Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки


Стадион в Макеевке достроят китайцы

Zadonbass.org

26.02.09

В Макеевке стали появляться слухи, что замороженное строительство стадиона «Бажановец» в Центральном парке культуры и отдыха в связи с кризисом откладывается еще на более неопределенные сроки и окончание реконструкции этого спортивного комплекса под большим вопросом. Однако мэр города Александр Мальцев их развеял.

Во время своего последнего отчета перед городской громадой А. Мальцев не просто опроверг эту информацию, но и дал макеевчанам обнадеживающий комментарий по этому поводу. К реконструкции стадиона приступят уже в этом году, пишет газета «Макеевский рабочий».

«Три недели назад у меня состоялась очередная встреча по этому вопросу. Сегодня компания «Герц», на счету которой строительство гипермаркетов «Метро» и «Ашан», заканчивает перепроектирование того, что делал донецкий «Металлург», − сказал Александр Николаевич. − Заключен контракт с китайской компанией. Уже весной строительство должно начаться».

+++

Реконструкція та проектування − одночасно

Оксана Миколюк

Day.kiev.ua   

27.02.09

Роботи на НСК «Олімпійський» ведуться відповідно до затвердженого графіка.

Учора на території Національного спортивного комплексу «Олімпійський» відбувся день відкритих дверей, коли традиційно громадськості розповідають про те, як тут готуються до Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Компанія-забудовник «Київміськбуд» та Міністерство у справах молоді, сім’ї та спорту знову продемонстрували, як ведуться роботи, зокрема, на облаштуванні ростверку фундаменту нижнього ярусу трибуни та ознайомили журналістів із тим, як ведеться будівництво інженерного колектора для перенесення водопроводу, теплотраси та електромережі. Як зазначили керівники «Київміськбуду», ніяких проблем із термінами будівництва та фінансуванням наразі немає.

− Основні складнощі в тому, що ми паралельно виконуємо робоче проектування та, власне, будівництво. Також обмежений термін. Але це не є тими проблемами, які не вирішуються. Ми працюємо в звичному режимі й отримали кошти, яких нині достатньо, − сказав головний інженер «Київміськбуду» Олександр Галицький.

Як зазначив пан Галицький, у травні забудовники очікують отримати весь проект реконструкції НСК «Олімпійський». Наразі тут працюють із його складовими, які пройшли процедуру затвердження.

За словами міністра у справах молоді, сім’ї та спорту Юрія Павленка, нині жоден об’єкт в Україні не знаходиться під таким пильним оком прокуратури міліції, КРУ, Рахункової палати, як цей, тому зловживань не може бути. Заборгованості в будівельників немає.

− Ми виходимо з концептуального проекту й кошторису 2 мільярди 141 мільйон гривень. Очевидно, не секрет для всіх, що нині дуже багато змін відбувається в економіці, будівництві, змінюється вартість будівельних матеріалів, змінюється курс валюти, − тому я не виключаю, що може бути переглянутий остаточний бюджет, але про це ми зможемо точно говорити після того, як 25 березня отримаємо від генерального проектанта проект, який пройде детальну експертизу. Тоді й буде остаточний кошторис реконструкції. Він може й збільшитися, й зменшитись. Але, я переконаний, що різниця буде не критичною для Державного бюджету, − сказав Юрій Павленко.

За словами урядовця, НСК «Олімпійський» для УЄФА є підтвердженням спроможності української влади робити серйозні непрості проекти для Євро-2012.

+++

Продается футбольный клуб. Оценен по-королевски

Ольга Сороколетова

Delo.ua

26.02.09

Украинский футбольный клуб «Княжа» выставлен на продажу. Объявление об аукционе размещено на сайте newbiz.com.ua. Собственник команды − страховая компания «Княжа» (контрольный пакет принадлежит австрийской Vienna Insurance Group. − «ДЕЛО») − намеревается продать клуб с его учебно-тренировочной базой, манежем, парковкой и двумя футбольными полями. Цена всего лота составляет 30 миллионов долларов.

Директор ФК «Княжа» Федор Штукатуров подтвердил «ДЕЛУ», что сейчас ведутся поиски инвестора, который бы профинансировал дальнейшее обустройство базы и развитие самого клуба. «В период кризиса инвестировать развитие клуба очень тяжело. Тем более у нас на этой территории запланировано строительство гостиницы и реабилитационного центра для спортсменов», − объясняет менеджер. По его словам, решение о продаже клуба было принято по инициативе иностранных партнеров. Штукатуров заверил, что сейчас в клубе нет задолженности по заработной плате и вопрос о продаже команды должен решиться до 28 февраля. До этого срока открыт заявочный период на футбольные чемпионаты. «И до этого времени мы должны ответить, будем мы играть или придется сняться», − резюмирует директор.

Аналитики же считают, что цена на клуб и его базу завышена. «Предложенная цена, более чем вероятно, будет корректироваться в сторону уменьшения. Реально стоит оценивать лишь инфраструктуру, так как стоимость команды не очень значительная», − поясняет начальник аналитического отдела «Сократ» Константин Степанов.

Стоимость футболистов команды аналитики оценивают в несколько миллионов евро в совокупности. А цена самого бренда «Княжа», по их словам, вовсе незначительная. «Вероятней всего, к предложенной сумме будет применен значительный дисконт, так как на финальную цену будут влиять два фактора: объекты недвижимости, инфраструктура и земля продолжают значительно дешеветь, и сейчас маловероятно найти покупателя, у которого есть деньги на покупку футбольных клубов», − резюмирует Константин Степанов.

 Футбольный клуб «Княжа» основан 5 июля 2005 года. Владеет стадионом «Княжа Арена» на 1000 мест и спортивной базой. Базируется команда в селе Счастливое Бориспольского района Киевской области. Собственником команды называл себя Юрий Киндзерский, топ-менеджер страховой компании «Княжа», которая также владеет клубом «Львов». Контрольный пакет акций СК «Княжа» принадлежит австрийской Vienna Insurance Group.

+++

Кризис обыграл футбол

Ольга Сороколетова

Delo.ua

27.02.09

Завтра истекает срок подачи заявок на участие в чемпионате Украины по футболу. Как стало известно «ДЕЛУ», сразу три футбольных команды второй лиги отказались выступать в турнире.

По информации президента Профессиональной футбольной лиги (ПФЛ) Святослава Сироты, в соревнованиях не будут участвовать команда «Княжа-2», крымский «Севастополь-2» и «Нафком» из Броваров. У собственников этих команд нет денег для их финансирования. При этом бюджеты клубов во второй лиге, по данным ПФЛ, сравнительно небольшие. Клубам необходимо не больше миллиона гривен в год.

 «Сейчас у меня есть обращение руководства броварского «Нафкома», что они не могут принимать участие в чемпионате Украины из-за отсутствия денег, − сообщил «ДЕЛУ» президент Профессиональной футбольной лиги (ПФЛ) Святослав Сирота. − Мы принимаем все возможные меры, для того чтобы сохранить клуб. В «Нафкоме» очень хороший тренерский штаб и перспективные футболисты. Но местные власти не находят возможности поддержать команду». С аналогичными заявлениями в ПФЛ обратились «Княжа-2» и «Севастополь-2».

По словам Сироты, речь не идет о заоблачных суммах, ведь бюджеты команд второй лиги несопоставимы с бюджетами Премьер-лиги. Так, например, для существования  «Нафкома» до конца чемпионата Украины необходимо  найти минимум 300 тысяч гривен. В эту сумму входит взнос за участие в чемпионате, заработная плата игроков, участие в выездных матчах.

Однако главный тренер «Нафкома» Олег Федорчук надеется, что клуб сможет попасть в чемпионат. Как пояснил он «ДЕЛУ», на днях у «Нафкома» появится новый владелец. На этот шаг руководство вынуждено было пойти из-за отсутствия должного финансирования. «До кризиса бюджет клуба на год составлял около 300 тысяч долларов. Сейчас можно вложиться в 200 тысяч. Для того чтобы участвовать в сезоне, нам необходимо 50-60 тысяч долларов на 4 месяца», − говорит Федорчук. Как пояснил главный тренер, от владельцев клуба поступило предложение найти нового инвестора. «Они готовы передать клуб абсолютно бесплатно», − заверил Федорчук. На сегодняшний день владельцем «Нафкома» является Александр Кравчук (сын экс-президента Украины Леонида Кравчука. − «ДЕЛО»).

Для спасения клуба «Княжа-2» необходимо также минимум 300 тысяч гривен. Однако судьба этой команды до конца не ясна. Как ранее сообщало «ДЕЛО», владельцы клуба − одноименная страховая компания − выставили ФК на продажу.

А вот команды «Севастополь-2» уже, к сожалению, не существует. Президент клуба  − депутат горсовета и глава Федерации футбола Севастополя Александр Красильников − не смог найти денег на финансирование второго состава ФК. «Для того чтобы доиграть сезон, нам было необходимо 400 тысяч гривен. Однако этих денег не нашли», − сообщил «ДЕЛУ» вице-президент ПФК «Севастополь» Евгений Репенков. В результате клубом было принято решение официально сняться с чемпионата, а игрокам предоставить возможность выступать за команду «Крымтеплица».

Как заверил президент ПФЛ Святослав Сирота, несмотря на то что уже три клуба отказались от участия в чемпионате, матчи второй лиги будут проводиться. «Если большинство клубов не смогут принимать участие в чемпионате Украины, то ПФЛ будет созывать экстренное заседание руководства Лиги и принимать решение. В регламенте пункта по этому вопросу нет», − отметил Сирота.  Что касается клубов первой лиги, то несмотря на проблемы с финансорованием, все команды подтвердили свое участие в чемпионате.

+++

«Міська влада стадіон не побудує, а залишить довгобуд», − почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський

Zik.com.ua

27.02.09

«Не вірю, що міська влада побудує стадіон. Вони залишать довгобуд, а міська громада стане біднішою на один-півтора мільярда Євро», − заявив вчора, 26 лютого, почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський на зустрічі керівництва і футболістів клубу із вболівальниками.

«Звичайно, я б дуже хотів, щоб «Євро-2012» відбулось і у Львові, і дало поштовх для розвитку інфраструктури міста. Але є багато об’єктивних причин, через які у Львові не зможуть провести «Євро». Я пропонував міській владі побудувати стадіон за власні кошти, а вони вирішили, що будуть брати кредити і будувати за кошти львів’ян», − зазначив Петро Димінський.

Також почесний президент «Карпат» зазначив, що зараз від своїх обранців потерпає громада. І порадив на наступних виборах просити у кандидатів гарантії. «А гарантією для виборців може бути тільки одне. Потрібно, щоб депутати віддали майно людям у заставу і якщо вони не виконають своїх обіцянок, то майно залишиться громаді міста», − додав Петро Димінський.

+++

Чемпионат вопреки кризису

Константин Дульцев

Eizvestia.com

27.02.09

Сегодня в Донецке матчем между местным «Металлургом» и криворожским «Кривбассом» стартует весенняя часть чемпионата Украины по футболу среди команд Премьер-лиги. После трехмесячного перерыва клубы проведут матчи 18-го тура. Этот тур будет растянут на пять дней. Начнется он сегодня, а завершится в среду матчем «Металлист» − «Динамо». Это связано с тем, что ведущие отечественные команды параллельно участвуют в Кубке УЕФА

Нынешнее зимнее межсезонье было как никогда трудным для большинства украинских клубов. Финансовый кризис в стране серьезно коснулся и футбола. Практически все клубы, которые не ведут борьбу за награды или за зону УЕФА, выставляли на трансфер своих высокооплачиваемых футболистов либо же вели с ними переговоры о снижении их заработной платы и выплате ее отнюдь не долларах, а в национальной валюте. Яркий пример − переход из «Таврии» в «Днепр» Владимира Гоменюка, который стал самым громким в зимнее межсезонье. Остальные клубы либо искали внутренние резервы, либо старались вести переговоры со свободными агентами.

Ряд клубов вообще рисковали сняться с чемпионата страны. В первую очередь речь идет об аутсайдере турнира − ФК «Львов», футболисты которого лишь в конце января начали подготовку к весенней части чемпионата. И не потому, что так спланировал межсезонье главный тренер команды Сергей Ковалец, а потому, что в команде минимум средств к существованию. Пытаясь сэкономить, руководство клуба даже обратилось в Федерацию футбола Украины с просьбой разрешить проводить домашние матчи не на львовском стадионе «Украина» (где нужно платить немалую арендную плату), а в районном центре Добромиль, который расположен в 110 км от Львова. Однако большинство команд Премьер-лиги не хотят там играть из-за травмоопасного газона.

Кроме того, одесский «Черноморец» планирует проводить домашние матчи второй части чемпионата на стадионе «Спартак», так как Центральный стадион ЧМП закрывается на реконструкцию. При этом у клуба уже возникли серьезные проблемы. По мнению президента ФФУ Григория Суркиса, данные спартаковской арены не соответствуют регламенту проведения чемпионата. Президент федерации на недавнем заседании исполкома ФФУ даже отметил, что вскоре может возникнуть ситуация, когда в стране останется лишь шесть нормальных стадионов (имеются в виду те, которые готовятся к Евро-2012) и две-три арены достойного уровня в других городах. Резюмируя вышесказанное, господин Суркис отметил, что отныне кто попало в Премьер-лигу попадать не будет. «Такая обуза элитному дивизиону не нужна. Теперь если хочешь повыситься в классе − обеспечь нормальный прием соперника на собственной арене»,− заявил президент ФФУ.

Стоит еще сказать, что помимо ряда представителей элитного дивизиона, не готовы принимать участие в чемпионате страны большинство клубов из первой и второго лиг. «і» стал известен список этих коллективов, насчитывающий 30 из 68 клубов, которые носят статус профессиональных команд. Все они рискуют сняться с чемпионата. В первой лиге «футбольная смерть» может настигнуть 10 из 17 команд, а во второй − 20 из 35.

На конгрессе Федерации футбола Украины в декабре 2008 г. Григорий Суркис сказал очень точную и предельно актуальную фразу: «Потери однозначно будут, и наша задача − их минимизировать».

Что касается спортивной части чемпионата, то борьбу за золотые награды, по всей видимости, поведут киевское «Динамо» и харьковский «Металлист». Ключевой игрой для этих команд станет их матч, который состоится на следующей неделе в Харькове. В случае победы «Металлиста» харьковчане максимально приблизятся к «Динамо». Ели победит «Динамо», то команду Юрия Семина можно будет заранее объявлять чемпионом Украины. Отыграть девять очков вряд ли возможно. Да и «Динамо» свой шанс уже не упустит. Вряд ли сможет догнать ушедший далеко вперед киевский клуб и донецкий «Шахтер», идущий на пятом месте.

Не менее интересной ожидается борьба за выживание. Угроза вылететь в первую лигу нависла сразу над пятью клубами. Однако не исключено, что в конце чемпионата регламент будет изменен, и весь нынешний состав останется в Премьер-лиге. Пока не ясно, планирует ли кто-то из первого дивизиона переходить в элитный. До кризиса на повышение в классе претендовала лишь «Оболонь».

+++

Інваліди допомагатимуть Волині підготуватися до «Євро-2012»?

Volynnews.com

27.02.09

Про створення робочих місць для інвалідів на підприємствах та організаціях, що готують Волинь до «Євро-2012» йшлося під час регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій інвалідів у Волинській області, − 26 лютого інформує репортер «Волинських Новин».

Є напрямок підготовки до «Євро-2012», коли передбачається створення робочих місць для інвалідів, − сказала секретар регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій інвалідів у Волинській області Ольга Сахнюк.

Пані Сахнюк, зокрема, розповіла, що інваліди можуть бути задіяні у різних видах роботи, наприклад, у Львові. Проте заступник голови ОДА Василь Байцим зауважив, що Волинь теж не останню роль відіграватиме у проведенні «Євро-2012».

Тому Василь Байцим порадив Ользі Сахнюк ознайомити керівництво підприємств та організацій Волині з пропозиціями, у яких конкретно заходах могли б взяти участь неповносправні. «Це було б ефективно. І ми б знайшли заняття інвалідам», − сказав пан Байцим.

+++

Одесса получит 10 новых трамваев и 15 троллейбусов

Revisor.od.ua

27.02.09

Одесская мэрия потратит 20 миллионов гривен на обновление парка трамваев и троллейбусов.

Об этом в ходе заседания областного научно-технического совета сообщил начальник главного управления экономики Одесской областной администрации Олег Муратов.

По его словам, такая сумма заложена в Областную программу подготовки и проведения в Одесской области финальной части чемпионата Европы по футболу 2012 года.

На эти деньги, по словам чиновника, город купит 10 трамвайных вагонов и 15 троллейбусов. Кроме того, город потратит 19 миллионов 200 тысяч гривен на строительство и реконструкцию трамвайных и троллейбусных линий, общей протяжённостью 12 километров 73 метра.

+++

Леонид Черновецкий: «Мы давно добивались встречи в Президента для решения пакета безотлагательных вопросов»

Kreschatic.kiev.ua

27.02.09

По сообщению головы секретариата президента Украины Виктора Балоги, в ближайшее время президент проведет совещание при участии представителей городской и районной власти столицы и правоохранительных органов.

Как заявил мэр Киева Леонид Черновецкий: «Мы давно добивались такой встречи для решения пакета безотлагательных вопросов. Мы будем требовать от стражей порядка положить конец своеволию голов районов столицы. Но обратимся к президенту с просьбой поручить правительству вернуть киевлянам безосновательно изъятые с городской казны деньги и в надлежащем объеме профинансировать подготовку Киева к Евро-2012».

+++

Президент «Десни» вийшов в люди

Анастасія Мельничук

Ua-football.com

27.02.09

П’ять гравців «Десни»

26 лютого нарешті відбувся вихід нового власника і президента ФК «Десна» Валерія Короткова перед очі чернігівських журналістів. Причому він прийшов не сам, а разом з мером міста Олександром Соколовим, віце-президентом Іваном Чаусом (був президентом клубу до приходу Савченка) і головним тренером Михайлом Дунцем.

Перше, що хотілося би відзначити за підсумками прес-конференції, два суттєвих непорозуміння. Коментуючи чутки щодо можливого переїзду клубу з Чернігова, наприклад до рідного для президента Рівного, Валерій Коротков заявив наступне:

«Чтобы не было слухов я отвечу конкретно: я никуда не собираюсь команду забирать. Это первое. Но есть и второе. Если я в будущем пойму, что я один на поле, что мне никто не помогает, что я один финансирую клуб, тогда я буду решать вопрос иначе. Вот тогда, возможно, я и заберу клуб. Но сегодня я этого делать не собираюсь. Я пообещал мэру, что команда будет. И что она будет здесь».

Дуже не хотілося би, щоб рятування «Десни» було викликано лише передвиборчими мотивами. Адже до наступних виборів міського голови лишилося трохи більше року. А далі?

Друге непорозуміння стосувалося приходу пана Короткова в Чернігів. Сам він сказав, що його сюди запросив Іван Чаус, але наприкінці прес-конференції Іван Петрович нагадав Короткову, що той сам зателефонував і проявив зацікавленість. Мовляв, до цього вони й знайомі не були.

Але то таке. Можливо, просто обмовилися люди, а може дійсно наплутали чи забули…

Набагато цікавішими є безпосередньо футбольні новини.

В клубі аж п’ять гравців

Станом на 26 лютого контракти з ФК «Десна» мають лише п’ятеро футболістів − капітан Павло Щедраков (йому щойно вирізали апендикс), а також Володимир Чуланов, Тимур Рустамов, Ярослав Сердюк і Олександр Бабор. Цікаво, що всі вони − вихованці чернігівського і славутицького футболу. Саме на місцевих і буде робити ставку новий керманич «Десни» Михайло Дунець.

Крім них на перші збори поїде чимало потенційних новачків. Серед них і ті, хто захищав кольори «Десни» в першому колі (Боровков, Євстафієв, Старенький, воротар «Десни-2» Ігор Корж), і ті, хто виступав в Чернігові раніше (Олександр Кожем’яченко, Артем Падун), і зовсім нові люди. Головний тренер і президент обіцяли оприлюднити імена новачків лише після першого збору. До того то є таємницею. А ось недавнього улюбленця чернігівських вболівальників Валентина Круковця на першому зборі не буде.

Все інше майже без змін

На своїх місцях продовжують працювати лікар, масажист, тренерський штаб «Десни». Михайло Дунець привів з собою лише одного новачка. Його безпосереднім помічником буде Ігор Яворський, з яким пан Дунець працював і у Рівному, і у Тернополі. Останнім місцем його роботи був донецький «Металург».

Часу вистачає лише на 2 короткі збори

Обидва вони пройдуть в Криму. Перший − з 28 лютого по 7 березня на базі футбольного клубу «Кримтеплиця». А другий − з 11 по 22 березня. Місце дислокації чернігівців остаточно не визначене. Або знову будуть розраховувати на гостинність «Кримтеплиці», або поїдуть до Севастополя.

Вперед в минуле

Також віце-президент клубу Іван Чаус пообіцяв якнайшвидше відновити історичну справедливість напередодні 50-річчя клубу, яке прийде наступного року. На сайті буде опитування щодо повернення попередньої емблеми «Десни» і синьо-білих кольорів команди (попередній президент змінив і те, і інше). Заплановано, що до першого матчу вийде свіжий номер реанімованої газети «ГОЛ» (її Савченко і Ко закрили влітку минулого року).

Замість автобусу − пральна машина

Що стосується матеріально-технічної бази нового-старого клубу, то наразі у команди нема навіть автобусу. Новенький Мерседес, з яким в серпні 2007 приходив Олексій Савченко передано не було, а той, що був дістався пану Савченко тим же літом як спадок, кудись зник. Натомість на балансі ФК «Десна» з’явилася пральна машина. А ще у футболістів нема форми і спортивного екіпірування, яке купувалося починаючи від серпня 2007 року. Такий от подарунок

+++

Туристическая отрасль столицы не успевает за европейским уровнем

Игорь Свачий

Kreschatic.kiev.ua

27.02.09

Стремительное развитие туристической инфраструктуры столицы четко наблюдается только в планах. Пока же кризис бьет по уже действующим объектам. В гостиницах на 30-40% уменьшилось количество клиентов. Развитие инфраструктуры государство не финансирует. Привлечь европейского туриста Украина может разве что своей «дикостью» − запущенными дорогами и стихийными рынками под гостиницами. На сегодня иностранные гости − это только 12-15 процентов от общего туристического потока в Киеве.

В среду состоялось первое в этом году выездное заседание межведомственного городского совета по туризму и экскурсиях. Старт взяли на Венецианском острове около музея “Киев в миниатюре”. Встречу организовала Днепровская РГА, представители которой отчитались как работает туристическая отрасль в районе. Гостей встретили в национальных костюмах, народной песней и рюмкой, чтобы согреться на морозе. После окончания прогулялись по музею с рассказами о программе развития Венецианского острова к Евро-2012.

Ежегодно на острове отдыхают около 30 млн. посетителей. Чтобы увеличить их количество, как и сумму потраченных ими денег, здесь планируют построить десятки новых объектов. Кроме инфраструктуры “тихого отдыха” − парков и аллей − на Венецианском острове должны появиться “Аквапарк”, “Океанариум”. В КП “Плес”, которое определенно оператором по привлечению инвесторов, надеются, что инвестиции таки поступят.

Однако пока еще о воплощении планов в жизнь говорить рановато. Работники туристической сферы пожаловались, что кризис зацепил их бизнес. Владимир Кудрявцев, директор наибольшей в Киеве гостиницы “Турист”, который ежегодно обслуживает около 70 тыс. человек, сообщил, что приток клиентов значительно снизился. “За первые два месяца этого года мы имеем где-то 66% от количества туристов за аналогичный период в прошлом году. Доход составляет 80%, а прибыль всего 30%”, − рассказал господин Кудрявцев. Между тем гостиницы пытаются подготовить к Евро-2012. Тот таки “Турист” ежегодно ремонтирует 2-3 этажа. Руководство заведения нуждается в немедленной поддержке власти.

Еще одним болезненным ударом называют повышенные тарифы на коммунальные услуги. Однако начальник ГУ коммунального хозяйства Михаил Шпарик говорит, что 10-кратные цены пробыли только 25 дней. Потом были установлены более мягкие тарифы, притом, что за газ из энергетиков требуют по полной. Кроме того, господин Шпарик посоветовал внедрять энергохранящие технологии, а не обогревать воздух.

Однако тарифы, как оказалось, − не единственные хлопоты туристической отрасли. Еще одни значительные − дороги. Скажем, в гостиницы на Левом берегу не так просто попасть. На мостах, особенно в часы пик − сплошные заторы. Поэтому Днепровский район просит достроить мост. Жалуются там также на стихийную торговлю, которая почему-то “оседает” как раз вокруг гостиниц. Впрочем, отмечают, что новая руководительница района Оксана Мисовская серьезно взялась бороться с этим непривлекательным явлением.

“Государство, как не досадно, не стимулирует развитие въездного туризма. Малому и среднему бизнесу создают каждый раз новые преграды. Инфраструктуру к европейскому уровню доводят только на словах”, − сказала госпожа Мисовская. По ее словам, из общего количества туристов, которые “прошли” через район в прошлом году, 51,5% − выездные, и только 12,1%− въездные. Пока государство не предоставит серьезной поддержки для отрасли, придется отчитываться о фотоконкурсе между детскими клубами “Робинзон” и “Путешественник” как о значительных достижениях в туризме.

+++

Красную карточку футбольной коррупции

Юрий Данилов

Kv.com.ua

27.02.09

Позавчера Федерация футбола Украины открыла «горячую линию», по которой любой желающий может сообщить о нарушениях принципа честной игры.

Сколько лет в нашей стране на самом высоком уровне говорят о коррупции и желании ее искоренить. Но пока дальше громких лозунгов дело не доходит. На первый реальный шаг в этом направлении решилась ФФУ, организовав своеобразный «телефон доверия» для получения информации о «грязи» в нашем футболе.

  

При этом федерация не побоялась признать, что у нас существуют и договорные игры, и подкуп судей. Недаром ведь один из работников ПФЛ как-то обмолвился, что знает результаты нескольких несыгранных матчей в первой лиге, а в мае 2008-го года менеджер черкасского «Днепра» обвинил днепродзерджинскую «Сталь» в попытке купить игру. Только в ПФЛ не придали этому значения, так как письменного заявления не существовало. Последней же каплей стал скандал вокруг «Десны», когда президент клуба Савченко заявил, что платил деньги арбитрам для получения нужного результата. Вот только все это недоказуемо. А с введением «горячей линии» у органов футбольного (и не только) правосудия появится больше материала для изобличения нарушителей.

  

На официальном сайте федерации есть номер телефона, а также краткое руководство к действию для тех, кто захочет им воспользоваться. Звонки будут записаны на автоответчик, доступ к которому, возможность снять информацию и зафиксировать ее в журнале, будет иметь лишь один уполномоченный сотрудник. Текстовая расшифровка будет доставлена первым лицам ФФУ для всестороннего анализа и принятия дальнейших мер. При этом фиксироваться будет любая информация, в том числе и анонимная.  При этом конфиденциальность является одним из главных условий работы.

  

Кроме того, нельзя не отметить и тот факт, что расследованием фактов сговора команд или дачи взятки займется не только ФФУ. «Федерация тесно сотрудничает с правоохранительными органами, которые имеют все необходимые юридические полномочия и опыт практической работы в борьбе с коррупцией, − говорит первый вице-президент ФФУ Александр Бандурко. − Достигнута принципиальная договоренность с заместителем Генпрокурора Украины Виктором Кудрявцевым о готовности его ведомства принимать у нас любые материалы, в которых присутствуют признаки коррупции, оперативно изучать их и в предусмотренных законом случаях без проволочки возбуждать по ним уголовные дела». Это значит, что потенциальные нарушители могут быть не только оштрафованы и дисквалифицированы, но и угодить за решетку.

 

«Горячая линия» является профилактической мерой, которая должна упреждать закулисные игры и сдерживать нечистых на руку футбольных воротил. Наверняка, эффект от этого нововведения будет ощутим даже если в процессе обсуждения какого-то скандала вину подозреваемых не удастся доказать. Также ФФУ заявляет, что как и прежде, будет бороться со всеми негативными проявлениями в нашем футболе и жестко наказывать нарушителей. Важным фактором для федерации является и тесное сотрудничество в решении проблем подобного рода с Премьер-лигой и ПФЛ.

Аналогичная телефонная линия существует в Дании. В Израиле и вовсе создана специальная футбольная полиция. Местная федерация наняла группу частных детективов для сбора и анализа информации. Структура с подобными функциями создана и в УЕФА.

+++

Логвиненко не пойдет в Евро2012 c бардаком, в ГАИ

Komitet12.org.ua

27.02.09

Губернатор Донецкой области Владимир Логвиненко не пойдет в Евро2012 с таким бардаком, сложившимся в работе областного ГАИ. Об этом он завил сегодня, 26 февраля в ходе расширенного заседания по безопасности дорожного движения.

Председатель ОГА пообещал снять с должностей работников ГАИ, если их работа будет на таком же уровне как в 2008 году.

В частности, после того как исполняющий обязанности  начальника управления ГАИ Донецкой области Сергей Макштарев сделал доклад о проделанной работе сотрудниками ведомства.

в 2008 году, на это губернатор высказал свое возмущение работой ведовства и  сложившейся ситуацией на дорогах в регионе.

В. Логвиненко поручил руководству управления МВД области провести внеочередную аттестацию сотрудников Госавтоинспекции Донетчины.

«...Я смотрю, офицеров много (в зале заседания − ред.) и звания не маленькие. Не наведете порядок − половины не будет. Можете не сомневаться. Пусть придут другие. Мы извините, с этим бардаком в Евро2012 не пойдем. Запомните все, будут те люди, которые будут в 2012 году работать и нести ответственность за проведение Евро-12. Что у вас творится? С первых минут, с первых докладов», − возмутился  Логвиненко,  обращаясь к присутствующим на совещании руководителям управления ГАИ в Донецкой области.

Председатель ОГА заявил, что аттестацию должны пройти все сотрудники ГАИ, вне зависимости от срока службы и звания.

Г-н Логвинеко высказал недовольство тем, что ГАИ области  не работает с другими структурами для наведения порядка в вопросах по выдачи лицензии на перевозки.

«Все что вы делаете, это государственный продукт, вы государственные люди. Почему вы не взаимодействуете со своими коллегами. Это главное что я вижу, в чем проблема, каждый живет автономно в своей ячейке»,  − возмутился губернатор.

+++

Кузнецов присвятить гол фанатам, а Кононов заговорить українською

Fckarpaty.lviv.ua

27.02.09

У четвер в кінотеатрі «КІНО» відбулася традиційна зустріч карпатівців з уболівальниками

На вході до приміщення кінотеатру висить табличка: «Запрошуємо мешканців району на звіт про роботу сихівської адміністрації». Корінний мешканець Сихова Юрій Фурта жодних табличок не вішав, але на його «звіт» про роботу прийшло людей куди більше, аніж прийде слухати місцевих чиновників. Роботу Юрка оцінили оплесками і подарунком − іменною футболкою. Авансовими аплодисментами нагородили захисників Євгена Тарасенка (№ 33) та Неманью Тубіча (№ 55) − вони новачки «Карпат». А от Сандро Гурулі та Сергій Кузнецов прийшли до команди посеред сезону і традиційні футболки з рук Президента ще не отримували. Двом останнім, а також Василю Кобіну випала честь продемонструвати нову карпатівську форму. Нові футболки дуже сподобалися публіці.

Серед футболістів, які грали за «Карпати» в минулому році, на сцені не було Максима Фещука, який підписав контракт з сімферопольською «Таврією», Самсона Ґодвіна, який за словами Петра Димінського, як мінімум, півроку захищатиме кольори «Шахтаря» (Караганда, Казахстан), Юрія Мартищука і Володимира Федоріва, подальша доля яких у «Карпатах» наразі не визначена. Не було і Сулеймана Діабі − гравця «Кримтеплиці», який проходив з «зелено-білими» перші збори і забив два голи. Причину пояснив Петро Димінський: «Ми б залюбки взяли цього молодого і перспективного гравця. Однак у Діабі є проблема із працевлаштуванням: він може грати в Україні лише до літа. Тож через таку невизначеність наразі він за «Карпати» не гратиме».

Почесний президент «Карпат», відповідаючи на запитання із залу, дав дві обіцянки. По-перше: ціни на квитки підніматися не будуть, по-друге: Олег Кононов за півроку вже звернеться до фанатів українською мовою. Головний тренер «Карпат» ствердно кивнув, а також повідомив, що бандерівський шалик, що його він отримав з рук автофанів, висить у нього вдома на почесному місці. Олег Георгійович у своєму традиційно лаконічному виступі з приємністю згадав дербі проти ФК «Львів», інші матчі, в яких «Карпати» показували якісний футбол.

Який кінотеатр без кіно? Режисери карпатівської студії запропонували на суд футбольної громади кілька сюжетів: десятку найкращих голів «Карпат» у минулому році, усі голи «зелено-білих» на зборах в Туреччині, а також відеопредставлення новачків. Проте розважальна частина вечора цим не обмежувалася. Ведучі запропонували п’ятьом дітлахам показати своє вміння фінтити. На сцену замість п’ятірки вибігло кілька дитячих команд. Довелося вибирати навмання і згодом вмовляти незгодних дітей дати простір обраним. Оцінювати фінти довелося журі − Голодюку, Ощипку, Кожанову та Кополовцю. Пройшовши кваліфікаційне сито, переможця таки було обрано. Цікаво, що ним став син карпатівського масажиста Михайла Труша Юрко.

Другим володарем смугастої футболки став представник старшого покоління, який змагався зі своїми суперниками, відгадуючи запитання ведучих. Перемогу йому принесла відповідь на запитання: «Хто став найкориснішим гравцем у першому колі, тобто виграв перегони за системою «гол+пас».

Якщо футболісти у першому конкурсі обирали найкращого уболівальника, то вже у «зіркових» перегонах було все навпаки. Інтернет-уболівальники досить довго голосували і сперечалися − хто ж був найкращим у минулому році: Худоб’як чи Кобін. Різниця між ними була зовсім не велика і переміг таки Кобін. Він отримав красиву акрилову зірку з рук адміністратора сайту star.lviv.ua, який проводив конкурс, Дмитра Андреєва. А уболівальник Любомир Кузьмяк присвятив Кобіну вірша.

Закінчувалася зустріч традиційними запитаннями. Зокрема, Сергій Кузнецов пообіцяв, якщо у матчі проти «Чорноморця» саме він зможе забити 500-й гол за «Карпати» у вищій лізі − присвятить його фанатам. А Василь Кобін, якщо не дай Боже, травмується чи отримає зайву картку, неодмінно прийде фанатіти в 16-й сектор. Такі заяви викликали бурхливу позитивну реакцію в зала.

Неофіційна частина зустрічі почалася відразу після закінчення офіційної. Грав

+++

Статутний фонд Кредобанку перевищить 1 млрд 550 млн грн, що відповідає 15-му місцю у рейтингу українських банків

  

Валерій Іваськів

Укрінформ

27.02.09

23 лютого на позачергових загальних зборах акціонерів ВАТ «КРЕДОБАНК» було розглянуто питання про докапіталізацію банку на суму, достатню для запобігання негативних наслідків економічної кризи, − у результаті статутний фонд банку сягне розміру понад 1 млрд 550 млн грн, що відповідає 15-му місцю у рейтингу за цим показником серед українських банків. Того ж дня акціонери прийняли рішення про дев'ятнадцяту емісію акцій банку. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції, віце-президент польського банку PKO BP SA, голова наглядової ради ВАТ «КРЕДОБАНК» Томаш Мирончук.

  

За його словами,  лише протягом 2-го півріччя 2008 року КРЕДОБАНК отримав від свого стратегічного інвестора PKO BP SA субординований кредит в сумі $6 млн на 8 років, додатковий акціонерний капітал в сумі 130,8 млн грн, найбільшу за всю історію банку кредитну лінію у розмірі $90 млн терміном на 3 роки. Таке вагоме нарощення статутного капіталу, забезпечить стабільний фінансовий стан КРЕДОБАНКу, безпеку коштів його клієнтів та вкладників. «КРЕДОБАНК сформував резерви, щоб захистити своїх клієнтів від будь-яких негативних наслідків кризи. Програма докапіталізації банку забезпечить повне відновлення і нарощення капіталу, а отже, дозволить забезпечити стабільний фінансовий стан та гарантуватиме безпеку коштів клієнтів і вкладників КРЕДОБАНКу. РКО ВР підтримує КРЕДОБАНК фінансово і технологічно», − підкреслив Томаш Мирончук.

  

Заступник міністра Державного казначейства Польщі Міхал Хичевскі у свою чергу додав, що  «нинішня крупна польська інвестиція − інвестиція стратегічна. Кошти спрямовуються не на рефінансування КРЕДОБАНКу, а на його зміцнення на ринку України. Криза дає нам багато викликів й шансів. У цій кризі ми бачимо шанси для наших банків»

  

Голова правління КРЕДОБАНКу Іван Феськів зазначив, що до капіталізація банку дозволить «зміцнити до нього довіру клієнтів, а також загалом сприятиме процесу відновлення довіри банківській системі України».

  

Відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу щодо участі банку у реалізації в Україні проектів за програмами підготовки до проведення в Україні європейського футбольного фіналу Євро-2012, Іван Феськів, зокрема, зазначив, що «ВАТ «КРЕДОБАНК» та його основний інвестор − найбільший банк Польщі РКО ВР SA реалізовують такі проекти (власні та спільно з партнерами) у Польщі й в Україні. «КРЕДОБАНК» братиме участь у здійсненні інфраструктурних проектів у Львові.

+++

Історичний успіх українського тріо

Ffu.org.ua

27.02.09

Уперше в історії одразу три українські клуби − «Металіст», «Шахтар» та «Динамо» пробилися до другого раунду плей-офф Кубку УЄФА, перегравши за підсумками двох матчів відповідно італійську «Сампдорію», англійський «Тоттенхем» та іспанську «Валенсію».

Рекордсмени з Харкова

Першими забезпечили собі місце в 1/8 фіналу підопічні Мирона Маркевича. Після впевненої виїзної перемоги з рахунком 1:0 «Металіст» виступав у ролі фаворита, і підтвердив цей статус двома м’ячами ще в першому таймі матчу-відповіді. Спочатку швидка багатоходова комбінація харків’ян завершилась влучним ударом Сергія Валяєва, а наприкінці тайму черговий фантастичний гол зі штрафного − ударом метрів із 35 − вдався бразильцю Жажа − 2:0. До речі, цією вікторією «Металіст» продовжив рекордну для українських клубів серію з «сухих» перемог у єврокубках − на рахунку колективу вже шість матчів без пропущених голів.

Донецький досвід

У «Шахтаря» перед подорожжю до Лондона був іще солідніший гандикап − 2:0. Одначе уникнути проблем на «Уайт Харт Лейн» донеччани не зуміли. Після пропущеного на 55-й хвилині голу команда Мірчи Луческу помітно занервувала і у кількох епізодах була близькою до того, щоб і вдруге вийняти м’яча з сітки. Утім, досвід і майстерність чемпіонів України далися взнаки. У найнапруженіший момент наприкінці зустрічі Фернандіньо скористався тонким пасом Жадсона та вивіреним ударом відправив м’яча в кут воріт − 1:1.

Подвиги Артема Кравця

А от київські динамівці їхали до Валенсії без фори − підсумок 1:1 у домашній зустрічі апріорі давав перевагу їхнім суперникам. Утім, підопічні Юрія Сьоміна розвіяли скепсис, забивши на «Местальї» двічі. Героєм матчу, що завершився із рахунком 2:2, став нападник киян і молодіжної збірної Артем Кравець, чиї фінти та влучні удари й вивели український клуб до наступного раунду. Відтак, у 1/8 фіналу нас чекає українське дербі між «Металістом» та «Динамо», перший матч між котрими відбудеться у столиці. А «Шахтар» поміряється силами з російським ЦСКА − їхнє протистояння розпочнеться у Москві. Зауважимо, що поєдинки заплановані на 12 та 18/19 березня.

+++

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник перебуває з робочим візитом у Польщі

Kmu.gov.ua        

27.02.09

Українська делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром Іваном Васюником перебуває з робочим візитом у Республіці Польща. У Варшаві український Віце-прем’єр проводить переговори з Міністром спорту і туризму Республіки Польща Мірославом Джевєцьким. Сторони обговорюють хід підготовки двох країн до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також узгоджують план спільних дій, який буде винесений для розгляду на черговому засіданні українсько-польського комітету у березні. Також українська делегація огляне місце будівництва Національного стадіону у Варшаві.

У складі української делегації директор Координаційного бюро з підготовки України до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року Ілля Шевляк та Національні координатори.

У ході візиту Іван Васюник відвідав православний цвинтар, де поклав квітів до могил воїнів армії УНР, і оглянув місце, де має бути встановлений пам’ятник жертвам Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

+++

ТОП-5 футбольных магнатов

Виктория Марценюк

Vip.glavred.info

27.02.09

Кто заправляет делами в футбольном мире?

Быть владельцем собственного футбольного клуба для миллиардера такая же статусная вещь как яхта или автомобиль, сделанный по индивидуальному заказу. И помимо возможности потешить свое самолюбие осознанием того, что 11 человек на поле гоняют мяч по твоей прихоти, это еще и отличное капиталовложение. Поэтому футбол сейчас и является самым высокооплачиваемым видом спорта. Ни в одном другом нет таких рекордных сумм гонораров и трансфертов. Однако одно дело владеть средненькой командой второй английской лиги, как например, сталелитейный магнат Лакшми Миттал (состояние в 12,5 млрд. фунтов и пакет акций клуба второго дивизиона «Квинс парк Рейнджерс» − Ред.), и совсем другое, когда твоя команда является кумиром миллионов и регулярно выигрывает всевозможные кубки и чемпионаты.

В нынешнем футбольном мире делами заправляют несколько миллиардеров, которые владеют самыми успешными клубами. В Украине, например, это Ринат Ахметов и Игорь Суркис. А вот как выглядит этот список:

Роман Абрамович

Русский магнат Роман Абрамович купил английский «Челси» в 2003 и вдохнул в него новую жизнь своими финансовыми вливаниями (озвучивают цифру в 400 миллионов долларов) − в команду купили талантливых игроков и создали тренировочный центр. В руководстве «Челси» сейчас говорят, что, несмотря на огромную убыточность в предыдущие годы, клуб начнет приносить прибыль уже к 2010 году.

Алишер Усманов

Еще один русский миллиардер Алишер Усманов владеет контрольным пакетом акций легендарного лондонского «Арсенала», одного из ведущих клубов Англии, который 13 раз становился чемпионом страны, 10-кратным победителем Кубка страны и двукратным обладателем Кубка Лиги Чемпионов. Сам же Алишер Усманов владеет 50,0% акций «Газметалла» и медийными активами (75% акций канала Муз-ТВ). Усманов также является председателем совета директоров ИД «Коммерсант». В марте журнал «Форбс» оценивал его состояние в 9, 3 миллиарда долларов.

Сильвио Берлускони

Футбольного идола итальянцев клуб «Милан» нынешний глава правительства Италии Сильвио Берлускони купил еще в 1986 году и с тех пор является его бессменным президентом. Прошлый год был богатым на трофеи для клуба − команда выиграла Кубки УЕФА и ФИФА. «Милан» имеет твердую репутацию звездной команды. Последнее приобретение синьора Берлускони − футбольный гений Рональдиньо за 26 миллиардов долларов.

Ринат Ахметов

Президент футбольного клуба «Шахтер-Донецк» Ринат Ахметов регулярно возглавляет рейтинг самых богатых людей Украины, а его команда − вечный противник другого главного клуба страны киевского «Динамо». Ринат Леонидович возглавил «Шахтер» в 1996 году и с тех пор в национальном первенстве клуб не опускался ниже второго места, а зарплаты игроков росли в геометрической прогрессии.

Игорь Суркис

Президент киевского «Динамо» − самого титулованного украинского клуба. Вместе с братом Григорием, президентом Футбольной Федерации Украины владеют состоянием в 915 миллионов долларов (по данным рейтинга журнала ФОКУС). Лично Игорь Суркис владеет контрольным пакетом акций клуба.

+++


Моніторинг телеефіру

 

 

Четвер − п’ятниця, 26-27.02.09 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 26.02.09, 23:00

 

1) Інформація про результат матчу-відповіді 1/16 Кубка УЄФА, в якому зустрічалися харківський «Металіст» та генуезька «Сампдорія». Зустріч завершилася впевненою перемогою харків’ян з рахунком 2:0. Голи у складі «Металіста» забили Валяєв та Коельо. Післяматчеві коментарі гравців «Металіста».

 

2) Сюжет про останні новини зі складу «Шахтаря» перед матчем 1/16 Кубка УЄФА проти «Тоттенхема». Коментарі президента «Шахтаря» Рината Ахметова: «Я верю в то, что если они отдадут все, что у них есть, мы выйдем следующий раунд Кубка УЕФА».

 

3) Інформація про інші результати 1/16 Кубка УЄФА.

 

4) Ведучий: «Двері у майбутнє відчинили сьогодні у Києві. Преса змогла зайти і подивитися на стадіон фінального матчу Євро-2012. НСК «Олімпійський» нині мальовничо розвалений, але всі відповідальні урядовці в один голос переконують: «Перебудова завершиться вчасно та успішно». На стадіоні тривають демонтажні роботи. Наступного тижня розбиратимуть 9 секцій верхнього ярусу. Інспекція УЄФА, що побувала минулого тижня, відзначила позитивну динаміку реконструкції. Вона згідно з планом повинна завершитися в грудні 2010 року, після чого стадіон отримає категорію «еліт». Всі роботи фінансуються тільки з державного бюджету, загальний кошторис реконструкції складає 2 млрд. 115 млн. грн.».

 

Дмитро Чернявський, в.о. генерального директора НСК «Олімпійський»: «Основные работы ведутся по внешнему периметру ядра стадиона, работы связанные с коллектором, укладкой сетей, с подпорными стенками, начаты работы по эстакаде, которая будет идти вокруг стадиона, и через которую будут идти пути эвакуации».

 

+++

 

2. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна спорт», 27.02.09, 01:20

 

1) Огляд повторного матчу 1/16 Кубка «Металіст» − «Сампдорія». З рахунком 2:0 перемогу святкували харків’яни. «Металіст» таким чином, не пропустивши жодного м’яча у шести єврокубкових матчах, вийшов до 1/8 Кубку УЄФА.

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера «Металіста» М. Маркевича.

 

2) Ведучий: «НСК «Олімпійський» ще не скоро побачить футбольні матчі: тут повним ходом йде розбудова. Майже повністю розбудований один сектор, а всі інші по всьому периметру розібрані в нижніх рядах. Там розривають палі та готують укладку для дренажної системи. Верхні сектори майже не чіпають, лише в кількох ведуться роботи, щоправда не надто активні. Будівельники не відзначаються комунікабельністю і більше зосередженні на роботі, щоправда вдалося дізнатися, що нижні сектори хочуть підтягти ближче до поля, але при цьому бігові доріжки залишать. Однак до цього ще далеко, кілька десятків машин заклопотані зруйнуванням старого, щоб з часом збудувати нове». 

 

+++

3. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 27.02.09, 00:30

1) Три з трьох. Кожен з учасників Кубка УЄФА від України успішно дістався 1/8 фіналу змагань. Харківський «Металіст» з рахунком 2:0 переграв генуезьку «Сампдорію». Донецький «Шахтар» на виїзді спромігся відстояти і зіграти внічию 1:1, а «Динамо» вистояло на «Местальї» проти «Валенсії» 2:2 і за різницею забитих м’ячів проходить далі. Нагадаємо, що в 1/8 «Металіст» зіграє з «Динамо», а донецькому «Шахтарю» протистоятиме московський «ЦСКА». Перші матчі пройдуть 12 березня.

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 27.02.09, 03:55

 

1) Інформаційний сюжет про результати повторних матчів 1/16 Кубка УЄФА, в яких брали участь українські гранди. «Металіст» − «Сампдорія» 2:0, голи на рахунку Валяєва та Коельо. «Тоттенхем» − «Шахтар» − 1:1, за «гірників» відзначився Фернандіньо. «Валенсія» − «Динамо» 2:2, дублем відзначився Кравець.

 

2) Інформація про інші результати повторних матчів 1/16 Кубка УЄФА.

 

+++

5. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 26.02.09, 19:15

1) Наставник “гірників” Мірча Луческу, готував команду до матчу, не покладаючи рук. Наставникові навіть ніколи було поїсти.

 

Вільною нагодою аби перекусити для тренера стала передматчева прес-конференція. Головним питанням форуму був прогноз складу “Тоттенхема”. Але капітан донеччан Даріо Срна заявив, що не залежно від прізвищ англійців “Шахтарю” буде вкрай важко втримати гандикап домашньої перемоги 2:0.

 

Луческу ж вірить обіцянці наставника “шпор” Гарі Реднапа і готовий побачити новий і потужний “Тоттенхем”. Але офіційний веб-сайт англійців пише, що честь лондонців знову захищатиме молодь.

 

Основа команди готується до пріоритетних для клуба фіналу Кубку англійської Ліги та Чемпіонату. А ось чи будуть зміни у складі “Шахтаря” Луческу не сказав. Хоча команді готовий допомогти Хюбшман.

2) Абсолютно рівними назвали шанси своїх команд на вихід до 1/8 фіналу Кубку УЄФА головні тренери іспанської “Валенсії” та київського “Динамо”.

 

Наставник господарів Емері пообіцяв виставити основних гравців, у тому числі і зіркового форварда Вілью. А його опонент Сьомін пожалівся на чергові травми, які поставили під сумнів участь у матчі Нінковича та Каддурі.

 

У середу вдень “динамівці” прилетіли до Валенсії із Марбелії, а ввечері провели легке годинне тренування на стадіоні “Месталья”.

 

За словами Сьоміна, із остаточним складом на поєдинок він визначиться лише в четвер вдень − за кілька годин до його початку.

 

Нагадаємо, перша гра в Києві закінчилася внічию 1:1.

 

+++

 

6. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 27.02.09, 01:20

1) Інформація про результати повторних матчів 1/16 Кубка УЄФА, в яких брали участь українські гранди. «Металіст» − «Сампдорія» 2:0, голи на рахунку Валяєва та Коельо. «Тоттенхем» − «Шахтар» − 1:1, за «гірників» відзначився Фернандіньо. «Валенсія» − «Динамо» 2:2, дублем відзначився А. Кравець.

 

2) Інформація про інші результати повторних матчів 1/16 Кубка УЄФА.

 

3) Півзахисник туринського «Ювентусу» Павел Недвед заявив, що завершить кар'єру після закінчення сезону-2008/09. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА. За словами Недведа, його рішення є остаточним і не залежить від того, наскільки вдало «Ювентус» виступить в чемпіонаті Італії і Лізі чемпіонів.

+++

 

7. Телерадіокомпанія «Київ»

Програма «СТН новини», 26.02.09, 21:00

1) Ведучий: «Копійки на згадку кинули у першу залізобетонну розтвірку нижнього ярусу трибун НСК «Олімпійського». Так відзначили новий етап робіт головної арени Євро-2012».

Автор сюжету: «Євген Білицький перший день працює на стадіоні. Він разом із товаришами готує верхній ярус трибун до демонтажу. За сьогоднішній ранок чоловіки встигли очисти п’ять рядів».

Євген Білицький, будівельник: «Неудобно, все забетонировано, поржавело. Нужно добиться до метала, чтобы можно было делать демонтаж. Приходиться все делать отбойными молотками, чтобы не нарушить конструкцию балок».

Автор сюжету: «Після завершення реконструкції верхні трибуни підтримуватимуть додаткові палі, влаштовані по всьому периметру».

Олександр  Галицький, головний інженер ХК «Київміськбуд»: «Є додаткові вимоги держаних норм, якщо трапиться землетрус, щоб він витримав. Таких вимог раніше не було сьогодні вони з’явилися».

Автор сюжету: «Зміниться зовнішній вигляд нижнього ярусу трибун. У землю вже лягло 448 паль і розпочався новий етап. На згадку про це міністр сім’ї, молоді та спорту України Ю. Павленко та керівник «Олімпійського» Д. Чернявський кинули по монетці у першу розтвірку. Згодом покладуть балки, а в квітні-травні конструкції на яких кріпитимуть сидіння».

Д. Чернявський, в.о. директора НСК «Олімпійський: «Они будут частично расширены на нижнем ярусе, частично будет за счет обводной эстакады увеличена пропускная способность путей эвакуации и скорость покидания стадиона. По требованиям УЕФА все зрители должны в течении 8 минут покинуть чашу стадиона, а в течении 20 минут территорию стадиона − это очень жесткие требования».

Автор сюжету: «Роботи з реконструкції ведуться в кількох напрямках, однак попри це остаточного проекту стадіону ще не має».

Ю. Павленко: «Проект нам буде переданий 25 травня, згідно графіку. Сьогодні йде робота по концептуальному проекту і робочих проектах на кожний конкретний вид робіт».

Автор сюжету: «Також ближче до кінця весни будівельники почнуть зводити фундамент під покрівлю. Вона опиратиметься на 80 металевих опор висота яких сягатиме понад 40 м.».

 

8. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 26.02.09, 21:25

 

1) Інформація про результат матчу-відповіді 1/16 Кубка УЄФА, в якому зустрічалися харківський «Металіст» та генуезька «Сампдорія». Зустріч завершилася впевненою перемогою харків’ян з рахунком 2:0. Голи у складі «Металіста» забили Валяєв та Коельо.

 

2) Передматчева прес-конференція головного тренера донецького «Шахтаря» М. Луческу, а також головного тренера «Динамо» Юрія Сьоміна, напередодні матчів 1/16 Кубка УЄФА.

 

3) Інтерв’ю з генеральним директором УПЛ Максимом Бондаревим.

 

М. Бондарев: «ПЛ провела полностью детальный анализ необходимых расходов на ближайшее полугодие и пришла к тому, чтобы максимально снизить все необходимые расходы, чтобы не быть еще одним финансовым бременем для клубов. Клубы вторую часть заявочного взноса будут платить в максимально заниженном размере».  

 

+++          

 

9. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 26.02.09, 19:15

1) Інформація про результати матчів 1/8 Ліги Чемпіонів.

 

2) Ведучий: «Розбудова на НСК «Олімпійський» розпочнеться ще не скоро, повним ходом продовжується демонтаж арени. Майже повністю демонтовано один сектор, а решта по всьому периметру в нижніх рядах. Там розривають палі та готують укладку для дренажної системи. Верхні сектори майже не чіпають лише в кількох ведуться роботи, щоправда не надто активні. Будівельники не відзначаються комунікабельністю і більше зосередженні на роботі, щоправда вдалося дізнатися, що нижні сектори хочуть підтягти ближче до поля, але при цьому бігові доріжки залишать. Однак до цього ще далеко, кілька десятків машин заклопотані зруйнуванням старого, щоб з часом збудувати нове».

+++

10. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 27.02.09, 01:05

1) Інформація про результати повторних матчів 1/16 Кубка УЄФА, в яких брали участь українські гранди. «Металіст» − «Сампдорія» 2:0, голи на рахунку Валяєва та Коельо. «Тоттенхем» − «Шахтар» − 1:1, за «гірників» відзначився Фернандіньо. «Валенсія» − «Динамо» 2:2, дублем відзначився Кравець.

 

2) Ведучий: «Розбудова на НСК «Олімпійський» розпочнеться ще не скоро, повним ходом продовжується демонтаж арени. Майже повністю демонтовано один сектор, а решта по всьому периметру в нижніх рядах. Там розривають палі та готують укладку для дренажної системи. Верхні сектори майже не чіпають лише в кількох ведуться роботи, щоправда не надто активні. Будівельники не відзначаються комунікабельністю і більше зосередженні на роботі, щоправда вдалося дізнатися, що нижні сектори хочуть підтягти ближче до поля, але при цьому бігові доріжки залишать. Однак до цього ще далеко, кілька десятків машин заклопотані зруйнуванням старого, щоб з часом збудувати нове».

+++

11. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 27.02.09, 07:00

 

1) Усі три українські клуби пробилися до 1/8-ї фіналу розіграшу «Кубка УЄФА»! Останнім сито 1/16-ї подолало київське «Динамо». Після 1:1 вдома з «Валенсією», в Іспанії столична команда також зіграла внічию, але із потрібним для себе результатом! Героєм «Динамо» став Артем Кравець. На 34-й хвилині він забив свій перший м’яч. Втім, «Валенсія» ще до перерви відігралася. Відзначився Карлос Марчена, 1:1. На старті другого тайму Асьєр Дель Орно вивів іспанців вперед у рахунку, 2:1. Але київський «джокер» Кравець ще раз сказав своє слово. На 73-й хвилині Артем втік у відрив і проштовхнув м’яч у валенсійські ворота, 2:2! За рахунок більшої кількості виїзних голів «Динамо» стало переможцем протистояння з «Валенсією».

 

Крокує далі «Кубком УЄФА» і його чинний володар «Зєніт». Без дискваліфікованого Анатолія Тимощука російська команда вдруге виграла у «Штутгарта» і знову 2:1. Андрій Шевченко вийшов на заміну в другому таймі, але «Мілан» українця, виграючи 2:0, таки зіграв в нічию 2:2 з «Вердером» і припинив свої виступи в Кубку УЄФА. Продовжують боротьбу за трофей: «Сент-Етьєнн», ЦСКА та «Гамбург».

 

Отож, в 1/8-й розіграшу Кубку УЄФА відбудеться «українське» дербі, «Динамо» зіграє з «Металістом». «Шахтар» протистоятиме московському ЦСКА. Інші пари мають такий вигляд:

«Вердер» − «Сент-Етьєнн»,

«Удінезе» − «Зєніт»,

«ПСЖ» − «Брага»,

«Манчестер Сіті» − «Ольборг»,

«Гамбург» − «Галатасарай»,

«Марсель»-»Аякс».

 

Стартові матчі 1/8-ї зіграють 12-го березня на полях команд вказаних першими. Матчі-відповіді цієї стадії розіграшу Кубку УЄФА відбудуться 18-го та 19-го березня.

 

Футбол. Кубок УЄФА. 1/16 фіналу. Матчі-відповіді

Валенсія 2:2 /1:1/ Динамо

Металіст 2:0 /1:0/ Сампдорія

Тоттенгем 1:1 /0:2/ Шахтар

Штутгарт 1:2 /1:2/ Зєніт

Мілан 2:2 /1:1/ Вердер

Сент-Етьєнн 2:1 /3:1/ Олімпіакос

ЦСКА 2:0 /1:1/ Астон Вілла

Гамбург 1:0 /3:0/ НЕК

Вольфсбург 1:3 /0:2/ ПСЖ

Галатасарай 4:3 /0:0/ Бордо

Депортіво 1:3 /0:3/ Ольборг

Стандарт 1:1 /0:3/ Брага

Удінезе 2:1 /2:2/ Лех

Манчестер Сіті 2:1 /2:2/ Копенгаген

Твенте 0:1 (6:7 пен.) /1:0/ Марсель

Аякс 1:1 /1:0/ Фіорентина

 

2) В п’ятницю на українські зелені, а місцями й не дуже зелені, поля повертається футбольна Прем’єр ліга! Протягом найближчих трьох місяців команди вищого українського дивізіону зіграють тринадцять турів. Нагадаємо, що перед зимовою перервою у Прем’єр лізі було проведено сімнадцять турів.

 

Вісімнадцятий ігровий вік-енд відкриють матчем у Донецьку футболісти місцевого «Металурга» та « Кривбаса». Наступного дня, у суботу зіграють «Дніпро»-»Львів», «Ворскла» − «Таврія» та «Металург» Запоріжжя − «Зоря». У неділю 1 березня заплановано матчі «Арсенал» − «Харків» і «Карпати» − «Чорноморець». «Іллічівець» та «Шахтар» поміряються силами на другий день весни, а центральний поєдинок туру відбудеться 4 березня у Харкові, де зійдуться «Металіст» та «Динамо»!

 

Найголовніше питання у вболівальників, які вже давно скучили за грою номер один: «Наскільки фінансова криза вплинула на клуби української Прем’єр − ліги?»

 

Максим Бондарев − генеральний директор Прем’єр − ліги: «Зараз міжсезоння й ми не бачимо негативних сигналів з клубів, в плані зняття команд з чемпіонату чи щось подібне. Але я впевнений, що кожен клуб у зв’язку з кризою, буде зменшувати свої бюджети та перегляне свою видаткову частину. Але це внутрішня інформація клубів, про яку ми можливо дізнаємося пізніше»

 

Щодо трансферної політики клубів у міжсезоння, то її можна назвати стриманою. У «Шахтаря» взагалі жодної покупки й тільки найдорожче придбання клубу за всю історію мексиканець Нері Кастільо повернувся з англійської оренди. Донецький «Металург» придбав португальського Гонсалвеша, серба Джордже Лазіча, а також добре знайомого українським вболівальникам білоруса Владіміра Коритько, який перейшов з одеського «Чорноморця». Натомість одесити запросили до себе трьох виконавців з «Металіста» − Олександра Бабіча, Анатолія Діденка та Алєксандра Тришовіча. Команда Мирона Маркевича поповнилася захисником донецького «Металурга» Андрієм Березовчуком, аргентинцем Асеведу та динамівцем Денисом Олійником, який вже встиг відсвяткувати свій дебют голом у ворота італійської «Сампдорії»!

 

А от керівництво «Динамо» в міжсезоння зробило найдорожчу свою покупку. До стану киян перейшов бразилець Гільєрме. З командою він уклав 5-річну угоду, за що його колишній клуб «Крузейро» отримав Клебера та 7 мільйонів доларів. Крім того склад поповнив екс-півзахисник «Ворскли» Сергій Кравченко, а бразилець Діого Рінкон повернувся з оренди.

Навряд чи шестиочкова перевага «Динамо» над «Металістом» гарантує лідерам спокійне життя. До того ж, ще не здався у чемпіонській гонці й «Шахтар». Загалом, друга половина Прем’єр-ліги обіцяє прекрасно закручену інтригу не тільки у верхній частині турнірної таблиці, а й в нижній!

 

3) Автор сюжету: «Під час реконструкції НСК «Олімпійського» важлива кожна копійка. Так у четвер на зустрічі з журналістами заявив міністр сім’ї, молоді та спорту України Ю. Павленко і відразу кинув одну монету, так би мовити на щастя, у фундамент стадіону. Нагадаємо, що раніше тут також було замуровано капсулу з посланням до нащадків. За словами Павленка з фінансуванням реконструкції арени немає жодних проблем. Всі виділені кошти використовуються за призначенням».

 

Юрій Павленко: «Немає жодного факту, що гроші на «Олімпійському» викидають на вітер. Кожна копійка максимально, ефективно використовується в рамках реконструкції».

 

Автор сюжету: «Відносно планів на найближчий місяць, то пріоритетним стане демонтаж шести секторів верхнього ярусу стадіону. На їхньому місці має з’явитися VIP-трибуна для цієї роботи будуть задіяні два унікальні крани, вантажопідйомністю 200 та 320 т».

 

4) Сюжет про прес-конференцію головного тренера полтавської «Ворскли» М. Павлова.

+++

12. Телерадіокомпанія «Ера»

 

Програма «Спорт», 27.02.09, 06:15

 

1) Огляд повторного матчу 1/16 Кубка «Металіст» − «Сампдорія». З рахунком 2:0 перемогу святкували харків’яни і «Металіст» таким чином, не пропустивши жодного м’яча у шести єврокубкових матчах, вийшов до 1/8 КУ. В 1/8 «Металіст» зустрінеться з київським «Динамо», яке завдяки дублю Кравця вирвало сприйнятливу нічию у «Валенсії» 2:2. Третій представник України в розіграші донецький «Шахтар» розійшовся миром з лондонським «Тоттенхемом», таким чином підопічні Луческу в 1/8 зустрінуться з московським «ЦСКА».

 

2) Київський НСК «Олімпійський» відкрив двері для всіх бажаючих подивитися, як проходить реконструкція арени. Стадіон, який обіцяють відкрити вже у червні 2011, напередодні провів черговий день відкритих дверей. Втім окрім журналістів, офіційних осіб та будівельників нікого з охочих поглянути на будівництво замічено не було. На брифінгу міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Ю. Павленко зазначив, що реконструкція проходить з випередженням графіка. Найближчим часом мають знести 9 секторів верхнього ярусу». 

 

+++

 

13. Телеканал «Інтер»

 

Програма «Подробиці», 26.02.09, 20:00

 

1) Стоимость реконструкции стадиона «Олимпийский» может измениться. Все дело в курсе валюты. Изначально смета составлялась из расчета шесть с половиной гривен за евро. Напомним, ремонт главной спортивной арены чемпионата «Евро-2012» обойдется стране более чем в два миллиарда гривен. Сегодня на стадионе провели день открытых дверей. Как продвигается строительство − узнавал Аким Галимов.

 

Здесь играет музыка − строители работают показательно. Министр приехал. Сегодня на стадионе начали заливать фундамент под опоры, которые будут держать верхний ярус трибун. Чтобы оставить о себе память, Юрий Павленко приготовил монетку.

 

Выполнение работ строго по графику − говорят строители. Правда, сейчас больше демонтируют, чем строят.

 

Виктор Бычков, прораб бригады по демонтажным работам:

 

− Все будет демонтировано, восстановлено, и поставлено назад, на новое покрытие. Максимально сохраняем, чтобы максимально удешевить строительство этого объекта.

 

Вот отсюда, с высоты самой верхней трибуны стадиона, можно увидеть всю масштабность проводимых на «Олимпийском» работ. Внизу море техники, почти тысяча людей − реконструкция идет полным ходом. Сразу и не скажешь, что полного проекта этих работ у строителей еще нет.

 

Но это не проблема − говорит генеральный подрядчик. Пока проект не готов, у строителей есть рабочие чертежи − по ним и ведут реконструкцию.

 

Александр Галицкий, главный инженер АО «Холдинговая компания «Киевгорстрой»:

 

− Сьогодні немає жодної людини, робітника, яка стояла б через відсутність робочих креслень.

 

Соседка стадиона − гостиница «Спорт» − по плану реконструкции должна войти в комплекс «Олимпийский». Руководство отеля − против. У НСК накопились долги − миллионы гривен, и если учреждения объединят, задолженность частично ляжет и на гостиницу.

 

Николай Кулыгин, председатель профсоюза ГП «Гостиница «Спорт»:

 

− Реорганизация или какое-либо другое прекращение собственности, прекращение деятельности этого предприятия приведет только к сокращению штата, и дальнейшему банкротству этой гостиницы.

 

Сейчас отель прибыльный, но другого выбора, кроме как подчиниться решению Министерства по делам семьи, молодежи и спорта − нет. Гостиница находится в управлении этого ведомства.

+++

          

14. Телеканал «Інтер»

 

Програма «Подробиці», 27.02.09, 02:15

1) Відеоогляд матчів 1/16 Кубка УЄФА, в яких брали участь київське «Динамо» та харківський «Металіст». «Динамо», завдяки дублю Кравця, зіграло внічию з «Валенсією» − 2:2. І за рахунок різниці забитих м’ячів проходить далі, а «Металіст» на своєму полі жодних шансів бодай на нічию не дав «Сампдорії 2:0.

 

2) Казанський «Рубін» хоче придбати у турецького «Фенербахче» іспанського форварда Гуїсу. 

+++

Підписатися на новини