Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Мер Львова: створення Бюро в уряді на користь Євро-2012

Euro-2012.unian.net

26.11.08

Львівський міський голова Андрій САДОВИЙ вважає, що ліквідація Нацагентства з Євро-2012 і створення в уряді Координаційного бюро сприятиме прискоренню та підвищенню якості підготовки України до проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

“Я відчуваю в останні місяці системну, чітку і якісну роботу зі сторони віце-прем`єр-міністра Івана ВАСЮНИКА та команди, яка з ним працює. Він постійно в курсі: що робиться, як робиться”, − сказав А.САДОВИЙ.

Крім цього, він відзначив велику роль Федерації футболу України в наданні консультативної та дорадчої допомоги. “На сьогоднішній день, коли ми працюємо з інспекторами УЄФА чи радниками Федерації футболу це не є, знаєте, як школярі на екзамені, − це є спільна робота, це спільні поради”, − наголосив міський голова.

На його переконання, в Україні “через півтора року вибудовується якісна співпраця і чітка вертикаль управління”.

“Сьогодні я не маю претензій. Сьогодні я знаю, куди передзвонити і отримати ту чи іншу пораду”, − підкреслив А.САДОВИЙ.

+++

 

Львів системно співпрацює з польською стороною щодо організації Євро-2012 − Андрій Садовий

Юрій Банахевич, Алла Шершень

Укрінформ

26.11.08

Львів здійснює активний обмін інформацією з польськими містами-організаторами Євро-2012 для покращення підготовки до проведення майбутнього чемпіонату Європи з футболу. На цьому під час сьогоднішньої прес-конференції в УКРІНФОРМі в Інформаційному центрі «Євро-12 − Україна» наголосив мер Львова Андрій Садовий.

“У нас відбуваються системні зустрічі і ми постійно маємо інформацію, яка є в Польщі”, − заявив А.Садовий. Він відзначив, що співпраця, зокрема, здійснюється і у рамках створеної у квітні цього року у Львові Ради міст Євро-2012. З української сторони її очолює мер Львова, а з польської − президент Варшави Ханна Гронкевич-Вальц. Міський голова також повідомив, що активно ділиться з українськими мерами інформацією, отриманою від польських колег і наголосив, що такий діалог є взаємовигідним.

Торкнувшись питання обміну інформацією щодо будівництва стадіонів в Україні та Польщі, мер Львова повідомив, що Україна дещо випереджає РП у цьому компоненті. Він зазначив, що для більшості польських стадіонів термін здачі спортивних арен в експлуатацію завершується тільки у 2011 році. “Львів поставив для себе жорсткі умови − кінець 2010 року, беремо серйозний запас міцності, щоб показати, як треба будувати”, − поділився амбітними планами спорудження стадіону у Львові його голова.

+++

Німецька компанія розробить бізнес-план для «Львівелектротрансу» в ході підготовки до Євро-2012

Ігор Бачун

Укрінформ

26.11.08

Допомогти львів'янам у підготовці бізнес-плану і проектів, покликаних вивести систему комунального транспорту на рівень прибутковості, вирішила німецька компанія Poyry Infra. Її представники відтепер працюватимуть у ЛКП «Львівелектротранс», де ознайомляться з усіма проблемами функціонування трамвайно-тролейбусного парку. Так розпочалася реалізація угоди, яку уклали міськрада і підприємство з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо кредитного фінансування.

Згідно з нею, банк надасть 30 мільйонів євро терміном на 12 років під ставку до 10 відсотків, що вважається відносно низькою. ЄБРР також оплатить і послуги Poyry Infra з розробки бізнес-плану та проектів. У рамках угоди Львів отримає ще 1,4 мільйона євро грантів.

Усі кошти будуть спрямовані на підготовку транспортної інфраструктури до Євро-2012, збільшення частки електротранспорту як екологічно чистого. Парк поповниться новими 60 тролейбусами та 18 трамваями. Для забезпечення максимальної ефективності перевезень численних фанів і туристів буде створено центр автоматизованої системи управління рухом та побудовано нове депо.

Нині ж регіональна технічна інспекція визнала понад 13 кілометрів трамвайних колій Львова такими, що не відповідають вимогам експлуатації і підлягають терміновому капітальному ремонту. Це стосується й понад 50 кілометрів контактних мереж, близько 4 кілометрів кабелів.

+++

К Евро-2012 во Львове предусматривается реконструкция 180 км дорог стоимостью 1,2 млрд грн

Rbc.ua

26.11.08

Об этом сообщил на пресс-конференции в Киеве мэр города Андрей Садовый, передает корреспондент РБК-Украина.

По его словам, 50% стоимости реконструкции дорог поступит из местного бюджета, а 50 % − из государственного бюджета. Он также рассказал, что в 2008 г. в городе реконструировали 324 дороги, из них − 78 капитально. Стоимость этих работ составила 120 млн грн.

Мэр города также сообщил, что Львов подписал соглашение с немецким банком KFW, который предоставит городу грант в размере 500 тыс. евро и еще 20 млн евро на реализацию проектов улучшения системы транспорта и дорог Львова.

Кроме того, отметил А.Садовый, 13 августа в 2008 г. Львовский горсовет и ЛКП «Львовэлектротранс» подписали соглашение с ЕБРР на получение кредитной линии в размере 30 млн евро для осуществления мероприятий по совершенствованию сообщения электротранспорта.

+++

Експерти УЄФА в Польщі обговорили питання підготовки авіаінфраструктури до Євро-2012

УНІАН

26.11.08

Експерти Європейської футбольної федерації (УЄФА) провели у Варшаві семінар, на якому розповіли польським експертам та чиновникам, яким чином підготувати авіаінфраструктуру країни до проведення Євро-2012. Про це УНІАН повідомили у компанії PL.2012., яка координує підготовку Польщі до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Експерт УЄФА зі справ аеропортів Пітер ХАМПСОН обговорив з польськими представниками, зокрема, питання пропускної здатності злітних смуг та терміналів аеропортів у Польщі, роль допоміжних летовищ та рапортування виконаних робіт в рамках підготовки до проведення чемпіонату.

У семінарі взяли участь представники 6 головних летовищ Польщі, допоміжних аеропортів, Польської агенції повітряного флоту, Керівництва повітряними силами, Польської футбольної федерації та компанії PL.2012.

Крім цього, експерти УЄФА зустрілися з керівництвом Польського авіаклубу, летовища якого також можуть використовуватись для приймання малих літаків на Євро-2012.

За даними PL.2012., чергова перевірка ходу підготовки польської авіаінфраструктури експертами УЄФА запланована наприкінці березня початку квітня 2009 року.

+++

Проблем із кадрами  при будівництві об`єктів до Євро-2012 у Львова немає − Андрій Садовий

Алла Шершень

Укрінформ

26.11.08

Проблем із кадрами, зокрема будівельниками, при спорудженні об`єктів до Євро-2012 у Львова немає, повідомив на прес-конференції  в УКРІНФОРМі в Інформаційному центрі «Євро-12 − Україна» міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, попри те, що недавно у Львові на будівництві спостерігалася нестача робітників через їх відтік за кордон, зараз такої проблеми не існує. «Ми думали, що буде брак робочої сили, однак у зв`язку з економічною кризою зросла пропозиція, тому кожен, хто хоче працювати, матиме роботу», − сказав мер Львова.

Він додав, що будівельники працюватимуть у три зміни і без вихідних. «Субота і неділя з`являться лише після 2011 року. Сьогодні так працюють конкуренти», − зазначив міський голова.

+++

Тендерний комітет в кінці грудня визначить генпідрядника проектних робіт з будівництва аеровокзалу Львівського аеропорту

Алла Шершень

Укрінформ

26.11.08

Тендерний комітет в кінці грудня визначить генпідрядника проектних робіт для будівництва аеровокзалу Міжнародного аеропорту «Львів». Про це повідомив на прес-конференції  в УКРІНФОРМі в Інформаційному центрі «Євро-12 − Україна» міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, вчора відбулося розкриття семи тендерних пропозицій на виготовлення проектної документації на будівництво аеровокзалу. Свої пропозиції представили  Український державний проектно-технологічний науково-дослідний інститут цивільної авіації (Украеропроект), українське підприємство з іноземними інвестиціями «Тебодін Україна», чеське ТОВ «Нікодем А партнер», естонська компанія «EA Reng AS», Інститут будівництва Хорватії, львівська компанія ТОВ «Ретро-проект» та донецька проектна компанія ТОВ «Герц».

А. Садовий відзначив, що аеропорт є державною власністю, а за завершення будівництва відповідає Міністерство транспорту та зв`язку. «Терміни є достатньо обнадійливими і входять у ті, які погоджені з УЄФА», − сказав мер Львова.

Він додав, що запланована також реконструкція  злітної смуги аеропорту. Проектні роботи по ній вже виконано на 95%, а саме будівництво розпочнеться навесні.

Як повідомили УКРІНФОРМу в Мінтрансі,  новий пасажирський термінал аеропорту «Львів» дозволить пропускати 1 тис. пасажирів на годину та забезпечить належну підготовку летовища до Євро-2012.

+++

Во Львове до 2011 г. появится 20 новых гостиниц, − мэр города

Rbc.ua

26.11.08

Во Львове до 2011 г. появится 20 новых гостиниц. Об этом сообщил на пресс-конференции в Киеве мэр Львова Андрей Садовый, передает корреспондент РБК-Украина.

По его словам, в самом городе в настоящий момент строится 11 новых гостиниц, а до 2011 г. будет построено 20. Он также прибавил, что гостиницы, которые начали строиться и под которые есть гарантии инвесторов, даже превышают требование УЕФА по 5* (на 29 номеров), 4* (на 179 номеров) и 3* (на 2175 номеров).

«Гостиницы во Львове строятся не только потому, что в городе будет Евро-2012, а потому что на это есть большая потребность рынка. Ни один проект не остановился в результате экономического кризиса», − сообщил А.Садовый.

+++

У рамках підготовки до Євро-2012 правоохоронці Дніпропетровська і Вроцлава обмінялися «футбольним» досвідом

Андрій Якуненко

Mvs.gov.ua  

26.11.08

Як відомо, Чемпіонат Європи з футболу 2012 року проходитиме в Україні та Польщі. Нині в обох країнах розпочато активну підготовку до майбутнього свята великого футболу: реконструюються стадіони, зводяться комфортабельні готелі, прокладаються нові автошляхи. 14 вересня цього року Президент України урочисто відкрив у Дніпропетровську стадіон європейського класу «Дніпро-Арена», обладнаний за останнім словом техніки, комфорту і безпеки.

Готуються до Євро-2012 і правоохоронці обох країн. Не важко собі уявити, який тягар з охорони громадського порядку ляже на їх плечі − від управління насиченими автомобільними потоками до запобігання можливим проявам насильства з боку найбільш агресивно налаштованих уболівальників. За таких обставин неабиякого значення набуває обмін досвідом між українською міліцією і польською поліцією, дії яких під час чемпіонату мають бути однаково ефективними і максимально узгодженими.

Серед міст, які прийматимуть найсильніші футбольні збірні континенту, − наш Дніпропетровськ і польський Вроцлав − адміністративний центр Нижньосілезького воєводства. В них пройдуть групові матчі фінальної стадії Євро-2012, які гратимуться на «Дніпро-Арені» та стадіоні футбольного клубу «ВКС Шльонськ Вроцлав» відповідно. Саме тому 16−22 листопада у Дніпропетровську з ознайомчим візитом перебувала делегація поліції Нижньосілезького воєводства.

Представники польської поліції детально ознайомилися з усіма аспектами підготовки нашого міста до фінальної частини європейського футбольного чемпіонату, відвідали об’єкти, що будуть задіяні у проведенні Євро-2012, та пам’ятні місця Дніпропетровщини, побували на товариському матчі збірних України та Норвегії, який відбувся на стадіоні «Дніпро-Арена», зустрілися з міським головою Дніпропетровська Іваном Куліченком і керівництвом міста.

У рамках візиту 19 листопада в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч делегації поліції Нижньосілезького воєводства з представниками науково-педагогічного колективу навчального закладу та фахівцями Головного управління МВС України в Дніпропетровській області, у ході якої польські правоохоронці представили свій проект «Безпека масових заходів − підготовка до Євро-2012».

Зустріч відкрив перший проректор університету з навчальної та методичної роботи полковник міліції Валерій Доненко, який привітав гостей і висловив упевненість у тому, що їх досвід у забезпеченні громадського порядку під час проведення футбольних матчів обов’язково буде вельми корисним для підрозділів міліції громадської безпеки України.

Керівник польської делегації міський комендант поліції у Вроцлаві молодший інспектор Роберт Водейко, подякувавши керівництву університету за теплий прийом, надав слово своїм колегам для презентації.

Заступник начальника відділу превенції (громадської безпеки) Воєводської комендатури поліції у Вроцлаві надкомісар д-р наук Роберт Гвардиньський представив проект «Співпраця нижньосілезької поліції з правоохоронними та іншими установами, які відповідають за безпеку та громадський порядок».

Начальник штабу поліції Воєводської комендатури поліції у Вроцлаві молодший інспектор Яцек Мазур ознайомив присутніх із презентацією «Методи дії нижньосілезької поліції при забезпеченні масових спортивних заходів».

В цілому зустріч українських і польських правоохоронців вийшла вельми змістовною та корисною і пройшла, як то кажуть, на одному диханні. Підбиваючи її підсумки, проректор університету з наукової роботи Володимир Мисливий запропонував гостям із Польщі надсилати свої статті для публікації у наукових фахових виданнях Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

По закінченні робочого засідання польські поліцейські ознайомилися з матеріальною базою університету, оглянули експозицію Музею історії навчального закладу, відвідали з екскурсією Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова.

+++

Китайців зацікавило будівництво у Польщі об’єктів та доріг до Євро-2012

Euro-2012.unian.net

26.11.08

Китайські будівельні компанії зацікавлені у спорудженні об’єктів інфраструктури та доріг в рамках підготовки Польщі до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як повідомляє РАР, китайські підприємці вже провели переговори з Генеральною дирекцією національних доріг та автобанів (GDDKiA), яка представила їм умови участі в тендерах з будівництва доріг в рамках підготовки до Євро-2012.

«Ми поінформували їх про те, скільки кілометрів доріг треба збудувати, скільки грошей призначено на ці цілі та які часові вимоги», − сказав прес-секретар GDDKiA Анджей МАЧЄЄВСЬКИЙ.

За його даними, ще можна подавати заявки на будівництво ще близько 400 км автодоріг.

А.МАЧЄЄВСЬКИЙ наголосив, що будь-яка іноземна чи польська компанія може брати участь у тендері.

Павел БЕДНОЖ, який представляє китайських підприємців у Польщі, зазначив, що вони зацікавлені у будівництві доріг, стадіонів, а також залізничної інфраструктури.

Він додав, що китайські фірми можуть запропонувати конкурентні умови, які дозволить зекономити кошти польських платників податків, що будуть направлені на спорудження необхідної для проведення Євро-2012 інфраструктури.

На зустрічі з GDDKiA були присутні представники Fujian Chang Yuan Construction Co. Ltd., Red Leaf Ceramic & Construction Material Co. Ltd., Fuzhou GuoGuang Renovation & Construction Co. Ltd., China Energy Fujian Investment Co. Ltd.

Делегація представників фірм з Китаю прибула до Польщі для участі в міжнародних торгах «Infratech Польща 2008 − Євро −2012», які розпочались у вівторок, 25 листопада.

+++

Харьков, Познань, Нюрнберг и Ганновер подпишут договор о сотрудничестве к Евро-2012

Mediaport.ua

26.11.08

Договор о сотрудничестве подпишет Харьков в рамках подготовки к Евро-2012 с польской Познанью и немецкими Ганновером и Нюрнбергом.

Как сообщил сегодня на пресс-конференции Харьковский городской голова Михаил Добкин, завтра его заместитель Виктор Христоев выезжает в Нюрнберг, чтобы в пятницу подписать договор о сотрудничестве.

Добкин напомнил, что Познань и Нюрнберг − побратимы Харькова, а Ганновер, по его словам партнер − польского города. У обоих немецких городов есть опыт проведения футбольных чемпионатов европейского и мирового уровня, который будет полезен и украинцам, и полякам.

+++

Игру в Луганске рассудит Годулян

Vorskla.com.ua

26.11.08

Заключительный поединок нашей команды в 2008 году в Луганске против местной «Зари» будет обслуживать бригада арбитров во главе с одесским рефери Виталием Годуляном. Его помощниками станут ассистенты арбитра − Александр Билорус (Черкассы) и Владимир Александренко (Винница). Функции резервного судьи возложены на донетчанина Александра Иванова. Делегат ФФУ − Иван Гайворонский (Донецк), инспектор ФФУ − Вадим Шевченко (Киев).

Стоит напомнить, что это будет вторая встреча «Ворсклы» в текущем сезоне, которую доверено  обслуживать одесскому арбитру. Перед домашней игрой с «Динамо» представители нашего клуба были возмущены назначением Годуляна, у которого достаточно сложные отношения с главным тренером коллектива Николаем Павловым (команды, которые возглавлял наставник, не выиграли с Годуляном ни одного матча из 12!).

− Мы действительно отправили руководству Премьер-лиги и в Комитет арбитров письмо с просьбой не назначать на наши игры Виталия Годуляна, −  дал комментарий пресс-службе спортивный директор клуба Геннадий Слюсарев. − Ни в коем случае не пытаясь оказывать влияние на работу комиссии назначения, нас все-таки удивило, что к просьбе ФК «Ворскла» так и не прислушались. Сейчас ситуация с украинскими рефери и так не простая, поэтому во избежание очередного возможного инцидента, можно было бы удовлетворить нашу просьбу.

+++

 

Мэр Львова удовлетворен темпами подготовки города к Евро-2012

Интерфакс-Украина

26.11.08

Мэр Львова Андрей Садовый  удовлетворен темпами подготовки города к проведению матчей чемпионата Европы по футболу в 2012 году.

«Я полностью удовлетворен теми темпами работы, которые сегодня проходят в Львове и тем, как город готовится к проведению такого значительного и весомого действия как Евро-2012», − сказал он на пресс-конференции в Киеве в среду.

Мэр сообщил, что в городе уже начаты работы по строительству стадиона. Он напомнил, что Министерство экономики Украины 7 ноября предоставило Львову право подписать соглашение на правах единого исполнителя под строительство стадиона с ОАО «Проектно-строительное предприятие «Азовинтекс».

Стоимость работ на сегодняшний день, по словам А.Садового, составляет 609 млн. грн., их планируется закончить до конца декабря 2010 года. Стадион будет вмещать в себе 33 тыс. зрителей.

«Я полностью удовлетворен теми работами, которые сейчас ведет «Азовинтекс» и также теми переговорами и той работой, которую провела для нас компания «Альпина» по подготовке проекта», − сказал он, отметив, что город должен заплатить за разработку проекта компании «Альпина» 4 млн. грн.

Также А.Садовой сообщил, что на определение генерального подрядчика реконструкции международного аэропорта «Львов» подали заявки около 10 компаний − как украинских, так и иностранных. По его словам, в ближайшее время тендерный комитет определит победителя. Он также подчеркнул, что на ноябрь выполнено 95% работ по реконструкции и строительству взлетных полос.

В вопросе размещения туристов, по словам А.Садового, Львов опережает по темпам подготовки не только «некоторые украинские города, но и даже города Польши, которые будут принимать у себя Евро-2012, так как Львов не строит гостиницы для проведения чемпионата… у нас достаточный туристический спрос».

В частности, по словам мэра Львова, в самом городе сейчас строится 11 новых гостиниц, а к 2011 году появится еще 20 новых.

В вопросе реконструкции дорожного полотна, как отметил А.Садовой, «таких темпов Львов не видел никогда». «В 2008 году мы реконструировали 324 дороги, из них 78 − капитально», − подчеркнул он, добавив, что на проведение работ было потрачено 120 млн. грн.

На вопрос журналистов, как может повлиять на уровень подготовки города ликвидация Национального агентства по подготовке и проведению Евро-2012, А.Садовой сказал: «Я полностью доверяю вице-премьеру Ивану Васюнику в вопросе подготовки к Евро-2012. И поэтому, если на заседании Кабинета министров Украины было принято данное решение, значит это действительно необходимо для системной и качественной подготовки Евро-2012 в Украине».

Підписатися на новини