Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Михаил Добкин: Металлист − вне конкуренции! 

Константин Колесник

Dozor.kharkov.ua

10.02.09

Сегодня, 10 февраля, в ОСК «Металлист» состоялось рабочее совещание по вопросам реконструкции главной спортивной арены Харькова.

На совещании Харьковский городской голова Михаил Добкин обсудил с исполнителями работ и подрядчиками достижения, планы и перспективы реконструкции стадиона для проведения финальных матчей Евро-2012.

В ходе совещания мэр заявил, что на сегодняшний день Харьков имеет все шансы принять эти матчи.

«На данный момент в Украине есть шесть претендентов на проведение Евро-2012. Это Харьков, Киев, Донецк, Днепропетровск, Одесса и Львов. Но основной приоритет отдается именно Харькову, Донецку и Днепропетровску, так как в Одессе и Львове, по прогнозам, не удастся создать соответствующие нормативам УЕФА базы в положенные сроки», − сказал Харьковский городской голова.

Михаил Добкин подчеркнул, что на сегодняшний день, в отличие от Львова, все строительные работы по «Металлисту» ведутся исключительно на средства города и области, а не из государственного бюджета.

«Все строительно-реконструкционные работы по стадиону «Металлист» ведутся из бюджета города Харькова и области. И так как мы выступаем за честную конкуренцию между городами за право проведения матчей Евро-2012, мы категорически против финансирования Львова в этом отношении из бюджета страны. Совсем недавно поступила информация, что Кабинет министров хочет выделить 1 млрд грн на реконструкцию львовского аэропорта. В свою очередь, мы тоже собираемся лоббировать интересы Харькова и будем требовать от Кабмина выделения средств для Харькова как на поддержку программы Евро-2012, так и на развитие города в целом», − сказал М. Добкин.

Напомним, что 4 февраля Харьков посетила делегация во главе с генеральным секретарем УЕФА Дэвидом Тейлором. После посещения стадиона «Металлист», а также ознакомления со строительством детской футбольной академии «Металлист» Дэвид Тейлор подчеркнул, что ему и всей делегации понравился город Харьков, а также, что он впечатлен темпами подготовки, которая сегодня ведется на указанных объектах.

+++

Я не знаю сьогодні більше важливого завдання, ніж підготувати місто до проведення в нашій країні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Михайло Добкін

City.kharkov.ua

10.02.09

45 млн грн − саме таку суму необхідно виділити цього року з міського бюджету на реконструкцію стадіону «Металіст». Про це сьогодні йшла мова на виїзній робочій нараді в приміщенні КП ОСК «Металіст» за участю голів постійних депутатських комісій Харківської міської ради, міського голови Михайла Добкіна, першого віце-президента Федерації футболу України Сергія Стороженка, заступника голови обласної ради Миколи Титова та керівництва футбольного клубу «Металіст».

На сьогодні загальне фінансове становище процесу виглядає в такий спосіб. Із чотирьох існуючих джерел фінансування реконструкції кошти в 2007 і 2008 роках надходили тільки із трьох: державний бюджет не виділив ні копійки; обласний бюджет − 30 млн і 64 млн грн відповідно; міський бюджет − 5 млн і 15 млн та компанія DCH − 12 і 55 млн. грн. Цього року після певних розрахунків, переговорів і визначення можливостей міста, області й інвестора намічені наступні суми: область виділить 85 млн грн, місто − 45 млн та інвестор 47 млн грн. А також міським головою, головою облдержадміністрації і головою облради проводиться спільна робота з отримання грошей з державного бюджету, і можна чекати, що 150 млн грн будуть виділені. У сумі це дасть 509 млн грн, що дозволить завершити реконструкцію стадіону «Металіст» на півроку раніше наміченого терміну − не влітку 2010, а в грудні 2009 року.

«Для міського бюджету це непроста сума, а в умовах фінансової кризи − дуже непроста (45 млн − це майже 1/6 частина всього річного бюджету розвитку, що становить близько 300 млн грн), але я не знаю сьогодні більше важливого завдання, ніж підготувати місто і виконати всі зобов'язання, взяті на себе перед проведенням у нашій країні матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року», − підкреслив важливість поставленого завдання Михайло Добкін.

Учасники наради безпосередньо на стадіоні ознайомилися з ходом реконструкції та виконаними роботами.

+++

У Харкові реконструкцію стадіону проводять харків'яни

City.kharkov.ua

10.02.09

Місто Харків − єдине місто із задіяних у підготовці до матчів «Євро-2012», яке проводить реконструкцію стадіону силами харків'ян. Крім того, практично всі матеріали закуповуються у місцевих виробників. Акцент на цих фактах сьогодні зробили учасники тематичної наради, яка відбулася в приміщенні КП ОСК «Металіст». Відзначено, що зрештою об'єкт матиме 42 тис. місць, що зробить харківський стадіон третім в країні, після Києва (67 тис.) і Донецька (50 тис.).

Як повідомив сьогодні головний архітектор проекту реконструкції стадіону «Металіст» Олександр Чуб, будівники послідовно виконують всі вимоги УЄФА, що пред'являються до об'єктів такого рівня. Це стосується як облаштування і місцерозташування різних приміщень, так і мір з евакуації громадян. Як і належить, харків'яни, обладнають великий майданчик для розміщення мобільних передаючих станцій (площею 6 тис. кв. м.) − для забезпечення телевізійної трансляції.

Інша серйозна вимога експертів теж успішно виконується: покриття над трибунами стадіону повністю накриває площу над посадочними місцями, а не фрагментарно, у вигляді козирків.

Якщо говорити про футбольне поле, то тут вже облаштовані регулярний підігрів (укладено 50 км кабелю), полив та дренаж.

+++

На спортивному комплексі «Металіст» протягом дня можуть тренуватися 1000 юних спортсменів

City.kharkov.ua

10.02.09

Про це повідомив директор футбольного клубу «Металіст» Сергій Волік. За його інформацією, для підготовки майбутніх професійних футболістів вже повністю зроблено 9 штучних полів площею близько 15 тис.кв. метрів за найкращими європейськими технологіями. Практично закінчується будівництво будівлі дитячої футбольної академії, яка буде розрахована на помешкання 100 дітей одночасно, а пропускна спроможність всього комплексу складе близька 1000 дітей на тренуваннях протягом дня.

Сергій Волік відзначив, що навіть зараз при незакінченій інфраструктурі і при веденні будівельних робіт і реконструкції стадіону, число дітей, які приходять на тренування, стрімко збільшується.

Він також підкреслив, що пільги, які були одержані СК «Металіст» на землю, підуть на утримання юних спортсменів, їх екіпіровку та інше.

+++

 

У Калінінському районі Донецька буде споруджено готельний комплекс на 200 номерів

 

Олена Васіна

Укрінформ

10.02.09

У Калінінському районі Донецька буде споруджено готельний комплекс на 200 номерів. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, приватне  підприємство «БЕСТ» підготувало всю необхідну проектно-робочу документацію. Планується, що готель зможе прийняти гостей чемпіонату Євро-2012.

   

За даними Донецької облдержадміністрації вже затверджено містобудівне обгрунтування. Відкрито кредитну лінію в банку. Укладено договір із генпідрядником та субпідрядниками. Підведено всі необхідні енергетичні, комунальні та інженерні мережі від власних трансформаторної та газової підстанцій, а також відповідних міських мереж. Проблемним питанням залишається договір оренди земельної ділянки. Саме він гальмує початок будівельних робіт.

+++

Деловые новости

Kommersant.ua

10.02.09

Astrum Investment Management−ГМА «Борисполь»

ИК Astrum Investment Management присвоила облигациям ГМА «Борисполь» (тикер ПФТС: OMABA3) рекомендацию покупать. Рекомендация долговых обязательств аэропорта основывается на высоком уровне надежности, квазисуверенному статусу (100-процентная государственная собственность) и факту подготовки к проведению Евро-2012, в рамках которого UEFA уделяет повышенное внимание развитию аэропортов. Данный эмитент сочетает приемлемо высокий уровень доходности и невысокие кредитные риски, что является ключевым в условиях внутреннего рынка, учитывая высокую степень неопределенности и большое число проблемных эмитентов. Аналитики ожидают, что по итогам 2008 года чистый доход ГМА «Борисполь» превысит 700 млн грн, EBITDA − 350 млн грн. При этом рентабельность сохранится на высоком уровне. По итогам девяти месяцев 2008 года денежные средства эмитента превышали объем его финансовой задолженности. В результате показатели платежеспособности аэропорта, как для украинских эмитентов, находятся на очень высоком уровне. Существенным фактором, который оказывает поддержку финансовой надежности эмитента в условиях девальвации национальной валюты, является то, что львиную долю доходов ГМА «Борисполь» составляют аэропортовые сборы, зафиксированные в долларах США. В перспективе 2011-2012 годов пропускные способности аэропорта будут увеличены практически вдвое благодаря вводу в строй международного терминала D, строительство которого является приоритетным в рамках подготовки к Евро-2012 и будет контролироваться со стороны UEFA, что позволит реализовать проект в необходимые сроки.

Другие инвесткомпании не смогли предоставить Ъ рекомендацию по облигациям ГМА «Борисполь».

Этот материал носит исключительно информационный характер и не может рассматриваться как приглашение или побуждение приобретать или продавать ценные бумаги.

+++

…и «рубин» слегка потускнел

   

Михаил Френкель

Cn.com.ua

10.02.09

   

«Тот, кто носит фирму «Адидас»... Этот не шибко грамотный, но смачный слоган был весьма популярен в народе лет эдак тридцать назад.

Прошли десятилетия, а престиж знаменитой фирмы, изготовляющей спортивную обувь и одежду, по-прежнему в мире высок. Детище старины Ади Дасслера процветает. И на минувшей неделе состоялось очередное пришествие «адидаса» в Украину. В Киеве прошла его презентация как официального поставщика экипировки всех сборных Украины по футболу. В ходе «мероприятия» президент Федерации футбола Григорий Суркис и председатель совета директоров немецкой фирмы Герберт Хайнер обменялись любезностями и выразили надежду, что в новой красивой форме главная команда страны достойно выступит не только на Евро-2012, где участие ей обеспечено, но и в финальной стадии чемпионата мира в ЮАР. К слову, уже в поединке со сборной Словакии наши парни могут опробовать удобства новой формы. Этот матч состоится в рамках скоротечного турнира на Кипре. В случае успеха украинской команде предстоит побороться за первое место с победителем пары Сербия — Кипр, а если выиграть у словаков не удастся, сыграем за третье место.

Исполком ФФУ утвердил изменения в расписании соревнований для команд Премьер-лиги. Поединки полуфинала Кубка Украины 4 марта не состоятся. Новая дата полуфинальных матчей, в которых встречаются «Шахтер» с «Динамо» и «Металлист» с «Ворсклой», — 22 апреля. Дополнительный поединок в случае необходимости состоится 13?мая. На этот день ранее был запланирован финал, который теперь пройдет 31 мая. Место проведения решающего матча пока не определено. Не исключено, что это произойдет на исполкоме ФФУ, который состоится уже в этом месяце.

И получается, что впервые финал Кубка Украины будет проходить после окончания чемпионата. Ведь поединки заключительного, 30-го тура, состоятся 26 мая. Эти встречи, как и игры 29-го тура (23 мая), будут начинаться в одно время. Матчи остальных туров будут разнесены на несколько дней. «Золотой матч», который состоится только в том случае, если две команды, занявшие первое и второе места, наберут одинаковое количество очков, будет проведен 14 июня.

Что касается первого после зимнего перерыва тура Премьер-лиги, то он будет растянут на пять игровых дней. Стартовый поединок 18-го тура «Металлург» (Д) —»Кривбасс» пройдет 27 февраля. А 28-го сыграют «Металлург» (З) — «Заря», «Ворскла» — «Таврия», «Днепр» — ФК «Львов». 1 марта на поле выйдут «Арсенал» — ФК «Харьков» и «Карпаты» — «Черноморец». 2 марта сыграют «Ильичевец» — «Шахтер», а 4марта — «Металлист» — «Динамо». Тем временем ведущие клубы страны ведут форсированную подготовку к официальным сражениям. Менее чем за две недели до поединка с «Валенсией» киевские динамовцы провели контрольную встречу с «Рубином». Естественно, поединок с чемпионом России, по определению, не мог быть совсем уж товарищеским. Он таковым и не был. С энтузиазмом, действуя по принципу «дружба дружбой, а служба службой» вел борьбу Ребров. Его опасный прострел в начале поединка едва не привел к голу в ворота Богуша. Но киевскому клубу удалось остаться «сухим». А судьбу встречи решил удар вышедшего на замену Алиева. С линии штрафной он точно уложил мяч в угол ворот. С оглядкой на товарищеский статус игры, может, и пустячок, но приятно.

10 февраля, в отсутствие сборников, динамовцы сыграют с чешской «Спартой», а 14-го — с московскими одноклубниками, поединки с которыми никогда проходными не бывают. А там уже и «летучих мышей» долго ждать не придется.

+++

УЕФА довольна Украиной?

   

София Киевская

Cn.com.ua

10.02.09   

   

Делегация УЕФА во главе с генеральным секретарем Дэвидом Тэйлором в целом позитивно оценивает подготовку Украины к чемпионату Европы по футболу 2012 года. Об этом Тэйлор сообщил по завершении поездки во Львов перед отлетом в польский Краков.

«Делегация УЕФА во главе с генеральным секретарем Дэвидом Тэйлором довольна тем, что увидела в Украине», — сообщает пресс-служба украинского вице-премьера Ивана Васюника, который сопровождал делегацию УЕФА в ходе поездок по Украине.

При этом, как отмечает пресс-служба, главный футбольный инспектор назвал визит в Украину напряженным, поскольку за короткий срок пришлось посетить шесть городов, чтобы увидеть, как украинцы готовятся к Евро-2012. В каждом из этих городов, отмечает пресс-служба, появляются новые стадионы, реконструируют аэропорты и перестраивают необходимую инфраструктуру — дороги, гостиницы и другое. «Кажется, что экономический кризис, который охватил мир, не повлиял на украинские города и их стремление принять у себя футбольный чемпионат», — отметил Тэйлор. Это, по его словам, вселяет оптимизм относительно успешной подготовки и проведения Евро-2012. «Несмотря на то, что только четыре города будут избраны из шести, ни один из них не проиграет. Все объекты будут закончены до конца», — заявил вице-премьер-министр Иван Васюник. Четверку украинских (и такое же количество польских) городов исполком УЕФА назовет 8 мая. Переноса или пересмотра принятого в тот день решения, по словам президента ФФУ Григория Суркиса, не будет. «Сфокусировать внимание бюджетных средств, регионов на подготовке к Евро можно лишь в том случае, если эти четыре города мы узнаем в ближайшее время», — сказал Суркис. При этом настоятельно просил города-претенденты избежать после отъезда Тэйлора «легкого или тяжелого похмелья»: до 8 мая в Украину еще приедет главный ревизор — президент УЕФА Мишель Платини.

«В апреле Платини побывает в каждом городе-претенденте, чтобы своими глазами увидеть, где есть просто патриотизм и желание заполучить турнир, а где — реалистичная, системная работа», — добавил Суркис.

+++

Купівля «Арсеналу» − чергова афера Черновецького?

Іван Сірко

Champion.com.ua

10.02.09

Близькі родичі мера Києва Леоніда Черновецького спростовують факт купівлі їх родиною футбольного клубу «Арсенал».

Близькі родичі мера Києва Леоніда Черновецького спростовують факт купівлі їх родиною футбольного клубу «Арсенал». В середині січня 2009 року Леонід Черновецький на всю країну заявив, що він придбав футбольний клуб «Арсенал» за 1 гривню в колишнього власника Вадима Рабіновича. За неофіційною інформацією, у Черновецького залишився 51% акцій клубу, а інша частина відійшла до мільярдера Ігоря Коломойського.

Після цього мер Києва навіть заявив, що президентом клубу стане його син − Степан, і в команді вони будуть виховувати нових Пеле. Втім далі цих розмов справа не дійшла.

Футболісти «Арсеналу» до цих пір не знають, хто ж новий власник клубу, і хто їм буде платати зарплатню...

Поки мер Києва займався купівлею гелікоптерів та літаків, а також переймався долею рідних для нього бабусь, заговорили його син та дружина.

Майже два тижні тому, Степан Черновецький в одній з приватних розмов у своєму оточенні, заявив, що його сім`я не має жодного відношення до купівлі «Арсеналу» і він не збирається обіймати посаду президента команди.

У вівторок ця інформація отримала офіційне підтвердження, але вже з вуст дружини Черновецького − Аліни Айвазової, яка в інтерв`ю «Комсомольській правді в Україні» розповіла: «Я відповідаю за свої слова. Я вам кажу, що ми нічого не купували і не збираємося купувати».

Поки думку самого мера не вдалося почути, оскільки, в його прес-службі заявили, що він в ці дні зайнятий більш нагальними проблемами.

Можливу зміну власників київського «Арсеналу» «Чемпіон» прокоментував генеральний директор української Прем'єр-ліги Максим Бондарев.

«ФК «Арсенал» не повідомляв Прем'єр-лігу про зміну власника чи організаційно-правової форми. Продаж клубу іншій стороні вже тривалий час обговорюється у пресі і викликає жвавий інтерес у вболівальників. Прем'єр-лігу також не може не цікавити стан справ одного з наших Учасників.

Відтак, на адресу клубу було надіслано офіційний запит з проханням роз'яснити нинішню ситуацію, підтвердити чи спростувати інформацію про зміну власника, отримати імена уповноважених посадових осіб. Відповідь очікуємо до 18 лютого 2009 р.»

+++

Дружина Черновецького заперечує факт купівлі «Арсеналу»

Newzz.in.ua

10.02.09

«Черновецький не володіє «Арсеналом» − про це в інтерв'ю повідомила дружина мера Києва Аліна Айвазова.

«Я відповідаю за свої слова. Я вам говорю, що ми нічого не купували і не збираємося купувати», − підкреслила кохана Леоніда Черновецького в інтерв'ю «Комсомольській правді в Україні».

Нагадаємо, що раніше Черновецький заявив, що веде переговори про купівлю 100% акцій «Арсеналу» для себе. До того ж, за словами «мера всіх киян», мова йде про купівлю клубу за одну гривню.

   

«Я відповідаю за свої слова» − Аліна Айвазова.

Однак, Ігор Суркіс незгоден з пані Аліною і стверджує протилежне:

«Я розмовляв із Черновецьким і він мені сказав, що «Арсенал» повністю належить йому», − повідав президент «Динамо» Ігор Суркіс, відповідаючи на питання про те, чи не хвилюють його, як, наприклад, в.о. глави Прем'єр-ліги Віталія Данілова, чутки про причетність Коломойського до кількох клубів. «Але якщо залишаються питання, Прем'єр-ліга може створити комісію та розібратися», − додав Суркіс.

Хтось з цих двох точно бреше!

+++

Хто гідний бути міністром?

Володимир Фесенко

Pravda.com.ua

10.02.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

После того, как провалилась попытка проголосовать вотум недоверия правительству Юлии Тимошенко, наибольший интерес в околополитических кругах вызывает тема обновления персонального состава Кабинета Министров.(…)

(…)Среди претендентов на посты вице-премьеров называют имена Виталия Гайдука, Петра Порошенко и Сергея Тигипко. Каждый из них много добился и в политике и в бизнесе. Есть и опыт работы на высоких постах в системе государственного управления. У каждого есть и свои многочисленные критики.

Но очевидно, что с помощью новых вице-премьеров Тимошенко стремится усилить и управленческий уровень правительственной команды, и ее динамику. Премьеру нужны сильные антикризисные «пристяжные» для того, чтобы вместе тянуть правительственный воз. К тому же Порошенко и Тигипко являются опытными коммуникаторами.

Многих удивило выдвижение Петра Порошенко на пост гуманитарного вице-премьера. Но рискнем предположить, что традиционное распределение функций и зон ответственности между вице-премьерами может быть изменено.

Петр Алексеевич хорошо знаком с бюджетной и монетарной политикой. И эти его навыки могут быть востребованы в правительстве. Если его делегируют на кураторство гуманитарной сферы, то наверняка с учетом приоритетности таких задач как инвестиционное обеспечение Евро-2012 и бюджетная сбалансированность социальной политики. (...)

+++

Депутат Львівської облради звинуватив мера Садового у некомпетентності

Portal.lviv.ua

10.02.09

На сьогодні професійний підхід до управління областю демонструє голова Львівської ОДА Микола Кміть. Він своїми діями показує вихід зі складної ситуації та бере на себе відповідальність за некомпетентного у всіх питання мера Львова Андрія Садового. До такого висновку дійшов депутат Львівської обласної ради Богдан Кук, проаналізувавши події, пов’язані з приїздом до Львова Генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора.

«Приїзд пана Тейлора все розставив на свої місця. Він показав, що всі питання щодо підготовки Львівщини до Євро-2012, які належали до компетенції Львівської обласної ради та Львівської облдержадміністрації, на сьогодні є вирішеними, і якщо не повністю, то частково. Керівникам області вдалося відстояти позиції щодо продовження злітної смуги аеропорту Львів, а сам аеропорт, незважаючи на тиск з боку міської ради, не віддати у комунальну власність. Якщо б на сьогодні аеропорт був комунальним, його реконструкція та модернізація була б досі під питанням. Адже міські чиновники працюють за принципом «якнайбільше зібрати під себе об`єктів», і про цьому вони не мають навіть елементарних проектів та пропозицій щодо їх розвитку, не кажучи вже про фінанси», − зазначив Б.Кук. 

Він наголосив, що на сьогодні втілюються в життя всі пропозиції, які комісія обласної ради з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ озвучила під час наради з питань планування транскордонної території Україна − Польща в межах Львівської області за участі керівництва Західної регіональної митниці, Служби автомобільних доріг у Львівській області, штабу Мостиського прикордонного округу, прикордонних районів Львівської області. «Зокрема мова йде про реконструкцію пунктів пропуску «Рава-Руська − Гребінне», «Краковець − Корчова», «Шегині − Медика», будівництво під’їзних доріг та побудова МАПП «Грушів», «Угринів», «Нижанковичі», а також закладення коштів на концесійну дорогу «Краківець − Львів».

Підходячи до проблем глобально, враховуючи економічну кризу та політичну нестабільність, ми розуміємо, що у цих випадках потрібно максимально залучати бюджетні кошти через профільні міністерства, що відповідають за дані об`єкти», − сказав депутат.

За його словами, після візиту пана Тейлора очевидними стали недопрацювання львівської мерії в будівництві футбольного стадіону у Львові.

«Ми не байдужі до проблем міста, ми хочемо допомогти знайти фінанси для побудови стадіону. Це мають бути кошти інвесторів і частково державні. Найменше на що варто сподіватися − на гроші міської ради. Сьогодні професійний підхід до управління областю демонструє  Микола Кміть. Він своїми діями показує вихід зі складної ситуації, і що приємно, бере на себе відповідальність за некомпетентного у всіх питаннях стосовно будівництва стадіону Андрія Садового», − резюмував Б.Кук.

+++

«Товарняк» со Словаками отправляется в семь вечера 

Яша Томский

Sport.dozor.kharkov.ua

10.02.09

Украинская сборная презентует новую форму. Шева опять нашел «отмазку». Немцы плетут очередные интриги против Украины. Физпривет от 10 февраля.

Премьера формы состоится на фоне товарищеской встречи на Кипре

10 февраля национальная сборная Украины по футболу проведет первый матч в рамках Международного товарищеского турнира на Кипре. Начало матча в 19:00, прямая трансляция на ТРК «Украина». Первым соперником национальной команды будет сборная Словакии. Сегодня же состоится и премьера новой формы сборной Украины, которую презентовали на прошлой неделе, и которая вызвала определенный конфуз.

Турнир на Кипре − первый тренировочный сбор подопечных Алексея Михайличенко в этом году. Именно с него начинается подготовка к решающим матчам отбора на Чемпионат мира 2010 года, который возобновится 1 апреля, когда украинцы должны сыграть против сборной Англии. Учитывая тот факт, что на Кипре придется провести два поединка за два дня, тренерский штаб вызвал 24 игрока. Среди них − один дебютант, защитник днепропетровского «Днепра» Павел Пашаев. Любопытно и то, что в списках находится хавбек «Днепра» Руслан Ротань, который в последний раз выступал за сборную год назад, в товарищеском матче против Кипра.

У Шевы − очередное воспаление хитрости

Михайличенко не сможет рассчитывать в кипрских матчах на Андрея Шевченко. (Как уже успели оценить эту новость болельщики, и слава Богу!»). Тот накануне своего отъезда в Киеву неожиданно травмировался. Как выяснилось, у него кариес. Посреди прошлой недели Шева ощутил дискомфорт в затылке из-за зубной боли. С шотландцами еще кое-как отбегал 69 минут − на зубах. Но в субботу выйти на матч с «Реджиной» уже не смог. Вместо этого отвалил решать стоматологические проблемы в Лондон. Во вторник Шева должен пройти еще один медосмотр. Но надеется уладить свои проблемы со здоровьем к воскресенью, когда у «Милана» дерби с «Интером», а к сборной присоединиться − уже к отбору с Англией 1 апреля в Лондоне. Интересно, что стоматологический визит Шевы в столицу Британии совпал с отставкой Луиса Сколари − теперь уже бывшего тренера «Челси», куда украинский форвард обязан возвратиться летом после окончания аренды в родном «Милане». Как известно, он и в дальнейшем хочет остаться в Италии, но возможно, мнение звезды изменится, когда он узнает имя нового наставника. В претендентах − «русский» Гус Хиддинк, уже знакомый Авраам Грант и кумир фанов «Челси» Дзола.

Немцы опять занялись разведением «уток»

О Евро-2012 снова слагают легенды. Первый вице-президент ФФУ Сергей Стороженко в ходе онлайн-конференции дал надежду Одессе и Львову, у которых наблюдаются проблемы с подготовкой к Евро-2012. По состоянию на нынешний момент в лидерах Донецк, Днепропетровск, Киев и Харьков. Однако, по мнению господина Стороженко, УЕФА может определиться с четырьмя городами в мае, но... 2010 года. Впрочем, руководитель ФФУ предположил, что все останется, как есть, и УЕФА назовет эти города таки в мае нынешнего года. Начальник Стороженко − президент ФФУ Григорий Суркис недавно утверждал, что эту четверку УЕФА назовет 8 мая, и никакого переноса даты оглашения не будет.

Возможно, столь осторожные предположения обусловились очередной провокацией немцев. После визита в Украину инспекции УЕФА в немецких СМИ снова начались разговоры о возможном переносе Евро-2012 из Украины в Германию. Как альтернатива украинским городам немцами предлагаются Берлин и Лейпциг, которые находятся не так далеко от Польши. Немецкое издание «Express», например, приводит слова коммерческого директора немецко-польской торговой палаты некоего Ларса Боса, который, намекая на закулисные игры, высказался в том смысле, что вне камер и обсуждения общественностью происходит намного больше, чем мы можем себе представить. Немецкое издание допускает, что УЕФА может отказаться от Украины как страны-организатора, поскольку имеются очень большие проблемы со строительством стадионов.

От этого арийского сообщения явно дурно воняет − еще прошлогодним летом из Рейха уже сливалась информация, будто бы Германия может заменить Украину и провести чемпионат с Польшей. Потом, правда, немецкая сторона опровергла всякое проведение переговоров с Польшей относительно Евро-2012.

Что ж, око меряет, разум взвешивает.

+++

П’ятов на Кіпр не полетів

Юрій Малишев

Ffu.org.ua

10.02.09

У понеділок, 9 лютого, національна збірна України о 16.00 чартерним рейсом з аеропорту «Бориспіль» відбула на Кіпр для участі в міжнародному контрольному турнірі. В аеропорту Ларнаки до 16-ти гравців, що напередодні зібралися у Кончі-Заспі, приєдналися київські динамівці, які прибули на острів з Іспанії. Наступний марш-кидок − цього разу вже автобусом до Лімасолу − наша команда здійснила вже у повному складі.

Чергова кадрова втрата

Буквально в останній момент «синьо-жовті» зазнали ще однієї кадрової втрати − через рецидив старої травми залишився в Україні голкіпер донецького «Шахтаря» Андрій П’ятов. Нагадаю, що раніше тренерському штабу довелося відмовитися від послуг капітана збірної − форварда італійського «Мілана» Андрія Шевченка, який вибув із строю наприкінці минулого тижня. Відтак, у двох контрольних матчах Олексій Михайличенко зможе розраховувати на 22-х гравців − двох воротарів, сімох захисників, вісьмох хавбеків та п’ятьох нападників.

Компанія для Девіча

Цікаво, що в п’ятизірковому Grand Hotel, де зупинилися українці, також мешкають інші учасники турніру − команди Словаччини та Сербії, і лише господарі готуються окремо. Було цікаво спостерігати, як, приміром, після вечері (а для всіх збірних вона розпочалася практично одночасно − близько 20-ї години) харків’янин Марко Девич спілкувався зі своїми земляками.

Весела подорож

Між тим атмосфера в тренувальному таборі нашої збірної налаштовує на оптимістичний лад. Якогось розподілу на групи за клубною приналежністю не існує, всі відчувають себе однією сім’єю. Пересвідчитися у цьому можна було під час подорожі з Ларнаки до Лімасолу, коли із задніх сидінь автобуса, де розташувалися легіонери, динамівці та гірники, лунав сміх.

Прогулянка містом

Ранкового тренування у вівторок, день першого матчу, не планувалося. Після сніданку футболісти і тренери здійснили прогулянку містом, після чого мають відбутися індивідуальні бесіди наставника з гравцями. Водночас із тими виконавцями, які не потраплять до основного складу на гру зі Словаччиною, напередодні поєдинку буде проведено заняття.

+++

U-21: результативний дебют Фурти і Касьяна

Ffu.org.ua

10.02.09

Туреччина (U-21) − Україна (U-21) − 2:2.

Голи: 0:1 Фурта (5), 1:1 Тевсіт Косе (19), 1:2 Касьян (59), 2:2 Тевсіт Косе (62, з пенальті).

Україна (U-21): Загладько (Шеліхов, 46), Матвєєв, Голодюк (Фартушняк, 46), Вовкодав, Яворський, Сахневич, Федорчук, Поступаленко (Білий, 46), Ярмоленко (Бідловський, 46), Касьян, Фурта.

Вдалий дебют львів’янина

Молодіжна збірна України, котру очолює Павло Яковенко, розійшлася миром із турецькою командою у першому контрольному поєдинку в місті Ізмір. Як і очікувалось, у цьому спарингу наставник «синьо-жовтих» задіяв дуже експериментальний склад. Зокрема, на полі з’явились одразу шість дебютантів молодіжної команди України − Яворський, Сахневич, Матвєєв, Касьян, Шеліхов та Фурта. Саме останній уже на п’ятій хвилині матчу відзначив свій дебют забитим голом. Зауважимо, що нападник львівських «Карпат» зробив це не без допомоги турецького воротаря, котрий помилився при перехопленні, − забивав Юрій уже в порожні ворота.

Турецька відповідь

Після результативної атаки українці очікувано віддали ініціативу суперникам, намагаючись шукати свого щастя у контратаках. Одначе довго втримувати свої ворота на замку «синьо-жовті» не змогли. За чверть години господарі зрівняли рахунок: найактивніший у їх складі Тевсіт Косе увірвався до карного майданчику, обігравши Сергія Яворського, та поцілив у дальній нижній кут воріт. Українці одразу ж перехопили ініціативу, і до перерви організували з десяток непоганих атак на ворота суперників, та реалізувати бодай одну з них не судилось.

Касьян продовжує почин Фурти

Утім, по перерві наші хлопці надолужили втрачене. Ще один дебютант − нападник донецького «Шахтаря» Олександр Касьян − відправив м’яча до сітки воріт після скидки Володимира Бідловського. І знову ж турецькі футболісти не забарилися з відповіддю. За кілька хвилин арбітр призначив пенальті в наші ворота, котрий вдало реалізував все той же Тевсіт Косе. Після цього обидві команди вели досить рівну гру, котра логічно завершилася унічию. Нагадаємо, що другий матч між молодіжними командами Туреччини та України відбудеться сьогодні ж, 10 лютого. Початок − о 20.30. На офіційному сайті ФФУ вестиметься он-лайн трансляція цього поєдинку.

+++

Французы готовы помочь Донецку в организации Евро-2012. Они могут поделиться опытом управления фанатами

Donetsk.proua.com

10.02.09

Во время своего визита в Донецкую область Чрезвычайный и Полномочный посол Франции в Украине Жак Фор заявил, что при желании украинской стороны Франция готова помочь Донецку в организации Евро-2012, передает корреспондент «Донецк-proUA»

По словам посла, в начале апреля в Донецке пройдет конференция при участии французских бизнесменов по вопросу подготовки к чемпионату.

Он подчеркнул, что у Франции есть хороший опыт в организации и управлении фанатов на стадионах и Франция готова сотрудничать в этом вопросе.

Также Фор добавил, что французы могут подготовить переводчиков для гостей, которые приедут на Евро-2012 в Украину.

Кроме того, он заявил, что в марте Донецк посетит министр внешней торговли Франции. О конкретных инвестициях в украинскую экономику посол не рассказал, однако, заверил, что они будут обсуждаться весной на совместных французско-украинских семинарах.

Также Жак Фор сообщил, что это его первый визит в регионы Украины.

«Мы признаем, что реальность столицы это − одно, а реальность регионов — это другое», − отметил он.

На предложение главы Донецкого облсовета Анатолия Близнюка сотрудничать с Донецкой областью, Чехией и Швецией в рамках проекта «Восточное партнерство», Фор ответил: «Почему бы и нет. Ничего не имею против этого».

По словам посла, основная цель сотрудничества Франции с Украиной − это приближение последней к евроинтеграции.

+++

Все больше детей приходит на тренировки по футболу в детскую школу харьковского «Металлиста» − директор футбольного клуба

Sq.com.ua

10.02.09

Все больше детей приходит на тренировки по футболу в Детско-юношескую футбольную академию спорткомплекса «Металлист» (Харьков). Об этом 10 февраля на совещании по вопросам финансирования реконструкции стадиона «Металлист» сообщил директор футбольного клуба «Металлист» Сергей Волик. По его словам, для тренировок построены 9 искусственных полей площадью около 15 тыс.кв.м. Практически завершено строительство здания детской футбольной академии, которое рассчитано на одновременное проживание 100 детей. Пропускная способность всего комплекса школы составит около 1 тыс.чел. в день.

С.Волик также отметил, что льготы по плате за землю, которые получил СК «Металлист», пойдут на содержание юных футболистов. 

+++

У Львові презентували попередню стратегію міського транспортного руху

Zaxid.net

10.02.09

10 лютого у Львові відбулася зустріч представників робочого об’єднання ARGE із представниками міської ради. Під час зустрічі представник компанії VCDB Матіас Цьобіш представив попередню стратегію міського транспортного руху.

На розробку стратегії Львівська міська рада залучила 500 тис. євро грантових коштів від урядового банку Німеччини KfW. Розробник стратегії − німецький консорціум PTV AG − VCDB GMBH.

За словами Матіаса Цьобіша, основна мета стратегії − покращення становища громадського транспорту у Львові, оптимізація тарифної системи, скорочення тривалості проїзду, підвищення комфорту перевезень. Стратегією передбачено розробити прогнозування щодо розвитку транспортної системи Львова до 2030 року.

Як наголосив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, наразі основною ціллю спільної роботи української та німецької сторін є підготовка транспортної інфраструктури міста до Євро-2012. «У нас мало часу на реалізацію стратегії. І в першу чергу для нас має значення кінцевий результат», − додав Олег Синютка.

+++

ВАТ „Львівобленерго” готове забезпечити необхідну потужність для електропостачання будівельних механізмів нового стадіону до Євро-2012

Presstime.com.ua

10.02.09

В грудні 2008 року відбулась нарада за участю представників міської ради Львова, організаційного комітету з підготовки до Євро-2012 та представників ВАТ „Львівобленерго”, на якій обговорювалось питання збільшення потужності електропостачання механізмів будівельного майданчика нового стадіону до Євро-2012 з 200 кВт до 600-700 кВт.

ВАТ „Львівобленерго” запропонувало на розгляд Львівської міськради та оргкомітету два варіанти вирішення даного питання: перший варіант — побудувати кабельну лінію довжиною 4 км від підстанції напругою 110/10/10 кВ «Львів-25», яка в перспективі буде основною для електрозабезпечення вже збудованого стадіону; другий варіант — тимчасове електрозабезпечення бумайданчика стадіону від підстанції напругою 110/35/10 кВ „Солонка” після її реконструкції з встановленням другого силового трансформатора.

Однак станом на 9 лютого 2009 року звернення на отримання технічних умов для збільшення потужності будмайданчика стадіону від управління капітального будівництва Львівської міськради до ВАТ „Львівобленерго” не надходило.

Нагадаємо, що ВАТ „Львівобленерго” своєчасно забезпечило 200 кВт потужності для будівництва стадіону, відповідно до поданої заяви управлінням капітального будівництва Львівської міської ради та виданих технічних умов. Силами підрозділів Товариства на території майбутнього стадіону змонтована трансформаторна підстанція напругою 10/0,4 кВ та лінія електропередачі напругою 10 кВ. Напруга на будмайданчик подана 20 січня 2009 року.

В 2007 році ВАТ „Львівобленерго” розробило Програму заходів з підготовки електромереж міста Львова до проведення матчів Євро-2012, яка погоджена у Міністерстві палива та енергетики України, Львівській облдержадміністрації та Львівській міськраді. Cтаном на 1 січня 2009 року на виконання заходів з підготовки електромереж до Євро-2012 реалізовано 13,93 млн. грн.

+++


Моніторинг телеефіру

 

 

Понеділок − вівторок, 09-10.02.09 (запис)

 

 

1. Телеканал «1+1»

 

Програма «Про спорт», 09.02.09, 23:00

 

1) Сюжет про вікторину для гравців національної збірної України на предмет, що вони знають про Кіпр. Переможцем став Руслан Ротань.

 

+++

 

2. Телеканал «СТБ»

 

Програма «Вікна спорт», 10.02.09, 00:45

 

1) Огляд контрольного матчу, який провело київське «Динамо» в Іспанії проти празької «Спарти». Зустріч завершилася перемогою киян з рахунком 2:0, голи на рахунку Нінковича та Рінкона.

2) Відеоогляд товариського поєдинку, який провів донецький «Шахтар» проти хорватського «Осієка». Зустріч завершилась мінімальною поразкою «гірників» з рахунком 1:0.

3) Огляд матчів звітного туру в європейських чемпіонатах.

4) Форвард збірної України А. Воронін на сторінках німецького видання «Bild» повідомив про те, що незабаром може повернутися до англійського «Ліверпуля», хоча сам він прагне залишитися у лавах «Герти» на постійній основі. Справа у тому, що «Ліверпуль» хоче за трансфер українця 6 млн. євро плюс зарплата 4 млн. на рік. «Герті» такі витрати не по кишені, а «Ліверпуль» замість Кіна потребує досвідченого нападника.

 

+++

3. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 10.02.09, 03:30

1) Інформація про те, що провідний захисник київського «Динамо» Папе Діакате через травму не зможе зіграти найближчі півроку.

+++

4. Телерадіокомпанія «Україна»

 

Програма «События спорт», 09.02.09, 19:25

 

1) Анонс товариського турніру на Кіпрі, в якому братиме участь національна збірна України. Свій перший матч українці проведуть 10 лютого проти збірної Словаччини.

2) Відеоогляд товариського поєдинку, який провів донецький «Шахтар» проти хорватського «Осієка». Зустріч завершилась мінімальною поразкою «гірників» з рахунком 1:0.

 

+++

5. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 09.02.09, 19:15

1) Київське «Динамо» знову втратило захисника Діакате. У контрольному матчі проти російського «Рубіну» сенегалець травмував коліно і тепер для відновлення йому необхідно щонайменше 4-ри місяці.

 

Вже 14-го лютого Діакате вирушить до Бельгії, де його прооперують. Замінити африканця має захисник московського «Локомотива» Асатіані, який вже відіграв першу частину сезону у київському клубі на правах оренди.

2) Огляд матчів іспанської Прімери.

 

+++

6. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 09.02.09, 21:25, 10.02.09, 03:20(повтор випуску)

 

1) Національна збірна України розпочала тренувальний збір у підготовці до відбору на ЧС-2010. У неділю «жовто-сині» провели відкрите тренування перед відльотом до Кіпру, де проведуть товариській турнір.  Вітчизняні клуби погодилися на день раніше відпустити своїх гравців зі зборів до головної команди України. В тім не обійшлося без втрат: не зіграють Ярмаш, Гусєв, Кучер, Богуш та Шевченко.

 

Олексій Михайличенко, головний тренер збірної України: «Те команды, которые нам буду противостоять на Кипре, по манере игры, по стилю трудно сравнить со сборной Англии. В первую очередь мы хотим проверить свою готовность. Это самое важное».

 

2) Фрагменти товариського матчу, який провели гравці «Динамо» проти казанського «Рубіну». Зустріч завершилась перемогою киян з рахунком 1:0, гол на рахунку Алієва. В цьому матчі травмувався провідний захисник «Динамо» П. Діакате, який не зможе зіграти за команду 4-6 місяців.

 

+++     

 

7. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 09.02.09, 19:15

1) Сенегальський захисник київського «Динамо» П. Діакате пропустить, як мінімум 4 місяці. Тож Юрій Сьомін може не розраховувати на свого провідного захисника до кінця сезону.

+++

8. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 10.02.09, 01:15

1) Сенегальський захисник київського «Динамо» П. Діакате пропустить, як мінімум 4 місяці. Тож Юрій Сьомін може не розраховувати на свого провідного захисника до кінця сезону.

2) Огляд контрольного матчу, який провело київське «Динамо» в Іспанії проти празької «Спарти». Зустріч завершилася перемогою киян з рахунком 2:0, голи на рахунку Нінковича та Рінкона.

3) Відеоогляд товариського поєдинку, який провів донецький «Шахтар» проти хорватського «Осієка». Зустріч завершилась мінімальною поразкою «гірників» з рахунком 1:0.

4) Огляд матчів звітного туру в європейських чемпіонатах.

+++

9. Телеканал «Спорт 1»

 

Програма «Спортінформ», 09.02.09, 19:55, 22:40(повтор випуску)

 

1) 9 лютого, бразильський тренер Луїш Феліпе Сколарі був звільнений з посади головного тренера лондонського Челсі.

2) Інформація про результат товариського матчу, який провело київське «Динамо» проти чеської «Спарти». Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «динамівців» з рахунком 2:0.

3) На товариському турнірі на Кіпрі національна збірна України зіграє без Андрія Шевченка.

 

Про це у неділю заявив головний тренер нашої команди Олексій Михайличенко.

 

За словами керманича, у футболіста «Мілана» травма. Також через ушкодження ми не побачимо на полі Григорія Ярмаша, Станіслава Богуша та Олександра Кучера.

 

Загалом у неділю на перше тренування зібралися лише 14-ть футболістів, серед, яких був і єдиний дебютант − захисник «Дніпра» Павло Пашаєв.

Коментарі гравців збірної П. Пашаєва та М. Девіча.

+++

10. Телеканал «Мегаспорт»

 

Програма «Мегафон», 09.02.09, 23:30

 

1) Роман Абрамович знову незадоволений тренерською роботою в своєму улюбленому «Челсі» й вже втретє за останні два роки звільнює головного тренера команди! Слідом за Жозе Моуріньо та Авраамом Грантом, стан «аристократів» у понеділок залишив Луїс Філіпе Сколарі! Про це повідомив офіціальний сайт клубу.

 

Португальський спеціаліст очолив «Челсі» на початку сезону 2008-2009, проте справи у Прем’єр-лізі в «синіх» не йшли. В останніх дванадцяти матчах чемпіонату Англії команда під керівництвом Сколарі здобула лише чотири перемоги й, на даний момент, посідає четверту сходинку в турнірній таблиці. Відставання від лідера «Манчестер Юнайтед» складає сім очок, при чому в манкуніанців одна гра в запасі. Керівництво «Челсі» вже розпочало пошук нового наставника, а поки тренувати команду буде помічник Сколарі − Рей Вілкінс.

2) Київське «Динамо» виграло й другий контрольний поєдинок в рамках учбово-тренувального збору, що триває у іспанській Марбельї. Перемогу 2:0 над чеською «Спартою» забезпечили голи Мілоша Нінковіча і Діого Рінкона. В цьому поєдинку кияни грали напівосновним складом − без футболістів, які відбули до збірних та без тих, що травмовані.

 

Як повідомляє офіційний сайт «Динамо», відновлення Папе Діакате, який потрапив в лазарет клубу три дні тому після матчу проти «Рубіна», займе три-чотири місяці. Втрата сенегальського захисника стала однією з причин того, що в київський клуб − знову на правах оренди − повернувся оборонець московського «Локомотіва» Малхаз Асатіані. Термін оренди − до 31 травня цього року.

3) Сюжет про від’їзд гравців національної збірної України на товариський турнір до Кіпру. 

+++

11. Телеканал «Мегаспорт»

 

Аналітична програма «Відверто про футбол», 09.02.09, 20:25

1) Гість програми президент львівської команди ФК «Львів» Ю. Кіндзерський. Питання, що розглядалися під час програми:

 

− вплив світової фінансової кризи на ФК «Львів»;

− фінансова криза в українському футболі;

− ситуація з Владиславом Ващуком;

− запит президента львівських «Карпат» П. Димінського про звітування УПЛ по фінансам;

− суддівство в Україні;

− трансферна політика українських грандів в зимове міжсезоння.

Коментарі футбольних чиновників на запитання від програми.

Як вплинула фінансова криза на вашу організацію?

Святослав Сирота, президент ПФЛ: «Прежде всего мы сократили штат. Второе, естественно, сократили зарплаты, третье, мы пересчитали взнос футбольных клубов по курсу 5. В этом году, вы знаете, таких цифр нет. Ясно, что поступление денег в бюджет сократилось. Однако, надо отдать должное клубам, все обязательства они выполняют в полном объеме». 

Максим Бондарев, генеральний директор прем’єр-ліги: «Касательно нашей организации, мы тоже пытаемся максимально снизить финансовую нагрузку на клубы. Ясно, что мы живем за счет заявочных взносов, поэтом на второй круг мы попытались детально проанализировать все статьи расходов, которые нам предстоят».

Скільки клубів постраждало від фіна свої кризи?

Святослав Сирота, президент ПФЛ: «Пострадали все клубы. Кто-то частично, кто-то косвенно, кто-то непосредственно, но, такого не бывает, что во всей стране кризис, а кто-то живет в других условиях».

Максим Бондарев, генеральний директор прем’єр-ліги: «В данный момент в межсезонье мы пока не видим объективных или же реальных опасений, которые позволили б говорить о каких-то негативных последствиях, в плане снятия команд с чемпионата или же каких-то критических ситуаций. Естественно каждый клуб в данной ситуации ищет и рассматривает какие-то варианты сокращения расходов, уменьшения бюджетов, в любом случае без этого не обойтись. Как это будет выглядеть, пока мы сказать не можем, это будет внутренняя информация».

Ваша програма подальшого розвитку?

Максим Бондарев, генеральний директор прем’єр-ліги: «У премьер-лиги, в контексте всего государства пока нет программы выхода из кризиса. Касательно программы, максимально-возможное уменьшение расходов на существования и содержания ПЛ. Мы ведем переговоры со спонсорами, чтобы как минимум не снизить тот объем доходов, который у нас планировался на этот второй круг, потому что кризис также сказывается и на спонсорах».

Святослав Сирота, президент ПФЛ: «Мы, совместно с ФФУ, будем искать спонсоров и партнеров соревнований. И те средства, будь-то платежи солидарности, будь-то платежи от спонсоров, безусловно, будут направляться клубам. Третье, будем организовывать какие-то мероприятия, которые принесли б быструю прибыль. Насколько это реально будет не знаю. Сейчас мы общаемся с некоторыми компаниями, которые заинтересованы в сотрудничестве с нами. В ближайшее время, если клубы согласятся, им будет представлен бизнес-план, возможно, будет создано совместное турагентство компании «Кийавиа» и ПФЛ. У первой и второй лиге, так сложилось пожизненно, не было спонсоров. Мы сейчас находимся в поиске, беседуем, встречаемся с представителями компаний. Пока это проблематично с учетом того, что все отрасли пострадали от кризиса».

Шляхи виходу з кризи?

Максим Бондарев, генеральний директор прем’єр-ліги: «В этом месяце мы провели переговоры с одним из потенциальных спонсоров по приобретению определенного объема прав ПЛ с использованиям за пределами нашей страны. Работа в этом направлении ведется, естественно, учитывая объективную ситуацию, которая сейчас сложилась, интерес снизился. У нас есть люди, которые работают в этом направлении, если что-то будет реализовано в этом направлении, мы об этом проинформируем».

Святослав Сирота, президент ПФЛ: «Встреча была не со всеми собственниками клубов, но антикризисный совет, который собирался и 12 числа будет опять собираться, принял определенные решения, которые образовались входе обсуждения. Я думаю, что выход из кризиса отдельно взятой футбольной отрасли невозможен. Возможен только выход из кризиса всей страны. Футбольные клубы не живут в вакууме, они непосредственно связаны с предприятиями».

Ваш прогноз на поточний рік?

Максим Бондарев, генеральний директор прем’єр-ліги: «Я по натуре оптимист, поэтому я надеюсь, что наши клубы и количество клубов ПЛ останется в том же объеме на том же уровне. Мы будем стараться слажено и максимально сбалансировано двигаться к тому, чтобы чемпионат сохранился».

Святослав Сирота, президент ПФЛ: «Я думаю, что кризис наконец-то уйдет и мы всерьез займемся строительством стадионов в первой, второй лиге. Внедрением новых технологий, то, что в Европе уже давно есть. По телевиденью матчи транслировать проблематично. Мы видим, что в Европе это тоже не популярно, но интернет-телевиденье популярно в первой и второй лиге − за этим будущее. Я думаю, что первая, вторая лига заявят о себе если не в этом, то в следующем году».

+++

12. Телерадіокомпанія «Ера»

 

Програма «Спорт», 09.09.08, 23:25

 

1) Гравець національної збірної України Андрій Воронін на розхват. В послугах футболіста, що належить англійському «Ліверпулю» зацікавлені три клуби німецької Бундесліги.

2) Тренера лондонського «Челсі» Луїша Філіпе Сколарі у понеділок звільнили з посади головного тренера. Основним фактором, що змусив керівництво до рішучого кроку, стала остання нічия з «Халлом».

 

+++

 

13. Телеканал «24 канал»

 

Програма «Новини спорту», 10.02.09, 02:15

 

1) Тренера лондонського «Челсі» Луїша Філіпе Сколарі у понеділок звільнили з посади головного тренера.

2) Інформація про результат товариського матчу, який провело київське «Динамо» проти чеської «Спарти». Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «динамівців» з рахунком 2:0.

Підписатися на новини