Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

«Мы проведем чемпионат не хуже других европейских стран». Сергей Стороженко

Kharkivoda.gov.ua

21.01.09

Заместитель председателя облгосадминистрации Сергей Стороженко сообщил о том, что, по имеющейся у него информации, 2 февраля сего года в Харьков прибудет исполнительный директор УЕФА Дэвид Тейлор и сопровождающие его лица, а также президент Федерации футбола Украины Григорий Суркис.

«В ближайшие дни в жизни Харькова наступит очень важное, этапное событие, связанное с инспекционной поездкой исполнительного директора УЕФА господина Дэвида Тейлора, который планирует лично ознакомиться с ходом подготовки к проведению матчей «ЕВРО-2012» в Харьковской области,− сказал Сергей Стороженко.− Господин Тейлор уже побывал в Донецке и Киеве, где смог проверить реальное состояние дел и то, насколько сложившаяся там ситуация соответствует рапортам экспертов и отчетам, направляемым Украиной в УЕФА. Он был удовлетворен увиденным, и сейчас собирается совершить поездку в Харьков, Днепропетровск, Львов, а затем и Польшу».

По словам заместителя руководителя области, в ходе визита аудиторам − руководителям УЕФА и ФФУ планируется показать Харьковский аэропорт (здание терминала общей площадью 23 тысячи кв. метров, работы на котором сейчас ведутся в три смены) и стадион «Металлист», чтобы господин Тейлор смог лично оценить организацию работ и динамику их проведения, которые позволят завершить реконструкцию стадиона уже в нынешнем году. По просьбе господина Тейлора будет также показан Харьковский железнодорожный вокзал и организована обзорная экскурсия по городу.

«Думаю, что вместе с Харьковским городским головой Михаилом Добкиным мы сможем обеспечить полноценное пребывание высоких гостей в нашем городе, с тем, чтобы они смогли ознакомиться с нашими несомненными достижениями, которые позволят завершить объекты строительства в намеченные сроки»,− подчеркнул Сергей Стороженко.

Он также сообщил, что 20 января в штаб-квартире Федерации футбола Украины состоялось заседание экспертной группы, в ходе которого представители Одессы и Львова доложили о достигнутых результатах своей работы. «Не хочу комментировать ситуацию, сложившуюся в этих городах, а скажу лишь, что представители Харькова, Донецка и Днепропетровска не были вызваны на упомянутое заседание, поскольку руководитель департамента УЕФА по стадионам и безопасности Марк Тиммер посчитал, что результаты работы в этих трех городах настолько динамичны, что нет смысла тратить время на заслушивание их отчетов»,− пояснил заместитель руководителя области.

Таким образом, по мнению Сергея Стороженко, подтверждается данная им оценка состояния дел с подготовкой к «ЕВРО-2012» в Украине, которая озвучивалась на протяжении последних семи − восьми месяцев: «Моя точка зрения подтверждается уже устами руководителя экспертной группы УЕФА − украинскими лидерами в подготовке к Европейскому первенству по футболу являются Донецк, Днепропетровск и Харьков. Значительные сдвиги в организации работ наметились в Киеве и это позволяет нам быть уверенными в том, что доверие, которое УЕФА оказало Украине и Польше, будет оправдано».

Кроме того, Сергей Стороженко призвал украинских журналистов прекратить сомнительные выступления в СМИ о «фатальном» влиянии мирового финансового кризиса на качество подготовки к «ЕВРО», которое УЕФА, якобы, может передать другим странам. По его словам, на открытии «Кубка Содружества» Президент УЕФА Мишель Платини четко заявил, что «ЕВРО-2012» будет проводиться в Украине и Польше. «Нужно прекратить эти пессимистические настроения. Мы не ущербные люди и проведем чемпионат не хуже других европейских стран», − подчеркнул заместитель руководителя области.

+++

Представитель ФФУ в Брюсселе обсудит подготовку к Евро-2012

Glavred.info

21.01.09

Директор исполнительной дирекции Федерации футбола Украины Иван Федоренко посетит сегодня Брюссель для обсуждения подготовки к Евро-2012. Об этом сообщили в Миссии Украины при ЕС, передает УНИАН.

В ходе однодневного визита Федоренко планирует встретиться с комиссаром Евросоюза по вопросам образования, культуры и молодежи Яном Фигелем и принять участие в презентации в Европарламенте, посвященной подготовке Украины и Польши к Чемпионату Европы по футболу 2012 года.

Кроме того, в ходе визита запланирована встреча Федоренко с представителями бельгийского бизнеса.

+++

Юрій Павленко: «Перші тренувальні бази до Євро-2012 будуть готові вже у цьому році»

Kmu.gov.ua

21.01.09

Державною цільовою програмою підготовки та  проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту визначено відповідальним за підготовку згідно вимог УЄФА  тренувальних баз для команд-учасниць чемпіонату.

За вимогами УЕФА для проведення турніру мають бути готові 16 базових таборів, де  команди, учасниці фіналу Євро-2012  матимуть можливість тренуватися протягом всього чемпіонату, а також по дві трансферні бази на кожне приймаюче місто, де команди тренуватимуться безпосередньо перед кожною грою.

«Державна програма чітко визначила 32 тренувальні бази, які будуть готуватись відповідно до погодженого з УЄФА графіку. В 2009 році буде введено в експлуатацію 6 тренувальних баз, в 2010 році − 17, а в 2011 році − 9,» − повідомив Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Окрім 28 тренувальних баз, на яких заплановано лише переобладнання та реконструкція, будуть збудовані 4 нові бази. Найбільшу кількість тренувальних баз планується організувати у місті Києві (8) та Київській області (6).

Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту безпосередньо відповідає за підготовку трьох тренувальних баз, що перебувають у сфері управління Міністерства.

Одна з цих баз буде організована на основі стадіону Львівського державного університету фізичної культури. Там  вже розпочато реконструкцію. Станом на сьогодні розроблено проектно-кошторисну документацію, вартість якої становить 1,6 млн. гривень, отримано дозвіл на реконструкцію, завершено підготовчі роботи. Для реконструкції тренувальної бази у Львові на 2009 рік передбачено бюджетне фінансування у розмірі 8 млн. гривень.

Роботи з реконструкції іншої тренувальної бази − Олімпійського навчально-спортивного центру в Києві, розпочнуться у 2009 році.

Місцем підготовки національної збірної команди України з футболу має стати Національний олімпійський центр підготовки з ігрових видів спорту у селі Гориничі Києво-Святошинського району. Окрім об'єктів футбольної інфраструктури він включатиме також Національний антидопінговий центр та центр спортивної медицини.

Проте будівництво Національного олімпійського центру підготовки з ігрових видів спорту досі не розпочато. Причиною затримки є судова тяганина, пов’язана з передачею цілісного майнового комплексу військового містечка № 1 від Міністерства оборони до сфери управління Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту. Саме на основі цього містечка рішенням Уряду і має бути створений Національний олімпійський центр підготовки з ігрових видів спорту, включаючи Національний антидопінговий центр та центр спортивної медицини. Вже на етапі передачі військового майна з'ясувалися обставини, про які не було відомо Міністерству оборони та Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту, а саме: на підставі рішення Господарського суду Автономної республіки Крим право власності на військове майно з численними порушеннями чинного законодавства було визнане за приватним підприємством «Алексія-ЮГЗ» (м. Євпаторія).

Таким чином, фактично унеможливлено здійснення робіт по будівництву Національного олімпійського центру підготовки з ігрових видів спорту та під загрозою зриву знаходиться виконання Державної цільової програми.

З метою недопущення втрати державного майна Міністерство сім'ї, молоді та спорту направило звернення до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Першому Віце-прем'єр-міністру України, голові Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Турчинову О.В. На даний час Кабінетом Міністрів надано відповідні доручення та триває перевірка з цього питання.

Підготовка тренувальних баз до Євро-2012 здійснюється на 15% за рахунок державного бюджету (598,2 млн. гривень) та на 85% за кошти інвесторів (2423,13 млн. гривень).

Міністерством постійно проводиться моніторинг щодо стану підготовки тренувальних баз та відповідно до визначеного УЄФА формату надається звітна інформація. Одночасно Міністерством надається інформаційна підтримка та консультації самим тренувальним базам.

З метою розміщення футбольних команд, учасниць фіналу Євро-2012,  на належному рівні та за всіма вимогами УЕФА під час проведення турніру у червні 2012 року на сьогоднішній день також  вивчається можливість залучення додаткових базових таборів на території України (АР Крим, узбережжя Чорного та Азовського морів), які б відповідали вимогам УЄФА.

Нагадаємо, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту відповідає за три ключові напрямки у підготовці до Євро-2012. Це координація підготовки стадіонів, тренувальних баз, а також підготовка національної збірної України з футболу.

+++

Украина готовится к Евро-2012 по графику − глава Минсемьи, молодежи и спорта

Интерфакс-Украина

21.01.09

Подготовка Украины к проведению финальных матчей чемпионата Европы по футболу 2012 года проходит без отклонения от утвержденного ранее графика, заявляет министр по вопросам семьи, молодежи и спорта Украины Юрий Павленко.

      

«Все действия по подготовке к Евро-2012 проходят в соответствии с ранее утвержденным графиком без каких-либо отклонений», − сказал он агентству «Интерфакс-Украина» в среду в Киеве.

      

Кроме того, министр сообщил, что монтажные и строительные работы на главной футбольной арене Украины − НСК «Олимпийский», где должен пройти финальный чемпионат по футболу Евро-2012, проходят также без отклонений.

      

«Что касается НСК «Олимпийский», то все работы проходят также без отклонений. Кроме того, работы на НСК не прекращались даже на новогодние праздники», − отметил он.

      

Ю.Павленко также сообщил, что сейчас «идет первый этап строительно-монтажных работ. Первые работы на стадионе полностью профинансированы, присутствует вся необходимая техника и работники для проведения всех работ».

      

Кроме того, он выразил надежду, что «экспертная группа УЕФА, которая сегодня завтра должна прибыть в Украину с целью проверить нашу работу, будет удовлетворена проведенными работами, и у них будут позитивные отзывы».

      

«На данный момент никаких проблем с реконструкцией НСК «Олимпийский» нет, и я могу говорить с полной уверенностью о том, что стадион будет введен вовремя», − заверил Ю.Павленко.

+++

МВС реалізує цільову програму безпеки Євро-2012

       

Олег Обертинський

Imzak.org.ua

21.01.09

Майже два роки — з часу прийняття Європейською футбольною асоціацією історичного рішення щодо чемпіонату 2012 року, який ми прийматимемо разом із Польщею — для МВС України стали серйозним етапом підготовки до свята мільйонів спортивних уболівальників. Якими основними напрямами і темпами вона відбувається, про які позитивні і негативні проміжні результати процесу можна говорити нині? На ці запитання відповідає заступник Міністра внутрішніх справ — начальник міліції громадської безпеки Олександр Савченко, до чиїх функціональних обов’язків входять організація та координація діяльності ОВС щодо проведення Євро-2012.

— Олександре Іллічу, відомо, що існує галузева цільова програма МВС України щодо Євро. Що вона передбачає і як виконується?

 — Галузеву програму міністерство розробило на виконання Закону України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні». У всіх ГУ-УМВС було розроблено регіональні програми. В містах, що готуються приймати континентальну футбольну першість, провели семінари-наради з питань забезпечення громадського порядку під час футбольних матчів, запобігання негативним проявам та координації роботи спортивних організацій з правоохоронними органами.

Серед конкретних запланованих і частково вже реалізованих заходів — вивчення зарубіжного досвіду проведення масштабних спортивних форумів, матеріально-технічна підготовка МВС до Євро-2012. До речі, 2008 року на згадані цілі МВС не одержало передбачених бюджетом коштів, але спрямувало на придбання спецавтотранспорту, закупівлю фото-, відеотехніки та встановлення систем відеоспостереження близько 17,1 млн грн.

Регулярно проводяться робочі зустрічі керівництва МВС, його структурних підрозділів з представниками УЄФА, іноземними поліцейськими делегаціями.

У вищих навчальних закладах системи МВС в півтора разу збільшено обсяг навчальних годин для вивчення іноземних мов, створено відповідні спецгрупи курсантів. Постійно проводяться міжнародні науково-практичні конференції з актуальних питань охорони громадського порядку під час проведення спортивно-масових заходів і йде процес впровадження кращого досвіду виявлення та документування протиправної «футбольної» діяльності неформальних молодіжних організацій. Паралельно відбувається реалізація першого етапу створення українського сегмента інформаційної системи «проблемних вболівальників» та налагодження обміну даними з країнами Євросоюзу. Втілюється — згідно із затвердженими напрямами — і низка інших програмних галузевих завдань.

— УЄФА очікує від України надання у червні поточного року Концепції забезпечення безпеки та правопорядку. Цей документ готовий?

— Його проект, розроблений МВС, був затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України ще 17 вересня поточного року. Положення Концепції охоплюють питання аналізу ризиків під час підготовки та проведення Євро-2012, потенційних проблем та шляхів їх розв’язання, стратегії гарантування безпеки та нормативно-правової бази планування і, звісно, реалізації заходів за участю МНС, СБУ, Держприкордонслужби, Митної служби, установ охорони здоров’я, транспорту та зв’язку, а також представників поліції зарубіжних країн. Нині МВС активно працює над Комплексним планом заходів, покликаним деталізувати завдання з реалізації Концепції. Аналогічні плани будуть розроблені і в інших правоохоронних органах держави.

— Як МВС дивиться на існуючі законодавчі можливості звести до мінімуму будь-які масштабні протиправні дії під час чемпіонату Європи?

— Передусім слід посилити відповідальність за правопорушення під час футбольних матчів. МВС розробило законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення громадського порядку під час спортивних заходів». Він зареєстрований у Верховній Раді і чекає розгляду. Проектом закону КУпАП доповнюється відповідною статтею, що посилює відповідальність тих осіб, які систематично порушують порядок в ході проведення спортивних заходів, в т.ч. футбольних матчів. Зокрема, за наявності повторного правопорушення суд може прийняти рішення про заборону відвідувати спортивні заходи на строк до трьох років.

З хуліганами боротимемося й іншими методами. Вже йшлося про те, що в міністерстві активно формується база даних осіб, схильних до протиправних діянь. Її у першому півріччі цього року планується увести до Інтегрованої інформаційно-пошукової системи ОВС України. Бачимо перед собою позитивний досвід МВС та Адміністрації Республіки Польща, де за 2 роки функціонування аналогічної бази поставлено на облік майже 90% футбольних уболівальників із «груп ризику». Загалом з польською стороною наша співпраця у контексті 2012 року дедалі поглиблюється, що, безперечно, працює на ефективність безпеки майбутнього футбольного свята.

— Яким, на вашу думку, нині є найбільш проблемне питання у сфері гарантування безпеки Євро-2012?

— Прикро, але наразі змушений констатувати відсутність належного взаєморозуміння щодо необхідності запровадження новітніх підходів до збереження безпеки і правопорядку з боку окремих функціонерів Федерації футболу України. З цього приводу у жовтні МВС направило листа президентові ФФУ панові Г.М.Суркісу. Ми просимо вжити заходів щодо виконання вимог постанови Уряду від 27 серпня 2008 року №753 керівниками регіональних федерацій футболу та власниками клубів. Вже є домовленість з Григорієм Михайловичем про спільний розгляд цих питань.

 МВС виходить з того, що тільки завдяки чіткому впорядкуванню функцій і повноважень усіх сторін відповідно до вимог УЄФА ми зможемо надійно гарантувати безпеку глядачів як безпосередньо на футбольних аренах, так і на територіях, прилеглих до стадіонів.

 Поряд з цим МВС, спільно з Мінсім'їмолодьспорту, опрацьовує питання запровадження інституту стюардів. Зокрема, необхідно внести зміни до Класифікатора професій, а також доповнити законодавство позицією про відповідальність громадян за невиконання законних вимог стюарда під час його діяльності на спортивних аренах, в т.ч. і на стадіонах.

 Ми розуміємо рівень відповідальності за підготовку та виконання заходів з забезпечення безпеки під час проведення Євро-2012, обсяги цього завдання і впевнені, що виконаємо цю роботу.

+++

Руководители железных дорог Украины и Польши обсудили подготовку к Евро-2012

Ugmk.info

21.01.09

       

Генеральный директор «Укрзализныци» Михаил Костюк и председатель правления «Польской государственной железной дороги» Андрей Вах обсудили вопросы подготовки железных дорог к проведению чемпионата Европы по футболу в 2012 г. Об этом сообщила пресс-служба «Укрзализныци».

В частности, во время встречи украинского и польского коллег, обсуждались вопросы развития пассажирских и грузовых перевозок.

До конца мая 2009 г. украинские и польские железнодорожники планируют возобновить движение международного поезда сообщением Львов-Краков с использованием вагонов с раздвижными колесными парами системы SUW 2000, что позволит значительно сократить время пребывания пассажиров на украино-польской границе.

Железнодорожники планируют изучить спрос на такой маршрут и назначить удобный для пассажиров график движения.

Кроме этого, представители обеих стран акцентировали внимание на необходимости упрощения процедуры таможенного осмотра при пересечении границы между Украиной и Польшей.

Также стороны обсудили возможность назначения дополнительных сезонных поездов для перевозки пассажиров на горнолыжные курорты Польши.

Кроме этого, М.Костюк и А.Вах обсудили возможность поиска новых видов грузов и переориентацию работы железной дороги.

«Мы должны внимательно анализировать, почему существует грузоотправитель, который не пользуется услугами железных дорог, возможно, мы не достаточно оперативны, мобильны, и не удовлетворяем нужд клиента», − отметил М.Костюк.

+++

Будівництво підземних паркінгів у Львові обговорюватимуть на громадських слуханнях

Cupol.lviv.ua

21.01.09

Про будівництво підземних паркінгів на площі Петрушевича, вул. Коперніка − вул. Стефаника та вул. Вітовського говоритимуть на громадських слуханнях, які відбудуться 18 лютого у великій сесійній залі о 16 годині.

«Будівництво підземних паркінгів є дуже важливим не тільки в контексті підготовки до чемпіонату Євро 2012, а й для вирішення організації руху транспорту у центральній частині міста. Це стратегічний крок для налагодження паркування у місті», − каже директор департаменту містобудування та інфраструктури Андрій Павлів.

+++

На реалізацію Житомирської обласної програми підготовки та проведення в Україні Євро-2012 заплановано виділити майже 3,5 млрд.грн

Zhitomir-region.gov.ua

21.01.09

Розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Забели затверджено обласну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у новій редакції. Загальний обсяг фінансування Програми − 3419,8 млн.грн., в тому числі 1167,82 млн. грн. − з Державного бюджету; 2251,98 млн. грн. − з інших джерел.

У результаті виконання Програми передбачається:

капітально відремонтувати в межах області за європейськими стандартами 83,9 кілометрів автомобільної дороги Київ-Ковель-Ягодин та 172,6 кілометри автомобільної дороги Київ-Чоп;

здійснити заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху на автомобільній дорозі Київ-Чоп;

додатково ввести в дію 14 готельно-ресторанних та мотельних комплексів, 54 об’єкти сервісного обслуговування біля автомобільних доріг загального користування за напрямками до міст проведення Чемпіонату;

привести до естетичного вигляду 4 скульптури-пам’ятники біля автомобільної дороги Київ-Чоп;

облаштувати 23 кілометри парканів та 6 гектарів газонів і зелених насаджень у населених пунктах на основних автомобільних дорогах за напрямками до міст проведення Чемпіонату;

поліпшити у населених пунктах за маршрутами руху туристів туристичну інфраструктуру та розробити 5 туристичних маршрутів;

забезпечити виготовлення туристичного довідника по Житомирській області загальним тиражем 10 тис. примірників;

провести культурно-мистецькі акції в обласному центрі і у місцях масового відпочинку та забезпечити участь у них понад 10 тис. відвідувачів;

створити два презентаційні відеоролики про область;

створити умови для розвитку підприємництва в усіх галузях економіки та сферах діяльності;

створити умови для залучення інвестицій у розбудову інфраструктурних об’єктів біля основних автомобільних доріг за напрямом руху учасників Чемпіонату і туристів;

збільшити на 720-800 кількість робочих місць за рахунок розбудови інфраструктурних об’єктів уздовж автомобільних доріг за напрямком руху учасників Чемпіонату і туристів;

збільшити обсяг податкових надходжень до місцевих бюджетів.

Довідково: Розпорядження голови облдержадміністрації від 14.01.09 №4 «Про обласну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» видане відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.08 №837 «Про внесення змін у додатки 1-3 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

Визнане таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 20.06.08 №234 «Про затвердження обласної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

+++

Евро-2012: в Одессе создан центр правопорядка

Viknaodessa.od.ua

21.0.109

В Одессе создан региональный центр по вопросам безопасности и правопорядка на период подготовки и проведения в Украине матчей чемпионата Европы по футболу 2012 года.

Соответствующее распоряжение губернатора Николая Сердюка опубликовано сегодня на сайте областной госадминистрации. В составе центра − представители властей Одессы и региона, управления Службы безопасности Украины, Южной таможни, Федерации футбола, Южного управления Государственной пограничной службы.

+++

На шляху до спортивних арен

Володимир Висоцький

Zorya.poltava.ua

21.01.09

На засіданні ІХ звітного конгресу федерації футболу Полтавської області про підсумки роботи звітував її президент Анатолій Дяченко. У зібранні взяли участь член президії Федерації футболу України Віктор Парадніков, почесний президент обласної федерації футболу Микола Залудяк, генеральний директор ФК “Ворскла” Дмитро Яворський, представники обласних та районних спортивних організацій. Серед присутніх були і гості з Харківської, Сумської, Дніпропетровської та Київської обласних федерацій футболу.

Доповідач повідомив, що в області діють 15 федерацій з юридичними правами та 13 громадських організацій футболу, які об’єднують понад 80 тисяч спортсменів.

Федерація постійно удосконалює систему дитячо-юнацького футболу, впроваджуючи уроки фізкультури з елементами футболу. Проводяться змагання на призи клубу “Шкіряний м’яч”, розвивається аматорський футбол.

Понад тридцять ДЮСШ відвідують 5000 вихованців, серед них близько 400 дівчат. В останні роки на Полтавщині збудовано 38 майданчиків зі штучним покриттям. Але чимало стадіонів потребують ремонту.

Нині особливо гостро постало питання матеріально-технічного забезпечення ДЮСШ. Турбують низький рівень професійної кваліфікації дитячих тренерів, недостатня діяльність громадських футбольних федерацій у містах та районах області.

Після обговорення порядку денного учасники конгресу роботу обласної федерації футболу визнали задовільною.

+++

Лига Рабиновича

Николай Несенюк

Wek.com.ua

21.01.09

В облике украинской футбольной Премьер-лиги, проводящей чемпионат страны по футболу, очень много странного и непонятного

У любого стоящего дела есть или энергичный энтузиаст-организатор, или всем понятная цель, ради которой объединились его участники. У Премьер-лиги нет ни того, ни другого. Энергичный организатор, если таковой имеется, настолько хорошо замаскирован, что может уже и не размаскировываться. Объединение же людей в лице владельцев футбольных команд является настолько разнокалиберным, что в принципе не способно что-то конкретно совместно делать. О результатах работы Премьер-лиги говорить не приходится, потому что результатов нет. Больше того, складывается впечатление, что результаты эти никому по-настоящему и не нужны. Потому что никаких объективных предпосылок для создания футбольной лиги в Украине не существует. Поэтому и создаются надуманные квазиструктуры вроде ПФЛ или сменившей ее Премьер-лиги.

Любая выдуманная структура способна работать исключительно на своего руководителя. Это отлично понимали бывшие руководители ПФЛ, это, надо думать, понял и Вадим Рабинович, открыто заявивший о своем желании возглавить Премьер-лигу.

Думаю, что шансы занять это место у бывшего «владельца» киевской команды «Арсенал» очень даже есть. Почему нет, пусть занимается, − так вполне могут подумать отечественные футбольные собственники, у которых в сегодняшних условиях голова болит совсем не от футбола. Подумают и изберут. Что мы получим в результате?

В футболе Вадим Рабинович появился совсем недавно. Когда-то он позиционировал себя как «главный еврей» Украины, возглавляя одну из многочисленных еврейских организаций, что не вызывало ничего кроме сомнения в том, что в пословице «где два украинца − там три гетьмана» речь идет именно об украинцах. Позже господин Рабинович провозгласил себя медиа-магнатом, с чем тоже возникли проблемы. Принадлежащие ему «медиа-активы» давно уже находятся в глубоком тылу информационного фронта. Новый облик Рабиновича − футбольный собственник − тоже не породил никаких особенных результатов. Полученная им неизвестно от кого и за что футбольная команда «Арсенал» финансировалась неизвестно откуда и кроме скандалов ничем себя не проявила. О болельщиках применительно к этой команде говорить совсем не получается, потому что говорить не о чем.

И вот избавившись (или не избавившись) от футбольной команды таким же непонятным способом, как и получив ее, Вадим Рабинович вознамерился возглавить проведения футбольного чемпионата Украины. Никаких заметных футбольных наработок за ним не числится. Говорить же о том, что «футбол надо продавать» может кто угодно, Например, автор этих строк говорит об этом намного дольше и, надеюсь, несколько более интересно, чем г-н Рабинович. Но я же не претендую на пост руководителя Премьер-лиги. И совсем не потому, что не Рабинович.

Что же мы можем получить в результате? Думаю, что ничего плохого в любом случае не случится. Прибавив к ничему ничто навредить невозможно. Тем более что как раз вреда нашему футболу со стороны Вадима Рабиновича до сих пор не было никакого. Толку, никакого, впрочем, тоже не было.

Если попробовать смоделировать возможные действия потенциального руководителя Премьер-лиги в лице Вадима Рабиновича, то уже сейчас можно сказать, что вокруг лиги с приходом нового президента будет очень много разговоров. Разговоры эти будут ни о чем, никаких внятных цифр, кроме размера заявочных взносов команд, размеров штрафов и гонораров арбитрам мы, как и в случае с ПФЛ, не услышим. И не надо. Кто цифрами интересуется, может сайт УЕФА почитать. Там много интересного про бизнес. Есть, например такая цифра: заявочный взнос команды-участника Кубка УЕФА составляет… 200 евро. То есть меньше чем заявочный взнос участника нашей второй лиги. Зато доходы! Но то УЕФА. УЕФА и настоящие Премьер-лиги − это в Европе. У нас же пока одна перспектива − лига Рабиновича.

+++

К Евро-2012 Гданьск выделит 80 млн долларов на трамваи

Rynok.biz

21.01.09

Администрация городского транспорта Гданьска планирует в рамках подготовки к проведению Чемпионата Европы по футболу 2012 года полностью обновить трамвайный парк, закупив 35 трамваев стоимостью 250 млн. злотых (почти 80 млн. долларов).

Как пишет польская газета «Metro», город уже объявил тендер, победитель которого станет известный в марте 2009 года.

Гданьск планирует также отремонтировать трамвайные пути и построить новые для улучшения коммуникации в городе, который будет одним из 4 главных городов Польши, где будут проходить матчи Евро-2012.

По данным издания, закупка трамваев на 40% будет профинансирована за счет средств вспомогательных программ Европейского Союза, к которому Польша присоединилась в 2004 году.

«Metro» отмечает, что город планирует сначала избрать 10 компаний, которые выполнят основные условия тендера, а среди них выберут одну, которая предложит лучшую цену и техническое предложение.

+++

Украинские арбитры не в почете из-за языка?

Dynamo.kiev.ua

21.01.09

Международная федерация футбольной истории и статистики (IFFHS) определила лучших арбитров за последние 20 лет. Наши «люди в черном» не попали даже в первую 80-ку. Зато белорус Вадим Жук занял почетное 64 место.

«Будем,  конечно,  надеяться, что в следующий рейтинг войдут и наши арбитры. Надежда умирает последней,  − приводит газета «Жизнь» мнение  главы комитета арбитров Вадима Шевченко. − Главный фактор того,  что  мы не судим в  Европе  − низкое знание иностранных языков. К примеру, судья из карликового Люксембурга вызывается на международные матчи. Наш − нет. А все потому, что люксембуржец владеет несколькими языками».

Добавим, что первая десятка лучших арбитров выглядит так:

1.  Пьерлуиджи Коллина (Италия)

2.  Маркус Мерк (Германия)

3.  Петер Микельсен (Дания)

4-5. Шандор Пул (Венгрия)

4-5. Ким Милтон Нильсен (Дания)

6.  Андерс Фриск (Швеция)

7.  Любош Михель (Словакия)

8.  Пьерлуиджи Пайретто (Италия)

9.  Мишель Вотро (Франция)

10.  Урс Майер (Швейцария)

+++

Львівський прикордонний загін до «Євро-2012» отримав три авто «Нива-Шевроле»

Zik.com.ua

21.01.09

Сьогодні, 21 січня, у Львівському прикордонному загоні Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України відбулося урочисте освячення автомобілів марки «Нива-Шевроле», які коштом Львівської обласної ради було придбано для потреб прикордонників загону. Про це ЗІК повідомила прес-секретар начальника Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Ярослава Мельник розповіла, що автомобілі для Львівського прикордонного загону були придбані коштом обласної ради та відповідно до програми «Забезпечення захистом інтересів громадянина держави та суспільства на державному кордоні України в межах Львівської області на 2008-2010 роки».

Відтак, у зв’язку з проведенням в Україні та Польщі «Євро-2012» даною Програмою були визначені завдання із забезпечення заходів зі створення сприятливих умов для перетину держкордону організованими групами вболівальників та окремими громадянами. 

«Згідно із цією програмою 21 січня 2009 року Львівському прикордонному загону було вручено три високопрохідні автомобілі «Нива-Шевроле», які у подальшому будуть використовуватися на ділянках загону. Вартість кожного − 90 тис. грн», − сказала Ярослава Мельник.

+++

Підписатися на новини