Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Запорожье и Днепропетровск выступят дуэтом во время проведения Евро − 2012

Meria.zp.ua   

16.03.09

Два промышленных региона юго-востока Украины объединяют свои силы для подготовки к Евро − 2012. В воскресенье, накануне матча «Металлург» (Запорожье) − «Динамо» (Киев), мэр Днепропетровска Иван Куличенко и мэр Запорожья Евгений Карташов подписали Соглашение о намерениях «выступить единым фронтом» во время проведения чемпионата по футболу Евро − 2012. «Готовя спортивную, транспортную, гостиничную, инфраструктуру к Евро − 2012, мы предложили Запорожью выступить «единым фронтом». Кроме того, история украинского казачества, Запорожской Сечи неразрывно связывает наши города, и туристам это будет интересно», − сказал Иван Куличенко во время подписания Соглашения о сотрудничестве по подготовке к Евро-2012 (текст Соглашения см. ниже).

Как известно, 8 мая 2009 года инспекция УЕФА во главе с президентом Европейской футбольной ассоциации Мишелем Платини выберет 4 города в Польше и 4 города в Украине, которые будут принимать Чемпионат Евро − 2012. Запорожский стадион, гостиницы, кафе, рестораны, предложения для туристов позволят нашим ближайшим соседям войти в «четверку» принимающих городов. Запорожье, в свою очередь, сможет не только заявить о себе на всю Европу, как об историческом и культурном центре, но и получить средства на развитие инфраструктуры по государственной программе «Евро − 2012». В том числе, и на реконструкцию аэропорта (если Мишель Платини выберет Днепропетровск, запорожский аэропорт станет резервным для приема туристов и футболистов). Кроме того, подписное Соглашение создаст хорошую базу для дальнейшего развития туризма в наших двух промышленных регионах.

Подписывая Соглашение, мэр Днепропетровска Иван Куличенко поблагодарил мэра Запорожья Евгения Карташова за то, что «он откликнулся на предложение и готов взять на себя часть работы по подготовке и проведению Евро − 2012»: «Это − задача всей Украины, а не только принимающих городов».

При этом запорожский мэр Евгений Карташов подчеркнул, что подписание Соглашения о совместной работе к Евро − 2012 − это «пример дружбы между городами»:

− Нет более близких по духу городов, чем Запорожье и Днепропетровск. У нас очень много общего, и это − образец для всех остальных городов, как нужно дружить.

Напомним, президент Ассоциации городов Украины Иван Куличенко и вице-президент АГУ Евгений Карташов уже не первый год отстаивают на высшем уровне права городов-доноров государственной казны и требуют особого внимания к проблемам тружеников, создающих промышленный потенциал страны.

Соглашение о намерениях стороны подписали на запорожском стадионе «Арена «Славутич» перед ответственным матчем между запорожским «Металлургом» и киевским «Динамо». К сожалению, «металлурги» уступили киевским гостям со счетом 1:3. Правда, на послематчевой пресс-конференции главный тренер «Динамо» (Киев) Юрий Семин признал, что запорожцы «создавали трудности «динамовцам», и похвалил «Арену «Славутич»: «прекрасный стадион», «хорошее поле».

Мэр Днепропетровска Иван Куличенко: Я не хотел бы, чтобы мы говорили, что кто-то кому-то помогает. Мы говорим о совместных действиях, которые могут принести пользу обоим городам. Днепропетровск имеет все возможности принимать Евро − 2012. Но нельзя по живому разделить историю казачества, историю Запорожской Сечи. Я благодарен мэру Евгению Карташову, что Запорожье откликнулось создать совместную туристическую программу с использованием гостиничной инфраструктуры Запорожья. Европейские болельщики очень мало знают нашу историю, мало знают нашу страну. В путеводителях мы делаем акцент на развитие космонавтики в Днепропетровске и развитие Запорожской Сечи в Запорожье. Эти две фишки очень важны для турагенств, которые уже сегодня распространяют билеты на Евро − 2012.

По нашему с Евгением Карташовым мнению, это − наша совместная история. И, независимо от того, что сегодня это − два разных региона (Запорожская и Днепропетровская области), мы должны использовать их потенциал для популяризации своих городов среди людей, которые живут в Европе. Подписывая Соглашение о намерениях с запорожцами, мы не сомневаемся в победе.

Евгений Карташов: Болельщики, которые приедут в Украину, всего 10% своего времени будут тратить на просмотр игр. Остальное − это отдых, постижение страны, ее культуры и истории, и развлекательная программа. Для нас это − хорошая реклама, потому что Чемпионат будет смотреть вся планета. Нам представляется возможность раскрыть наши ценности. В содружестве с Днепропетровском мы сделаем это намного лучше, чем если бы делали это по отдельности.

УГОДА

Про наміри між Дніпропетровською міською радою

Та Запорізькою міською радою

Дніпропетровська міська рада та Запорізька міська рада (далі − Сторони), з метою зміцнення суспільно-культурного співробітництва між містами, розвитку туризму у Придніпровському регіоні та у рамках підготовки та організації фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу дійшли згоди про наступне:

1. Сторони в межах своєї компетенції та у відповідності з чинним законодавством сприятимуть розвитку економічного та соціально-культурного потенціалу, модернізації та розбудови готельної та туристичної інфраструктури Придніпровського регіону.

2. Сторони домовились співпрацювати за наступними напрямами:

− сприяння налагодженню контактів між Сторонами з метою виконання вимог УЄФА щодо розміщення гостей і учасників Чемпіонату Європи 2012 року з футболу;

− обмін інформацією та досвідом щодо розвитку туристичних маршрутів та підвищення рівня відвідування туристами;

− співпраця щодо створення спільних культурологічних та туристичних маршрутів для гостей та учасників чемпіонату Європи 2012 року з футболу;

− популяризація іміджу міст Запоріжжя та Дніпропетровська в межах України та на міжнародній арені.

3. Співпраця Сторін здійснюватиметься на підставі цієї Угоди.

4. Цю Угоду укладено на увесь термін, протягом якого Сторони залишатимуться зацікавленими у продовженні суспільної діяльності.

5. Цю Угоду складено при повному розумінні Сторонами її умов та термінології українською мовою у двох автентичних примірниках − по одному для кожної із Сторін.

Підписи Сторін:

ЗА СТОРОНУ 1 ЗА СТОРОНУ 2

Міський голова Міський голова

Куліченко І.І. Карташов Є.Г.

+++

Заради Євро-2012 в Донецьку знищили парк

Greenparty.ua

16.03.09

Щоб побудувати до Євро-2012 стадіон Олімпійський в Донецьку міська влада знищила парк. Під будівництво було вирублено чотири тисячі дерев.

Як зазначив голова Донецької обласної організації Партії Зелених України Олександр Шевченко, місцеві можновладці просто сказали, що на балансі міста нема парку імені 15-річчя комсомолу. Просто всілякі мешканці ходили і саджали там різні кущі та дерева, а місто ніякого відношення до цього не мало. Дуже сумнівна відмовка, адже зважаючи на вік дерев та назву парку обладнання зеленої зони проходило ще в радянські часи, коли просто так без плану та балансу нічого не робили.

«Стадіон почали будувати, а на додачу ще автомагістраль до нього, тож під вирубку потрапило ще дві тисячі дерев. Ця ситуація наочно показує не тільки низький рівень екологічної свідомості нинішньої влади, а просто таки моральне зубожіння людей, які зараз взяли на себе відповідальність приймати рішення стосовно майбутнього нашого та наших дітей» − каже Олександр Шевченко

+++

Актуальний коментар. Микола Томенко: у підготовці до «УЄФА. Євро-2012» потрібно від оптимістично-благодушної доктрини перейти до реалістично-антикризової

Юрій Банахевич

Ukrinform.ua

16.03.09

Наприкінці минулого тижня у Варшаві відбулося засідання Парламентської асамблеї України та Польщі, що стало четвертим в історії двосторонніх взаємин з моменту заснування органу в 2003 році. Співголова асамблеї з українського боку, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко на прохання власного кореспондента УКРІНФОРМу прокоментував основні результати зустрічі у Варшаві.

На початку розмови політик підкреслив, що переговори були успішними і проходили у хорошій, позитивній атмосфері. «На сьогоднішньому, четвертому засіданні ми повністю надолужили відставання у співпраці», − наголосив парламентарій, пояснивши, що з об'єктивних причин (дострокові вибори в український парламент 2007 року, відсутність упродовж тривалого часу віце-спікерів ВРУ) торік не вдалося організувати таку зустріч. Микола Томенко висловив задоволення з приводу участі в засіданні й маршалка Сейму Броніслава Коморовського, до обов'язків якого це й не входило (співголовою асамблеї з польського боку є віце-маршалок Сейму РП, екс-міністр оборони країни Єжи Шмайдзінський). «Цим він підтвердив, що асамблея − це не лише справа віце-спікерів, як її співголів, але й розуміння парламентів обох країн», − підкреслив заступник Голови ВРУ.

На його думку, найголовнішим під час дводенних переговорів було те, що значно розширено спектр міжпарламентської співпраці: до нині існуючих трьох робочих груп (з питань європейської інтеграції, транскордонного співробітництва і реформування органів місцевого самоврядування) додано ще групу з питань підготовки України та Польщі до «УЄФА. Євро-2012». При цьому, зважаючи на важливість питання, її очолять особисто співголови асамблеї з української та польської сторони − Микола Томенко та віце-маршалок Сейму Єжи Шмайдзінський. «Як тільки у травні УЄФА визначить перелік міст, що прийматимуть чемпіонат, ми одразу організуємо парламентський моніторинг − українці спостерігатимуть за підготовкою польських міст, а поляки, відповідно, українських», − повідомив про плани роботи новоствореної групи її співголова. На переконання політика, це дасть змогу тримати співпрацю між сторонами на високому рівні. Крім того, Микола Томенко поінформував, що робоча група з транскордонного співробітництва відтепер займатиметься також питаннями екології та охорони довкілля.

За словами заступника Голови Верховної Ради України, головними темами засідання асамблеї були: підготовка до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року та польсько-шведська ініціатива Східного партнерства. Зокрема, у контексті організації Євро-2012 Микола Томенко вважає важливим підписання у рамках асамблеї спільної заяви, де «чітко зафіксовано дотримання принципу паритетності при визначенні міст-учасників турніру між Україною та Польщею».

Віце-спікер також зазначив, що інформуватиме на погоджувальній раді у ВРУ про необхідність спеціального дня законодавчої підтримки «УЄФА. Євро-2012». На його переконання, для ефективної підготовки до футбольного єврофоруму необхідно зменшити податкове навантаження на місцеві бюджети і дати змогу містам активно працювати власними коштами. «Ми мусимо проголосувати, щоб ці міста, крім транспортного збору, залишали ще податок від забруднення навколишнього середовища і 10 відсотків від ПДВ», − вважає Микола Томенко.

Він зауважив, що другий етап активізації роботи українського законодавчого органу заплановано на травень, коли остаточно визначиться перелік міст-організаторів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Політик переконаний, що в умовах кризи потрібно переглянути стратегію підготовки України до Євро-2012. «Моя позиція є така, що сьогодні від оптимістично-благодушної доктрини потрібно перейти до реалістично-антикризової», − наголосив Микола Томенко. Він додав, що міста не повинні розраховувати лише на державні кошти, а максимально працювати над залученням інвестицій. Як приклад він навів досвід Дніпропетровська, де передбачено поліваріантний принцип фінансування: на кожен об'єкт, крім державної підтримки, одночасно передбачено й кошти інвесторів.

Торкаючись другого питання розгляду асамблеї − Східного партнерства, М.Томенко повідомив, що з цього питання також прийнято спільну заяву. «У ній вказується, що це (програма Східне партнерство − авт.) не є альтернативою нашому членству в Євросоюзі, а є допоміжним механізмом того, як працювати всистемі взаємодії ЄС з Україною», − сказав він. Політик відзначив, що, попри різні думки в Україні з приводу цієї ініціативи, він особисто вважає, що «така формула є цікавою і посилить співпрацю України з Євросоюзом». Підписання відповідної заяви в рамках асамблеї він вважає особливо важливим напередодні розгляду програми на саміті країн Євросоюзу у Празі.

Коментуючи перспективи українсько-польської співпраці у форматі Парламентської асамблеї, заступник Голови Верховної Ради України повідомив, що сторони мають намір надати йому більш прагматичного характеру. Зокрема, Микола Томенко відзначив домовленість про те, щоб наступні переговори присвятити торговельно-економічній та прикордонній співпраці. Останнє питання, на його думку, є однією з найболючіших тем двосторонніх відносин, тому для стимуляції роботи у цьому напрямі на наступну зустріч вирішено запросити керівників прикордонних та митних служб обох країн.

На зустрічі з польськими законодавцями українська сторона порушила також питання спрощення візового режиму між Євросоюзом та Україною у відповідь на введення з 2005 року Києвом безвізового режиму для громадян ЄС. «Ми хочемо залучити Польщу до більш активної розмови про те, що альтруїзм вічним не буває і, очевидно, Європа не зовсім адекватно ставиться до нашої доброї волі», − заявив у розмові М.Томенко. Він підкреслив, що потрібно об'єднати зусилля українських законодавців, державних чиновників, МЗС щодо стимулювання європейських країн вирішувати цю проблему. На його переконання, ті демократичні стандарти, які продемонструвала Україна, повинні знайти своє відображення і в європейських столицях. «Не може бути подвійних стандартів у цьому питанні», − підсумував заступник Голови ВРУ.

+++

Подчиненные Садового говорят, что футбольные клубы не хотели инвестировать стадион к «Евро-2012»

Zik.com.ua

16.03.09

ЛКП «Дирекция по строительству стадиона в г. Львове» в будущем должна стать партнером для инвестора, который будет строить стадион к «Евро-2012». Об этом во время отчета о работе «Департамента «Евро-2012» за 2008 г. отметил руководитель департамента Олег Засадный.

Это был ответ на вопрос члена исполкома Львовского горсовета Владимира Костика: «А что же с инвестированием стадиона? Где нам брать деньги? Их, конечно, можно вытягивать из тумбочки, однако они скоро закончатся».

Ответ Олега Засадного на это был туманным: с созданием «Дирекции по строительству стадиона в г. Львове» было снято много вопросов, и дирекция в будущем может стать партнером инвестора.

В то же время Олег Засадный заявил, что пока футбольные клубы не проявили инициативы стать инвестором строительства львовского стадиона.

Справка ЗИК.

15 октября 2008 г. ЗИК обнародовал информацию, которая свидетельствует о том, что среди желающих инвестировать строительство Львовского стадиона к «Евро-2012» был Футбольный Клуб «Карпаты»:

«В срок с 20 по 24 октября 2008 года будет объявлен второй инвестиционный конкурс на строительство стадиона к «Евро-2012». Дату его проведения перенесли из-за отказа победителя первого конкурса − австрийской «Альпины». А в конце ноября мы будем иметь или инвестора, если это будет выгодно городу, или генерального подрядчика». Об этом 15 октября сообщил член рабочей группы по контролю и поиску инвестора к «Евро-2012», депутат Львовского горсовета Владимир Гирняк.

Владимир Гирняк также отметил, что в рабочую группу поступило много предложений от потенциальных инвесторов и генеральных подрядчиков. «Среди них − испанская фирма «Тьока», футбольный клуб «Карпаты», финансово-промышленная группа «Росан», две хорватские и две итальянские фирмы».

Владимир Гирняк отметил, что эти потенциальные инвесторы обращались к А. Садовому на протяжении последнего года, но он их не замечал. «С его стороны это либо непрофессионализм, либо он просто заинтересован, чтобы «Евро-2012» во Львове не произошло», − считает Гирняк.

+++

«УЕФА. Евро-2012» в фокусе зарубежных СМИ

Юрий Банахевич

Укринформ

16.03.09

На прошлой неделе зарубежные СМИ продолжали освещать подготовку Украины и Польши к финальной части чемпионата Европы по футболу 2012 года. При этом значительное внимание уделено рассмотрению в украинском парламенте подготовке страны к предстоящему чемпионату.

Болгарское телеграфное агентство (БТА), цитируя сообщение УКРИНФОРМа о слушаниях в Верховной Раде, привело заявление вице-премьер-министра Украины Ивана Васюника, что «Правительство Украины на протяжении 2008 года практически на 100 процентов выполнило обязательства по подготовке к Европейскому первенству по футболу 2012 года». Кроме того, БТА, ссылаясь на слова украинского должностного лица, отметило: «Украина 8 мая будет готова к визиту представителей УЕФА, а также предложит, как минимум, четыре города, которые готовы принять «Евро − 2012».

«Польское радио» проинформировало, что во время рассмотрения в Верховной Раде Украины вопроса подготовки к ЧЕ-2012, представители украинских городов-претендентов предложили уменьшить налоговое давление на них с целью лучшей подготовки к турниру. В радиосообщении также шла речь о критике со стороны украинских депутатов в адрес польских организаторов «УЕФА. Евро-2012», которые периодически в польской прессе «подогревают» мнение о возможности непаритетного распределения матчей чемпионата в пользу Польши в случае неподготовленности Украины.

По информации интернет-издания sport.zl, во главе польского союза, который будет распоряжаться средствами УЕФА к подготовке к ЧЕ-2012, стал президент Польской федерации футбола (PZPN) Гжегож Лято. Отмечается, что его назначение стало некоторой неожиданностью, поскольку более вероятными кандидатами на эту должность назывались фамилии экс-президента PZPN Михала Листкевича и заместителя председателя федерации футбола по международным вопросам Адама Ольковича.

Польское агентство печати (РАР) сообщило, что в Варшаве начинается проверка выполнения первого этапа работ строительства Национального стадиона к «УЕФА. Евро-2012». «Демонтаж старых конструкций, земляные работы и вбивание свай завершаются с опережением запланированного графика работ», − заявил пресс-секретарь Национального центра спорта (NCS) РП Марчин Страдовский. По словам чиновника, до 30 марта шесть строительных консорциумов, которые допущены к участию в конкурсе на выполнение второго этапа работ, должны подать собственные ценовые предложения. «В этот день откроют конверты с предложениями и объявят, какое из них наиболее приемлемо», − отметил М. Страдовский. Он прибавил, что после этого несколько дней будет продолжаться юридическая формальность по проверке правильности заполнения документации.

РАР также обратило внимание на подписание в Кракове соглашения о реализации следующего этапа реконструкции футбольного стадиона «Висла» к предстоящему чемпионату. Он будет предусматривать перестройку главной западной трибуны спортивной арены. Проект будет реализовывать польская строительная компания Polimex Mostostal S.A. Сообщается также, что власти Кракова и представители фирмы достигли соглашения, что за 153 млн злотых (более 43 млн долларов США), генподрядчик, кроме мест для зрителей, построит также паркинги и подъездные пути к спортивной арене.

Кроме того, РАР проинформировало, что Познань стал очередным польским городом, где на месте строительства вмонтирована веб-камера, и все заинтересованные могут следить за подготовкой спортивной арены к ЧЕ-2012. «Городские власти стараются, чтобы проект Евро-2012 реализовывался открыто. Инвестор понимает, что модернизация объекта по улице Болгарской (место строительства стадиона − УКРИНФОРМ) вызывает оживленную заинтересованность жителей и этой камерой может отвечать на общественные потребности», − отметил заместитель председателя союза «Евро Познань 2012» Михал Примас.

«Газета Выборча» пишет, что вблизи Варшавы в ближайшее время может начаться модернизация бывшего военного аэропорта «Модлин» как резервного аэропорта столицы РП к турниру. В связи с этим руководство аэропорта в ближайшее время обратится к председателю Мазовецкого воеводства за разрешением на строительство. Издание информирует, что УЕФА назвал «Модлин» как возможный вспомогательный аэропорт во время «УЕФА. Евро-2012», однако нет уверенности в его готовности до 2012 года. Поэтому на сегодняшний день резервным аэропортом для Варшавы пока остается «Люблинек» в городе Лодзь.

Издание «Польша» информирует, что «УЕФА. Евро-2012» может быть шансом для безработных. В частности, в Нижнесилезском воеводстве при содействии общества развития предпринимательства в апреле будут организовываться десятимесячные курсы подготовки более двухсот человек для обслуживания ЧЕ-2012. Набор будет касаться жителей малых городков и сел региона. Выбранные люди на протяжении этого времени будут изучать английский язык, а также получат знания в сфере туризма, гостиничного дела и сферы торговли.

+++

Головні спортивні події тижня (9-15 березня)

Polskieradio.pl

16.03.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

(…)Євро-2012

Газета «Dziennik» повідомила, що віце-шеф польського футболу Адам

Олькович не буде головою товариства, яке організує Євро-2012 від імені Польського футбольного союзу. Незважаючи, на те, що голова ПФС Ґжеґож Лято вже оголосив А.Ольковича шефом компанії.

Міністр спорту Мірослав Джевєцький в п'ятницю заявив, що партнером у розмовах з УЄФА та урядом є лише президент Польського футбольного союзу, тобто Ґ.Лято.

Рішучий крок М.Джевєцького та покірливість Ґ.Лята − це ефект зустрічі у Варшаві представників уряду та товариства PL 2012 з директором УЄФА відповідальним за підготовку до фінальної частини Євро-2012 Мартіном Калленом. Під час цієї зустрічі дійшло до чіткого поділу компетенцій при організації чемпіонату, − інформує «Dziennik».

***

Євро-2012. Кєльце

Влада польського міста Кєльце готова перебудувати тамтешній стадіон, аби на ньому могли відбуватися матчі чемпіонату Євро-2012. Лист у цій справі було надіслано до міністерства.

Проте міністр спорту Мірослав Джевєцький однозначно заявив, що матчі Євро-2012 в місті Кєльце проводитися не будуть: «Абстракцією було б думати, що ми вкладемо 60 млн і з’явиться стадіон на 60 тисяч місць. А ще не забувайте про готельну базу. Кєльце − дуже гарне місто, тримайтеся. Але Євро-2012 до Кєльц не приїде»!

Президент міста Кєльце Войцєх Любавський поінформував, що впродовж року на місцевому стадіоні можна добудувати ще 15 тисяч місць.

Коштувало б це близько 60 мільйонів злотих. На думку влади міста інвестицію вдасться реалізувати, якщо на це будуть призначені гроші з державного бюджету.

***

Євро-2012. Варшава

У вівторок розпочався прийом проектів першого етапу будівництва Національного Стадіону в польській столиці, − поінформував прес-секретар Національного Центру Спорту Марцін Страдовський.

«Демонтаж, земляні роботи, вбивання паль, що проводилося фірмою POL AQUA, є на кінцевому етапі, передбачений графік виконується швидше ніж прогнозовано», − додав прес-секретар.

«Від 17 лютого шість фірм мають 40 днів на складення остаточних пропозицій. Цей термін закінчується 30 березня. Цього дня будуть відкриті конверти з проектами та оголошено, яка з пропозицій є найдешевшою. Ціна − на даному етапі − це єдиний критерій тендеру.

Потім декілька днів триватиме юридична перевірка документації,» -

сказав Марцін Страдовський.

Згідно з графіком, початок другого етапу будівництва Національного Стадіону в Варшаві, на якому відбудеться відкриття польсько-українського Євро-2012, запланований на початок травня 2009 року, а його закінчення − 30 червня 2011 року.

+++


Моніторинг телеефіру

 

 

П’ятниця − неділя , 13-15.03.09 (запис)

 

1. Телеканал «Спорт 1»

 

Програма «Спортінформ», 13.03.09, 23:50

1) Інформація про результат матчу 20 туру УПЛ. Полтавська «Ворскла» на своєму полі зіграла в нульову нічию з ФК «Львів».

 

2) Автор сюжету: «УПЛ на порозі нового стадіонного скандалу. В останній момент поєдинок київського «Арсеналу» та «Таврії», який у суботу мав відбутися в Охтирці, було перенесено в Суми. Сімферопольський клуб заявив, що вимушений підкоритися такому рішенню керівництва ліги. Одначе, «Таврія» залишає за собою право оскаржити результат матчу з київським «Арсеналом». Нагадаємо, що без домашніх стадіонів, окрім «канонірів», залишаються ФК «Львів» та одеський «Чорноморець».

 

3) Сюжет про те, як фінансова криза позначилася на європейських футбольних клубах.

+++

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 15.03.09, 23:50

1) Огляд останніх матчів 20 туру УПЛ. Київське «Динамо» на виїзді з рахунком 3:1 перемогло запорізький «Металург». Голи у «динамівців» забивали Нінкович, Мілевський та Кореа. Харківський «Металіст» на своєму полі був розгромлений донецьким «Шахтарем» 3:0. Ця поразка посунула харків’ян на третє місце в турнірній таблиці.

2) Відеоогляд матчі звітного туру в європейських чемпіонатах. 

+++

3. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 14.03.09, 03:55

 

1) Огляд матчів 1/8 Кубка УЄФА.

 

+++

4. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 13.03.09, 19:15

1) Київське “Динамо” мало забивати більше у ворота харківського “Металіста” в першому матчі 1/8 Кубку УЄФА, переконані столичні футболісти.

 

Гол Вукоєвича, який через перебір жовтих карток пропустить матч-відповідь у Харкові, не тільки наблизив киян до чвертьфіналу турніру, але і позбавив “Металіст” можливості встановити новий рекорд кубку УЄФА за кількістю сухих матчів.

 

Підопічні Маркевича зупинилися на позначці 6 ігор. “Динамівці” ж вважають, що домашня перемога 1:0 суттєво наблизила їх до загального успіху в дуелі.

 

2) Коментарі гравців донецького «Шахтаря» після матчу 1/8 Кубка УЄФА проти московського «ЦСКА».

 

+++

 

5. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 15.03.09, 23:30

1) Харківський «Металіст» програв донецькому «Шахтарю» і їде до Криму готувати сюрприз для «Динамо»!

Три до одного! Такі пропорції склалися у відносинах між запорізьким “Металургом” та київським “Динамо”. За 16 років футбольних стосунків двох клубів, столична команда досягла щонайменше потрійної переваги над суперником за усіма статистичними показниками.

Скорочений варіант усієї історії помістився у одному матчі опонентів − у 20-му турі прем’єр-ліги. Свою долю − “один” запоріжці показали “Динамо” у першому таймі, який, завдяки диво-голу Годіна, виграли 1:0.

Кияни у перерві внесли кадрові корективи і у другій половині гри продемонстрували свою частку “три”. П’яту перемогу поспіль у Чемпіонаті “біло-синім” принесли Нінкович, Мілевський та Корреа. А от найкращий бомбардир поточної першості − Бангура участі у цих трьох голах не брав. Хоча гвінеєць і вийшов у стартовому складі “Динамо” на свій дебютний у цьому році поєдинок.

Кадрові перестановки принесли успіх і чемпіонові країни − донецькому “Шахтарю” у гостьовому матчі із “Металістом”. Наставник “гірників” Луческу вирахував, що харків’яни вкрай виснажені важкими поєдинками Кубка УЄФА та Прем’єр-Ліги і зробив ставку на фізичну готовність. Тому донеччани і випустили відразу 5 свіжих гравців, які не грали на важкій синтетиці “Лужників” проти ЦСКА.

Стратегія себе виправдала − “Шахтар” завдяки голам Фернандіньйо, Луїса Адріано та Чигринського виграв 3:0. Хоча керманич “Металіста” Мирон Маркевич причину фіаско знайшов не у кондиціях.

Знімати порчу “Металіст” поїде до Криму. На сухих газонах півострова Маркевич буде готувати сюрприз для київського “Динамо” на повторний поєдинок клубів у Кубку УЄФА. Як пообіцяв тренер − у четвер він покаже зовсім іншу команду.

А поки що “Металіст” програв “Шахтарю” не лише матч, а й стратегічно важливу позицію у турнірці Чемпіонату. Вісім перемог поспіль вивели донеччан на друге − лігочемпіонівське місце. Поза конкуренцією − київське “Динамо”. Лідер випереджає “гірників” аж на 12 очок.

+++

 

6. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 13.03.09, 21:25

 

1) Коментарі гравців київського «Динамо», після матчу 1/8 Кубка УЄФА проти харківського «Металіста».

 

2) Сюжет про післяматчеву прес-конференцію головного тренера донецького «Шахтаря» М. Луческу.

 

+++

 

7. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 13.03.09, 19:15

1) Для «Динамо» та «Шахтаря» 1/8 фіналу Кубка УЄФА почалася по-різному

 

Кияни вдома завдяки голу Вукоєвича переграли харківський «Металіст» 1:0. Натомість, «гірникам» у Москві не вдалося досягти позитивного результату у двобої з ЦСКА.

 

«Шахтар» у дебюті поєдинку змарнував кілька моментів біля воріт Акінфєєва і був покараний за це після перерви голом Вагнера Лава. Ріццолі призначив пенальті за підкат Раца, а бразилець відмінно виконав одинадцятиметровий удар. Однак, більше відзначитися армійці не спромоглися -1:0.

 

Попри поразку «гірники» зберігають шанси на вихід до чвертьфіналу, для цього в Донецьку «Шахтар» має вигравати з різницею у два м’ячі.

+++

8. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 15.03.09, 19:15

1) Огляд останніх матчів 20 туру УПЛ. Київське «Динамо» на виїзді з рахунком 3:1 перемогло запорізький «Металург». Голи у «динамівців» забивали Нінкович, Мілевський та Кореа. Харківський «Металіст» на своєму полі був розгромлений донецьким «Шахтарем» 3:0.

+++

9. Телеканал «УТ-1»

 

Програма «Світ спорту», 13.03.09, 21:40

 

1) Огляд стартового матчу 20 туру Чемпіонату України, в якому зустрічалися полтавська «Ворскла» та ФК «Львів». Зустріч завершилася нульовою нічиєю. Анонс інших матчів 20 туру.

 

2) Відеоогляд матчу 1/8 Кубка УЄФА, в якому зустрічалися київське «Динамо» та харківський «Металіст». Зустріч завершилася мінімальною перемогою киян з рахунком 1:0. Післяматчеві коментарі гравців Артема Кравця та Олександра Горяінова, а також президента ФК «Динамо» Ігоря Суркіса.

 

І. Суркіс: «Мы знаем «Металлист», и они нас знают, поэтому игра тяжелая, вязкая, не было высоких скоростей − были какие-то полумоменты, матч был не зрелищный, но весь в борьбе».

 

3) Інформація про те, що офіційний сайт ФК «Металіст» заперечив те, що півзахисник О. Рикун впав з третього поверху готелю. За повідомленням офіційного сайту Рикун травмувався під час тренування.

 

4) Огляд інших матчів 1/8 Кубка УЄФА.  

+++

10. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 14.03.09, 06:30

 

1) Огляд стартового матчу 20 туру Чемпіонату України, в якому зустрічалися полтавська «Ворскла» та ФК «Львів». Зустріч завершилася нульовою нічиєю.

 

2) Інший суботній поєдинок 20-го туру між київським «Арсеналом» та сімферопольською «Таврією» ще до свого початку набув статус скандального. Ця зустріч буде проведена 14 березня на сумському стадіоні «Ювілейний», так як приймаюча команда немає свого власного поля. Раніше було заплановано проведення цього матчу на Охтирському стадіоні «Нафтовик». Проте, в четвер ФФУ опублікувала попередній реєстр стадіонів, на котрих можна проводити матчі чемпіонату України, стадіон «Нафтовик», як придатне футбольне поле, в ньому не значиться. Кримська команда погодилась виконати рішення дирекції Прем’єр-ліги. Проте залишила за собою право в майбутньому оскаржити результат цього поєдинку. Адже «Таврія» вже прибула до Охтирки. І замість передматчевого тренування, вона змушена була перебиратися з Охтирки до Сум.

+++

 

11. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 15.03.09, 23:00

 

1) В неділю свої матчі 20 туру зіграли лідери української Прем’єр-ліги. «Динамо» після домашньої перемоги над «Металістом» в першому матчі 1/8-фіналу Кубку УЄФА вирушило до Запоріжжя, де його зустрічав «Металург». Юрій Сьомін, чия команда впевнено тримається на першій сходинці домашньої першості, на гру проти 6-го у турнірці «Металурга» виставив цілком бойовий склад. Втім, це не завадило його підопічним пропустити гол вже на третій хвилині поєдинку. Олексій Годін, пробивши метрів з 30-ти, влучив у «дев’ятку» воріт Станіслава Богуша − 1:0. З’ясування стосунків з господарями динамівці відклали на другий тайм. І після перерви найкращим у складі киян став Артем Мілевський. Спочатку він асистував сербу Мілошу Нінковічу, коли той зрівнював рахунок у матчі, потім забив і сам на 69-й хвилині. А за 15 хвилин до фінального свистка Мілевський вивів на ударну позицію бразильського півзахисника Карлоса Корреа, який поставив фінальну крапку у матчі. Тож, 3:1 на користь «Динамо» і кияни продовжують зміцнювати своє лідерство в українській Прем’єр− лізі.

 

Тим часом у Харкові точилася запекла боротьба за другу сходинку. І «Металіст», який вдома приймав «Шахтар», як раз саме цю позицію і втратив, віддавши її донеччанам. Підопічні Мірона Маркевича зазнали поразки на очах у власних вболівальників. В ворота Олександра Горяінова влетіло три сухих м’ячі.

 

«Динамо» і надалі лідер, а от за другу путівку в Лігу Чемпіонів розгортається справжня баталія. Після перемоги над «Металістом» «Шахтар» піднявся на другу позицію. Втім, попереду ще багато турів і харків’яни, а разом з ними й донецький «Металург», ще спробують поборотися за другу путівку до Ліги Чемпіонів.

 

На фінішній прямій сезону очікується справжня бійка за право грати в елітному дивізіоні. Наразі найбільше шансів залишити Прем’єр-лігу мають «Харків» та «Іллічівець» та «Львів».

 

2) Четверту перемогу поспіль в англійській Прем’єр-Лізі святкував лондонський «Челсі». В поєдинку 29-го туру на «Стемфорд Брідж» «аристократи» з мінімальним рахунком здолали «Манчестер-Сіті». Після відміненого рішенням арбітра гола Френка Лемпарда, господарі лише розлютилися і почали нарощувати тиск. Ця активність дуже скоро дала позитивний результат. На 18-й хвилині Майкл Ессьєн після виконання стандарту чудовим ударом перекинув кіпера гостей. Відразу після цього голу темп гри різко впав, а кволі спроби «МанСіті» якось перехопити ініціативу успіху не мали. «Челсі» мав ще декілька можливостей збільшити свою перевагу, але скористатися ними не зміг − 1:0 на користь підопічних Гуса Хіддінка.

 

В іншому матчі неділі «Астон Вілла» вдома поступилася «Тоттенгему» 1:2. Завершиться 29-ий тур в понеділок матчем «Вест Гем» − «Вест Бромвіч».

 

3) Після безславної поразки в Лізі чемпіонів, «Інтер» знайшов на кому відігратись у внутрішній першості. Щоправда, перемога у 28 турі над «Фіорентиною», що завітала в гості на «Сан-Сіро», міланцям далась дуже непросто. Господарі досить швидко вийшли вперед, Златан Ібрагімовіч був швидшим за захисників «фіалок». І на цьому власне все. Настільки безпорадно «Інтер» не виглядав вже давно. Навіть в сумнозвісних матчах з «МЮ» атака команди з «Мілану» була гострішою. «Фіорентина» могла не лише вирівняти становище, а й вийти вперед, але влучності завершальним ударам гостей весь час бракувало. Не витримали нерви навіть у Жозе Моуріньйо. Керманич «Інтера» так рознервувався, що за рішенням арбітра матчу був змушений залишити поле. Можливо на фарт. Принаймні, як тільки португалець пішов, Златан оформив дубль. Кіпер «фіалок» Себастьян Фрей якби і взяв цей удар, то залетів би з м’ячем у ворота. 2:0 − далеко не чемпіонська перемога лідера чемпіонату.

 

4) Диво має термін придатності − в цьому переконались гравці «Вільярреалу» у 27 турі Прімери. Інакше, як дива те, що творив кіпер «Жовтої Субмарини» на полі мадридського «Атлетіко», не назвеш. Вже на третій хвилині Дієго Лопес потягнув пенальті від Дієго Форлана. А потім Лопес був змушений літати, повзати, борсатись у власних воротах, рятуючи свою команду. «Вільярреал» зрештою зжалився над своїм воротарем і віддячив голом, який провів Матіас Фернандес. На цьому заспокоївшись, «Вільярреал» знову сів на власну половину. І знову Дієго Лопес рятував свою команду. Мабуть за таку гру польові «жовтої субмарини» отримали доброго прочухана, адже після перерви Рубен Кані подвоїв перевагу гостей. І ось тут дива раптом скінчились. Вже у першій атаці «Атлетіко» скоротив відставання. Постарався Серхіо Агуерро. А потім другу жовту отримав Хаві Вента і «Вільярреал» залишився в меншості. «Атлетіко» скористався цим двічі. Дієго Форлан відновив паритет, а Антоніо Лопес поставив крапку у зустрічі − 3:2 важка перемога «Атлетіко».

 

Не виявили сильнішого «Бетіс» і «Осасуна», а також «Еспаньйол» та «Мальорка». «Хіхон» несподівано здолав «Депортіво». «Барселона», завдяки дублю Бояна Кркіча переграла «Альмерію».

 

5) Бойовою нічиєю завершився центральний поєдинок 1-го туру чемпіонату Росії. Московський «Спартак» в «Лужніках» не зміг переграти пітерський «Зєніт» − 1:1. Господарі відкрили рахунок вже на другій хвилині гри. Найспритнішим у штрафному майданчику гостей виявився Іван Саєнко. Однак не минуло й 15-ти хвилин, як підопічні Діка Адвоката відігралися. Павєл Погрєбняк потужним ударом зі штрафного увігнав м’яч у верхній кут спартаківських воріт. Далі гра пішла на контркурсах − шанси відзначитися почергово мала кожна з команд. Міг записати гол на свій рахунок і наш Анатолій Тимощук, однак йому забракло влучності. Тим не менш на 56-ій хвилині москвичі ще раз спрямували м’яч у ворота «Зєніта». Втім, на думку арбітра, Веллітон, який завдавав завершальний удар, перебував у офсайді. Останній шанс вирвати перемогу для гостей не використав Данні − 1:1.

 

З рахунком 1:0 гостьовий успіх святкували самарські «Крилья Совєтов». Суперник донецького «Шахтаря» в 1/8-ій Кубку УЄФА − московський ЦСКА також в гостях розібрався з раменським «Сатурном». Грозненський «Терек» вдома з мінімальною перевагою здолав «Спартак» з Нальчика. Ще чотири поєдинки стартового туру російської першості відбулися у суботу.

 

+++

 

12. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 14.03.09, 02:15

 

1) Огляд стартового матчу 20 туру Чемпіонату України, в якому зустрічалися полтавська «Ворскла» та ФК «Львів». Зустріч завершилася нульовою нічиєю. Анонс інших матчів 20 туру.

 

+++

13. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 15.03.09, 23:00

1) Огляд останніх матчів 20 туру УПЛ. Київське «Динамо» на виїзді з рахунком 3:1 перемогло запорізький «Металург». Голи у «динамівців» забивали Нінкович, Мілевський та Кореа. Харківський «Металіст» на своєму полі був розгромлений донецьким «Шахтарем» 3:0.

2) Відеоогляд матчів звітного туру в чемпіонатах Італії та Англії.

+++

 

Неділя, 15.03.09 (запис)

 

 

1. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «Спортивний тижневик», 15.03.09, 23:20

 

1) Інформація про результати матчів 20 туру УПЛ.

 

2) Сюжет про пригоди харківського «Металіста» в українському небі, напередодні матчу 1/8 Кубка УЄФА проти київського «Динамо».

 

3) Коментарі гравців «Динамо» та «Металіста» після матчу 1/8 Кубка УЄФА.

 

+++

 

2. Телеканал «УТ-1»

 

Аналітична програма «Наш футбол», 15.03.09, 22:00

 

1) Інформація про те, що Україна випередила Португалію в таблиці єврокубкових коефіцієнтів. Ми тепер дев’яті, а кращі за нас в цьому сезоні лише Англія та Іспанія.

 

2) Ведучий: «Впродовж минулого тижня не втихали розмови з приводу поєдинку 19 туру, який відбувся у Добромилі. Більшість, цілком слушно співчувала харківському «Металісту», котрому довелося грати за умов, які не відповідають умовам футболу, тим більше футболу ХХI століття, в країні, яка проводитиме континентальну першість. Звісно, постраждала сторона не могла полишити це питання без адекватних кроків зі свого боку. Президент ФК «Металіст» зустрівся з президентом ФФУ. Внаслідок цієї зустрічі голову комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Бориса Воскресенського було відсторонено від службових обов’язків, тепер цим займатиметься перший віце-президент Сергій Стороженко».

 

Олександр Ярославський, президент ФК «Металіст»: «Я говорил, говорю и буду говорить, что для всех условия должны быть одинаковыми: есть нормы и правила. Если мы будем их придерживаться, мы добьемся положительного результата, если мы будем искать возможности, как-то их обойти, мы будем иметь, то, что мы имеем. Речь идет о чем? Мы действительно обращались в соответствующие инстанции о невозможности проведения игры на «Княжа-арене». Ответ мы получили такой, что вынуждены были там играть, чтобы не лишиться трех очков. Как же такой стадион, как «Княжа-арена» мог быть заявлен в проведениях матчей УПЛ, если на нем нет ни дренажа, ни подъездов, и куча всяких параметров, по которым это поле не может быть заявлено. Я, по своей инициативе, встретился с Григорием Михайловичем, потому что это человек, который возглавляет организацию, которая влияет на все эти процессы. Он говорит, что сам это смотрел, и был возмущен состоянием поля, туда, куда был вынужден поехать «Металлист». И его соответствующая реакция была незамедлительная. Я не буду персонально рассматривать Воскресенского, потому что это не моя парафия, для этого есть у него начальники, которые определяют его судьбу. Я понимаю так, если человек не справляется со своими профессиональными обязанностями, значит, он должен заниматься другой работой. Мы не будем добиваться переигровки этого матча. Пусть на нашем примере, положительные моменты, которые возникли после нашей игры, пусть все закончиться на нас. Эпизод с этим полем, он не должен рассматриваться, как какой-то скандал, как какое-то супер событие. Футбол наш несовершенен и мы это знаем. Вот такими событиями, постановкой на место всех моментов, вычеркиванием этих событий из нашего футбола, мы хотим довести наш футбол до совершенства. Проиграл украинский футбол. Все средства массовой информации, говорят, что если б эту игру увидели в Европе, нам бы сложно было доказывать, что мы готовы принять Евро-2012».

 

Ведучий: «Оскільки питання про відсторонення Воскресенського винесено на розгляд наступного Виконкому ФФУ, і ,в зв’язку з цим, Борис Михайлович до того часу не коментує ситуацію, ми чекаємо, коли він оприлюднить свою точку зору в нашій програмі».

 

3) Огляд матчу 1/8 Кубка УЄФА, в якому зустрічалися київське «Динамо» та харківський «Металіст». З рахунком 1:0 перемогу у першому матчі святкували кияни, гол на рахунку О. Вукоєвіча. Післяматчеві коментарі гравців обох клубів та президента ФК «Динамо» І. Суркіса.

 

І. Суркіс: «В процентном соотношении, то я думаю, что 52 на 48. Почему я так говорю, потому что я думаю, в Харькове будет немного проще: им нужно будет забивать».

 

4) Коментарі гравців та президента ФК «Шахтар» (Донецьк) після матчу 1/8 Кубка УЄФА.

 

5) Огляд матчів 20 туру УПЛ. Після 20 турів турнірну таблицю очолює «Динамо» в активі якого 52 очки, на другу сходинку перемістився донецький «Шахтар» − 40 очок, третій «Металіст» − 38 очок.

 

6) Сюжет про першолігові футбольні команди харківський «Геліос», ПФК «Олександрію».

 

7) Ведучий: «Яготинщина здавна славилася, як футбольний край, а завдяки Євро цю місцевість можуть відкрити європейці. Вже складають проектно-кошторисну документацію для розбудови фан-зони Євро-2012 в конкретно взятій місцевості. Ціна питання 100 млн. доларів інвестицій, головний втілювач ідеї − Ігор Ковалевич».

Автор сюжету: «Вже 8 місяців на Яготинщині блукає примара Євро-2012. За 102 км. від Києва по Харківській трансі збираються створити інфраструктуру для європейського вболівальника, йдеться про так звану фан-зону. Ідею впроваджує президент ФК «Борисфен» І. Ковалевич. Він і домігся того, щоб на офіційному рівні Кабінет міністрів України включив районний центр у перелік об’єктів Євро-2012. Місцева влада до втілення проекту готова».

Володимир Гусь, міський голова Яготина: «Два місяці тому до нас приїжджала делегація, щоб будувати у місті Яготині фан-зону. Приїжджали з проектантами, менеджерами вони подивилися і сказали, що це місто найбільш підходяще, яке є в Київський області».

О. Нікітченко, в.о. Яготинської райдержадміністрації: «За нами проблем ніяких не буде, не дивлячись на перепони в нашому юридичному забезпеченні».

Автор сюжету: «Перепон у реалізації задуму не буде, від цього виграють усі. Ось тут і розбудовуватимуть фан-зону на 15 га землі у центрі міста збудують новий стадіон, власне конструкція, величезний екран, тематичний парк, готель і рекреативна зона відпочинку. Ймовірний інвестор − грецька компанія».

І. Ковалевич, голова громадської організації «Відродження рідного краю»: «Если сделать, то что я здесь планирую в Яготине, то я думаю что 100 млн. долларов будут составлять инвестиции. Здесь полностью будет индустрия развлечений».

Автор сюжету: «Однак проект регіонального розвитку потребує підтримки на рівні Верховної Ради. Насамперед потрібно створити спрощену систему отримання дозволів, розмежувати ризики і надати пільги».

І. Ковалевич: «Если даже у людей есть энтузиазм и есть желание что-то вложить, и привлечь инвестиции, вы сами видите, что люди топчутся по три года на одном месте, ничего реализовать не могут».

Автор сюжету: «Втім наснаги подолати труднощі вистачить всім, а те що люди тут тямущі і наполегливі підтверджені ось цим фактом. Дозвіл на зведення церкви в с. Панфіли поблизу Яготина у 1989 році давав сам Михайло Горбачов. Наперекір усьому прихожани поставили храм. Нині серед місцевої пастви правлять служби і просять Бога допомогти в організації Євро-2012».

Батюшка Олег: «Це празник не тільки футболу, а й всього нашого народу бо йдуть великі інвестиції в державу».

 

+++

 

3. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Аналітична програма «Футбольний уїк-енд», 08.03.09, 22:20

 

Ведущий : «Мы пережили эту сложную для восприятия неделю: «Шахтер» побывал в Москве, «Металлист», после неудачи в матче с «Динамо», вернулся в Харьков. Мы получили фактически английский график даже не столько из-за спрессованности событий во времени, сколько из-за количества эмоций: слишком много смысла было для «Шахтера», «Металлиста» и «Динамо» в каждом из этих матчей.

 

1) Обзор матча 1/8 финала Кубка УЕФА «ЦСКА» − «Шахтер» − 1:0. Комментарии Любоша Михела директора международных соревнований ФК «Шахтер», защитника «Шахтера» Дмитрия Чигринского, президента ФК «Шахтер» Рината Ахметова и президента ФК «ЦСКА» Евгения Гинера, игрока «ЦСКА» Василия Безруцкого, а также игрока ФК «Шахтер» Развана Раца,

 

2) Украинское дерби в УЕФА «Динамо» − «Металлист» -1:0.

 

54 минута − гол Вукоевича, на динамовской трибуне вздымаются разноцветные огни. Динамовский Рубикон для Маркевича по-прежнему не преодолим.

 

Ведущий: «После поражения в чемпионате от «Динамо», грязевых ванн в Добромыле и нехорошей истории с поломкой самолета, казалось, что в Киев «Металлист» приедет абсолютно разобранным, но Маркевич нашел слова для своих подопечных, чтобы те выжали из себя максимум.

 

Ведущий: «Еще во Львове «Металлист» потерял Рыкуна, характер травмы неизвестен. По этому поводу вообще очень мало информации. Хотя у Мирона Маркевича и без того было немало проблем, чтобы восстановить команду к матчу Кубка УЕФА, после игры в Добромыле».

 

Александр Ярославский (почетный президент ФК «Металлист» в/к: «Это было регби. Ну, какой же это футбол?»

 

Об этой игре Александр Ярославский уже почти забыл. Говорит, что после его встречи с президентом Федерации, там быстро сделали оргвыводы: убрали с поста чиновника, который разрешил играть на добромыльском огороде. В день матча с «Динамо» почетный президент «Металлиста» старался поменьше говорить о футболе.

 

Александр Ярославский (почетный президент ФК «Металлист» в/к: «Это будет дуэль. После которой один президент выйдет с разбитым, на какое-то время, сердцем, а другой выйдет ликующим. Я считаю, что это супер жребий для нас».

 

Послематчевые комментарии главного тренера ФК «Металлист» Мирона Маркевича, игрока ФК «Динамо» Артема Кравца и игрока ФК «Металлист» Александра Горяинова.

 

Ведущий: «Самый спорный момент поединка, который мог перевернуть все с ног на голову, но даже повторы не дают ответа: упал Кольо сам или ему помогли упасть Саблич и Михалик. Арбитр посчитал, что это симуляция».

 

Мирон Маркевич (главный тренер ФК «Металлист») в/к: «Ну яка може бути симуляція, якщо він упереді, а позаду два захисники? Але треба дивитися. Мені здалося, що пенальті сто відсотковий».

 

Юрий Семин (главный тренер ФК «Динамо») в/к: «Ну, упал и упал. Это должен комментировать судья, лучший судья английской премьер-лиги. А я что буду комментировать?»

 

Игорь Суркис (президент ФК «Динамо») в/к: «Мы, можно сказать, пока отыграли только первый тайм. Если все говорят о процентном соотношении, то я думаю, что 52 на 48».

 

3) «Что случилось с Александром Рыкуном во Львове?» − эксклюзивный репортаж «Футбольного уик-енда».

 

Ведущий: «Мы нашли Александра в одной из львовских больниц».

 

Александром Рыкун (игрок ФК «Металлист») в/к: «Состояние хорошее. (В кадре появился с загипсованной рукой). Что случилось со мной? В понедельник была тренировка. Игровой момент, приземлился неудачно на локоть. Врачи сказали, что через неделю выпишут».

 

Ведущий: «Как видим (Рыкун в кадре): Александр самостоятельно передвигается, свеж лицом и бодр духом. А ужасная история о падении с третьего этажа и пробитом легком − не более, чем досужие домыслы журналистов».

 

Александром Рыкун (игрок ФК «Металлист») в/к: «Если бы все было так, как это преподносят в прессе, я бы не сидел сейчас здесь и не разговаривал с вами. Как видите: живой, здоровый, а то, что они придумывают, то пускай придумывают. Кому-то наверно это надо…»

 

Ведущий: «Несколько лет назад после материала со скандальным оттенком у футболиста возникли проблемы с клубом, после этого инцидента, Александр и не дает интервью.

 

Александром Рыкун (игрок ФК «Металлист») в/к: «Журналист сначала говорит одно, через день пишет другое, а потом и третье. Как с ними общаться?»

 

Ведущий: «Хотя есть нестыковки и с официальной версией: по информации из Харькова у Александра перелом ключицы, как говорит сам Александр, его проблемы связаны с локтем. На следующей неделе Александр возвращается в Харьков, где и продолжит восстановление после травмы».

 

Александром Рыкун (игрок ФК «Металлист») в/к: «Думаю, чтобы пройти «Динамо», шансы у ребят хорошие. С «Бешикташем» тоже было 1:0, и думали, что уже все…»

 

Ведущий: «С журналистами Рыкун по-прежнему держит ухо востро. За неправдивую информацию, опубликованную в газетах, сам лично подавать в суд не намерен: считает, что этот вопрос должен решать клуб. При этом надеется, что в будущем журналисты будут более аккуратны в подаче непроверенной информации».

 

4) Ведущий: «Скандальная игра минувшей недели в Добромыле не закончилась в пользу харьковчан, но виновные были наказаны, можно сказать, даже показательно. Произошло это после встреч президентов ФК «Металлиста» Александра Ярославского и главы ФФУ Григория Суркиса. О чем говорили можно только предполагать, но последствия разговора оказались печальными для делегата ФФУ на том матче − Бориса Воскресенского: отныне он больше не является вице-президентом Федерации по спортивным сооружениям. Бориса Воскресенского сделали главным виновным и потому, что на просьбы харьковчан отменить матч ввиду плохих погодных условий, он в ультимативном порядке настаивал на том, что матч состоится при любой погоде, а не выход команды Маркевича на поле стоил бы трех очков. Судьбу еще одного матча ФК «Харьков» и «Арсенала», состоявшейся на синтетическом поле базы «Динамо», будут решать на следующем заседании дисциплинарного комитета. На этой неделе комитет наказывал виновных по другим происшествиям».

 

5) Ведущий: «Наш адрес − не дом и не улица. Киевский «Арсенал» возит за собой свои проблемы и плохую погоду». Одного результата в 20-м туре украинской премьер − лиги мы все-таки не досчитались. После долгих мытарств «Арсенала» между Ахтыркой и Суммами, где предполагалось провести встречу против «Таврии», все в итоге закончилось отменой матча. Свое слово неожиданно сказала погода. Делегат встречи, помня о ситуации в Добромыле и последствиях для Воскресенского, не решился вывести команды на поле. Особо никто не возражал».

 

6) После поражение от ФК «Карпаты» со счетом 3:0, главный тренер ФК «Кривбасс» − Олег Таран апеллировал к конституции Украины: «Нам в пол пятого должны были приготовить здесь футбольное поле для тренировки. Мы сюда приехали в четыре часа. Ворота были полностью закрыты. Нам сказали, что поле готовят к игре. И отправили нас на то поле, где пасутся коровы. Мы там не тренировались, потому что там тренироваться невозможно. Была полностью сорвана подготовка к матчу Премьер-лиги».

 

7) Обзор остальных матчей 20 тура украинской Премьер-лиги.

 

8) Обзор матчей ведущих зарубежных чемпионатов.

Підписатися на новини