Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Рабінович позбувся «Арсеналу»

Іван Сірко

Champion.com.ua

12.01.09

Про продаж київського «Арсеналу», який можна назвати взаємовигідним бартером між Вадимом Рабіновичем та Ігорем Коломойським ми вже писали, а в минулу неділю, це все втілилося в реальність. За інформацією джерел «Чемпіону», 11 січня відбулася передача київського клубу новим власникам, які будуть представляти Коломойського. Яка надалі буде роль в клубі Вадима Рабіновича, зважаючи на їх відносини з Коломойським, поки не відомо.

Втім вже нові власники зробили перші кадрові зміни. Зі своїх посад звільнені генеральний директор клубу Микола Примак, віце-президент Віктор Головко та головний бухгалтер.

Але на цьому ще не все. У футболістів і працівників ФК «Арсенал» вже затримка по зарплатні в два місяці і «старі» начальники команди порадили з приводу заборгованості звертатися до нових господарів...

Найближчим часом футболістам «Арсеналу» будуть представлені нові керівники клубу, які збираються суттєво перетасувати і склад команди.

Узяти коментар із приводу продажі клубу у Вадима Рабіновича нам не вдалося, оскільки його мобільний не відповідав, а у прес-службі «Арсеналу» нам порадили звертатися до керівників клубу.

+++

 

Розвиток прикордонної інфраструктури в плані підготовки до Євро-2012 між Україною і Польщею − в центрі зустрічей голови Львівської ОДА і Генконсула РП

  

Ігор Бачун

Укрінформ

12.01.09

Розвиток прикордонної інфраструктури в плані підготовки до Євро-2012 став основною темою сьогоднішньої зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Миколи Кмітя і нового Генерального консула Республіки Польща у Львові Гржегоржа Опалінського. Вони обговорили програму модернізації і будівництва митних переходів на регіональному відрізку кордону згідно із двосторонніми міждержавними угодами. Тут планується модернізувати 4 і збудувати 6 нових пунктів пропуску. Для цього із держбюджету України має бути виділено 264 мільйони гривень.

  

Зокрема, на кордоні Львівської області та Польщі заплановане будівництво таких митних переходів: Угринів − Долгобичув, Белз − Осердув, Грушів − Будомєж, Нижанковичі − Мальховіце, Боберка − Смольнік, Мшанець − Бандрув.

  

Микола Кміть зазначив, що з приходом нового Генконсула з`явилась надія на посилення співпраці Львівщини з прикордонними воєводствами РП у сфері культури і мистецтва, реалізації регіональних програм. Це стосується і концесійного автобану «Краківець-Броди-Львів».

 

За словами Генконсула РП у Львові Гржегоржа Опалінського, польська сторона для вирішення проблем із візами планує відкрити додатково два консульства у західних областях − в Івано-Франківську та у Вінниці.

 

Як повідомляв УКРІНФОРМ, міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський 15-16 січня здійснить візит в Україну. Планується, що питання розбудови інфраструктури Державного кордону між Україною та Польщею, розширення мережі консульських установ РП на території України серед інших проблем отримають під час зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств двох держав подальше обговорення.

+++

Строительные материалы в эпоху кризиса

Яна Довгань

Biz.liga.net

13.01.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Украинские производители стройматериалов одними из первых ощутили финансовый кризис и начали бить в набат в июле 2008 года. Тогда они направили руководству страны обращение с просьбой предотвратить влияние кризиса на отрасль. Однако реальная поддержка, по словам представителей рынка, пока не ощутима. О том, как обстоят дела на рынке сегодня, в интервью корреспонденту ЛІГАБізнесІнформ рассказал глава Наблюдательного совета Ассоциации «Всеукраинский союз производителей строительных материалов и изделий» Иван Салий.(…)

Стоят предприятия по выпуску строительных материалов, стоят стройки... Иван Николаевич, как Вы считаете, мы сможем в этих условиях провести Евро-2012?

Нужно признать честно, что на данном этапе мы не готовы к Евро-2012. Спад производства говорит о том, что если в ближайшие 2-3 месяца не принять конкретных мер и серьезно не взяться за отрасль, то мы упустим этот шанс.

Необходимо понимать, что к Чемпионату нужно построить не только один-два стадиона, к этому мероприятию нужно готовить страну, как дом к свадьбе. Необходимо починить мосты, построить новые автобаны, станции метро, гостиницы и т.д. А времени у нас осталось катастрофически мало.

Будем надеяться, что депутаты, которые приравнивают себя к школьникам и отдыхают на каникулах с 25 по 12 число, выйдут на работу и примутся за дело.

+++

Спортивні підсумки високосного року: перемоги всупереч

Олександр Золотогорський

Ukrslovo.net

12.01.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

2008-й рік прославився не тільки завдяки фінансовій кризі. Все-таки було в ньому і щось хороше. Наприклад, головне спортивне змагання чотириріччя − літня Олімпіада в Пекіні. Українські атлети завоювали на ній рекордну кількість медалей, і це головний спортивний підсумок року.(…)

(…)МРІЇ ПРО ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ

Побоюваннями і надіями, пов’язаним з проведенням в Україні Євро-2012, жив футбольний вболівальник. За черговою порцією обіцянок до нас приїжджав сам Мішель Платіні. І здається, президент УЄФА залишився задоволений. На конгресі в Бордо єврофорум нам залишили, щоправда злегка змінивши правила гри. Наприклад, тепер немає обов’язкової заявки міст − хто підготується краще, той і проведе у себе матч Євро. У зв’язку з цим, тануть на очах шанси Львова і різко підвищуються аванси Харкова. Аби з Києвом не схибити. Втім, 2008-го року не без супроводу різних юридичних нісенітниць, процес реконструкції головної арени країни, НСК «Олімпійського», все ж таки рушив. Тож, як там не було б, а стриманий оптимізм в душі вже оселився.

Реформувалася на європейський зразок і вища футбольна ліга України. Тепер вона називається гордо − Прем’єр-Ліга. Ось тільки поки що процес реструктуризації торкнувся лише зміни вивіски. Доленосних рішень поки не ухвалено. А керує утворенням виконуючий обов’язків президента, а також власник ФК «Харків», Віталій Данилов. Повноправного президента організації поки обрати не змогли.

Натомість українські клуби відмінно виступили в єврокубках. Аж три команди увірвалися у весняну стадію Кубка УЄФА. Київське «Динамо» нарешті повернуло хоч дещицю свого авторитету на європейській арені. «Біло-сині» під керівництвом Юрія Сьоміна знову перемагають і набирають очки в Лізі Чемпіонів. Здається, ми скучили за цим процесом. А як не пригадати історичну перемогу у кваліфікації Ліги над злим історичним ворогом. Московський «Спартак» двічі обіграно з рахунком 4:1.

Не менших компліментів заслуговує і виступ в Кубку УЄФА харківського «Металіста». Підопічні Мирона Маркевича пройшли турецькі «Бешикташ» і передували в груповому турнірі, випередивши «Галатасарай», «Олімпіакос», «Герту» і «Бенфіку», і не пропустивши в протистояннях з ними жодного гола.

«Шахтар», на відміну від харків’ян, вище за голову не стрибнув. Проте, «гірники» теж зіграють у 1/16 Кубка УЄФА, а перемога на «Камп Ноу» над «Барселоною» надовго зігріє серця вболівальників донецького клубу.

2009-го наших футбольних грандів чекають нові суперники: «Валенсія», «Сампдорія» і «Тоттенхем».

Втім, 2008-го року український прапор вже майорів над Кубком УЄФА. Це справа рук Анатолія Тимощука, капітана пітерського «Зеніту» і тріумфатора минулого євросезону.

І як не сказати про збірну України? Національна команда під керівництвом нового тренера, Олексія Михайличенка доволі успішно почала свій похід у відбірному турнірі до Чемпіонату світу. Набрала 7 очок у 3-х іграх і посідає проміжне 3-е місце в групі. Втім, епітет «успішно» на цей момент можна застосувати до результату, але аж ніяк не до гри, що, до речі, визнає і сам наставник. (…)

+++

Социальная акция Football.ua

Football.ua

13.01.09

Качественное развитие детского и юношеского футбола − грамотные инвестиции в будущее.

Football.ua хочет внести свою лепту в развитие этого направления. Как известно, именно детские школы являются фундаментом профессионального футбола. Именно выращивание своих исполнителей позволяет развивать свой футбол. А с этим в Украине есть проблемы...

Мы предлагаем всем футбольным школам и секциям заявить о себе. От всем обеспеченным школам профессиональных клубов, до маленьких любительских секций для детей в городках и селах.

Наш сайт планирует составить полный каталог всех академий, школ, секций и кружков, в которых юные жители нашей страны могли бы постигать азы большой игры, расти в профессиональном и личном плане. Но для этого необходимо желание руководителей и представителей этих школ раскрыть карты.

Мы предлагаем ВСЕМ без исключения футбольным учебным заведениям прислать нам полную информацию о себе. Местонахождение, условия обучения, условия тренировок, условия отбора в секцию/школу/академию, все необходимые сведения для родителей будущих звезд и просто всесторонне развитых личностей. Это даст возможность взрослым лучше сориентироваться и предоставить шанс своим детям на карьеру футболиста и просто полноценное физическое развитие ребенка.

Вся эта информация будет обработана и включена в каталог, ссылка на который будет присутствовать на видном месте сайта. Усилий от вас немного, а польза будет точно. Призываем всех, у кого есть возможность, посодействовать этому проекту. Это исключительно социальная акция и не несет в себе никакой коммерческой составляющей.

Для удобства предлагаем образец формы для заполнения:

− Месторасположение (фактический адрес) − область, населенный пункт, адрес, контактный телефон;

− Количество возрастных групп и количество занимающихся в каждой из них;

− Сроки набора детей;

− Условия занятий;

− Любая дополнительная информация

Ждем ваши данные на почту [email protected]

+++

За кого голосовали Шевченко и Михайличенко

Sport.segodnya.ua

13.01.09

Капитан и главный тренер сборной Украины приняли участие в голосовании ФИФА, определившем лучших игроков мира по итогам 2008 года

Главный тренер сборной Украины Алексей Михайличенко и капитан Андрей Шевченко приняли участие в голосовании ФИФА, определившем лучших игроков мира по итогам 2008 года. Напомним, что приз достался португальцу Криштиану Роналду.

Михайличенко проголосовал за Хави, Лионеля Месии и Андрея Аршавина, а Шевченко отдал свои голоса за Криштиану Роналду, Фернандо Торреса и Стивена Джеррарда.

Кстати, в голосовании отличился капитан сборной России Сергей Семак: он отдал свои голоса за Хави, Рональдо и дал неправильный голос за 3-е место. В официальном бюллетене ФИФА это отмечено как «invalide vote».

+++

На Водохреща УЄФА перевірятиме, як Садовий «жульнічає» з «Євро-2012»

Zik.com.ua

13.01.09

18-19 січня комісія УЄФА в черговий раз відвідає Львів. Про це учора, 12 січня, під час сесії заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, в першу чергу комісії перевірятиме, за які ж кошти у Львові будуватимуть стадіон до «Євро-2012» і де ці кошти передбачені. Таким чином Андрій Садовий намагався переконати депутатів прийняти учора разом із загальним фондом бюджету бюджет розвитку. В проекті бюджету розвитку передбачено 610 млн грн, саме за рахунок цих коштів мали б фінансуватися об’єкти до «Євро-2012». «Якщо ми не покажемо комісії цих грошей, якщо вони не будуть в нас записані, про «Євро» можна буде забути», − заявив Садовий. Окрім того, за словами А. Садового, це поставить під загрозу можливість отримати кошти з Кабміну, які передбачені на співфінансування Львова до «Євро».

Проте депутати не підтримали міського голову і відмовились голосувати за бюджет розвитку з вигаданими цифрами доходів. Зокрема, депутат Андрій Чіпко заявив, що за два роки підготовки до «Євро-2012» всі давно зрозуміли, що Львів «жульнічає». «Якщо ми торік отримали від продажу землі 30 млн грн, то як можна декларувати в бюджеті розвитку, що цього року ми отримаємо від продажу землі 300 млн грн?», − заявив він. Відтак, учора був прийнятий лише загальний фонд бюджету, обсяг доходів якого становить 1 млрд 64 млн 521 тис. грн.

Довідка ЗІКу.

Учора, 12 січня, 68 голосами депутатів був прийнятий міський бюджет Львова на 2009 рік. Обговорення бюджету тривало практично 8 годин з 15.00 до 22.58. Про це сьогодні, 13 січня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Близько 18.00 бюджет був прийнятий за основу. Найбільше дискусій викликало рішення бюджетної комісії Львівської міськради передбачити в бюджеті пункт, згідно з яким премії працівників державних управлінь не мають перевищувати 50% від посадового окладу. Окрім того, бюджетна комісія наполягала вилучити з спецфонду дохідну та видаткову частину бюджету, крім боргових зобов’язань (практично це означало не приймати бюджет розвитку, − ЗІК). Далі фракція «Наша Україна» запропонувала ще скоротити видатки на державне управління до 12 млн грн і розподілити ці кошти між освітою, медициною, ЖКГ тощо. Інші фракції також активно почали додавати свої пропозиції, зокрема БЮТ зажадав 1,5 млн грн на молодіжне кредитування, а УНП − гроші на ОСББ.

Результатом всього цього стало те, що міський голова вдруге поставив на голосування бюджет з усіма пропозиціями (перша спроба прийняти бюджет в цілому провалилася, − ЗІК) і лише тоді депутати проголосували за нього в цілому. Пропозиції депутатів окремо не голосувалися. Проте, як зазначив у коментарі ЗІКу голова фракції УНП Юрій Кужелюк, кожен депутат думає, що врахували саме ті пропозиції, які декларувались, а як є насправді − ніхто не розібрався. Отож в підсумку Львів отримав бюджет, де передбачено загальний обсяг доходів у розмірі 1 млрд 832 млн 317 тис. грн, а загальний обсяг видатків − 1 млрд 830 млн 817 тис.

Підписатися на новини