Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

U-17: двобій з господарями Євро-2009

Ffu.org.ua

16.03.09

У неділю, 15 березня, юнацька збірна України (футболісти 1992 року народження) вирушила до Німеччини, де 17 і 19 березня проведе два контрольні матчі проти команди господарів.

Два легіонери

Формуючи склад кандидатів, наставник «синьо-жовтих» Олександр Головко зробив ставку на перевірених виконавців. Серед 18 гравців, викликаних до лав збірної, немає жодного новачка. Звертає на себе увагу присутність у списку  двох легіонерів, які виступають у Німеччині, − півзахисників Руслана Куриленка та  Дениса Причиненка.

Важливі спаринги

Варто зазначити, що для наших суперників ці спаринги є одним з важливих етапів підготовки до фінальної частини Євро-2009 (U-17). Саме бундестім буде господарювати на турнірі, який проходитиме з 6 по 18 травня. Наша збірна, нагадаємо, зійшла з дистанції у першому кваліфікаційному раунді.

Склад збірної України (U-17)

Воротарі: Роман Данкович (УФК Львів), Максим Коваль («Металург» Запоріжжя).

Захисники: Андрій Бацула («Кремінь» Кременчук), Максим Давидчук (УОР Сімферополь), Микола Жовтюк (УФК Львів), Володимир Коваль, Дмитро Рижук (обидва − «Динамо» Київ), Іван Ордець («Шахтар» Донецьк).

Півзахисники: Руслан Бабенко («Дніпро» Дніпропетровськ), Антон Довгий, Віталій Рябушко (обидва − «Динамо»), Олександр Караваєв, Олександр Нойок (обидва − «Шахтар»), Руслан Куриленко («Айнтрахт» Франкфурт), Денис Причиненко («Тенніс-Боруссія» Берлін);

Нападаючі: Пилип Будківський («Шахтар»), Максим Жичиков (УФК Харків), Віталій Іванко («Металург» Донецьк).

+++

Киев станет в пробках?

Smi.liga.net

17.03.09

У столицы Евро-2012 появилась очередная проблема − это дороги. Если еще год назад по городу можно было хоть как-то проехать, то уже этой весной и без того не идеальный асфальт выглядит просто ужасно: просадки, выбоины и трещины превращают любую поездку по Киеву в нелегкое испытание. И самое страшное, что дорожные службы с этим бороться не спешат. Причина более чем уважительная − плохая погода…

Дорожники говорят, что к капремонтам приступят лишь, когда средняя температура воздуха поднимется до 5 градусов, пока же латают мелкие дефекты «литым» и «холодным» асфальтом. Правда, операция по улучшению дорожного покрытия пока зовется на сайте «Киевавтодора» весьма подозрительно: «Профилактический ремонт и ликвидация ямочности». «А что мы можем сделать. Посмотрите, что творится с погодой: что ни день, то снег или дождь. А температура еще ни разу не поднималась выше +5. По техническим правилам использование асфальтной смеси возможно только в сухую погоду и при температуре не ниже +5. А в идеале такая температура должна достигать +10», − разводят руками в корпорации «Киевавтодор».

Стоит сказать, что местами «автодоровцы» уже поставили «латки» на Южном, Московском и мосту Патона, пр-те Бажана и Победы, улицах Заболотного, Блакитного, Жмаченко, Алишера Навои, Телиги, Довженко, Щербакова, Парковой, Шелковичной, Героев обороны и Леси Украинки и др. По словам гендиректора «Киевавтодора» Георгия Глинского, все эти меры временны и позволят продлить «жизнь» дорожному покрытию от силы на полгода. «В этом году городские власти выделили нам на ремонт чуть больше 150 млн. грн.», − говорит Г.Глинский. В 2008-м − 170 млн. грн.

Какие же из столичных дорог в этом году ожидают серьезные ремонты и, где будет тяжело проехать? Сразу отметим, что работы будут на весьма значимых для города дорогах, а значит, пробок не избежать. Улицы будут брать по небольшим отрезкам и латать, перекрывая часть дороги на б-р Леси Украинки (капремонт c апреля 2009), б-р Шевченко (капремонт с апреля 2009), пр-т Правды (капремонт с апреля 2009), пр-т Комарова (капремонт с апреля 2009), ул. Симиренко (капремонт с апреля 2009), ул. Героев Обороны (капремонт с апреля 2009), пр-т 50-летия Октября (капремонт с октября 2008 по август 2009), ул. Здолбуновская (реконструкция с октября 2008 по октябрь 2009), ул. Набережно-Крещатицкая (реконструкция с октября 2007 по декабрь 2009), пл. Московская (реконструкция с октября 2006 по август 2009), развязка у моста Патона (реконструкция с октября 2008).

Пока же дорожники смотрят на термометр, а отдельные чиновники кивают в сторону бюджета, столичные водители ежедневно «сдают уроки» контраварийного вождения. «Такого еще не было! − ругается киевлянин Андрей. − Градоначальник занят песнями и бабушками, а о киевлянах никто не думает. Бабушкам-то дороги не нужны…».

+++

Более 190 млн. грн. заложено в горбюджете-2009 на содержание и ремонт дорог − замдиректора Департамента дорожного хозяйства Харьковского горсовета

Sq.com.ua

16.03.09

193 млн. грн. заложено в городском бюджете Харькова на 2009 г.  на содержание и ремонт дорог. Об этом сообщил журналистам 16 марта замдиректора Департамента строительства и дорожного хозяйства Харьковского горсовета Геннадий Кунда. По его словам, это значительно больше, чем в прошлом году. Отчисление такой крупной суммы объясняется возможным проведением в Харькове матчей Евро-2012.

По словам Г.Кунды, на ремонт улично-дорожной сети выделено 25 млн.грн., на капремонт дорог − 50 млн.грн., текущий (ямочный ремонт) − 14 млн.грн., на содержание улично-дорожной сети (уборка, полив и т.д.) − 70 млн.грн., на содержание и ремонт ливневых систем − 14 млн.грн.

Как сообщил Г.Кунда, на дорогах города уложено 390 т асфальта с помощью новейшей установки по укладке асфальта, которая может работать при температуре пять градусов мороза, в дождь и снег. «В центре теперь мы кладем не асфальт, а более прочную и долговечную щебеночно-мастичную смесь,» − отметил Г.Кунда.

Г.Кунда также сообщил, что в 2009 г. дорожники планируют завершить ремонтные работы на ул.Героев Труда, ул. Барабашова, ул.Конева, ул. Чебышева и ул. Чкалова, полностью восстановить проезд по ул.Саперной. Планируется провести капитальный ремонт дорог в Киевском районе на восьми объектах, в Коминтерновском − на десяти, в Ленинском − на семи, в Московском − на 13, в Октябрьском − на шести, в Орджоникидзевском − на девяти, в Червонозаводском − на восьми.

+++

Евро-2012: американцы построят в Днепропетровске комплекс с отелем 5*

Etag.com.ua

16.03.09

Американский холдинг Globe International Holding в рамках подготовки к проведению Евро-2012 выступил заказчиком и генеральным подрядчиком спортивно-оздоровительного комплекса с пятизвездочной гостиницей в Днепропетровске.

Данный комплекс внесен в государственную программу объектов инфраструктуры по подготовке к чемпионату Европы по футболу в 2012 году и будет расположен по Набережной Победы, 94. Стоимость инвестиций составляет порядка 100 млн долларов.

По словам генерального директора компании-исполнителя проекта ООО «Срибный и компания» Владимира Бутенко, гостиницу планируется сдать до 2011 года. Комплекс будет состоять из двух многоэтажных зданий, в который войдут отель на 276 номеров, спортивно-оздоровительный комплекс, три ресторана, паркинг на 200 машиномест, пирс, апартаменты и офисные помещения, сообщает «Интерфакс».

+++

Львів представить експертам свої досягнення у підготовці

City-adm.lviv.ua

16.03.09

Наприкінці березня до України прибувають експерти УЄФА, які перевірятимуть стан підготовки приймаючих міст до ЄВРО 2012. Цей візит експертів буде останнім перед приїздом в Україну президента УЄФА Мішеля Платіні.

17 березня в ході зустрічі з експертами УЄФА з питань підготовки транспортної інфраструктури в Києві, заступник міського голови Львова з питань підготовки до ЄВРО 2012 Олександр Жаріков та директор Департаменту ЄВРО 2012 Олег Засадний представлятимуть досягнення та перспективи розвитку транспортної інфраструктури в рамках підготовки до ЄВРО 2012.

«Особливу увагу представники УЄФА звертатимуть на мобільний план транспортної інфраструктури міста під час проведення ЄВРО 2012, а також підготовку міжміського автодорожнього та залізничного сполучення. Окрім того, експерти УЄФА розглядатимуть лише ті об'єкти інфраструктури, які заплановано реалізувати не пізніше 4 кварталу 2011 року», ­− зауважив директор Департаменту ЄВРО 2012 Олег Засадний.

На зустрічі УЄФА представлятимуть експерти з питань транспорту професор Філіп Бові та Стефано Манеллі, а також Координатор проектів УЄФА Маттео Гамбуто.

Нагадаємо, що 24 березня до Львова завітають представники УЄФА з питань підготовки об'єктів розміщення. В рамках візиту відбудуться зустрічі із представниками як вже існуючих готелів, так і тих, які планують почати будівництво в цьому році.

Окрім того, до кінця березня експерти УЄФА також матимуть зустрічі в рамках перевірки готовності стадіонів, аеропортів, тренувальних полів та фан-зон.  

+++


Интернет − негативные оценки

 

Криза в Україні загрожує проведенню Євро-2012

Кнут Крон, Die Presse (Австрія)

Inozmi.glavred.info

16.03.09

6:2 на користь поляків? Із наближенням часу оприлюднення звіту УЄФА щодо підготовки України і Польщі до Євро-2012, все гучніше обговорюється можливість проведення матчів у шістьох польських та лише двох українських містах, − пише Кнут Крон в австрійській Die Presse.

Країна знаходиться на межі дефолту, до того ж потопає в політичному хаосі і підготовка до Чемпіонату Європи, здається, зупинилася. Проте з Польщі чути хороші новини.

Сумнівні компліменти для Польщі. Міста красиві, − відзначає Девід Тейлор, − «але дістатися до них дуже складно». Таким чином генеральний секретар УЄФА продемонстрував, як у дипломатичний спосіб можна висловити нищівну критику на адресу інфраструктури країни. Потім він іще додав, що йому дуже сподобався вокзал Вроцлава − ззовні. Відкритим текстом: всередині будівля неприглядна і брудна.

У ході свого візиту Тейлор хотів ще раз пересвідчитися, як проходить підготовка поляків і українців до Чемпіонату Європи 2012. Європейська футбольна спілка, вочевидь, побоюється, що обидві країни, з огляду на фінансову кризу, відпустять повіддя. При цьому з Варшави останнім часом надійшли хороші новини. Будівництво стадіонів просувається, а влада збирається виділити додаткові кошти для розбудови доріг в сільській місцевості. Генсек Тейлор після візиту ще раз запевнив, що попри наявні недоліки, поляки в будь-якому випадку прийматимуть в себе чемпіонат.

Зовсім інша ситуація в Україні. Країна знаходиться на межі дефолту, до того ж потопає в політичному хаосі і підготовка до Євро-2012, здається, паралізована. З цієї причини поляки зважилися оприлюднити «План Б». «Ми готові провести чемпіонат в 6 містах замість запланованих 4», − повідомив польський міністр спорту Мірослав Джевєцький. Те, що задумувалося як пропозиція допомоги, у Києві сприйняли як образу.

«У нас є всі передумови забезпечити нормальну підготовку», − прогарчав у відповідь Президент України Віктор Ющенко.

З огляду на безлад у Києві, таку самовпевненість в УЄФА зустріли непривітно. «За всієї поваги до глави держави Україна, рішення про місце проведення матчів Євро-2012 перебуває в компетенції УЄФА», − дещо сердито прояснив ситуацію Вільям Ґайяр, речник УЄФА.

Тим самим він дав нову поживу чуткам, що право проведення Євро-2012 в України можуть і зовсім відібрати. В якості потенційних місць проведення чемпіонату востаннє називалися Берлін і Лейпциг. В України часу небагато. У травні буде опубліковано остаточний звіт УЄФА про стан підготовки у Польщі та Україні. І тоді це може означати: 6:2 на користь поляків.

Оригiнал матерiалу:

http://diepresse.com/home/sport/fussball/461218/index.do?from=suc…

Підписатися на новини