нові маршрути − вперше до Дніпропетровська, частіше − до Львова і відновлює перельоти до Бєлграда.

Але, нашу редакцію більше цікавить український напрямок, тому й пропонуємо розмову з речником LOTу Войцєхом Кондзьолкою.

У той час, коли ліквідуються чергові авіасполучення між окремими містами чи країнами, „Польські авіалінії LOT” нарощують кількість перельотів на Південь і на Схід Європи.

«Це факт, що в авіаційній галузі дуже складна ситуація. Показники авіаперевезень знижуються, пасажирів подорожує все менше, особливо пасажирів бізнес-класу. Це пов‘язано з економічним сповільненням.

Натомість, те, що на певних напрямках пасажирів меншає, не звільнює нас від обов‘язку пошуку прибутків, чи пошуку наших пасажирів деінде. Ми сприймаємо східний ринок, − зокрема український, на який хочемо увійти додатковими рейсами до Дніпропетровська і з більшою кількість рейсів до Львова, як пріоритетний ринок для нашої фірми. Ми вважаємо це нашою інвестицією, бо хочемо, аби пасажири з України, літали «Польськими авіалініями LOT»«.

А чому саме Дніпропетровськ, а не Харків, Донецьк, Запоріжжя чи Сімферополь?

«З наших аналізів виходить, що міста Львів, Київ, Одеса і Дніпропетровськ найбільш перспективні, якщо говорити про потенціал руху між Україною і Польщею. Тому й вирішили відкривати авіарейси саме до цих конкретних міст».

А хто буде користуватися цими послугами − заробітчани, бізнесмени чи може спортсмени, адже Дніпропетровськ задіяний у ЄВРО 2012.

«Ми весь час пам‘ятаємо, що Дніпропетровськ − це одне з міст, у якому мають відбутися матчі фіналу Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2012. І це одна з причин того, що ми відкриваємо нове сполучення саме до Дніпропетровська.

Але, це не єдина причина, адже Чемпіонат триває коротко, а ми хочемо будувати сильну позицію на українському ринку. Ми звичайно ж, розраховуємо і на український бізнес, який активно переміщається і до Польщі і до Європи і маємо надію, що підприємці будуть користуватися нашими послугами».

Хотілося б запитати про ціни, бо ж до Львова платиш одні гроші, а до Дніпра, розташованого у двічі далі, цінова різниця мабуть буде відповідною? Це мабуть також залежить від різноманітних промоцій.

«Кожна авіалінія свою ціну за білет узалежнює від багатьох чинників. Звичайно, що відстань перельоту має своє значення, але на ціну перш за все, впливає факт попередньої закупівлі квитка. Тобто, тут діє принцип, − чим раніше ми купимо квиток, тим білет обійдеться нам дешевше. Такий принцип використовують усі авіалінії.

Тому я запрошую на інтернету сторінку www.lot.com , де можна придбати квитки безпосередньо у перевізника, ми не мусимо мати його здрукованим, вистачить, що це буде електронний квиток. І з таким білетом ми можемо йти на посадку, найголовніше, що він дешевший, ніж паперовий квиток».(…)

Підписатися на новини