Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

Безопасность чемпионата Евро 2009

Sovet.donbass.com

13.03.09

Состоялось рабочее заседание Организационного комитета по подготовке чемпионата Евро 2009 года, на котором обсуждалась безопасность проведения чемпионата.

С докладом по теме выступили члены Оргкомитета − представители ГУМВД, СБУ и МЧС Донецкой области.

Для справки:

С 21.07.2009 по 02.08.2009 на территории Донецкой области состоится чемпионат Европы по футболу среди юношей.

В связи с этим Главным управлением для надежной защиты прав и законных интересов граждан, работы по профилактике правонарушений и охраны общественного порядка во время спортивных мероприятий разработана Концепция обеспечения охраны общественного порядка и утвержден план мероприятий по ее реализации.

По всем объектам и маршрутам передвижения проведена рекогносцировка и составлены соответствующие схемы.

Отработаны маршруты переезда иностранных делегаций. Разработаны основные схемы маршрутов движения автотранспорта с аэропорта до места жительства, проведения тренировок и непосредственно проведения матчей, а также схемы переезда из г. Донецка в г. Мариуполь.

На период проведения чемпионата для сбора болельщиков в перерывах между матчами в Донецке и Мариуполе выделены фан-зоны.

Как и при проведении турнира им. Банникова, с целью недопущения нарушений общественного порядка и безопасности граждан во время проведения футбольных матчей в канун проведения мероприятий, а именно с 10.07.2009 по 20.07.2009 на территории городов Донецк и Мариуполь планируется проведение оперативно профилактической отработки с привлечением военнослужащих ВВ МВД Украины.

Разработан план по обеспечению правопорядка во время проведения Чемпионата, сделан расчет необходимого количества личного состава, согласно которому планируется ежедневно привлекать около 1200 работников милиции, в том числе 230 работников ГАИ, в связи с чем активизирована работа по комплектованию патрульной службы Донецкого и Мариупольского ГУ. На случай возникновения непредвиденных обстоятельств создан оперативный резерв в количестве 190 чел.

Для помощи работникам милиции в общении с иностранцами планируется привлечь на волонтерской основе 90 студентов-переводчиков высших учебных заведений Донецкой области.

С целью усиления охраны общественного порядка в местах прибытия иностранных лиц, подразделениями Главного управлениями в аэропортах (железнодорожных вокзалах) во время прибытия участников будет задействоваться на охрану общественного порядка личный состав патрульной службы, линейных отделов, личный состав районных отделов по территории обслуживания, а также сотрудников паспортной и миграционной службы.

Размещение игроков и гостей чемпионата запланировано в шести гостиницах г. Донецка и г. Мариуполя, на которых для обеспечения надлежащего уровня общественного порядка планируется задействовать

сотрудников криминальной милиции по делам детей и круглосуточно автопатрули патрульной службы.

В местах тренировки футбольных команд планируется задействовать сотрудников территориальных ОВС.

В феврале 2009 года было проведено оперативное совещание при начальнике ГУМВД Украины в Донецкой области, на котором рассматривался вопрос об организации обеспечения охраны общественного порядка и безопасности во время подготовки и проведения на территории Донецкой области в 2009 году чемпионата Европы по футболу среди юношей, были поставлены конкретные задачи. Решается вопрос обеспечения личного состава, задействованного на охрану общественного порядка, во время проведения чемпионата форменной одеждой, уменьшения в летний период количества работников милиции в местах массового отдыха граждан, организации более надежной оперативной связи между службами, создания передвижных командных центров, обучения личного состава иностранному языку на достаточном для общения уровне или создания разговорника для них.

Планируется расположение залов оперативного реагирования на сообщения во время проведения чемпионата в Донецком и Мариупольском горуправлениях, оснастку всех патрулей, задействованных на охрану общественного порядка, GPS и бортовыми компьютерами, проведение тренировок личного состава в случае совершения групповых и массовых нарушений общественного порядка, с привлечением психологов проводить воспитательную работу среди личного состава с целью корректного и вежливого общения с гражданами, проведения встреч с представителями туристических фирм по взаимодействию и обмену информацией о прибытии на территорию области во время проведения чемпионата иностранных граждан, создания базы прибывших иностранных гостей с целью контроля за их передвижением, своевременного реагирования и предоставления помощи, пригласить представителей полиции из стран-гостей чемпионата для обмена опыта по охране общественного порядка и сопровождения болельщиков

На рассмотрении находятся вопросы оплаты проживания, перевозки к местам несения службы личного состава сводного отряда Главного управления, размещения личного состава ОВД из других мест во время проведения чемпионата, необходимого количества курсантов для привлечения их как стюардов на трибунах стадиона.

Открытым остается вопрос материально-технического обеспечения ОВД на подготовку к чемпионату − до настоящего времени средства из запланированного финансирования на 2008-2009 годы не пришли, в связи с чем было подготовлено письмо в Донецкой облгосадминистрацию с приблизительной сметой необходимых дополнительных расходов на подготовку и проведение чемпионата.

+++

 

Італійські виробничі та інвестиційні компанії готові долучитися до реалізації проектів на території України у рамках підготовки до ЄВРО-2012

  

Укрінформ

12.03.09

Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв провів зустріч із Державним секретарем − заступником міністра економічного розвитку Італії Адольфо Урсо.

 

 Сторони обмінялися думками щодо перспектив подальшої розбудови українсько-італійських відносин у торговельно-економічній та інвестиційній сферах. А.Урсо відзначив, що його приїзд в Україну на чолі представницької делегації ділових кіл є свідченням довіри до вагомого економічного потенціалу України та зацікавленості італійської сторони в динамічному розвиткові співпраці з Україною. Сторони погодилися, що проведення наступного засідання спільної українсько-італійської Ради з питань торговельного, промислового та фінансового співробітництва, яке заплановане на середину поточного року, сприятиме реалізації цієї мети.

  

У контексті обговорення питань європейської інтеграції італійський представник привітав прогрес, досягнутий у переговорах між Україною та ЄС щодо створення поглибленої зони вільної торгівлі. К.Єлісєєв закликав Італію підтримати ініціативу української сторони щодо скасування візових зборів для громадян України як перший крок на шляху запровадження безвізового режиму з ЄС.

  

Окрему увагу було приділено питанню підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. А.Урсо відзначив готовність італійських виробничих та інвестиційних компаній долучитися до реалізації проектів на території України у рамках підготовки до ЄВРО-2012, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на сайт МЗС.

+++

Уряд пропонує удосконалити систему підготовки до Євро-2012

      

Kmu.gov.ua

12.03.09

Уряд схвалив проект змін до Закону України «Про організацію і проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні». Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 11 березня.

Реалізація даного документу забезпечить належну підготовку спортивної, транспортної і соціальної інфраструктури до Євро-2012. Запропонованим законопроектом, зокрема, визначається координуюча роль Кабінету Міністрів щодо діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у процесі підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Проектом врегульовуються процедури відведення земельних ділянок для підготовки об’єктів чемпіонату, зокрема визначається механізм викупу, оцінки та відшкодування вартості цих ділянок. При цьому передбачено повернення до державного бюджету отриманих сум відшкодування відсоткової ставки за кредитами і сум несплаченого ввізного мита у разі невиконання гарантійних зобов’язань і не надання об’єкту для потреб чемпіонату.

Серед іншого розроблений документ уточнює порядок отримання віз для в’їзду на територію України у період організації та проведення Євро-2012. Зокрема, усі іноземці, які приїздять на чемпіонат як глядачі, отримують візи та в’їжджають на територію України без обмежень. Спрощений порядок видачі віз у зв’язку з проведенням чемпіонату визначається Кабінетом Міністрів. Іноземці матимуть право ввозити в Україну валюту та дорожні чеки в сумі, що не перевищують 30 000 євро.

Законопроект також визначає порядок обігу квитків у період проведення Євро-2012. Продаж квитків на футбольний матч у період проведення чемпіонату здійснюватиметься за пред’явленням документу, що посвідчує особу, з обов’язковим зазначенням у квитку прізвища та імені особи.

+++

У футбольному турнірі «Єврофан-2009» візьме участь 16 команд

Zaxid.net

12.03.09

У червні у Львові відбудеться черговий міжнародний турнір з футболу серед команд вболівальників «Єврофан». Планується, що цього року в чемпіонаті візьме участь 16 команд. Про це 12 березня під час круглого столу «ЄВРО − 2012. Проблеми і перспективи» повідомила начальник управління інформації та промоції департаменту «Євро 2012». Соломія Білонога.

За її словами, цей захід є доброю нагодою для підготовки до Євро-2012. «Волонтери мають подбати про зустріч, поселення, програму відпочинку учасників цього чемпіонату», − зазначила вона.

Довiдка ZAXID.NET

Організатор турніру «Єврофан», президент громадської організації «Карпати» Олег Солдатенков поінформував, що турніри «Єврофан» мають на меті не лише популяризацію футболу, але й культури вболівання.

У 2007 році в турнірі брало участь чотири команди, у 2008 році − шість. Кінцевим етапом «Єврофану» має бути проведення чемпіонату Європи у 2012 році серед вболівальників у містах, які прийматимуть матчі Євро, а також у містах-сателітах.

+++

Засадний боїться робити прогнози щодо шансів Львова приймати Євро-2012

Portal.lviv.ua

12.03.09

Директор департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олег Засадний боїться прогнозувати шанси Львова приймати матчі єврочемпіонату. «Я б не ставив прогнозів щодо шансів Львова приймати Євро-2012», − сказав він, відповідаючи на питання під час сьогоднішнього круглого столу «Євро-2012: проблеми та перспективи».

В той же час він наголосив, що готовий відповідати за ту роботу із підготовки Львова до «Євро-2012», яку він зробив. «Є завдання і є ресурси. Якщо  б у нас були більші ресурси, то було б інше виконання цих завдань», − зазначив також Олег Засадний.

+++

У День українського футболу у Львові відбудеться парад

Zaxid.net

12.03.09

Цього року виповнюється 115 років з часу проведення першого футбольного матчу в Україні. Він був власне у Львові. Ми запланували низку заходів для відзначення цієї дати. Святкування розпочнуться 29 квітня − в День українського футболу. Про це 12 березня повідомила начальник управління інформації та промоції департаменту «Євро 2012» Львівської міської ради Соломія Білонога.

С.Білонога повідомила, що 29 квітня у Львові заплановано провести «великий парад футбольних організацій». За її словами, заходи з популяризації футболу є частиною підготовки до Євро-2012.

+++

Українська трійка наробила галасу в Кубку УЄФА

Inozmi.glavred.info

12.03.09

Редакційна стаття, Financial Times Deutschland (Німеччина)

Не вдалося в Лізі Чемпіонів − спробуємо в Кубку УЄФА? Впевнений виступ трьох українських клубів у другому за значенням єврокубку дивує багатьох у Європі. Багато в чому своїми успіхами вони повинні завдячувати власникам-мільярдерам, − пише німецька Financial Times Deutschland.

Козаки наступають. Спонукана інвестиціями власників-мільярдерів, українська трійка звертає на себе увагу в одній восьмій Кубка УЄФА.

Уперше з країни − господині наступного чемпіонату Європи відразу три команди, «Динамо» (Київ), «Шахтар» (Донецьк) і «Металіст» (Харків), потрапили до 16 найкращих в європейському клубному турнірі. Лише Франція виставляє так само трьох представників, тоді як з Іспанії жодна, а з Англії та Італії тільки по одній команді досягли однієї восьмої фіналу.

«Металіст» (Харків) фінансує Олександр Ярославський, мільярдер, що заробив статки на будівництві і банківському бізнесі, та який на промислово ослаблому північному сході України хоче організувати футбол найвищого рівня. Тренер Мирон Маркевич представляє стару школу і є прихильником досвідченого захисту. Показника «Металіста» в Кубку УЄФА вражають: з восьми ігор Харків виграв шість. Пропустивши усього два голи, захист встановив рекорд Кубка й увігнав у відчай «Бешікташ» (Стамбул), «Олімпіакос» (Піреус) і «Сампдорію» (Генуя). Та й «Герта» (Берлін) не спромоглася витягти з морозного «пекла» Харкова більш ніж 0:0.

На відміну від «Металіста» «Шахтар» (Донецьк) цілковито покладається на атаку. Воно й не дивно − власник Рінат Ахметов, найбагатший громадянин України, виступає за сучасний і привабливий футбол. За всяку ціну. Румунський тренер Мірча Луческу має змогу формувати команду з іноземних гравців. Бразильське тріо півзахисників − Жадсон, Фернандіньо та Вільян − оцінюється в 30 мільйонів євро і під проводом хорвата Даріо Срни має проявити себе в одній восьмій проти «ЦСКА» (Москва).

Власник «Динамо» (Київ) Григорій Суркіс заробив статок на енергетичному бізнесі й викупив у 1994-му контроль над найславетнішим клубом колишнього Радянського Союзу. Відтоді Суркіс вкладає в «Динамо» потужні інвестиції, щоб команда могли продовжити золоті часи 70-80-х років. В інфраструктуру було влито мільйони, і крім інших проектів сформувалася, зокрема, найбільша програма розвитку дитячого футболу в Східній Європі.

Школа «Динамо», з якої раніше вийшли Олег Блохін та Андрій Шевченко, дає дивіденди. Власні вихованці − це кістяк «Динамо». Енергійний нападник Артем Мілевський, прудкий мов ласка півзахисник Олександр Алієв і дужий захисник Тарас Михайлик походять із цієї кузні кадрів. Хоча Суркіс, поставивши головним тренером росіянина Юрія Сьоміна, витратився й на професіоналів з чужини. До помітних іноземних гравців належать французи Ісмаель Бангура та Папе Діакате.

Спортивні ЗМІ в Україні поки що уникають спекулювати про можливий виграш Кубку. Але оскільки «Металіст» (Харків) і «Динамо» (Київ) зустрічаються в одній восьмій, то вперше чвертьфіналіст з України гарантований. «Без сумніву, якість гри в українській лізі покращується, − сказав тренер «Динамо» Сьомін. − Тепер треба зачекати, щоб подивитися, наскільки далеко ми можемо пройти».

Оригiнал матерiалу:

http://www.ftd.de/sport/fussball/uefacup/:Ukrainisches-Trio-sorgt…

+++

Олександр Турчинов обговорив з представниками компанії «Догуш» питання прискорення реконструкції аеропорту «Бориспіль»

        

Укрінформ

12.03.09

Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов провів зустріч з представниками турецької компанії «Догуш», підрядником реконструкції міжнародного аеропорту «Бориспіль». Про це УКРІНФОРМу повідомили в Управлінні у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України.

На зустрічі сторони обговорили питання прискорення реконструкції аеропорту «Бориспіль». Були також проаналізовані дії та кроки, що вже зараз здійснюються в цьому напрямі.

За словами першого віце-прем'єр-міністра, київський аеропорт − стратегічний об'єкт, який необхідно привести у відповідність до європейських стандартів, не чекаючи 2012 року. «Ми зацікавлені в тому, щоб будівництво було реалізовано найскоріше», − підкреслив Олександр Турчинов.

У свою чергу, турецька сторона висловила намір закінчити реконструкцію в строк, відповідно до зобов'язань, взятих на себе.

Зберегти  Друкувати

      

+++

Текст документа:  Про звільнення Довбаня І. М. з посади заступника Голови Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу 267− редакція від 11.03.2009

Kmu.gov.ua

13.03.09

    

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ   РОЗПОРЯДЖЕННЯ   від 11 березня 2009 р.  № 267-р

  

Про звільнення Довбаня І. М. з посади заступника Голови Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

  

Звільнити Довбаня Ігоря Миколайовича з посади заступника Голови Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у зв’язку з ліквідацією цього Агентства.

  

Прем’єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО

+++

Медичний центр «Мікрохірургія ока» доповнив потужності львівської лікарні, визначеної базовою для «УЄФА.Євро-2012»

  

Нінель Кисілевська

Укрінформ

13.03.09

Модернізовний медичний центр «Мікрохірургія ока» доповнив потужності 8-ї міської лікарні Львова,яка визначена базовою на період проведення «УЄФА.Євро-2012».

  

Спектр хірургічної допомоги, яку готовий надавати його персонал, − найширший в області. Щодня сюди поступає на лікування близько 10 хворих і проводиться до 8 операцій. У стаціонарному ж відділенні може відразу перебувати 54 хворих. Лікування,навіть при серйозних захворюваннях, в середньому, триває до 8 днів. При катаракті чи інших «простих» діагнозах пацієнт повертається додому вже за 2-3 дні.

  

Як розповів завідувач центру «Мікрохурургія ока» Ігор Новицький, хірургічне втручання у лікарні не поступається за рівнем кращим клінікам Заходу, однак обходяться пацієнтм набагато дешевше. Операції тут практично безкоштовні, хворі оплачують лише вартість розхідних матеріалів, зокрема, кришталиків. При цьому вони мають змогу обирати їх за своїми можливостями. Це обходиться від 3 до 5 тисяч гривень. Спектр допомоги відповідає сучасному рівню офтальмологічної хірургії:  тут  проводять операції з приводу відшарування сітківки, на рогівці, при наростах на повіках тощо. Деякі хірургічні втручання виконують лише тут: зокрема, комбіновані − з приводу катаракти і глаукоми. Торік їх провели 68.

  

На озброєнні хірургів − факоемульсифікатор − сучасний апарат для видалення катаракти, операційний мікроскоп OMS-800 японського виробництва, ультразвуковий сканер для біометрії ока і точного розрахунку сили штучних кришталиків та інше обладнання.  Відповідає європейським стандартам і саме приміщення центру. Комфорт тут забезпечується при енергоощадливих технологіях, передбачені зручності для людей з обмеженими можливостями: двоповерхова будівля оснащена підйомниками, є спеціально обладнані палати, санвузли та душові кабіни.

  

Крім лікувальної функції, центр здійснює серйозну науково-дослідницьку та методичну роботу. Тут проводяться науково-практичні семінари з актуальних питань офтальмології, розробляються і впроваджуються нові методи терапевтичного і хірургічного лікування захворювань очей.

  

На ремонт, реконструкцію і виконання усіх технологічних робіт з міського бюджету витрачено 2,4 мільйона гривень. Загалом проект обійшовся у 3 мільйони.

+++

Інфіз напрацював культурно-освітню програму підготовки Львова до Євро-2012

Portal.lviv.ua

12.03.09

Викладачі Львівського державного університету фізичної культури напрацювали власну культурно-освітню програму підготовки Львова до Євро-2012. Під час сьогоднішнього круглого столу «Євро-2012: проблеми та перспективи» відповідні напрацювання презентував доцент кафедри фізкультури ЛДУФК Ігор Чорнобай.

Зокрема, освітяни пропонують у рамках підготовки міста до єврочемпіонату запровадити у школах та внз міста заняття з історії європейського та українського футболу, детально вивчати історію львівського та західноукраїнського футболу, організовувати спортивні матчі з прив’язкою до «Євро-2012» серед школярів та студентів.

Окрім цього, серед пропозицій − реалізація програми «Мистецтво і футбол» для мистців. Вона передбачає створення різних мистецьких творів на футбольну тематику і проведення відповідних виставок.

Ще одна пропозиція освітян − створити репертуар пісень до «Євро-2012», які мали би стати стимулом для українських футболістів і згуртовували місцевих фанатів.

Натомість для іноземних гостей, які перебуватимуть під час проведення євроматчів у Львові, пропонують організувати трансляцію фільмів про історію України та історію українського футболу іноземними мовами.

Щоправда, наразі не відомо, чи візьмуть владні структури до уваги напрацювання освітян. Відтак реалізація заходів культурно-освітньої програми підготовки Львова до Євро-2012 під питанням.

+++

Кєльце − без Євро-2012 

Polskieradio.pl

13.03.09

Міністр спорту Мірослав Джевєцький повідомив, що місто Кєльце не буде господарем матчів Футбольного Чемпіонату Європи у 2012 році.

Керівництво міста заявило про готовність перебудувати тутешній стадіон так, щоб могли тут відбуватися матчі Євро-2012, листа у цій справі надіслано до відомства спорту. Однак, міністр Мірослав Джевєцький ставиться до цих планів скептично: «Було б абстракцією думати, що ми докинемо 60 мільйонів злотих і завдяки цьому будемо мати насилу виділені місця, щоб там помістилося 30 тисяч людей. Я не кажу про готельну базу і всю решту. Кєльце − дуже гарне місто, я вітаю президента і всіх мешканців, але з Євро − буде клопіт, Чемпіонат сюди не приїде».

Президент міста Кєльце Войцєх Любавський повідомив, що протягом року на стадіоні можна добудувати ще 15 тисяч місць. Це коштувало б, приблизно, 60 мільйонів злотих. Місцеве керівництво вважає, що ця інвестиція була б можливою, якби приділити засоби з державного бюджету.

+++

Юрий Семин: «Неожиданной была концовка матча»

Fcdynamo.kiev.ua

12.03.09

«Динамо» − «Металлист» − 1:0. Послематчевая пресс-конференция

Юрий СЕМИН, главный тренер «Динамо»:

− На мой взгляд, был очень интересный и напряженный матч. Это говорит о том, что в украинской лиге есть команды, которые отвечают всем европейским требованиям. Матч проходил до гола, обе команды неплохо играли в обороне. После первого гола были хорошие моменты у Милевского, но результат 1:0, на мой взгляд, отражает ход этой игры.

− Показалось, что в концовке «Динамо» стремилось играть строже в обороне, нежели постараться забить второй мяч…

− Ситуация диктовала именно такую игру, и в контратаках у нас были два неплохих момента. Вы знаете, что у нас были кадровые проблемы − не было крайних защитников, которые являются игроками основного состава. Сегодня на необычной позиции очень хорошо отыграл Еременко. Нинкович, на мой взгляд, пока что не дотягивает до своих лучших физических кондиций, хотя особых претензий к нему у меня нет.

− Было что-то неожиданное для вас в игре «Металлиста»?

− Наверное, неожиданной была концовка, когда с выходом на поле Девича вся команда прибавила в движении, а после дальних передач стали создаваться опасные моменты у наших ворот.

− На ваш взгляд, что было в эпизоде, когда в штрафной площадке упал Коэльо?

− Упал и упал… Эту ситуацию должен комментировать судья, который, на мой взгляд, является лучшим арбитром Англии. У нас Милевский дважды падал в штрафной соперника − аналогично, ноль внимания.

− Насколько серьезное повреждение у Милевского?

− У него хроническая травма голеностопа. Периодически она дает о себе знать. Впрочем, я думаю, все будет нормально.

− Кто-то из футболистов, кто сейчас пребывает в лазарете, может восстановиться к ответному матчу с «Металлистом»?

− Мы рассчитываем на возвращение Юссуфа. Уже неделю он занимается в общей группе. Также на подходе Ярмоленко. Больше рассчитывать не на кого.

− Сегодня начался турнир памяти Виктора Колотова. Есть ли в «Динамо» футболисты, которые могут дорасти до его уровня?

− Виктор Колотов − выдающийся игрок своего времени. Нынешние игроки «Динамо» также очень хороши. Конечно, мы чтим память Колотова, футболиста моего времени. Виктор был в высшей степени джентльмен, человеком с двумя сердцами, выполнял невероятный объем работы. Очень жалко, что его уже нет с нами.

* * *

Мирон МАРКЕВИЧ, главный тренер «Металлиста»:

− Матч оставил двоякое впечатление. Игра была до гола, а небольшое преимущество было на стороне «Динамо». Мы пропустили мяч со стандартного положения, хотя там ничего страшного не было. После гола уже преимущество было на нашей стороне, но, к сожалению, забить нам так и не удалось. Вся борьба переносится в Харьков. Ясно, что «Динамо» имеет преимущество в один мяч, но нам необходимо ликвидировать этот гандикап.

− Мирон Богданович, какой была установка на матч?

− Мы не хотели раскрываться. В первом тайме пытались сыграть на контратаках, один раз у нас это получилось, но Валяев не смог забить. Во второй половине матча было веселее, Коэльо имел возможность при счете 0:0 − забей он, и была бы совершенно другая игра.

− Была ли симуляция в моменте, когда Коэльо упал в штрафной площадке и получил желтую карточку?

− Какая может быть симуляция, если он находится впереди, а сзади него два защитника? Впрочем, надо смотреть повтор. Мне показалось, что там был чистый пенальти.

− В целом вы довольны судейством?

− Я не могу быть довольным судейством.

+++

Игорь Суркис: «Важно, что не пропустили»

Светлана Полякова

Fcdynamo.kiev.ua

12.03.09

После матча «Динамо» − «Металлист» (1:0) в микст-зону для общения с журналистами вышел президент «Динамо» Игорь Суркис:

− Игра получилась очень напряженной и боевой, − делится впечатлениями Игорь Михайлович. −  Знал, что так будет, поэтому разгрома не ожидал. Не было высоких скоростей, игроки закрыли все зоны. У обеих команд была возможность забить лишь после полумоментов. Одним словом, игра была не зрелищной, проходила в постоянной борьбе. Самое главное, что мы не пропустили, это очень важно с точки зрения стратегии двухматчевых противостояний. Дома «Металлист» сыграет по-другому, будет открываться, ведь им нужно забить. Это облегчит нам задачу, поскольку будут возможности для контратак. Лично я результатом доволен. Конечно, у нас есть проблемы, в ответном матче не будет играть Вукоевич, но зато снова в строю Юссуф, который, я надеюсь, выйдет на поле и в следующем поединке, и в Харькове. Так что эту позицию мы закроем. Плюс, другие футболисты выздоравливают.

− Вам не кажется, что «Динамо» просто выше классом, чем «Металлист»?

− Прежде всего, у «Динамо» больше опыта. Кроме того, сегодня не могли играть Несмачный, Эль Каддури, Диакате, Бангура, Юссуф, Гильерме, который еще не набрал форму. Гусев только возвращается в строй. Все эти футболисты могли бы усилить игру команды. Надеюсь, скоро они станут на ноги.

− Второй раз подряд «Динамо» забило «Металлисту» после розыгрыша углового…

− Значит, команда работает над стандартными положениями.

− Как вам игра Еременко на позиции левого защитника?

− Роман универсальный футболист. Куда его ни поставь, он везде хорошо играет.

− Как можете оценить судейство?

− Если бы судил наш арбитр, «Металлист» бы считал, что нужно ставить пенальти после падения Коэльо. И, скорее, одиннадцатиметровый был сегодня более явный, чем в прошлом матче, когда симулировал Эдмар. С арбитражем разобрались, Годулян отсудил на «пятерку», он все сделал согласно футбольным правилам, в том числе по делу удалил Папу Гуйе. Какие здесь могут быть симпатии? Был фол последней надежды. Сегодня же первый пенальти нужно было ставить еще на второй минуте, когда сбивали Алиева. Гости много апеллировали к арбитру и договорились до того, что Ганцарчик не будет играть в ответном матче. Иностранные арбитры просто судят по-другому. Сегодня авторитетов в футболе нет. Вот, в матче ЦСКА − «Шахтер» арбитр поставил «точку» − и до свидания. А была она или нет, нужно еще внимательно разобраться. Судьи не смотрят на номера на футболках.

− Что вы сказали ребятам после матча?

− А что говорят в таких случаях? Спасибо за игру.

− Шансы «Динамо» на выход в четвертьфинал после домашней победы увеличились?

− Перед матчем они были 50 на 50, а сейчас стали 52 на 48 в нашу пользу.

− Вся борьба впереди?

− Однозначно. Я и не сомневался, что она будет идти до последней минуты матча в Харькове.

− После поединка с «Валенсией» вы сказали, что видели на поле настоящих мужиков. А как сегодня?

− Тогда я комментировал игру только своей команды, а сегодня могу сказать, что на поле было 22 мужика.

+++

Мирча Луческу: «Рац ошибся. С его-то опытом…»

Shakhtar.com

12.03.09

В первом матче 1/8 финала Кубка УЕФА донецкий «Шахтер» с минимальным счетом уступил московскому ЦСКА. Наставник «горняков» Мирча Луческу начал послематчевую пресс-конференцию с анализа игры:

— Мы не заслужили сегодня поражения. Думаю, мы выглядели не хуже ЦСКА, но «из ничего» заработали пенальти. Начали хорошо, имели возможность забить в дебюте матча, я имею в виду шанс, который был у Адриано. В то же время ЦСКА не часто доходил до наших ворот. Счет 1:0 в матчах такого уровня является очень удобным для соперника. В домашних условиях и на другом поле мы обязаны отыграться. Хочу отметить очень хорошие индивидуальные качества игроков ЦСКА. Ищенко, играя против Вагнера Лава, допустил много ошибок. Конечно, у Николая нет такого опыта, как у форварда ЦСКА. В целом же я доволен тем, как сегодня сыграла пара наших центральных защитников — против них сегодня действовал игрок экстра-класса. Я имею в виду Вагнера Лава. Очень хорошо сыграли наши два опорных хава. Хюбшман и Дуляй практически перекрыли центральную зону. Мы ожидали большей агрессии в атакующих действиях, особенно после фланговых передач. Сегодня была сложная игра, но у нас остается шанс пройти дальше. Перед ответным матчем с ЦСКА нас ждет важнейшая встреча с «Металлистом». Потом будет три дня на подготовку ко второй игре с московской командой.

— Есть ли шанс увидеть в ответном матче Кастильо?

— Такого шанса нет. Кастильо сможет нам помочь не ранее середины апреля.

— Вы считаете, что пенальти был назначен справедливо?

— Мы находились далеко от места события. Но могу сказать однозначно: Разван Рац ошибся в этой ситуации. С его-то опытом… В штрафной площадке не было игроков соперника, поэтому проход Красича не представлял опасности.

— Мистер Луческу, вы уже определились, как будете решать проблему отсутствия в ответном матче Чигринского?

— Мы решим эту проблему. С «Базелем» играла другая пара центральных защитников. У нас есть из кого выбирать.

— Чего все-таки не хватило «Шахтеру», чтобы воплотить свое преимущество в забитый гол?

— Сложилось впечатление, что футболисты довольствовались тем, что имели преимущество над ЦСКА и больше владели мячом. Были моменты, когда в штрафной площадке нужно было завершать атаки ударом. Мы же порой хотели занести мяч в ворота. Адриано сыграл хорошо, но не реализовал свои голевые возможности. Если бы он не исчезал из игры в определенные моменты, то был бы для команды очень полезен. Не понравились игроки, вышедшие на замену. Видимо, они не были готовы к этому и легко теряли мячи. Наверняка сразу тяжело адаптироваться к такому полю, но игроки подобного уровня должны были выглядеть по-другому. У футболистов есть большое желание пройти дальше. Это было видно в раздевалке. Будем надеяться, что в ответной игре все изменится. Главное, чтобы поле в Донецке было в идеальном состоянии. Естественно, рассчитываем на поддержку наших зрителей. Думаю, стадион будет полным. Я прошу болельщиков поддержать нашу команду.

— Радует ли вас, что в ответном матче не сыграет Жирков? Или все-таки вас бы больше обрадовало, если бы не принял участие Вагнер Лав?

— Мы потеряли одного из наших лучших игроков — Чигринского, а ЦСКА — Жиркова. Наверняка, и мы, и ЦСКА найдем им замену. Я верю во всех своих футболистов. В то же время ротация состава с учетом плотного календаря необходима.

— Кто из бразильцев «Шахтера» может сравниться сегодня с Вагнером?

— Луис Адриано может очень хорошо прикрывать корпусом мяч. У него присутствует дриблинг, как у Вагнера. Но у Адриано рабочая нога — правая. Наверное, Вагнер Лав, имея такую же возможность забить, как у Адриано в первом тайме, ударил бы левой ногой — так было удобнее. А Луис стал подстраиваться под правую.

+++

Ринат Ахметов: «Сказал ребятам, что у нас есть шанс»

Shakhtar.com

12.03.09

Почти сразу после завершения сегодняшнего матча 1/8 финала Кубка УЕФА между ЦСКА и «Шахтером» в раздевалку к «горнякам» зашел президент донецкого клуба Ринат Ахметов. После этого он пообщался с представителями массмедиа.

— Ринат Леонидович, как вы считаете, результат по игре?

— Раз мы проиграли 1:0… Мне кажется, «Шахтер» сегодня играл хорошо, достойно смотрелся, несколько голов мы могли забить в первом тайме, и во второй половине встречи тоже создавались полумоменты.

— Вашей команде не хватает такого игрока, как Вагнер Лав — острого, опасного, который, едва коснувшись мяча, мгновенно набирает скорость?

— Луис Адриано тоже имел возможность поразить ворота соперника, вышел один на один, хорошо убежал… Он все время держал в напряжении оборону соперника.

— Что для «Шахтера» хуже: то, что он проиграл, или то, что не забил на выезде?

— 1:0 — счет коварный. У нас такое уже было: мы проиграли «Зальцбургу» на выезде 1:0, но дома выиграли 3:1. Знаю точно, что ответная игра будет тяжелой и интересной. Будем надеяться, что ребята покажут свои лучшие качества и будут бороться за выход команды в следующий этап розыгрыша Кубка УЕФА.

— Что вы сказали футболистам в раздевалке после игры?

— Сказал ребятам, что у нас есть шанс. Они играли хорошо, жаль, что не забили. Поэтому нужно забивать дома и проходить в следующий раунд.

— Сегодня вы в том же свитере, в котором были одеты, когда «Шахтер» на своем поле разгромил «Базель». Это на счастье, на фарт или просто совпадение?

— У вас правильные наблюдения. Но сегодня это не помогло.

+++

Україна та Німеччина продовжують двосторонню співпрацю в питаннях підготовки та забезпечення медичної допомоги під час проведення Євро-2012

Moz.gov.ua

13.03.09

В рамках візиту в Україну делегації Федерального Міністерства охорони здоров’я ФРН в Міністерстві охорони здоров’я України відбулася семінар-нарада, присвячена питанням підготовки та забезпечення заходів щодо проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

В семінарі взяли участь високопосадовці МОЗ України, представники обласних управлінь охорони здоров’я приймаючих міст, Центру медицини катастроф, кафедри невідкладної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика. З боку німецької делегації взяли участь директор клініки травми і відновлювальної хірургії університетської лікарні “Шаріте” (м.Берлін) професор Норберт Хаас, директор Департаменту Європейської та міжнародної політики Федерального МОЗ Німеччини та ін.

Виступаючи перед українськими колегами, професор Норберт Хаас підкреслив, що німецька сторона надає особливого значення двосторонньому співробітництву і готова поділитися досвідом в організації медичної допомоги під час масових заходів. Зокрема, інформуючи про організацію медичної допомоги під час спортивних дійств, пан Хаас розповів про роботу оперативного штабу з представників різних відомств і служб, який має координувати дії при виникненні надзвичайних ситуацій. Велика частина доповіді була присвячена детальному вивченню організації надання невідкладної допомоги на місці пригоди, класифікації хворих за тяжкістю ушкоджень та транспортуванню потерпілих до визначених клінік.

Особливу зацікавленість української сторони викликала інформація про систему роботу вторинної допомоги, яку надають університетські клініки: прийом хворих, оснащення лікарень, надання спеціалізованої допомоги потерпілим та організація допомоги родичам потерпілих.

Норберт Хаас відвідав Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де спільно з її керівником Георгієм Рощіним оглянули учбово-тренувальне відділення, ознайомилися з роботою мобільних бригад та обмінялися досвідом в питаннях створення протоколів та стандартів лікування. Крім цього, німецька сторона відвідала Лікарню швидкої допомоги в м.Києві. Після ознайомлення з роботою відділень травматології, реанімації, нейрохірургії, та поспілкувавшись з пацієнтами та практикуючими лікарями, професор Хаас високо оцінив професіональний рівень українських медиків та наголосив на необхідності створення на загальнонаціональному рівні системи подібних клінік.

На підсумковій зустрічі Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич заслухав інформацію про результати роботи німецьких фахівців та відзначив: “За мету ми ставимо не лише створення якісної системи надання медичної допомоги в приймаючих містах, а й у загальноукраїнському масштабі. Крім того, ми вивчили систему долікарняної допомоги в Німеччині, щоб взяти його на озброєння та запровадити в Україні. Вже є певні результати роботи відповідних структурних підрозділів МОЗ і найближчим часом нарешті запровадимо стандарти в приймальних відділеннях”. Пан Князевич подякував Міністерству охорони здоров’я ФРН за плідну співпрацю, яка дозволяє отримувати позитивні результати в напрямку побудови вітчизняної системи охорони здоров’я.

+++

Валерий Пустовойтенко: «Европа нас отодвинула далеко. А Россия на порог не пускает»

Наталия Катриченко

Novaya.com.ua

12.03.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

(…)— Как вы оцениваете подготовку к Евро-2012?

— Очень слабая. Обратите внимание на наши дороги и аэропорты! Недавно в Интернете прочитал, что в этом году дороги будут финансироваться, как никогда, для этого выделено 11,5 млрд гривен. А ведь из этих денег нужно еще отдавать кредиты, которые брали под трассу Киев — Одесса. Так что все это пишется для дураков! В прошлом году было выделено 7,5 млрд. Но ведь это были другие деньги. Кроме того, сейчас говорится, что до 2011 года в Украине будет построено 126 километров автомобильных дорог. Это меньше, чем от Киева до Житомира. Смешно. О каких дорогах к Евро мы говорим? У меня складывается впечатление, что если у нас и будет проходить Евро и иностранцы приедут в Украину на матчи, то не задержатся здесь больше, чем на день-два — нет ни отелей, ни инфраструктуры. А ведь нужно и можно сделать максимум, чтобы заинтересовать иностранных туристов!

— У нас есть шанс успеть к 2012 году?

— А у нас другого выхода попросту нет. УЕФА еще год посмотрит на нашу политическую и экономическую ситуацию, и если все останется на том же уровне, они заберут у нас Евро. И не сомневайтесь, что Италия за год сумеет подготовиться к чемпионату. Там люди понимают, что Евро — это большие деньги!

— Когда вы последний раз были на стадионе?

— Пару недель назад ходил на матч «Динамо» — «Валенсия». В Киеве стараюсь не пропускать ни одной интересной игры. Вот собираюсь поехать в Лондон на матч сборной.

+++


Моніторинг телеефіру

 

 

Четвер − п’ятниця, 12-13.03.09 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 12.03.09, 23:00

 

1) У четвер, 12 березня, три українські клуби провели перші матчі 1/8 фіналу Кубка УЄФА.

 

У столиці київське «Динамо» з рахунком 1:0 переграло «Металіст». Таким чином, кияни поїдуть до Харкова з мінімальною перевагою (докладніше про це у звіті матчу).

 

У Москві ЦСКА завдяки пенальті обіграв «Шахтар». Попри рахунок 1:0 не на користь «горняків», вони зберегли непогані шанси на продовження боротьби (докладніше дивіться текстовий звіт матчу).

 

Як відзначають спортивні оглядачі, футбольна весна прийшла. І одразу ж перемогла. Принаймні, для київського «Динамо». Тим часом, європейські перспективи двох інших українських команд в Кубку УЄФА − «Шахтаря» та «Металіста» − поки що покриті все ще лютневим туманом. Хоча зимовою безнадійністю вже аж ніяк не пахне.

 

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін вважає, що результат матчу «Динамо» − «Металіст» справедливий. «На мій погляд, дуже цікавий, напружений матч вийшов. Це говорить про те, що в нашому чемпіонаті є команди, що відповідають європейським вимогам. Гра йшла до гола. Обидві команди не реалізували багато моментів, але підсумок справедливий», − поділився враженнями Сьомін.

 

У свою чергу керманич «Металіста» Мирон Маркевич залишився незадоволеним суддівством матчу і вважає, що пенальті в ворота «Динамо» був.

 

У післяматчевій прес-конференції головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу заявив, що його команда не заслуговувала поразки в матчі з ЦСКА. «Ми не заслуговували поразки, так як зіграли не гірше за суперника. Однак ЦСКА був прагматичнішим. Ще й пенальті ми заробили на порожньому місці... Я ще не дивився запис цього епізоду, але й так зрозуміло, що наш захисник допустив грубу помилку», − сказав тренер.

 

Матчі-відповіді відбудуться 19 березня.

 

Післяматчеві коментарі президента «Динамо» Ігоря Суркіса: «Я думаю, что в Харькове будет немножко проще. Мы можем там, и выиграть, и проиграть, и можем не пойти дальше. Я так думаю, что будет проще, потому что Харькову надо будет идти забивать». 

 

2) Коментарі гравців берлінської «Герти» про гру українця Андрія Вороніна.

 

3) 12 березня поліція Манчестера почала розслідування інциденту, який стався після матчу Ліги Чемпіонів між «Манчестер Юнайтед» та «Інтером». Головний тренер гостей Жозе Моурінью підозрюється в нападі на людину.

 

Чоловік, ім'я якого не розголошується, подав офіційну заяву в поліцію, в якій повідомив, що Моурінью ударив його по обличчю, вийшовши з підтрибунного приміщення і направляючись до автобусу. З'явилися відомості, що причиною цього стала пісенька, яку в той момент наспівував уболівальник, передає The Sun. За твердженням свідків, він співав: «Ти їдеш додому, ти їдеш додому».

 

Поліція Манчестера зв'язалася з «МЮ», щоб клуб надав запис відеокамер спостереження, де може бути відображений цей епізод. Прес-служби поліції та «Манчестер Юнайтед» повідомили журналістам, що на даний момент розпочато розслідування, але від докладних коментарів відмовилися, повідомляє сайт «МЮ».

 

11 березня вночі Моурінью вилетів разом з командою в Мілан, але можливо йому доведеться знову відвідати Англію для надання свідчень.

 

А ось «Інтер» негайно відреагував на повідомлення. В ефірі телеканалу Sky Sport Italia представники «нера-адзуррі» заявили, що Моурінью ні на кого не нападав.

 

+++

2. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 12.03.09, 19:15

1) «Валенсія» готова розпочати переговори стосовно продажу свого найкращого форварда Давіда Вільї.

 

Віце-президент «кажанів» Фернандо Гомес повідомив, що найближчим часом розпочнуться переговори стосовно цього трансферу з «Манчестер Сіті». У складний час фінансової кризи англійський клуб чи не єдиний, хто здатен викласти за форварда потрібні 40 мільйонів євро.

 

Очікується, що представники клубів вдарять по руках вже найближчим часом, оскільки “валенсійцям” потрібно погашати борги. Загалом «кажанам» до кінця червня 2009-го року потрібно зібрати близько 75-ти мільйонів євро, аби зберегти фінансовий стан команди у належному стані. Тому з величезною ймовірністю найближчим часом очікується продаж іншого лідера «Валенсії» − Давіда Сільви.

 

2) Інформація про те, що головний тренер московського «ЦСКА» Зіко готовий продати півзахисника Ю. Жиркова. Нагадаємо, що саме Жирковим цікавиться лондонський «Челсі».

 

+++

 

3. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 13.03.09, 01:15

1) Київське «Динамо» та харківський «Металіст» провели свій перший матч 1/8 Кубка УЄФА. Єдиний гол Огнєна Вукоєвіча на 53-й хвилині приніс перемогу «Динамо» 1:0. Післяматчеві коментарі нападника «Динамо» Артема Мілевського.

 

2) Огляд першого матчу 1/8 Кубка УЄФА, в якому зустрічалися московський «ЦСКА» та донецький «Шахтар». З рахунком 1:0 перемогу святкували «армійці», гол з пенальті забив Вагнер Лав.  

+++

4. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 13.03.09, 07:00

 

1) Київське «Динамо» в першому матчі 1/8 фіналу Кубка УЄФА вдома обіграло харківський «Металіст» 1:0. Єдиний м’яч забив Огнен Вукоєвіч. А донецький «Шахтар» в Москві поступився місцевому «ЦСКА» 0:1. В цьому матчі відзначився Вагнер Лав, який реалізував пенальті. Огляд матчів.

 

Матчі-відповіді відбудуться 19 лютого.

Мирон Маркевич, головний тренер харківського «Металіста»: «Яка може бути симуляція, якщо він знаходиться попереду, а позаду нього два захисники? Треба дивитися повтор. Мені здалося, що там був чистий пенальті. Я не можу бути задоволеним суддівством».

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»: «На мой взгляд, матч был очень интересным и напряженным. Это говорит о том, что в украинском чемпионате есть команды, которые отвечают всем европейским требованиям».

2) Інформація про результат в інших матчах 1/8 Кубка УЄФА.

+++

 

5. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 13.03.09, 02:15

 

1) Інформаційний сюжет про результат першого матчу 1/8 Кубка УЄФА, в якому зустрічалися київське «Динамо» та харківський «Металіст». Зустріч завершилася перемогою киян з рахунком 1:0, гол на рахунку О. Вукоєвіча.

 

2) Донецький «Шахтар» з мінімальним рахунком 1:0, поступився на виїзді московському «ЦСКА», в рамках матчу 1/8 Кубка УЄФА.

 

3) Огляд інших матчів 1/8 Кубка УЄФА.

+++

6. Телеканал «УТ-1»

Програма «Світ спорту», 06:15

1) Результати матчів 1/8 фіналу Кубку УЄФА:

«Динамо» − «Металіст» -1:0;

Гол на свій рахунок на 54 хвилині записав Огнен Вукоевич.

«ЦСКА» − «Шахтар» − 1:0.

+++

7. Телеканал «УТ-1»

Програма «Світ спорту», 21:45

1) Результати матчів 1/8 фіналу Кубку УЄФА:

«Динамо» − «Металіст» -1:0;

Гол на свій рахунок на 54 хвилині записав Огнен Вукоевич.

«ЦСКА» − «Шахтар» − 1:0;

«Гамбург» − «Галатасарай» − 1:1;

2) Інформаційний сюжет про четвірку команд, що здобули путівки у ¼ фіналу Ліги Чемпіонів: «Барселона», «Арсенал», «Манчестер Юнайтед», «Порту».

+++

8. Телерадіокомпанія «Україна»

Програма «Новини. Спорт», 03:55

1) Огляд матчів 1/8 фіналу Кубку УЄФА «ЦСКА» − «Шахтар» − 1:0 та «Динамо» − «Металіст» -1:0.

+++

9. Телерадіокомпанія «Київ»

Програма «Новини. Спорт», 03:55

1) Результати матчів 1/8 фіналу Кубку УЄФА:

«Динамо» − «Металіст» -1:0;

«ЦСКА» − «Шахтар» − 1:0;

«Гамбург» − «Галатасарай» − 1:1;

«ПСЖ» − «Брага» − 0:0.

+++

10. Телеканал «СТБ»

Програма «Вікна. Спорт», 00:55

1)       Огляд матчу 1/8 фіналу Кубку УЄФА «Динамо» − «Металіст» -1:0. Голом на 54 хвилині відзначився Огнен Вукоевич.

Післяматчеві коментарі гравців київського «Динамо» Артема Мілевського, Горана Сабліча та Огнена Вукоевича.

2) Огляд матчу 1/8 фіналу Кубку УЄФА «ЦСКА» − «Шахтар» -1:0. Післяматчевий коментар гравця донецького «Шахтаря» Развана Раца.

+++

11. Телеканал «Спорт -1»

Програма «Спортінформ», 08:05

1) Огляд (у фотографіях) матчів 1/8 фіналу Кубку УЄФА: «Динамо» − «Металіст» -1:0, а також «ЦСКА» − «Шахтар» -1:0.

2) Інформація про команди, що вийшли до ¼ фіналу Ліги Чемпіонів.

3) Інформація про те, що головний тренер міланського «Інтеру» Жозе Мауріньо підозрюється у нападі на вболівальника. Відразу після поединку Ліги Чемпіонів «Манчестер Юнайтед» − «Інтер», фан «червоних дияволів» написав заяву у поліцейський відділок про напад зі сторони португальского наставника. Інцидент трапився біля клубного стадіону, а за словами очеивдців, вболівальник провокував Мауріньо нецензурними викликами. У поліції факт заяви підтвердили і тепер очікують на відео плівку системи спостережень стадіону «Олд Трафорд». В обох клубах поки конфліктну ситуацію не коментують.

4) У південній Америці відбулися матчі найпрестижнішого континентального турніру − Кубку Лібертадорес.

Підписатися на новини