Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Евгений Червоненко станет первым заместителем мэра Киева

Kreschatic.kiev.ua

28.11.08

Как стало известно «Хрещатику», экс глава Национального агентства по подготовке и проведению в Украине «Евро-2012» Евгений Червоненко назначен первым заместителем Главы Киевской городской государственной администрации Леонида Черновецкого.

В телефонном разговоре с корреспондентом «Хрещатика» Евгений Червоненко заявил, что для него большая честь работать с Леонидом Черновецким и его командой. «Популярность мэра Киева у простых людей говорит сама за себя, − подчеркнул Евгений Червоненко, −  Для меня главное не подвести и быть нужным». По его словам, он с радостью принял приглашение мэра Киева присоединиться к его молодой и эффективной команде.

Евгений Червоненко считает Киев ключевым городом  «Евро-2012». При этом, он уверен в своих силах: «Те кто думали, что от меня избавились, им не повезло − я буду делать все, чтобы Киев был европейской столицей, которая достойно примет чемпіонат».

В то же время, новоназначенный первый заместитель Главы КГГА напомнил, что роль города при постоянном популизме правительства увеличивается. 

+++

Червоненко ушел в замы к мэру Киева заниматься физкультурой

Дина Курышко

Segodnya.ua

28.11.08

Экс-глава Национального агентства по подготовке к Евро-2012 Евгений Червоненко надолго без работы не остался. Лишившись кресла в правительстве, он получил должность в команде столичного градоначальника Леонид Черновецкого, став его первым заместителем. «После удара в спину моих «соратников», меня вызвали в Секретариат президента для обсуждения ситуации. Мы разговаривали с Виктором Ивановичем (Балогой) и к нам зашел Черновецкий. Он сказал: «Если Кабмину такие люди не нужны, то они нужны Киеву. Я тебя беру к себе». Президент одобрил такое решение, и я стал замом мэра», − рассказал «Сегодня» историю своего трудоустройства Евгений Червоненко.

Он сообщил нам, что главным приоритетом его деятельности на новом посту будет подготовка к Евро-2012. «При КГГА под моим управлением будет работать главное Управление по подготовке к Евро-2012. К мэру я перешел не сам, а со всей своей командой (всем агентством)», − отметил Червоненко. Кроме того, как первый заммэра Киева известный гонщик будет курировать вопросы развития физкультуры и спорта в столице, а также инвестиций в контексте Евро-2012.

По мнению политолога Вадима Фесенко, назначение Червоненко означает укрепление личностных и политических связей между командами Ющенко и Черновецкого, к тому же эксперт не исключает, что такому назначению очень могли поспособствовать в Секретариате: «Для президента выгодно иметь в КГГА лояльного человека. Евгений Альфредович очень эмоциональный и сразу после своего увольнения начал раздавать интервью и рассказывать о своих обидчиках. А так его активность удалось переключить в другое, более конструктивное русло».

+++

Черновецкий взял к себе Червоненко по совету Ющенко

Proua.com

29.11.08

Мэр Киева Леонид Черновецкий объясняет назначение председателя ликвидируемого Национального агентства по подготовке к проведению чемпионата Европы по футболу в 2012 году Евгения Червоненко на должность первого заместителя председателя Киевской городской государственной администрации рекомендацией данной ему Президентом Виктором Ющенко.

Об этом Черновецкий сказал в эфире коммунальной телекомпании «Киев», передают «Українські новини».

«Совет Президента для меня был решающим, потому что он гарант Конституции и является все таки человеком, которого я уважаю», − сказал Черновецкий.

При этом он подчеркнул, что такой совет Ющенко был для него неожиданностью.

Однако он отметил, что по его собственному мнению Червоненко является тем человеком, который может возглавлять направление подготовки к проведению чемпионата Европы по футболу в 2012 году.

Как сообщалось, Черновецкий назначил первым зампредом Киевгорадминистрации Червоненко.

Сейчас у Черновецкого насчитывается два первых зампреда − Денис Басс и Анатолий Голубченко.

Червоненко считает, что Кабинет Министров ликвидировал руководимое им ведомство из-за того, что он мешает вице-премьер-министру Ивану Васюнику.

19 ноября Кабмин решил ликвидировать Нацагентство по подготовке к ЧЕ-2012 по футболу.

+++

Червоненко назначен заместителем председателя КГГА

Unian.net

28.11.08

Экс-председатель Национального агентства по вопросам подготовки к проведению в Украине финальной части чемпионата Европы по футболу 2012 года Евгений ЧЕРВОНЕНКО назначен заместителем председателя Киевской городской государственной администрации Леонида ЧЕРНОВЕЦКОГО и в понедельник, 1 декабря, планирует приступить к исполнению обязанностей.

Об этом Е.ЧЕРВОНЕНКО сообщил корреспонденту УНИАН по телефону.

«Это было приглашение ЧЕРНОВЕЦКОГО, одобренное Президентом Украины. И для меня это большая честь», − отметил Е.ЧЕРВОНЕНКО.

Отвечая на вопрос, какими направлениями работы он будет заниматься в КГГА, Е.ЧЕРВОНЕНКО сказал, что, прежде всего, будет управлять подготовкой столицы к Евро-20012, и соответствующее управление, по его словам, «будет преобразовано в главное», а также курировать вопросы спорта и инвестиций.

Как сообщал УНИАН, до 19 ноября с.г. Е.ЧЕРВОНЕНКО возглавлял созданное в августе 2007 года Национальное агентство по вопросам подготовки к проведению в Украине финальной части чемпионата Европы по футболу 2012 года.

19 ноября Кабинет министров принял решение о ликвидации Нацагентства по вопросам подготовки к Евро-2012 года и создал соответствующее Координационное бюро в составе Секретариата правительства, которое возглавил Илья ШЕВЛЯК.

+++

Червоненко вимагає вiд НСНУ дати оцiнку дiям вiце-прем'єра Васюника з лiквiдацiї Нацагентства з Євро-2012

Interfax.com.ua

29.11.08

Екс-глава Нацiонального агентства з пiдготовки i проведення в Українi чемпiонату Європи з футболу у 2012 роцi, член партiї «Народний Союз «Наша Україна» Євген Червоненко вимагає вiд однопартiйцiв дати оцiнку дiям вiце-прем'єра Iвана Васюника з лiквiдацiї Нацагентства.

Про це Є.Червоненко повiдомив у суботу перед початком з'їзду НСНУ.

Вiн наголосив, що обурений дiями I.Васюника, який перед ухваленням такого рiшення не проводив консультацiї з однопартiйцями.

«Я хочу, щоб партiя дала оцiнку дiям Васюника», − зазначив вiн.

Є.Червоненко також не виключив, що може припинити своє членство в НСНУ.

Як повідомлялося, 19 листопада уряд ухвалив рiшення лiквiдувати у триденний термiн Нацiональне агентство з пiдготовки та проведення в Українi фiнальної частини Євро-2012, очолюване Євгеном Червоненком, i створити замiсть нього координацiйне бюро у складi секретарiату Кабiнету мiнiстрiв з питань проведення чемпiонату.

За словами першого вiце-прем'єра Iвана Васюника, серед причин лiквiдацiї Нацагентства названi неодноразовi зауваження керiвництва УЄФА щодо неефективної системи управлiння органiзацiєю пiдготовки та проведення чемпiонату Європи з футболу.

+++

Васюник не має наміру витрачати сили на Червоненка

Unian.net

30.11.08

Екс-голова Національного агентства з питань підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року Євген ЧЕРВОНЕНКО не порушував на сьогоднішньому з`їзді партії «Народний Союз Наша Україна» питання про припинення свого членства в партії.

Про це Є.ЧЕРВОНЕНКО повідомив в ексклюзивному коментарі кореспондентові УНІАН.

«Я не порушував цього питання як недоречне. Але на найближчому засіданні політради я порушу це питання, я хочу, щоб партія дала оцінку (діям віце-прем`єр-міністра України Івана ВАСЮНИКА у зв`язку з ліквідацією Нацагентства − УНІАН)», − сказав Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Є.ЧЕРВОНЕНКО вважає, що І.ВАСЮНИК своїми діями обмежує державу в можливості одержання прибутку від проведення Євро-2012.

Він також повідомив, що хотів би відзвітуватися за період своєї діяльності на посаді керівника Нацагентства і про використання як державних, так і спонсорських коштів.

Є.ЧЕРВОНЕНКО також повідомив, що вся команда, яка працювала з ним у складі Національного агентства, тепер працюватиме разом з ним в Київській міській державній адміністрації.

Васюник також назвав недоречним розгляд на з`їзді «Нашої України» його конфлікту з Червоненком. Про це він сказав журналістам після з`їзду.

«Я ж не дівчина», − відзначив І.ВАСЮНИК, відповідаючи на запитання журналістів, чи подивився він в очі Є.ЧЕРВОНЕНКУ.

Віце-прем`єр наголосив, що рішення про ліквідацію Нацагентства ухвалював уряд, і це рішення виконується. «Євро-2012 в Україні буде, і НСК «Олімпійський» буде збудовано своєчасно. Все решта − це проблема осіб, людей, які цю тему порушують. Я не витрачав і не збираюся витрачати ані енергії, ані сил, ні будь-яких інших зусиль», − наголосив І.ВАСЮНИК.

Як повідомляв УНІАН, до 19 листопада Є.ЧЕРВОНЕНКО очолював створене в серпні 2007 року Нацагентство з питань підготовки до проведення в Україні фіналу Євро-2012.

19 листопада Кабінет міністрів ухвалив рішення про ліквідацію Нацагентства і створив відповідне Координаційне бюро у складі Секретаріату уряду, яке очолив Ілля ШЕВЛЯК.

28 листопада Є.ЧЕРВОНЕНКО повідомив, що призначений заступником голови КМДА.

Сьогодні, 29 листопада, він заявив, що має намір припинити своє членство в «Народному Союзі Наша Україна», вимагаючи, щоб партія дала оцінку діям його однопартійця, віце-прем`єр-міністра І.ВАСЮНИКА щодо ліквідації Нацагентства.

+++

Легендарному гравцю львівських «Карпат» Леву Броварському вручили орден «За заслуги»

Zaxid.net

30.11.08

Сьогодні, 30 листопада, у Львові відзначили 60-річчя заслуженого тренера України, головного тренера міжобласного регіонального центру розвитку дитячо-юнацького футболу Федерації футболу Львівської області − Лева Броварського. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Під час урочистих привітань перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак від імені Президента України Віктора Ющенка зачитав Указ та вручив Броварському орден «За заслуги» III ступеня − за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного футболу, підготовку спортсменів міжнародного класу, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 60-річчя від дня народження.

Під час урочистостей заступник голови Львівської ОДА Ярослав Кашуба зачитав привітання та вручив Леву Броварському «Почесну грамоту» Кабінету Міністрів.

Від керівництва Львівської області привітав заслуженого тренера України з 60-річчям голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. З його слів, керівництво Львівщини вирішило з наступного року започаткувати щорічний дитячо-юнацький турнір з футболу на перехідний кубок Лева Броварського.

До привітань Лева Броварського долучилися представники Федерації футболу України, керівництво регіонального центру розвитку дитячого футболу. Зокрема, заступник голови ФФУ Анатолій Біденко вручив ювілярові медаль ФФУ «За заслуги».

Довiдка ZAXID.NET

Броварський Лев Рудольфович, народився 30 листопада 1948 року в м. Дрогобич Львівської області. Закінчив Львівський державний інститут фізичної культури.

Рекордсмен в історії «Карпат» за кількістю зіграних матчів (1968-80 рр., 412 матчів − 47 голів). Дебютував 8 квітня 1968 р. у матчі проти калінінградської «Балтики». Майстер спорту СРСР − 1968 р. Володар Кубка СРСР 1969 р.

Виступав також за команди: «Нафтовик» (Дрогобич, 1966-67 рр.), «Спартак» (Самбір, 1981 р.)

Зіграв один матч у складі збірної СРСР (1971 р.)

Працював дитячим тренером у Львівському спортінтернаті (нині Львівське училище фізкультури )

Тренував: молодіжну команду Камеруну, «Галичину» (Дрогобич), «Карпати» (1999-2002 рр. − з перервою).

Заслужений тренер України з 16 листопада 2001 р. (за підготовку капітана національної збірної України О.Лужного).

З 2004 р. − головний тренер міжобласного регіонального центру розвитку дитячо-юнацького футболу.

+++

«Карпати» виграли «Справу Ковєля»

Fckarpaty.lviv.ua

30.11.08

У п’ятницю, 28 листопада, ФК «Карпати» отримав рішення Палати по вирішенню суперечок ФІФА (склад комісії: Слім Алулу (Туніс), Філіп Діало (Франція), Мохамед Мечерара (Алжир), Джерардо Мовілья (Іспанія), Рінальдо Мартореллі (Бразилія)), ухвалене на засіданні 21 серпня цього року.

Цим рішенням, цитуємо, «встановлено, що й надалі існують чинні контрактні стосунки між ФК «Карпати» та Лєанідом Ковєльом до 31 грудня 2011 року». Таким чином, перехід футболіста до ФК «Сатурн» та його контракт з російським клубом Палата по вирішенню суперечок ФІФА визнала недійсним.

Також Палата по вирішенню суперечок ФІФА вказала, що, цитуємо, «усі скарги ФК «Карпати» супроти ФК «Динамо» (Мінськ) повинні бути розглянуті Комітетом з питань Статусу гравців ФІФА».

Рішення щодо своїх подальших кроків з втілення вироку Палати по вирішенню суперечок ФІФА ФК «Карпати» ухвалить найближчими днями після консультації з юристами Комітету з питань статусу та трансферів футболістів ФФУ та уповноваженим юридичним представником нашого клубу по «Справі Ковєля» у ФІФА − президентом ФК «Борусія» (Дортмунд, Німеччина) та Німецької Футбольної Ліги паном Райнгардом Раубалем.

+++

Міськрада Львова відхилили протест прокурора щодо створення конкурсної комісії до Євро-2012

Zaxid.net

28.11.08

28 листопада під час позачергової сесії Львівської міської ради депутати відхилили протест прокурора Львова щодо ухвали міської ради №2187 від 23 жовтня, яка передбачала утворення конкурсної комісії для надання права на забудову території для проведення Євро-2012.

Депутатський корпус не захотів приймати ухвалу про розгляд протесту прокурора, яку підготувало та завізувало юридичне управління міськради, оскільки в депутатів до цієї ухвали були зауваження. Натомість 75 депутатів прогодували за згаданий вище проект ухвали. Однак, як зазначив прокурор Львова Андрій Палюх, метою його протесту було приведення ухвали про створення конкурсної комісії у відповідність до чинного законодавства, адже вона передбачала визначення «інвестора/генпідрядника». «Нам потрібно розібратися, кого саме має визначати конкурсна комісія, адже для визначення інвестора та генпідрядника існують різні конкурсні умови», − зазначив Андрій Палюх.

+++

Депутати Львівської міськради просять прокуратуру оцінити дії УКБ

Zaxid.net

28.11.08

28 листопада депутати Львівської міської ради під час сесії дали доручення прокуратурі міста оцінити дії управління капітального будівництва Львівської міської ради, яке не виконало ухвали сесії міськради №2057 від 4 серпня щодо проведення тендеру на визначення генпідрядника стадіону до Євро-2012.

Також депутати звертаються до прокуратури Львова з проханням дати оцінку правомірності підписання начальником УКБ Богданом Ковалем договору генерального підряду з ТзОВ «ПБП» «Азовінтекс». «4 серпня ми доручили УКБ укласти договір з компанією, яка будуватиме стадіон. Єдиний законний шлях, яким мало йти управління − це оголосити тендер і визначити таку компанію, однак два з половиною місяці УКБ нічого не зробило. Чому управлінні ігнорувало ухвалу сесії невідомо», − зауважив депутат міської ради Богдан Бедрило.

+++

«Динамо» выдвигает кандидата

Fcdynamo.kiev.ua

28.11.08

16 декабря 2008 г. состоится III Отчетно-выборная Конференция Профессиональной футбольной Лиги Украины, на повестку дня которой будет поставлен вопрос выбора президента. ООО «Футбольный клуб «Динамо» (Киев)», согласно ст.15 п.3. Устава ПФЛ, предлагает на должность президента ПФЛ Мохника Сергея Андреевича, занимающего в настоящее время пост заместителя генерального директора ФК «Динамо» (Киев).

Сергей Мохник хорошо знаком с положением дел в профессиональном футболе Украины, заслужив авторитет многолетней работой на посту ответственного секретаря, технического директора ПФЛ и зарекомендовав себя профессионалом. Известно, что кроме ФК «Динамо» (Киев) выдвижение Мохника поддерживают клубы первой и второй лиг − «Волынь», «Феникс-Ильичевец», «Горняк», «Подолье-Хмельницкий», «Шахтер» (Свердловск) и другие.

Имея свое виденье развития профессионального футбола в Украине, на должность президента ПФЛ Сергей Мохник идет с готовой программой. Ниже изложены некоторые ее пункты.

«По моему убеждению, входящие в ПФЛ клубы должны ощущать защиту и получать всестороннюю поддержку со стороны Лиги, − рассказывает Сергей Мохник. − Сегодня же каждая из команд решает свои вопросы, зачастую оставаясь наедине с проблемами. Лига должна непосредственно участвовать в развитии Украинского футбола, а не оставаться в тени.

Важной задачей считаю коммерциализацию нашего футбола. Премьер-лигой определенные шаги в этом направлении уже сделаны. В вопросе трансляции матчей мы должны объединить усилия и в общий пул включить несколько центральных поединков первой лиги. Уверен, они вызовут интерес у любителей футбола. На ответственную должность президента ПФЛ я иду вместе со своей командой. В случае положительного решения, пост первого вице-президента займет президент «Волыни» Столяр Василий Андреевич. Это профессионал своего дела, который не представляет свою жизнь без футбола. Пример «Волыни», одного из самых стабильных клубов первой лиги, лучшее этому подтверждение.

В ПФЛ, объединяющей клубы со всей Украины, должна быть доверительная рабочая атмосфера. Предложение каждого клуба нужно выслушать и обсудить, коллегиально принимая итоговые решения. И не нужно с кем-то бороться, кому-то что-то доказывать. Мы настроены на работу. Мы для футбола, а не футбол для нас».

+++

«Євро-2012» у Львові відбудеться за однієї із двох умов: або держава допоможе, або реконструюють стадіон «Україна», − конференція у Києві

Zik.com.ua

28.11.08

«Євро-2012» у Львові відбудеться за однієї із двох умов: або держава допоможе, або реконструюють стадіон «Україна».

Львів не встигає збудувати стадіон у визначені УЄФА терміни, бо немає достатніх фінансових ресурсів. Реконструкція стадіону «Україна» могла б стати реальним виходом із кризової ситуації, яка склалася з проведенням «Євро-2012» у Львові. Таку думку на Міжнародній конференції «Роль державних і громадських організацій у підготовці до Євро-2012» озвучив голова Координаційної ради Громадського форуму Львова Олег Мацех. Конференція відбулася 26 листопада у Києві.

У заході взяло участь близько 200 учасників. На конференції йшлося про стан підготовки України та Польщі до «Євро-2012».

Олег Мацех розповів: «Я виступив із доповіддю, в якій охарактеризував ситуацію у Львові з погляду проектного менеджменту, виокремивши кілька підтем. Це і ризики, які є у місті, і можливість знайти сьогодні інвестора, і чи реально вчасно побудувати стадіон у Львові за наявних ресурсів. Також поставив питання щодо зловживання влади та надав пропозиції, як вийти із такої ситуації».

Олег Мацех повідомив, що під час конференції вперше оприлюднив лист швейцарського архітектора Рольфа Лойпі на ім’я президента ФК Карпати Петра Димінського, наданого йому директором компанії «Данапро» Ростиславом Штиньом. «Це висновок про те, що до «Євро-2012» можна було б перебудувати стадіон «Україна». Архітектор вважає, що у нас надто мало часу, щоб підготуватися до «Євро-2012». Власне, на його думку, перебудова і глибока модернізація стадіону «Україна» − єдино можливий шлях для реалізації будівництва стадіону до «Євро-2012». У цьому листі також проаналізовано стан стадіону «Україна», його фундаменту, геологічні умови, можливість його перебудови відповідно до стандартів УЄФА з подальшим його мультифункціональним використанням».

Олег Мацех також озвучив основні ризики щодо будівництва стадіону до «Євро-2012», тобто загрози, що можуть сповільнити або взагалі зупинити будівництво стадіону.

По-перше, це невизначений статус самої ділянки, на якій будуватимуть стадіон. «Адже згідно з постановою Вищого господарського суду України від 5 листопада цього року, ця ділянка на вулиці Стрийській − Кільцева дорога перебуває у користуванні ВАТ «Зеленбуду».

До того ж, на його думку, ризиком є те, що досі офіційно не завершені геологорозвідувальні роботи. «Вони були розпочаті, але ми не бачимо офіційних результатів про стан ґрунтів. Не зрозуміло, яким чином був зроблений повноцінний проект стадіону, адже без оцінки стану ґрунтів цього зробити неможливо, оскільки нема змоги розрахувати, яким повинен бути фундамент. Отож, можна говорити, що кінцевий варіант проекту стадіону ще не готовий.

Ще одним з ризиків, який назвав Олег Мацех, є Стрийський водогін, який проходить через ділянку, де має бути стадіон. «Цей водогін необхідно переносити, а для цього потрібно виготовити проект, виділити окремі кошти і т.д., а часові та фінансові рамки невизначено досі», − підкреслив Олег Мацех.

Серед ризиків є і та обставина, що «підрядник досі не визначений конкурсом, що грубо суперечить чинному законодавству і має стати предметом розгляду правоохоронних органів, тягне за собою паперову, а також, ймовірно, і судову тяганину».

Також одним з головних факторів ризику, через який будівництво може зупинитися взагалі, є економічна криза. «В нас нема ресурсів ні часових, ні фінансових. Я провів аналіз щодо будівництва стадіонів до «Євро-2008» і виявилось, що менш ніж за 2 роки жоден стадіон не збудували, при цьому були завершені проекти, повне фінансування і всі підготовчі роботи. Водночас реконструкції стадіонів до «Євро-2008» тривали не більше як 1 рік та й фінансово − це значно менші ресурси», − додав Олег Мацех.

Він також зазначив, що згідно з визначеними термінами УЄФА, до кінця 2010 року Львів має закінчити стадіон: «А це означає, що ми вже вибилися з графіку. Якщо за лічені дні не почнуться роботи, шансів збудувати новий стадіон вчасно − нема. Та навіть, якщо будівництво все ж почнеться, зважаючи на велику кількість ризиків і недостатність фінансування, − воно буде під великим знаком питання. Вартість будівництва стадіонів до «Євро-2008» в середньому коливалася від 100 до 150 млн євро. Це справді вартісні об’єкти».

Олег Мацех представив учасникам конференції бюджет розвитку міста станом на 24.11.2008. За його словами, цьогоріч у цей бюджет мало надійти 195 млн гривень. На 24 листопада надійшло лише 112 млн грн, дефіцит − 82 207 млн. «Це означає, що ми не виконали бюджет розвитку навіть для потреб міста. А саме з цього бюджету планувалося брати гроші на стадіон, а це мільярд гривень, − близько 10 річних загальних бюджетів міста. «Я не розумію, чим керується міський голова, штовхаючи місто у боргову яму. Адже будівництво стадіону, якщо його таки розпочнуть, за таких обставин будь-якого моменту може застопоритись − або через брак часу, або через фінансову кризу. Саме тому тепер, коли час згаяно, треба вести мову не про будівництво стадіону, а про те чи доцільно витрачати величезні кошти на спортивний об’єкт, на якому проведуть тільки дві гри чемпіонату. До того ж, зважаючи на ситуацію в Україні, вартість будівництва в гривневому еквіваленті буде тільки зростати, а вартість землі та майна − зменшуватись. Виходить, що для того, аби профінансувати будівництво стадіону місто буде змушене продавати чи заставляти все більше і більше земельних та майнових ресурсів. Мер вирішив взяти позику і закласти майно, не маючи відповідних ресурсів, щоб віддати цей кредит», − вважає Олег Мацех.

На його думку, в такій ситуації Львову потрібна державна підтримка: «Якщо держава немає ресурсів, то Львів їх тим більше немає. Нам потрібно використовувати геополітичне становище Львова. Наголошувати на тому, що якщо Львів буде виключений з міст учасників, буде завдана шкода не тільки місту а й державі. Необхідно також апелювати до польської сторони, яка вже один раз домоглася того, щоб Львів став містом-претендентом. Це має бути поштовхом для політичних сил, державних та громадських діячів, депутатів та підприємців».

Олег Мацех повідомив, що під час конференції питання підготовки Львова до «Євро-2012» замовчували. «Натомість простежувалася тенденція, коли Харків висвітлювали позитивно. Говорили, що Харків сам спромігся знайти ресурси, а у Львові, мовляв, цього зробити не можуть. Відчувалося, що публіка не поінформована про ситуацію у Львові. Наприкінці доповіді я наголосив, що у Львові люблять футбол, що більшість львів’яни хочуть, щоб «Євро-2012» було проведено у їхньому місті, але не такою ціною та не таким способом, як це робиться тепер. Мою доповідь сприйняли позитивно».

На останок голова Координаційної ради Громадського форуму Львова зазначив: «Я вважаю, що до такої ганебної ситуації призвели бездарні та примітивні дії Садового та міських депутатів. Всі вони на чолі з міським головою і надалі відстоюючи свої вузько меркантильні інтереси, ще більше заганяють ситуацію в глухий кут, не замислюючись про можливі трагічні наслідки для міста. Щоб врятувати ситуацію, в цей процес повинна активно втрутитися державна влада, громадськість та преса».

+++

Сесія Львівської міськради кінчилася черговим Євро-скандальчиком

Zik.com.ua

28.11.08

Нинішня сесія Львівської міськради закінчилася скандалом. Відхиливши протест міського прокурора щодо про роботи конкурсної комісії із визначення інвестора/генпідрядника стадіону до «Євро-2012», депутати вислухали звіт голови комісії, першого заступника міського голови Львова Олега Синютки. Відтак, проголосували за відкриття конвертів з конкурсними пропозиціями і збільшення кількості членів комісії. Проте Олег Синютка рішуче став на заваді цим намірам. По цьому міський голова Андрій Садовий закрив сесію. Про це сьогодні, 28 листопада, повідомив кореспондент ЗІКу.

Як повідомив депутат Львівської міської ради Богдан Бедрило, депутати хотіли привселюдно відкрити конверти з конкурсними пропозиціями. Проте голова конкурсної комісії Олег Синютка відмовився скликати комісію і відкрити конверти. Синютка запропонував перенести все на понеділок.

На думку Б. Бедрила, виконавчі органи влади роблять все для того, щоб ці конверти не були відкриті.

«До понеділка вони придумають або якесь судове рішення, або знову протест прокурора, щоб не відкрити ці конверти», − заявив Бедрило. 

Також саме депутат Бедрило вніс пропозицію на сесії збільшити конкурсну комісію з 12 до 15 осіб. На думку його колеги керівника фракції «Пора» Петра Адамика, таким чином частина депутатів просто хоче зірвати підготовку до «Євро», бо збільшення кількості членів конкурсної комісії призведе до того, що будь-який суд визнає її роботу недійсною. Нагадаємо, що Петро Адамик як член комісії 20 листопада проголосував проти відкриття конвертів.

Довідка ЗІКу.

Після тривалих дискусій депутати Львівської міської ради таки відхилили протест прокурора Львова щодо створення конкурсної комісії з визначення інвестора/генпідрядника будівництва євростадіону. Про це сьогодні, 28 листопада, повідомив кореспондент ЗІКу.

Нагадаємо, протест прокурора перешкодив конкурсній комісії відкрити конверти-пропозиції учасників конкурсу під час засідання комісії 20 листопада. Зокрема, міський прокурор Андрій Палюх зазначив, що ця ухвала суперечить ухвалі сесії від 4 серпня цього року, якою депутати доручили укласти договір про генпідряд управлінню капітального будівництва (УКБ) Львівської міської ради (ЛМР). На думку прокурора, депутатам слід було визначити, кого саме мала обрати конкурсна комісія − інвестора чи генпідрядника. Як пояснив депутат Львівської міськради Богдан Бедрило, депутати створили цю комісію, тому що УКБ свідомо зривало оголошення тендеру на визначення генпідрядника, і за 2,5 місяці його не визначили.

Відтак, сьогодні депутати відмовилися голосувати за ухвалу, підготовлену юридичним управлінням ЛМР, яка передбачала частково задовільнити протест прокурора. Натомість відхилили цей протест. Вони також дали доручення міському голові Львова звернутися до прокуратури міста, щоб вона дала оцінку факту непроведення УКБ тендеру на визначення генпідрядника. Крім того, прокурору міста доручили дати оцінку правомірності підписання УКБ договору генпідряду з ТзОВ «Азовінтекс».

+++

Для участников Евро 2012 в Днепропетровской области планируется разработать промышленный туристический маршрут

      

News.ugmk.info       

29.11.08

Днепропетровская область занимается разработкой туристических маршрутов для гостей, которые прибудут на матчи Чемпионата Европы по футболу 2012 года: помимо традиционных исторических и «зеленных» маршрутов, планируется создать также экскурсионный маршрут по промышленным предприятиям региона. Об этом сообщил начальник управления по вопросам подготовки Евро-2012 Днепропетровской облгосадминистрации Вадим Шебанов.

По словам Вадима Шебанова, в маршрут могут быть включены, в частности, Южный машиностроительный завод, горно-обогатительные комбинаты, сталеплавильные производства.

По словам начальника управления, на сегодня по этому вопросу ведутся переговоры с собственниками предприятий региона.

«Все собственники, с которыми мы уже провели переговоры, высказали заинтересованность данным проектом, поскольку это еще и хорошая возможность привлечь дополнительные средства для развития предприятий», − сообщил Вадим Шебанов.

+++

УЄФА сподівається, що Євро-2012 «нарекордить»

Champion.com.ua

29.11.08

В УЄФА сподіваються, що під час Євро-2012 буде встановлено нові рекорди за всіма показниками турніру − спортивним, фінансовим, телекомунікаційним тощо.

Таку думку висловив голова комітету УЄФА з турнірів для збірних Жилберту Мадаіл, коментуючи високі досягнення Євро-2008.

«Ми побачили футбол дуже високої якості, а з точки зору організації та логістики все пройшло дуже добре. Якщо подивитися на фінансові та спортивні аспекти, то до 2000-го року прогрес ішов лінійно, тоді як у 2004 відбувся різкий стрибок, а 2008-го − ще один. Ми можемо сподіватися, що у 2012 році буде встановлена нова планка», − цитує Мадаіла офіційний сайт УЄФА.

+++

Європейський стандарт львівського вокзалу визначать французи

Jeynews.com.ua

29.11.08

Як повідомили JeyNews в прес-службі ЛМР, в рамках підготовки до ЄВРО-2012 ДТГО «Львівська залізниця» здійснює заходи з реконструкції привокзальної площі та будівництва багатофункціонального вокзального комплексу у м.Львові.

Залізницею проведено тендер на розроблення техніко-економічного обґрунтування будівництва багатофункціонального вокзального комплексу у м. Львові та укладено договір з французькою компанією SYSTRA. Техніко-економічне обґрунтування буде завершене до кінця цього року.

ПП «Юридична Фірма «Партнер» розробляє фінансово-організаційну схему реалізації даного проекту.

Умови стосовно проведення конкурсного відбору інвестора, договору із зазначенням всіх необхідних зобов’язань та відносин з інвестором, а також проведення інших організаційних заходів будуть затверджені постановою Кабінету Міністрів України та виставлені на відкритий тендер на початку 2009 року.

+++

Евро-2012 заполитизировалось

Mobus.com

30.11.08

Самое плохое, что могло случиться с затеей проводить в Украине Евро-2012, таки случилось. Этим делом занялись политики. Поэтому ничего хорошего, кроме разрухи, грызни и перекладывания друг на друга ответственности, ждать не приходится. Разве что вы − неисправимый оптимист.

Видимым знаком введения темы Евро в текущий политический дискурс стало упразднение Кабинетом министров национального агентства по подготовке к турниру. Агентство было создано в августе 2007 года и работало под руководством Евгения Червоненко с декабря того же года, когда на должность его назначило правительство. Помимо этого подготовкой к турниру занимается Федерация футбола Украины в главе с Григорием Суркисом − это единственное легитимное связующее звено украинских властей с руководством мирового футбола ФИФА и УЕФА. Есть отдельный оргкомитет и в самом Кабмине − его деятельность курируется вице-премьером Иваном Васюником.

Сторонники ликвидации национального агентства, призванного координировать процесс подготовки к турниру, уверяют, что оно лишь дублирует функции кабмновского оргкомитета, причем выделяемые бюджетом деньги реального результата не обеспечивают. В нацагентстве убеждены в обратном: отдача от работы есть, а орган расформировывают лишь для того, чтобы лишить возможности президента влиять на процесс подготовки к 2012 году. Червоненко в этом видит собственную заслугу: мол, он является человеком Виктора Ющенко, а вся причина именно в этом. «Првительство нанесло удар не по Червоненко, а по Евро в Украине. Мое увольнение, безусловно, связано с тем, что я человек пезидента. Но, кроме того, я очень мешаю вице-премьер-министру Ивану Васюнику. Если я не нравлюсь кому-то, то просто замените меня, зачем всю структуру упразднять?», − заявил после решения Кабмина чиновник.

Оппоненты убеждены: все дело в том, что политики и приближенные к ним финансовые воротилы пытаются использовать тему Евро-2012 для личных корыстных целей. «В сложной ситуации нацагентство стало адвокатом тайванской фирмы, а не Украины», − обвинил Васюник Червоненко, комментируя ситуацию с тендером на реконструкцию столичного стадиона «Олимпийский». Кабминовцам поддакивают и в Комитете общественного контроля Евро-2012. «Я не думаю, что речь идет о большой политике и выяснении отношений между Кабмином и Секретариатом президента. Как такового открытого конфликта не было, были лишь какие-то подковерные игрушки. Если разобраться, то агентство занималось всем, чем угодно, кроме подготовки к чемпионату, вот его и распустили», − считает спикер организации Андрей Капустин.

Сам Червоненко также акцентирует внимание на финансовых вопросах, однако считает, что к махинациям склонны как раз в Кабмине. «Я неудобный, и наша политика правительству неудобна. Нацагентство очень сильно мешает тем, кто хочет вне конкурса внедрить своих подрядчиков. Нам не хочется делить ресурсы, но поймите, какой бред получается − в условиях политической нестабильности, в то время как правительства меняются по несколько раз в год, структуру, занимающуюся подготовкой к Евро-2012, ликвидируют. Евро-2012 − это менеджерский проект, который должен работать при любой политической силе», − рассуждает он.

Вот с последним действительно возникают самые большие проблемы, потому как одно дело использовать лозунг подготовки к Евро на выборах, а совсем другое − принимать турнир в стране, власти которой уже не первый год, оказывается, не могут толком определить, кто чем занимается, кто кому подчиняется и кто в конечном итоге будет нести ответственность. А ведь нести ее придется, особенно, если насмотревшись на такую «подготовку» европейцы просто передадут право на проведение турнира кому-то более ответственному и цивилизованному…

+++

Дирекцію будівництва стадіону у Львові до «Євро» очолив Сулима

Zik.com.ua

30.11.08

Львів 27 листопада призначив Віталія Сулиму керівником дирекції будівництва стадіону у Львові до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який пройде в Україні і Польщі, повідомив представник Львівської міської ради, повідомив «Главред».

Як йдеться у повідомленні, за його словами, керівник департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олег Засідка представив Сулиму експертам УЄФА.

Нагадаємо, 24 листопада виконавчий комітет Львівської міської ради створив дирекцію будівництва стадіону у Львові до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який пройде в Україні і Польщі.

Львівська міська рада 23 жовтня відмовилася створити дирекцію будівництва стадіону до Чемпіонату Європи з футболу, який пройде в Україні і Польщі в 2012 році.

4 серпня Львівська міська рада виділила 80 млн грн на будівництво стадіону до ЧЄ-2012 з футболу в 2008 році.

+++

План от Платини 

Pressing.net.ua

29.11.08

В пятницу президент УЕФА Мишель Платини выступил с речью перед 27 министрами спорта стран Европейского Союза. Во французском городе Биаррице Платини коснулся признания специфической природы спорта и автономности спортивных организаций в законодательстве ЕС, а также предложил внести запрет на трансферы футболистов младше 18 лет.

Призвание президента

Платини призвал министров по делам спорта и других политических деятелей континента предпринимать решительные меры по решению этих вопросов, чтобы помочь защитить, обезопасить и сохранить спортивные ценности Европы. Президент УЕФА заверил, что европейский футбол не останется в стороне от создания европейского будущего. Также Платини попытался убедить присутствующих в том, что спорт в целом и любимый миллионами европейских граждан футбола в частности нельзя рассматривать исключительно как экономическую деятельность или продукт.

Футбол − это спектакль

«Мы не пытаемся поставить спорт выше закона, − сказал Платини министрам. − Но у спорта есть своя специфика. Его нельзя приравнивать к любой другой экономической деятельности. Спорт − это работа в команде, преодоление себя, обмен опытом, уважение. Спорт − это эмоции. Футбол − игра, а не просто продукт или рынок. Это зрелище, а не просто бизнес».

Нездоровые модели

«Объективность спорта и соревновательный момент не могут регулироваться по законам рынка. Европа должна поменять свою позицию. Она должна черпать в спорте вдохновение, а не применять к нему нездоровые идеологические модели, которые где-то возникли прежде», − заметил Платини.

Поправки к закону

«Как законопослушные граждане Европы, мы просим, чтобы вы помогли нам убедить Европейскую Комиссию принять поправки, которые позволят нам оставаться в рамках европейского закона, сохраняя при этом свою самостоятельность, − продолжил президент. − Чтобы двигаться вперед, нам требуется более ясная законодательная система. Только так мы сумеем защитить европейскую модель спорта, которая основана на пирамидальной структуре, финансовой солидарности, принципах повышения и понижения классе, что означает доступность для всех − маленьких и больших, богатых и не очень».

Финансовая прозрачность

После этого Платини коснулся вопросов финансовой прозрачности. «Фискальные законы в Европе слишком разнообразны. Системы лицензирования, контроля и финансового менеджмента футбольных клубов основаны на бесчисленном множестве концепций и правил», − отметил президент.

Позиция УЕФА

«УЕФА не намерен заниматься наведением порядка в фискальном законодательстве Европы. УЕФА не намерен навязывать собственную систему лицензирования национальным ассоциациям в их соревнованиях. Мы не будем заниматься этим, потому что, как и вы, являемся приверженцами системы разрешения проблем на по возможности более низком уровне», − подчеркнул Платини.

Ужесточение системы

«Однако что может сделать УЕФА − и что всерьез думает сделать − так это усилить и улучшить нашу систему выдачи лицензий для участия в турнирах под эгидой европейского футбольного союза. Таким образом мы хотим сделать свой вклад в обеспечение финансовой прозрачности, чтобы начать оправдывать ожидания разных сторон, так или иначе вовлеченных в наш вид спорта».

Торговля детьми

Кроме того, Платини выразил озабоченность защитой и образованием юных футболистов. «Сегодня в мире и Европе идет торговля детьми. Я не намерен смягчать слова, так как ситуация серьезная. Как еще назвать этот феномен, при котором детей в возрасте 12-13 лет отрывают от родных мест и культуры, чтобы в будущем получить финансовую выгоду? Именно так сейчас происходит в футболе», − пояснил президент.

Возможные решения

«Вместе с ФИФА мы ищем возможные варианты решения проблемы, однако уже сейчас могут быть приняты некоторые меры. В частности, можно запретить трансферы молодых игроков даже в пределах Европейского Союза. В ряде стран есть правила, которые под угрозой спортивных санкций запрещают клубам переманивать молодежь из тренировочных центров конкурентов. Однако на уровне ЕС таких законов не существует».

Негативные последствия

«То, что клубам нельзя делать дома, они делают со своими соседями по Европе или же в Африке и Латинской Америке. Это имеет катастрофические последствия для юношеских академий, а также для психологического состояния молодых игроков и их обучения. Тот, кто понимает, что в среднем лишь один из 10 ребят, занимающихся в клубной академии, станет профессионалом, может понять, как нестабильно их положение, и как важно дать им образование, которое подготовит их к жизни вне футбола».

Запрет на трансферы

«В этой связи мы бы хотели иметь возможность запретить трансферы футболистов, не достигших 18-летнего возраста, внутри ЕС. Это не идет вразрез с правом на свободную миграцию рабочей силы. Мы просто стараемся помочь молодым людям, которым угрожает опасность».

Исторический символ

«Наша встреча в Биаррице может так и остаться просто очередной встречей, − сказал Платини, подводя итоги своей речи. − Или же, напротив, Биарриц может стать историческим символом защиты спортивных ценностей Европы, которые, конечно же, сами по себе также являются и ценностями континента».

+++

Легендарний Олександр Волков став почесним професором Львівського університету фізкультури

Zaxid.net

28.11.08

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Сьогодні, 28 листопада, вчена рада Львівського університету фізичної культури одноголосно проголосувала за те, аби легендарного українського баскетболіста, президента Федерації баскетболу України, народного депутата Олександра Волкова обрали почесним професором цього навчального закладу.

Відповідаючи на запитання представників вченої ради, Олександр Волков зазначив, що Федерація баскетболу України робить усе не лише для просування професійного баскетболу, але й для популяризації масового баскетболу. Проте багато для розвитку масового баскетболу ФБУ зробити не може, оскільки це не державна установа, і ці питання у компетенції міністерств освіти та молодіжної політики і спорту. «Серед усіх ігрових видів спорту пряме державне фінансування отримує лише Федерація футболу України. На жаль, для розвитку баскетболу, як і багатьох інших видів спорту, державної підтримки немає», − повідомив Олександр Волков.(...)

+++

Мер Одеси відзвітував за 2007 рік

Unian.net

28.11.08

Мер Одеси Едуард ГУРВІЦ відзвітував перед городянами про виконану в 2007 році роботу.

Як передає кореспондент УНІАН, близько тисячі прихильників Е.ГУРВІЦА зібралася сьогодні перед будівлею міськради, щоб заслухати звіт мера перед виборцями, який транслювався з великого залу на величезний світлодіодний екран біля мерії, і передавався 5-ма місцевими телекомпаніями.

«Хочу, щоб ви знали, − заявив, зокрема, Е.ГУРВІЦ, − що за обсягом бюджет розвитку Одеси ріс швидше, ніж в інших українських містах-мільйонниках, поступаючись тільки Києву. Темп зростання доходів загального фонду бюджету міста Одеси перевищив у звітному 2007 році середній показник по Україні на 11,5% і склав 157%».

Якщо порівняти з Донецьком чи Дніпропетровськом, зазначив міський голова, «темпи зростання доходів загального фонду бюджету Одеси перевищили середній показник на 12%: до бюджету надійшло понад 400 млн. грн. власних доходів. Порівняно з 2006 роком цей показник зріс в 1,6 раза, а порівняно з 2004 − майже в 4 рази». Це дало змогу виділити значно більше коштів на будівництво доріг і житла, придбання медичного обладнання, на надання допомоги жителям міста, котрі її потребують.

Одним з найважливіших джерел доходу, акцентував мер Одеси, «стали земельні аукціони, які в Одесі проходять максимально прозоро. Всі виручені кошти − а саме 122,9 млн. грн. − поповнили міський бюджет. Вдалося успішно реалізувати вперше в Україні також ідею аукціонів з продажу не самої землі, а права оренди ділянок під забудову, що, в свою чергу, давало можливість приймати соціально орієнтовані бюджети».

Як підкреслив Е.ГУРВІЦ, Одесі вдалося уникнути серйозних соціальних потрясінь, всупереч зростанню інфляції і збільшеним цінам на енергоносії в країні. 377 грн. з кожної тисячі бюджетних коштів було направлено на соціально-культурну сферу, 165 − на капітальні витрати, 125 − на допомогу сім`ям з дітьми, пільги, субсидії, компенсації, 333 − на соціально вагомі проекти і програми. Зокрема на освіту − 382,9 млн., на охорону здоров`я 330,5 млн. грн., на культуру і мистецтво − 38, млн. грн.

За словами Е.ГУРВІЦА, спільними зусиллями відроджений історичний центр Одеси, який представляє виняткову архітектурну цінність не лише для нашої країни, а й для всього світу.

Саме у звітному 2007 році, коли Україна і Польща отримали право на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, завдяки проведеній організаційній і підготовчій роботі, в Одеси з`явилася реальна перспектива стати містом-учасником цього турніру. «Для нас це не просто спортивний форум − більш прямої, короткої і зручної дороги до Європи просто не існує. Тому так ретельно розробляли і виконуємо цільову комплексну програму, котра дасть потужний імпульс розвитку спортивної інфраструктури, транспорту, туристичних об`єктів, сприятиме активізації міжнародних економічних і культурних зв`язків», − підкреслив мер Одеси.

Разом з тим, сказав Е.ГУРВІЦ, «останні драматичні зрушення в світовій і вітчизняній економіці не дають підстав для дуже оптимістичних прогнозів».

За його словами, є й інший посилюючий проблему аспект: «знову активізувалися політики, що відверто спекулюють на кризі і намагаються осідлати будь-який суспільний протест, щоб направити його в русло громадянського протистояння». Утім мер висловив переконання, що спільними зусиллями вдасться подолати всі труднощі. У мільйонної Одеси, котра в звітному році стала містом-побратимом Відня, безперечно прекрасна перспектива, переконаний Е.ГУРВІЦ.

+++

Запорожские фанаты просят Луценко прекратить террор на трибунах

Ирина Клеваник

Kp.ua

29.11.08

Болельщики «Металлурга» жалуются на постоянный беспредел со стороны стражей порядка. С футбола ­ в больницу. Обратиться к самому главному милиционеру страны Юрию Луценко запорожцев вынудили действия беркутовцев после футбольного матча «Металлург» ­ «Кривбасс», который состоялся в нашем городе 21 ноября. В своем письме фанаты утверждают, что задержались после матча, чтобы якобы убрать атрибутику. Их же насильно начали выдворять со стадиона. А в ответ на просьбу вернуться и убрать символику болельщики услышали грубую ругань. После продолжительных угроз, утверждают фанаты, беркутовцы стали их избивать.

­ Им нанесли несколько отработанных ударов по жизненно важным органам, а на выходе со стадиона, вблизи места, где обычно находятся контролеры, раздалась команда «МОРДОЙ В ПОЛ!», ­ рассказывают фанаты в обращении к министру.

В результате избитый болельщик Иван потерял сознание и на «скорой» его увезли в больницу. Представители фан­клуба запорожского «Металлурга», а также фановских объединений «Ультрас Сич» и «Ультрас Ураган» просят Юрия Луценко разобраться, насколько правомерны и адекватны подобные меры физического воздействия.

Инцидента не было

Сотрудники запорожского «Беркута» подобным заявлениям со стороны фанатов не удивлены, но факт избиения одного из них полностью отрицают.

­ Никто не избивал фанатов, ­ рассказывает заместитель командира подразделения Юрий Ларченко. ­ Действительно, между фанатами и нашими сотрудниками возникла словесная перепалка, болельщики отказывались покидать стадион и материли охрану. Насколько я знаю, после матча за нарушение правопорядка и сопротивление милиции были задержаны трое из них. Вообще, такие конфликты возникают постоянно, фанаты поставили себе цель выжить милицию с футбольных матчей.

Как удалось узнать, беркутовцы обычно контролируют приезжих болельщиков, в этот раз их частично перебросили на местный фан­сектор. Вместе с милицией за правопорядком у трибуны за запорожскими фанатами присматривали восемь сотрудников подразделения. За каждого из них руководство «Беркута» готово поручиться, утверждая, что эти бойцы не способны на рукоприкладство, особенно беспочвенное.

− После матча за хулиганство, а это нецензурная ругань, нарушение общественного правопорядка и сопротивление сотрудникам милиции, задержаны трое болельщиков. По ним составлены административные протоколы, которые уже переданы на рассмотрение в суд, ­ рассказал заместитель начальника Ленинского РО УМВД по охране общественного правопорядка Андрей Семенюченко. ­ Никакого избиения не было, а подразделение МВД «Беркут» мы вынуждены были привлечь для усиления, поскольку сразу же после начала матча в секторе начались потасовки и ругань. Насколько мне известно, якобы пострадавший фанат от медицинской помощи отказался и сразу же покинул больницу.

Тем временем запорожские болельщики настаивают на неоднократном применении методов физической расправы со стороны беркутовцев, а в завершение своего письма требуют у министра «прекратить террор на трибунах во время футбольных матчей», который, по их мнению, вершат «так называемые стражи порядка».

+++

Цена койко-места для министра Павленко

Юрий Николов 

Proua.com

28.11.08

Киевский «Олимпийский» после отмены тендеров стал одним из самых дорогих стадионов в мире, запланированных к сдаче в ближайшие годы.

Сегодня, 28 ноября, министр спорта Юрий Павленко объявил генподрядчика реконструкции НСК «Олимпийский». Как и прогнозировал «proUA», им стал «Киевгорстрой». Работы стоимостью 2,1 млрд грн переданы компании, чьи руководители пользуются доверием Юлии Тимошенко. Отметим, что по ходу выбора генподрядчика стройка подорожала более чем на полмиллиарда гривен, так как в смету вписали еще некие инженерные работы на территории стройки.

«Киевгорстрой» взял большой куш без какого-либо тендера, а в ходе процедуры закупки у одного участника. По мнению Павленко, «Олимпийский» − слишком уникальная, специфическая и ограниченная в сроках стройка, чтобы выставлять ее тендер. К тому же не очень дорогая. К первому озвученному им мифу еще вернемся. А сейчас развенчаем второй − о дешевизне стройки.

Цена одного места на строящихся мировых стадионах

Вместимость, тыс.

Стоимость, $ млн.

Цена места, $

Год сдачи

1.       Лондон

80

1000

12 500

2012

2.       Санкт-Петербург

62

667

10 900

2010

3.       Ливерпуль

60

650

10 800

2011

4.       Белград

36

390

10 800

2010

5.       Киев*

52

432

8 300

2011

6.       Варшава

55

445

8 100

2011

7.       Валенсия

75

450

6 000

2009

8.       Осло

15

85

5 700

2009

9.       Стокгольм

50

260

5 200

2011

10.      Донецк

50

250

5 000

2009

11.      Пекин

100

423

4 200

2008

12.      Мадрид

73

260

3 600

2010

*Цена пересчитана по курсу 5,05 грн/$, так как смета составлялась еще летом.

Строительство в Украине вряд ли должно стоить дороже, чем в Испании, Норвегии или Швеции. Все-таки рабочая сила у нас куда дешевле. Однако у нас чем-то смогли обосновать затраты. Видимо, это не составило большого труда, так как в отличие от Европы тратятся государственные средства. Кстати, в отличие и от Донецка с Днепропетровском. Игорь Коломойский построил для своего «Днепра» стадион с ценой места всего $2500 ($85 млн на 34 тыс. мест).

Отметим, что и эта цена еще не предел. глава правления-президент АО ХК «Киевгорстрой» Петр Шилюк сразу по подписания договора с Павленко отметил, что оценочная стоимость работ по реконструкции является предварительной, а окончательная стоимость будет известна после того, как будут пройдены все необходимые экспертизы. Мировая практика гласит, что цена стадионов может повышаться в два и более раз (это уже происходит со стадионом в Лондоне, строящемся к 2012 году).

А теперь еще один миф о безтендерье, как борьбе за сроки сдачи и качеству работ. Развенчивает партнер Украины по Евро-2012 − Польша.

Только вчера поляки закончили прием заявок на строительство главного стадиона в Варшаве. Всего восемь участников. Заявленная цена почти в полмиллиарда долларов (в таблице) будет корректироваться в ходе тендера аж весной следующего года. Естественно, как это и бывает на тендерах, в сторону понижения. Как того и требует УЕФА, стадион появится за год до Чемпионата Европы. У нас же гонят лошадей. Запах денег заставляет нервничать?

Справедливости рад отметим, что киевский стадион − не самая масштабная афера. Российские объемы нам только снятся. В таблицу не попали проекты московских стадионов для клубов ЦСКА и «Спартак», так как их владельцы (Роман Абрамович и вице-президент «Лукойла» Леонид Федун соответственно) решили заморозить стройки на неопределенный срок из-за удорожания до $500 млн в обоих случаях.

Похожая проблема случилась и у «Зенита», который хотел получить стадион на деньги мэрии в благодарность за то, что владелец клуба «Газпром» открыл в Питере свои подразделения, чем пополнил городскую казну. Однако когда власти Петербурга узнали о смете (см. таблицу) − отказались финансировать стройку. Теперь «Газпром» будет решать, строить ли стадион вообще.

Но ведь Украина − она круче «Газпрома». По крайней мере относительно стадионов.

+++

30 фанатів «Карпат» напали на 8 вболівальників ФК «Львів»: один вболівальник «городян» у лікарні

Zaxid.net

30.11.08

«Мені відомо, що вчора, 29 листопада, після поєдинку ФК «Львів» − «Іллічівець» 30 фанатів львівських «Карпат» напали на 8 вболівальників ФК «Львів» і побили їх. Один із наших вболівальників потрапив до лікарні з розбитою головою», − повідомив сьогодні, 30 листопада, на прес-конференції генеральний директор ФК «Львів» Роман Лаба.

На думку Романа Лаби, зараз ця справа перебуває у компетенції правоохоронних органів і не виключено, що за фактом побиття буде відкрита кримінальна справа. Але попри це керівництво ФК «Львів» зробить усе для того, аби захистити своїх вболівальників, тому не виключено, що в середу, 3 грудня, на засіданні контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України Роман Лаба доповідатиме про цей інцидент.

Взагалі гендиректор ФК «Львів» не розуміє людей, який вчинили напад на вболівальників ФК «Львів», оскільки між двома львівськими клубами склалися приязні стосунки. А цими своїми діями фанати «Карпат» лише псують імідж свого клубу.

+++

У Миколаєві відкрито нове сучасне футбольне поле зі штучним газоном останнього покоління

Алла Мірошниченко

Укрінформ

29.11.08

На центральному стадіоні Миколаєва відкрито першу чергу фізкультурно-оздоровчого центру загальною вартістю 2 мільйони гривень. В його основі − нове футбольне поле із сучасним штучним голландським покриттям п’ятого покоління вартістю в 75 тисяч євро, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Таке покриття дає можливість увесь рік проводити змагання та тренування як дитячо-юнацьких так і професійних команд першої та другої ліги. Адже воно має потужну дренажну систему, яка дає змогу експлуатувати поле за будь-яких погодних умов. Це друге в Україні поле подібного зразка. Перше відкрите у місті Києві.

За словами міського голови Миколаєва Володимира Чайки, завдяки новому полю понад 300 дітей отримали змогу проводити регулярні тренування на якісному рівні. Відкриття футбольного поля є однією з подій у єдиному ланцюжку заходів, спрямованих на поліпшення цілеспрямованої спортивно-масової роботи, яка проводиться в місті. Її результатами є високі досягнення, котрі миколаївські спортсмени демонструють на міжнародних змаганнях, зокрема на останніх олімпійських іграх в Афінах та Пекіні.

Футбольне поле, в церемонії відкриття якого також взяв участь голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша та делегація гостей із Києва, стало вже третім подарунком миколаївцям з нагоди 100-річчя Миколаївського футболу. Півтора місяці тому було відкрито відразу два майданчики для міні-футболу, збудовані за кошти Миколаївського міськвиконкому, федерації футболу України та ДП НВКГ «Зоря-Машпроект».

Нині триває також реконструкція основного футбольного поля, на яку з бюджету міста вже виділено 10 мільйонів гривень. Дерев'яні трибуни замінюються пластиковими сидіннями, удосконалюється і трав'яний газон. На думку керівництва міста й області, це стане подарунком як спортсменам, так і любителям футболу в Миколаєві.

+++

До свиданья, стадион!      

Chernomorets.odessa.ua     

29.11.08

      

Вчера на Центральном стадионе «Черноморец» состоялся последний футбольный матч. Главная спортивная арены нашего города закрывается на коренную реконструкцию. Вернее будет сказать, что здесь возведут абсолютно новый современный стадион, который сможет принять матчи ЕВРО-2012.

В перерыве матча «Черноморец» − «Металлург» (Донецк) теплые слова о крупнейшей спортивной арене Одессы сказали бывший вратарь команды «моряков», вице-президент областной федерации футбола Георгий Городенко, многолетний куратор «Черноморца» Виталий Серафимов, известный болельщик Василий Богословцев, директор стадиона Александр Семенюк.

Кстати, Александр Владимирович написал слова песни-прощания со стадионом на мотив известного произведения Александры Пахмутовой и Николая Добронравого, впервые прозвучавшего на закрытии московской Олимпиады в 1980 году. После окончания матча под знакомую всем мелодию и демонстрацию на табло изображений Центрального стадиона разных лет, был опущен флаг клуба, а в небо взмыли сотни воздушных шариков.

История старого друга многих поколений одесских спортсменов началась в 1925 году. Тогда в парке имени Тараса Шевченко приступили к земляным работам по подготовке к сооружению гигантского для тех времен стадиона. Предполагалось, что арена станет самой большой в Украине. По разным причинам строительство, неоднократно прекращаясь и возобновляясь, растянулось на долгие десять лет. Лишь осенью 1935 года стадион принял первых болельщиков. В Одессе проездом из Турции оказалась сборная СССР, которой предложили провести товарищеский матч на еще незавершенной арене. Поединок со сборной города закончился нулевой ничьей, и стал первым футбольным матчем, состоявшимся на нашем стадионе.

Стадион был спроектирован архитекторами Н. М. Каневским и Р. А. Баринской. Официальное открытие нового стадиона состоялось 18 мая 1936 года. После торжественного митинга с участием первого секретаря ЦК компартии Украины С. В. Косиора, в честь которого и была названа арена, прошел полуфинальный матч первенства Украины. Одесское «Динамо» победило команду завода имени В. И. Ленина (Днепропетровск) − 1:0

Естественно на стадионе имени Косиора состоялся и первый матч команды нашего клуба в чемпионатах СССР. 24 мая 1936 года динамовцы проиграли «Спартаку» (Харьков) − 0:1. В 1936-м наш стадион стал свидетелем первой международной игры: «Динамо» (Одесса) − Сборная Народных домов (Турция) − 2:1.

Строительство продолжалось вплоть до 1938 года. Тогда же арена, в связи с расстрелом «врага народа» Косиора, получила новое название: стадион ЦПКиО имени Т. Г. Шевченко.

Во время войны наш стадион серьезно пострадал от бомбежек: авиация фашистов, стремясь поразить сооружения Одесского порта, нанесла урон и спортивной арене. Восстановление началось в 1945 году. Тогда же стадион был передан в ведение ДСО «Пищевик». И хотя все запланированные работы завершились лишь в 1947-м первый послевоенный матч на стадионе у моря состоялся годом ранее: 11 августа «Пищевик» разгромил «Сталь» (Днепропетровск) в игре чемпионата СССР − 5:2.

На стадионе в парке имени Тараса Шевченко проходили международные поединки с участием ведущих команд мира − «Интер» (Милан), «Фламенго» (Рио-де-Жанейро), «Лацио» (Рим), «Вердер» (Бремен), «Реал» (Мадрид), «Монако», «Ланс» (Франция). Здесь «Черноморец» брал «бронзу» Союза, прокладывал путь к двум Кубкам Украины, занимал призовые места в отечественном чемпионате. В Одессе неоднократно принимали своих соперников сборные СССР. Два матча провела национальная сборная Украины. Четыре раза прошел финал Суперкубка Украины. Не сосчитать имен выдающихся футболистов, выходивших на газон Центрального стадиона «Черноморец».

Главная спортивная арена города совершенствовалась с каждым годом: расширялись трибуны, появлялись новые игровые площадки, тренировочные залы, теннисные корты.

Заметный след в истории стадиона оставил его многолетний директор заслуженный мастер спорта СССР Ф. И. Футерман. При нем количество мест на трибунах выросло до 45 тысяч (1968 год), появилось искусственное освещение (1963 год), было введено в строй первое электронное табло (1972 год).

В 1987 году на Центральном стадионе установили новое электронное табло, которое прослужило до нынешнего сезона, когда ему на смену пришел современный информационный экран, позволяющий демонстрировать телевизионные трансляции.

Когда арена перешла в управление ФК «Черноморец» и ее директором стал А. В. Семенюк был выполнен целый ряд усовершенствований. Трибуны стадиона «оделись» в индивидуальные пластиковые сидения. Полностью обновились раздевалки для команд, судейская комната, зал для художественной гимнастики. Создан конференц-зал, в котором размещена экспозиция, посвященная истории нашего клуба. Серьезной реконструкции подверглись теннисные корты, площадки для других спортивных игр. Были смонтированы подогрев поля, современная радиотрансляционная сеть и обновленная система освещения.

Несмотря на преклонный возраст, 73-летняя арена оставалась развивающимся объектом. Но время неумолимо, оно предъявляет свои требования. Вскоре на месте старого доброго «ЧМП» вырастет новый современный стадион, отвечающий всем международным стандартам с трибунами на 34 тысячи зрителей.

+++

«Заря» − «Ворскла». Третий тайм

Zarya-lugansk.com

29.11.08

Анатолий Волобуев, главный тренер ФК «Заря»:

− На данный момент мы не можем обыграть такую команду как «Ворскла». Они посильнее. Это надо признать. Команда у них сбалансированная, сыгранная. Они заслужили эту победу.

−  В первом ведь круге получилось обыграть полтавчан.

  − Тогда у нас была более сбалансированная команда.

−  Как Вы считаете, какая команда сильнее укомплектована − «Заря» или «Ворскла». И еще один вопрос: «Сможете ли Вы подтвердить информацию о том, что Алексей Чичиков является воспитанником луганского футбола?».

− Нельзя сказать, что у нас футболисты хуже. У них сыгранная команда. Они где-то уже три года играют вместе. По-моему появились только пару человек в последнее время − Красноперов, Есин. У них сбалансированная команда, в которой появляются сборники. А по Чичикову это ложная информация. Я играл в футбол с его отцом. Вместе в армии были в СКА «Киев». Он с Кременчуга родом (Полтавлская область) и к луганску не имеет никакого отношения.

− Вы никогда не боялись экспериментировать с составом, и это приносило свои плоды. Сегодня вначале остались в запасе Гомес и Храмцов. Можете ли Вы сказать, что все-таки немного не угадали с составом?

− Ну как не угадал… Немного расстраивало то, что много наносят ударов по нашим воротам. И хотелось, чтобы с выздоровлением Гаврюшова он руководил игрой, подсказывал. Я рискнул, поставил Гаврюшова, потому что очень много били по нашим воротам и в Харькове, и в Днепропетровске. Гаврюшов в принципе, нормально отыграл после травмы. Пропустили контратаку. Перед этим эпизодом Маркоски должен был забивать. У них очень хорошая оборона. Они со многими командами забивают и держат этот счет. Я считаю, что у «Ворсклы» одна из лучших защитных линий в Премьер-лиге. Пропустив гол, ребята побежали отыгрываться, но пропустили второй мяч. Я думаю, как могли наши ребята играть на данный момент, так они и играли.

− Не было ли у Вас желания снять с игры Диденко, ведь ту функцию, которую он должен выполнять − цепляться за верхние мячи, сбрасывать их он не выполнил?

−  С удовольствием, просто у нас не было нападающих. Играть с ними в пять полузащитников и одного нападающего, как играют они, можно было попробовать. Но мы играли дома, хотелось брать очки. Может, нужно было с ними играть полностью от обороны и действовать на контратаках. Я хочу сказать, что когда был Скоба, какая-то стройность в игре была. С уходом Игоря игра потерялась. Колесниченко должен был сегодня играть персонально против Кравченко, но после травмы Скобы он играл на другой позиции. Надеялись, что Диденко поможет. Нет у нас нападающих. Хотелось бы конечно, чтоб Бага не болел. Он еще не выздоровел, парня кидает в жар в эту грязную погоду. Мы не хотели полностью его доломать. Мы связываем с ним определенные надежды. Ему еще только 21 год. У него травма ахилла. Нгаха Коллинз дай бог выздоровеет. А после того как выздоровеет неизвестно, как у него пойдет игра. Некоторые люди вообще заканчивают с футболом после таких травм. Я не вижу, кого бы мы могли сегодня поставить в атаку.

− Поделитесь планами на межсезонье и можете ли Вы назвать фамилии игроков, с которыми точно расстанется команда?

−  Послезавтра соберемся, дадим задание каждому и распустим до 9 января. До 20 числа будем в Луганске. Потом планируем два сбора в Турции: с 20 января по 4 февраля и второй с 10 по 24 февраля. Но сейчас, как вы знаете, кризисы, посмотрим, как оно будет.

− Помимо нападающих, вы наверно, будете вратаря искать?

− Да, у нас есть планы найти хорошего вратаря. То, что Тлумак выздоровеет, я не сомневаюсь, но хотелось бы еще одного вратаря для конкуренции. Хотелось бы по хорошему игроку в каждую из линий, чтоб большой революции не делать. Но опять же, надо будет разговаривать с руководством клуба. Некоторые команды, как говорят, вообще могут сняться с соревнований.

− Кроме вратарской, какие позиции требует срочного усиления на ваш взгляд? Есть ли уже какие-то наметки? Не рассматриваете опять же вопрос о переходе вратаря Бабенко в «Зарю», воспитанника луганского футбола?

− Хотелось бы, конечно, и оборону укрепить, и полузащитника, который играет больше на атаку. По нападающим, в принципе, надеемся, что выздоровеют Коллинз и Бага. Есть наметки, конечно. Знаем, кого мы будем приглашать. На счет Бабенко, мы подумает, посмотрим. Что касается воспитанников местного футбола, мы сейчас посмотрим Козюберду, будем разговаривать с Галюзой из «Таврии», будем, наверно, выходить на «Днепр», просить, чтоб Шелаев нам помог. Такие игроки, конечно же, нам нужны.

− Какое мы могли сделать резюме по первому кругу?

− Всегда неприятно дома неудачно играть. Мы очень переживаем, потому что люди приходят. Все-таки, дома мы теряем очки и не досчитываемся их. То, что посещаемость стала падать, так это везде. На матчи «Ворсклы», которая идет на четвертом месте приходит по 1500 тысячи болельщиков. Тем более, сегодня холодная погода, а матчи транслируют по ТВ. Это тоже забирает часть аудитории.

Николай Павлов, главный тренер ФК «Ворскла»:

− Хорошо, что одержали победу в последней игре в этом году. Как вы помните в прошлом году, обе наши команды боролись за то, чтобы остаться в высшей лиге. Теперь я думаю, что ни у «Ворсклы», ни у «Зари» такой проблемы нет. Поэтому я хочу Вас всех, и нас, в том числе поздравить с окончанием осенней части чемпионата, и пожелать удачи в играх весной. Если говорить об игре, то я думаю, в сегодняшней игре мы играли лучше и заслужили победу. Хозяевам конечно обидно, но я не думаю, что нужно расстраиваться. Потому что и в том году «Заря» взяла в игре с нами три очка, плюс обыграли нас дома в этом. Теперь мы вроде бы подравнялись и теперь все справедливо.

−  Не надо быть аналитиком, чтобы понять, что четвертое место вы никому не отдадите. Будете играть в еврокубках. Кравченко вы теряете. Будете как-то усиливаться?

− Мы хотели бы усилиться, но вы знаете, что в стране начинается кризис. Пока он нас не коснулся − футболисты вовремя получают зарплату, премиальные. А как будет дальше ни я, ни вы не знаем. Теми игроками, которые придут мы, вряд ли сможем заменить Сергея Кравченко. А сейчас говорю не только о чисто футбольном аспекте. Ведь в коллективе многое зависит от личности, а Сережа был примером не только на поле, но и в быту. Он очень серьезный парень. И не случайно, что тот прогресс, который произошел у него в этом году, это заслуга. Нужно так же отдать должное и коллективу, в котором он прогрессировал. У нас в команде хорошая, семейная обстановка. Это видимо и привело к тому, что у нас и Чижов попал в «Шахтер», и Кравченко попал в «Динамо» Киев, и плюс три игрока привлекаются в национальную сборную страны. Я думаю это заслуга всего нашего коллектива.

− Проклятие Годуляна закончилось для Вас в этом матче?

  − Я сегодня себя впервые поставил на место президента и сказал себе: «Николай Петрович, будьте сегодня спокойны, все равно вы этим ничего не докажите». Видимо передалось. Я же не хотел бы быть похожим на того, кто воюет с ветряными мельницами. Я прихожу к такому выводу, что если команда играет хорошо, то ни один судья не поможет нам забить мяч, и ни один судья не мяч из наших ворот. Поэтому с улучшением качества нашей игры проблема судейства отпадет.

− То есть, если Годуляна будут назначать на следующие игры «Ворсклы» уже не будет такой реакции, какая была прежде?

− Эта реакция была только в игре с киевским «Динамо». В этой игре, Вы заметили − никакой реакции с моей стороны не было.

−  Болельщики были против.

− Да, мне говорили. Я никогда не говорил, что он плохой судья. Я говорил о каких то человеческих качествах. Ведь на протяжении многих лет я работал тренером и футбольным функционером в киевском «Динамо».

− После поражения в Полтаве Вы выделили одного игрока из состава «Зари» не назвав его фамилию, и сказали, что хотели бы его видеть в своей команде зимой. После сегодняшней игры у Вас сохраняется это желание?

− Нет. За три недели до конца осенней части чемпионата кандидатура этого игрока пропала у нас с карандаша, и я не буду об это говорить. Скажу только, что это был не один человек − их было двое. Один футболист изъявил желание остаться у вас, и мы отказались дальше вести переговоры. Честь и хвала за это этому футболисту. Значит, ему здесь комфортно и он не хотел менять обстановку. Фамилию, конечно, я не буду называть.

На нашем сайте размещена также аудиоверсия послематчевой пресс-конференции. Прослушать ее вы сможете по ссылке:

+++

ФК «Львів» з січня 2009 року розпочне реконструкцію власного стадіону

City-adm.lviv.ua

30.11.08

Футбольний клуб «Львів» розпочне реконструкцію стадіону за хороших погодних умов уже в січні наступного року. Про це 30 листопада на прес−конференції повідомив директор ФК «Львів» Роман Лаба.

«Стадіон «Сокіл» передано ФК «Львів» в оренду на 10 років. У нас на цей стадіон давно є проект на реконструкцію, також усі необхідні дозволи. За хороших погодних умов роботи розпочнуться вже в січні. Це умовно називається реконструкція. Образно кажучи, приїде бульдозер з великою лопатою, загорне все, що там є, а потім розпочнеться будівництво», − зазначив Роман Лаба.

За його словами, футбольний клуб «Львів», незважаючи на фінансову кризу, нормально діє, повідомляє zaxid.net.

«З хлопцями розрахувалися. Зараз вони йдуть у відпустки. А з 28 грудня плануємо організувати міні−змагання між футболістами, офісними працівниками, журналістами», − додав директор ФК «Львів».

+++

Підписано договір з генпідрядником з реконструкції НСК «Олімпійський» −  холдинговою компанією «Київміськбуд»

  

Укрінформ

28.11.08

Договір з генпідрядником з реконструкції НСК «Олімпійський» −  холдинговою компанією «Київміськбуд» було підписано в столиці, повідомили УКРІНФОРМу у прес-службі Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.

  

Свої підписи під угодою поставили виконуючий обов'язки генерального директора Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» Дмитро Чернявський та голова правління Акціонерного товариства холдингової компанії «Київміськбуд» Петро Шилюк.

 

Беручи до уваги загальнонаціональне значення об'єкту, а також стислі строки реалізації проекту, Кабінет Міністрів України постановою від 19.11.2008 року № 1020 «Про закупівлю будівельно-монтажних робіт з реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський» дозволив Міністерству України у справах сім'ї, молоді та спорту здійснити закупівлю «на основі схваленого техніко-економічного обґрунтування (концептуального проекту) за процедурою закупівлі у одного учасника».

  

Присутній на церемонії підписання угоди міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко висловив упевненість, що потужностей найбільшої української будівельної компанії «Київміськбуду» разом з партнерськими організаціями вистачить, щоб збудувати багатофункціональний суперсучасний Національний спортивний комплекс «Олімпійський» вчасно та якісно. 

  

Міністр ще раз наголосив, що усі роботи з реконструкції проводитимуться силами виключно українських будівельних компаній. «Це не лише питання підтримки будівельної галузі в часи світової економічної кризи. Це, перш за все, питання престижу держави», − підкреслив Юрій Павленко.

  

Для визначення генпідрядника міжвідомча робоча група з питань реконструкції НСК «Олімпійський» на чолі з віце-прем'єр-міністром України Іваном Васюником ретельно вивчила потужності вітчизняних будівельних організацій.

  

Враховуючи рекомендації Мінрегіонбуду, Мінекономіки, Мінюсту, вона прийняла рішення рекомендувати замовнику укласти договір на виконання робіт з реконструкції НСК «Олімпійський» на умовах генерального підряду з  передовою вітчизняною компанією АТ ХК «Київміськбуд», яка має залучити цілу низку будівельних компаній до виконання субпідрядних робіт.

 

 25 листопада 2008 року керівники двадцяти провідних будівельних організацій України одностайно підтримали рішення рекомендувати Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту визначити генеральною підрядною організацією з реконструкції НСК «Олімпійський» Акціонерне товариство холдингову компанію «Київміськбуд» та висловили згоду співпрацювати єдиною командою з метою виконання комплексу робіт з реконструкції та зведення нової сучасної багатофункціональної спортивної арени Національного спортивного комплексу «Олімпійський».

  

Довідка:

  

АТ ХК «Київміськбуд» якісно та у короткі терміни вже проводила роботи з реконструкції стадіону НСК «Олімпійський» у 1979 р. до ХХІІ Олімпіади та у 1996 р., коли була виконавцем робіт з реконструкції трибун для глядачів.

  

Система управління якістю АТ ХК «Київміськбуд» відповідає міжнародним стандартам і має сертифікат відповідності управління якістю ISO 9001:2000.

  

АТ ХК «Київміськбуд» − сучасний виробничо-фінансовий комплекс, до якого входять 97 потужних будівельних підприємств. Для забезпечення виконання робіт з реконструкції стадіону, АТ ХК «Київміськбуд» має можливість залучити 2302 одиниці сучасної будівельної техніки різної потужності, понад 40 тисяч висококваліфікованих інженерно-технічних працівників усіх рівнів, робітників різних будівельних спеціальностей, досвідчених управлінців, які мають необхідні знання, досвід роботи та кваліфікацію.

  

За 9 місяців 2008 року компанія отримала прибуток у розмірі 21,8 млн. грн. Активи склали 4183,13 млн. грн., які на 79% сформовані за власні кошти компанії.

  

Чистий прибуток, отриманий підприємствами компанії за 9 місяців поточного року, склав 146,4 млн. грн.

+++

Нюрнберг ділиться досвідом в питаннях безпечної організації матчів

City.kharkov.ua

28.11.08

Обговорюючи в ході робочого візиту до Нюрнберга питання організації безпеки учасників і гостей Чемпіонату Європи з футболу, німецькі колеги, зокрема, відзначали, що у ФРН під час Чемпіонату світу з футболу 2006 року була розроблена єдина федеральна концепція, що містила єдині правила поведінки для всієї країни, що допомогло істотно полегшити роботу поліції. Також в поліцейському управлінні Нюрнберга було створене бюро по підготовці до Чемпіонату світу, яке тісно співробітничало з аналогічним бюро обербургомістра. І велику допомогу надавали поліцейські управління тих країн, команди яких брали участь в іграх Чемпіонату.

Так, наприклад, Великобританія інструктувала поліцейських Нюрнберга про особливості британських фанів. Особливу увагу було приділено безпеці самих команд. Наголошувалося, що Нюрнберг приймав 5 ігор: 4 відбіркові і одну − 1/8 фіналу. Всі, хто не потрапив на стадіон, розташувалися в одній фан-зоні, де знаходився екран площею 60 кв.м. Всього у фан-зоні побувало від 40 до 50 тис. людей. На облаштування цієї території було витрачено 800 тис. євро. Всі охочі побачити матчі розмістилися в побудованих готелях, не використовувалися ні студентські гуртожитки, ні наметові містечка.

+++

Використання оригінального логотипу − правильний крок на шляху підготовки до Євро-2012

City.kharkov.ua

28.11.08

Як повідомила телефоном з Нюрнберга прес-секретар Харківського міського голови Вікторія Маренич, сьогодні відбулася зустріч харківської делегації з начальником бюро обербургомістра Нюрнберга, паном Петером Муррманном, який був відповідальним за підготовку до ігор Чемпіонату світу 2006 року. Пан Муррманн поділився досвідом роботи муніципалітету напередодні проведення ігор чемпіонату. Одна з основних функцій роботи бюро була організація контактів і зв'язків з чиновниками з інших федеральних земель і федеральним урядом і вирішення фінансових питань (зокрема, перерозподіл бюджетних коштів).

Цікавим виявився досвід Нюрнберга по відмові від використання загальної емблеми Чемпіонату світу і по розробці оригінального логотипу, що дозволило місту відразу заробити кошти на рекламі і спонсорах. Заступник Харківського міського голови Віктор Христоєв відзначив, що наше місто вже пішло по такому шляху − пану Муррманну була презентована марка «Євро-2012: Харків», з якою наше місто вже веде роботу із спонсорами.

+++

Євро-2012 обов'язково відбудеться в Україні і Польщі

City.kharkov.ua

28.11.08

Сьогодні під час офіційного прийому обербургомістр Нюрнберга пан Ульріх Малі розповів харківській делегації про ті складнощі, з якими свого часу зіткнулися країни, що приймали Чемпіонат світу з футболу 2006 року, і про можливі шляхи подолання цих труднощів. Серед вірогідних складнощів пан обербургомистр, зокрема, назвав: створення необхідної інфраструктури і залучення коштів для цього; робота з фахівцями ФІФА та УЄФА із власним поглядом на проведення матчів та робота з партнерами − ЗМІ, спонсорами, які теж багато знають про проведення подібних заходів, а тому іноді і заважають в підготовці. «Все це переборно. Головне, щоб вас не покидали відчуття свята і упевненість, що чемпіонат відбудеться саме у вас, − підкреслив Ульріх Малі. − Тоді Євро-2012 обов'язково відбудеться в Україні і Польщі».

Виступаючи з відповідним словом, заступник Харківського міського голови − директор Департаменту з питань підготовки і проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році і спорту Віктор Христоєв привітав присутніх з наступаючим Різдвом і завірив, що побратимські зв'язки нашого міста з Нюрнбергом, що тривають вже 20 років у сфері економіки, промисловості і культури, знайдуть тепер своє продовження і в спортивній області.

+++

Чемпіонат Європи з футболу − гарний шанс зарекомендувати себе

City.kharkov.ua

01.12.08

Можливість нашого міста приймати ігри Чемпіонату Європи з футболу 2012 року − це гарний шанс ррозрекламувати та зарекомендувати себе. Причому, як відзначають і організатори ігор Чемпіонату світу з футболу 2006 року (Нюрнберг, ФРН) і Чемпіонату Європи 2008 року (Инсбрук, Австрія), особливу цінність здобувають не тільки підготовчий етап і безпосередньо ігри, а й період після змагань. Місто стає цікавим як місце, що приймало чемпіонат − так, кількість туристів, що приїжджають у Нюрнберг, зросло під час проведення матчів Чемпіонату світу з футболу й не зменшується дотепер.

За словами пана Петера Муррманна, начальника бюро обербургомістра Нюрнберга, гроші, вкладені в підготовку й рекламу, окупаються й працюють і після чемпіонату. У ході робочої зустрічі з харківською делегацією, що відвідала місто-побратим з 27 по 30 листопада, пан Муррманн розповів, що проведені в Нюрнберзі наукові дослідження про економічний вплив чемпіонату до 2015 року показали чистий прибуток в 215 млн.євро для їхнього міста, і побажав Харкову так само вдало відробити витрачені гроші.

+++

Алексей Савченко: «Дарю «Десну» городу Чернигову»

Terrikon.dn.ua

01.12.08

Программа «Футбольный Уик-Энд» (30.11.2008) Ведущий Александр Денисов, приглашенный гость − президент черниговской «Десны» Алексей Савченко. Поводом для встречи послужили: 1) его высказывания о коррупции в украинском футболе на одной из пресс-конференций 2) реакция на эти высказывания комиссии честной игры и Федерации футбола Украины.

− Я знаю, что Вы специально наняли чартерный рейс, чтобы прилететь сегодня в Донецк и выступить в программе. С чем связано такое желание появиться у нас в эфире?

− С самолетом помогли друзья, предоставили такую возможность. Я не комментировал никак эту ситуацию до сегодняшнего дня. И вот, как мне кажется, для этого настало время.

− На самом деле, Вы немножко ушли в тень после той информации, которая выплеснулась в Интернет после всем известной пресс-конференции. Сейчас Вы фактически впервые будете говорить все открыто. Вы заявляли о том, что на поле играли «Ваши бабки», как Вы говорили, это уже цитируют...

− Да.

...и «Ваши амбиции»....

 Да.

...и Вы поименно можете назвать людей, которые получали деньги. Затем появилась информация о том, что Вы все это опровергаете, что, якобы, это все были эмоции. Так в конце концов, какова же Ваша позиция на сегодняшний день?

− Давайте по порядку. В тех фразах, которые прозвучали, я четко дал понять: я никому никаких взяток не давал. Слово «взятка» не звучало, а кто хочет додумывать остальное, пусть додумывает. Далее. От своих слов я не отказывался. Я подписал меморандум честной игры. И подписав его, я призвал всех президентов футбольных клубов, подписавших этот меморандум, выполнять взятые на себя обязательства. И работать со своими клубами и тренерами таким образом, чтобы не допускать возможности «поощрения» судейского состава.

− Хорошо, тогда что означают Ваши слова «мне каждая игра стоила от 5 до 15 тысяч долларов»?

− Больше чем я сказал на эту тему, я говорить не хочу. Отмечу только, что «Десна» на сегодня остается тем клубом, который не дает судьям денег.

− Вы сказали «клубом», то есть в единственном числе...

− Да.

− Выходит, остальные дают?

− Пусть это будет на совести тех, кто это делает. Ведь каждый в праве выбирать себе свой путь.

− Тот факт, что «Десна» не работает с судьями, как-то сказывается на ее результатах?

− Говорить можно многое. После моего заявления мы выиграли 5 игр подряд. И последнюю, шестую, сыграли вничью. Сугробы... У нас команда, которая катает мяч, она на сугробах не может играть. Поэтому мое заявление говорит само за себя. Команду давили, она находилась на 16-м месте не просто так.

− А сумма от 5 до 15 тысяч − это стандартная сумма для первой лиги?

− Я думаю, да. По крайней мере, в нашем клубе звучали подобные вещи.

− А Ваши слова о том, что Вы можете поименно назвать... Это больше запугивание? Или Вы теперь не будете называть никаких имен?

− Я все это скажу там, где я хочу это сказать.

− Вы можете сейчас это сделать, мы в прямом эфире и нас слушает вся страна.

− Я Вам скажу, чем отличается прямой эфир от организаций, где это можно называть. Прямой эфир отличается тем, что если я здесь кому-то что-то скажу, кто-то может либо обидеться на меня, либо Федерация футбола заново начнет круг каких-то там расследований. Я просто никому не буду давать повод. Я скажу это там и в тех органах, которые компетентно могут разобраться по существующим моментам. Это наша первая принципиальная позиция на сегодняшний день. Надо идти дальше, жизнь на этом не останавливается.

− Игорь Кочетов, глава комиссии честной игры, обозначил список судей, назвал конкретные фамилии... Скажите, этот список как-то совпадает с теми именами, которые Вы сейчас не хотите называть?

− Чем занималась комиссия честной игры, мне, к сожалению, неизвестно. Однако по правилам я должен ознакомиться с ее работой. На сегодняшний день я не читал ее справки, выводы и т.д. А я живу по принципу «не собираю слухов, не распускаю сплетен».

− Григорий Суркис. президент Федерации футбола, считает, что Вы также замешаны в этом скандале напрямую и Вы должны нести точно такую же ответственность, как и фигуранты из того списка, который сейчас находится в комиссии честной игры, в футбольной федерации. Что Вы можете сказать по этому поводу? Готовы ли Вы судиться и защищать себя?

− Я и моя команда долго думали над этим вопросом. И для себя мы приняли ряд судьбоносных решений. Первое решение, достаточно сложное для нас, мы его долго вынашивали. Если футбольная общественность после моего заявления приняла решение о том, что меня отстраняют от футбола... А это достаточно печально. Потому что я сделал чемпионат Черниговской области из 25 команд. И я полтора года финансировал футбольный клуб. Четвертое место − это самый высокий результат, который был у команды за все время ее существования. Ни у кого я ничего не просил... к сожалению. Делал то, что мог, хотя я в футболе не профессионал. Мы приняли решение о том, что мы уйдем из футбола...

− «Мы» − это кто?

− Мы − это я и моя команда.

− Но черниговская «Десна» будет существовать?

− Я скажу, что будет с черниговской «Десной». Было бы слишком просто с чьей-то стороны, отстранив меня от футбола, покончить с существованием черниговской «Десны» и вообще − с футболом в Чернигове. Я не допущу, чтобы не существовал футбол в Чернигове. Я делаю вот какой жест. Я дарю черниговскую «Десну» мэру города Чернигова и городским депутатам.

− Была информация о том, что Вы часть «Десны» продали...

− Мы посоветовались с партнером, и мой партнер полностью меня поддерживает, поскольку он видел меня в роли менеджера этого направления. Ведь все знают. Полтора года назад я купил футбольный клуб, в котором не было ни материально-технической базы, не было даже стиральных машин, чтобы стирать вещи футболистов. На сегодняшний день есть достаточно нормальная материально-техническая база. И мы абсолютно бесплатно дарим футбольный клуб «Десна» местной власти.

− А что будет дальше? Вот Вы подарите, а через год опять не останется ничего. Вытянет ли городской бюджет?

− Неоднократно местная власть заявляла о том, что футбол для них − приоритетное направление. Поскольку такие заявления звучали неоднократно, я считаю своим долгом перед жителями Чернигова, поскольку я не могу находиться в футболе, сделать такой безвозмездный подарок.

− Звучит риторически, как у Ельцина: «Я устал, я ухожу». Вы устали от футбола или от закулисной игры?

− Слово «устал» не прозвучало. Я сказал четко то, что хотел сказать. Если Федерация футбола приняла решение о том, что я отстранен от футбольной деятельности, мне ничего не остается, для того чтобы существовал футбол у меня в Чернигове, кроме как подарить футбольный клуб городу.

− Один из арбитров, который фигурирует в упомянутом списке, говорит о том, что Ваше заявление о коррупции вызвано Вашей политической активностью. Якобы Вы собираетесь баллотироваться на пост мэра Чернигова. Вы можете это как-то подтвердить или опровергнуть?

− Моя политическая активность всегда была и остается простым человеческим направлением. Ко мне приехали друзья, подарили подарки с горы Афон. И многие люди, которые верят в Бога внутри себя, они совершают благие поступки. А те люди, которые говорят всем, что они религиозны, совершают такие поступки, от которых сводит дыханье. Поэтому вся моя деятельность, как и деятельность всей нашей организации, направлена на то, чтобы помогать людям. Помогать тем людям, которые нуждаются. Я не вижу в этом ничего плохого.

− В нашей беседе получилось сразу несколько новостей. Первая − то, что Вы покидаете футбол. В связи со сложившимися обстоятельствами...

− Это решение не мое, это решение Федерации футбола.

− Второе − это то, что Вы назовете определенные имена в соответствующих органах.

− Да.

− Третье − это то, что в первой лиге есть определенные расценки. Четвертое, что Вы один, кто не платит. Возникает вопрос: «Значит, кто-то платит?» Боюсь, что скандал будет продолжаться после Вашего сегодняшнего выступления.

− Пусть продолжается. Меня этот вопрос больше не интересует. Я для себя принял решение. Я приду в футбол... Может быть, через какой-то промежуток времени... Но я приду только тогда, когда будут понятны правила игры. Все бизнесмены привыкли до-го-ва-ри-вать-ся. А сейчас я не понимаю, за что меня отстранили от футбола? Я не могу что-то сказать? В нашей стране забыли такое понятие, как гласность? В нашей стране забыли Конституцию, где говорится о том, что я могу говорить все, что хочу? Я никого в своем высказывании не назвал и не обидел. Я сказал то, что хотел сказать. А то, что кто-то как-то хотел додумывать, будто я давал взятки... всего этого не было.

− Какой совет Вы дадите президентам других клубов, которые решат перестать работать с судьями или выступить с подобным заявлением, как это сделали Вы? Нужно это делать или нет? Жалеете Вы об этом или нет?

− Я никогда ни о чем не жалею. «Дал бы Бог, пережил бы многих». Остальным скажу вот что. Все равно во многом виноваты мы сами, президенты футбольных клубов. Потому что действительно на поле играют наши амбиции. Нравится кому-то или нет, но это действительно так. И нужно бороться с нашими амбициями. Но надо понимать, каким путем. Скажу лишь, если кто-то не найдет ответов на свои вопросы, пусть поступает так, как я. Футбол в Чернигове и Черниговской области будет существовать. Я считаю, что мэр города и городские депутаты смогут найти финансирование, смогут найти бюджет. На сегодня «Десна» − это хорошая команда, отлаженный коллектив, прекрасный тренер. И есть самое главное, что было у «Десны», когда мы приобретали футбольный клуб, − большие перспективы. Ну а я буду смотреть, уже со стороны, на то, как мой родной футбольный клуб будет двигаться вперед.

Ведущий. Хочу обратиться к людям из упомянутого списка, к арбитрам. Если вам есть что сказать, «Футбольный уик-энд» может предоставить вам эфирное время, как мы только что предоставили его президенту черниговской «Десны» Алексею Савченко.

Источник: «Футбольный уик-энд» − «Террикон»

+++

Послематчевая пресс-конференция Николая Костова и Виктора Гришко

Алексей Клыков

Metallurg.donetsk.ua

28.11.08     

Николай Костов, главный тренер ФК «Металлург» (Донецк):

− Мы хорошо начали матч, забили быстрый гол. Мы атаковали на скорости и играли хорошо. Так получилось, что второй раз в сезоне мы проиграли нечестно. Думаю, что наша команда заслуживает уважения тех, кто занимается футболом, особенно арбитра. Поздравляю «Черноморец» и его футболистов с победой, а судье надо посещать семинары и теоретические занятия.

− Почему не был соблюден принцип «фэйр плей» , когда игрок «Черноморца» лежал на поле?

− Не знаю, и мне не было приятно.

Виктор Гришко, и.о. главного тренера ФК «Черноморец» (Одесса):

− Рад за ребят, они сделали подарок себе и болельщикам. Игра интересной была, моменты были и у дончан, и у нас. «Металлург» − хорошая, сбалансированная команда, но мы сегодня правильно сыграли.

− В электронных СМИ прозвучала новость, что футболистам урежут зарплату на 50% − это правда?

− Первый раз слышу, президент только завтра встретится с командой. Наверное это в интернете пишут, там даже вирусы распространяют.

− Где южно-американский легион команды?

− Васкес сегодня травмировался − подвернул голеностоп, Гименес был на замене. Сегодня была такая игра, когда не требовалось много замен.

Підписатися на новини