Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

У Дніпропетровську розглядають можливі альтернативні варіанти розміщення гостей та учасників чемпіонату Європи 2012 року з футболу

  

Людмила Блик

Укрінформ

11.03.09

 Міська влада Дніпропетровська розглядає можливі альтернативні варіанти розміщення гостей та учасників чемпіонату Євро-2012. Про це поінформувала сьогодні під час прес-конференції начальник управління з питань підготовки та проведення «УЄФА.Євро-2012» Дніпропетровської міської ради Наталія Чернишова, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

  

За словами Н. Чернишової, після проведення повного аналізу готелів Дніпропетровська, міська влада була змушена змінити концепцію з розміщення гостей. „Ми вчасно зрозуміли, що ілюзії щодо того, що готелі будуть збудовані у тому обсязі, що планувався, на жаль, лишаються ілюзіями. Є реальне життя. І якщо в 2009 році не почнеться нове будівництво, то дуже малоймовірно, що в 2011 році, за вимогами УЄФА, готелі вже існуватимуть”, − пояснила начальник управління.

  

Генеральний план підготовки інфраструктури розміщення Дніпропетровська до «УЄФА.Євро-2012» включає 34 об’єкти на загальну суму 3 мільярди 567 мільйонів гривень. Згідно з планом, 8 об’єктів підлягають реконструкції, 2 — реконструкції з прибудовою, 24 об’єкти мають бути побудовані. У 2008 році всі заплановані роботи з реконструкції, зокрема, готелю „Україна”, „Парк-Отель”, „Академія”, „Європейський” та „Дніпропетровськ”, виконано. Завершено будівництво чотиризіркового готелю „Весна” по вулиці Плеханова, 34. Цього року планується провести благоустрій території та ввести готель в експлуатацію.  Крім того, закінчено проектувальні роботи та розпочато будівництво п’ятизіркового готелю по вулиці Мечникова, 14 та багатофункціонального комплексу з чотиризірковим готелем біля стадіону на розі вулиць Щорса і Херсонської. До Державної цільової програми також увійшла реконструкція чотирьох гуртожитків. Та в міськраді не впевнені, чи потрібно Дніпропетровську так багато готелів, адже чемпіонат Європи мине, а життя продовжуватиметься і тоді невідомо, чи справдяться дані забудовникам обіцяння. Тому з усіма готелями міста нині підписано меморандуми про взаєморозуміння, співробітництво та організацію взаємовідносин на період проведення чемпіонату. Те саме планують зробити і з готелями області.

  

Водночас вже є домовленість з владою Запоріжжя, де також будують чотири− і п’ятизіркові готелі. „Ми хочемо бути позбавленими ризиків щодо розміщення на сто відсотків. Тому варіант розміщення в рекреаційній 100-кілометровій зоні також цікавий. В цьому плані туристичні маршрути Запоріжжя, Хортиці дуже приваблюють. Ми вже сьогодні думаємо над тим, як будемо позиціонувати місто Дніпропетровськ для гостей Євро”, − повідомила Н. Чернишова.

  

Також ведуться домовленості з містами Дніпродзержинськ, Новомосковськ щодо розміщення гостей у піонерських таборах, базах відпочинку та санаторіях. А з метою збільшення кількості готелів високого обслуговування досягнуто домовленості з АСК „Укррічфлот” на оренду на період проведення чемпіонату з футболу шести суден кількістю номерів 150 кожен.

  

Довідка. За вимогами УЄФА для прийому гостей та учасників чемпіонату Європи Дніпропетровськ має забезпечити 960 номерів у готелях п’ятизіркового рівня (попередньо УЄФА пропонувало 2100 та 1530 номерів), 1315 номерів чотиризіркової категорії та 210 номерів тризіркових.

+++

Львів розробить нову концепцію безпеки на дорогах

City-adm.lviv.ua

12.03.09

Львів стане першим місто в Україні, що впровадить нову концепцію безпеки на дорогах. Партнером Львова у цьому проекті стане Німецький консорціум з технічної співпраці (GTZ). Реалізувати концепцію передбачено в рамках підготовки міста до ЄВРО 2012.

На сьогодні Департамент «ЄВРО 2012» Львівської міської ради веде переговори з Німецьким консорціумом з технічної співпраці (GTZ) щодо залучення міста до проекту Європейського Союзу у центральній Європі щодо безпеки на дорогах. Про це повідомив начальник управління адміністрування будівництва та розвитку інфраструктури департаменту «ЄВРО 2012» Львівської міської ради Олег Вілюра.

«Львів − єдине українське місто, яке візьме участь у цьому проекті. Німецький консорціум з технічної співпраці виступив ініціатором участі всієї України в проекті ЄС щодо безпеки на дорогах, який проводиться для країн центральної Європи. Однак Європейський Союз наполіг на тому, щоб участь у проекті брав виключно Львів», − наголосив Олег Вілюра.

За його словами, у Львові проходить процес вдосконалення  та підготовки змін не тільки у Генеральному плані міста, але й у розробці сучасної транспортної концепції, одним із напрямків якої є забезпечення безпеки на дорогах для різних груп учасників дорожнього руху. Відтак проект щодо безпеки на дорогах у місті Львові буде реалізовано у таких напрямках: створення концепції безпеки на дорогах, ознайомлення з безпекою на дорогах дітей, та проведення навчання працівників ДАІ.

Найближчим часом очікують підписання відповідного меморандуму про співпрацю між GTZ та Львовом.

Довідка

Die Deutsche Gesellschaft fur Technische Zusammenarbeit (GTZ) / Німецьке Товариство технічного співробітництва − урядова організація. Товариство було засновано у 1975 році. GTZ є надійним партнером в сфері технічної співпраці в усьому світі.

Ця державна структура встановлює і підтримує стандарти високої якості відповідно до «Стратегії міжнародного розвитку», прийнятої урядом ФРН. Товариство має понад 2500 діючих проектів в понад 130 країнах. GTZ є однією з найдосвідченіших в світі організацій в галузі технічної співпраці з країнами, які розвиваються або переходять на ринкову економіку.

Нагадаємо, що Львівська міська рада вже співпрацює з GTZ в рамках підготовки стратегії розвитку транспорту у Львові на 10-15 років. Один із етапів роботи програми є розробка транспортної схеми міста для чемпіонату ЄВРО 2012.

+++

Без больниц, зато с футболом! В преддверии Евро-2012 одесский «Черноморец» забросил строительство инфекционного городка

Timer.od.ua

11.03.09

 Строительство областного инфекционного городка под Одессой, в селе Усатово, приостановлено. Местные жители рассказали «Таймеру», что работы на объекте, первый камень которого был заложен минувшей осенью, не ведутся с декабря 2008 года.

Руководитель облуправления здравоохранения Василий Лапай информацию о приостановке строительства подтвердил.

− Да, действительно, − сказал он. − Но ведь сейчас все стройки стоят. Инвестор выжидает, когда закончится кризис. Сдать объект он должен до 2011 года, если к этому времени не управится, мы расторгнем инвестдоговор.

В свою очередь, председатель депутатской комиссии облсовета по вопросам охраны здоровья, семьи, материнства и детства Одесского областного совета Людмила Будяк заявила «Таймеру», что повода для беспокойства нет.

− Это проблема одного только инвестора, − отметила она. − Пока они не сдадут готовый, полностью оборудованный объект, больные будут проходить лечение в ныне действующих учреждениях. Если инфекционный городок не достроят, сохранится «статус-кво» и все.

Отметим, что инвестором строительства является ЗАО «ФК «Черноморец», которое планировало вложить в строительство городка 175 миллионов гривен. За это областной совет (большинство принадлежит Партии регионов) обещал компании передать два туберкулезных диспансера, расположенных на ул. Белинского и ул. Ядова. 

Забросив работы по возведению городка, «Черноморец», тем не менее, продолжает активно строить стадион в парке Шевченко. В ходе недавнего визита в Одессу эксперт УЕФА по стадионам Карлос Лукас «отметил хороший уровень проекта, а также выразил удовлетворение ходом самих работ».  В общем, без больниц, зато с Евро!

+++

Одеська мерія змирилася з втратою Євро-2012?

Maidan.org.ua

11.03.09

Сьогоднішні парламентські слухання, присвячені питанням організації та проведення в Україні футбольного чемпіоната Європи-2012, одеська міська влада фактично проігнорувала. Ні мера Едуарда Гурвіца, ні профільного віце-мера Михайла Кучука, ні решти керівників міської влади на слуханнях не було − від Одеси був присутній тільки начальник департамента міськвиконкому з підготовки до ЄВРО Марат Якупов. Натомість інші міста-претенденти представляли або мери, або віце-мери. У президії слухань були: віце-спікер ВР Микола Томенко, президент футбольної федерації України Григорій Суркіс, віце-прем'єр Іван Васюник і голова профільного парламентського комітету Павло Костенко.

Викликає певний подив те, що на державному рівні мільйонне місто-претендент на участь у європейській спортивній події представляв менеджер-виконавець середньої ланки замість осіб, що приймають рішення. Цей дивний факт був окремо відзначений ведучим засідання Миколою Томенком.

Нагадаємо, що у лютому цього року чотири з шістьох українських міст-претендентів відвідав Генсек УЄФА Девід Тейлор. Він залишився задоволеним рівнем підготовки до чемпіонату у Києві, Харкові та Дніпропетровську, але темпи робіт в Одесі, зокрема дуже повільна реконструкція стадіону «Чорноморець», нестача готельних місць та сумнівні результати тендеру на реконструкцію Одеського аеропорта викликали в Тейлора розчарування.

8 травня УЄФА має визначити вісім з дванадцяти міст, які зараз претендують на проведення європейського футбольного форуму. Від України це Київ, Львів, Дніпропетровськ, Одеса, Харків і Донецьк, від Польщі − Варшава, Гданьськ, Познань, Вроцлав, Краків і Хожув.

Судячи з того, що одеська міська влада не вважає за потрібне належним чином брати участь у державних заходах з організації ЄВРО-2012, можна зробити висновок, що Одеса в цьому списку має дуже мало шансів, і мер Едуард Гурвіц з цим вже змирився. Попри всі численні промови щодо важливості ЄВРО для подальшого розвитку Одеси.

+++

Дипломатична хроніка

Mfa.gov.ua

12.03.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

(…)10 березня ц.р. Посол України в Чорногорії О.Слюсаренко виступила в Чорногорській Акедемії наук та мистецтв перед науковцями та професорсько-викладацьким складом Націаонального університету Чорногорії.

Темою виступу був „Вплив спортивних заходів світового рівня на макроекономічні показники приймаючої країни на прикладі підготовки України до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу „Євро-2012”.

У своїй доповіді Посол звернула увагу присутніх на те, що будь-яка подія світового масштабу потребує від країни-організатора максимальних зусиль на мобілізацію всіх ресурсів, прямо чи опосередковано пов’язаних з її реалізацією. Водночас, з огляду на суттєві видатки, які супроводжують організацію, держава має створити найсприятливіші умови для залучення іноземного капіталу у розвиток необхідної інфраструктури. Основою для цього є економічна стабільність та передбачуваність. Проте, світова фінансова криза може внести свої негативні корективи, і у цьому зв’язку від професійності та продуманості управління організацією таких заходів буде залежати їх успішність.

***

10 березня ц.р. Посол України у Малайзії Олександр Шевченко провів зустріч з Ахмадом Зубіром, президентом компанії «Sime Darby Berhad», з метою обговорення питань залучення малайзійських інвестиції в економіку України, розвитку співробітництва між Україною та Малайзією у розбудові мережі готелів, сучасних туристичних та житлових комплексів, а також можливості постачання до Малайзії сучасного енергетичного обладнання.

Під час зустрічі малайзійські підприємці були ознайомлені із переліком інвестиційних проектів, що здійснюються в рамках підготовки України до проведення фінальної частини футбольного чемпіонату «Євро 2012».(…)

 (…)***

«Товариство дружби «Хорватія-Україна» є важливою складовою українсько-хорватських міждержавних відносин», − про це заявив Посол України в Республіці Хорватія Маркіян Лубківський, беручи участь у річному засіданні Товариства, яке пройшло в Загребі 10 березня ц.р. (…)

(…)Також керівник українського диппредставництва закликав хорватських підприємців до активної участі у інфраструктурних  проектах, у контексті підготовки та організації в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012». (…)

+++

Юрий Семин: «Металлист» − очень сбалансированная команда»

Fcdynamo.kiev.ua

11.03.09

Накануне первого матча 1/8 финала Кубка УЕФА против харьковского «Металлиста» главный тренер «Динамо» Юрий Семин провел традиционную для еврокубковых встреч предматчевую пресс-конференцию.

− Подготовка к Кубку УЕФА проходила через игры в чемпионате. Последний матч с «Ворсклой» дал нам определенную информацию. Вы прекрасно знаете, что из-за дисквалификации не будут играть крайние защитники − Эль Каддури и Несмачный. В матче с полтавчанами мы пытались опробовать различные варианты, один из которых используем завтра. Сегодня провели небольшое тактическое занятие, напомнили игрокам о хороших моментах, которые были в Харькове, а также разобрали те эпизоды, где были допущены ошибки.

− На европейской арене «Металлист» не пропускает шесть матчей кряду. Как вы считаете, в чем причина подобной монолитной игры в защите?

− «Металлист» − очень сбалансированная команда. Харьковчане очень хорошо отыграли в групповом турнире, победили команды с громкими именами. А объяснение тому, что команда не пропускает мячи, я вижу одно: команда создавалась не один год, в этом составе футболисты играют давно и очень хорошо знают друг друга.

− В матче чемпионата против «Динамо» не играли Девич и Олейник. Как вы думаете, будет ли совершенно другой игра с присутствием этих исполнителей?

− Зачем нам гадать? Если они появятся на поле, наши защитники будут действовать соответствующим образом.

− Не жалеете ли вы, что Олейник на данный момент по ту сторону баррикад?

− Если игрок не имеет места в стартовом составе и уже перерос уровень дублирующей команды, то я не вижу смысла задерживать его. Футболист должен развиваться и двигаться вперед. Дай Бог ему здоровья, и пусть у него все получится. У нас же есть достаточно большая группа игроков, которые будут играть и могут прогрессировать.

− Вы вернули из «Арсенала» Виталия Мандзюка. Рассчитываете ли на него в предстоящем матче?

− К сожалению, Мандзюк не заявлен на Кубок УЕФА. Точно такая же ситуация и с Малхазом Асатиани. В связи с этим у нас возникают определенные проблемы. Асатиани, возможно, в каких-то матчах чемпионата и играл бы, но поскольку он не заявлен на еврокубки, мы даем игровую практику другим футболистам.

− Вам не кажется, что «Металлист» в чемпионате и «Металлист» в Кубке УЕФА − две разные команды?

− В чемпионате Украины «Металлист» играет очень сильно и неспроста команда занимает на данный момент второе место. Я не вижу особой разницы в игре команды в двух турнирах.

− После победы «Динамо» в Харькове поздравил ли вас лично Мирон Маркевич?

− У тренеров после игры есть эмоции, свои мысли, поэтому не всегда получается поздравить друг друга. Мы давно знаем друг друга, еще со времен его пребывания в махачкалинском «Анжи». А кто кого после игры поздравил или нет − не суть важно.

− «Динамо» проведет три матча с «Металлистом» за несколько недель. Вам лично по ночам не снятся харьковчане?

− Я был бы не против, если бы они снились в хорошем сне (улыбается).

− Предусмотрены ли какие-то призовые за проход «Металлиста»?

− Конечно, и президент об этом объявил. Но называть сумму не буду − это внутреннее дело команды.

− С кем сложнее играть на европейской арене?

− Сложнее играть с украинскими и русскими командами. Как у нас, так и в России очень жесткий чемпионат − много индивидуальных единоборств, все игроки достаточно сильны физически. Европейские же команды и сами играют, и дают играть сопернику.

− У вас с Маркевичем после матча не запланирована встреча в неформальной обстановке, например, за бутылочкой вина?

− Все непредсказуемо. Одно могу сказать − у нас с Маркевичем хорошие добрые отношения. Я отношусь к его работе с большим уважением.

− Есть ли кадровые проблемы в команде?

− Бангура, Юссуф, Диакате… Все об этом знают. Юссуф должен вот-вот вернуться в общую группу. Надеемся, что к повторной встрече с «Металлистом» будет готов.

− Гильерме готов уже играть?

− Мы также ждем Гильерме, но, думаю, необходимо еще время. Он не играл больше двух месяцев из-за серьезной повторной травмы бедра. На мой взгляд, на сегодня он готов на 60-70 процентов. Когда подведем к лучшим кондициям, тогда и устроим ему дебют в «Динамо».

− Скажите, в предстоящем матче, в отсутствие Несмачного, капитаном снова будет Михалик?

− Думаю, да. Вообще-то капитаном является Шовковский. У нас в команде принято, что капитаном является футболист, сыгравший за «Динамо» больше всего матчей и является старожилом клуба. Кто из футболистов, выходящих на поле в стартовом составе, отвечает данным требованиям − тот и капитан в конкретном матче.

− Недавно Алиев признался, что скоро станет отцом, и это является для него новой мотивацией. А вы это ощущаете на тренировках?

− Это хорошая мотивация для футболиста. Впрочем, и раньше Саша также очень хорошо тренировался. Возможно, он внутренне лучше себя чувствует, но это уже его личное дело.

+++

Мирон Маркевич: «Думаю, игра получится зрелищной»

Fcdynamo.kiev.ua

11.03.09

На традиционную для еврокубков предматчевую пресс-конференцию наставник «Металлиста» Мирон Маркевич прибыл с опозданием. Задержка была вызвана неполадками самолета, в котором летела в Киев харьковская делегация. Прямо из аэропорта гости прибыли на стадион «Динамо», где команда провела тренировку, а Мирон Богданович ответил на вопросы журналистов.

− К сожалению, жребий распорядился так, что уже в 1/8 финала Кубка УЕФА встретились две украинские команды. Но то, что одна из них окажется в четвертьфинале, − это шаг вперед для украинского футбола. Надеюсь, игра получится зрелищной. «Динамо» сейчас в хорошей форме, можно сказать, на ходу. Мы же, в свою очередь, также постараемся сыграть в хороший футбол. Главное, чтобы от этого получили удовольствие болельщики.

− С чем связано ваше опоздание?

− К сожалению, после того, как мы взлетели, пилоты заметили какие-то неполадки, и нам пришлось кружить час над Львовом. Со второй попытки уже все было в порядке. Но что поделать, так бывает, от этого никуда не деться. Главное, что мы прибыли к месту назначения живыми и здоровыми.

− Вы просматривали на видео эпизод, когда Папа Гуйе нарушал правила на Артеме Кравце в матче чемпионата?

− Вы знаете, я стараюсь смотреть вперед. А относительно того, был там фол или нет… Мы остаемся при своем мнении, а судья при своем. Уже ничего не изменить, поэтому мне бы не хотелось возвращаться к той игре.

− Как вы считаете, противостояние «Динамо» − «Металлист» в Кубке УЕФА будет отличаться от поединка, который был в чемпионате?

− Надеюсь, да. Повторюсь, главное, чтобы болельщики остались в выигрыше от того, что две украинские команды покажут хорошую игру. Кто победит − покажет время.

− Ваша команда успела восстановиться после тяжелого матча с ФК «Львов»?

− Это мы также увидим завтра. Сами понимаете, не очень приятно полтора часа бегать в болоте. Конечно, нагрузка на футболистов была серьезной, но они все профессионалы и должны восстановиться и настроиться на игру. Это их работа.

− Почему было принято решение готовиться к матчу с «Динамо» во Львове?

− И хорошо, что мы не вернулись в Харьков, учитывая то, что случилось с нашим самолетом. Мы не видели смысла летать туда-сюда.

− Как себя чувствует Марко Девич?

− Марко уже тренируется, но не думаю, что он будет играть завтра с первых минут. Тем не менее, к предстоящему матчу Девич готовится наравне со всеми.

− Почему в последнем матче не играл Александр Горяинов?

− У него была температура, и, к сожалению, мы не могли его задействовать.

+++

Делегация УЕФА в Харькове

Metallist.kharkov.ua

11.03.09

Сегодня Харьков посетили эксперт УЕФА по организации функциональных зон на период проведения ЕВРО-2012 Карлос Лукас и эксперт ФФУ по стадионам Андрей Мыкытив. Наш город − третий по счету в рамках визита Карлоса Лукаса в Украину. До этого высокий гость побывал в Одессе и Днепропетровске.

В рабочей встрече, которая проходила в пресс-центре стадиона «Металлист», принимали участие представители областных и городских властей, ФК «Металлист», управления архитектуры и института «Харьковпроект». По ходу встречи были обсуждены вопросы о размещении паркингов для различных категорий зрителей, зон для представителей масс-медиа и обслуживающего персонала. Карлос Лукас ознакомился с подготовленными харьковской командой картами прилегающей территории и функциональных зон и отметил их высокое качество и соответствие форматам УЕФА.

«Эта встреча − самая короткая из тех, на которых мне пришлось побывать в ходе своего визита. И это очень хорошо. Я ехал в Харьков, уже будучи знакомым с Вашими материалами, поэтому сегодня у меня практически не возникло вопросов.

Уверен, что вместе мы сможем разработать наилучший вариант размещения и организации функциональных зон и прийти к решению всех проблемных вопросов».

По окончании встречи гости осмотрели прилегающую к стадиону территорию и отправились в Донецк, на следующую встречу.

+++

Активность волонтеров Евро-2009

Sovet.donbass.com

12.03.09

С момента объявления конкурса волонтеров Евро-2009 Оргкомитет турнира проводит встречи со студентами вузов с целью презентации самого события и разъяснения роли волонтеров в организации этого яркого и захватывающего проекта. Состоялись встречи в семи крупных вузах г.Донецка, и с каждым днем растет активность молодых людей, желающих проявить себя в качестве волонтеров чемпионата Европы по футболу среди юношей до 19 лет. Как известно, турнир пройдет с 21 июля по 2 августа в городах Донецке и Мариуполе.

15 марта завершается прием заявок от волонтеров, и уже сегодня количество поданных анкет составляет 117 % от необходимого количества. Всего для проведения чемпионата понадобится помощь более тысячи волонтеров для встречи и сопровождения команд, работы в сети информационных центров, которые будут развернуты в городах Донецке и Мариуполе, фан-поддержки команд, а также для помощи профильным службам − правоохранительным органам, работникам здравоохранения, спортивным организаторам и другим.

+++

Интернет − негативные оценки

 

Футбольні князі вовтузились у «грязі»...

Аскольд Єрьомін 

Wz.lviv.ua

12.03.09

«Такий хокей нам не потрібний» − ця фраза Микола Озерова стала класикою спортивного коментаря.

Озерову не подобалися, якщо не помиляюся, “канадські професіонали”, що надто вже завзято товкли пики “радянським любителям”... Минулої неділі легендарні слова Озерова цитували в Україні, тільки з поправкою на вид спорту. “Такий футбол нам не потрібний”, − сказав один із телекоментаторів про матч між футбольним клубом “Львів” і харківським “Металістом”, що відбувся у прикордонному Добромилі (Старосамбірський район Львівської області). На мою думку, з тим телекоментатором важко не погодитися. Ні, бійок, які свого часу так обурили Миколу Озерова, на футбольному полі в Добромилі не було. Там сталася інша біда − не було як такого футбольного поля...

Головний тренер “Металіста” львів’янин Мирон Маркевич заявив після матчу, що жахливе поле зробило з футболістів 22 клоунів... Справді, було смішно спостерігати за тим, як спортсмени безпорадно вовтузилися у практично суцільній багнюці (місцями навіть без натяку на траву!) на добромильській “Княжій Арені” (Є таке російське прислів’я − “из грязи − в князи”. У цьому випадку все вийшло навпаки − футбольні князі вовтузились у “грязі”). Пас − а м’яч не ковзає, як зазвичай, по траві, а вже буквально через метр зупиняється у калюжі... За таких умов майстерність футболістів (а вона в гравців “Металіста” сьогодні, без сумніву, вища) не мала вирішального значення. Замість розумного комбінаційного футболу − вимушені примітивні навіси у стилі “бій-біжи”, у розрахунку на випадковість... Матч завершився внічию 1:1, що є беззаперечним успіхом “Львова”, який прагне не втратити так важко здобутої прописки в Прем’єр-лізі. Водночас для харків’ян ця нічия як поразка: у боротьбі за медалі чемпіонату кожне очко на вагу золота. “Це не “Львів”, а добромильське болото відібрало в нас очки!”, − впевнені в таборі “Металіста”. Як на мене, мають рацію.

Знаю, що багато хто зі мною не погодиться. Мовляв, працівники стадіону в Добромилі зробили все можливе, аби підготувати поле “Княжої Арени”, але несподіваний снігопад усе зіпсував. У футбол треба вміти грати за будь-якої погоди, тож “Металіст” має нарікати лише на себе − недооцінив суперника, не зміг вирвати перемоги в жорсткій боротьбі тощо. Та й взагалі, мовляв, минулого року, коли харків’яни в березні приймали київський “Арсенал”, газон на стадіоні “Металіст” теж був не ідеальним, і теж через раптовий сніг. Але тоді Маркевич, хоч “Металіст” програв, “клоунів” не бачив...

Гадаю, тими, хто відстоює таку точку зору, керують зайві емоції. По-перше, улюблена команда не програла одному з лідерів українського футболу. По-друге, так хочеться, щоб у п’ятитисячний Добромиль і надалі приїжджали футбольні ґранди... Мені цього теж дуже хочеться! І команда в Сергія Ковальця справді перспективна. Але футболісти, тим більше “елітного” дивізіону, повинні ГРАТИ У ФУТБОЛ, а не місити болото, хоч і демонструючи “бійцівські якості”. А грати у футбол 8 березня в Добромилі було неможливо.

Деяким уболівальникам уся ця історія видається бруднуватою не лише через багнюку замість поля... “Та з тим усе зрозуміло! − безапеляційно кажуть гарячі фани. − “Металіст” претендує на “срібло”, яке дасть йому місце в Лізі чемпіонів. Цей щедрий на валюту європейський футбольний турнір давно поділили між собою два найбільш титуловані українські клуби − київське “Динамо” і донецький “Шахтар”. От вони разом і “давлять” “Металіст” − аби він не став другим. Спочатку арбітр у харківському матчі з “Динамо” “правильно” судив, а тепер ось “замісили” нічию у Добромилі... А “Львову”, можливо, за те, що так на “Княжій Арені” наполягав, керована почесним президентом “Динамо” Григорієм Суркісом Федерація футболу допоможе залишитися в Прем’єр-лізі. До думки ФФУ українські судді так чи інакше прислухаються”... Ймовірно, в таких розмірковуваннях немає ані слова правди. Але ж − кажуть собі люди... Тож чи варто давати привід для таких припущень? Цирк замість футболу − цінність сумнівна...

Підписатися на новини