Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

U-17: Головка задовольнили гра і результат

Ffu.org.ua

20.01.09

Після повернення з Мінська наставник юнацької збірної України (гравці 1992 р.н.) Олександр Головко поділився враженнями від її виступу на представницькому міжнародному турнірі. Нагадаємо, у Білорусі «синьо-жовті» вибороли головний приз змагань, здобувши три перемоги у чотирьох матчах.

Рух уперед

«Звісно, я задоволений. Нарешті бійцівський характер та самовіддача, якими мої футболісти вирізнялися і раніше, втілилися у гідний підсумковий результат, − каже Головко. − Крім того, він став наслідком змістовної та якісної гри, яку демонструвала команда. Когось окремо відзначати не варто − високої оцінки заслуговує весь колектив. Можливо, у тактичному плані ми поки поступаємось ровесникам з провідних футбольних держав, однак поступово крок за кроком рухаємося вперед. Відчуваю, що юнаки вже набагато краще розуміють мої вимоги і потрохи усвідомлюють, на яких компонентах базується сучасний футбол».

Дорослий поєдинок

Під час перших двох зустрічей в українців майже не виникало труднощів. І бельгійці, і литовці, що привезли до Білорусі молодших за віком гравців, були обіграні 3:0 та 8:0 відповідно. «Битва з господарями була значно цікавішою і епізодами нагадувала справжній дорослий поєдинок, − зазначає тренер. − Так, унаслідок необов’язкової помилки ми поступилися, проте я все одно подякував хлопцям , адже вони боролися до останнього. Тим більше, що рахунок 0:1 дозволив нам кваліфікуватися до фіналу».

Суперечка характерів

Вольові якості українських юнаків стали їм у пригоді й у вирішальному двобої, коли «синьо-жовті», програючи росіянам, все ж таки зуміли схилити шальки терезів на свій бік завдяки дублю гірника Пилипа Буківського. «Попри те, що це був вже четвертий матч за тиждень, і хлопці дещо втомилися, ніхто з них ні на мить не полишав надій на остаточну перемогу. Врешті-решт у суперечці характерів наш взяв гору», − резюмував Головко.

Фактор покриття

Додамо, що матчі турніру проходили під дахом − на штучному газоні. «Стан покриття в цілому був задовільний, хоча, звісно, за якістю воно значно поступається покриттю у манежі на базі в Кончі-Заспі, де ми тренувалися напередодні. В Мінську відразу відчули різницю», − посміхається український керманич. Зауважимо, що наступного разу наша команда збереться у березні, щоб провести два спаринги з німецькими однолітками. 

+++

Познань розбудовує стадіон  20.01.2009

Polskieradio.pl

20.01.09

Керівники товариства ЄВРО Познань 2012 отримають сьогодні дозвіл на розбудову місцевого стадіону. Будова двох трибун розпочнеться наступного тижня, − заявив голова товариства Євро Познань 2012 Ришард Дембінський:

27 січня плануємо розпочати роботу, беремо лопати в руки, перша машина з землею виїде зі стадіону. Досі ми огородили територію будівництва стадіону і перевірили, чи можемо безпечно реалізувати будову, згідно з планами.

Трибуни будуть побудовані до кінця року, а наступного року будівельники змонтують дах. Будівництво стадіону має завершитися через 17 місяців.

Проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році заплановано на чотирьох польських та чотирьох українських стадіонах. Познань, що у центральній Польщі, поруч Варшави, Гданська і Вроцлава це одне з чотирьох міст, де мають відбуватися футбольні змагання.

+++

Для львівського стадіону до Євро-2012 вже почали виготовляти дах

Zaxid.net

20.01.09

«Азовінтекс» − надійний партнер, своїми потужностями вони виконують всі необхідні роботи згідно із графіками. Додам, що вже зараз, поки метал дешевший, виготовляється металоконструкція для даху майбутнього стадіону», − повідомив 20 січня на брифінгу з нагоди початку спорудження фундаменту стадіону мер Львова Андрій Садовий.

Він також зазначив, що на будівництві, згідно з домовленостями, має працювати максимальна кількість львів’ян: «Вже подано 2,5 тис. резюме, 55 людей вже працює», − розповів мер.

Андрій Садовий також зазначив, що всі роботи по стадіону ведуться чітко, згідно з графіками. Щодо залучення інших підрядників до будівництва стадіону, то керівник Львівської філії «Азовінтексу» Ігор Сємьонов зазначив, що «Азовінтекс» сам справляється із роботами і залучення інших підрядників буде потрібно у разі, коли виникнуть проблеми із виконанням графіків.

+++

У Львові міліція зустрічалася з польськими колегами

Mvs.gov.ua

 20.01.09

До Львова приїхали польські правоохоронці. Співпраця між поліцією Польщі та львівською міліцією триває вже не один рік. Тож часто правоохоронці обох країн збираються за круглим столом, щоб обговорити низку актуальних питань. Попри основну тему − безпеку мешканців Львова то його гостей під час проведення Євро-2012 − розмовляли про боротьбу з торгівлею людьми та протидію контрабанді, про незаконну міграцію. Адже саме ці проблеми є спільними для обох сторін, і вирішити їх можна лише у взаємодії та співпраці. Одним з вагомих питань, яке розглядали на зустрічі, було вдосконалення інформаційного обміну, що значно сприятиме розкриттю таких злочинів.

+++

Листкевича отстранили от Евро-2012

Football.ua

20.01.09

Экс-президент польской федерации футбола отстранен от приготовлений Польши к Евро-2012.

На неделе стало известно, что обязательства Листкевича отныне будет исполнять вице-президент Федерации Адам Олкович. Бывшего рулевого ПЗПН можно критиковать за множество вещей, однако и о заслугах его нельзя забывать. Именно Листкевичу удавалось уладить конфликты с УЕФА касательно коррупции в польском футболе.

«Я разговаривал с Гжегожем Лято, который сейчас руководит федерацией. Надеюсь, что он найдет для меня работу, которой я мог бы помочь Польше достойно организовать Евро-2012. С Адамом Олковичем мы работаем плечом к плечу. Как в тандеме», − говорит Михал Листкевич.

13 мая Исполком УЕФА примет окончательное решение по поводу проведения или непроведения Чемпионата Европы-2012 в Украине и Польше.

«Надеюсь, что уже до этого времени наше сотрудничество с ПЗПН выйдет на новый уровень», − отмечает польский футбольный чиновник.

Gazeta Wyborcza

+++

У Польщу прибули інспектори УЄФА для оцінки та розподілу за призначенням готельної бази країни до Євро-2012

 

Юрій Банахевич

Укрінформ

20.01.09

До Польщі сьогодні прибули інспектори УЄФА Сабін Фукс (Sabine Fux) та Ральф Стехелі (Ralph Staeheli) для оцінки та розподілу за призначенням готельної бази у південній частині країни до Євро-2012, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

 

Як інформує Спілка “PL.2012”, вони відвідають близько 30-ти чотири− та п’ятизіркових готелів у Вроцлаві, Кракові та Нижньосілезькому воєводстві, які організатори ЧЄ-2012 передбачають використати під час проведення Турніру.

 

У ході цього візиту інспектори встановлять конкретне призначення кожного з готелів під час футбольного єврофоруму. Зокрема, визначатимуться місця для проживання гостей, спонсорів, організаторів Євро-2012, розташування організаційних штабів тощо.

+++

Анатолій Кінах: «Результати газових переговорів свідчать: влада навіть в умовах кризи, коли необхідно захищати енергетичну безпеку держави, продемонструвала свою неспроможність діяти сконсолідованими методами

Partyofregions.org.ua

20.01.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Коментуючи результати газових переговорів з Росією, народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів, Президент УСПП, міністр промисловості і підприємництва Опозиційного уряду Анатолій Кінах зазначив:

− Результати переговорів по умовам постачання газу в Україну і транзиту через територію Україну є від’ємними в першу чергу у зв’язку з тим, що влада навіть в умовах кризи, коли необхідно захищати енергетичну безпеку держави, продемонструвала свою неспроможність діяти сконсолідованими методами. В першу чергу це стосується президентської і урядової вертикалей, що дуже послабило позиції України на всіх етапах цих переговорів.

В результаті так і не досягнуто основної мети − поетапного підвищення ціни на природний газ для України, як це було продекларовано у відповідному меморандумі, що був підписаний між Україною та Росією на міжурядовому рівні − Тимошенко-Путін. І це створює дуже серйозні проблеми для промисловості України, яка і так вже знаходиться у глибокій системній кризі.(…)

(…)На нас очікує, безумовно, загроза масового безробіття, зрив надходжень у місцеві та Державний бюджети, подальше зростанні заборгованості по заробітній платі і проблеми у Пенсійному фонді.

Виходячи з цього однозначно необхідно дуже жорстко, кардинально змінювати в цілому соціально-економічну, фінансову, промислову політику, в тому числі − змінювати Державний бюджет 2009 року, і спрямувати зусилля в першу чергу на стимулювання розвитку внутрішнього ринку (особливо через будівництво житла, транспортної інфраструктури, що вимагає постачання і від базових галузей, і особливо металу), на інфраструктурні проекти, «Євро-2012», максимальне зниження фіскального тиску, недопустимість зривів відшкодування податку на додану вартість, на імпортозаміщуючі програми для активізації внутрішнього ринку і створення робочих місць, а також однозначно − на енергозбереження і енергоефективність.

Тільки таким чином можна пом’якшити цю глибоку кризу, що створює умови вже не рецесії економіки, а колапсу і втрати управління.(…)

+++

З 116 обласних програм на Харківщині залишиться всього п'ять

Kharkivoda.gov.ua

20.01.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

На сьогоднішній день відомо, що з 116 програм, прийнятих в області, «в живих» залишаться лише 5. Про це в ефірі авторської програми голови облдержадміністрації Арсена Авакова «Акценти» повідомила заступник голови Харківської обласної ради Марина Вишневська. За її словами, передбачається прийняти програму соціально-економічного розвитку області, програму гуманітарного розвитку, соціального захисту населення, програму охорони здоров'я і спеціальну програму з підготовки до ЄВРО-2012.(…)

+++

У Київській області до Євро-2012 буде збудовано п'ять тренувальних футбольних баз

 

Михайло Мельник, Олексій Ігнатенко

Укрінформ

20.01.09

Відповідно до завдань і заходів Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини футбольного чемпіонату Європи 2012 року у Київській області буде збудовано п'ять тренувальних баз, два аеропорти, автомобільні дороги загальною довжиною 600 кілометрів, 26 готелів, дев'ять фан-зон, а також розроблено туристичні маршрути. Про це сьогодні під час прес-конференції у Інформаційному центрі «Євро-2012-Україна» в УКРІНФОРМі повідомив заступник голови Київської обласної держадміністрації Ростислав Єрема. 

 

У свою чергу, заступник керівника робочої групи з підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 у Київській області Валерій Золотухін розповів, що вже майже на сто відсотків підготовлена тренувальна база, яка розташована у селі Щасливе. Інші бази у смт Бородянка, містах Бровари, Ірпінь і Боярка добудовуватимуться.

Водночас, начальник управління містобудування й архітектури та розвитку інфраструктури у Київській області Іван Шпилевський зазначив, що будівництво великої кільцевої дороги триває за графіком. У 2008 році на це було витрачено 80,2 млн грн, у 2009-му ця сума зросте до 228 млн грн.

 

Крім того, на реконструкцію аеропортів у Борисполі та Гостомелі буде виділено 2 млрд 736 млн грн, на будівництво готелів − 5 млрд 833 млн 200 тис грн, фан-зон − близько 29 млрд грн. 

+++

У запорожцев появился шанс достроить мосты через Днепр   

Meria.zp.ua

20.01.09

Городской голова Запорожья Евгений Карташов подал заявку на включение автотранспортной магистрали через Днепр в перечень инвестиционных проектов, на которые государство планирует направить в этом году 37 миллиардов гривен. По предварительным прогнозам, Правительство готово выступить гарантом для привлечения кредитных средств, необходимых для возведения стратегических для проведения Евро − 2012 объектов.

Запорожский мэр уже провел переговоры в ОАО «Мостобуд» и предложил не откладывать в долгий ящик заказ вантов, металлоконструкций и стройматериалов, чтобы не останавливать строительство мостовых переходов.

+++

До пошуку 85 млн євро на стадіон у Львові Кміть і Садовий залучили нащадків: вони їм написали послання

Zik.com.ua

20.01.09

Сьогодні, 20 січня, у Львові голова Львівської ОДА Микола Кміть та міський голова Львова Андрій Садовий заклали в одну із чотирьох бетонних опору фундаменту північної сторони майбутнього євростадіону символічну капсулу з посланням до нащадків, а отець Орест Фредина освятив будівництво.

Церемонія урочистого освячення відбулася із запізненням, причиню якого, за словами Миколи Кметя, стала нарада у Львівській ОДА щодо пошуків додаткових коштів для побудови стадіону. Гендиректор ВАТ «Азовінтекс» ОлександрТарута, фірма якого споруджує євростадіон і присутність якого на урочистості анонсувала прес-служба Львівської міськради, до Львова не прибув. Натомість стати свідками історичної події прибуло чимало депутатів Львівської міськради.

«Складне дуже питання побудови львівського стадіону є темою №1 України. Тому тим, хто хоче, щоб у Львові був найкращий стадіон, сьогодні радісний день. А тим, хто думає, що ми з цією задачею не справимся, треба змінити свою думку. Усе йде дуже оптимістично у ці складні часи. Я бачу, що спільними зусиллями, які зараз є в Львівської обласної ради, адміністрації і міської ради, людей які бажають інвестувати в ці об’єкти, знаходиться достойне вирішення, для того, щоби стадіон був побудований вчасно, якісно, і Львів прийняв найкращим чином «Євро-2012». У тому, що це станеться у мене абсолютно немає сумнівів. В Різдвяні свята це відбувається і буде покроплено. Церква, це, мабуть та сила третя, яка є найважливішою в цій побудові», − запевнив Микола Кміть, побажавши будівельникам доброї наснаги й зауваживши, що «компанія, яка це побудує, получить великі бали в своєму розвитку».

Керівник Львівської філії «Азовінтексу» Ігор Семенов вручив керівникам міста і області білі будівельні каски для того, «щоб це було не символічно, а практично, щоб вони могли, приїжджаючи на будмайданчик, брати із своєї машини каски і ходити будівництвом так, як належить будівникам». Кміть і Садовий спробували було надіти подарунки, але на змогли, − каски виявилися явно замалими на їхні високі чола.

«Це є найбільш амбітний проект цього тисячоліття в Галичині. «Азовінтекс» всі часові графіки витримує день у день», − сказав Андрій Садовий, висловивши подяку керівнику департаменту «Євро-2012» Олегу Засадному, директору будівництва від УКБ ЛМР Віталію Сулимі. За словами Андія Садового, у капсулу послання до нащадків заклали монети, випущені Нацбанком до 750-ліття Львова, ювілейні срібні монети «10 річниця Львова в ЮНЕСКО» і ювілейні марки. Цікаво, що цю капсулу, за словами Андрія Садового, нащадки мали б прочитати через 50 років. Наскільки співмірний такий термін «гарантії» євростадіону із визначенням його проектом цілого тисячоліття, міський голова не пояснив.

Отець Фредина нагадав про пророцтва, у яких говорилося: «На місце, де сходить Боже благословення, там пустеля починає бути квітучим садом» і закликав присутніх помолитися до Бога-Вседержителя з проханням вилити на це місце свого Духа, щоб усі стали свідками, що на місці, котре було порожнє, сталося преображення світу.

Будівельники «Азовінтексу» під час спільної молитви білих касок не знімали. Вони очікували найурочистішого моменту, коли на покладену мером капсула в арматуру майбутньої залізобетонної опори, за командою: «Юра, налівай!» із бетонозмішувача пішла суміш, яку четверо будівельників в червоних одностроях та оранжевих касках розрівнювали лопатами із виглядом персонажів цвинтарної сцени Шекспірового «Гамлета».

Загалом будівельники вже встигли за актами про виконані роботи освоїти до 4 млн грн. і планують освоїти цього року до 300 млн грн, про що по урочистій церемонії під час брифінгу повідомив Андрій Садовий, який виглядав задоволений темпами будівництва й тим, що у ньому бере участь 55 львів’ян, а ще 100 проходять співбесіди із працевлаштування. «Коли підписували контракт, то була ціна 85 млн євро. В еквіваленті це тоді вартувало 670 млн грн. ми закладаємо на цей рік у міському бюджеті на стадіон 300 млн грн. Перестраховуємося три рази: є кошти з міського бюджету, зі стабілізаційного фонду Державного бюджету, плюс інвестиційні кошти, про які сьогодні ведеться робота з футбольними клубами», − сказав Андрій Садовий.

Незабаром, за словами Садового, на баштових кранах, розташованих на будмайданчику, почеплять відеокамери, які траслюватимуть в режимі он-лайн картинку будівництва, яку можна буде переглядати через Інтернет. Також перед будмайденчиком обладнають спеціальний агітмайданчик, щоб люди могли ознайомлюватися із планами будови й не відволікали будівельників від важливої справи.

Щоправда, керівник Львівської філії «Азовінтексу» Ігор Семенов, застеріг, що коли маріупольці не встигатимуть із графіками, то залучатимуть субпідрядників. Наразі вони дають раду власними силами, використовуючи вітчизняні будматеріали, як от арматуру й цемент.

Після урочистостей у наметі Міністерства надзвичайних ситуацій відбувся святковий фуршет.

+++

Прес-реліз футбольного клубу «Карпати» (Львів) від 20 січня 2009 року

Fckarpaty.lviv.ua

20.01.09

Останнім часом в окремих ЗМІ з’явились публікації, у яких висловлюється стурбованість тим, що фінансово-економічна криза серйозно торкнулась і життєдіяльності футбольного клубу «Карпати». Керівництво ФК «Карпати» вважає за необхідне розвіяти всілякі чутки навколо майбутнього львівського клубу.

Наприкінці 2008 року і на початку 2009 року в ФК «Карпати» розпочато і продовжується формування нового штатного розпису працівників клубу. Зокрема, за останні два місяці у клубі було звільнено близько тридцяти осіб. З метою оптимізації та підвищення рівня ефективності роботи розгалуженої внутрішньої структури ФК «Карпати» відбувається реорганізація і в даний момент. Окремо звертаємо Вашу увагу на те, що реорганізація структури ФК «Карпати» в жодному разі не відіб’ється на планах підготовки команди «Карпати» до другої частини сезону 2008/2009 років та на завданнях на сезон. На даний момент головна команда проводить тренувальний збір у Туреччині, а молодіжний склад − у Сочі. Виконуватиметься затверджений раніше план підготовки команд до сезону і в подальшому. Тож хочемо запевнити усіх уболівальників і представників ЗМІ, що ФК «Карпати» завдяки турботі і зусиллям засновників не відчуває значних фінансових труднощів в час фінансово-економічної кризи в державі і продовжує планомірну роботу.   

+++

УЕФА надеется получить 800 млн. евро за права на трансляцию Евро-2012

Delo.ua

20.01.09

УЕФА уверена, что несмотря на экономический кризис, ей удастся получить за продажу прав на трансляцию Евро-2012 цену не меньшую, чем на прошлом чемпионате в Австрии и Швейцарии. За продажу прав трансляции тогда на счета УЕФА было перечислено около 800 млн. евро.

Заплатила за эти права фирма Sportfive, которая позже перепродала их конкретным каналам. Такая система дистрибуции впервые показала, что права на трансляцию могли купить частные станции, хотя определенное число матчей должны были быть показаны по «открытым» каналам. Например, в Польше тогда чемпионат транслировал Polsat.

20 января закончился термин подачи заявок всех заинтересованных трансляцией Евро-2012. Среди польских каналов зарегистрировались Польское Телевидение (TVP) и Polsat.

«В определенный термин зарегистрировались как желающие получить права на чемпионат Европы в 2012 году», − проинформировал директор TVP Sport Роберт Коженевски.

Регистрацию подтвердил также пресс-секретарь группы Polsat Томаш Матвейчук. «УЕФА ожидает сейчас предварительной заинтересованности этими правами и Polsat такую уже предоставил. В ближайшее время желающие должны получить больше детальной информации о конкурсе», − сообщил Матвейчук.

Трансляцией Евро-2012 совсем не заинтересован польский канал TVN. «Это решение соответствует принятой много лет назад политикой канала. Спорт не является элементом, на котором базируется наша программа», − сообщил пресс-секретарь канала Карол Смолаг.

«Уверены, что после удачного чемпионата в 2008 году, очередной принесет по крайней мере такой же доход», − сказал пресс-секретарь УЕФА Роб Фолкнер.

Во время Евро-2004 в Португалии УЕФА подписала договор с Европейским вещательным союзом (EBU), в который входили 75 общественных канала из 56 стран. 31 матч этого турнира увидело по телевизору около 8 млрд. зрителей.

По подсчетам экспертов, цена прав трансляции Евро-2012 может превысить 1 млрд. евро.

«Несмотря на кризис достижение такой суммы возможно. Обращая внимание на то сколько стоили права на Евро-2008 и факт, что их цена систематически растет, миллиард евро может быть достигнут», − сообщил начальник польского отделения Sportfive Анджей Плачински.

С целью получения максимальной выгоды, УЕФА планирует продажу прав на ЧЕ-2012 отдельно на рынки с большим потенциалом (английский, французский, немецкий или итальянский).

Футбольный чемпионат Европы является третьим по количеству зрителей спортивным мероприятием − после чемпионата мира и летних олимпийских игр.

+++

Прямая линия: Самое тяжелое − это когда люди хотят получить квартиру

Kp.ua

20.01.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Каким будет бюджет развития города? Продолжится ли тотальный ремонт львовских улиц и в новом году? Какая официальная зарплата у мэра города? Сможет ли Львов найти альтернативные источники топлива? На эти и другие вопросы, касающиеся работы госслужащих Львовского городского совета, отвечает мэр Львова Андрей САДОВЫЙ.(…)

(…)Я не раз слышала, что львовская власть специально затягивает строительство стадиона из-за договоренностей с одним из резервных городов. На какой стадии сейчас строительство стадиона?

Сама идея проведения Евро-2012 родилась во Львове, поэтому Львов есть и будет основным городом. Что касается стадиона − мы идем четко по графику. До середины февраля установят на стройплощадке вебкамеры и все смогут в интернете наблюдать, как идет строительство.

(…)В 2010 году мы будем пить шампанское на новом стадионе

Мое имя Василий. Скажите, существует ли программа на 2009 год по ЕВРО -2012?

Есть программа до 2012 года. В ноябре начали работы. Сегодня мы торжественно заложили капсулу в фундамент. В этой капсуле две монеты, выпущенные до 750-летия Львова, и до 10-летия ЮНЕСКО, марки. 1 грамота. Когда через много лет будет реконструировать − откопаем эту капсулу. До 2010 года должны закончиться работы. В следующем году в декабре мы должны пить шампанское на стадионе. (…)

+++

Гаманець 

Polskieradio.pl

20.01.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

(…)У травні польська та українська залізниці, з думкою про ЄВРО 2012,  мають поновити сполучення Краків − Львів. Завдяки використанню нових технологій, час переїзду з Кракова до Львова скоротиться на 3 години.

Вагони будуть оснащені системою SUW 2000, завдяки якій можна переміщатися по колії різної ширини.

Ця інвестиція дозволить швидше переміщатися між містами, котрі організують ЄВРО-2012. з Кракова до Львова подорож триватиме потягом близько 7 годин (досі − 10).  Польська залізниця (PKP) клопочеться про застосування системи SUW 2000 також в Україні.(…)

+++

Найбільш вагомі події у медичній освіті за минулий 2008 рік

Moz.gov.ua

20.01.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Департамент кадрової політики, освіти і науки МОЗ України повідомив про найбільш вагомі події у медичній освіті за минулий 2008 рік. Серед найбільш значимих, зокрема, відзначені наступні:(…)

(…) Для забезпечення надання медичної допомоги учасникам “ЄВРО-2012” у вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладах започатковано підготовку з поглибленого вивчення англійської мови медичним персоналом.

+++

Виталий Шевченко: Уровень футбола в России и на Украине несопоставим

News.sportbox.ru

20.01.09

Известный российский тренер Виталий Шевченко рассказал о последних событиях в своей жизни и поделился впечатлением о российском футболе в беседе с корреспондентом Sportbox.ru Артуром Петросьяном.

− Виталий Викторович, после ухода из «Терека» вы в течение двух лет возглавляли одесский «Черноморец», но, не доработав три месяца до истечения контракта, покинули клуб. В чем там было дело?

− Одесса − родной мне город. Много лет я провел там еще будучи футболистом, и был очень рад вернуться в него в качестве тренера. Но, к сожалению, работать так, как я хотел, и как было обещано мне руководством, не вышло. Изначально ставились одни цели, но по ходу оказалось, что решать большие задачи в клубе никто не хочет. Потому и ушел. Радует хотя бы то, что успел создать добротный коллектив, который в украинском чемпионате не затеряется.

− Какие дальнейшие творческие планы?

− До лета хочу хорошенько отдохнуть, ну а потом возобновлю тренерскую деятельность.

− Предложения поступают?

− Да, в последнее время их было немало.

− От клубов премьер-лиги в том числе?

− Нет, если говорить о России, то только из первого дивизиона.

− За нашим чемпионатом, живя на Украине, продолжали следить?

− Конечно. Впечатления самые хорошие. Уровень футбола в России растет, и это видно невооруженным взглядом. Посмотрите хотя бы на успехи сборной и клубов в еврокубках. Считаю, что «Рубин» стал чемпионом абсолютно заслуженно − ведь это единственная команда, прошедшая всю турнирную дистанцию без серьезных спадов. Понравился ЦСКА во втором круге. А вот мой бывший клуб «Сатурн», к сожалению, разочаровал − взлеты и падения по-прежнему преследуют раменчан.

− Окунувшись в украинское первенство, можете сравнить его с российским?

− Тут даже сравнивать нечего. Уровень футбола в двух странах несопоставим. В России он гораздо выше.

+++

Проект продовження злітної смуги Львівського аеропорту отримав у Києві всі погодження

Zaxid.net

20.01.09

Проект продовження злітної смуги Львівського аеропорту отримав всі погодження. Про це 20 січня повідомив під час брифінгу з нагоди початку спорудження фундаменту стадіону до Євро-2012 у Львові голова Львівської ОДА Микола Кміть.

«ОДА готує рішення щодо передачі землі. 30% мешканців Сокільників, земельні ділянки яких держава має викупити для продовження смуги, вже написали заяви. 1 сотка коштуватиме 3 тис. грн. У п’ятницю щодо питання аеропорту до нас приїде віце-прем’єр-міністр.

На черзі − визначення підрядника Мінтрансом і постанова Кабміну на фінансування, крім того, необхідно, щоб військові передали на баланс Мінтрансу свою територію»,− додав голова ЛОДА.

+++

Стадіон до Євро-2012 у Львові таки будуватимуть державним коштом?

Zaxid.net

20.01.09

«Тих, хто думає, що Львівщина не справиться із будівництвом стадіону до Євро-2012, чекає розчарування. Сьогодні у Львівській ОДА відбулася нарада щодо фінансування цього об’єкту з потенційними інвесторами. Відносно фінансування у 2009 році я спокійний, коли будуть підписані угоди − ми оприлюднимо більш чіткі дані», − зазначив 20 січня під час брифінгу з нагоди початку спорудження фундаменту стадіону голова Львівської ОДА Микола Кміть.

Він додав, що у питанні будівництва даного об’єкту ЛОДА, ЛМР та ЛОР є солідарними: «ОДА виступає швидше модератором, міськрада не знімає відповідальності, облрада допомагає у переговорах із депутатськими фракціями, також може йтися про фінансування з обласного бюджету «Спартака», який є в спільній власності області і міста».

Голова ЛОДА додав, що сьогодні на нараді щодо фінансування будівництва стадіону, були представники ФК «Карпати». «Ми обговорили конкретні пропозиції щодо інвестування у стадіон до Євро. Маю зустрітися із керівництвом ФК «Львів». Ясно, що це не об’єкт лише міста чи «Карпат». Щодо державного фінансування, то під час зустрічі з прем’єр-міністром, було підтверджено, що у бюджеті закладено 680 млн грн на підготовку Львівщини до Євро-2012, у тому числі 600 млн грн на стадіон, якщо до березня стабілізаційний фонд буде наповнений, то кошти ми 100% отримаємо», − розповів керівник області.

Мер Львова Андрій Садовий відносно фінансування стадіону назвав три джерела: бюджет Львова, державний бюджет, інвестори. «Ми ведемо активно роботу із ФК «Карпати», ФК «Львів» та іншими потенційними інвесторами, стадіон до грудня 2010 буде. Ми передбачаємо у бюджеті розвитку всі 300 млн грн необхідні на стадіон у 2009 році, для перестраховки. У стабілізаційному фонді держбюджету також закладено кошти. Важливим є те, що генпідрядник − українська фірма, вартість стадіону оцінювалась у 85 млн євро, в контракті ціна зафіксована у гривнях − 670 млн, ви самі бачите, яка зараз різниця в курсах, це для нас великий плюс. Крім того, вони використовують всі місцеві матеріали і фірма зареєстрована у Львові, податки йдуть нам», − поінформував мер.

+++

Сергей Евель: «Мы идем по графику»

Metallist.kharkov.ua

20.01.09

Реконструкция на стадионе «Металлист» не останавливается ни на секунду. Параллельно с заключительными работами по установке металлоконструкций под новую крышу на Восточной трибуне, сегодня прибывшие на стадион журналисты смогли воочию наблюдать демонтаж старой кровли и монтаж металлоконструкций под новую на Западной трибуне.

Более подробно о планах монтажных работ на ОСК «Металлист» рассказал генеральный директор ОАО «Стальконструкция» Сергей Михайлович ЕВЕЛЬ:

− Сейчас полностью смонтированы металлоконструкции над Восточной трибуной и начат монтаж металлоконструкций над Западной трибуной. В марте, когда они будут смонтированы, будут подключены прожектора на Востоке и Западе. После этого будет производиться демонтаж старых осветительных мачт. В это время мы будем монтировать металлоконструкции на Северной трибуне с одновременным демонтажем старых металлоконструкций. Работы на этой трибуне завершатся в середине июля 2009 года. Затем мы приступим к работам на Южной трибуне, и в ноябре полностью закончим монтаж металлоконструкций ОСК «Металлист» с пятиэтажной встроенной пристройкой со стороны Западной трибуны, на которой будут находиться VIP-ложы и раздевалки для игроков в подвальном помещении.

− Насколько сложен технологически монтаж металлоконструкций?

− В мире нет стадионов, на которых опоры не «пронзали» бы тело трибун, то есть, на всех стадионах опоры проходят сквозь трибуны. В отличие от них, на стадионе «Металлист» стойки вынесены за чашу стадиона. Поэтому эти металлоконструкции являются уникальными и, следовательно, технологически относятся к категории сложных.

− Какова высота данных конструкций?

− Ферма имеет высоту 26 метров, и клюв − 9 с половиной метров. Таким образом, общая высота консоли над зрительскими сидениями составляет 35 с половиной метров.

− Конструкция надежная?

− Она очень надежная, рассчитана на семибалльное землетрясение.

− Чем будут накрыты конструкции?

− От козырька на расстоянии 15 метров вглубь конструкции будут накрыты прозрачным материалом, а дальше − профилированным листом.

− Что будет готово на Западной трибуне к матчу с «Сампдорией» в феврале?

− Будет закончен монтаж почти двух пролетов, а в марте металлоконструкции будут готовы полностью.

− То есть, 26 февраля зрители не смогут находиться на Западной трибуне?

− Нет, зрители будут находиться на Восточной, Северной и Южной трибунах.

− Как будет производиться освещение футбольного поля?

− Прожекторы будут размещены на мостиках нижних перил металлоконструкций вдоль Западной и Восточной трибун, и их свет будет равномерно направлен на поле. Яркость будет составлять 1 200 люкс.

− Сколько людей и техники задействовано при монтаже металлоконструкций?

− На данном этапе задействовано порядка 25 единиц техники и более 200 человек.

− В сколько смен ведутся работы?

− Круглосуточно. Можете в любое время суток приехать и проверить.

− Каков конечный срок монтажа крыши над стадионом?

− 20 − 25 ноября этого года.

− Сроки строительства выдерживаются?

− Да, мы идем по графику.

+++


Интернет − негативные оценки

 

В усьому винний футбол!

Катерина Кириченко, Василь Самохвалов

Pravda.com.ua

20.01.09

В тому, що Леонід Черновецький став мером Києва, винний футбол. Хто читав Рея Бредбері − зрозуміє.

Наприкінці 2003 року Леонід Черновецький, позапартійний тоді народний депутат, виголосив чергову полум'яну промову з трибуни Верховної Ради. Як завжди, він сварив свого кровного на той час ворога − Олександра Омельченка. Звинувачуючи тодішнього мера в усіх смертних гріхах, Черновецький звично «проїхався» по його спортивній іграшці − футбольному клубові «Арсенал». Мовляв, це для міста задорого, та й не годиться задурно витрачати бюджетні кошти.

Кому і що точно почулося − історії невідомо. Але подейкують, що трапився звичайний «зіпсований телефон». І хтось переказав іншому на той час депутату, «есдекові» Григорію Суркісу, що Черновецький образив футбольний клуб «Динамо».

Це сьогодні Черновецький − мер, а тоді він був звичайним екс-банкіром (принаймні, номінально). Суркіс підбіг до свого колеги, відчайдушно жестикулюючи. Оскільки ця жестикуляція була у стилі «Луценко на РНБО», то мас-медіа назвали її банальною депутатською бійкою.

Ображений до глибини душі Черновецький на початку 2004 року пише заяву про вступ до ідеологічних ворогів СДПУ (о) − «Нашої України». Його туди приймають, що не знаходить відгуку у душі Олександра Омельченка-молодшого, який через «нашеукраїнське» неофітство Черновецького з фракції вийшов.

Відповідно, 2006 рік Черновецький зустрів з «помаранчевим» штампом у політичній біографії, незаплямований, із зв'язками з провідними представниками найпопулярнішої на той час політичної сили.

А тепер питання. Якби не було футболу і бійки з Суркісом − чи дали б Черновецькому реалізовувати свої гречкосійні схеми навесні 2006 року? Кого б тоді підтримував ще досить впливовий президент? Чи взагалі б Черновецькому дозволили балотуватися та вести серйозну кампанію? Чи зміг би тоді хтось захистити його від правоохоронців? І хто був би тими «любими друзями», до яких Черновецький міг би звернутися у лиху годину?

Сьогодні круг замкнувся. Медіа записали в актив Леонідові Черновецькому купівлю футбольного клубу «Арсенал». А його сина Степана − у президенти цієї поважної команди.

Хоча питань не менше. Яке відношення до Черновецького-мера має бізнесмен Коломойський?

Лише факти.

По-перше, попередній власник «Арсенала» Вадим Рабинович ніколи не приховував партнерських відносин із Ігорем Коломойським.

По-друге, на підсилення «Арсенала» виїхала одразу група футболістів «Дніпра».

По-третє, самі футболісти майже переконані, що власник де-факто переводить їх з однієї команди до іншої.

І наостанок. Якщо футбольна дружба Коломойського та Черновецького все-таки існує, чи має вона політичне продовження? Адже сьогодні «гречкові штаби» вже працюють, мінімум, у 15 областях України.

А люди, які називають себе представниками політичної сили столичного мера, активно цікавляться цінами на рекламу у регіонах.

Зрештою, в усьому винний футбол...

Підписатися на новини